Gerucht: Samsung brengt Galaxy Watch4 op 11 augustus uit

Samsung brengt mogelijk op 11 augustus zijn volgende Galaxy Watch-wearable uit. Dat meldt bekende leaker Jon Prosser. Deze Galaxy Watch 4 zou beschikbaar komen als reguliere en Active-variant. Op 27 augustus zouden twee nieuwe Fold-telefoons uitkomen.

Prosser schrijft op FrontPageTech dat de Galaxy Watch 4 beschikbaar komt als 42mm- of 46mm-variant, terwijl het Active-model wordt geleverd met 40mm- en 44mm-behuizingen. Prosser schrijft dat de Galaxy Watch 4 op 11 augustus op de markt wordt geïntroduceerd.

Dat wil volgens de leaker niet zeggen dat de wearable op die datum wordt aangekondigd; Samsung zou op 11 augustus beginnen met het leveren van Galaxy Watch 4-horloges. Samsung houdt op 28 juni een presentatie tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, waarin het ook zijn smartwatch-ecosysteem zal bespreken.

Tegelijkertijd lijkt bekende leaker Max Weinbach op Twitter te suggereren dat Samsung zijn komende smartwatch juist op 3 augustus aankondigt. Op diezelfde datum zou het bedrijf twee nieuwe Fold 3-smartphones tonen, die volgens Prosser op 27 augustus in de winkels verschijnen.

Er gaan al langer geruchten rond over de Galaxy Watch 4. Volgens eerdere berichten van ETNews krijgt de wearable bijvoorbeeld een functie krijgen om bloedsuikerwaarden te meten. De volgende Apple Watch zou volgens diezelfde bron ook zo'n functie krijgen. Samsung voegt verder zijn Tizen-besturingssysteem samen met Googles Wear OS. Toekomstige Galaxy Watch-horloges zullen dan ook gebruikmaken van het vernieuwde Wear OS, en niet langer draaien op Tizen. Dat geldt naar verwachting dus ook voor de Galaxy Watch 4.

Ter illustratie: de huidige Samsung Galaxy Watch 3

Door Daan van Monsjou

Redacteur

12-06-2021 • 11:19

63 Linkedin

Submitter: robcoenen

Lees meer

Reacties (63)

Wijzig sortering
Ik heb nu een Galaxy Watch 3, en die hele ervaring heeft eraan bijgedragen dat ik heb besloten dit jaar alles om te wisselen naar Apple (laptop, telefoon, oortjes en horloge). Wat een idiote baggerbende zeg. Sommige dingen werken als verwacht (whatsappjes lezen bijvoorbeeld), maar er mee sporten is echt een kriem. Je kan letterlijk niet interval hardlopen met dat ding zonder een (mega brakke) app te moeten kopen voor 9 euro ofzo. Uiteindelijk een aparte app op m'n telefoon aan het gebruiken daarvoor.

Ik gebruik het icm een OnePlus 7t, maar de hele experience is gewoon niet dit geld waard. Mooi voorbeeldje: connectie naar Strava faalt wel eens, dus uploaden van waar je gelopen hebt en stats dan ook. Daar krijg je geen melding van, dus je ziet gewoon na een week ofzo dat er niks meer is geüpload, en dat ga je ook nooit meer geupload krijgen.

Oh en Google Maps heb je niet, Bixby is om te huilen. En als klap op de vuurpijl maken ze bekend dat ze overstappen naar een nieuw OS en hun flagship geen upgrades meer krijgt.

Ik heb mij altijd kranig verweerd tegen Apple, want veel te duur voor wat je krijgt, maar daar heb je iig een hoog "het werkt gewoon" gehalte. Samsung komt er in ieder geval echt niet meer in.
Je zit te klagen over samsung, terwijl je een oneplus 7t gebruikte om te koppelen? Kracht van samsung's tizen is juist de strakke integratie met samsung's android.

Verder heb ik Here WeGo op mn galaxy watch, werkt ontzettend goed. Als je here aanzet op je smartphone, krijg je 'snelle' info op je watch zoals 'over 100m naar rechts', en trilt hij kort als je bij de bocht bent.

Interval hardlopen kan prima zonder app. Dat je naar apple wilt prima, maar zeg dat dan gewoon ipv het hiermee naar jezelf te verantwoorden.
Interval hardlopen kan prima zonder app.
Nee, gewoon nee. Ik heb een half jaar een galaxy watch gebruikt om mee te hardlopen. De experience is ronduit slecht. Als je de standaard workout functie van het horloge zelf gebruikt om je loopjes mee te tracken, dan krijg je gewoon verkeerde data. Ik had regelmatig dat ik met mijn telefoon en horloge tegelijkertijd opnam en dat het horloge zei dat ik 7km had gelopen, terwijl mijn telefoon zei dat het 5km was. (Ik zal het voor je verklappen, het was ook gewoon 5km).

Gelukkig heeft strava wel de moeite genomen om een fatsoenlijke app te maken voor de galaxy watch, die best prima werkt. De data die je hier van krijgt klopt wel gewoon. Dus ik had niks te klagen nadat ik de strava app ging gebruiken. Echter dit rechtvaardigt het probleem voor mij niet. Voor 95% van de mensen die zo'n horloge kopen zullen nooit zelf apps erop gaan zetten, omdat dit veelste ingewikkeld voor hun is.

Lijkt me heel fijn als je gaat trainen voor een marathon en denkt "Oh laat ik een samsung galaxy watch kopen en die gebruiken om alles te tracken". Denk je loopjes van 30-35km te hebben gedaan als training, kom je er tijdens de marathon achter dat die loopjes een stuk korter waren dan wat je dacht; dan ga je een nare tijd tegemoet.....

Lang verhaal kort, als samsung iets uitbrengt moeten ze het gewoon fatsoenlijk doen en niet zo half half. De kernfunctionaliteit van het horloge werkte best prima (Denk aan notificaties weergeven, bellen, slaaptracken, hartslag door de dag heen), maar iets simpels als hardlooptracken is dan weer te veel gevraagd.

En voor de mensen die zeggen "Och als dat hardlooptracken het enige is wat het niet kan, dan valt het wel mee". Nou dat vind ik niet, want er zijn genoeg mensen die zo'n horloge puur en alleen voor die toepassing kopen en die worden goed genaaid (Inclusief ikzelf).
Interval hardlopen kan absoluut niet zonder additionele app, ik heb echt alles geprobeerd. Open maar de Samsung Health app en laat mij maar zien welk programma ik moet selecteren/instellen. Het is er niet, en dat is echt gebrekkig.

En als de kracht van tizen is dat het zo goed integreert met het "samsung ecosysteem", waarom stappen ze er dan vanaf? :?

Dat jij het ay-okay vind om nòg een app op je telefoon te installeren (Here), geeft aan dat je mijn probleem niet begrijpt. Ik klaag over de experience en het werkt gewoon net niet lekker. Ik ben het zeker niet voor mezelf aan het goedpraten want ik baal dat we na 15 jaar smartphones nog steeds niet dingen "it just works" kunnen krijgen zonder dat het echt een afgesloten ecosysteem moet zijn. En dit is trouwens echt niet het enige ergenispuntje dat mij ertoe brengt een paar duizend euro uit te geven hoor haha, zo decadent ben ik ook weer niet :P maar het heeft er wel aan bijgedragen moet ik zeggen, ik ben best teleurgesteld in deze gadget en hoe handig het werkt.
Normaal reageer ik niet gemakkelijk in topics over Samsung of het Android eco systeem. Maar ik ben wel altijd wel heel verbaasd over wat ik lees in de reacties. En alles wat Djerro123 beschrijft had ik al terug gevonden in al de andere reacties.

Ik snap jou reactie op Djerro123 zijn kritiek maar is dat nu niet net waar het Android eco systeem voor staat? Niet beperkt zijn tot één merk? Oneplus is toch Android dus waar is dan die strakke Android integratie? Het verbaast me in de reacties in deze topic dan ook vooral hoe slecht zelfs Android Wear met regular Android integreert.

Ik snap dan ook dat wanneer mensen zoals Djerro123 het Apple eco systeem ontdekken hun ogen opengaan over hoe goed technologie goed kan werken als het naadloos samenwerkt.
Je zit te klagen over samsung, terwijl je een oneplus 7t gebruikte om te koppelen? Kracht van samsung's tizen is juist de strakke integratie met samsung's android.
Dat vind ik nou juist het zwakke: Samsung's Android. Dat is nu juist mijn grootste probleem met de telefoons van Samsung: de software, Ik wil juist een zo kaal mogelijke Android versie hebben en niet allemaal meegeïnstalleerde meuk die bij wijze van spreken van de 64GB al meteen 32GB opslokt en daarnaast vaak ook nog eens erg brak is of dubbel geïmplementeerd en niet te verwijderen...
De iwatch integreert ook alleen maar fatsoenlijk met een iphone, dus ik zie het verschil niet...
Ja je moet dan ook wel in het samsung eco systeem zitten. Ik en me vrouw beide een watch zij de active 2 en ik 3 en zijn marathon lopers en ding is heel accuraat i.c.m. s10plus.

Je gaat toch ook niet eens active 3 i.c.m. iphone gebruiken?
Ik heb om die reden m'n Active 2 weer geretourneerd na 14 dagen, ik miste ook teveel functionaliteit t.o.v. WearOS. Al die Samsung apps die ik op m'n telefoon moest zetten was ik ook geen fan van...

Ik hoop dat dat bij het nieuwe OS van Samsung en Google wat beter werkt en dat ik geen shitload aan apps op m'n telefoon hoef te installeren.
De watch 3 is geen sporthorloge. Daarvoor bestaat de Active serie. Je hebt dus de verkeerde horloge gekocht. Dus ja, jouw horloge is idd niet perfect accuraat bij het hardlopen. Vind ik ook jammer, maar dat is gewoon bekend. Dat geeft elke review ook gewoon aan. Heb je die niet eerst gelezen?

Alle andere problemen die je aangeeft herken ik niet in mijn horloge.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 12 juni 2021 15:29]

Ik klaag niet over accuraatheid, maar over functionaliteit. Je krijgt er twee apps bij op je telefoon (Galaxy Wear en Samsung Health), waarbij je sportprogramma's kan volgen. De accuraatheid is echt prima, niks op aan te merken. Het niet kunnen instellen van een interval training is echt gewoon gebrekkig.

Daarnaast zeker veel reviews gelezen, en overal kwam eruit "Galaxy Watch 3 is een goede smartwatch". Mijn primair gebruik is overigens niet sport, maar ik wilde het er wel mee kunnen doen. Ben geen fanatieke sporter, tegenovergestelde zou ik willen zeggen, dus des te groter mijn teleurstelling dat mijn super simpele usecase al niet kan.

Er zijn wel meer dingetjes waarvan ik denk "meh, niet de beste user experience". Kijk het is ook maar 250 euro TOV 450 euro voor een iWatch, dus daar moet ik dan ook wel rekening mee houden, maar had het verschil kleiner verwacht.

[Reactie gewijzigd door Djerro123 op 12 juni 2021 15:57]

Als die idd ook (betrouwbaar de suikerwaarde in het bloed kan meten.. weet ik al wat ik mijn vader ga geven met kerst!.. of eerder...
Dat is voor mij ook het meest belangrijke functie, ik heb type 2. Voor mij moet het niet heel accuraat meten, maar als ik zie dat ik te hoog zit kan ik aan de hand daarvan mijn maaltijden gemakkelijker aanpassen zonder dat ik moet prikken. En het feit dat die continue kan meten kan ik het beter opvolgen. Dan heb ik het niet eens over het geld dat ik bespaar aan die teststrips. Ik krijg ze niet terug betaald omdat ik enkel medicijnen gebruik en geen insuline moet spuiten.
Waarom zou je dit soort dingen door smart watches laten testen. Kan me niet voorstellen om even 5-10 Minuten van je tijd te nemen om het 100% zeker en accuraat te testen zonder 3de partij er tussen. ..
Omdat je dan soms 5 tot 10 keer per dag met een spuit in je vingers prikt. Op de duur merk je dat je huid achteruit gaat. En het is vervelend om telkens die tests uit te voeren. Het is een enorme luxe om die data gewoon op je smartwatch te zien. Die teststrips moet ik aankopen, en kosten 25€ voor 50 stuks. Als je 3 tot 4 keer per dag prikt kan je de kosten redelijk snel terugverdienen.
Nogmaals een diabeet die insuline spuit krijgt alles terug betaald, ik gebruik gewoon pillen die vergoed worden. Mar al de rest miet ik zelf betalen.

1x maand callibreren helemaal mee akkoord.
Dus in principe wil je gewoon in-accurate data verzamelen. En dan wanneer het moet dus even snel een echte prik er doorheen etc ?
In mijn geval moet het zelfs niet heel accuraat te zijn, mijn bloedsuiker zit vaak te hoog waardoor ik op mijn voeding moet letten. En minder koolhydraten moet eten ivm een gewone maaltijd. Voor mensen die insuline moeten spuiten is het belangrijk om accuraat te meten omdat ze aan de hand daarvan bepalen hoeveel insuline ze moeten spuiten.

Als ik niets doe aan een te hoge bloeduiker vervormt miijn zicht en begint mijn lichaam te trillen. Ik heb bijna nooit een te lage suiker niveau. Dus een beeld van te hoog is voor alleszins al voldoende.
@theduke1989 Wie ben jij eigenlijk om kritiek te hebben op de keuzes van een échte diabetespatient? Hij kent z'n lichaam als geen ander en zal heus geen onnodig risico lopen. Hij geeft zelf aan dat minimaal 1x per maand kalibratie vereist is. Dit kan potentieel veel vingerprikjes en kosten besparen.. win-win

[Reactie gewijzigd door PHPResource op 13 juni 2021 13:35]

Ik bestel mijn strips op alie, even goed en goedkoop
Voor welke toestel?
Ikzelf heb sinds een maandje de Watch 3 Titanium, gezien ik niet wist of de Watch 4 zou uitgebracht worden. De Watch 3 draait op Tizen, maar werkt in het algemeen vrij goed. Hartslag, stressniveau en de bloeddruk worden wel goed weergegeven. Echter moet ik om de maand de bloeddruksensor kalibreren met een bovenarm bloeddrukmeter. De rest van de functies werkt naar mijns inziens wel goed, alleen mis ik het gemak van Google Pay ondersteuning op de Watch 3... Hopelijk dat het in de Watch 4 het er wel in zit. Wat betreft het bloeddruk meten in de Watch 3, die moet je handmatig meten, tenzij ik een optie heb gemist :P Review van de Watch 3 is in de maak ;)

Wat betreft de suikerwaarde meting in de Watch 4, ik denk dat ze het ook om de maand het willen kalibreren, zodat de uitlezing vrij accuraat zou zijn, anders heb je kans dat er een verkeerde waarde wordt uitgelezen.

Voor de rest ben ik benieuwd welke functies de Watch 4 zou krijgen en of er ook een titanium variant van komt én of de bandjes nog steeds te verwisselen zijn. Vooralsnog heb ik plezier met m'n watch 3 en is het maar afwachten wat de 4 gaat brengen.
Het is sowieso voor heel veel mensen verstandig een indicatie te hebben van hun suiker gehalte gedurende de dag. Er zullen denk ik heel veel mensen er achter komen dat deze veel te hoog is, en je daarmee dus een risico loopt op diabetes.

Als je zou weten wat je suiker gehalte is zou je onbewust ook er op letten denk ik.
Vind de Galaxy Watch 3 een toffe horloge en de stap naar WearOS met de Watch 4 zal positief zijn voor zowel Google als Samsung (vooral Google). Vind het helaas toch een gigantisch gemis dat ik nog steeds niet kan betalen met mijn horloge met Samsung Pay en hier waarschijnlijk ernaar kan gaan fluiten door de komst van WearOS (voor in Nederland althans).
Hoezo? WearOS ondersteunt toch Google Pay? Er zijn een paar Nederlandse banken die Google Pay ondersteunen.
Klopt, heb ik ook niet helder verwoord :) Maar wat ik zelf bedoelde als eigenaar van een Samsung Galaxy Watch 3, is dat ik mag vergeten dat Nederlandse banken ooit nog Samsung Pay gaan toevoegen hier in Nederland door onder andere de komst van WearOS. WearOS heeft al Google Pay natuurlijk, dus banken ga hoogstwaarschijnlijk niet de moeite nemen om nog Samsung Pay te ondersteunen als er Google Pay is (die al beschikbaar is bij ABN Amro nu in Nederland) en Tyzen een dood platform wordt.

[Reactie gewijzigd door BgB op 12 juni 2021 13:00]

Dat is toch typisch Samsung. Heel veel me too producten en het dan net niet zijn....
Samsung Pay ontbreekt ook bij de s21 serie volgens de landen die Samsung pay wel actief zijn.
Ik ben vooral heel benieuwd naar het effect van het vernieuwde Wear OS op de batterijduur. Over het oude Wear OS was ik niet echt te spreken, afgezet tegenover hoe bijvoorbeeld LiteOS van Huawei met de accu omgaat. Met het scherm, GPS, Bluetooth en de HRM aan, hoef ik mijn horloge, wat op dat OS draait, slechts 1 keer per week op te laden. En in de eco stand gaat de accu zelfs twee weken mee.
Met gps aan houdt het horloge het een week vol? Kan me dat nauwelijks voorstellen.
Volgens huawei zelf zou met gps aan maximaal 30 uur zijn.
https://www.theverge.com/...-fitness-price-date-specs
Het gaat om de Watch GT, die het bij normaal gebruik twee weken uit kan houden. Wat je inderdaad in dat artikel van The Verge kunt lezen. Meer dan een etmaal aansluitend bewegen behoort vanzelfsprekend niet tot normaal gebruik.
Wat mij betreft, ik kan niet wachten.
Voorwaarde voor mij zou dan wel zijn dat deze werkt met e-sim.
Vanaf nu zou het in mijn ogen logisch zijn dat een smartwatch zelfstandig kan functioneren zonder de/een smartphone in de buurt.
Als dat zo is, bestel ik deze gelijk.
Ik ben benieuwd,
Dat kan vandaag al, je provider moet het wel aanbieden.
Ehm, is dat zo? Ik dacht dat de hardware ook daarvoor geschikt moest zijn. Op de Nederlandse website van Samsung vind je deze niet. Wel op, ik dacht, een Amerikaanse. Maar misschien vergis ik mij. Providers bieden dit inmiddels inderdaad wel aan.
Ik heb hier toch active 2 watches liggen die dat kunnen en die worden in België toch verkocht.
dat kan als je de LTE variant koopt. Die is een stukje duurder maar daarmee kun je een e-sim gebruiken.
Alleen wordt e-sim / LTE in Nederland vooralsnog niet ondersteund op smartwatches. Ik zit daar ook al een aantal jaren met smart op te wachten.
Ik zou, als je focus ligt op sport en prestaties e.d. ook niet opteren voor een Samsung (of een Apple). Neem dan een Garmin, Polar, etc. etc. Basically horloges die gemaakt zijn voor sport.
De Active reeks is gemaakt voor sport.
Ben heel benieuwd! Zit nu op de 46mm Galaxy watch, en wou al tijdje terug naar Wearos. Blij om te zien dat google en samsung samen werken. Hoop op een goeie prijs :P
Misschien een goede opvolger voor mijn Sony SW3 waar helaas nooit de NFC module van geactiveerd is (op pairing na)
Zullen we dan dus wel gebruik kunnen maken van Google apps? :) grootste reden om de watch 3 terug te brengen in verleden en een ticwatch te nemen.
Hopelijk is de accucapaciteit toegenomen bij de Watch 4. Want bij de Galaxy Watch 3 45mm ging het opeens omlaag naar 340mAh. De Galaxy Watch 46mm had 472mAh. Ik ben benieuwd naar de specificaties en hoop erop dat de accucapaciteit 500+mAh heeft. Dat weerhield mij te upgraden naar Galaxy Watch 3 45nm. Ik gebruik als smartwatch een Samsung Gear S3 Frontier 46mm met 380mAh.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee