Beyond Skyrim-modteam voegt regio uit Oblivion toe aan Skyrim

Het Beyond Skyrim-modteam heeft zijn Bruma-release vrijgegeven. Dat is een grote, besneeuwde stad uit The Elder Scrolls IV: Oblivion die ten zuiden van Skyrim ligt. Spelers kunnen vanuit Skyrim naadloos afreizen naar Bruma en het gebied daaromheen.

De Skyrim-mod behelst volgens het ontwikkelteam anderhalf keer het oppervlak dat in de officiële Dragonborn-dlc voor Skyrim geïntroduceerd werd. De personages die erin rondlopen, hebben in totaal 24.000 regels aan tekst, die allemaal ingesproken zijn door professionele en semi-professionele stemacteurs. Daarnaast bevat de mod drie uur aan originele orkestmuziek. Beyond Skyrim: Bruma bevat verder talloze nieuwe quests, verhalen, uitrusting, spreuken, vijanden en crafting-ingrediënten. De mod wordt omschreven als een van de grootste voor de game aller tijden.

Het doel van het Beyond Skyrim-modteam is om de gehele wereld van The Elder Scrolls, genaamd Tamriel, als mod toe te voegen aan The Elder Scrolls V: Skyrim, de altijd nog populaire game uit 2011. Die wereld bevat naast Skyrim nog acht regionen, waarvan nu een gedeelte van een enkele regio vrij is gegeven. De modmakers zullen dan ook nog wel enkele jaren bezig te zijn voordat alles af is.

Om de mod te draaien is Skyrim vereist, samen met alle drie de officiële dlc-pakketten. De Legendary Edition van het spel is ook geschikt om de mod te draaien. Een versie voor de Xbox One is ook in de maak en moet over uiterlijk een maand wel beschikbaar zijn, volgens een recensie die de modmakers ook op de Nexus-pagina van de mod plaatsen. Een PlayStation 4-versie van de mod komt er niet.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

02-07-2017 • 12:54

60 Linkedin

Reacties (60)

60
58
51
7
0
3
Wijzig sortering
Ik vind het hartstikke mooi dat dit soort mods gemaakt worden, er gaan echt talloze uren en stiekem ook veel geld in zitten om het werkend te krijgen en leuk om te spelen.

Mijn grootste favoriet is toch wel de totale game conversie mod Enderal van SureAI. Dat was een compleet spel met een diepgaande verhaallijn en gigantisch veel nieuwe en grote grotten om te ontdekken (veelal leuker dan de vanilla dungeons).
Helemaal mee eens. Enderal is een zeer indrukwekkende total-conversion.

Linkje:

https://sureai.net/games/enderal/

Info:

Enderal is a total conversion for TES V: Skyrim: a game modification that is set in its own world with its own landscape, lore and story. It offers an immersive open world, all for the player to explore, overhauled skill systems and gameplay mechanics and a dark, psychological storyline with believable characters.

Enderal is free and can be played by anyone owning a legal copy of TES V: Skyrim. (No DLCs are necessary.) It is developed non-commercially by SureAI, the team behind the renowned Oblivion mod "Nehrim: At Fate´s Edge" (and various other projects).

Features:

*) An open world with its own lore and hand-crafted, detailed and diverse landscapes (desert, heathlands, forests, jungles, mountains and more)

*) An unconventional story with psychological and philosophical undercurrents

*) German and English localizations, both fully voiced by dozens of speakers, many with a professional background

*) Multi-faceted, believable characters with own ambitions and motivations

*) Overhauled gameplay with experience points, survival mechanics and hard, challenging combat

*) An overhauled skill system with classes and new special abilities

*) A housing system allowing the player to design their own homes

*) 30 to 100 hours of expected playtime
Bedankt. Kende ik nog niet. Ga het zeker proberen :)
Thanks voor de tip!
Al heb ik mijn Skyrim al veel gemod, ben deze nog niet tegengekomen.
Heel tof, maar ik ben ergens een beetje 'bang' dat Bethesda hier een stokje voor gaat steken, ze zijn de laatste tijd toch weer behoorlijk aan het pushen op betaalde mods, en zelfs al is dit een remake (wat ik maar gedeeltelijk geloof) zullen ze gaan claimen dat hun IP gebruikt word, en daar willen ze dan waarschijnlijk geld voor.

Stoor me trouwens steeds meer aan Bethesda, ze laten al die games maar een beetje ronddrijven in de nooit opgeloste bugs, en lijken niet helemaal te snappen dat mods de hoofdreden zijn dat hun games sowieso verkopen, want qua gameplay bieden ze al jaren niets nieuws of beters dan de concurrentie.

Dat Skyrim special edition was ook zo onnodig, er was nauwelijks wat veranderd, maar wel ff opnieuw kopen aub.

En dan dat verhaal fallout 4 vr, te belachelijk voor woorden, een beetje de volle prijs gaan vragen voor een 2 jaar oude game met een mod, natuurlijk heeft het wat tijd gekost (volgens mij 5x meer dan nodig, ik heb zelf genoeg ervaring met VR development om te weten dat je het echt wel vrij simpel in een bestaande game kan inbouwen) maar had daar gewoon een dlc van 15-20 euro van gemaakt, dan verkopen ze volgens mij 10x meer dan hoe ze het nu gepland hebben, als losse titel voor 60 euro...

Hoe dan ook, klinkt als een leuke mod, ga ik zeker wel even proberen, voordat ie dus (volgens mij) binnenkort niet meer te downloaden is

[Reactie gewijzigd door 434365 op 2 juli 2017 13:10]

Heel tof, maar ik ben ergens een beetje 'bang' dat Bethesda hier een stokje voor gaat steken, ze zijn de laatste tijd toch weer behoorlijk aan het pushen op betaalde mods, en zelfs al is dit een remake (wat ik maar gedeeltelijk geloof) zullen ze gaan claimen dat hun IP gebruikt word, en daar willen ze dan waarschijnlijk geld voor.
Waarom denk je dat?

Bethesda doet alleen maar moeilijk als er originele assets uit hun andere games ongewijzigd gebruikt worden. Voor de rest hebben ze nooit moeilijk gedaan over hun IP. En het ligt totaal niet in de lijn der verwachting dat ze dat beleid willen wijzigen.

In al die jaren dat Bethesda's games gemakkelijk modbaar zijn (sinds Morrowind dus) en er daardoor dus heel veel mods gemaakt worden, heeft Bethesda welgeteld één keer moeilijk gedaan tegenover een mod die assets uit een eerdere Bethesda game aantoonbaar ongewijzigd hergebruikte. Wat wel en niet toegestaan is, is gemakkelijk terug te lezen in de ToS, en die ToS is wat betreft assets nauwelijks veranderd sinds Morrowind.
en lijken niet helemaal te snappen dat mods de hoofdreden zijn dat hun games sowieso verkopen
Het tegenovergestelde is waar. Dat snappen ze donders goed. Wanneer de vraag gesteld wordt in officiële of officieuze interviews dan bevestigen ze dat ze dat snappen.

Er zijn maar heel weinig AAA developers die vergelijkbare modtools uitbrengen. En er zijn relatief weinig developers die hun gebruikte engine(s) bewust net zo open en toegankelijk houden zodat ze net zo gemakkelijk modbaar zijn. Bovendien zijn de meeste developers veel minder toegankelijk voor mod makers terwijl Bethesda's personeel regelmatig hulp heeft geboden.
En er is pas één AAA developer die gepoogd heeft mods ook bereikbaar te maken voor console gamers.

Vooral dat laatste geeft juist aan dat Bethesda snapt wat mods doen voor hun games. Ze proberen dat wat mods al sinds Morrowind doen voor hun games op de PC door te trekken naar de consoles.
Hoe dan ook, klinkt als een leuke mod, ga ik zeker wel even proberen, voordat ie dus (volgens mij) binnenkort niet meer te downloaden is
Waarom baseer je die aanname? Heb je de assets (models, textures, etc) vergeleken dan? Zo lang het geen pure 1 op 1 port is van de assets uit de eerdere game gaat Bethesda helemaal niet moeilijk doen.

En zelfs als ze dat wel zouden doen dan hebben ze enkel directe controle over hun eigen repository (bethesda.net).
Ehm, Bethesda weet heel goed dat mods een groot deel van hun succes is. Dat is precies de reden dat ze zich altijd uit de naad werken om te zorgen dat modden zo goed mogelijk kan en ze zich richten ook op de wereld en lore en techniek die makkelijk te scripten is, niet zozeer op nieuwe gameplay truckjes.

Het is dus ook heel erg onwaarschijnlijk dat ze moeilijk gaan doen over deze mod, ze zullen die mensen eerder uitnodigen voor de creators club.
Je snapt wel dat die creators club door 95% van de modders een slecht idee gevonden word toch? het hele probleem met betaalde mods is dat mensen elkaars werk gaan stelen en verkopen, dit is al jaren duidelijk van andere games waar mods verkocht worden (garrysmod is een mooi voorbeeld, ik heb toevallig ooit een mod gemaakt die mensen nog steeds gebruiken, en je wil niet weten hoe vaak ik die op sites als scriptfodder/gmodstore tegen kom)

Daar komt vervolgens bij dat het een beetje krom is dat de developer van een spel geld gaat vangen voor werk van anderen, in het geval van Bethesda vaak ook nog eens omdat ze gewoon de bal laten vallen en lekker de community bugs op laten lossen.

Het 'uit de naad werken' is ook wel erg overdreven, zoveel doen ze niet (het is niet zo moeilijk te modden als veel mensen denken, voor vrijwel ieder game heeft de community tools gemaakt voor de verschillende file formats) pas de laatste paar patches voegen ze echt bewust dingen toe voor modding, en dat is dan vooral omdat ze geld willen gaan vangen voor mods.
Moeilijk om dingen uit elkaar te houden? Of modders de creators club een slecht idee vinden heeft geen enkel verband met of Bethesda moeilijk gaat doen over IP. Of modders van elkaar jatten -al dan niet betaald- heeft er ook niks mee te maken. Het punt is dat Bethesda graag ziet dat er mods gemaakt worden.

Probeer jij maar eens een zo'n hele game-engine te maken, dan mag je gaan oordelen hoeveel werk Bethesda er ingestoken heeft. Je kunt wel zeggen dat modden niet zo moeilijk is, maar het is niet voor niks dat Bethesda altijd geprezen word voor het zo makkelijk maken van modden. Er zijn veel meer games waar geen of alleen beperkte mods voor zijn dan waar je vrijwel alles kan modden.

[Reactie gewijzigd door StefanDingenout op 2 juli 2017 18:04]

Creators Club is nooit nodig geweest om modden aan de praat te houden. Het is community based. Daar hoeft geen geld in te zitten en dat is ook niet gezond, precies de reden dat elke poging om het te vermarkten tot nu toe een enorme shitstorm teweeg bracht.

Vrijwillig doneren is de enige en de beste manier. Ik kan me ook nog wel voorstellen dat je een total conversion of een levend project als een abbo aan gaat bieden voor een heel bescheiden bedragje of zolang als er doorontwikkeld wordt. Maar op het moment dat je betaling verplicht gaat maken, is het einde zoek.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 3 juli 2017 10:43]

We gaan nu heel erg offtopic, maar voor zover ik begrepen heb is Creators Club iets wat naast de gewone mod community bestaat. Ga je bij de creators club dan stelt Bethesda eisen aan je mod met het idee dat het een soort dlc is maar dan buiten het bedrijf ontwikkeld, en kost die mod dus geld. Wil je dat niet dan kun je gewoon op de oude manier modden.

Niemand die ergens beweerd dat creators club bedoelt is om modden aan de praat te houden. Het is een verdienmodel dat samenwerkt met modders als ze dat willen. Ik zie niet in waarom je als modder niet zou kunnen zeggen dat je jouw mod wilt verkopen, dat is dan jouw eigen 'bedrijfje'. Als dat goed genoeg is zullen mensen er voor willen betalen, anders niet. Heeft niemand daar zin in, dan verdwijnt jouw mod, of de gehele creators club vanzelf.
Moeilijk om dingen uit elkaar te houden?
Uuuh nee? ik reageerde op jouw punt over de creators club? en ik zeg toch over de andere onderwerpen die ik aanhaal dingen als 'daar komt vervolgens bij'?

En voor de goeie orde, ja, ik heb genoeg ervaring met modden en het maken van eigen game engines om te weten waar ik over praat, modden is niet moeilijk omdat 99% van de games gewoon files gebruiken die weer te converteren zijn naar plaintext, 3ds models, mp3 of zelfs wav geluid, etc etc, en die converters kun je overal vinden als je je er een beetje in verdiept.

Laten we maar op houden met op elkaar reageren, het is duidelijk dat we het niet eens worden.
De special edition van skyrim was gewoon gratis als je de game al had hoor
Anoniem: 221563
@Vizzie2 juli 2017 14:30
Voor de PC. Ik heb hem opnieuw mogen afrekenen ;) Wel mods en Xbox One support though.
Aanvulling: voor de mensen die het spel op de PC EN alle DLC hebben.
Ik begrijp niet hoe de titel op het artikel aansluit, het kwam op mij over dat er een modteam is dat vindt dat er wel eens een nieuwe game mag uitkomen.
Iets meer on-topic, tof initiatief, maar mensen wat een werk. Ik hoop dat ze het op een of andere manier zo kunnen maken dat ze hun mods kunnen porten naar toekomstige TES games anders denk ik dat of zij de aandacht verliezen, of het publiek.
offtopic:
Ik denk dat het woordje "voegt" mist
"Beyond Skyrim-modteam voegt regio uit Oblivion toe aan nieuwste Elder Scrolls-game"


Hoe kan zo'n modteam jaren uittrekken voor dit? Wat is hun verdienmodel of hun doel behalve een kick-ass mod maken natuurlijk. Is dit voor hun C.V.?
Hoe kan een visser jaren lang wekelijks aan het water zitten vissen?
Hoe kan een modelbouwer iedere dag uren bezig zijn met zijn modeltreintjes op de zolder?

Hobbyen in de vrije uren is het antwoord

[Reactie gewijzigd door Mirved op 2 juli 2017 14:19]

Is zoals het Mod Team dat aan Black Mesa werkt, veel van de personen werken nu voor grote bedrijven.

Trouwens Black Mesa krijgt eind dit jaar (hopelijk) het einde, XEN is inzicht https://forums.blackmesas...3-Summer-Update/?pageNo=1

[Reactie gewijzigd door Damic op 2 juli 2017 19:44]

Black Mesa is een beetje een moeilijk verhaal, 75% van wat in die betaalde versie zit is gewoon werk van mensen die al jaren geleden vertrokken zijn omdat de 'lead' (die ondertussen ook 3x veranderd is) de boel zo lang uit rekte, die hebben uiteindelijk weinig aan hun werk, want een groot deel staat niet eens in de credits schermen.

Zelf ook ooit nog eens aan gewerkt, vind het verder best dat ik niets krijg en niet in de credits sta (wil niets meer met dat team te maken hebben ook) want heb minder dan 1% gedaan, maar ken ook mensen die hele hoofdstukken hebben gemaakt en er niets voor terug zien.

Hoe leuk de game ook is, er zitten dus wel wat addertjes onder het gras voor het hele team wat er in de jaren aan heeft gewerkt.
Ha dat wist ik niet. Is ook al jaren geleden dat ik er nog heb naar gekeken.
De meeste modders werken via donaties op paypal of via patreon. Maar er zijn er ook die geen geld voor ogen hebben en dit doen uit liefde voor het spel en de modcommunity.
Degene die de Falskaar mod heeft gemaakt als soort van C.V richting Bethesda is aangenomen door een andere game studio een paar jaar terug.

http://www.eurogamer.net/...d-maker-lands-a-games-job

Degene die de Path to Elswyr mod had gemaakt(orgineel) is een indie developer geworden.


Dus de redenen kunnen erg uiteenliggen

1. Sommige modders spelen de game en missen bepaalde dingen ( motivatie om toe te voegen)
2. Sommige mensen hebben geweldige ideeen maar zijn niet goed met een Creation Kit (Modder vind het een leuk idee --> maakt mod).
3. Sommige modders doen het puur voor ervaring met de gameengine
4. Sommige modders doen het om te kijken hoever je de engine kan pushen
5. Sommige modders doen het voor de faam


Heel veel redenen.

Kortom modden is leuk, het blaast de game nieuw leven in. Want vertel mij eens hoeveel SP games na 6-7 jaar nog zo veel gespeeld worden(FA uitgezonderd).


Zo speel ik altijd met multiple followers, omdat ik dat leuk vind i.p.v 1 follower.

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 3 juli 2017 15:24]

Omdat het leuk is
Waarom zou het niet voor de PS4 uitkomen?
Een mod als dit is gewoonweg niet mogelijk op de PS4 omdat het een gesloten platform is. Wil je dit soort mods op de PS4 dan moet Sony/Bethesda daar support voor inbouwen en de verregaande aanpassingen die een mod als vereisen worden niet toegestaan. Zie ook de reactie van @Johan tb. Zulke grote aanpassingen worden gereserveerd voor DLC, want de ontwikkelaar wilt natuurlijk geen inkomsten mislopen omdat er betere en completere uitbreidingen gratis te downloaden zijn.

Nadeel van een gesloten platform en meteen de reden waarom ik op PC game. Daar bepaal je zelf wel wat je met je gekochte software doet.

[Reactie gewijzigd door lepel op 2 juli 2017 15:19]

de ontwikkelaar wilt natuurlijk geen inkomsten mislopen
Met die opmerking haal je je hele comment onderuit... Dit is echt 100% Sony en niet Bethesda. Bethesda heeft alleen uiteindelijk toegegeven om nog wel íets van mod support op de PS4 te kunnen bieden in plaats van helemaal niet, omdat Sony gewoon weigert om de poort ver genoeg open te zetten.
Een mod als dit is gewoonweg niet mogelijk op de PS4 omdat het een gesloten platform is.
Een mod als dit is niet mogelijk omdat Sony expliciet niet toestaat dat mods nieuwe assets (textures, models, etc.) bevatten. De publieke reden hiervoor is dat het toestaan van custom assets security problemen zou introduceren.

Microsoft staat op de XBox One wel nieuwe assets in mods toe en daarom komt deze mod daar dus ook wel op uit.

Heeft dus niets met geslotenheid van platform als principe te maken, maar met de stomme beslissing van de eigenaar van één enkel platform: Sony.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 2 juli 2017 16:13]

Wat je zegt is dat Sony het platform gesloten houdt. Dan klopt zijn verhaal toch?
Wat je zegt is dat Sony het platform gesloten houdt. Dan klopt zijn verhaal toch?
Nee. Zijn verhaal klopt niet.

Hij schrijft dat het niet kan omdat het een gesloten platform is. Maar dat gaat veel te kort door de bocht.

Het kan namelijk niet op de PS4, omdat Sony als eigenaar van dat specifieke platform het niet toestaat. Dat is iets wezenlijk anders. De XBOne is bijv. ook een gesloten platform, maar daar kan het wel. Microsoft laat het als eigenaar van dat platform namelijk wel toe.

Verder zuigt hij verhaal uit de duim over wijzigingen die in de software gemaakt moeten worden door de developer en over het reserveren van dit soort grote wijzigingen voor betaalde DLC uitbreidingen, wat kant noch wal raakt.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 2 juli 2017 17:40]

Met gesloten bedoelt hij gesloten voor third-party developers, wat dus bij Sony zo is maar bij Microsoft niet.

Same difference.
Met gesloten bedoelt hij gesloten voor third-party developers, wat dus bij Sony zo is maar bij Microsoft niet.
Oh, dus ik kan bij Microsof wel een mod voor Skyrim maken die direct hooks in de executable zet om op engine niveau dingen toe te voegen, zoals Skyrim Script Extender (SKSE) doet?

Oh wacht... nee. Ook dat kan bij MS gewoon niet. Dus in die zin is MS ook gewoon 'gesloten'.


Daarnaast:

De verdere redenering die er gehanteerd wordt dat het niet toegestaan zou zijn omdat Bethesda dit type content als DLC verkocht zou willen zien, is een absoluut broodje aap verhaal, want dan zou deze support er ook niet op de XBox One geweest zijn.

En het feit dat Sony/Bethesda support in zou moeten bouwen voor het gebruik van externe assets is ook onzin. Mods worden namelijk opgeslagen in hetzelfde formaat als de kern bestanden van de hoofdgame zelf en de officiële DLCs.

Mods voor skyrim bestaan uit 2 typen files;
 • een .esp plugin, welke de aanpassingen aan de database voor de game-wereld bevat; en
 • een .bsa archive, welke alle assets zoals meshes, textures, en scripts voor de mod bevat.
In het geval van de hoofdgame en de officiële DLCs is er alleen geen sprake van een .esp plugin, maar een .esm master file. Functioneel gezien zijn deze volledig hetzelfde. Intern wordt het onderscheid gemaakt a.d.h.v. een extra record field in het .esp of .esm file wat op 0 of 1 gezet is, en heeft het al dan niet 'master' zijn invloed op een aantal kleine zaken zoals de inlaadvolgorde. Maar alles wat een .esm kan, kan een .esp verder ook. De .bsa files zijn functioneel helemaal hetzelfde.

Het kan dus niet zo zijn dat Bethesda nog support in zou moeten bouwen voor het laden van .bsa archives. Het is voor het functioneren van het spel zelf namelijk van essentieel belang; zonder ze te kunnen laden kan de basis content van het hele spel niet eens geladen worden.


Wat er gebeurd is, is waarschijnlijk dat Sony gewoon een filter voor de upload gezet heeft wat bot weigert om mods te accepteren die .bsa files bevatten. Dat is alles.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 2 juli 2017 19:44]

Ik lees hier veel aannames over waarom het niet zou kunnen. Doet er niet toe. Het platform is gesloten. Waarom? Omdat Sony er voor kiest. Zelfde als met cross platform multiplayer voor Mincecraft. Sony wil dat niet. Is dat erg? Maybe. Maar het is hun platform, en dus hun beslissing.

Je geeft zelf aan dat het Xbox platform net zo gesloten is, maar dat Microsoft dingen wel toestaat.

Daarmee geef je zelf al aan dat het platform zo gesloten is als de eigenaar wil. Dat Sony de keuze maakt om het gesloten te houden, en het in potentie wel zou kunnen met wat medewerking, doet niks af aan het feit dat het PS platform op dit moment gesloten is.
Consoles zijn gesloten omgevingen. Je bent over gelaten aan de genade van Microsoft, sony en/of de ontwikkelaar van een spel. Terwijl je op een pc toch echt de vrijheid hebt om een game te modden naar eigen hartelust.
Ik lees hier veel aannames over waarom het niet zou kunnen. Doet er niet toe. Het platform is gesloten. Waarom? Omdat Sony er voor kiest. Zelfde als met cross platform multiplayer voor Mincecraft. Sony wil dat niet. Is dat erg? Maybe. Maar het is hun platform, en dus hun beslissing.

Je geeft zelf aan dat het Xbox platform net zo gesloten is, maar dat Microsoft dingen wel toestaat.

Daarmee geef je zelf al aan dat het platform zo gesloten is als de eigenaar wil. Dat Sony de keuze maakt om het gesloten te houden, en het in potentie wel zou kunnen met wat medewerking, doet niks af aan het feit dat het PS platform op dit moment gesloten is.
Juist: het hele punt is dat geslotenheid van het platform an sich niet dicteert of mods mogelijk zijn of niet. Wat er mogelijk is wordt bepaald door de eigenaar van het platform.

En Sony wil er in dit geval niet aan. Dat heeft niets te maken met het moeten inbouwen van support voor mods met externe .bsa assets. De game moet .bsa files al kunnen laden, want dat is hoe de basis content van de hoofdgame en de officiële DLCs ook opgeslagen zijn.

De officiële woordvoering is dat het te maken heeft met security en mogelijke exploits die met custom assets getriggered zouden kunnen worden.

Waarschijnlijker is dat Sony hiermee rechtszaken betr. intellectueel eigendom van derden uit de weg probeert te blijven. Er zijn heel, heel veel mods die dat wel bevatten, namelijk.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 3 juli 2017 21:36]

Er zijn mods aanwezig voor PS4 en BX1. Niet weinig ook...
Op moment:
4704 voor de Xdoos
2407 voor de PS4.
(2740 voor de PC)
Op bethesda.net staan de mods voor de speciale editie van Skyrim voor PC, Xbox en PS4. Het kan dus wel, maar of een mod van dit formaat ook 'even' op de console versie gezet kan worden...? Ik weet het niet.
Volgens mij kloppen het aantal pc mods niet helemaal, kijk maar eens op nexusmods, bij de hoeveelheid files. Nexusmods is de grootste site voor Skyrim mods
Gaat over de mods voor consoles op bethesda.net, niet op nexus ;). Daarom staat de PC tussen haakjes.
Hmm... die PC mods kloppen niet. Alle Skyrim mods werken sowieso voor de PC, dus het zijn minstens zo veel als de XBox versie.

En zoals @WybrenPC hieronder zegt, op Nexusmods staan veel, veel meer dan maar 4000 mods.
Klopt, op Nexusmods. Niet op bethesda.net. Het ging om de mods voor de console collega's en die staan op bethesda.net, daarom staat de PC er tussen haakjes maar even bij vermeld.
Nexus mod manager is voor de PC sowieso fijn om te hebben.
Omdat Sony een isolerende positie aanneemt wat betreft mods. Zij willen reguleren wat op hun platform gebruikt wordt. De meeste modders vinden dat niet oké en mijden daarom de PS4.
niet helemaal correct op de PS4 mogen geen nieuw assets worden gebruik (textures, models, scrips, etc) alleen wat al in de game is mag worden gebruikt er mag niets worden toegevoegd.
In andere woorden, de mod support op de ps4 is dus vrijwel nutteloos? Wat voor een nuttige mod kan je maken als je enkel de aanwezige assets mag gebruiken?
Welkom bij de consoles.... dit was van meet af aan al helder. Mod support op de consoles is lippendienst. zowel bij MS als Sony, en wat vandaag zou kunnen, kan morgen teneinde zijn. Men MOEST wel roepen dat ze van alles gingen doen met indie gaming en eigen content want dat is hip. Maar dan graag wel met een verdienmodel (zie ook de brainfarts over betaald modden van de afgelopen jaren).

Dat is funest voor een gezonde mod community en dat had iedereen van tevoren kunnen weten. Wil je mods, dan kies je voor de PC.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 3 juli 2017 10:38]

Het is geen kwestie van principes, het is gewoonweg niet mogelijk.
Als Sony het zou willen, is het technisch mogelijk. Het is dus juist puur een kwestie van principes.
Het was een reactie op
De meeste modders vinden dat niet oké en mijden daarom de PS4.
De makers van deze mod brengen het niet uit op de PS4 omdat het voor hun niet mogelijk is om het uit te brengen, aangezien ze nieuwe assets in de mod hebben. Dat heeft dus niets met hun principes te maken.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 2 juli 2017 18:06]

Anoniem: 90362
2 juli 2017 13:34
Mods zijn altijd leuk. Kan iemand mij vertellen of het ook voor de Steamversie van Skyrim werkt?
Ja i.c.m Nexusmod manager.


Alleen voor Special Edition moet een hoop opnieuw gemaakt worden omdat SKSE(Skyrim Script Extender) nog niet uit beta/released is voor Skyrim special edition.

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 3 juli 2017 15:26]

Dat lijkt me wel gezien er geen versie van Skyrim voor de PC bestaat zonder Steam. ;)
Toch wel, mijn zoon heeft Skyrim op dvd's gekocht indertijd.

Edit: @HooksForFeet hieronder: Bij navragen blijkt dat je gelijk hebt, I stand corrected :)

[Reactie gewijzigd door StGermain op 2 juli 2017 14:51]

...en vervolgens geïnstalleerd via Steam. Op die DVD's staat niet veel meer dan een key en een shortcut die de installatie start via Steam. :)
Het spel zelf staat er ook op, alleen download Steam de meest recente versie (of een update).
Voor mij geldt precies hetzelfde, ik had Skyrim destijds ook op DVD, daarom wist ik vrij zeker dat er geen versie bestaat die zonder Steam werkt. :)
Wat ik mij afvraag: Is deze ook op Steam-workshops te vinden?
Nee, zou ook niet weten waarom je dat zou willen. De workshop kan totaal niet omgaan met loadorder, of conflicts.

Nexus, Mod Organizer en LOOT wil je hebben.
De mod voor de Special Edition moet op een later moment uitkomen.
Special edition is op dit moment niet geschikt.
Wat doom toch teweeg heeft gebracht met hun wad files

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee