Door Jurian Ubachs

Redacteur

Tom Clancy's The Division 2 Review

Fijne loot-shooter in prachtige omgeving

Conclusie

The Division 2 is een heerlijk spel, wat onderstreept wordt door het feit dat wij ook na het verschijnen van deze review nog de nodige uurtjes zullen doorbrengen in Ubisofts versie van Washington DC. Dat is lang niet bij elke game die we hier bespreken het geval. The Division 2 is in diverse opzichten een betere game dan het eerste deel, met name dankzij de grotere variatie in omgevingen en kleurgebruik, de net wat geloofwaardigere vijanden en de wagonlading aan content. Ook het idee van het bevrijden en helpen opbouwen van een beschaving komt heel goed over in de game, die zowel in coöp als solo prima speelbaar is. Waarom krijgt dit tweede deel dan toch nét een lagere beoordeling dan het eerste deel? Het antwoord daarop is vrij eenvoudig. De gameplay, en daar gaat het uiteindelijk om, voelt soepel en is vermakelijk. Maar hij wordt toch ook wat repetitief, wat mede komt doordat niet heel ver afgeweken wordt van de basis, die afkomstig is van de eerste game. Dat mag de pret echter niet al te veel drukken. The Division 2 is een erg fijne game die spelers waarschijnlijk nog maanden geboeid zal houden.

De screenshots zijn afkomstig van PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro.

Reacties (106)

Wijzig sortering
Ik heb TD1 vanaf dag 1 gespeeld en die launch was niet te vergelijken met de launch van zijn opvolger.

Toendertijd was de hype enorm met name ook door de trailers en "ingame footage" welke niet overeenkwamen met hetgeen wat men had laten zien op de E3 en dergelijke. Dat en de enorme hoeveelheid bugs zorgde ervoor dat er best wel snel een negatief sentiment ontstond. Dat TD1 snel repetitief werd hielp ook niet mee.

Fast forward naar de launch van The Division 2. Veel minder bugs waar alleen eigenlijk de skill bug (skills waren vaak beperkt bruikbaar) een grote was en inmiddels alweer verholpen is. Ubisoft heeft enorm geleerd door goed te luisteren naar de community en vanaf moment 1 het spel dusdanig ontwikkeld met de "End game" in gedachten.

Je kan dit spel net zo goed solo spelen als met meerdere. sterker nog, zou iedereen aanraden om het eerste gedeelte, het levelen naar level 30, juist solo te doen. Neem je tijd, ga op onderzoek uit want de wereld is groot en divers. Naar mate je level hoger wordt wordt de tegenstand ook lastiger. En niet zo zeer omdat de NPC meer kogels nodig hebben om te doden maar juist omdat de variëteit stijgt. Type bosses, wapens en tactieken die ze gebruiken.
Ga je een keer dood dan respawnen de NPC's niet op dezelfde plaats zodat het juist niet altijd hetzelfde aanvoelt. Zo ook in de open wereld overigens. Daarnaast proberen ze je te flanken, achter je te komen. Blijven ze langer weggedoken zitten als ze "voelen" dat je wacht op het moment dat ze hun hoofd om de hoek steken. Ze doen zelfs soms een dummy om een schot te ontlokken. Ben je aan het herladen doen ze vaak een rush om je te overrompelen. Erg leuk allemaal!

De hoeveelheid content is inderdaad ook nu al weer groot, dat wordt alleen maar groter. Buiten 3 grote geplande updates in het eerste jaar alleen, zal er 3 jaar actief uitgebouwd gaan worden.
Kijk hier onders naar de roadmap van het eerste jaar:

https://www.youtube.com/watch?v=HyXV2XGaFwQ

Al met al, verdiend wat mij betreft the Division 2 niet een lager cijfer, maar juist hoger. Er is geluisterd naar de community, veel minder bugs zeker geen dealbreakers,veel content vanaf dag 1 en het ziet er weer erg mooi uit. De sfeer vind ik persoonlijk net wat minder, hield van dat donkere sneeuwstorm gevoel maar de momenten dat het donker is en regent is fantastisch. Het geluid (check deze video) is heerlijk en je wordt voldoende verrast. Als je denkt dat je het even speelt zonder ook maar dood te gaan, kom je bedrogen uit. het is een uitdagende looter shooter. Absoluut een aanrader.
Dank voor je inzicht. Is het mogelijk om alles in SP te spelen is de end game dan niet te doen? Ik hou gewoon niet zo van MP.
Absoluut! Sterker nog, als je wil hoef je nooit met iemand samen te spelen :)
Dank, ik zal hem eens aanschaffen
Mocht je toch eens met iemand samen willen spelen, of hulp nodig hebben hoor ik het wel :)
Dank, naar ik moet em nog kopen!
Ja hoor ga jij ff solo strongholds den straks op legendary, de gear die je daarvoor nodig hebt dropt alleen juist daar. Voor die gear-grind is een squad gewoon nodig of je nou pug doet of met vrienden/clan.
Er is geen enkele Gear alleen gevallen tijdens legendary missies, die je ook niet ergens anders kon krijgen in TD1. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit in TD2 anders zou zijn. Of jij moet een bron hebben die dat aangeeft.
70+ uur n div2. en 900+ uur in div1 heeft me dat geleerd. alles wat je nu in world tier 4 loot is 450 gear. de enkele 450+ die dropt heb ik uit faction caches en de challenging missies. in div1 kreeg je de exotic caches en drops eerder in legendary of heroic. Het zou idd overal moeten droppen maar ik ben het nog niet tegen gekomen. zal de rng wel weer zijn 😉
2000+ uur in The Division 1 zelf gespeeld, dus zuig het niet uit mijn duim ;)
Wat in de exotic caches zat, kon je ook krijgen als loot wat viel als je een named boss in de DZ of zelfs LZ Neerschoot.

Ik reageerde op het feit dat jij zegt dat je bepaalde Gear nodig zou hebben om iets te kunnen en dat die alleen valt, nadat je die activiteiten waar je die Gear voor nodig hebt, gehaald hebt. 8)7
Snap jij het nog :D :9

En dat is niet zo.

Dat gezegd hebbende, het is inderdaad soms makkelijker om iets te halen als je betere Gear hebt of in een groep werkt. Maar het hoeft niet, dat is mijn punt.
Ik ben echt blij verrast met deze game.

Deze game heb ik wel gekregen van een maatje die een amd gpu had gekocht, anders had ik er waarschijnlijk geen 60 euro voor betaalt. De laatste tijd ben ik zo klaar met developers die geen passie en liefde meer in games stoppen, maar alleen maar denken aan de microtransacties en hoe kunnen we de gamers zo snel mogelijk uitkleden voor geld.

Nu al 15 uur in de game zitten en ben mijn vrienden er echt aan het overtuigen om deze game toch te kopen voor 60 euro, want dat is deze game echt waard met de content die wordt aangeboden.
Ook heb ik sinds lange tijd weer een gevoel van immersion in de game en de gameplay is strak en het draait geweldig op mijn 3440 1440 scherm.

Complimente naar ubisoft en massive toe!
Ik heb het spel dus ook gekregen bij een AMD cpu en moet zeggen dat de game me echt positief verrast heeft. Ik ben nu druk bezig mijn vrienden te overtuigen zodat we coop kunnen spelen, dit spel is echt een verademing vergeleken met de eerste launch.

Spel loopt soepel met alles op ultra, weinig tot geen drops.
"Er is geluisterd naar de community, veel minder bugs zeker geen dealbreakers,veel content vanaf dag 1 en het ziet er weer erg mooi uit"

Is dat niet hoe een game vanzelfsprekend moet zijn vanaf launch?

Ik heb enorm veel plezier gehad van deel 1 (vooral survival), ik krijg het niet voor elkaar om hetzelfde te voelen voor deel 2.

Mijn mening: TD2 ziet en voelt er uit als een Division 1 expansion. Te weinig vernieuwing naast de sfeer die minder is. Ik sla deze over.
Inderdaad, dat is hoe een game zou moeten zijn vanaf de launch. De werkelijkheid is helaas toch anders. De afgelopen jaren lijkt het erop dat AAA games steeds vaker gelanceerd worden met verscheidene bugs die het spelen onmogelijk of ondraaglijk maken. Ik denk hierbij aan Just Cause 4. Ik hield erg van de serie, maar bij launch was het spel voor veel mensen onspeelbaar door een aantal 'gamebreaking bugs'.

Dus inderdaad, een game zou zonder grote bugs gelanceerd moeten worden, en helaas is The Division 2 dit keer dus een uitzondering omdat het goed speelbaar is.

Ook ik vond deel 1 fantastisch. Ik begon het pas na een jaar na uitkomst te spelen, ik had het gekregen toen ik mijn pc bouwde, maar nooit zin gehad om het te proberen. Ik had er enorm veel plezier mee. Persoonlijk vind ik het daarom ook niet erg dat het meer van hetzelfde is. Over de sfeer kan ik niet veel zeggen, ik heb nog niet de kans gehad om het te spelen.
Is dat niet hoe een game vanzelfsprekend moet zijn vanaf launch?
Ja maar helaas is het tegenwoordig vaak niet het geval. Dat heeft te maken met een verschuiving van onder andere het verdienmodel.
Kijk eens naar de verschillende AAA titels van de laatste jaren. Met de geschiedenis van de launch van TD1 in het achterhoofd en de 'reputatie' van Ubisoft was het absoluut noodzakelijk om het dit keer anders te doen.

De enorme verbetering en continue support van TD1 in de afgelopen 3 jaar heeft van dat spel een topper gemaakt waar op door gebouwd kon worden. Dat hebben ze gedaan maar toch kans gezien om het naar een hoger niveau te tillen.

Ook hier met 2000+ in het spel enorm veel plezier gehad, solo maar ook multiplayer. De Alpha, closed en open Bèta hebben mij dan ook doen besluiten om TD2 te kopen. Ben absoluut niet teleurgesteld en heb niet de neiging om terug te gaan naar 1. Een soort van survival zit er (nog) niet in maar gezien hoe populair het was zal er ongetwijfeld een dergelijke modus komen. Hopelijk geef je het dan nog eens een kans ;)
Helemaal gelijk in, het is geen pluspunt als een game (zo goed als) bugvrij opgeleverd wordt. Dat is het minimale wat je moet verwachten. Als we wat vaker en harder zouden zijn tegen games die dit duidelijk niet doen, dan zouden we het ook niet als pluspunt hoeven zien.
Toch bugs bij release (een stuk minder, ok, maar niet bugvrij dus), dus gewoon minpunten.
Niet te lief over doen, dat komt de kwaliteit van games niet ten goede (dev's komen dan met steeds meer weg).

Voor mij ziet het er ook uit als meer van het zelfde, voor de fans wellicht leuk. Maar voor de gene die met een nare nasmaak bij de eerste zijn weggelopen, zoals ik, ziet dit er niet uitnodigend uit.
Nieuwe content is logisch voor een nieuwe titel, kleine gameplay verbeteringen ook ... dus wat heb je dan? Is de selling point nu seriously "minder bugs"? Ik kan mij goed voorstellen dat het meer als een expansion voelt.

@GroeneThee 's enige punt wat ik interessant vind, is over de AI. Ik hou er wel van als ze wel tactischer doen en je de mannetjes niet keer op keer op dezelfde manier kan neer maaien.
Anyway, ik ga denk ik niet nog een poging wagen met deze franchise.
klopt als een bus ...ik heb het zelfde gevoel.{TD2 ziet en voelt er uit als een Division 1 expansion}

vervolgens is het te groen ingame D2 ...D1 was echt een ..cold feeling sfeer!
Goh de 1 is in de zomer en de ander de winter
Echt? Geen herfst
Helemaal met je eens, maar er is wel degelijk een dealbreakende bug voor co-op. Co-op scaling schaalt de armor van lagere level spelers niet mee, wat ervoor zorgt dat als het verschil tussen spelers groter dan 3 levels is, je 2-3 schoten kunt incasseren voordat je dood bent. Dat werkt erg frustrerend voor degene die nog een lager level is. De devs zijn er wel van op de hoogte en naar zeggen wordt eraan gewerkt, dus hopelijk komt daar snel een patch voor.
@Tweakjur Als je laadtijden als minpunt zet moet je misschien minder fasttravelen ;)

Je kunt op het initiële laden na het hele spel zonder laadtijden uitspelen, op een paar geforceerde momenten na. Je kunt van oost naar west lopen en van boven naar beneden zonder laadtijden. Je kunt missies doen zonder laadtijden, alles is zonder laadtijden te doen. In feite komt dit op exact hetzelfde neer als de laadtijden in GTA 5, The Witcher 3, Skyrim etc. Zo lang je niet fasttraveled heb je er geen last van, en daarnaast zijn die laadtijden nou ook weer niet bijster lang (op PC met SSD iig niet meer dan 5-10 seconden meestal).

Ook de herhalingsfactor vind ik maar een vreemd argument voor een minpunt. Looter games zijn per definitie repetitief. Kijk naar WoW, of Diablo 3 bijvoorbeeld, daar speel je constant hetzelfde om maar betere gear te krijgen. Ook andere type games zijn repetitief, bijv. FIFA of racegames, of nog erger: Battle Royale games, daar doe je letterlijk exact hetzelfde iedere keer.
De enige games die níet repetitief zullen aanvoelen zijn single-player story-driven games. Alles wat online lang houdbaar is/moet zijn zal uiteraard repetitief zijn op bepaalde vlakken, maar ook daar zit echt nog wel variatie in. Ja het komt in de basis neer op eindeloos vijanden neerschieten en loot oppakken/uitzoeken, maar dát is de game, dát is een looter-shooter.

In de basis is TD2 nu al vrij divers met de content, en dan komt er nog veel meer aan (binnenkort bijv. al WT5). Als je dit vergelijkt met TD1 die een 9,0 krijgt, terwijl die game in de basis veel en veel minder content had, veel meer bugs had en pas na een heleboel patches/DLC's als volledige game aanvoelde, dan zou minimaal een gelijk cijfer terecht zijn.
Als je dit vergelijkt met TD1 die een 9,0 krijgt, terwijl die game in de basis veel en veel minder content had, veel meer bugs had en pas na een heleboel patches/DLC's als volledige game aanvoelde, dan zou minimaal een gelijk cijfer terecht zijn.
de logica van Tweakers-reviews. 8)7
Ook is Tweakers behoorlijk laat met deze review vergeleken met simpele content creators/gamers die veel professionelere TD2 review content online zetten dan Tweakers. Ze zouden zich een beetje moeten schamen als professionele organisatie. Komt nog bij dat ze kiezen voor een console review :X

[Reactie gewijzigd door Tetraquark op 22 maart 2019 16:25]

Laadtijden ? Ben je in de war met Anthem ?

edit: zie dat je het op de console gespeeld hebt. Maak er dan van: Laadtijden op console.

[Reactie gewijzigd door xavento op 21 maart 2019 09:30]

Dat is een goed punt. Aangepast.
Het is getest op een ps4, maak er dan laadtijden voor ps4 van.. (op x1x nergens last van)

[Reactie gewijzigd door quorumz op 21 maart 2019 10:48]

Maak er dan texture laadtijd van...
Nee, dit gaat over de laadtijden bij het fasttravellen.
Dus volledig optionele laadtijden die je vooral tegenkomt als je door het spel probeert te rushen. Dat je het bij Anthem als minpunt aangeeft is terecht, maar in dit geval ben ik het er totaal niet mee eens. Je kunt letterlijk uren spelen zonder een laadscherm tegen te komen..
Dit dus. Er is 1 verplicht laadscherm, namelijk om het spel te starten. Alle laadschermen daarna zijn optioneel (zoals bij fast traveling). Het eerste laden is wat lang (XboneX) maar gezien dit het enige laadscherm is, is dat niet tot nauwelijks en probleem.
Dat is niet helemaal waar. Wanneer je via matchmaking aan andere spelers gekoppeld wordt, gaat dat ook gepaard met een laadscherm en ook die is soms pittig. Het heen en weer switchen an 'jouw wereld' naar die van andere en terug, komt vaak terug.
In dat geval ook; dat is volledig optioneel. Als je solo of met een vaste groep speelt heb je hier totaal geen last van. Blijf het nitpicking vinden, sorry. :)
Dat doen we allebei. Jij redeneert vanuit een bepaalde situatie, ik vanuit een andere. Een review is een mening op basis van een waarneming en ik heb *heel* *erg* *vaak* naar een laadscherm zitten kijken.
Oh is de game dan ook voor de Xbox One X uitgekomen ? Als ik de video review bekijk, dan zie ik toch echt een PS4 Pro pontificaal in beeld alsof deze game PS4 Exclusive is. Ja heel in de verte zie je op een kastje nog een Xbox One S staan, maar die is puur ter decoratie. Echt @Tweakjur zet dan rechts van je een Xbox One X neer als je zo nodig de consoles op je bureau wilt laten zien.
Heel in de verte, honderden meters verder inderdaad 8)7 De PS4 staat prominenter in beeld omdat hij daarop is getest. Andere observaties zijn voor jouw rekening :)
Met meer dan 1100 uur in TD1, is eindelijk TD2 released!
En het is een pareltje. Animaties zijn een stuk mooier en diverser. Gameplay is diverser, je voelt nu echt een verschil wapens waarmee je strategie ook wordt beinvloed.

Een lagere score begrijp ik dan ook niet. Het enige wat je als motivatie aandraagt is 'repetitief'. Dan krijgen CS:GO, Destiny, PUBg zeker een dikke nul?
De gameplay bepaal je behoorlijk zelf.
Missies voltooien
Events onderzoeken
Gear up
Conflict
Domination
DZ rogue. (thieves den?)
DZ landmarks
Tja, uiteindelijk blijft het een shooter, maar dan wel eentje met een grote diversiteit.

Ik zal me weer prima vermaken de komende maanden.

[Reactie gewijzigd door makato2003 op 21 maart 2019 08:09]

Weet je wat ook repetitief is de iPhone die al jaren hetzelfde was en met hoge cijfers wegkwam :) Elke toestel is een app machine en netflix of messengers werken overal hetzelfde. Even ter beeldvorming voor de reviewer en het vervolg. Apple is master als eco-systeem _/-\o_ .

Ik begrijp wel waarom tweakers dit aangeeft, maar dat kun je idd ook van alle games bijna wel aangeven en vooral vervolgen van series en denk maar aan tombraiders . lopen ,schieten,puzzel,filmpje, lopen,puzzel, schieten ,filmpje etc. en wat denken van AC :) .

Ach de game heeft een voldoende en begrijp wel waarom ze het noemen, maar dat had het cijfer niet moeten beinvloeden. Als je kijkt naar AC odyssey met een 8.5 dat ook nog qua gameplay het zelfde was als die in egypte dan had deze game minimaal een 8 moeten hebben en dat heeft de game ook gekregen

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 21 maart 2019 12:06]

Washington is echt een schitterende stad. Mooier dan New York imo en door de lagere bebouwing zie je ook dat er meer overblijft om gebouwen open te stellen. Er is echt veel te vinden en elke straat, elk kruispunt heeft weer zijn unieke presentatie van hoe de gebeurtenissen deze locaties hebben aangetast. Soms loop ik op een plek en verbaas ik me erover wat ze daar weer gedaan hebben. Ligt er een hijskraan over een gebouw heen die is gevallen. Er is geen missie in de buurt en ook geen enemies vlak bij. Hij ligt daar gewoon. Ze hadden het niet hoeven doen, maar hij ligt er wel. Veel kelders staan deels onder water. Ook weer niks in de buurt maar wel een aggregaat en diverse slangen om te tonen dat ze het wel op proberen te ruimen. Een park welke is omgebouwd tot veldhospitaal met allerlei lijken, afval en kapotgeschoten tenten. Een controlepunt en checkpoint van de DCD (de CDC in deze game) met kapotte voertuigen van hulpdiensten waar duidelijk een crash geweest is en waar de bebording nog steeds te vinden is. Zo nog enorm veel voorbeelden. Werkelijk indrukwekkend om te zien hoeveel objecten ze met deze engine kunnen tonen. De bende is werkelijk gigantisch en je handen beginnen bijna te jeuken om het even op te ruimen. En dat zet zich door naar de missies waar gebouwen omgevormd zijn tot munitiepost, de DCD een tvstudio is geworden en een astronaut-training-ruimte dienst deed als onderzoekscentrum. De diverse musea zijn half bewaard gebleven, maar hebben duidelijk honderden mensen levend gehouden en er is de chaos aan af te lezen. De naam Tom Clancy is goed toegepast want veel situaties lijken zo uit een boek te komen.

En de musea zijn een feest der herkenning. Veel gebouwen zijn enorm goed nagebouwd. De metro is ook zo herkenbaar en de manier waarop dit is geïntegreerd in de gameplay is echt subliem. Graag had ik nog naar de Jefferson Memorial gelopen, maar die zit helaas net buiten de map net als een aantal andere memorials. Ik ben zelf in DC geweest en kon echt een aantal zaken benoemen waar ik was geweest en hoe goed dat nu is verwerkt in de game. DC is echt het bezoeken waard, zeker als je de architectuur en historie kunt waarderen. Het enige wat ik niet echt kon thuisbrengen was de WW2 memorial en Vietnam memorial, maar wellicht is dat een bewuste keuze. En het jaargetijde is voor deze locatie echt top gekozen. Herfst of winter had niet zo goed gewerkt als dit.

Een groot nadeel van de vorige game vond ik dat het niet voelde alsof je echt progressie boekte. Alsof de stad echt bevrijd werd, maar met de settlements en control points, samen met de friendlies die je rond ziet lopen is dat nu helemaal anders. Wat ook maakt dat het behalen van missies wat beter aanvoelt dan voorheen, maar ook random gevechten wat meer waarde hebben. Je bent niet meer volledig gericht op het binnenhalen van loot maar krijgt soms ook wel de drang om friendlies in nood te helpen. De loot is dan een mooie bonus.

Wat er nog steeds in zit is dat je karakter niks zegt. Wat mij betreft het grote minpunt van de game want het maakt veel gesprekken wat statisch en afzijdig. Het geeft je personage weinig karakter en dat vind ik wel zonde. Had de keuze gegeven voor bv stem of meer zoals in AC Odyssey en het had een stuk meer inhoud gehad. En hoewel het verhaal verder prima wordt verteld, ontbreekt bepaalde emotie van je personage en heb je niet het idee dat die wat meemaakt of dat ie gewoon niet onder de indruk is.

Uiteindelijk speelt de game lekker, is het verhaal prima met mooie wendingen en speelt het af op een werkelijk schitterende locatie met enorm veel aandacht voor detail en historie. Een pluim voor de leveldesigners. Wat een werk is dat geweest.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 21 maart 2019 10:23]

Top spel! Mooie omgevingen, geen probleem met textures die niet laden (ik speel op pc) en vooral GEEN LAADTIJDEN. Je kan de map van WEST naar OOST doorkruisen zonder een laadscherm te zien.

Ter info:
Om van level 1 naar 30 te gaan, moet je rekenen op zo'n 20 uur solo. Nadien unlock je endgame content.
Reken dan nog eens 20 uur om van TIER 1 wereld naar TIER 4 wereld te gaan en je poppetje te maximaliseren op vlak van stats. Binnkort wordt TIER 5 vrijgegeven.
Laadtijden als minpunt? Division staat er om bekend dat je uren rond kan lopen zonder één laadbalkje te zien. Alleen bij het fasttravel een bescheiden 15-17 sec. :)
Yo 43 hier en dit is echt een top game, vond Div1 na patch 1.8 ook super trouwens _/-\o_
Zijn er al NL clans opgericht?

Greetings
hier vind je het Division 2 topic op het forum waar het bol staat van de Clans :)
Gratis gekregen bij mijn Vega kaart en tot nu toe erg tevreden over dit spel. Tip: koop een amd kaart en krijg deze game voor niets! Let op, niet iedere winkel doet mee.

https://www.amd.com/en/gaming/raise-the-game

[Reactie gewijzigd door no_way_today op 21 maart 2019 06:29]

/r/HailCorporate! ;)

Iets serieuzer voor degenen die hem niet hebben en geen behoefte hebben aan een nieuwe videokaart, log in met je Steam account (of maak een apart account aan) op IsThereAnyDeal en geef aan wat je ervoor zou willen betalen. Je krijgt een mailtje als er ergens een aanbieding is die voldoet aan jouw eisen.

Ik laat deze voorbij gaan. Geen GOG/Steam en kosmetische microtransacties in een spel van 60 EUR maakt dit voor mij onaantrekkelijk. Iedereen natuurlijk zijn eigen ding, en veel speelplezier gewenst voor degenen die zich hier instorten. :)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 21 maart 2019 07:26]

cosmetische microtransacties maken toch niets uit? Veel cosmetics vind je gewoon als loot.
Daartegen heb je nog gratis Season content gedurende het eerste jaar, dat zie ik niet in veel spellen gebeuren...
Ik wil toch even reageren op de microtransacties, zoals je zelf al zegt zijn ze enkel cosmetisch máár je krijgt punten door te spelen om gratis lootboxen te krijgen (geen duplicates) daarnaast liggen cosmetics ook over de wereld verspreid. Ik heb geen cent uitgegeven aan lootboxes en heb al meerdere epic en legendary cosmetics. Ik begrijp niet dat dit voor jou een dealbreaker is. Ook begrijp ik niet helemaal waarom steam en GOG zo hemels zijn t.o.v. uplay (het is immers maar een soort van launcher, ik start hem enkel op om spellen van ubisoft te spelen (dus niet met het systeem opstarten).

Ubisoft heeft de laatste jaren zich wel bewezen door goed om te gaan met microtransacties (geen p2w) en alle content updates zijn gratis voor iedereen (als je een "season pass" hebt kan je enkel eerder de nieuwe content spelen (7 dagen geloof ik)

Als je zo vasthoud aan principes, dan mis je een hoop leuke gameplay, en kan je toch aanraden om wat soepeler om te gaan met je principes.. Ik ban ook games die p2w microtransacties hebben, bij deze game is dit echter niet zo.
Ik speel de game nu al een tijdje en heb werkelijk nooit wat gezien over de microtransacties. Het is er wel, maar de game loopt er nergens mee te pushen. Je kunt het ook helemaal links laten liggen want gaandeweg unlock je gewoon meer kleding en dingen om je mee te personaliseren. Dat de game wat extra's wil vangen voor prima skins, lijkt me anno 2019 geen probleem en het loopt ook nergens te pushen dat je het moet doen. Geen ingame voordeel en een game die zo goed als vrij is van bugs, lijkt me beiden noemenswaardig. En met de normale 60 euro versie mis je vooralsnog niks. Geen ontbrekende missies, geen activiteiten, alleen wat skins vooralsnog. Er zit wel een season pass bij maar die unlocked voor zover ik kan zien alleen items eerder en vereist geen grinden. Al met al best schappelijk. Tuurlijk kan het goedkoper, maar ik heb nog nergens het gevoel wat te missen.
Even serieus: Eerst roep je Hail Corporate! En dan geef je aan een spel niet te kopen omdat het niet verkocht wordt door de allergrootste online gamesboer. Blijkbaar was het toch niet zo sarcastisch bedoeld :z

[Reactie gewijzigd door boe2 op 21 maart 2019 12:28]

Huh? Vanwege geen GOG/Steam en pay-for-cosmetics, laat je dit liggen? ok.
Apparel vind je, zoals andere ook aangeven, gewoon als loot, ook Specialized/High End.
En je vind uplay echt zo slecht? ik gebruik het al jaren en heb echt nog nooit een enkele issue gehad.
Ieder zijn meug, maar ik begrijp je echt niet.
Kleine aanvulling, je krijgt de game niet alleen bij een AMD videokaart, maar ook als je een AMD cpu koopt.

Disclaimer: uiteraard wel kijken welke cpu's en shops mee doen, die weet ik niet uit mijn hoofd :)
Ryzen CPUs doen ook mee :) zo is hij in mijn library gekomen.

(Naast metro exodus, bf v en anthem, die zaten bij mijn videokaart. Toch leuk, 4 gratis Aaa games bij je nieuwe rig)
Dubbel plezier! Desktop best buy guide van maart met het Mainstream-gamesysteem levert ze allebei, TD2 + Metro of Bf v of Anthem :D Al is Metro exodus uiteindelijk wel echt de grote winnaar van al deze games. Wat een prachtig spel is dat! O+ Ultra+Raytracing=Genieten! :D
Laadtijden ??? Waar haal je dat vandaan?
Mja denk dat dit misschien wat erger is op OG PS4 en Xbox, want op de Xbox One X heb ik er ook weinig last van. Eigenlijk alleen de fast-travel en het inladen van de game bij opstarten. Verder is alles gestreamed. Met een externe SSD is de game bloedjesnel en laadschermen duren dan nog geen 15 seconden volgens mij, maar een paar maten zitten ook vrij snel op locatie.

Kortom: een upgrade van je HDD is bij deze game een goed idee (als je er het geld voor over hebt natuurlijk).

Ik vraag me wel af: zit in PvP wellicht meer laadtijden?

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 21 maart 2019 10:04]

Ik zit op een ps4... op release dag gekocht.
Enkel een sshd erin gezet dus dat is ook niet super snel
Ik denk juist dat de reviewer op een oude pc zit ?
Mischien bedoelen ze dit op de console versies?
Ps4 laad snel alleen opstarten duurt even.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee