The Division 2 krijgt in maart betaalde verhaaluitbreiding Warlords of New York

Ubisoft brengt op 3 maart Warlords of New York uit, een verhaaluitbreiding voor Tom Clancy's The Division 2. De uitbreiding kost 30 euro en speelt zich af in New York, net als de eerste game uit de serie. Het verhaal uit dat spel wordt ook weer opgepakt.

Spelers hervatten in de uitbreiding de klopjacht op Aaron Keener, de voormalige Division Agent die rogue is gegaan. De uitbreiding bevat nieuwe gebieden en om bij Keener te komen moeten spelers al zijn handlangers uitschakelen. Dat zijn Rogue Agents met ieder een unieke verhaallijn en vaardigheid. Spelers ontgrendelen die door ze uit te schakelen.

Ubisoft voegt met de uitbreiding niet alleen een nieuwe verhaallijn toe, maar belooft de game ook te wijzigen aan de hand van feedback. De uitgever zegt dat er gameplayverbeteringen worden gemaakt en belooft onder andere betere loot. Ook de interface en het craftingsysteem worden aangepakt. Verder gaat de levelcap omhoog van 30 naar 40.

De uitbreiding is ook het begin van een nieuw seizoen waarbij iedere drie maanden een nieuw thema-evenement plaatsvindt. Ook het multiplayergedeelte van de game wordt aangepakt. De Dark Zones krijgen een eenvoudiger Rogue-systeem waarbij interactie tussen spelers onderling meer beloond wordt.

Ubisoft brengt Warlods of New York op 3 maart uit. De uitbreiding is in combinatie met de game zelf te koop voor 60 euro. De dlc komt ook los uit voor 30 euro, voor spelers die de game al bezitten. De uitbreiding verschijnt voor de pc, de PlayStation 4, de Xbox One en Uplay+. De Stadia-versie van het spel krijgt de uitbreiding later in maart.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

11-02-2020 • 20:57

81 Linkedin

Reacties (81)

Wijzig sortering
> De dlc komt ook los uit, maar de prijs van de losse uitbreiding is nog niet beken

Staat gewoon op Uplay, en is vermeld tijdens de stream: 29,99 euro
Top, voeg ik toe, op de site zie ik alleen de prijs voor de complete game.
Omdat dit niet thuis hoort op de Frontpage maar op het forum Geachte redactie. Waar je kan komen door op feedback te klikken.
Zo'n opmerking hier in de reacties plaatsen is net zoals je gemeentelijke klacht midden op straat roepen...
Deze zit dus niet in de year 1 pass? Indien dat het geval is heb ik wel zeer weinig content gekregen als expensions.
In principe waren alleen een paar classified missions exclusief voor season pass houders. Voor de rest was het vooral een week eerder toegang tot alle uitbreidingen (waarvan de laatste dus vandaag 12 Feb uitkomt, non season pass houders krijgen pas volgende week toegang) en direct toegang tot specializations.

Dit was om heel eerlijk te zijn ook al aangegeven sinds ze het allemaal hadden aangekondigd. Het is inderdaad weinig en voor velen niet waar voor je geld maar er is geleverd wat beloofd was.
Zit er wel in. 1yearspass is geldig tot 15 maart. De rest moet denk ik allemaal los worden gekocht.
Alleen Episode 3 zit er nog bij, die gaat een begin maken op de nieuwe betaalde expensie, komt morgen uit als goed is.
De year 1 pass is tot 1 maart 2020 :), Betaalde dlc is 3 Maart, dus niet voor year 1 owners.

Ipv volle prijs, betaal je 30 euro als year 1 owner

[Reactie gewijzigd door Replic op 11 februari 2020 21:56]

Ik kijk net in mijn library, de year 1 pass eindigd op 14 maart!
Dus deze DLC zou er wel in moeten zitten.
Toch is er gezegt dat dit een paid DLC is en niet bij de Year 1 pass zit :)
Had het liever ook anders gewild, maar als ik op Uplay kijk, moet ik er ook gewoon voor betalen, wel 29.99 ipv 60 (wat ik andere hoor zeggen als je geen Division 2 hebt

https://gyazo.com/332ca23153285fa04beab5b340589831
Zo komt het idd wel over ja.
Als deze dlc niet bij de year 1 pass inzit dan is die ook niks waard geweest.
Ik heb de game in een sale gekocht met de pass omdat het goedkoop voor mij was, maar vind wel dat ubisoft flink hun klanten uitzuigt op deze manier.
Ja dat wel, ik had het spel gepreordered met ultimate edition omdat ik Division 1 erg goed vond, en had eerlijk gezegt ook wel iets meer verwacht van de season pass, maar aan de andere kant kan ik ook wel een beetje snappen dat games ontwikkelen ook nog steeds best veel geld kost, ze zijn hoe dan ook toch weer een jaar verder, met diverse aanpassingen en eigenlijk een V2 van de eerste game.

Een mooie tussenweg had misschien 20 euro geweest, dat had ik dan een mooie prijs gevonden voor een wat grotere DLC
Ik wil niet de azijnpisser uithangen, maar Massive heeft er nogal een handje van om hun best betalende spelers niet te belonen. Bij het eerste deel had de Season Pass amper wat te bieden voor PvE fanaten. Zowel Survival als Last Stand waren PvP (survival met wat vE elementen) en Underground was een saaie dungeon crawler waar je na 20 potjes ook wel klaar mee was. Ze hebben toen de plank volledig misgeslagen, juist omdat ze een perfecte wereld hadden om meer met het verhaal te doen. Een verhaalsuitbreiding met bijvoorbeeld Central Park was hetgeen waar iedereen op hoopte, maar hebben we helaas nooit gekregen. Ondanks dat de game erg goed was, hebben ze toch een hoop mensen behoorlijk teleurgesteld door modussen die er vanaf het begin in hadden moeten zitten toe te voegen. Jammer.

Toen kwam TD2! Grootse plannen! Massive zou namelijk geleerd hebben van de fouten uit deel 1, en daarom zouden ze met gratis grote verhaaluitbreidingen komen in het eerste jaar! Uiteindelijk zijn er een paar missies (3, dacht ik?) op diverse plekken bijgekomen met amper extra verhaal. Natuurlijk hebben ze dit erg slim gemarket. Want als mensen hun vertrouwen terug hadden, kochten ze de Year 1 pass toch wel! En nu kunnen ze alsnog betalen voor een uitbreiding van de grootte die ze als gratis hadden gemarket in Year 1.

Ik was zo'n gigantisch groot fan van TD1, maar deel 2 heeft zoveel stuk weten te maken. Een loot shooter met amper diversiteit aan loot, post-release specializations die alleen te halen zijn na een tergende grind en verschrikkelijk monotone side-missions in een open world die ondanks alle toevoegingen minder leefde en minder sfeer had dan in deel 1.

Alles gaat om de minmax en RNG was in de eerste weken zo stuk, dat je al 80-100 uur in de game moest steken voordat je uberhaupt interessante loot kreeg om een echte build mee te maken. En dat met een campaign van ~30 uur. Heel jammer. Ik heb meer dan 500 uur in TD zitten, maar verloor mijn interesse in TD2 na ongeveer 50 uur. Zonde, want het heeft (nog steeds) de potentie om een volwaardige loot-shooting RPG te zijn in eens een setting die een hele hoop mensen aanspreekt.

Al met al zag ik dit wel aankomen. Erg gaaf dat ze teruggaan naar NY (waar ze naar mijn mening nooit weg hadden moeten gaan), maar ik laat deze volledig aan me voorbij gaan. Ik koop nooit weer extra content van Massive totdat ik weet wat de content precies wordt. En dit komt van iemand die vrijwel altijd Season Passes/DLC's koopt.
Deze update brengt ook grote wijzigingen voor de base game met zich mee. De hele loot system gaat anders werken waardoor het makkelijker is goeie loot te onderscheiden van slechte loot. Dit doen ze door middel van grafieken per stat waarin aangegeven wordt hoeveel het van de maximaal rollbare is.

Daarbij kan je elke stat/perk ook opslaan in je recalibration station om zo vaak als je wilt te gebruiken op andere gear.

Dit en veel meer andere changes worden beschikbaar voor iedereen met de base game. Dus als je die nog tot je beschikking hebt raad ik het je aan hem op zijn minst nog eens te proberen als deze update uit is. Je hebt niks te verliezen.
Ik koop het sowieso, Ik heb Division altijd wel leuk gevonden, ik ben alleen een trage speler, ik heb nog steeds niet alles gedaan en vandaag komt EP3 uit, dus genoeg te doen dus denk ik.

Die 30 euro DLC komt er ook gewoon, ik wil graag NY weer terug zien en het verhaal over de Rogue Agents lijkt mij wel leuk, ipv Players tegen AI.
Fijn dat ze - net als overigens bij deel 1 - updates uitbrengen die de game steeds verbeteren. Ik vind het alleen erg jammer dat ze weer dezelfde fouten maken. Het slecht bevatbare lootsysteem van deel 1 vind je gewoon weer terug in deel 2, maar met nog minder diversiteit. Dat brengt je weer terug op het niveau van deel 1 waarbij je nog geen gear sets had en letterlijk een half uur moest uittrekken om een build te maken.

Dat is voor hardcore spelers natuurlijk niet erg, maar juist de setting van de game zorgt ervoor dat TD een hoop casual spelers heeft (ik gok zomaar het grotendeel van de kopers). Die maken zich niet zo druk om de beste stats, maar willen wel met een beetje gemak mee kunnen komen op wat lastigere moeilijkheidsgraden. Daar moet Massive een juiste balans in vinden en dat is nog steeds niet het geval. Ik heb het nieuwe lootsysteem nog niet gezien, dus wellicht is dat wel veel beter ja. Het klinkt in ieder geval goed.

Tuurlijk heb ik niets te verliezen, maar mijn vrienden hebben ook geen interesse meer in de game. Ik ben een co-op gamer, dus als zij 'm niet meer opstarten zal ik dat ook niet doen. Oprecht jammer, maar ik vind het ook geen spel om solo te spelen en co-op met vreemden is niet zo mijn ding :).

Dit allemaal betekent trouwens niet dat ik me niet erg goed heb vermaakt met de game. Ik vind het alleen jammer dat ze het niet interessanter hebben kunnen maken om ons langer te laten spelen.

[Reactie gewijzigd door geeMc op 12 februari 2020 20:55]

Ik heb ook erg genoten van TD1, maar alle extra content gekocht toen die in de aanbieding kwam. Tegen die kortingsprijs was ik niet zo teleurgesteld. Toen TD2 uitkwam kon ik nog prima uit de voeten met TD1, waardoor ik makkelijk kon wachten tot de prijzen daalde. Binnenkort komt de year 1 content gratis naar me toe.

Mijn ervaring is dat de eerste willen zijn niet loont als het om games gaat. Ubisoft bewijst dat nog maar eens. Ik beleef evenveel plezier aan games als ik ze wat later speel.
Als Year 1 pass edition kan ik em preorderen voor 11,99 zie ik nu in uplay!

NVM, dat geld dus voor aanschaf van de year 1 pass!
Die zouden ze nu niet meer te koop moeten aanbieden omdat die spoedig toch verloopt!

[Reactie gewijzigd door Cerebro op 11 februari 2020 22:46]

Die zouden ze nu niet meer te koop moeten aanbieden omdat die spoedig toch verloopt!
Ze zijn nog wel geldig, aangezien je dan alle dlc’s krijgt die al waren uitgekomen en onder de year 1 pass vielen
Hij verloopt niet zozeer, maar de content is dan voor iedereen beschikbaar. De meerwaarde ervan verloopt, dat wel O-)
year one pass is alleen voor wat missions ,de nieuwe class en week eerder content spelen.

de dlc word gewoon betalen aangezien ze die natuurlijk niet onder year one content zetten ;)

hoe dan ook ik heb wel zin in een nieuwe stad!
Base game is in de aanbieding voor €10,-
Als je dan de expansion los loopt ben je voor €40,- klaar, maar de base game en uitbreiding in 1 is nu €60,- in de store?

Mis ik iets of is dat een hele slechte deal?
Hele slechte deal, US store is nu 2,99. Expansion erbij en je zit op 32,99
Er zit wel een region lock op de US store versie.
klopt, maar waarom is hij daar 3 dollar en hier 10 euro? Niet dat ik er wakker van kan liggen, ik kon mij niet langer dan 10 min vermaken met deze game en ben dan ook blij dat ik er geen geld aan heb uitgegeven.
Pure gok, maar ik denk omdat de game in de VS (vooral de PC versie) minder goed verkocht heeft en ze zo meer proberen te verkopen.. Hoe populairder een game hoe minder snel je flinke kortingen zal zien..
Region lock? Wat bedoel je.
dat je met de amerikaanse versie ook de amerikaanse dlc versie moet kopen. naja het spel instaleeert in ieder geval wel zonder amerikaanse vpn
Oh ik wist niet dat je dan ook Amerikaanse DLC moest aanschaffen. Scheelt wel altijd in de prijs, dus geen probleem voor mij :)
ik kan de expansion niet vinden op de nederlandse store.


year one pass is btw wel in aanbieding voor 6.99
De content van de year 1 pass is vanaf 1 maart voor alle spelers beschikbaar, dus over 2 weken is ie gratis.
ik zou er niet teveel me hoop op vestigen...

in de aankondigings stream gisteren geen woord dat warlords of new york onder de year one pass vallen...

ik zou graag een link van je zien waar dat staat :)

normaal is alles wat een week eerder uit is voor year one pass holders ook gratis voor non pass holders..

zou betekenen dat deze nieuwe dlc dus ook gratis zou moeten zijn en dat is hij niet ;)
Ik zeg niet dat warlords onder year one valt. Ik zeg dat year 1 content (dus zonder warlords) na 1 jaar voor alle spelers beschikbaar is.
year one content is toch een week later beschikbaar voor andere?
Sommige wel, zoals de specializations, andere niet, zoals toegang tot classified missions. Die zijn straks ook voor iedereen beschikbaar, als ik het goed begrepen heb.
dat klopt classified mission blijven gesloten.

vandaag de year one gehaald voor 7 euro dus dat was nog een leuke deal :)
Tja, iedereen betaalt ook €100 per jaar voor Netflix, nog een €100 per jaar voor Spotify, af en toe de bios a €15 per keer, etc. Entertainment kost dus kennelijk geld. Dat je voor een game die gedurende het jaar steeds updates krijgt een vergelijkbaar bedrag betaald, vind ik niet zo vreemd.
Tja, sowieso met Ubisoft kun je dit verwachten. En met veel van zulke games heb je na 1 season pass nog meer DLC of een year 2. etc.
Ik speel ook steeds meer singleplayer/indie games.
Negatief zijn is altijd makkelijk, maar als je goed had gekeken naar wat er nou uitkomt had je begrepen dat dit best wel een toffe expansion is. De game wordt geupdate voor iedereen. Dus de nieuwe gear systemen inclusief met alle perks en level caps wordt beschikbaar voor iedereen.

De betaalde expansion is alleen de nieuwe area in New York en de missies die daar afspelen. Alles daarbuiten is beschikbaar voor iedereen.

Een grote wijziging is de mogelijkheid difficulty op de gehele wereld op bv normal, hard, challenging of heroic te zetten. Hierdoor krijg je betere loot en kan je dus ongeacht of je de expansion hebt gekocht nieuwe (betere) gear bemachtigen. Ook brengen ze een nieuwe legendary difficulty uit die beschikbaar is op de 3 strongholds die in de base game zitten en die dus door iedereen gespeeld kan worden.

De gehele expansion is dus eigenlijk niks meer dan een par extra missies en een nieuwe area waar je voor variatie in end game naartoe kan gaan. De volledige end game is gewoon speelbaar met de base game. Hierbij zit ook de nieuwe infinite leveling system die nieuw geïntroduceerd gaat worden.
De base game is nu voor 2,99 dollar te koop op Xbox One. Aanrader, zeker voor deze prijs
Er waren in januari wat geruchten dat Division 2 naar gamepass komt. Maar goed mocht dat gebeuren dan is er met die 2.99 natuurlijk geen man over boord.

https://comicbook.com/gam...game-pass-the-division-2/
De uitbreiding kost €29,99 via Uplay

Edit: Kvasirdor was me voor :)

[Reactie gewijzigd door Eleshar op 11 februari 2020 21:13]

Op Uplay kan je hem kopen voor 29.99 euro. Normaal kan je in de Ubistore een coupon (20% korting) invoeren, die je kan verkrijgen voor 100 Uplay points, maar ik krijg een foutmelding tijdens het invoeren van de coupon code in de shopping cart.

*edit: gevonden, als je via de website https://store.ubi.com werkt in plaats van de desktop launcher, werkt het wél.

[Reactie gewijzigd door SideShow op 11 februari 2020 21:25]

Was de code toe te passen op de DLC pre-order? In de FAQ zie ik namelijk staan:
"The discount code is not valid for pre-orders, in-game currency, UPLAY+, newly released titles, or items under the clearance category."

Ik krijg de error trouwens in de Uplay client en de ubisoft store (browser). Lijkt helemaal down te zijn momenteel.
Ja. Dit was de emailbevestiging die ik kreeg:

PC-DIG-THE DIVISION 2-EXPANSION-WARLORDS OF NEW YORK-WW
Platform : PC Hoeveelheid: 1 23.99 EUR
PC-DIG-THE DIVISION 2- WARLORDS OF NEW YORK-BONUS PREORDER
Platform : PC Hoeveelheid: 1 0 EUR
Verzending: 0 EUR
Totaal: 23.99 EUR
Vandaar dat de Base-game zo goed in de aanbieding is ;P
Anoniem: 1088381
11 februari 2020 21:56
Ik ben benieuwd naar de komende Title Updates (patches).
Helaas is de populatie de laatste kwartalen sterk gedaald. Leuke clans zijn op de xBox lastig te vinden, en de community is over het algemeen niet blij met waar de game heen is gegaan (lees maar de fora, alsook Reddit).
Speel sinds de release, echter enkele maanden terug gestopt en wacht nu even af. De lol is eraf.
De uitbreiding ga ik zeker de komende tijd niet kopen.
Speel dit toch nog vaak naast Wildlands op de PS4. Dacht dat ze alleen seizoenen hadden en geen dlc's
Het gaat wel allemaal de richting op wat rainbow 6 doet ze zien daar geld in en doen dat nu met al hun games.
Beetje jammer maar zolang ik nog kan genieten van het basis spel koop ik niks nieuws

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee