Samsung onthult vernieuwde Galaxy Watch-interface op basis van Wear OS

Samsung heeft zijn One UI Watch-interface voor smartwatches getoond tijdens MWC 2021. Het betreft een soort skin die boven op het vernieuwde Wear OS-platform van Google en Samsung moet draaien. Samsung toont later deze zomer een nieuwe smartwatch met dit OS.

De One UI Watch-interface moet 'de Galaxy Watch en Galaxy-smartphones dieper met elkaar integreren', schrijft Samsung in een persbericht. One UI Watch komt in ieder geval beschikbaar voor de komende Galaxy Watch-generatie en is gebaseerd op het nieuwe smartwatchplatform dat het bedrijf samen met Google maakt. Daarmee krijgt de komende Galaxy Watch onder andere ondersteuning voor Google-apps als Maps en Messages, en toegang tot andere smartwatchapps uit de Play Store. Het bedrijf rept niet over ondersteuning voor huidige Galaxy Watch-modellen.

Bron: Samsung

Tijdens een presentatie toont Samsung verschillende features voor het smartwatch-OS. Wanneer gebruikers een app die compatibel is met smartwatches installeren op hun Galaxy-smartphone, dan wordt deze ook automatisch geïnstalleerd op het slimme horloge van de gebruiker. Het instellingenmenu van One UI Watch is verder grotendeels gelijk aan die van Samsungs Galaxy-smartphones.

Verder worden bepaalde instellingen gesynchroniseerd tussen de smartphone en smartwatch van een gebruiker. Als gebruikers bijvoorbeeld verschillende tijdzones toevoegen aan de klok-app van hun telefoon, dan worden deze tijdzones automatisch toegevoegd aan hun smartwatch, zo meldt Samsung. En als gebruikers een telefoonnummer blokkeren op hun smartwatch, dan wordt dit nummer ook automatisch geblokkeerd op hun smartphone. Samsung komt daarnaast met een ontwerptool waarmee ontwikkelaars digitale wijzerplaten voor One UI Watch kunnen maken. Ook de accuduur zou beter moeten zijn met het nieuwe OS en apps zouden 'tot 30 procent sneller opstarten'.

Later dit jaar brengt Samsung een nieuwe Galaxy Watch uit, die wordt gebaseerd op het nieuwe OS. Het bedrijf meldt dat die smartwatch deze zomer wordt onthuld tijdens zijn volgende Unpacked-evenement. De techgigant noemt geen datum voor die presentatie, maar volgens eerdere geruchten vindt deze in augustus plaats. Er gingen eerder al geruchten rond over de Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch Active 4. Samsung zou binnenkort ook enkele nieuwe foldables tonen.

Bron: Samsung

Door Daan van Monsjou

Redacteur

28-06-2021 • 20:06

53 Linkedin

Lees meer

Reacties (53)

Wijzig sortering
Helaas nog steeds geen extra informatie over de bloedglucose meter. Dat gaat voor mij (afhankelijk van hoe het werkt) de killer feature zijn van dit decennia. İk.blijf hopen dat het in deze generatie toestellen aanwezig zullen zijn.

[Reactie gewijzigd door acizane80 op 28 juni 2021 20:45]

Kan dat überhaupt betrouwbaar door je huis heen gemeten worden?
Wat ik weet van de mensen met diabetes die ik ken is dat de sensor altijd een naald heeft die door de huid heen gaat
Dat is hem ook juist, er is momenteel geen enkele manier waarbij je kunt meten zonder een prik. De sensors waar jij het over hebt ziten met een naaldje(naald achtig iets) geprikt in je vetcellen. Bloed is het meest accurate, bij meting via vet heb je een vertraging van ongeveer 5 tot 10 min maar is het ook accuraat. Naar wat ik tot nu toe heb kunnen lezen zoudrn ze een sensor hebben die door de huid heen de vetcellen scant om op die manier een meting te doen. Maar het is en blijft info dat op geruchten gebaseerd is. İk heb type 2, en zit vaak te hoog,maar nooit te laag. Als ik een indicatie krijg op hoeveel ik sta ben ik al tevreden. Dan kan ik mijn eten daarop aanpassen zonder te moeten prikken. Die teststrips worden in mijn geval niet vergoed door de verzekering en kosten wel redelijk veel.
Dat is niet waar... Er is al een systeem op de markt die zonder prik glucose waarden in het lichaam kan meten...
https://www.dvn.nl/nieuws...iker-meten-zonder-prikken
Je hoeft hierdoor inderdaad niet meer iedere dag te prikken en alles zelf te meten, maar deze sensor heeft weldegelijk een naald die door de huid gaat
Kan dit niet via mmWave?
Ik vraag me ook af of dit accuraat te meten is op deze manier want als dit accuraat is (lees: binnen een halve punt van de werkelijke waarde) dan is dit echt geweldig.

Hoe gaaf zou het bijvoorbeeld zijn als een smartwatch zou kunnen communiceren met een systeem als Freestyle Libre of andere meet systemen. Ik weet niet of het mogelijk is maar ik zie wel mogelijkheden voor communicatie tussen een smartwatch, meetsysteem en een insulinepomp.

Waarbij uit veiligheidsoverwegingen de smartwatch natuurlijk niet de pomp kan besturen. :+
De freestyle libre kun je nu al latrn communiceren met je gsm door nfc. Er is zelf een accesoires beschikbaar die je op je tag aan je arm kunt plaatsen voor een constante meting uit te voeren em via bt doorsturen naar je gsm.
Ja dat weet ik, dat werkt best prima. Maar als het met een smartwatch zou kunnen via bijvoorbeeld NFC dan is het nog makkelijker toch?
Met bijvoorbeeld de Freestyle Libre, een MiaoMiao sensor, de app Xdrip+ / Tomato / Glimp op Android en een Android Wear smartwatch is het al mogelijk om je huidige bloedglucose continu op een smartwatch te kunnen aflezen. Ik weet niet hoe het zit op iOS, maar daar moet het volgensmij ook kunnen met een Apple Watch.

Ik gebruik dit nu in combinatie met de Xdrip+ app omdat je hiermee alarmen overdag een ander geluid kunt geven als 's nachts. Ik heb nu overdag een piepje als ik een te hoge of lage bloedglucose heb en 's nachts hoor ik hetzelfde geluid als mijn normale wekker. Dit werkt voor mij heel goed!
İk weet dat de dexcom samenwerkt met Apple, en ik weet ook fat ze hebben zitten werken aan een app voor de apple watch. İk heb verder geen idee iver wat wel en niet beschikbaar is. İk ken niemand die een dexcom heeft. De meesten rondom mij gebruiken de freesty libre of de klassieke teststrips
Dat is niet helemaal waar. Het is al even mogelijk om zonder prik je glucose waarden te meten. (Geloof zelfs al sinds 2014) :)
Ook daar word er geprikt, de freestyle libre moet je om de 14 dahen vervangen, hierbij heb je een draadje die geprikt word in je vetcellen. Dit heb ik reeds aangehaald in mijn vorige uitleg. Er is tot op heden geen enkele publiek beschikbare pplossing waarbij je kunt meten zonder te prikken. De freestyle libre kost ongeveer een 60€ per stuk. Dat is op zich ook niet goedkoop te noemen.

İk weet niet wat jij denkt te weten over diabetes, maar ik heb type 2 en heb het redelijk gemakkelijk in vergelijking mef type 1 patiënten. Je denkt mischien slim/grappig te zijn door zo te reageren, maar vergeet dat er wereldwijd miljoenen mensen met die ellende dagelijks leven.

[Reactie gewijzigd door acizane80 op 29 juni 2021 01:46]

Dat gaat hem de komende 5 jaar ook niet worden. De techniek is simpelweg nog niet klaar. Anders had je wel van de glucose-fabrikanten eigen devices gehad. Gezien dat nog lang niet het geval is, ga ik er niet vanuit dat doorsnee consumentenspul dat binnenkort wel krijgt.

En het is de komende 10 jaar ook niet betrouwbaar genoeg om überhaupt een medische koppeling mee te maken. Daar is echt veel meer onderzoek voor nodig. Dat soort trajecten zijn erg lang.
Wel jammer. TizenOS was toch echt een van de betere OS-en voor hun smartwatch. Zeker met hun duur van 4 dagen op 1 batterijlading met normaal gebruik.
Iets wat mij nooit lukte met WearOS.
Beetje kriktisch zijn mag natuurlijk zeker maar zie alweer dat iedereen hier het resultaat al denkt te weten, tja zo werkt het natuurlijk niet. Het resultaat en de exacte uitwerking moet juist nog blijken.
Ik heb tot nu toe nog geen een Wear OS gezien die snel was met een lange batterijduur. Ook als je het scherm aan deed zag je voor een seconde de vorige tijd van de afgelopen keer dat je keek. Dat soort details vind ik belangrijk.
Ik had hiervoor de Asus Zenwatch 3 en daar mocht ik niet vaak op de klok kijken want ik redde de avond anders niet.
De Galaxy Watch die ik daarna had was een verademing. Een hoop bruikbare functies en lekker snel. Alleen jammer weer dat het niet zo goed werkt met mn iPhone. Die telkens vraagt om opnieuw handmatig met bluetooth verbonden te worden.
Ziet er goed uit, nu nog het bericht dat de Watch3 en de Active2 ook een update gaan krijgen.
Ik denk niet dat deze horloges een update zullen krijgen. Aangezien er tijdens de aankondiging werd gezegd dat huidige horloges nog 3 jaar (na de release) (beveiligings-)updates krijgen. En de WearOS/Tizen combo update niet specifiek benoemd is.

Edit: https://youtu.be/LfSZvIqYDSM?t=988 Wordt hier benoemd

[Reactie gewijzigd door JordyEGNL op 28 juni 2021 20:41]

Klopt, ik ben er ook bang voor maar heb ook weer een beetje hoop aangezien de eerste Galaxy Gear wel een update kreeg van Android naar Tizen.

Maar feitelijk heeft Samsung er nog helemaal niets over gezegd, enkel dat ze nog updates krijgen maar niet wat voor type updates.
Ik heb zelf de eerste galaxy watch. Ik vind het heel jammer dat deze heen upgrade krijgt. Ik blijf het bizar vinden hoe erg ze aan het rotzooien zijn met wearables. My vorige LGGwatch kreeg toen ook geen upgrade naar wear os 2.0. ( dat is via sideloaden toen wel gelukt.) maar nu heb ik weer hetzelfde gezeik. Ik denk niet dat ik weet zo snel €350 voor een smart watch neer tel als zij misschien volgend jaar besloten toch maar fusia os te gaan gebruiken.
Rip Tizen. Weer een stapje dichter bij totale Android/iOS markt dominantie. Plus weer een product in Google's data machine.
Liever zo dan een Tizen OS waarop geen Google apps draaien en Samsung geen deftige alternatieven heeft. Grootste voorbeeld Bixby, nog steeds niet beschikbaar in het Nederlands terwijl de Google Assistent al redelijk ver gevorderd is in onze taal. Bijkomend moet je bij Samsung voor elke app op je watch een companion app op je telefoon installeren waardoor het een zootje wordt.

Nee, ik ontvang dit nieuwe wearable OS met open armen. Nu krijgen we misschien eindelijk wat complete smartwatches die de competitie aankunnen met de Apple Watch. En gezien fabrikanten zelf mogen customizen zal er ook hopelijk wat meer variatie zijn en iets om zich te onderscheiden. Ik ben vooral benieuwd naar de batterijduur met dit nieuwe OS.
inderdaad, de hardware is prachtig, maar aan de software kant was het weer de zoveelste gebroken belofte van Samsung. Toen ik mijn galaxy watch kocht, beloofde men op de website dat bixby nog niet in in het nederlands was, maar dat men er druk mee bezig was en waarschijnlijk later in het jaar beschikbaar zou komen. Intussen zijn we al een paar jaar verder en ik vermoed dat die nederlandse versie er nooit gaat komen. Omdat het uitspreken van nederlandse namen e.d. in het engels vrij lastig is, is bixby, (en dus veel slimme functies van het horloge) in de praktijk totaal onbruikbaar. sowieso zijn nuttige tizen apps in de samsung store op 1 hand te tellen, en een aantal zaken werken alleen in combinatie met een Samsung telefoon. Bediening van slimme apparaten werkt alleen als ze in het smartthings ecosysteem zitten.
Ik had me dus al voorgenomen nooit meer een Samsung device te kopen als er geen Google assistent op draait, dus misschien dat ik nu wel over de streep te trekken ben.
Batterij ben ik ook wel eens benieuwd voor.
Met Wear OS en WatchOS van Apple altijd een ramp geweest.

Eigenlijk is "voeding" in een (smart)horloge iets wat ik niet goed begrijp dezer dagen. Het is nu toch niet zo abnormaal te verlangen dat je een horloge meer dan drie dagen kan gebruiken zonder bij te laden. Enkel Garmin die daarin slaagt dacht ik? Helaas erg beperkt OS buiten de sporttrackers.
Sinds mensheugnis werkt men aan polshorloges die men zo weinig mogelijk moet opwinden, batterij wisselen,... . "In den jaren stillekens" had men zelfs horloges die opgewonden werden door gewoon met de arm te wiebelen.

Als er morgen een fabrikant een smartwatch op de markt brengt met de functies van de gemiddelde Apple Watch, of WearOS watch waar de batterij minstens een week mee kan gaan en met iets van een AOD schermpje voor gewoon tijd en datum, dat koopt toch iedereen...
Ik denk dat er op gebied van batterij toch heel wat te optimaliseren moet zijn met de software. Zeker als ik vergelijk met mijn Mi Band 5, die haalt ongeveer 10 dagen met alle functies ingeschakeld. Dus constante hartslagmeting, slaapmonitoring, stappen tellen, meldingen tonen, timer instellen, weer bekijken, muziek bedienen, etc ... zoveel verschilt dat niet in gebruik van een smartwatch. Het scherm van een smartwatch is mss wat groter, maar de batterij dus ook. Ik zou dus toch verwachten dat als ik die op dezelfde manier gebruik, ik een gelijkaardig batterijleven heb. Helaas is niets minder waar. Als ik NFC, GPS, de assistent etc gebruik, mag dat gerust de batterijduur inkorten want dat is niet meer dan logisch, maar helaas is het veel erger dan dat.
Enkel Garmin die daarin slaagt dacht ik? Helaas erg beperkt OS buiten de sporttrackers.
Ik heb ook lang gekeken om een smartwatch te kopen, maar battery life hield me steeds tegen. Tot ik vorig jaar de klik heb gemaakt om dan maar gewoon een sportwatch te kopen. Ik ging toch aan de slag met hardlopen, dus dat was het belangrijkste.

Maar eerlijk? Ik mis eigenlijk geen smartwatch functionaliteiten. Ik kan notificaties zien/bijhouden en daar beperkt op interageren. Whatsapp/messenger bijlezen en nutteloze notificaties verwijderen, kijken of er belangrijke mails zijn, dat soort zaken doet hij. Muziek speelt hij af. En betalingen via NFC ook. En voor de rest mis ik er eigenlijk helemaal niets meer aan.

Natuurlijk zijn mijn behoeften niet dezelfde als die van iedereen, ik wil alleen maar zeggen dat iedereen voor zichzelf ook wel even moet nadenken wat nu echt belangrijk en onmisbaar is, en wat het niet is :)
Het feit dat ze niet enorm adverteren met 'Ui lagged nooit' en 'super batterij optimalisaties' wordt deze iteratie nog niet voor mij, denk ik
Misschien is het juist wel goed nieuws? Soms roepen bedrijven/makers nog wel eens dat soort grootse dingen en blijken de prestaties/accuduur tegen te vallen.
Ja dat is waar. Ik hoop stiekem vooral dat er een geconcurreerd kan worden met de goedkope stappentellers (die behoorlijk bang for buck leveren).
Even wachten tot augustus dus

[Reactie gewijzigd door sjongenelen op 28 juni 2021 20:55]

Ik vind deze skin er wel mooi uitzien.
Ik hoop toch wel ten zeerste dat ze niet Tizen nu ineens gaan droppen. Ik heb vorig jaar na lang sparen en wachtten tot een mooie smartwatch op de markt kwam de Galaxy Watch 3 gekocht en zou het niet heel fijn vinden om na het uitkomen van de 4 geen updates meer te krijgen als ze ineens hun focus op de nieuwe Gear OS versie gaan verplaatsen...
Video meld 3 jaar updates na product launch voor Tizen.
Auto app installatie zou ik niet direct op zitten te wachten. Zo veel opslag hebben die horloges ook weer niet. Ik heb meerdere Android apps die ik toch echt niet op mijn horloge heb gezet omdat ik het nu niet van in zie.
Ergens ben ik heel erg nieuwsgierig hoe en of Samsung met Wear OS een verbeter stap kan maken wat Google nog niet gelukt is. Wear OS is langzaam iets beter maar zo goed als Samsung met Tizen is het helaas nog nooit geworden.

Wel ben ik ENORM zuur dat ik een paar maanden geleden als kado van me vriendin en schoonfamilie een Galaxy Watch 3 heb gehad, en deze me echt SUPER bevalt maar dat ik waarschijnlijk nooit deze update ga zien erop Samsung kennende.

Een flagship device wat nog steeds in de winkels verkocht wordt als, Het nieuwste en Beste model.
Ik denk dat die het wel gaat krijgen, Samsung doet het qua updates relatief goed. Dus laten we gewoon afwachten ipv dingen roepen die misschien totaal niet waar zijn...
Nee, de huidige horloges krijgen geen updates naar WEAR OS 3. "[...] those existing smartwatches will not be updated to Wear OS. [...]" https://www.sammobile.com...smartwatches-get-wear-os/
Ik vind deze bron niet geheel betrouwbaar, want met 'indirect duidelijk gemaakt' bedoelen ze hier dat ze niet gezegd hebben dat ze die upgrade wél ondersteunen. Ze hebben dus geen informatie die Tweakers of Verge niet heeft en die houden het op de suggestie, maar ook dat het nog onduidelijk is.
Ik hoop dat het waar is. Maar mijn grootste onderbuik gevoel gaat zijn als ze het niet doen, dan is ondanks de support voor Tizen die officieel bevestigd is, het OS alsnog zo goed als dood.

Ja we gaan zeker 2 jaar lang security patches krijgen. Maar de ontwikkeling zal volledig dood vallen.
Ze gaan echt geen groot mooi ontwikkel team op een Watch zetten die niet meer verkocht wordt met een houdbaarheidsdatum van 2+ jaar.
Snap dat synchroniseren niet helemaal. Je smartwatch is toch een verlengstuk van je telefoon? Het lijkt me eigenlijk vrij logisch dat een blokkering zowel op je telefoon als op je horloge geld.
Het kan ook standalone werken. Dus als je bv gaat hardlopen, dan wil je niet zo'n zware telefoon in je broekzak en kan ie zelf GPS bijhouden en whatever. En als je klaar bent met je run maak je verbinding en synchroniseer je de gegevens om op je telefoon wat meer ermee te doen.
Je hebt smartwatches met LTE en die hebben geen mobiel nodig om te kunnen bellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee