Ubisoft maakt free-to-playgame The Division: Heartland en mobiele game

Ubisoft kondigt nieuwe games in de Tom Clancy's The Division-franchise aan. Ergens in 2021 of 2022 verschijnt The Division: Heartland, een free-to-playgame voor consoles, pc en cloudplatformen. Er komt ook een losse game voor smartphones.

Inhoudelijke details over Tom Clancy's The Division: Heartland zijn nog niet bekendgemaakt. Ook zijn er nog geen beelden getoond van het spel. De free-to-playgame wordt gemaakt door Red Storm Entertainment, een studio die eerder al betrokken was bij de ontwikkeling van andere The Division-games, zegt Ubisoft.

Los daarvan verschijnt er ook een mobiele The Division-game, maar wanneer die uitkomt is nog niet bekend en er is ook geen titel van bekendgemaakt. Ubisoft wil met de mobiele versie meer spelers bereiken. Tot nu toe hebben The Division-games volgens de uitgever 40 miljoen unieke spelers bereikt.

Met gratis games is veel geld te verdienen. De omzet van Activision-Blizzard steeg bijvoorbeeld flink dankzij Call of Duty: Warzone en Call of Duty: Mobile. Dergelijke gratis games met in-gameaankopen zijn goed voor een miljardenomzet. Ubisoft zoekt al langer naar een vergelijkbaar succes. Het bedrijf kwam vorig jaar met gratis battleroyalegame Hyper Scape, maar dat spel kon de verwachtingen niet waarmaken.

Nieuwe inhoud voor The Division 2 eind dit jaar

Ubisoft toont ook een roadmap met meer nieuws over The Division. Zo krijgt The Division 2 aan het einde van dit jaar een grote update met nieuwe inhoud, waaronder een nieuwe gamemodus en nieuwe methoden om te levelen. Ubisoft Massive werkt daaraan met Ubisoft Boekarest ter ondersteuning. Details over deze update volgen later. Verder staan er een boek en een Netflix-film van The Division in de planning. Die film werd in juni 2019 al aangekondigd, maar het is niet bekend wanneer die verschijnt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-05-2021 • 18:24

41 Linkedin

Reacties (41)

41
41
17
0
0
24
Wijzig sortering
Ik heb vorige week de laatste dlc van The Division 2 gekocht en weer flink wat gespeeld. Ik vind het een mooie game en het schieten is heerlijk, maar the grind gaat me alweer tegenstaan.
Ben wel benieuwd of de opvolger weer zo'n grindfest wordt.
Het is echt een fijne game met goede controls en gameplay, maar zoals je zegt is de grind echt een dooddoener. Dat was dan ook het eerste wat ik dacht toen ik dit nieuws las. Heb de DLC nooit gespeeld van TD2 dus wellicht maar eens gaan doen :)
Dat het een grindspel is, was mij na een uurtje The Division (1) wel duidelijk. :+ Desalniettemin is het een zeer vermakelijke game om met 3 andere vrienden te spelen. TD2 was niet anders (helaas). Voor mij was het vooraf al helemaal klaar voordat je moest grinden voor de perfecte gear etc. Daar had ik 0 trek in.
Klopt, ik had datzelfde eigenlijk. Eerst nog even TD1 doorgespeeld, en daarna aan TD2 begonnen. Toen zat de sjeu er vrij snel in :+

Samen spelen is wel het leukste, maar niet veel van mijn vrienden spelen deze.
In een gratis game wordt de grind waarschijnlijk alleen maar groter, en kun je desnoods betalen om dat te omzeilen.
Tja, het is een loot-shooter he, dus logisch dat er een soort van grind in zit met steeds betere gear.. Maar je hoeft daar helemaal niet op te letten als je dat niet wilt.. Alleen echte tryhards in de PvP darkzone boeit het dat ze de beste builds hebben.. Ik speel bijna alleen maar PvE met wat vrienden voor de lol, het optimaliseren van onze gear etc is bijzaak.. Het moet geen werk worden..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 7 mei 2021 02:25]

Ik kijk enkel nog naar de rode verticale strepen zodat ik weet dat het een exotic is. Verder join ik willekeurige teams om gewoon te kunnen knallen op de een na hoogste moeilijkheidsgraad. ik wil gewoon wat schieten en daar is TD2 perfect voor.
Ik pak alles op (als junk tenzij het beter is dan wat ik al heb).. Als je eenmaal een goede build hebt (pure DPS in mijn geval) en je wilt die gaan optimaliseren dan heb je namelijk heel veel materials nodig die je o.a. krijgt door het deconstructen van o.a. highend gear.. Dat hebben ze slim gedaan want zo blijft het interessant om alles te looten ook al ben je ver in de endgame..
Na paar uur spelen was voor mij echt de lol er af. Wat een saai spel. Begint leuk, beetje rondsjouwen door de stad. Checkpoints veroveren e.d. Totdat je kennelijk "level-up" gaat en blijkt dat al je checkpoints weer overgenomen zijn door de vijand. Ok, goed, dan veroveren we die weer terug. wtf... daarna weer!! Hier is toch geen lol aan te beleven?

Met The Division 1 had ik exact datzelfde probleem. Had alleen gehoopt dat dit in 2 beter zou zijn. Niet dus. Dus jammer, ligt nu te verstoffen in de la.
Is maar wat je leuk vind. het is voor mij net diablo 3 maar dan met guns :P
(niet helemaal natuurlijk en diablo 3's grind is naar mijn zeggen veel leuker).
Ik vind grinden nooit zo heel erg. meer nieuwsgierig wat voor idiote dingen je kan doen met de wapens in de games.

maar de game word wel vrij makelijk als je een optimale build hebt, das wel een beetje jammer. voor de rest een vermakelijk spel.
Heartland.. dat moet wel een survival Battle Royal game worden. Slechts een handjevol games kan met een coop/pve setting succesvol zijn met microtransacties, de grote verdienen zitten toch in de competatieve kant van het verhaal.
Als dat het wordt, en het ook maar enigszins lijkt op de Survival game mode uit The Division 1, zou het nog best eens vet kunnen worden. :9
Dat zouden ze ook gewoon als DLC S2 op de huidige TD2 kunnen uitbrengen.. F2P is gewoon fubar… we willen niet elk jaar een -insert favo game title here - we gewoon iets wat af is - zoals pakweg 6 jaar geleden. Toen kocht je een game en die was er klaar voor, die werkte, zonder day one patch can minimaal ten grote van de game zelf, die speelde je in 1 avond illegaal uit. De eerste MoHs, CoDs heel die SP wilde en moest ik gewoon in 1 gameplay uitspelen. Tegenwoordig ben ik al blij als ik de credits haal want halverwege haakt de spanning en sensatie wel af.

Feit dat ze deze troep in ontwikkeling hebben doet mijn gaming hobby geen sprongetje van blijdschap maken.
Misschien had je niet zoveel spellen illegaal op 1 avond uit moeten spelen, dan hadden ze nog steeds dat soort spellen gemaakt. Nu wordt het free to play online, dus probleem met illegale kopieën is opgelost. En ze verdienen er ook nog eens veel meer mee.
Met illegaal uitspelen bedoel ik dus dat ik “ja ik ga zo slapen en ondertussen speel ik rustig door” de eerste MoHs en CoDs kwamen in mijn middelbare schooltijd dus hoorde ik wel eens dat het tijd was te gaan pitten.

Ik ben altijd redelijk braaf geweest mbt software kopen.

Ubisoft verdient genoeg aan normale titels en wordt nauwelijks door piraterij meer beïnvloed. Een game zoals the division is altijd online en daar is grijze Key en cheaten meer een probleem dan illegaal verkregen keys want je kan die game niet piraten en de servers op.

Dus niet jouw gehele analyse gaat hiervoor op.
Één van de nadelen van het als DLC uitbrengen voor de huidige game is dat dat de drempel wat hoger legt. Als ze een heel nieuwe game uitbrengen die vanaf het begin F2P is, zal dat meer spelers aantrekken.

In de eerste The Division game vond ik het altijd jammer dat er niet zoveel spelers in Survival leken te zitten, dus de combinatie van die game mode + een grotere player base is in mijn mening juist positief. Mits het ook daadwerkelijk op Survival lijkt.
True, maar als het concept van dag 1 al een grind vest is en niet goed uitgevoerd wordt dan heb je ook snel servers waar meer krekelgeluiden te horen zijn dan daadwerkelijke spelers zijn.

Er is een reden voor dat games zoals BF3/4 en zelfs bepaalde PS3 online games nog online matches en potjes zijn. De gameplay blijft leuk. Niet alles wordt er beter en leuker door RTX en meer pixels.

En zoals meer aangegeven: ik geloof niet dat de Ubisoft community op dit zit te wachten.

Siege: Outbreak, Splintercell, Prince of Persia, een echte ghost recon die vanaf dag 1 goed is ipv year 2 pas.

De enige die elk jaar dezelfde zooi uitbrengt is EA met FIFA en die lijkt ermee weg te komen. Maar is dat nu zo wow elk jaar, ik zie werkelijk het verschil niet- en koop het dus ook niet.

Hoe Microsoft Age Of Empires aan het reviven is bijv is ook een manier hoe het wél kan - ze moeten alleen beseffen dat DLC maar leuk is tot een bepaalde hoogte en prijs.
De gameplay van Survival mode blijft in mijn mening ook leuk. Bij Survival was het geen grindfest, en in bestaande battle royale games ook niet, volgens mij?
Het is alleen wel redelijkerwijs te verwachten dat ze er zoveel mogelijk winstmakende mechanics aan zullen proberen toe te voegen, dus ik ben er ook niet al te optimistisch over.
In de huidige games zitten al time savers verwerkt. Het belooft weinig goeds en dan maakt het niet uit welke game mode ze uitbrengen, succes valt of staat met de gameplay en die is vaak bij f2p slecht uitgevoerd zonder er maandsalarissen in te storten. De enkelingen die dat wel kunnen kan je op 1 hand tellen.
Zucht als ze nou eens weer een Ravenshield maakte of een echte Rainbow Six..

Ubisoft denkt een Battyle Royal nodig te hebben want dat is wat spelers willen..

Ga eens leren lezen community managers bij de grote bedrijven. Genoeg mensen die vragen om andere content ipv meer van hetzelfde. De battle royals en diens clones zit het gross niet op te wachten - een echte Rainbow game wel. Of een Splintercell.

Zoveel merknamen op de plank en dan toch weer proberen met dezelfde oude concepten aan te komen… best jammer, maar dat is de huidige trend in gaming: alles opnieuw releasen in 48K beeldmateriaal en remastered… buiten Indies wordt er niet echt meer wat ontwikkeld bij de grote studio’s - of ik lijk marketing van die onzichtbare games te missen.
Vind het zelfs oprecht jammer dat Siege de Rainbow Six naam gebruikt want het heeft bitter weinig te maken met de Rainbow Six games van eerder (waar je 2 uur aan het plannen was om 5 minuten actie uit te voeren), de boeken en het Tom Clancy universum in het algemeen.
Na de proloog gaat het rap anti rainbow inderdaad. Die school met bio terrorisme was een open deur om een ge-wel-dige RB6 te maken..

Siege is geen slechte game, hij komt van heel ver en in mijn optiek 1 van de betere quick and dirty shooters as we speak, maar het is geen rainbow six waar je langer naar de tact room aan het kijken was en dan missie 4:39 shit eerste dode om te herladen en het “zelf” wel perfect te doen. Of weer een uur bezig was de juiste gear erin te stoppen.

SWAT 5 mag ook komen hoor (andere studio maar die is ook welkom in mijn Steam Libary).

Lezen we mee Ubisoft? Tactical team based shooters yes? Als ik BR wil spelen start ik Warzone wel op.
Precies dit, R6 had moeten worden zoals die E3 trailer toen. Serieus en zonder skins, stickers en hangertjes aan je wapens. En dan al die gekke operators die vrijwel allemaal eruitzien alsof ze eerder in een actiefilm thuishoren. Overigens vind ik net een hilarische terugblik op de 2014 trailer: https://www.youtube.com/watch?v=R_yAimGwhLw

Ja, 2014 alweer.............................. Maar zelfs ik dus, die uberhaupt nooit een R6 game heeft gespeeld, vindt Siege maar raar...
Waar haal je vandaan dat het een battle royale is? er is nog niets bekend over Heartland. Het kan net zo goed een free to play Division "3" zijn.
Ze zijn bij Ubisoft nu niet echt trendsetter maar eerder volger, verwacht ik eerder een BR dan een 'loot shooter' als TD3. De banner ziet er meer uit als een single map, niet een vergezicht zoals met TD1 of TD2 met een stad als duidelijk doel. Free2Play concept wordt maar zelden goed uitgewerkt...
Los daarvan verwacht ik ergens dan dit jaar wel wat alpha testen - feit dat het daar nog heeeeel stil is en best druk op andere titels moah TD1 had ik een jaar vooraf al 4 x uitgebreid een weekend gespeeld.

Ze hadden destijds met TD1 geprobeerd alles aan elkaar te knopen, dus dat je vanaf je mobiel mee kon gamen met de consoles/pc spelers... Dat is ze niet gelukt vanwege tech issues en gok budget. Nouja... we gaan het zien, in dit geval heb ik het graag mis.
Division 1 was top. Division 2 was matig. Dus ik snap wel dat het F2P wordt.
366 uur in The Division 1.. 870 uur in The Division 2 inmiddels.. Ik denk niet dat ik het met je eens ben.. Deel 2 boeit me nu al veel langer..
Klopt. Division 2 is een veel betere game dan 1 ooit was.
Division 1 was me aandacht al snel kwijt omdat de bij de launch de endgame content gewoon ruk was. Division 2 had al redelijk goed de endgame content bij Launch en de seizoenen die erbij kwamen waren een goede opvolging.
Ik heb het juist anders ervaren. 1800 uur in div 1. 10 uur in div 2.

Maar ik speelde enkel en alleen nog pvp in de darkzone. Dit was in deel 2 zo anders en veel minder leuk. Het is al weer te lang geleden, maar kan me herinneren dat je veel meer vanuit cover moest vechten en minder vrij was indne gevechten. Deel 2 viel extreem tegen wat dat betreft.
Tja, als je The Division als een soort van DM game gaat zien speel je inderdaad de verkeerde game, het is geen Call of Duty ofzo.. En na slechts 10 uur kan je ook nooit een game als The Division fatsoenlijk beoordelen..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 7 mei 2021 16:51]

Zou je me dan eens kunnen uitleggen wat ik dan verkeerd doe? Ik kom niet verder dan 30 uur spelen geloof ik. Wat een repeterende saaie bedoeling. The Division 1 was erg, maar 2 was nog erger.

Dus, waar zit het meeste boeiende onderdeel van dit spel? Dan kan ik het nog eens installeren en op zoek gaan.
Je moet het leuk vinden om met specifieke builds te spelen zoals Skill/DPS/Healer/Tank en daarvoor veel tijd te besteden om de juiste gear te vinden/krijgen. Verder kan je het in de endgame zo moeilijk maken als je wilt.
Het story gedeelte is gewoon te makkelijk, zeker als je met een vriend speelt.
Ah, dan zit daar mijn probleem denk ik. Want dat stuk valt inderdaad buiten mijn interesse gebied.
Beiden gespeeld en mee vermaakt. Maar het is wel een grind fest. Of je nou lvl 1 bent of max, de combat blijft in grote lijnen hetzelfde.
The Division 1 was best een vermakelijke game, deeltje 2 was meer van hetzelfde en kon me niet zo lang boeien. Nu het f2p wordt, sla ik het al helemaal over. Grindfest tjokvol microtransacties.
Een PvP modus zonder 'grind' zie ik wel zitten.
Helaas moet er ook verdiend worden, zucht....
Leuk als het ook naar Geforce Now komt. Kan ik het ook spelen.
In de MS Store heeft vorige week blijkbaar even iets gestaan over een game met 2-102 deelnemers. En het ontwikkelteam van The Division heeft aangegeven eind dit jaar met een verrassing voor de spelers te komen. Zou dit kunnen zijn.
Iemand tips voor Divison 1? Ben fan van single-player shooters, die ik meestal op "easy" zet omdat ik vooral voor het verhaal speel. Dit is de eerste reeks van Ubisoft die me niet ligt; heb bijna 100% op alle Far Cry, Assassin's Creed en Watch Dogs.
The Division 1 is gewoon een prachtige game, de sfeer, de setting, gameplay echt fantastisch. Ik speel het spel nog steeds rond de kerst periode. Het is ook bijna echt realiteit geworden achteraf, vorig jaar ging het op Black Friday ook helemaal mis in Amerika met Covid en lag alles plat. Ook kreeg ik lichte Max Payne gevoelens, wat ook een dijk van een game was toen(en nog).

Hoop dat in deel 3 zoiezo weer de sneeuw terug komt, de regen in D2 is mooi gemaakt maar ik mis gewoon echt de sfeer. Als je in D1 vanuit zo'n safehouse naar buiten ging in een blizzard voelde je bijna die kou zeg maar, blaffende hondjes in de verte etc.

[Reactie gewijzigd door Richie B op 7 mei 2021 12:04]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee