Valve maakt honderd succesvolste Steam-games van 2016 bekend

Valve heeft bekendgemaakt welke games in 2016 de grootste omzet hebben behaald. De games worden onderverdeeld in meerdere 'succescategorieën'. Verder zijn de winnaars van de Steam Awards bekendgemaakt.

Valve maakt niet bekend hoeveel omzet de games precies gedraaid hebben. Ook deelt het bedrijf geen exacte rangorde van omzet, maar deelt het de titels in succescategorieën in: platina, goud, zilver en brons. De platina- en goud-klassen bevatten beide twaalf games, zilver bevat er zestien en in brons zitten de laatste zestig games.

In de platina-categorie zijn de games XCOM 2, The Witcher III, Grand Theft Auto V, Dark Souls III, Total War: Warhammer, Dota 2, Counter Strike: GO, The Division, Fallout 4, No Man's Sky, Rocket League en Civilization VI te vinden. De rest van de lijst is op de website van Steam te vinden. Opvallend aan de lijst is dat de helft van de games niet in 2016 zijn uitgekomen.

Valve heeft verder de winnaars van de Steam Awards bekendgemaakt. De onderscheidingen zijn onderverdeeld in negen ludieke categorieën, waarop tussen 22 en 30 december gestemd kon worden. Grand Theft Auto V en Euro Truck Simulator 2 hebben beide in twee categorieën gewonnen.

Categorie Winnaar
Villain Most in Need of a Hug Portal 2
I Thought This Game Was Cool Before it Won an Award Euro Truck Simulator 2
Test of Time The Elder Scrolls V: Skyrim
Just 5 More Minutes Counter-Strike: Global Offensive
Whoooaaaaaaa, dude! Grand Theft Auto V
Game Within a Game Grand Theft Auto V
I’m Not Crying, There’s Something in my Eye The Walking Dead
Best Use of a Farm Animal Goat Simulator
Boom Boom DOOM
Love/Hate Relationship Dark Souls III
Sit Back and Relax Euro Truck Simulator 2
Better With Friends Left 4 Dead 2

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

02-01-2017 • 11:12

133 Linkedin

Reacties (133)

133
133
68
5
0
55
Wijzig sortering
Kan iemand mij vertellen...wat er in hemelsnaam leuk is aan Euro Truck Simulator? :o
Je krijgt erg veel ruimte om fouten te maken. Je krijgt gewoon wat te doen, terwijl je een audioboek of podcast op de achtergrond hebt.

Veel mensen vinden lange afstanden rijden sowieso al fijn en rustgevend. Als het dan geen brandstof hoeft te kosten, andere karakteristieken heeft dan je eigen auto, en onderbroken wordt door parkeer-minigames, is dat een recept voor een ontspannen rit.

Het geeft je de mogelijkheid om iets te doen, en er goed in te zijn. Zonder dat je per en sé de wereld moet redden, of mensen gaat slachten. En het is iets herkenbaars. Iedereen kan relateren aan "Ik heb vier uur op de snelweg gereden." Meer dan "Ik heb vier uur blokjes opgepakt en herplaatst" of "Ik heb vier uur lang hetzelfde spelletje gespeeld."

Het is ook een geweldige demo voor VR, omdat je stil zit.
Moet je eens je hoofd uit het raam steken in VR.

Even achter je kunnen kijken is heel makkelijk met moderne VR.

In dit spel probeert de maker je echter even te helpen door je iets verder naar buiten te duwen.

Heeft het zelfde effect op je maag als bij een afgrond staan en iemand geeft je een duw in de rug. Een van de weinige VR momenten die mij een beetje misselijk maakt.
Je weet dat je beweegt, maar kunt niet meer zien waarheen. Maar je bent wel verantwoordelijk voor het gevaarte. Daar wordt je inderdaad een beetje misselijk van.

Super ruig. Sowieso al met de muis om naar buiten te kunnen kijken met ETS. Maar om dat te kunnen met VR is belachelijk cool.

Sta ook maar eens met een VIVE op in Elite Dangerous, en loop rond in je cockpit. Geweldig!
Het geeft je de mogelijkheid om iets te doen, en er goed in te zijn. Zonder dat je per en sé de wereld moet redden, of mensen gaat slachten. En het is iets herkenbaars. Iedereen kan relateren aan "Ik heb vier uur op de snelweg gereden." Meer dan "Ik heb vier uur blokjes opgepakt en herplaatst" of "Ik heb vier uur lang hetzelfde spelletje gespeeld."

Het is ook een geweldige demo voor VR, omdat je stil zit.
Dit is natuurlijk ook zo voor alle games in het simulatie-genre, dus bijvoorbeeld Train Simulator (die ook hoog scoort) en flightsims.
Dat is dan ook de reden dat dit soort spellen niet aan mij besteed zijn. Niet de wereld redden doe ik de hele dag al.
En vergeet farm simulator (of hoe t ook heet) niet... lekker met je traktor een veldje besproeien of zo.

Zelf nooit gespeeld zulke spellen omdat mij dat echt totaal niet boeit maar ik kan goed begrijpen dat mensen het ontspannend vinden.
Ik vind het zelf in een 'survival' game a la Rust of Ark of zo ook nooit storend dat ik resources moet verzamelen, dat vind ik juist lekker ontspannend.
Case in point: Minecraft.

Bouwen is leuk, maar mijnen is rustgevend.
Ik vond mijnen verschrikkelijk :P
Yup.

Verschil echter met dit soort spellen (farm simulator inclu) en euro truck simulator is dat al je 'grinden' een doel heeft.. nl. resources verzamelen om er vervolgens wat mee te doen (een mooie basis bouwen of zo).

Ik heb euro truck simulator nooit gespeeld maar het lijkt mij nou juist weer níet chill om 3 uur een lading van A naar B te verrijden om er vervolgens 'niks' tastbaars in-game voor terug te krijgen (ja buiten je 'salaris' dan?).

Maar ja dat ben ik... ik maakte in minecraft altijd een ellendig groot pakhuis wat ik dan helemaal volpropte met grondstoffen, tussenproducten en eindproducten van ELK type om daar vervolgens niks daadwerkelijk mee te maken. Het hoarden van ALLES vond ik leuk. :+
Als je er eenmaal aan begint. Kan je nooit meer stoppen 8)7
Lekker rond touren in Europa, koop een stuurtje om de beleving wat extra stimulans te geven en gaan met die truck :)
Dit is zeker waar, ik heb het spel nu misschien een jaar of 2 en met een stuurtje is het fantastisch! Het ziet er ook allemaal geweldig uit met de map dlc's (Vive La France, Going East en Scandinavië) Het maakt tevens ook niet uit wat je doet zolang je maar rond zit te rijden :)
Hoe is VLF eigenlijk? Is de rest van Frankrijk een beetje interresant, en is de Route du Soleil realistisch dat je 5 uur in de file staat voor de tol? :+
Is best een mooie dlc, natuurlijk had ik gehoopt dat de nieuwe renault truck erbij zou komen, realistisch zal het wel niet zijn omdat het nog steeds direct x 9 gebruikt... Alleen files op de multiplayer server :P
Ik heb ETS2 nu ruim 3 jaar, alle reacties hierboven schrijven precies wat ik wilde zeggen. Maar denk ook aan de geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Op een steam sale kun je ETS2 met de 3 map extensions al voor 15 euro op de kop tikken. Hiervoor krijg je enorm veel steden, scenery en rijplezier voor terug. Dit trekt natuurlijk erg aan.

Ook is het spel enorm geschikt voor modden, via de steam workshop pages bieden erg veel gebruikers mods aan die het spel enorm kunnen verbeteren. Een van de bekendste mods komt zelfs van Nederlandse bodem genaamd ProMods, een gigantische map uitbreiding met vernieuwing van de wegen, steden, scenery enz. De mods zijn meestal van hoge kwaliteit en vergroten het plezier echt.

Verder is er tegenwoordig ook multiplayer beschikbaar, het runnen van je eigen bedrijf is hierin overigens niet in meegenomen waardoor ik het zelf wat minder aantrekkelijk vind.

De prijs - kwaliteit is dus gewoon ontzettend goed en de community is enorm gegroeid de afgelopen jaren met positieve gevolgen. Al met Al dus gewoon een geweldig spel.
De rust, gewoon lekker touren met een vrachtwagen is echt ff lekker af en toe.
Lees de reviews maar eens - blijkbaar is 't gruwelijk verslavend (en heb 'm zelf vandaag ook maar gekocht om toch eens te kijken wat 't is) :)
In VR is het zeker een toppert en knap lastig.
Dat vroeg ik mij ook af vier jaar geleden, totdat ik de demo uitprobeerde. Inmiddels heb ik er ruim 800 uur in zitten en 80 uur in American Truck Simulator. Het is idd enorm relaxed om te 'spelen' Zeker icm een stuurtje en head tracking. Muziekje op de achtergrond en gaan! De uitgebreide modding mogelijkheden, de zeer actieve community en het feit dat de game nog steeds doorontwikkelt wordt (samen met ATS) houdt het lekker fris. Try it out. :) Mooi om te zien dat ETS2 zelf in twee categorieren heeft gewonnen.
Na een dagje op de vrachtwagen, eurotruck simulator opstarten om te relaxen :-P
Misschien een idee om de 'echte vrachtwagens' te laten besturen door spelers :+ .
Indirect gebeurd dat ook al. ken iig 1 chauffeur die in zijn vrije tijd Euro Truck Simulator speelt
heb tijden lessen met euro truck simulator thuis bochtje achteruit zitten oefenen :-)
A la ReCAPTCHA van Google, alleen dan real-time. Misschien wel handig om niet de input van de speler direct als output voor de vrachtwagen te gebruiken (telepresence drone), maar alleen de data als trainingsset voor een AI. En dan alleen de data van de hoogste scores (en niet die van de expres spookrijders).
Ik kan je alleen vertellen dat ik t nu spel 2 weken speel en compleet hooked ben. Je moet misschien van groot materieel rijden houden. Wat dat betreft ga ik binnenkort ook "Giant Machines" aanschaffen... lijkt me machtig.

offtopic: Schitterend dat ook factorio in deze lijst staat. Heb altijd gevonden dat dit spel veel te weinig media aandacht heeft gekregen.
Fatsoenlijke simulator die ook echt werkt. Plus een zeer actieve modding community waardoor je ongeveer van Rusland via het noorden van Scandinavie naar Spanje kan rijden.
Wat ik ook eens las (ik geloof op de Humo website). Is dat je alleen de leuke dingen van vrachtwagenchaffeur zijn hoeft te doen. Niet uren hoeft te wachten op mensen die de deur open doen als je vroeg aankomt of iets dergelijks.

Er zijn dus mensen die vrachtwagenchaffeur zijn, en thuis euro truck simulator spelen :').
Heb het niet gespeeld, maar kan me voorstellen dat het rustgevend is.
"Opvallend aan de lijst is dat de helft van de games niet in 2016 zijn uitgekomen."

Op zich vrij logisch, als je gaat kijken naar totale omzet kan een spel dat in november 2016 uitkomt maar 2 maanden omzet draaien, terwijl een spel van november 2015 de volle 12 maanden omzet kan draaien.

Steam is ook niet het platform waar je alleen the latest greatest kunt vinden maar waar je juist oude juweeltjes en andere indy spellen kunt vinden.
Voor de PS4 en X1 heb je dat soort retro spellen veel minder en zijn het bijna alleen AAA spellen.
De algemene gedachte was dat games altijd 80% van hun omzet in de eerste 2 maanden draaien ofzo. Dat is dus minder waar dan het vroeger was en DAT is opvallend.

Dat oudere games langer populair blijven is naar mijn mening rete positief.
Dat nodigt de ontwikkelaars uit om meer voor kwaliteit en game-play te gaan en minder voor de pre-release hype.
Anoniem: 635141
@SuperNull3 januari 2017 10:47
Je kan ook de conclusie trekken dat nieuwe games niet interresant zijn en dat de qualiteit dus achteruit gegaan is, wat dan beduidend minder positief is.
Snap niet helemaal dat CS:GO de "just 5 more minutes" award heeft gewonnen, iedereen die dat serieus speelt, doet dat toch via competitive matchmaking? Daar kan een game zo 90 minuten duren... Misschien vergis ik me er in hoeveel casual spelers er zijn. Rocket League was een betere kandidaat geweest vind ik.
just 5 more minutes slaat lijkt mij gewoon op het feit dat je dat tegen jezelf of je ouders zegt nog even 5 minuten en dat worden dan vanzelf uren zonder dat je dat doorhebt :) niet persse de lengte van een potje spelen dat daar mee te maken heeft ?
Ik snap z'n punt wel een beetje.

Nu speel ik geen CS, dus ik weet niet hoelang het duurt, maar middenin een potje CS stoppen is wat vreemd. Dus je speelt sowieso je ronde of je match af.

Een game als Civilization is wel echt de koning van de "Just one more turn". :) Daar verricht je je handelingen in een beurt binnen een paar minuten en dat is het. Je kan op ieder moment 'saven' en een andere keer verder gaan. Het einde van iedere beurt is een ideaal moment om te kunnen stoppen. Maar toch blijf je maar spelen.

Maar los daarvan heeft natuurlijk iedere game die je niet weg kunt leggen recht op deze award :)
Dat lijkt mij ook meer een soort game voor zo een soort award. Elk moment kunnen stoppen, maar toch een klein doel extra verzinnen om een paar minuutjes door te gaan.

Zelf heb ik dat bij het spel Terraria. Het is een spel van bijna eindeloze progressie waarbij je bijna altijd wel kan afsluiten zonder problemen. Maar voor je stopt wil je eerst nog even de battle arena afmaken, wanneer je klaar bent wil je toch nog even de boss verslaan in de battlearena, dan ben je niet tevreden met de loot dus maak daar maar een 2e,3e,etc keer van, door het verslaan van de baas kan je een nieuwe pickaxe maken waardoor je weer iets anders kan verzamelen en voor je afsluit wil je eigenlijk toch wel het nieuwe armor hebben, maar een random event komt tussendoor dus moet je eerst even het leger aan goblins tegen houden...
En dat gaat eindeloos door tot je 3 uur snachts toch maar besluit te stoppen... (nadat je eerst even de dagelijkse fishing quest gedaan hebt...)

Bij Counterstrike weet je dat als je een potje start dat het lang zal duren. Dan zou de categorie eerder "just 1 more game" moeten heten.
Er zijn heel veel community servers met verschillende game modi die ongeveer 5 minuten per ronde duren. Vandaar dat het bij Cs go ook heel makkelijk kan. Denk aan trouble in terrorist town, jailbreak, zombie escape. Niet iedereen speelt competitief
Je mist het punt. 'Just 5 more minutes' is niet lekkerlijk nog 5 minuten, maar simpelweg een excuus om door te spelen, ongeacht hoe lang het daaropvolgende potje daadwerkelijk duurt.
Toen ik CS (1.6) speelde deed ik altijd poolday. Rondje duurde ongeveer 2-3 minuten en zei ik steeds tegen mezelf nog 1 ronde nog 1 ronde... etc
Een game als Civilization is wel echt de koning van de "Just one more turn". :)
Dit is dan ook de naamgever van deze uitspraak :D

Zou een beetje zijn als Alfred Nobel die de Nobelprijs wint :)
In CV is het "Just one more turn". De categorie heet "Just 5 more minutes".
In csgo zou dat dan 1 more round moeten zijn. Gaat ook niet op
Klopt. Ik zeg altijd tegen m'n vrouw dat m'n match nog 5 minuutjes duurt terwijl hij nog maar net begonnen is. :+
Schat ik ga nr bed... Ja ik maak ff dit potje af en dan kom ik ook.

[Reactie gewijzigd door miknic op 2 januari 2017 12:29]

"5 hours later" keihard je best doen om zo stil mogelijk in bed te kruipen om de mentale klappen te vermijden en de volgende dag zeggen "oh ik kwam een halfuurtje na jou in bed"
Ik begin dan altijd appjes te krijgen...
omdat ze te koud heeft zeker :-)
haha dit is zo herkenbaar! haha
Haha story of my life. Bijna elke dag!!
Hahahah you are not alone. 😂
Hearts of Iron IV heeft een heel hoog "nog 5 minuutjes" gehalte.
Hearts of Iron IV heeft een heel hoog "nog 5 minuutjes" gehalte.
Met Kerbal Space Program komt dat ook vaak genoeg voor. Dan kruipt de vrouw des huizes altiijd het bed in als je nét met een landing of docking-maneuver bezig bent... :+
Klopt. Rocket League was dan ook mijn keuze.
De keren dat ik dacht 'Nog 1 potje', en dan een uur later tot de ontdekking kwam dat het iets meer werd dan 1 potje is al niet meer te tellen...
Rocket League was ook mijn keuze, maar de player base van CS is wel even "iets" (+/- 10x) groter dan die van Rocket League waardoor ze het al snel afleggen.

Counter-Strike: Global Offensive
Rocket League
Maar dan moet wel iedereen stemmen. Plus dat je ook rekening moet houden met het feit dat meer mensen de game wel hebben maar niet meer of minder vaak spelen. Dan kennen ze echter het "nog 5 minuten" principe nog wel ;)
Haha, ja, dat is waarschijnlijk ook waardoor mijn nominatie voor Speedrunners het niet geworden is :D
Voor mij is de winnaar van die award Factorio. Daar zeg je echt nooit "even 5 minuten spelen".

Dat spel is zo verslavend.. je ziet altijd wel iets van een bottleneck en voordat je het weet ben je 2 uur verder.
Ik moet zeggen dat ik Factorio ook verslavend vind. Toen ik het laatst op een LANnetje voor het eerste zag, dacht ik dat het niks voor mij was. Maar even later deed ik zo mee met de groep, en kun je er uren in rondbrengen om alles precies zo te maken zoals jij wilt.

Voor de volledigheid moet ik wel vermelden dat ik het spel pas sinds kort speel, dus durf niet direct te vermelden hoe het voor mij op de lange termijn is.
Ik vind het prachtige altijd wanneer je naar de volgende trap van een bepaald item gaat, en alles zo lekker door je bestaande opzet kunt gaan spaghettiën. Heerlijk.
ik denk dat ze bedoelen dat je ermee niet kan stoppen, dus bvb 30x achtereen zegt "nog 5 minuten en dan stop ik!!"
Helemaal mee eens, juist door de 5 minute matches van Rocket League heeft het mij en mijn maten een hoop nachtrust gekost.
Ik denk dat het meer gaat om het 'nog een potje dan' gevoel in plaats van exact keer op keer 5 minuten meer spelen. De beschrijving is als volgt
You have an early day tomorrow. You need to get some sleep, so you’re just going finish one more thing before you decide to tuck in for the night.

Just one more. Wait, one more.
Goh, om nog maar niet over de Civilisation Franchise te spreken. Als er 1 spel is die onder die caterogrie valt en misschien had moeten winnen (debatable) dat was Civilisation (VI) het wel.
Eens dat rocket league een betere kandidaat was geweest, maar als ik kijk naar het aantal casual servers van CS:GO is dat aantal spelers volgens mij net zo groot zo niet groter dan het aantal competitive spelers.
Ik speel zowel competitief als casual. Met competitief moet je er rekening mee houden dat je er een uur zoet mee bent en heb niet altijd de tijd/zin om zo lang te spelen.

Casual is dan een leuk alternatief om een korter potje te spelen.
Een Rocket League match dúúrt ook 5 minuten (even uitgaande van geen verlengingen ;) ) en is ook wel degelijk competitief.
Als ik meestal CS:GO aan het spelen ben, is het wel zo, 'nah, ok, nog 1 potje dan'..
Mee eens. Ik denk zelf dat voor zo'n award games zoals Enter the Gungeon en Binding of Isaac beter tot hun recht komen... Maargoed! Rocket League past daar ook goed tussen.
Ik zag hier de link naar civ meer in.
JUST ONE MORE TURN!

Maarja heb dan ook nooit echt Counterstrike gespeeld.
Naar mijn mening had Factorio op zijn minst een award moeten winnen, de "I Thought This Game Was Cool Before it Won an Award" of de "Just 5 More Minutes" of misschien zelfs de "Game Within a Game" waarom? Hier, hier, hier, en vooral ook hierom.

In mijn opzicht Factorio is zeker te weten een van de beste games die ooit verschenen is op Steam. De graphics zijn niets in vergelijking met bijvoorbeeld de nieuwste Doom, maar dat doet er niet toe. De gameplay is fenomenaal, en eindeloos. Het enigste wat je tegen houd is je eigen creativiteit en eigen denkvermogen om nieuwe complexe machines te bedenken. Naar mijn mening is het een van de ultieme games zoals games bedoeld zijn om te werken en gespeeld dienen te worden.

Maar dat is mijn mening :) Als je het spel nog niet hebt ga het maar bekijken en speel de gratis demo op steam. Ik heb mensen gesproken die de demo alleen al zo geniaal vonden dat ze er tientallen uren in hebben gespeeld voordat ze de game zelf hebben gekocht.
http://store.steampowered.com/app/427520/
Misschien ben ik een uitzondering, maar speel cs go eigenlijk voornamelijk in casual. Geeft wat meer ruimte voor experimenteren en tegenstanders zijn veel minder voorspelbaar daar. Maar ook daarin gebeurd het mij dat ik nog even 5 minuten langer speel... en nog eens 5 minuten....

Cs go had van mij wel het award voor "most cheaters" mogen ontvangen, lijkt wel een RPG tegenwoordig.
Als ze bij de games die de meeste omzet gehaald hebben de refunds eraf trekken ben ik verbaasd over no mans sky.
Veel mensen wisten al doordat de PS4 versie 2 dagen eerder er was dat het in de verste verte niet voldeed aan verwachting en beloftes. En gezien steam voor NMS de refund regels wat ruimer nam en je hem ook kon refunden bij meer dan 2 uur ging ik er van uit dat er zeer veel gebruik van zou worden gemaakt.
De enige prijs waar No Man's Sky in mijn ogen nog maar aanspraak op mag maken is "de flop van het jaar". :+
Schandalig hoe dit spel op de markt is gebracht en er maanden lang NIETS is vernomen van de ontwikkelaars.
Ik was ook een beetje verbaasd. Het spel is volledig afgebrand door alle YouTube reviewers, maar kennelijk heeft het toch goed verkocht. Of zijn de meeste gevallen buiten de refund periode belandt?
Youtube? Hét clickbait walhalla? Reviews alleen kijken met een flinke pot zout er bij.
Naast de bekende sites zoals IGN en Angry Joe, kijk ik zelf vaak naar de wat minder bekende reviewers:Beslis zelf maar wat je er van vindt.
Als je het gehypte niet hebt meegekregen is No Mans Sky best een aardig spel hoor.
Tja, misschien dat niet iedereen er de moeite voor nam om een refund aan te vragen.
Of er simpelweg minder mensen teleurgesteld in waren dan dat het leek. Mensen die tevreden zijn die hoor je een stuk minder op het internet.
Helaas was dat niet niet voor mij het geval. Ik heb na 10 uur speeltijd een refund aangevraagd maar dat werd geweigerd... Laatst nog een keer gebrobeert maar toen ook geen succes... De teller staat overigens nogsteeds op 10 uur. Heb er meteen van geleerd en koop geen spellen meer die je kunt pre-orderen of die nog net niet helemaal af zijn.
Op 't moment dat ik eigenlijk doorhad dat NMS best wel gelimiteerd was zat ik al ver over de 8 uur gametime waarbij een steam refund niet meer werd gehonoreerd. Nu met de laatste updates ben ik stiekem wel blij dat ik 'm nog wel heb, het begint nu wel iets te worden zachtjes aan.
Er zijn ook weinig games die zoveel publiciteit hebben gekregen, dus er zullen vast een berg gamers nieuwsgierig zijn geworden. Daarnaast zijn (jonge) gamers vaak vrij gevoelig voor de populaire meningen(reviews, youtubers) en deze kopiëren om erbij te horen. Als het koel is om het af te kraken, dan dragen ze vaak een steentje bij. Mensen houden van collectieve verontwaardiging.

Als je de userreviews op Steam leest, dan zijn ze bijna allemaal negatief.... Maar iedereen heeft er wel tientallen tot honderden uren inzitten. Hetzelfde zie je bij de negatieve reviews bij Call of Duty.

Dat is een beetje hetzelfde als wanneer ik een Justin Bieber album koop, het 50 uur lang op repeat zet en vervolgens af ga kraken. Niet heel geloofwaardig. Voor een singleplayer game lijkt het me ook aardig wat waar voor het geld als ik het zo bekijk. Het kan niet anders dan dat veel gamers het stiekem toch een leuke game vinden.
Helemaal mee eens, wat een opgeblazen onzin was dat spel. De 'shower with your dead simulator' bied meer variatie en gameplay plezier dan No Man's Sky. Heb het 3x moeten lezen om te geloven dat hij niet alleen in de lijst stond maar ook nog eens in de hoogste categorie.
Left4Dead2 word dat nog uberhaupt gespeeld?

Ik kan me herinneren dat het een zeer competitief spel was maar mijn vriendin die dit op niveau speelde zei een jaar terug dat de servers helemaal dood waren.
Onder vriendengroepen is het best populair nog, vooral omdat het een makkelijke game is om tussendoor ff op te pakken. Weinig gedoe, met een paar vrienden inloggen en via TeamSpeak lachend en gillend door een level heen werken. Op een of andere manier blijft het in mijn kring nog altijd een vrij populaire game.
Speelt ze wss mixes op SirPlease. Zijn nog genoeg alternatieven om deftig op te spelen. Niet met de csgo spelertjes die denken dat ze kunnen spelen na es halve campaign gespeeld te hebben op public servers.

Al is en blijft de l4d2 community super toxic, zelfs na 6000plus uren competitief. :+
Actieve Left 4 Dead 2 speler hier. Ik speel het al jaren, en denk dat ik het nog wel een tijdje zal spelen. Ik denk vooral dat dit spel door de herspeelbaarheid en modbaarheid nog actief gespeeld wordt.

Daarnaast zal denk ik ook meetellen dat +- een jaar geleden het spel (haast) gratis te verkrijgen was, waardoor er een kleine groep nieuwelingen inkwam. Die hielpen ook om het weer wat meer 'bevolkt' te houden.
Left 4 Dead (2) kost nog een paar euro nu, maar ik verwacht dat ze deel 1 & 2 gratis zullen weggeven zodra Left 4 Dead 3 in beeld komt.
Correctie: Valve kan niet tot 3 tellen dus helaas geen Left 4 Dead 3.
lefdt 4 dead 2 is al ooit gratis weggegaan, en toen was er grote boosheid op steam erover al.:(
Inderdaad, kwam 'm tegen in mijn game bibliotheek. Nooit gekocht volgens mij.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik had verwacht dat `Game Within a Game` toch echt naar The Witcher zou gaan.
GTA:V heeft natuurlijk heel veel Game within a Game's. Terwijl The witchter met het gweldige gwent er verder niet veel bijzonders bij heeft. Ook het feit dat Game within a Game van GTA:V ook multiplaye tegen je vrienden te spelen is wat het al veeel leuker maakt dan solo.

(tot hoever is Gwent nog een Game Within a Game als het een standalone krijgt :) )
Ik had eerder verwacht dat dit naar Garry's mod zou gaan. Met deze game kan je echt heeeeel veel verschillende dingen doen.

Maarja, de awards worden natuurlijk gewonnen door populariteit.
Ik vind het onterecht dat TES V: Skyrim "The Test of Time" heeft gewonnen tegenover Team Fortress 2, een spel dat 2x zo oud is en een 2x zo grote spelersbase nog heeft... ;(
Wat dacht je van Age of Empires 2? Dat meer dan 15 jaar na release een uitbreiding kreeg!
Inderdaad, maar mijn punt is gewoon dat Skyrim het absoluut niet verdiende... |:(
Sterker nog, het heeft binnen vijf jaar na release alweer een re-release moeten krijgen.

Om dat even in contrast te zetten, Assassins Creed 2 heeft nu na 7 jaar een re-release, en ziet er substantieel beter uit.
Ze kunnen die Award dus beter "Old but still fresh in memory" noemen of zoiets dergelijks... 8)7
"Most Mods" zou beter zijn voor skyrim.
Ben blij, en niet geheel verrast dat DOOM er tussen staat :D Ik speel het spel nog steeds en heb er al bijna 80 uur in zitten (SP, en ja zoveelste play-through natuurlijk )

[Reactie gewijzigd door maradesign op 2 januari 2017 11:27]

DOOM was weer als vanouds idd. Goede game.
DOOM is echt een topper! Heb hem tijdens de steam winter sales gekocht en tot op de dag van vandaag geen spijt van.

Ook het feit dat ik hem zowel op mijn laptop als mijn pc (welke al een paar jaartjes oud is) prima kan spelen telt hier aan mee. Het spel is gewoon super geoptimaliseerd en draait als een tierelier.
Vulkan power idd :) Gok dat Doom ook nog wel in het lijstje van 2017 komt te staan :)
Lijkt dus ook icm microtransacties, Warframe is gratis maar heb je bundels voor ingame coins en frames.
De selectiemogelijkheden binnen alle unieke categorieën waren beschamend, dus ik heb puur gestemd om puntjes te halen op willekeurig een game. Mijn keuzes zaten er i.i.g. in de meeste gevallen niet tussen. GTAV (bijv.) heb ik welgeteld 3 uurtjes gespeeld en daarna nooit meer aangeraakt, terwijl de serie me toch altijd wel heeft getrokken.
Je kon zelf op de pagina van ieder spel klikken op dit spel nomineren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee