Samsung brengt Galaxy Watch-functie voor bloeddrukmetingen uit in Nederland

Samsung brengt zijn Health Monitor-app binnenkort uit in Nederland en België. Daarmee kunnen Samsung Galaxy Watch3- en Galaxy Watch Active2-eigenaren 'binnenkort' bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen uitvoeren met hun smartwatch.

De Health Monitor-app van Samsung heeft vorig jaar in december de CE-markering ontvangen, zo meldt Samsung in een persbericht. Daardoor mag Samsung de app uitbrengen in 28 Europese landen, waaronder Nederland en België. De app wordt volgens Samsung automatisch geïnstalleerd wanneer gebruikers hun Galaxy-horloge updaten via de Galaxy Wearable-app. "De smartwatch-app opent dan een link naar de downloadpagina van de smartphone-app in de Galaxy Store."

Zowel de Galaxy Watch3 als de Galaxy Watch Active2 hebben de benodigde hardware voor bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen aan boord, maar de functies waren eerder alleen beschikbaar in Zuid-Korea, aangezien het gebruik hiervan nog niet was goedgekeurd in andere landen. De smartwatches meten de bloeddruk van gebruikers via polsgolfanalyses. De ecg-functie werkt door de elektrische activiteit van het menselijk hart te meten via een sensor op de horloges. Nederlandse gebruikers kunnen de update op 22 februari verwachten.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

26-01-2021 • 11:47

60 Linkedin

Lees meer

Reacties (60)

Wijzig sortering
Vraag me serieus af hoe nauwkeurig zoiets eigenlijk is.
Redelijk, zeker door de kalibratie. In mijn Master jaar industrieel ingenieur EA-ICT heb ik het vak E-Health gevolgd. Hierbij heb ik ook een klein onderzoek gedaan naar hartslag, SpO2, bloeddruk, en ECG. Die eerste 3 kan je allemaal met een PPG sensor en een goed algoritme gaan bepalen. Voor ECG heb je een lus nodig (bvb je pols -> hart -> vinger op je horloge) en dan heb je al een goede (niet ideaal want beste manier is met 3 meetpunten) meetmethode voor ECG.
Nu word er in dit soort horloges wel een goedkope PPG sensor gebruikt, en is de verbinding meestal nogal slecht (vooral met zwaardere horloges).

Heb je daar ook data voor misschien?
In simpele termen;
PPG (photoplethysmogram) sensoren maken gebruik van LEDs (Groen/Rood/IR) om de verschillen in bloed stroom te kunnen detecteren. Data wil je zo zuiver mogelijk hebben. Ideaal zijn metingen dan ook op een vaste plek genomen waarbij er geen licht van buitenaf op de sensor kan vallen.

De eerste filter die men op deze data dan ook zet is een 50/60Hz, 100/120 Hz (stroomnet frequentie & verdubbeling) filter, om het mogelijke invallen van kunstmatig licht er uit te halen.

Algemeen geld er hoe korter op de huid, en hoe strakker, hoe beter het signaal en dus ook hoe beter de metingen zijn. Dus ja, het is wel logisch om op te merken dat zwaardere horloges (die dus moeilijker op hun plaats blijven) slechtere data opleveren.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door JeffreyGorissen op 28 januari 2021 09:46]

die filter van 50/60Hz... Wat wordt er gefilterd wat die frequentie heeft? Dat kan niet licht zijn, toch? Het stroomnet creëert niet licht van 50/60Hz. 60Hz is ook wel een erg lage frequentie voor licht.
De elektrische energie die wordt geleverd door het elektriciteitsnet, heeft in Noord-Amerika, delen van Zuid-Amerika en in een aantal Aziatische landen een frequentie van 60 Hz. In de rest van de wereld, waaronder geheel Europa en Afrika, is de frequentie 50 Hz.
Meer kan je altijd lezen op Wikipedia zelf.
Ja dat begrijp ik. Maar je hebt het over licht, niet over electriciteit. Onze stroomnet genereert niet ook licht van die frequentie, dat is alleen de frequentie van de AC.

Sowieso is AC niet relevant op een horloge, want die werkt niet met AC. Die werkt met een batterij die gewoon DC levert.

Daarom heb ik het idee dat ik iets mis. Impliceer je dat ons stroomnet ook licht genereert met dezelfde frequentie als de AC? Of wat mis ik?

[Reactie gewijzigd door unilythe op 27 januari 2021 20:55]

De PPG sensor kan de frequentie van 50/60 Hz als storing op het effectieve signaal meetbare signaal krijgen. Als in, het kunstlicht (van in de kamer bij je thuis) kan op de sensor (fotodiode, aka photosensor, aka lichtsensor) invallen. Dus de AC van het lichtnet stoort het signaal wat je wilt meten. Daarom moet je dat er uit filteren.
Dus de ac genereert daadwerkelijk licht van 50/60Hz bovenop de frequentie van zichtbaar licht? Daar kan ik op Google niets over vinden.

Want zichtbaar licht zit op honderden terahertz. Daarom snap ik je niet. Je kunstlicht in huis is honderden terahertz.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 27 januari 2021 22:26]

Ik ga simpel proberen antwoorden door te antwoorden met een vraag. Met welke frequentie gaat een gloeilamp aan en uit als je die aan een lichtnet hangt met een frequentie van 50/60 Hz?
Een gloeilamp gloeit door de hitte van de spoel, en die temperatuur fluctueert niet tussen wel en niet gloeien. Die gloeit gewoon constant, met een frequentie van dus een paar honderd terahertz, niet maar 60 hertz. Voor de duidelijkheid, al heb ik het al gezegd: zichtbaar licht heeft altijd een frequentie van een paar honderd terahertz.

Begin te geloven dat je vrij hard aan het bullshitten bent. Je dacht dus echt dat het zichtbaar licht van een gloeilamp maar 60 hertz was. Wtf. En ik maar denken dat ik degene was die er niets van snapte.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 28 januari 2021 00:31]

Laat me beginnen met, ja een gloeilamp gloeit even na, maar je kan een dip in helderheid waarnemen. Ookal flikkert deze niet, een verschil in helderheid is meetbaar. Zeker voor gevoelige sensors. Een TL-buis, die flikkert wel degelijk, net als de goedkopere LED verlichting. Volg me maar even in dit lange verhaal.

Laat me even je opzoekwerk verbeteren want dit kan niet meer. Je zit verkeerd te denken. Je doelt met je TerraHertz waarschijnlijk op de golflengtes van licht. Meer over de golflengtes van light kan je hier lezen.

Nu gaat het hier over de frequentie waarmee een lichtbron aan en uit gaat. Niet over de golflengtes van dat licht. Het licht wat door AC lichtbronnen geproduceerd wordt neemt de netfrequentie (afhankelijk van de vorm met of zonder harmonische) over. Meer daarover kan je hier lezen.

Nu ik kan begrijpen dat je dan alsnog iets hebt van, dit snap ik niet. Daarom nog een aantal video's die het aantonen.

Understanding Light Flicker in Video
LED flicker 120 fps slow motion

Oh en hier staat ook nog een mooi uitgeschreven artikel!
Stroom uit het stopcontact is 50Hz: vijftig keer per seconde draait de plus en de min om, met daartussen telkens even geen stroom. Die flikkering kon je bijvoorbeeld bij een oude tv duidelijk zien, vanuit je ooghoek.
Een conventionele TL-buis flikkert altijd, op 100 a 120Hz. Je kan daar hoofdpijn of andere klachten van krijgen.
Ik hoop dat je het verhaal nu kan volgen, want meer uitleg ga ik niet geven zonder betaald te worden. Leerkrachten worden straks nog boos dat ik hun werk af neem.

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door JeffreyGorissen op 28 januari 2021 11:56]

Laat me even je opzoekwerk verbeteren want dit kan niet meer. Je zit verkeerd te denken. Je doelt met je TerraHertz waarschijnlijk op de golflengtes van licht.

Nu gaat het hier over de frequentie waarmee een lichtbron aan en uit gaat. Niet over de golflengtes van dat licht.
Dit was voor mij genoeg om het kwartje te laten vallen. Dit is dus de verwarring aan mijn kant waar ik op doelde. Vandaar dat ik elke keer vroeg of je echt bedoelde dat de frequentie van het licht 50/60Hz was. Ik had het idee dat je het over een (fysieke) filter op een bepaalde golflengte had, inderdaad, en dat je dus de golflengte van licht van 60Hz eruit filtert. Klonk erg raar voor mij, precies omdat ik de natuurkunde erachter wel begrijp. Maar goed, je had het dus over een (ik neem aan softwarematige) filter die 50/60Hz pieken eruit filtert.

Ik had het eigenlijk al opgegeven en je uitgemaakt voor iemand die onzin aan het uitkramen was omdat ik niet het idee had dat ik antwoord kreeg op de vraag die ik elke keer stelde, maar we (of eigenlijk ik) hadden het dus over compleet andere dingen. Excuus, compleet mijn fout, en jouw reacties op mij klinken nu ook al veel logischer.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 28 januari 2021 11:54]

Geen probleem, blij dat het uiteindelijk duidelijk is geworden!
Dank voor je prima uitleg!!!
In feite heb je twaalf afleidingen nodig.
ligt er natuurlijk wel aan wat je doel is. een enkele afleiding voldoet best goed om een analyse van het hartritme te doen(frequentie en ritme). Voor zuurstoftekort (ischemie), de as van het hart, voltages en dergelijke heb je inderdaad 12 afleidingen nodig, maar dat is volgens mij niet het directe doel van zo'n horloge
Mijn zwager is cardioloog en m' n zus arts die hebben ook sinds kort de GW3.
Volgens mijn zwager kun je met de sensor alleen kijken hoe je conditie is en of er afwijken zijn in regelmaat. Niet meer en niet minder dus je kunt geen ziektes ed herkennen met zo een watch wat sommige mensen wel verwachten.

Bij hen zorgt het ervoor dat ze nu wat meer lopen en actiever zijn zodat de gezonder blijven. Dus meer bewustwording over de gezondheid. Voorbeeld, als je hartritme in rust >100 dan meer bewegen en doelen stellen met de app. Merk je geen verbetering na een paar weken dan ff langs huisarts voor een analyse.
bron: eigen ervaring met de active 2 met side loaded apps en andere firmware, de functies bestaan namelijk al lang.

ECG: er word een kleine stroom op de pols gezet, met de andere hand maak je contact met de aan/uit knop waardoor de stroom van de pols door de borstkas naar het andere hand loopt.

Voor zuiver ritmestoornissen zoals hartslagen die overgeslagen worden of wanneer het onregelmatig klopt is dit voldoende omdat je daarvoor enkel moet weten wanneer de puls gebeurd, het is echter ook het enigste waar men op controleert dus rekening mee houden dat alles behalve op alles controleert (idem bij Apple) Er zit veel te veel ruis op het signaal om het QRS complex te analyseren hoewel het soms wel zichtbaar is als er grote afwijkingen op zitten. (medisch gezien gebeurd dat met sensoren die met geleidende gel op specifieke plaatsen vast geplakt worden, daar kan je met een vinger en een horloge die tegen de huid zit niet tegen op)
In de praktijk levert het vooral ongeruste mensen op die héél slechte metingen hebben omdat ze totaal geen idee hebben wat ze doen of hoe het werkt.

De bloeddrukmeting werkt door met hoog detail onder licht de huid te bestuderen om zicht op de doorbloeding te krijgen, zelfde techniek waarmee heel accuraat de hartslag bepaald word maar voor bloeddruk gaat die meting een pak gedetailleerder kijken wat inhoud dat je compleet stil moet zitten, praten is voldoende om de "probeer het nog een keer" melding te krijgen. Het is dus zeker niet zo dat je continu bloeddruk metingen hebt, enkel wanneer je ze zelf uitvoert. Daarmee kan de horloge vooral bepalen wat de polsdruk is, het verschil tussen boven en onderdruk maar wat de boven en onderdruk juist is, daar heeft de horloge een referentiekader voor nodig. Dat wilt zeggen dat voor je dit kan gebruiken je een klassieke bloeddruk meter nodig hebt waarmee je samen met de horloge meermaals moet meten zodanig dat de horloge dat referentiekader heeft waarna de horloge het alleen kan.

Dat werkt vrij accuraat maar er zitten serieus wat beperkingen aan, zo kan de horloge enkel de bloeddrukmeting uitvoeren bij de persoon waarop hij ingeleerd is & zeer belangrijk, de horloge moet regelmatig opnieuw gekalibreerd worden tov een klassieke bloeddrukmeter, uiterst om de 4 weken (daarna weigert hij nog metingen uit te voeren). Een ander probleem is dat als de bloeddruk plots veel hoger of veel lager dan gewoonlijk zit de horloge er plots serieus naast durft zitten. Vermoedelijk omdat het referentiekader plots niet meer klopt, bijvoorbeeld omdat het bloed dikker is geworden wegens te weinig vochtiname.

In de praktijk als je dit wilt gebruiken dien je sowieso een deftige bloeddrukmeter aan te schaffen om de continue kallibratie uit te voeren, weten hoe deze te hanteren en kan je beter gewoon altijd die gewone bloeddrukmeter gebruiken, die komt niet klagen "meting mislukt probeer nog een keer", meet veel sneller, meet altijd accuraat, moet niet continu gekalibreerd worden en komt geloofwaardiger over bij de arts. Het enigste voordeel van de bloeddrukmeter in je horloge is dat je hem altijd bij hebt. Het is wel handig om alle bloeddrukmetingen bij te houden in de Samsung health app.

Edit: Nog vergeten toe te voegen, Samsung weigert tot hier toe de Samsung Health Monitor App (deze begeleid heel het kallibratie verhaal op de telefoon, niet te verwarren met de app op de horloge) uit te brengen voor niet Samsung telefoons waarbij het enkel uit de Galaxy store te halen is mits vrij gegeven in het land waar je zit en dus niet in de Playstore. Dat wilt zeggen zonder Samsung telefoon het tot hier toe onmogelijk is om de ECG/bloeddruk metingen te gebruiken tenzij je gaat sideloaden maar het sideloaden vereist dat eimand de APK aangepast heeft om controles eruit te slopen.

[Reactie gewijzigd door sprankel op 26 januari 2021 12:37]

Het heeft in december de CE-markering gekregen van Europa. Er zit blijkbaar wel een kalibratieperiode op van 4 weken. Het gaat blijkbaar om een clearance en niet een full approval. Dus het mag als medisch hulpmiddel worden gebruikt maar niet als vervanging in een hospitaal.

[Reactie gewijzigd door Oli_Belgium op 26 januari 2021 11:59]

Interessant is dan ook of deze nieuwe software valt onder de aankomende nieuwe Europese regels omtrent medische hulmiddelen. De MDR gaat 25 mei 2021 in en zorgt onder andere voor strengere veiligheids- en kwaliteitseisen.

Op de informatiesite van de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid...oor-medische-hulpmiddelen staat als voorbeeld genoemd:
Een sporthorloge dat de hartslag van de gebruiker meet hoeft geen medisch hulpmiddel te zijn. Het sporthorloge kan bestemd zijn door de fabrikant om sportprestaties te volgen. Als het sporthorloge een functie heeft waarmee het een hartprobleem kan vaststellen, is het daarmee een medisch hulpmiddel.
Ik vraag me af of een ECG functie ook een voorspellende functie heeft. In dat geval zal het wel als medisch hulpmiddel kunnen worden gezien. Tegelijkertijd staat er in de definitie dat '[...] software die bestemd is voor lifestyle- en welzijnsdoeleinden, geen medisch hulpmiddel is.'.

Het is in ieder geval handig dat ze nu al wel een CE-markering hebben, want ze hoeven voorlopig dus nog niks omdat daarvoor geldt:
Medische software uit risicoklasse I heeft geen CE-certificaat (van een aangemelde instantie). Toch geldt ook voor deze hulpmiddelen een overgangstermijn. Als de software vóór 26 mei 2021 voldoet aan de huidige Wet op de medische hulpmiddelen, gelden de nieuwe regels pas vanaf 26 mei 2024. De fabrikant moet dan wel vóór 26 mei 2021 al een CE-markering hebben aangebracht.
Inderdaad, ik heb altijd gehoord dat bloeddrukmetingen via de pols t.o.v. bovenarms niet erg nauwkeurig zijn.
Klopt, hartstichting heeft groot aantal bloeddrukmeters getest en zegt dat bloeddrukmeter om de bovenarm nauwkeuriger is dan aan de pols. Belangrijk is ook dat je rechtop zit zodat de meetband op dezelfde hoogte zit als je hart. Dat is ook de reden dat bij sommige polsmeters in de gebruiksaanwijzing staat dat je je elleboog op tafel moet steunen en je arm schuin omhoog moet houden. Als je je arm naar beneden laat bungelen krijg je een heel andere waarde te zien.

Als het belangrijk is om regelmatig en min of meer nauwkeurig je bloeddruk te meten koop je voor 50-60 euro een Omron meter. Dan heb je hetzelfde merk als bij je dokter of specialist staat. Enige verschil is dat een bloeddrukmeter bij de dokter af en toe gecontroleerd wordt en van een sticker voorzien.
Zeg maar onbruikbaar...
Heb nu al meerdere metingen gedaan en het horloge is akelig nauwkeurig in vergelijking met mijn Omron.
Op geven moment erg veel inspanningen en had 145/95 en horloge was i d e n t i e k.

dus "onbruikbaar"? Help me even wat u bedoelt.

https://photos.app.goo.gl/HGr3wLSHmpP9HKkD6
Misschien ik dat via led idd anders en moet ik mijn woorden terug nemen.
Op de conventionele manier is bloeddruk meten aan de pols onbetrouwbaar omdat er teveel variabelen zijn.
Zou me niks verbazen behoorlijk nauwkeurig.

Ik controleer de hart- en zuurstof-meeting van mijn Watch3 regelmatig met professionele meting en daar zit niet of nauwelijks wat tussen qua resultaat.
U heeft geen problemen met uw bloeddruk of hartritme stoornissen? Kleine verschillen die onbelangrijk zijn ga je waarschijnlijk kunnen waarnemen. De vraag is of dit een vervanger kan zijn voor de klassieke bloeddrukmeter dat betwijfel ik momenteel nog. Het is veel te nieuwe technologie dat nog een evolutie moet meemaken.
Dit neemt niet weg dat ik er achter sta en hoop dat het snel voldoende betrouwbaar wordt.
"Vervanger" gaat te ver.

Maar ik krijg die &^%$#@%% Omron niet in mijn broekzak.
Verbaast met in positieve zin dat ze dit als softwareupdate kunnen uitbrengen :) Ben bang dat als je een Apple Watch hebt je weer een nieuwe moet kopen als je de bloeddruk wil kunnen meten. Zie het iig niet gebeuren dat mijn nieuwe Watch dit gaat kunnen met een update van watchOS :+
De hardware zat er al in (staat ook in het artikel), de software mocht nog niet gebuikt worden (staat er ook in) maar nu het gecertificeerd is mag het wel (staat ook in het artikel).
Vind het we mooi dat je even aangeeft dat dit gewoon in het artikel staat. Veel mensen lezen die blijkbaar niet voordat ze dit soort comments schrijven.
De hardware zat al in de watch, met het vooruitzicht om dat na keuringen via een software update in te schakelen.
Zowel de Galaxy Watch3 als de Galaxy Watch Active2 hebben de benodigde hardware voor bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen aan boord, maar de functies waren eerder alleen beschikbaar in Zuid-Korea, aangezien het gebruik hiervan nog niet was goedgekeurd in andere landen.
Apple heeft daarnaast de ECG-app op een later moment ook in andere regio's beschikbaar gemaakt. Als de hardware niet aanwezig is dan wordt het moeilijk om de technologie via een software-update beschikbaar te maken.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 26 januari 2021 11:57]

Snap ik, was misschien idd niet helemaal duidelijk in mijn reactie. De Active 2 is al meer dan een jaar oud, dus erg netjes van Samsung. De meest recente Apple Watch heeft deze sensor helaas niet.
Sorry, maar als jij overal market dat er een bloeddruk sensor op zit, en pas na een JAAR door de goedkoeringinstantie komt, en dan pas de functie beschikbaar kan maken, noem ik dat niet netjes. Tenzij ze het niet in het marketing materiaal zetten tot de functie daadwerkelijk beschikbaar is.
Dit is inderdaad wel een dingetje, bij de marketing wordt vrij veel geadverteerd met deze functie. Pas in de kleine lettertjes kan je lezen dat de beschikbaarheid ervan per regio verschilt en dat het mogelijk later wordt geactiveerd.

Deze functie kan voor bepaalde mensen erg handig zijn, het is niet 100% nauwkeurig maar geeft wel een goede indicatie waaruit je kan opmaken of het in orde is, je eventueel moet dubbel checken of direct actie moet ondernemen.
Ik kon me geen marketing op bloeddruk meter herinneren, dus heb gegoogled en kon nog steeds niets vinden. Waar heb je deze marketing gezien?
Ah yes, thanks.

Ik vind echter wel dat ze dit hier gewoon goed hebben gedaan. Notitie 14 geeft duidelijk aan dat dit niet overal beschikbaar is. Ik zie niet echt hoe ze dit beter hadden kunnen doen. Ze hebben gewoon een marketingpagina voor een product, daar willen ze natuurlijk de mogelijkheid tot bloeddrukmeten in noemen, omdat in de grootste markten het dit ook kan en mag doen. De kanttekening die aangeeft dat het niet overal mogelijk is hebben ze dus gewoon netjes toegevoegd.
Ik snap de skepsis rond dergelijke systemen. het probleem in de geneeskunde, met name de preventie, is dat maar weinig mensen de moeite nemen ritme of bloeddruk te laten controleren. je moet ervoor naar de huisarts etc. Als iedereen dit zou doen, inclusief glucosemeting, vang je een mensen zonder klachten met wel een relevante "preklinische" afwijking, en dat is nu juist de groep waar het meeste gezondheidswinst is te behalen.

Hoe ingewikkelder of moeilijker 9logistiek) je iets maakt hoe lager de compliantie zal zijn om gezondsheidsadviezen op te volgen, zoals meet regelmatig je bloeddruk. Dus ik verwacht juist een hele grote toekomst voor dit soort implementaties als het gaat om gezondheid, welzijn, ziekte en preventie.

Ik zit al een jaartje of tien in de e- health en de grootste uitdaging is en blijft om het zo eenvoudig mogelijk te maken. Om maar een voorbeeld te noemen; uit onderzoek blijkt dat mensen ná een levertransplanatie in 40% procent van de gevallen de medicatie om afstoting te voorkomen niet correct innam. Je zou zeggen dat iedereen snapt hoe belangrijk het is , maar toch. Met de opkomst van de smartphone was de eerste interventie die echt hielp een eenvoudig medicatie allert, terwijl we daarvoor alle mensen wekelijks lieten bellen door verpleegkundigen, doosjes met sensoren gebruikten etc...maar het simpelste voor de patient werkte het best....

[Reactie gewijzigd door gaskabouter op 26 januari 2021 12:39]

Deze feature was ook ooit beloofd voor de originele galaxy watch active. Jammer om te zien dat dat er dan blijkbaar niet meer gaat komen...
Vraag me af of dit mij zou helpen of juist tegen zou werken als hypochonder xD
Wat niet vermeld wordt, is dat je referentiemetingen op de conventionele manier nodig hebt. Anders gaat het niet werken. PPG schijnt redelijk nauwkeurig te kunnen zijn.
Al werkt het nog niet 100% wellicht straks. Maar ik vind dit heel tof of het nu Apple Watch is of eentje van Samsung, maakt me eigenlijk helemaal geen r**t uit.

Straks zijn onze smartwatches, echt smart op het gebied van onze gezondheid.
Bloeddruk, ecg, zuurstofsensor, glucosemeter. Fantasticsh. En natuurlijk is het geen 100% medisch hulpmiddel, maar alle kleine beetjes helpen.
In hoeverre werken de watches van Samsung samen met andere merk Android telefoons? Komt de data netjes in Google Fit terecht?
Hoe werken notificaties en werkt het via de watch bedienen van spotify etc ook?

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 26 januari 2021 20:16]

Ik wil absoluut geen biomedische functies in mijn speeltjes - m'n privacy is TE kostbaar. Dus ja - ik draai niet met iOS noch met Android.
Je privacy is kostbaarder dan je gezondheid. Sukkel.
Geldt deze update ook voor de Samsung Gear 3 of enkel zijn opvolger?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee