Skyrim-mod Enderal: Forgotten Stories is compatibel met Skyrim Special Edition

Enderal: Forgotten Stories, een total conversion voor Skyrim, is aangepast en compatibel gemaakt met Skyrim Special Edition. Eerder was de uitgebreide mod alleen speelbaar in combinatie met de originele versie van Skyrim uit 2011.

De Special Edition van Skyrim kwam in 2016 uit en is een verbeterde versie van het origineel uit 2011. De nieuwere uitvoering gebruikt een andere rendering engine die onder andere verbeterde lichteffecten mogelijk maakt. Ook is de Special Edition van Skyrim stabieler en zijn de prestaties beter en zijn er diverse fixes doorgevoerd die niet in het origineel zitten.

Fans hebben Enderal: Forgotten Stories geconverteerd zodat de mod nu speelbaar is met Skyrim Special Edition. Enderal SE staat op NexusMods en in maart zal de nieuwe versie ook via Steam te downloaden zijn. De mod is een gratis uitbreiding, maar spelers moeten wel Skyrim bezitten. Inmiddels wordt er ook gewerkt aan een VR-mod voor Enderal. Om die te spelen is SkyrimVR nodig. Die versie van het spel is gebaseerd op dezelfde engine als de Special Edition.

Enderal: Forgotten Stories is met honderdduizenden downloads de populairste mod voor Skyrim. De mod heeft een eigen verhaal, lore, een aangepast skillsysteem en eigen mechanics. Enderal is gemaakt door SureAI en dat team werkt inmiddels aan een commerciële game.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

15-02-2021 • 14:51

41 Linkedin

Reacties (41)

Wijzig sortering
Fantastische total conversion, meer plezier aan beleefd dan Skyrim en wilde het niet wegleggen. Goed voor 30-50 uur afhankelijk van je ontdekkingsdwang.
Toevallig ben ik deze game aan het spelen en ik zit nu aan 100 uur. De meeste side quests heb ik gedaan, maar de map heb ik nog niet volledig geëxploreerd en het einde van de main quest is nog niet in zicht.
Ik wacht met smart op een nieuwe versie van de elders scrolls. Nee, niet de online versie aub. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan multiplayer online games en ik ben denk ik niet de enige.
Er bestaan game trailer videos die zeer kort Elder Scrolls 6 tonen en daarna het jaartal 2021.

Of dat een video door een fan is gemaakt, of dat het jaartal uit de duim is gezogen...wie weet. De overige trailers in de video zien er wel legitiem uit. Dit schijnt de officiele trailer video te zijn: https://www.youtube.com/watch?v=OkFdqqyI8y4
Starfield komt voor ES6, een aantal geruchten gaan van een release uit minstens na 2026. Ik hoop dat wij in 2021 meer info krijgen dan een teaser, die ik overigens wel vet vond.
Bethesda begint hooguit een paar maanden van tevoren met de marketing. Dan krijg je niet mensen die teleurgesteld zijn dat er iets is verandert tijdens de ontwikkeling. Gezien hoe sommigen reageerden over het verplaatsen van waterplassen in Spider Man is dat een goede strategie...

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 15 februari 2021 18:33]

Dus we kunnen TES6 verwachten rond 2030? :/ Nu begrijp ik waarom Bethesda Skyrim nog lang wou uitmelken.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 15 februari 2021 22:42]

Dit schijnt de officiele trailer video te zijn:
Is het ook, gezien het het officiële Youtube kanaal van Bethesda is ;)

Maar los daarvan, zal het mijns inziens (zeker) niet dit jaar uitkomen. We hebben sinds deze teaser in 2018 niets meer van de game vernomen en als het de bedoeling was de game dit jaar uit te laten komen, was er al meer informatie vrijgegeven of via betrouwbare bronnen uitgelekt (zoals dat tegenwoordig gaat). Tel daar de covid pandemie bij op, en het lijkt waarschijnlijker dat pas in 2022 (of misschien pas 2023) deel 6 uitkomt.
Covid is voor games toch juist een plus? Meer mensen zitten thuis te gamen dan ooit tevoren, wat dat betreft zou 2021 juist voor de hand liggen. Maar goed, ik verwacht het ook niet inderdaad, wss hebben ze nog wel even nodig, verwacht zelf pas eind 2022 of ergens in 2023.
Voor het verkopen misschien, hoewel mensen die hun baan kwijt geraakt zijn natuurlijk minder snel een game op release zullen kopen, maar het is vooral de ontwikkeling die vertraging oploopt door covid. Dat zie je over de hele industrie gebeuren.
een design groepsprocess wordt er bepaald niet creatiever door online... coden kun je wel thuis maar dat is maar een fractie van dame design
Hmmm ja dat snap ik wel, ben niet zo thuis in game ontwikkeling of hoe dat gaat.
Covid is voor niemand een plus, ook voor games niet. Sommigen kunnen er een slaatje nu uit slaan maar op de lange termijn komt het de gehele keten van creatie ontwikkeling productie logistiek niet ten goede. Games en spellen zijn afleidingen voor andere processen. Dat meer mensen thuis zitten te gamen dan ooittevoren is niet per definitie goed denk ik
Die video is het enige dat uitgebracht is over Elder Scrolls VI, en er komt geen 2021 in voor. Starfield komt toch echt eerst, als deze niet geannuleerd word.

Overigens hebben ze wel dit getweet laatst:
https://twitter.com/Elder...44674735901339648/photo/1
Maar ruim een maand later is daar verder niks uit gekomen.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 15 februari 2021 18:32]

Ik deel jouw gevoelens! Als ik aan het gamen ben wil ik helemaal niets met echte mensen te maken hebben. Ik wil heus wel eens racen tegen/met mijn zoontjes of een shooter met mijn broertje spelen, maar spellen als Neverwinter Nights en Elder Scrolls (en Fallout) doe ik lekker alleen.
Gelukkig kan je ESO ook prima alleen spelen. Van quest zones tot public dungeons en delves. Waar je op low lvl/low CP hulp bij nodig hebt is 4 man dungeons(hoog cp kan je de meeste solo). trials(12 man raid setting), pvp(lijkt mij logisch), worldbosses(bij hoog CP kan je die solo doen). En elke expension heeft zijn eigen group activitie/event.

Maar er zijn genoeg quests/verhaallijnen om je mee zoet te houden hoor. Zonder ook maar 1 word te horen of zien van andere(chat kan je uitzetten). ESO is samen met GW2 1 van de solo friendly mmo's.
Maar het blijft een MMO met alle nadelen vandien. Moet je van houden. Voelde voor mij niet als Elder Scrolls in ieder geval.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 15 februari 2021 18:22]

Het is inderdaad anders als de traditionele ES serie. Maar ze hebben er toch wat moois van gemaakt sinds de one tamriel update.
Ik vind ESO wel leuk, maar kan me er niet zo in verliezen als in de singleplayer games (al speel ik het wel hoofdzakelijk voor de solo content). Was wel heel leuk om weer in Balmora rond te lopen in de Morrowind expansion, maar het viel me op dat alles zo ongeveer dubbel zo groot is dan in Morrowind. Die gekke verhoudingen zijn redelijk standaard voor MMO's om meer spelers rond te kunnen laten lopen, maar dat trok me ook wel weer even uit de ervaring... Als ik als Dunmer bij een deurpost van een vrij armoedige woning tot de helft van hoogte kom is dat niet helemaal realistisch.

[Reactie gewijzigd door sheogorath19 op 15 februari 2021 18:40]

Dit gaat helaas nog heel lang duren naar alle waarschijnlijkheid. Starfield zou eerst nog uit moeten komen, en dat duurt al zo lang dat Todd Howard inmiddels met een andere game bezig is gegaan.
Dit is dus zo te zien alleen voor de PC versie van Skyrim SE te downloaden/spelen en jammer genoeg (nog) niet voor de ps4/xbox.

Sidenote: Skyrim SE voegde mod support toe voor op de consoles
Maak ik uit je sidenote op, wat niet is kan nog komen? :)

Tof zeg, nog nooit van Enderal gehoord. Helaas alleen geen PC maar een Xbox Series S.

[Reactie gewijzigd door Graft op 15 februari 2021 15:06]

Technisch gezien wel, maar volgens mij zijn de mods op Xbox en PS4 redelijk beperkt in vergelijking met PC.
Mooi dat er ook aan een VR versie gewerkt wordt :)
Ben toevallig recent aan skyrim VR begonnen en vooral met een paar mods (of 40 :+ ) is dat nog erg leuk. Ben daar voorlopig nog wel even zoet mee, maar altijd leuk als er dan nog meer op de plank ligt :9
Ik hoorde dat het zonder mods behoorlijk ruk is.
Werkt het modden van vr versie ook via Nexus?
Is er ergens een duidelijke guide welke mods goed zijn of heb je zelf tips?
Mja, vergeleken met puur voor VR ontworpen games en vooral iets als half-life Alyx is het inderdaad ruk. Maar ik heb daar zelf een vrij hoge tolerantie voor en vind het gewoon erg cool om de game in VR te spelen. De mods lossen wel een paar issues op, bieden nieuwe mogelijkheden (wel afhankelijk van hoeveel moeite je er zelf in wil steken) en de graphics gaan er nog een stuk op vooruit.

Wat mods betreft heb ik grotendeels de volgende guide gebruikt:
https://www.reddit.com/r/...roid_app&utm_source=share

Ik heb niet alles geïnstalleerd, zo had ik (nog) geen zin om de moeite te steken in het spraak gestuurd of met gestures dingen doen en andere zaken spraken me gewoon niet zo aan. En ik heb een paar mods zelf er bij gezocht zoals het weer activeren van achievements en een andere sterrenhemel want die wat in de lijst stond vond ik te kleurrijk (en daarmee onrealistisch).

Ze hebben ook nog veel uitgebreidere lijsten daar maar dat is nog veel meer werk en ik wou gewoon een beetje vlot spelen, vandaar de lazy lijst gebruikt :)
Ik ben zelf ook wat vrijgeviger als het op vr aankomt. Maar een port zonder goede ui implementatie bv maakt het dan weer lastig, vooral omdat ze doodleuk weer de hoofdprijs vragen.
Thanks voor de tips
Ui werkt met Oculus touch controllers in ieder geval prima wat mij betreft. Skyui maakt het wel beter (zoals ook in de base game), vrik geeft je een lichaam ipv dat je alleen een paar handen bent, en weer een andere mod zorgt er voor dat je dingen veel realistischer kunt vast pakken (waaronder lijken) en weg kunt meppen. Maakt het leuker, maar het is niet dat het niet goed speelbaar is zonder mods (wat bijvoorbeeld bij Borderlands 2 VR wel zo is, crosshair is gewoon compleet niet nauwkeurig, die game kan ik alleen als Gaige spelen want die hoeft niet te richten).
Ik zag dit toevallig langskomen op een VR-nieuwssite, misschien ken je deze mod nog niet? Dat maakt het looten en de interactie met objecten vergelijkbaar met Half Life Alyx:
https://www.roadtovr.com/...gsvr-hand-gravity-gloves/
Even offtopic richting het modden van SkyrimVR.
Er is een mooie tool gemaakt die het modden van een aantal spellen, waaronder dus oa de laatse populaire Bethesda spellen, een stuk gemakkelijker maakt; deze heet Wabbajack.
Je kunt het vinden op https://www.wabbajack.org/#/modlists/gallery en daar kun je de ondersteunde spellen browsen.
Een lidmaatschap op de Nexus wordt wel aangeraden in verband met de hoeveelheid downloads/mods die die lijsten kunnen bevatten!

Het zal vast nog niet allemaal perfect zijn, maar het kan een hoop (uitzoek)werk uit handen nemen met betrekking tot (conflicterende) mods en patches.
Die kende ik nog niet, maar ziet er overzichtelijk uit! Thanks
Speel Skyrim nog dagelijks op de PC. Eigenlijk het enige spel dat ik speel.
Wat leuk. Kende deze mod niet eens.
Ik heb nog Skyrim LE, maar neem aan dat de LE versie van deze conversion niet compatibel is met mijn 100+ mods. Wel mooi dat er nog liefhebbers zijn.

Edit: It runs independently from Skyrim. Enderal does not interfere with your modded Skyrim installations. It is handled like an independent game on Steam.

[Reactie gewijzigd door honey op 15 februari 2021 15:33]

Ziet er goed uit, maar het is dus een total conversion mod. Houdt dat in dat na installeren de normale gameplay niet meer gespeeld kan worden of valt er te selecteren welke "versie" je wilt spelen?
It runs independently from Skyrim. Enderal does not interfere with your modded Skyrim installations. It is handled like an independent game on Steam.
Komt uit post van honey
Yes! Downloading...!

Ik wilde de originele Skyrim weer aan gaan schaffen om deze mod te kunnen spelen, maar dat hoeft nu niet gelukkig niet meer.

Inmiddels meer dan 1275 uur in Skyrim SE op PC zitten vooral dankzij de geweldige mod community en dan tel ik de 100+ uren op de Xbox360 nog niet mee.

Edit: ik zie dat dat de mod Wyrmstooth er ook weer is! :)

[Reactie gewijzigd door Stinky9 op 15 februari 2021 16:39]

Fantastische game inderdaad. Ben een groot RPG-fan en het verhaal en voice-over zijn van een triple A game kwaliteit. Een aanrader voor open-world en RPG-liefhebbers.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee