Nvidia stopt 31 augustus officieel met driverondersteuning voor Kepler-gpu's

Nvidia stopt per 31 augustus 2021 met het uitbrengen van Game Ready-drivers voor zijn Kepler-gpu's. Daarmee vervalt ondersteuning voor de GeForce GTX 600- en GTX 700-serie. Nvidia blijft tot september 2024 kritieke beveiligingsupdates uitbrengen voor de gpu's.

De gpu-maker kondigde de eol-status van zijn Kepler-architectuur aan op zijn website, merkte VideoCardz op. Op 31 augustus 2021 brengt Nvidia de laatste Game Ready-driver in de R470-branch uit. Tegelijkertijd stopt het bedrijf ook met het uitbrengen van drivers voor Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1. In de volgende R495-driverbranch, die op 4 oktober moet uitkomen, wordt ondersteuning voor Kepler-gpu's en deze besturingssystemen gestaakt.

Met de beslissing komt Nvidia in de toekomst alleen nog met drivers voor Maxwell-gpu's en later. De GTX 750 en GTX 750 Ti krijgen hiermee nog wel nieuwe drivers na 31 augustus; dat waren de eerste videokaarten met Maxwell-gpu's. Alle overige GTX 600- en GTX 700-videokaarten krijgen vanaf die datum geen nieuwe drivers meer.

"Desktop-gpu's op basis van Kepler werden voor het eerst geïntroduceerd in maart 2012. Sindsdien is de gamingtechnologie drastisch veranderd met technologieën als DirectX 12 Ultimate en DLSS", schrijft Nvidia. "In de toekomst zal NVIDIA's softwareteam zich richten op hardware die nieuwere technologieën ondersteunt."

Nvidia-gpu's die geen ondersteuning meer krijgen na 31 augustus
GeForce 600 GeForce 700 Titan
GeForce GTX 690 GeForce GTX 780 Ti GeForce GTX Titan Z
GeForce GTX 680 GeForce GTX 780 GeForce GTX Titan Black
GeForce GTX 670 GeForce GTX 770 GeForce GTX Titan
GeForce GTX 660 Ti GeForce GTX 760 Ti
GeForce GTX 660 GeForce GTX 760
GeForce GTX 650 Ti Boost GeForce GTX 760 (192-bit)
GeForce GTX 650 Ti GeForce GTX 760 Ti OEM
GeForce GTX 650 GeForce GTX 745
GeForce GTX 645 GeForce GT 740
GeForce GTX 640 GeForce GT 730
GeForce GTX 635 GeForce GT 720
GeForce GTX 630 GeForce GT 710

Door Daan van Monsjou

Redacteur

12-06-2021 • 10:39

107 Linkedin

Reacties (107)

107
105
37
4
0
52
Wijzig sortering
In tegenstelling tot GCN is Kepler relatief slecht oud geworden en is de performance vergeleken met Maxwell of GCN kaarten slecht. Dit zie je in grotere mate met Vulkan en DX12 spellen.

De GTX 780 zit tegenwoordig heel dicht tegen de HD 7970/RX 280x aan. Terwijl hij meer in de buurt van de R9 290 moet zitten.
Is Kepler ook niet de reeks waarbij Nvidia wegens onverhoopte toendertijd-game resultaten besloot om de GK-104 te gebruiken voor high(er)-end kaarten, waar dat tot dan toe te XX-102 chip was? Zodat ze met een kleinere die kosten konden besparen.

(Gek genoeg gaat MSI op dit eigenstemoment even terug de GTX 730 op de markt gooien om extra verkopen te halen.)
Klopt, de grote die hebben ze pas met de 780/780 Ti en de Titan "vrijgegeven". In de 600 generatie had je eigenlijk geen echte highend kaart.
Als AMD iets snellers had (zei het door betere drivers of architectuur meer gespits op gamen) dan hadden we hoogstwaarschijnlijk eerder een highend kaart van Nvidia gezien.
Met als verschil dat je met de 7970 en 280X 6GB-varianten had. 3GB VRAM is vaak al een probleem.
Ik ben in ieder geval blij dat nVidia de RTX 3000 kaarten nog een tijdje van Windows 7 drivers heeft voorzien.
Slecht voor het milieu. Zoveel kaarten die niet meer worden ondersteund zijn opeens licht als een papiertje. Het lijkt mij niet slim dat bedrijven die computeronderdelen maken nog zoveel consumptie versterken met zoveel grondstoffen die worden gebruikt om een videokaart te maken. Verspilling. Waarom wordt er over het gebruik van elektrische apparaten nog zo verspillerig nagedacht? De videokaarten zijn nog prima te gebruiken en er is niks mis mee. Sommige gebruikers vinden die videokaart nog helemaal prima. Ik denk dat dit in de toekomst echt moet veranderen als we beter voor ons milieu willen zorgen. Steeds maar blijven kopen kopen kopen en niks doen om het milieu te verbeteren. :/
Het zal in de praktijk wel meevallen. De kaarten blijven gewoon werken en de kans is klein dat huidige bezitters specifiek vanwege updatebeleid een nieuwe kaart zullen kopen.
Maar je opmerking slaat dan ook nergens op, mijn X800 is al een tijdje EOL support, mijn MX 400 al helemaal om nog maar niet te spreken over de TNT2 in de oudste werkende retro PC hier thuis.
Dat is nou precies het probleem.
https://www.youtube.com/watch?v=T3aAuTWORvw

Min. 2.44 staat het tegendeel.
Ondersteuning loopt verder. Ongoing.
Ter info: in die video wordt verwezen naar een oude bron uit mei (deze pagina), die specifiek slaat op datacenter-gpu's. Daar staat inderdaad momenteel nog ongoing bij Kepler. Maar Nvidia heeft inmiddels een aparte pagina opgezet, waarin het toch echt bevestigt dat de Kepler-gpu's met pensioen gaan. :)

[Reactie gewijzigd door AverageNL op 12 juni 2021 11:22]

Nvidia benadrukt hoe oud het wel niet is m.b.v. de introductiedatum. Beetje onzinnige vorm van berichten: voor ons gebruikers lijkt me de laatste verkoopdatum relevant. Wat is die dan?

(Zo kan onze overheid ook wel per direct stoppen auto's met verbrandingsmotor toe te laten op onze wegen; is tenslotte al weer technologie geïntroduceerd in 1885..)
En de techniek voor de elektrische auto komt uit 1835 toen de eerste elektrische koets er was en in 1888 de eerste echte auto.

Hier gaat het niet om de eerste GPU maar om een bepaalde serie. Je weet van te voren als je een oudere gpu serie koopt dat die eerder zijn ondersteuning gaat verliezen dan als je een nieuwe model koopt.

Dat geldt ook met een auto, als ik een model koop die uitkwam in 2000 ipv het vervangende model uit 2010 dan kan ik er van uit gaan dat de productie/ondersteuning eerder stopt dan bij het nieuwere model.
Que? Als ik een product koop, verwacht ik gewoon dat het werkt en ondersteund wordt. Niet oneindig hoor, maar wel een redelijke termijn.

Aan een groot smoezenboek heb ik daarbij geen behoefte. Dan is er altijd wel een iets door de fabrikant te verzinnen. Ik hoef niet altijd te weten dat iets zo nieuw is dat ik kinderziektes moet verwachten, een uitlopend model is, slechts een 'kleine refresh' gebaseerd op oude technologie, etc.

Voor die auto zou ik dus gewoon aan het bouwjaar voldoende moeten hebben, en niet hoeven weten waar dat in welke modelrange zat. Je opening onderbouwt nog maar 'ns hoe onzinnig dat uit kan pakken. Voor een videokaart idem.

Het valt me dus wat tegen dat Tweakers slechts de marketing spin overneemt, en geen enkele poging doet ook het eind van de reeks er (zo'n beetje) bij te vermelden.

Edit:
- dat een attitude zich gestaag verder verspreidt, betekent toch niet dat wij / een onafhankelijke nieuwssite er in mee hoeven / hoeft te gaan?
- een 'laatste reguliere verkoopdatum' is inderdaad een ongeveer. Dus? M.b.v. de pricewatch heeft Tweakers er bovengemiddeld zicht op.
- en wat wordt er weer lekker op mening gemod. Irrelevant? Waarom dan al drie reacties?

[Reactie gewijzigd door Gwaihir op 12 juni 2021 14:45]

Maar het is niet omdat het niet meer ondersteund wordt dat het ook niet meer werkt. Er komen alleen geen nieuwe drivers uit voor dat product. En dat heeft meestal ook niet echt een impact op dat product. Het enige wat je kan merken is dat binnen enkele jaren de oude drivers mogelijks problemen krijgen met de nieuwste versie van Windows wanneer MS weer eens iets aanpast in het drivermodel.

Maar sowieso worden nieuwe games al lang niet meer geoptimaliseerd voor zulke oude kaarten. Wanneer is de productie gestopt? Dat zal niet lang na de introductie van de opvolger zijn. Maar net zoals een autohandelaar nog stock kan hebben terwijl de productie gestopt is hebben kaartenbouwers nog voorraden liggen van de chips die ze opmaken. En als die eenmaal opzijn hebben de groothandels nog tijd nodig om hun stock op te ruimen. Kans is groot dat als je vandaag gaat zoeken je zelfs nog handelaars kunt vinden die de kaarten ergens nieuw in een magazijn hebben liggen. Hell, je kan vandaag zelfs nog nieuwe computers vinden uit de jaren 80 als je weet waar je moet gaan zoeken.

Dus wat is de laatste verkoopdatum dan? Wat is de eindereeksdatum?
De GT 710 heeft nooit echt een opvolger gehad, en wordt ook nog steeds best prima gekocht. Het is de goedkoopste dedicated kaart op de markt al enkele jaren (de launch was in 2016, maar toen waren er ook nog andere opties).

Als jij voor minimaal geld nog beeld uit je oude bak wilt persen die geen (werkende) igp of gpu heeft, dan zijn dit je budget opties (enkel Nvidia, AMD heeft enkel apu's op de budget markt, maar dit is vaak geen geschikt alternatief omdat je dan de hele pc moet vervangen meestal):

GT 710: vanaf 45 euro
GT 730: vanaf 80 euro
gt 1030: vanaf 90 euro

De GT 710 heeft dus nog best zijn niche waar die actief wordt verkocht nog altijd.

Driver updates zijn er ook voor security issues natuurlijk. Verkopers zullen nog gewoon ondersteuning moeten leveren (nvidia niet, tenzij ze zelf ook nog recent deze kaarten direct aanboden aan consumenten).

Edit: de gt 710 is ook duurder dan ooit door de huidige tekorten aan chips en zou je nu 2de hands misschien met winst kunnen verkopen als je hem ooit hebt gekocht 5 jaar geleden 8)7

[Reactie gewijzigd door svenk91 op 12 juni 2021 14:06]

Mijn zus had d'r GT 1030 tijdje terug verkocht voor €90 euro, paar euro meer dan de aanschaf prijs 3 jaar terug.

In neem het haar niet kwalijk, al heb ik ze nog veel duurder gezien (niet normaal gewoon).
Je kunt voor 20 euro een 640 vinden. Is een krachtiger kaart, en die komen vrijwel altijd uit oude bureau-PC's die nooit voor gaming zijn gebruikt. In de regel zijn die kaarten dus in nieuwstaat zodra je ze goed hebt schoongemaakt.
Er worden ook nog nieuwe iPhones 7 enzo verkocht, die hebben ook niet die heilige support, alleen de nieuwste en duurste..

Same shit, different branch
Maar het is ook niet zo dat de GPU plots niet werkt zonder nieuwe drivers, op ten duur ja maar niet per direct (ik ken zat mensen die gewoon oude drivers draaien, en meestal werkt alles gewoon)

Verder heb je een ander type probleem met die generatie kaarten en dat is DX12, die naar mijn weten toen nog niet zo goed ondersteund werd met die kaarten (correct me if I'm wrong).

Dus dan werken bepaalde games sowieso niet of minder goed.
Je weet van te voren als je een oudere gpu serie koopt dat die eerder zijn ondersteuning gaat verliezen dan als je een nieuwe model koopt.
Definieer "je". Ik vermoed dat je het met "je" hebt over een tweaker die op een een zeker moment een bewuste keuze heeft gemaakt voor bijvoorbeeld een GeForce GTX 760 Ti.

Als een gemiddelde burger een compleet systeem koopt en daarin is een grafische kaart geplaatst met een GPU die al even in omloop is dan kan je niet verwachten dat die persoon zich daarvan bewust is. Laat ik het zo zeggen, ik heb nog nooit aanbiedingen bij winkels gezien waarin de introductiedata tussen haakjes achter de afzonderlijke componenten staan (als die componenten überhaupt met type omschrijving in de aanbieding worden benoemd).

Het lastige is dat het punt waarbij de support stopt vaak voorbij het punt ligt waarop een koper standaard garantie krijgt. Maar dan kan een koper nog beargumenteren dat de verwachte gebruiksduur van het product nog niet is verstreken (Autoriteit consument en markt). Deze bepaling zal voor producenten van producten met software ondersteuning een grijs gebied opleveren. Wat voor de ene klant acceptabel is, is dat voor de andere niet.

Wat Gwaihir dus stelt lijkt daarom heel relevant, al leg ik de vergelijking met auto's even opzij. De periode waarin een product goed zou moeten werken start volgens de ACM vanaf de aankoopdatum van de klant, niet wanneer het product ergens zijn economische leven is begonnen. Dit is natuurlijk ingewikkeld en lastig om te implementeren, maar dat zijn wel de regels die in Nederland gelden.

Nog wel een paar kanttekeningen:
 • Die klant moet in eerste instantie terecht bij bij de winkel waar het product is gekocht. Die kan dan desnoods een vervangende kaart aanbieden.
 • End of support betekend niet direct dat de kaart onbruikbaar wordt. Wel begint de publieke opinie steeds meer te kantelen dat goed werkende hardware levenslange ondersteuning verdient, vanuit duurzaamheidsoptiek. Bij grafische kaarten zie ik eigenlijk niet eens zo veel ondersteuningsproblemen (kunnen mensen eens reageren met specifieke out of support issues?). Printerfabrikanten maakten het voor Windows 10 bijvoorbeeld wel bont. Goedwerkende hardware kon je weggooien. Mij mogen ze uitleggen waarom een printer technologisch verouderd zou zijn en geen support meer behoefd. Bij grafische kaarten is technologische veroudering wat dat betreft nog beter te verdedigen.
Edit: typo

[Reactie gewijzigd door teacup op 13 juni 2021 14:35]

Kaarten van minstens 7 jaar oud met een marktaandeel van misschien 3% volgens de Steam hardware survey (alle GTX 6/7xx bij elkaar, inclusief de Maxwell kaarten). Ik snap dat het in deze tijd van tekorten raar klinkt dat Nvidia stopt met kaarten ondersteunen, maar het is ook niet heel gek.

Overigens betekent geen driver updates natuurlijk niet dat je er niet meer op kan spelen.

edit: woord "updates" in de laatste zin vergeten.

[Reactie gewijzigd door GoldenLeafBird op 12 juni 2021 11:02]

Geen driver betekent juist wel dat je er niet meer op kan spelen lijkt me. De standaard grafische drivers missen juist de daarvoor relevante aspecten.

Maar het feit dat er geen driver updates meer komen zegt nog niet dat je de reeds uitgebrachte drivers dan niet meer kan downloaden. Blijkbaar kan dat sowies nog via nvidia zelf tot september 2024. Maar wellicht blijven ze ook daarna beschikbaar.
blijven uit ervaring nog wel een tijdje beschikbaar.
niet te lang geleden nog een 3xx driver voor mn 550ti geinstalleerd op mn oude machine.
Dat is gewoon weg onjuist, sterker nog ik heb met mijn GTX 970 het jaar van 2018 naar 2019 een jaar lang niet upgedate, erg weinig gegamed nog achter de pc gezeten dat jaar.

Ik ben toen begonnen met... FFXV voor de PC? geloof ik? Niks van gemerkt, de game startte prima op met okay settings, geen rare bugs of crashes ook, ik heb daarna wel weer een driver update gedaan en daar behaalde ik wel wat FPS mee (wellicht optimization? van bepaalde games in een driverpakket zoals er wel eens staat bij de driver notes)

Je haalt er daarom ook zeker winst uit en het is altijd handig om je drivers up to date te houden, maar om nou te zeggen dat je er totaal niet meer op kan spelen vind ik ook wel wat kort door de bocht.

[Reactie gewijzigd door Argonar op 12 juni 2021 11:17]

Het is niet dat Nvidia zegt dat je de bestaande drivers niet meer kunt afhalen hé. Krijgen gewoon geen updates meer. En terecht ook. Het is niet alsof er nog veel te optimaliseren valt op die kaarten. En voor de nieuwste games beginnen de kaarten ook wel wat te traag te worden en missen ze bepaalde functies.
als ik jouw retoriek betrek op mijn eigen GraKa's die ik regelmatig niet update, zou dat betekenen dat ik er geen games mee kan spelen. ik gebruik nog een GTX770 oa, en daar is al zeker een jaar niet meer de driver van geupdated. Ik speel er nog steeds nieuwe content mee, maar wel content wat niet het onderste uit de kaart vraagt. Er zal best een moment komen dat er staat dat bepaalde oude content, met een update niet meer werkt op een oude driver. Daarnaast heb ik ook een 1080ti, en zou die heel theoretisch kunnen omzetten.
@Argonar en @Deadslim77

Dan lezen jullie iets anders dan ik bedoelde; je hebt een driver nodig om games te spelen. Die hoeft niet per se nieuw te zijn, dat zeg ik nergens.

En omdat nvidia stopt met updates voor die kaarten, is het dus relevant dat een driver genoeg is; ik reageerde op iemand die in zijn formulering aangaf dat helemaal geen driver hebben alsnog betekent dat je spellen kan spelen. Maar in werkelijkheid bedoelde hij hetzelfde als ik; er komen geen nieuwe versies meer meer, maar je kan vast nog jarenlang met de oude drivers vooruit om spellen te spelen.

@skelleniels ja, dat is ook wat ik bedoel. Er komen geen updates meer, maar je kan ze vast nog wel een aantal jaren blijven downloaden (ook nadat de security updates gestopt zijn).
Excuus, was het woord updates vergeten in de laatste zin.

De P106-100, de mining variant van de GTX1060 wordt door een groepje budgetgamers gebruikt in combinatie met een iGPU. De meest recente driverupdate van die kaart waarmee dat kan is 417.23, een update uit 2018. Je mist wel wat nieuwere dingen, zoals de meest recente CUDA versie, maar verder werkt het naar behoren.
Helemaal fout dus.

Driver updates zijn er voor bugs en game specifieke optimalisaties.

Bugs kunnen een probleem zijn, maar de kans is groot dat na al die jaren de meeste bugs er al uit zijn.
Game specifieke optimalisaties klinken leuk, maar dit is eigenlijk niet relevant voor oudere kaarten aangezien men vooral voor de nieuwe generaties optimalisaties doet.

Zolang MS het drivermodel van Windows 10 zijn wijzigt is er dus niet aan de hand.
Steam heeft geen goede marktaandeel survey. Steam kan alleen wat zeggen over de specifieke groep pc-gamers.

De GT 710 is nu zo'n 5 jaar de meest budget optie voor dedicated gpu's en is daarom altijd best degelijk verkocht, en wordt nog steeds aangeboden. Dat die kaart geen game optimalisaties meer krijgt zal niemand wakker om liggen, maar security fixes en compatability met de laatste OS'en mogelijk wel.

Nou vermoed ik dat de doelgroep van deze kaart vaak de standaard windows driver wel prima vind.
Het percentage op steam is voor deze kaarten totaal onbelangrijk.
Ik zelf gebruik zo'n GT710 heb denk al 20 jaar geen computerspel op mijn pc gespeeld.

Maar ik heb wel gewoon een driver nodig voor mijn win10 PC.
Tenzij elders in het systeem grote veranderingen zijn zal de laatste driver gewoon blijven werken met de videokaart. Er wordt ook nog gesproken van enkele jaren security updates. Het is niet alsof je kaart inene zal stoppen met werken.

Waarom ik Steam specifiek aanhaal is omdat games doorgaans profiteren van nieuwe drivers met bugfixes en optimalisaties. Als display adapter is dit veel minder relevant. Tenzij er grote wijzigingen in het OS zijn zal je kaart gewoon beeld blijven uitvoeren.

Om een anekdote te geven: Zelf heb ik een Nvidia P106-100 in mijn systeem hangen. Dit is een mining variant van de GTX1060. Ik gebruik deze kaart als GPU accelerator, bijvoorbeeld om Python code op te draaien. De driver is ruim een jaar oud maar doet het verder prima. Wat ik wel merk is dat er geen ondersteuning is voor de nieuwste CUDA Toolkit, wat iets is om rekening mee te houden.
Ik meende dat nvidia vanwege tekorten weer verse GT710 aan het maken was, die krijgen daardoor maar hele korte ondersteuning
Misschien niet Nvidia zelf maar, ik weet de juiste term niet (board vendors?), bedrijven zoals MSI, ASUS, Gigabyte etc. Geen idee dat die toestemming nodig hebben van Nvidia om een nieuwe variant uit te brengen van een oude GPU. Maar inderdaad, onlangs ook gezien dat MSI een nieuwe GT730 variant ging aanbieden. Dat zou wel zuur zijn.
Die board partners maken de chip echter niet zelf, die word geleverd door Nvidia. Als er sinds kort nieuwe varianten worden aangeboden kan dit betekenen dat Nvidia de oude voorraad wil op maken, of dat ze nogsteeds geproduceerd worden.
Dus Nvidia maakt voor elke vendor/type een ander board? Lijkt mij een helse job voor ze.

/Edit had het blijkbaar de eerste keer helemaal verkeerd gelezen.😔

[Reactie gewijzigd door loki504 op 12 juni 2021 14:18]

Chip =/= Board. De daadwerkelijke kaarten worden door de verschillende fabrikanten gemaakt zoals Asus, MSI etc. Die bedrijven kopen bij Nvidia de chip (en vaak ook het geheugen) in en plaatsen die chip dan op een eigen printplaat. Het is in het echt iets complexer met het ontwerp maar niet heel relevant.
Nee, Nvidia levert alleen de chip die op het bordje zit. De board partners ontwerpen en maken vervolgens hun eigen bordje waar deze chip op geplaatst wordt.
Helemaal verkeerd gelezen. Dacht dat je zei dat Nvidia ook de boards maakt. Begreep het al niet.
Anoniem: 669783
12 juni 2021 12:24
Dat is geen probleem. De games die je wilt afdraaien met Kepler zijn toch vaak DX11 of lager. DX12 en Vulkan titels draaien toch niet soepel meer op deze oude architectuur.
Jammer maar begrijpelijk...

Nou wil ik mijn gtx780 best vervangen hoor maar ik ben niet bereid de huidige scalperprijs te betalen...
De kaarten blijven het nog wel doen hoor... Voor de 650ti die ik acht jaar geleden gekocht heb en nog ergens in een pc heb zitten heb ik best lang dus van support mogen genieten.
Voor lezers die denken dat hen kaart na 31aug niet meer zal werken..
Je videokaart blijft gewoon werken, maar op de laatste driver rond 31aug. Je kunt dan niet meer updaten naar nieuwste driver, want de Kepler-serie gaat niet meer mee. Ondersteuning voor nieuwere drivers vervalt dan.
Support Plan for Kepler-series GeForce GPUs

[Reactie gewijzigd door Hackus op 12 juni 2021 21:12]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee