Verbeterde Skyrim-versie komt op 11 november uit voor PS5 en Xbox Series X en S

Bethesda heeft een verbeterde versie van The Elder Scrolls V: Skyrim aangekondigd voor de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles. Het gaat om een gratis upgrade voor eigenaren van Skyrim Special Edition. Wat de verbeteringen zijn, is nog niet duidelijk.

Bethesda schrijft over de verbeterde Skyrim-versie in het kader van het tienjarige jubileum van The Elder Scrolls V: Skyrim. De verbeterde versie is gratis voor eigenaren van ofwel de PlayStation 5- of Xbox Series-versie van Skyrim. Deze spelers krijgen dan een geüpgradede versie voor hun console.

Naast de verbeterde versie krijgen alle eigenaren van Skyrim Special Edition drie gratis Creation Club-content. Creation Club is een winkel van Bethesda waar kopers dlc kunnen aanschaffen die door Bethesda of onafhankelijke modders zijn gemaakt. De drie gratis dlc zijn de mogelijkheid om te vissen, een Survival Mode en nieuw quests met de Saints and Seducers-pack. Deze dlc komt dus naar de current-gen consoles, maar ook naar pc en andere consoles.

Tot slot kondigt Bethesda een Anniversary Edition aan van The Elder Scrolls V: Skyrim. Deze omvat de drie eerder genoemde Creation Club-dlc en vijfhonderd aanvullende Creation Club-dlc. Kopers krijgen onder meer nieuwe quests, dungeons, vijanden, wapens en spreuken. Ook zitten de volledige game en alle uitbreidingen in deze Anniversary Edition. Eigenaren van de Skyrim Special Edition kunnen een upgrade kopen voor de Anniversary Edition. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. De Anniversary Edition verschijnt eveneens op 11 november.

The Elder Scrolls V: Skyrim verscheen op 11 november 2011 voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360. In 2016 verscheen Skyrim Special Edition, een verbeterde versie voor PlayStation 4 en Xbox One. Deze versie kreeg verbeterde graphics. Voor de game zijn de dlc Dawnguard, Hearthfire en Dragonborn verschenen. Tweakers schreef in 2011 een review over de game.

Door Hayte Hugo

Redacteur

20-08-2021 • 08:25

100 Linkedin

Submitter: Kuusje

Reacties (100)

100
93
39
2
0
30
Wijzig sortering
Als PC gamer kun je doormiddel van mods en Reshade, Skyrim naar ongekende hoogte en diepte brengen.
ziet er nog steeds niet uit met die houterige animaties. Het is overduidelijk een 2011 game en daar gaan mods niks aan veranderen.
Misschien eerst even kijken wat mogelijk is met de Mod Community https://youtu.be/HwlPe5TOn6g combat en https://youtu.be/DxbrtScA0c8 magic en het wordt een ervaring die in 2021 hoort ;)
Ik speel in first person en dodge rolls in die mod voelen overigens ontzettend slecht aan. Het is ook best frustrerend als enemies het ook doen. In third person ziet het er vrij houterig uit. Het is duidelijk dat het spel er niet voor is gemaakt. Aanvallen zijn vaak te snel waardoor dodge rolls nutteloos lijken.

[Reactie gewijzigd door Waswat op 21 augustus 2021 09:55]

Tot zover zijn de enige spellen die in mijn ogen soepel draaien met combat Zelda's met name Twillight princess en Tomb raider vanaf 2013 tot Shadow of the TR de rest laat teveel wensen over.

Zelfs Dark souls die wel als echt combat voelen maar te vaak doe jij als speler iets of doet de vijand iets waar je dan van denkt dit klopt niet.. dat een wapen geen contact maakt maar dat er wel schade is of duiken en dat je als een magneet nog steeds door de vijand gepakt wordt etc.

Skyrim met die mods van combat en magic draaien beter dan een gemiddeld spel van 2020 en 2021 en daar ging het over en als dat houterig voelt of onrealistisch voelt dan misschien een spel als Sekiro proberen of Witcher 2&3 ?

Persoonlijk speel ik het liefst Skyrim met magie en boog en als ik wel met wapens vecht gewoon met een schild er door heen rammen en finishers met zwaard of bijl dan is rollen en duiken overbodig ;)
Naja dan lopen onze meningen totaal uiteen want ik vind dat Dark Souls het 10x beter doet qua melee dan de melee in de combat overhaul van skyrim. Dat is dan precies de reden waarom ik ook liever magic/bows gebruik in skyrim.

> Skyrim met die mods van combat en magic draaien beter dan een gemiddeld spel van 2020 en 2021

Ik weet niet wat voor spellen jij hebt gespeeld in 2020/2021 maar Doom Eternal bijvoorbeeld toch echt iets fijner spelen. ;) Of je kan het nog simpeler maken en het vergelijken met de combat in Genshin Impact...

Niet dat het uit maakt, er is altijd keuze wat de modding scene betreft maar hoewel je het laten lijken heeft de engine heeft zeker wel zijn limitaties en dat is te merken anno 2021.

[Reactie gewijzigd door Waswat op 23 augustus 2021 16:21]

Als pc gamer koop je een game ook maar 1x. Ik ken mensen die hebben bijv GTA al 3-4x gekocht.. |:(
Vroeg me eerder nog af of mensen games illegaal downloaden. Op de Steam sales pik je alle AAA titels binnen een paar jaar voor niks op en je online functies werken ten minste goed.

Zal vast ook een leeftijd dingetje zijn maar ik heb er geen zin meer in om met crackjes en serials te lopen kloten.
Niemand kloot meer met serials of crackjes. Tegenwoordig mount je een iso, runned de setup vd crackers en vink je copy crack aan.

Dat gezegd, zelf koop ik zelf de games vrijwel altijd na ze op deze manier getest te hebben, het is makkelijker om mijn vr collectie op steam te hebben en de meeste games zijn nagenoeg gratis.
Meestal koop ik grijze activation keys op bv AllKeyShop.
Een pak betaalbaarder. Zonder dat zou ik gewoon meer games via torrent binnen halen.
Maar als je voor een prijsje de legale versie binnen krijgen die geupdated wordt ga ik niet klooien met cracks.
1994: Arena
1996: Daggerfall
2002: Morrowind
2006: Oblivion
2011: Skyrim
2016: Skyrim
2021: Skyrim

Aan de ene kant, leuk dat het is geport naar nieuwere consoles. Aan de andere kant... waar blijft de volgende TES? ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 20 augustus 2021 08:43]

Eerst moet starfield ooit nog komen, pas daarna een nieuwe Elder scrolls.
Maar daar schieten ze ook niet echt mee op. Het duurt allemaal wel erg lang zo.
Dit doet zoveel pijn. Hoeveel TES & Fallout games ga ik nog zien in mijn leven aan dit tempo. 3 ?

Heel veel de schuld van microtransactions & jammer genoeg ook DLC.
Maar ook de schuld van de gamers. Ik bedoel ze leren gewoon van de successen van andere games. Als mensen 20 euro voor een skin betalen dan gaan ze skins maken. Battlepass is ook zo'n voorbeeld.
Hoe is dat de schuld van microtransactions of DLC? De studio is gewoon met iets anders bezig. Het kost tijd.
Gelukkig melken ze de hele serie niet kapot door er 3 studios op te zetten die elk jaar afwisselen.
Zolang ze Skyrim en The Elder Scrolls Online kunnen uitmelken hebben ze niet echt een reden om meer originele TES-content te maken.

Maar hee, wie weet heeft deze re-release niet de community mods nodig om de bugs uit het spel te halen! Driemaal is scheepsrecht, toch?
Inderdaad hey. Ergens snap ik de ontwikkelaars en publishers wel om geen mod support in nieuwe spellen uit te brengen. De community zou alles maar fixxen in de ene half jaar terwijl sommige spellen vandaag de dag nog vol troep zitten.
Alsof ze niet keihard met een nieuwe game bezig zijn.
Skyrim wordt nog vaker herhaald dan Soldaat van Oranje
De musical ging op 30 oktober 2010 in première (...)
:+
Maar in Skyrim kun je gelukkig de liedjes zachter zetten.
Deze trend zien we bij meer titels/ontwikkelaars tegenwoordig. Zal wel makkelijk cashen zijn.
Die is, helaas, nog heel ver weg. In de tussentijd zou ik het Skyblivion project in de gaten houden.

[Reactie gewijzigd door ColinZ op 20 augustus 2021 11:00]

Zolang het verkoopt zullen ze Skyrim blijven uitgeven...
Je bent TES online vergeten.
Zo lang die geld op brengt mag je een single player ervaring vergeten.
Precies, een brevet van onvermogen dat ze in een tijdsbestek van 10 jaar geen nieuw deel hebben weten te produceren (en TES online telt niet). Niet iets om te vieren met oude zooi in een jubileumjasje, maar om je voor te schamen.

[Reactie gewijzigd door Roy81NL op 20 augustus 2021 13:20]

Ik ben zelf nu voortaan een PC gamer, dus ik heb geen Xbox meer, maar zou dit ook uitkomen voor de PC?
Op Bethesda's eigen site staat een PC logo in de aankondigingsafbeelding. Deze variant zal dan ook wel, gelijktijdig, naar de PC komen.

Maar de vraag is wat het toevoegt? Skyrim SE had nog als voordeel dat de exe van 32 naar 64bit ging.

Ook op consoles is Skyrim door middel van mods (of vanuit een officiele MS patch op Xbox) al, bijv., op 60fps te spelen. Vind het maar een vreemde heruitgave, zie liever dat ze Oblivion oppoetsen en opnieuw uitbrengen dan Skyrim voor de tigste keer te herkauwen.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 20 augustus 2021 09:29]

Fatsoenlijke ondersteuning voor 21:9 resoluties en/of 120/144fps wellicht?

Beide is nu alleen soort van voor elkaar te krijgen met aanpassingen in .ini bestanden, niet erg gebruikersvriendelijk. En zeker het forceren van 21:9 leidt hier tot uit beeld vallen van zaken als subtitels, dus écht goed werkt dat simpelweg niet.
Lang tevergeefs geprobeerd, maar inderdaad niet lekker aan de gang te krijgen in breedbeeld.
Toen maar de zwarte balken aan de zijkant voor lief genomen..
Een Oblivion remaster zou erg tof zijn!
Kijk nog regelmatig op YouTube naar "Let's play Oblivion"
Zie er geen reden voor. Is gewoon een port met mods. Dat hebben we al. :)
Voor gamepass abonnees is de verbeterde special edition gratis maar de anniversary upgrade moet wel betaald worden.

Ben wel benieuwd waar dat uit gaat bestaan dan en of dat mods zijn die op andere platforms gewoon gratis zijn.
Dat is toch raar, want Skyrim is nu van Microsoft.

Maar aan de andere kant, wie heeft er nu niet Skyrim. Ik heb hem iig 2x en ga wss nog n 3de keer opnieuw spelen.
Niet echt, is normaal dat DLC niet inbegrepen is in gamepass en dat is dit min of meer als ik het goed begrijp.

Soms heb je geluk met een complete/goty versie in gamepass (zoals met de special edition waar de originele Skyrim DLC bij inbegrepen zit), maar zoals nu dat er een nieuwere versie komt met nog meer DLC er in dan komt die niet automatisch ook in gamepass.

Ik heb er zelf geen problemen mee. Gamepass biedt me zoveel waar voor het geld dat ik zelfs meer DLC koop nu dan voorheen als ik de game erg leuk vind en meer wil. Dan gun ik het zo ook gewoon. Hier wordt het even afwachten wat het precies inhoudt en wat de upgrade gaat kosten.
Zie er niks veranderd. Upgrade is gratis, dus waarom niet? Ook anniversary is waarschijnlijk een goede manier om alle CC toevoegingen goedkoop te bemachtigen. Ze zijn echter van degelijke kwaliteit en verstoren niet de sfeer van vanilla game wat ik alweer top vind. Bovendien hou ik persoonlijk echt veel van Skyrim. Game geeft zo’n thuisgevoel dat kan de verwachting van volgende TES verlichten.
Finally awake? Got caught crossing another console border right? same as us and that thief over there.

Todd Howard... Je hebt het weer voor elkaar.
Ben benieuwd of ze de engine hebben geupdate naar de Starfield versie. De Special Edition is voortgekomen uit de versie die ze voor Fallout 4 als boilerplate hebben gebruikt
Ben benieuwd of ze de engine hebben geupdate naar de Starfield versie.
Die kan ik wel voor je invullen, dat is absoluut niet het geval.
Ik ga hem gewoon weer spelen hoor, ik vind het een geweldige game en het is gratis 😊
Zou hem ook wel weer gaan spelen maar na zovele nieuwe starts zou ik die openingsscène echt wel keihard kunnen missen.
Dus maar hopen dat er ook 'alternative start'-mods beschikbaar komen. :+
Het is dat ze deze nu gratis verstrekken, maar ik ga geen Skyrim meer kopen. Wil eigenlijk de VR versie nog proberen, maar heb al twee versies van Skyrim en ga niet nog een derde aanschaffen.
Als de graphics niet tussen iets en redelijk opgepoetst zijn, sla ik deze over. Goede game, veeeelll uren ingestoken, maar moet wel de moeite waard zijn voor nog een keer een mentale investering van 100+ uur.

Edit: nauwelijks laadtijden wanneer je ergens in en uit gaat door de PS5 Ssd lijkt me wel wat en zou zeker de flow van de game voor mij iets verbeteren als console-pleb :P

[Reactie gewijzigd door BlackEyedAngel op 20 augustus 2021 10:28]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee