Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 118 reacties

Volgens spelers bevat de recent uitgebrachte Skyrim Special Edition aanmerkelijk slechtere audiokwaliteit dan het origineel. Bethesda stelt dat het de klachten heeft gehoord, en werkt aan een verbetering van de audiokwaliteit.

De Special Edition-versie van The Elder Scrolls V: Skyrim kwam vorige week uit, en is bedoeld als een opgepoetste versie van het origineel. Waarbij de grafische eigenschappen van het spel daadwerkelijk zijn verbeterd, klaagden veel gebruikers over de kwaliteit van de audio. Een gebruiker van Reddit ontdekte dat de audiobestanden van 'agressieve' compressie zijn voorzien, en zijn opgeslagen in het xwm-formaat. Bij het origineel werd juist gebruikgemaakt van ongecomprimeerde wav-bestanden.

Bethesda heeft nu op de klachten gereageerd, en stelt dat er wordt gewerkt aan een reparatie. Meer details gaf het bedrijf echter niet, waardoor nog niet duidelijk is wanneer de fix er komt, en wat deze precies inhoudt. Ondertussen blijkt het voor pc-gebruikers mogelijk te zijn om de audiobestanden van de originele Skyrim-game te importeren in de Special Edition, om zo handmatig de audiokwaliteit te repareren. Wie overigens speelt op de PS4-versie van de game hoeft helemaal niets te doen; hier wordt niet van de agressieve compressie gebruikgemaakt.

De originele versie van Skyrim kwam ongeveer vijf jaar geleden uit. Ondanks de leeftijd is de game nog steeds populair, en dat is vooral te danken aan de grote hoeveelheid mods die er voor de game zijn gemaakt door spelers. De Special Edition heeft ook ondersteuning voor mods.

Op 03.15 in de video toont Bethesda de grafische verschillen tussen de oude en de nieuwe versie van The Elder Scrolls V: Skyrim .

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (118)

Fijn dat ze hier op reageren en hopelijk passen ze het ook snel aan... Ik had de gewone Skyrim nog ge´nstalleerd staan, dus wel handig dat ik de oude audio files kan omzetten.

Wat ik persoonlijk een veel groter gemis vind, is dat er nu nog steeds geen 21:9 support in is gemaakt. Ik zit nu op mijn 3440x1440 monitor windowed te spelen en dat vind ik enorm immersie brekend. Als ik in de .ini de resolutie aanpas naar 3440x1440 met borderless windowed of full screen, dan doet ie alsnog iets van 1920x1080 renderen of iets in die richting, want het ziet er niet uit dan. Gemiste kans.
Dat kan je fiksen:

"For 2560x1080 monitors in Skyrim, you need to change the iSizeH to 1080 and iSizeW to 2560 in the SKyrimPrefs as Dragoon mentioned. This will make the resolution sort of fit, but will cut of part of the screen (especially with SkyUI). I've tried various changes to the resolution height to fix it, but it still ends off with cut off content or letterboxing. You then need the FlawlessWidescreen on top of that from Swede's post to correct the scaling of the image. It will detect your game when you have it on, and it will even support SkyUI, which was the main issue after changing my resolution. Now my Skyrim looks most excellent. I may have to tinker with FOV settings though."
(http://steamcommunity.com...0736780919930878/?l=dutch)

Er zijn nog twee andere oplossingen door een plugin te installeren, die vind je hier:
http://www.wsgf.org/dr/elder-scrolls-v-skyrim/en
Latest version supports SKYRIM version 1.6.89.0.

Install Flawless Widescreen

To use it, you MUST HAVE Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)

1. Download - this fix - version 0.91 and unzip it in your PC. (All Versions of this family)
http://iforce.co.nz/i/b330knjh.1bg.jpg
2. Make sure UAC is disabled, load the SkyRim_UW.exe as admin, configure as desired, suggested to leave Auto-Detect Resolution enabled, and only set the number of monitors, unless you have problems with the size of the models or the positioning, leave this setting... Click Inject Patch. (The fix will wait for Skyrim to start, do not apply after Skyrim is already running.)

3. Click Inject Patch _BEFORE_ launching Skyrim, the program will auto detect when Skyrim starts, you may experience undefined behaviour if you stray from this!

4. Run the game...

5. To use the skill tree you need to use your keyboard (W,A,S,D and Enter) - Yet to fixed properly.
Downloadlink Flawless Widescreen: https://www.flawlesswidescreen.org/#Download
Downloadlink fix: http://www.wsgf.org/f/u/SkyrimUWv0.91_0.zip

Edit: blijkbaar werkt het niet op de SE, deze fix werkt dus alleen op de normale Skyrim. Het is wachten op ondersteuning van Flawless Widescreen

[Reactie gewijzigd door wouterg00 op 30 oktober 2016 12:16]

Op steam is er iemand goed bezig om in ieder geval de interface info op de juiste plek te krijgen. Hij test dit op 2560x1080 maar het zier al een stuk beter uit.

Omdat hij geen 3440x1440 monitor heeft kan hij niet zeggen of dit werkt. Helaas ben ik nu niet in de gelegenheid om te testen maar ik ga kijken of dit werkt en zoniet, ga ik proberen handmatig de files aan te passen aan deze resolutie. Zie hier voor de fix:

http://steamcommunity.com...ons/0/312265589448083228/

Net getest en het werkt op 3440x1440. Het is nog niet perfect uiteraard maar de missende elementen zijn in ieder geval weer terug op het scherm!

UPDATE: Op WSGF forum heeft iemand de files nog verder aangepast met nog meer fixes. Ik raad je dus aan deze fix te gebruiken aangezien deze het meest compleet is:
https://drive.google.com/...zeN3oZDRqcDNRRU9yQmc/view

En de link naar het topic:
http://www.wsgf.org/forum...t=Skyrim&start=10#p167692

[Reactie gewijzigd door juggle op 30 oktober 2016 15:26]

Goede reactie!

@dartbord: begrijp ik uit je reactie dat je in een venster wel op je gewenste resolutie kunt spelen? Indien dat het geval is, lees dan het volgende.

Disclaimer: ik heb Skyrim SE nog niet gespeeld, want m'n systeem kan het denk ik niet aan, dus neem het volgende als ongezouten advies...

Er was voor Skyrim, Oblivion, Fallout 3 en Fallout New Vegas een borderless window mod. Dit was een mod voor mensen die in een venster willen spelen, maar zonder vensterrand. Dit had had als effect dat het de stutter (af en toe een frame overslaan) verminderde. Zoek maar eens op de stutter removal guides van ene Gopher, die deze mods (deels?) maakte. Als die borderless window mods er nog zijn (of alweer zijn voor Skyrim SE), dan is dat misschien de oplossing!

Het werkte erg goed bij mijn spellen. Het was in feite een fake fullscreen mod. Het was niet te onderscheiden van echt volledig scherm, maar je had de opties van spelen in een venster en het verminderde de haperingen.
Special Edition heeft ingebakken ondersteuning voor borderless windowed mode, net als Fallout 4 volgensmij ook had.
Nee, native word er iets van 2560x1440 ondersteuning geboden, maar dan zie ik dus nog een heel stuk desktop links of rechts van de game.

Ik kan dan wel zeggen "fullscreen" maar dan past ie automatisch de resolutie weer aan naar iets heel laags.

Ik heb ook al de .ini aangepast maar dat hielp niet. Ook die mod of dat widescreen programma helpt niet hierbij.

[Reactie gewijzigd door dartbord op 30 oktober 2016 15:04]

Ik gebruikte die Mod vooral om te kunnen "alt-tabben", om zo snel iets te kunnen opzoeken op het net. De steam browser vind ik niet goed genoeg daarvoor.
Je bedoelt Gamecompanion? link: http://www.nexusmods.com/oblivion/mods/39550/?
Deze gebruik ik al tijden voor alle Bethesda games, op Fallout 4 na omdat het daar ingebakken is.

Werkt overigens ook bij andere games hier dus zou ook voor Skyrim SE moeten werken.
Ik heb ook een 21:9 scherm, maar de flawlesswidescreen werkt nog niet voor Skyrim special edition. Hij herkent het spel nog niet. Dus dat is nog even wachten.

Verder ben ik tot nu toe meer bugs tegengekomen in deze versie dan in het origineel. Ik zie veel personen verspringen en ik heb al een paar chrashes gehad zonder mods. Desalniettemin is het weer erg genieten :).
Bah, ik ga die 'special edition' echt niet aanraken.

Leuk voor als je 't op de console speelt... maar voor PC gamers heeft het negatieve meerwaarde.
https://www.youtube.com/watch?v=aWXfYzQqzDc
Originele skyrim met een paar grafische mods en een ENB ziet er STUKKEN beter uit.
En special edition ondersteunt geen ENBs...

Btw, ik heb zelf ook 21:9 scherm en kan me niet herinneren dat ik flawlesswidescreen nodig had voor Skyrim?.. volgens mij was er gewoon een mod die voor 21:9 ondersteuning zorgde.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 30 oktober 2016 12:13]

Voordeel is wel natuurlijk dat de nieuwe versie x64 ondersteuning heeft. Dus als er nog genoeg mod makers ge´nteresseerd zijn (ongetwijfeld), dan kunnen er wel weer meer en mogelijk betere mods aangezet worden.
x64 is enkel echt interessant voor geheugen adressering en daar waren al omwegen voor. Het is niet alsof skyrim 64bit instructies gebruikt/nodig heeft.
SE heeft ook andere verbeteringen dan alleen betere texture. Regen gaar niet meer door een dak heen waar je onder staat. En water kn Rivieren stromen niet meer 1 kant op. Het stroomt nu echt mee met de bochten in de rivier. Ook zijn een aantal graphic glitches opgelost bij objecten ver weg. Bergen deden nog wel eens flikkeren in destabdaard game. Dit laatste was optie lossen met een mod maar nam veel gpu geheugen in beslag.
Hmm van die flikkerende bergen had ik geen last?

Dat fenomeen heb ik alleen waargenomen bij gecomprimeerde high-res textures.. of dat nou 3rd party of 1st party was. ongecomprimeerde high-res textures hebben dat probleem niet.

Correct stromend water is wel fraai ja en voor die regen/sneeuw 'bug' was sowieso ook al een mod die dat oplost.

Hoe dan ook, het is een verbetering op 'vanilla' skyrim dat is zeker.. maar 'vanilla' skyrim is al hÚÚl erg lang niet interessant (meer) voor pc gamers.
Zoals ik dus zei, het is leuk voor console gamers maar ik ga er echt niet aan beginnen... ik kan echt niet zonder het grafische geweld van al mijn texture mods, ENB's en andere visuele mods.
is dat zo? ik speel het nog hoor :)
Ik heb bij het gebruik van ENB wel last van langere loading times ook op SSD. En voor een game waar je moet laden voor elk gebouw dat je ingaat kan het best wel irritant zijn.Voor mensen die geen ENB willen gebruiken is de special edtion zeker een goede optie.

Ik vind het wel een beetje slap dat de audio van mindere kwaliteit is dan de oudere versie.
De terrain popup is nog steeds aanwezig (5 jaar later).

Het is geen slechte basis om vanuit verder te modden (afgezien van ENB).
Als SKSE nog beschikbaar komt ga ik het nog wel een kans geven.
Klopt alleen krijgen de PC gamers die 'upgrade' zo goed als gratis en kan console land de volle bak weer betalen :)

Ik vind het netjes van Bethesda dat ze dit gratis aanbieden aan de PC gamers aangezien dat toch ooit hun core business is, en volgens mij grotendeels nog steeds is. Hoeveel devs geven een remaster gratis tegenwoordig?
Is het probeem niet dat dit alleen werkt op de originele Skyrim en niet op de SE versie ik heb precies hetzelfde probleem en begrijp er ook echt helemaal niets van dat Bethesda niet de moeite heeft genomen om dit te fixen. het lijkt namelijk helemaal geen grote aanpassing.
Dit is sowieso al tijden een drama met Bethesda games. Jammer, want Oblivion werkte prima op 21:9.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 30 oktober 2016 19:28]

Ik vind het een toffe zet van Bethesda om de game gratis te remasteren.

Daarbij moet ik wel zeggen dat de remaster voor de PC vrij weinig toevoegd en het bloom effect vrij dominant aanwezig is. Voor een aantal mods brengt het zelfs problemen met zich mee (skse werkt bijvoorbeeld niet meer).

Positief is wel dat de game nu in 64 bit aangesproken kan worden en dat hierdoor in potentie meer geheugen kan worden toegewezen (=meer potentie voor mods).
Gratis? Volgens mij moet er gewoon betaald worden voor deze versie of ben ik nou gek? :?
Als je het orgineel met alle addons hebt krijg je deze gratis.
Alleen als je alle DLC's erbij hebt dan of wat? Het origineel heb ik wel, maar de DLC's heb ik er nooit bijgenomen :)
Dan heb je inderdaad 'pech'. Je moest of de game + alle dlc of de legendary edition hebben om gebruik te kunnen maken van het gratis aanbod.
Als je de originele game had VOOR release kreeg je hem gratis. Als je hem nu nog niet hebt dan krijg je hem dus niet meer gratis.
Gratis ALS je alle DLC had voor de originele game. Anders mag je 35 euro lappen. Volgens mij geld dat nu na release ook niet meer. Had 1 dlc niet zelf die ik het niet echt waard vond, en ben dus niet van plan nu het spel geheel weer opnieuw aan te schaffen omdat ik de DLC niet had voordat de game gelanceerd werd.

[Reactie gewijzigd door icratox op 30 oktober 2016 10:48]

Rustig wachten op een sale ergens, zou ik zeggen. De Special Edition komt met alle DLC, en tegen de tijd dat er ergens een sale is zullen er ook wat grotere mods uit zijn. Alles wat tot nu toe uit is zijn voornamelijk ports van de oude Skyrim of gewoon textures. De Creation Kit is nog niet uit.
Ik denk dat Annihilism bedoelt dat je hem automatisch in je Steam library krijgt. Dit geldt echter alleen als je al beschikt over de originele Skyrim met alle DLC's ;)
Er is theoretisch inderdaad meer potentie voor mods vanwege de 64 bit engine. Echter versnippert de remaster voor de pc de user base, omdat de mods niet 1:1 over te zetten zijn. Juist daarom verwacht ik dat er weinig mods voor de remaster gaan verschijnen. Helaas maar waar.

Daarnaast zijn er grote, veelgebruikte mods (o.a. als dependency) die nooit overgezet gaan worden, simpelweg omdat de ontwikkelaars daar geen zin in hebben.
Het was ook inderdaad wel te hoopvol geweest als ze nog vijf voice actors hadden aangenomen om de diversiteit aan stemmen even te verdubbelen. Elke keer weer dezelfde stemmen horen begon toch wel irritant te worden...
Het gaat dan ook helemaal niet over nieuw geluid. Ze hebben het bestaand geluid verpest om meer ruimte te maken voor textures. Nog meer geluid zou het alleen maar erger gemaakt hebben.
Wie overigens speelt op de PS4-versie van de game hoeft helemaal niets te doen; hier wordt niet van de agressieve compressie gebruikgemaakt.
Op de console (ps4 in ieder geval) is er dus helemaal geen last van ruimte, op de pc al helemaal niet. Wat is precies je punt?
mijn punt is precies wat ik geschreven heb... dat het nieuwsbericht niet over nieuw geluid gaat...
op de pc al helemaal niet.
De download duurt dan eindeloos. Het probleem is dat niemand een Blu-ray drive in zijn PC heeft (ook al zijn ze gewoon verkrijgbaar)
Op de ps4 worden spellen ge´nstalleerd op de hdd en de disc word gebruikt om de licentie te checken.
Ik weet dat het spel naar de harde schijf wordt gekopieerd bij de PS4 en de XB1, maar het pakket wordt wel van de disc gehaald en niet van het Internet. Dat gaat minstens 3 keer zo snel, en er zijn geen servers die belast worden. Ik kan me heel goed voorstellen dat ze niet om kwaliteit gaven en dachten "weet je wat we comprimeren de boel zodat we minder bandbreedte nodig hebben". Bij discs is daar geen sprake van.

Mensen moeten gewoon Blu-ray drives in hun zelfgebouwde PC's stoppen, dan lost dit probleem zichzelf op.

[Reactie gewijzigd door JopV op 30 oktober 2016 11:38]

Mensen moeten gewoon Blu-ray drives in hun zelfgebouwde PC's stoppen, dan lost dit probleem zichzelf op.
Sorry? Ik ben juist blij dat ik al jaren af ben van al die schijfjes, er is geen pc in mijn huis meer met een dvd drive, laat staan dat ik dan nog een Blu-ray drive ergens in ga bouwen. Ik heb 500mbit internet, je doet alsof je nog nooit van glasvezel gehoord hebt?

Word wakker, schaf behoorlijk internet aan en zeg gedag tegen je drive, staat ook een stuk strakker en netter in je pc ;)
Het zou zo maar kunnen zijn dat Jop in het buitengebied woont en alleen een adsl verbinding tot zijn beschikking heeft met een snelheid van 20mbits.
Het is nog altijd niet vanzelfsprekend dat iedereen een fiber of kabel verbinding in zijn woning heeft liggen.
Ik heb inderdaad toevallig ongeveer 20 mbits, maar ik woon in Amsterdam. Ik wist niet dat dit blijkbaar zˇ verschikkelijk ver onder de norm zit...
Ik heb inderdaad toevallig ongeveer 20 mbits, maar ik woon in Amsterdam. Ik wist niet dat dit blijkbaar zˇ verschikkelijk ver onder de norm zit...
On her in perspectief te plaatsen: 20 Mbit/sec is ongeveer 2,5 MB/sec (alles in het meest optimale geval). Een 50GB game downloaden kost daarmee meer dan vijf uur.
Ja, dat klopt inderdaad.

[Reactie gewijzigd door JopV op 30 oktober 2016 17:50]

Ja Amsterdam is ook een hel. Heb je wel een snelle DSL verbinding, liggen de wijkcentrale's er met regelmaat uit.
Amsterdam is dan ook wel de periferie van Nederland als het op internet aan komt. 20mbits in je hoofdstad is wel een beetje treurig. Zit hier in noord Brabant al 6 jaar op een 500 glas abonnement.
Ik zit in Den Haag en heb een download van 27MB (byte)/sec.
en 6MB upload. Ik heb dan ook geen DVD-drives meer in huis.
20mbit haal ik hier alleen om 3 uur snachts als ik mijn laptop direct op de modem aan sluit. Ik woon naast den haag, tussen dorpen met glasvezel, nog geen 200 meter hiervandaan staan huizen met glasvezel verbinding. Maar het snelste (gemiddelde) wat hier geleverd word is 10mbits.
In BelgiŰ is er anno 2016 nog geen sprake van glasvezel. 200 megabit is voorlopig het maximum.
Ik zou willen dat ik de mogelijkheid had tot glasvezel. Verder ben ik het wel met je eens, heb ook al een jaar of 6 geenn DVD drives meer ingebouwd. Ik heb wel nog een externe slimline voor de zeer zeldzame (2x in 5 jaar) keren dat ik hem nodig heb. Ik haal via ADSL ongeveer 3 MB/s dus voor een spel van 60 GB heb ik ongeveer 5,5 uur nodig. Is natuurlijk wel vervelend maar ik kan hem altijd snachts laten downloaden of overdag als ik op stage ben.
Mensen met zelfbouw rigs gaan nooit een groot deel van de totale hoeveelheid computers uitmaken, die worden echt bepaald door de OEMs zoals Dell, HP en in mindere mate Apple.

En als we het dan toch over de zelfbouwers hebben, ik heb (na toch best een aantal pc's voor mezelf en voor klanten) nog nooit een BR speler/writer ingebouwd in een normaal systeem. In HTPCs wil het nog wel eens gebeuren, maar ook niet heel erg vaak.

Ook heb ik nog nooit de mogelijkheid om een BR te gebruiken gemist, hetzelfde als dat ik de DVD of CD mogelijkheid ook niet mis in mn huidige setups: zonder optical drives. Snelheid is geen issue, de internetverbinding is minstens zo snel als de gemiddelde optical ;)
Dan heb je geluk met zo'n snelle Internetverbinding... Ik moet hem echt wel een middagje laten downloaden voordat ik een spel van Steam binnenheb.
Laat het net die OEM systemen zijn die minder en minder verkocht worden.
Snelheid is geen issue, de internetverbinding is minstens zo snel als de gemiddelde optical ;)
Dan heb je geluk met zo'n snelle Internetverbinding... Ik moet hem echt wel een middagje laten downloaden voordat ik een spel van Steam binnenheb.
Hier ook geen echte probleem met downloaden van Steam, ik haal zo een beetje 23GB per uur binnen, heb een ADSL verbinding van 80Mbit, en haal 6.8MB/s, met een uurtje a anderhalf uur heb ik de meeste spellen binnen.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 30 oktober 2016 13:02]

Hier ook geen probleem: 100Mbit 10MB/s gemiddeld
Ik heb toevallig een bluray brander in mijn pc zitten, kabels zijn niet eens aangesloten omdat het eigenlijk een overbodig apparaat is. Ik haal via steam of origin gewoon tussen de 30 en 38 MB/s en een blu-ray schijf gaat echt niet veel sneller zijn. In het geval van bf1 was ik met ongeveer 20min klaar. (+-60gb)
Ik neem aan dat je Mb bedoelt en niet MB :o Dat is dan dus gemiddeld 34 Mb = 4,3 MB per seconde. Wow. Mijne is meestal 2,1 MB per seconde.
Ik bedoel toch echt MB ;) en dan heb ik nog pech dat ze hier geen glas hebben dan was het nog veel hoger geweest met een 1000/1000 lijn
Waaaaaaat :o

Ik heb dus 2 MB/s (vroeger 930 KB/s) en daarom kon ik 34 MB/s me niet voorstellen.

Ik dacht dat alleen serverfarms zo'n Internetverbinding hadden...

Dan kan ik wel begrijpen dat jij discs onnodig vindt. Maar veel mensen hebben die luxe niet :)
Zo bijzonder is dat toch niet? Op de zaak ligt een 500/500 lijn, in theorie zou je 62,5MB/s moeten halen. De praktijk wijst uit dat je rond de 57-58MB/s. Thuis 300/30, haal je ook rond de 35MB/s. ;)
Ik zou zeggen, tijd om van provider te wisselen of uw wifi dumpen...
Ik haal meestal mijn volle bandbreedte via steam. Dus 200 megabit.
ik ook, mijn 10mbit lijntje is zo vol.... :X
Als het 38 mbit was dan download je geen 60GB in 20 minuten :D

Bij steam, origin en uplay haal ik ook mijn maximale snelheid van 150 mbit ongeveer 18MB. 38MB is wel zeker nice maar daar betaal je ook vast wel veel voor.
Natuurlijk is dat niet goedkoop ik betaal 62 euro per maand voor alles, als hier glas had gelegen had ik voor 57,50 1000/1000 gehad + tv en telefonie
Natuurlijk is dat niet goedkoop ik betaal 62 euro per maand voor alles, als hier glas had gelegen had ik voor 57,50 1000/1000 gehad + tv en telefonie
Dan voel ik mij wel genaaid door ziggo :( Ik heb alles in 1 150 mbit voor 60 euro. Dus waar heb jij je abbo vandaan?
Gewoon bij Ziggo ;) ik heb een zelf samenstellen bundel zonder Horizon TV (gebruik die meuk toch niet) of extra zenders met gewoon het hoogste internet pakket. Had mijn neefje ook al die tip gegeven scheelt gewoon dik op de standaard alles in 1 pakketten en die is ook vorige maand geswitcht.
Serieus kan dat? Je hebt wel gewoon tv? Ik heb namelijk allen family 7 nodig voor mijn moeder. Verder kijk ik ook geen tv.
Genoeg andere games die zelfs richting de 50-70GB op Steam gaan, bandbreedte is echt geen argument vanuit hen gezien.

Ook voor de meeste consumenten zijn op PC de optisch schijven al jßren passe. Downloaden is veel makkelijker.

Misschien dat een BD schijf een heel klein beetje sneller is nog dan een fatsoenlijke internet verbinding, maar niet als je de schijf ook moet halen of laten bezorgen, en dan nog het lawaai met installeren. Nee dank je wel, de meeste PC gamers hebben geen behoefte terug te gaan naar 2010 en optisch media

[Reactie gewijzigd door !mark op 30 oktober 2016 12:19]

Echter wordt bij de installatie van de game toch echt primair de disk gebruikt en de PSN of XBL verbinding enkel voor eventuele Day One Patches.
Dat is dus niet was ze voor Skyrim gaan doen, wat ze (hopelijk doen) is de bestanden minder aggresief gecompressed uitbrengen, zodat de audiokwaliteit beter wordt. Aan de variatie zal niks worden gedaan, daar heb je mods voor nodig.
"Problem ?" "Trouble ?" "What is it, dragons ?" "I used to be an adventurer like you, but then I took an arrow to the knee..." :9
Heeft de ps4 nou wel of niet ondersteuning van mods? Op internet staan tegenstrijdige verhalen
Wat ik gelezen heb wel, maar een max grote van 1gb, terwijl de mods ruimte op de xbox 1 5gb heeft. En volgens mij zijn de mods op de ps4 nog beperkt in vrijheid.
Mods op de ps4 mogen geen nieuwe assets gebruiken (models textures etc)... Dat beperkt de 'modbaarheid' wel enigzins.
De PS4 heeft mod ondersteuning, maar dat is zo gelimiteerd dat er nauwelijks interessante mods beschikbaar zijn: https://mods.bethesda.net...rim/view-all?platform=PS4
Spijtig, zit inderdaad niet heel veel interessants bij. Bedankt voor de info :)
Best wel knap dat je 1 taak hebt om een oude game een beetje optepoetsen en je het als nog niet goed doet. En zo zijn er nog een boel remasters waar maar half werk van gemaakt is.
Het voornaamste doel van deze remaster, en een hoop anderen, is het porten naar de nieuwe consoles.
De nieuwe grafische effecten zijn meer een bijkomstigheid van het gebruik van de Fallout 4 versie van de engine dan het echte doel van de remaster.
Als je z'n game port voor de volle pond verwacht je ook dat ze er een beetje werk van maken. Maar dat valt vies tegen bij veel remasters, zoals de bioshock collection en de return to arkham collection schijnt ook niet als een zonnetje te draaien. Deze skyrim remaster schijnt wel prima te draaien op de ps4, ook al is er niet zoveel verschil met de oude pc versie. Maar de problemen bij dit soort games komen ook meestal pas als je er vele uren hebt ingestopt.
Als hij maar niet zo buggy is als op de ps3 toen. De ps3 versie was echt schandalig qua bugs en draaide alleen soepel op een ssd. De enige manier waardoor het spel speelbaar werd was 3 maanden wachten tot ze de savegame memory leak hadden gemaakt
Ik had stiekem ook wel gehoopt op ultra-wide ondersteuning. Maar helaas
Geluid was mij ook opgevallen. Gelukkig fiksen zij het, ik kan wel gaan zitten klooien met dat geluid maar de mappen komen niet overeen (in beide installaties staat de map /data) dus ik ga me daar niet aan wagen.

Raar dat mensen bitchen op Bethesda. Ze hoeven het niet uit te brengen, je hoeft het niet te kopen en je hoeft als PC gebruiker ook eigenlijk niet om, want mods. Vind het prettig dat ze het wel zelf uit brengen voor spelers die bijvoorbeeld nog nooit in aan de DLC games toe gekomen zijn, zoals ik. Vind het heel gaaf om Skyrim her te beleven op paden die ik nog niet eerdere bewandelde... En dan wat minder grijs en grauw maar veel kleurrijker...

Support vanuit Bethesda zelf is toch handig?
Als het iets is wat Jeremy Soule niet verdient is het slecht geluid.
Z'n muziek bepaalt, voor mij, zowat de halve sfeer van het spel.

Deze special edition hou ik in de gaten, zodra skse ondersteund wordt, wordt het interessant.
Heb me er nog niet zo in verdiept, maar vraag me af of het echt zo 'special' anders/mooier is.
Schijnbaar gaat het om wma @ 48kbps. Ja, dat kan niet anders dan baggerkwaliteit zijn.

https://www.reddit.com/r/...es_a_significant/d9bkf6h/
De remaster heeft gigantische crap performance met framedrops en enorme schommelingen en framerates. Nog steeds geen 21:9 support. Gewoon crap.
Ik heb helemaal geen last van crap performance en schommelende framerates.

Speel het op 2560x1440 met alles op ultra en haal zo goed als constant 50/60 fps met een i5 4670K een gtx 970 en 16gb ram.

Welke hardware heb je?

[Reactie gewijzigd door dartbord op 30 oktober 2016 19:56]

980ti + i7 6700k + 16gb ram + ssd; 1440p G-Sync 165hz monitor; Heb met andere games geen problemen, waaronder Battlefield 1.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 30 oktober 2016 20:30]

Ben je een "Tweaker" of niet?
http://www.wsgf.org/f/u/contrib/dr/16840/ingame_21x9.png
Gewoon 2 ini files wijzigen en je heb 21:9.
Heb het toevallig gisteren nog gedaan na een clean install.

http://www.wsgf.org/dr/elder-scrolls-v-skyrim/en

[Reactie gewijzigd door 7th op 30 oktober 2016 18:52]

Ben je nou een game developer of niet? Als game developer moet je gewoon custom resoluties ondersteunen. Volgens mij haat je je beroep gewoon als je je game voor een vaste resolutie of aspect ratio maakt.
Inderdaad hier dezelfde ervaring momenteel helaas :( vooral geen 21:9 support is echt triest.
Ik weet na 5 uur spelen nog altijd niet hoeveel goud ik heb doordat het onderste stukje in menu's verwijdert is :D
't is toch iets waar ik ook op hoopte dat het nu standaard zou ge´ntegreerd zou zijn. Zo veel werk zou dat nu toch ook ni zijn dacht ik...
Flawless Widescreen zie'k ook niet zitten om te gebruiken. Dan wacht ik liever op een mod zoals bij Fallout 4.
Modders mogen het vuile werk doen!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True