Sony wil Discord begin volgend jaar integreren in PlayStation-consoles

PlayStation en Discord zijn een samenwerking aangegaan. Sony Interactive Entertainment-ceo Jim Ryan stelt dat 'de Discord- en PlayStation-ervaringen vanaf begin volgend jaar dichter bij elkaar worden gebracht op consoles en smartphones'.

Sony Interactive Entertainment kondigt de samenwerking met Discord aan in een blogpost. De twee bedrijven maken vooralsnog weinig details over de inhoud van deze samenwerking. Sony stelt wel dat de twee bedrijven 'hard aan het werk zijn' om Discord te verbinden met de 'sociale en game-ervaringen op PlayStation Network'.

Naar verwachting komt Discord dan ook beschikbaar voor PlayStation-consoles, hoewel de manier waarop dat zou gebeuren nog onduidelijk is. Het is bijvoorbeeld nog onbekend of Discord beschikbaar zou komen als een losse PlayStation-app. Als onderdeel van de samenwerking heeft Sony een onbekend bedrag in Discord geïnvesteerd tijdens een investeringsronde. Daarmee heeft de Japanse consolefabrikant nu een minderheidsbelang in Discord. Sony en Discord maken in de komende maanden meer details bekend over de samenwerking tussen de twee bedrijven.

De samenwerking tussen Discord en PlayStation is opvallend; de afgelopen weken gingen er geruchten rond dat concurrent Microsoft juist in gesprek zou zijn om het chatplatform over te nemen, waarbij een bedrag van 10 miljard dollar werd genoemd. Eind april berichtte The Wall Street Journal echter dat deze overnamegesprekken gestaakt zouden zijn, nadat Discord besloot om een onafhankelijk bedrijf te blijven.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

03-05-2021 • 19:52

75 Linkedin

Submitter: Enyeda

Reacties (75)

75
72
41
4
0
23
Wijzig sortering
Ik had gehoopt dat Discord een soort van verbindende factor zou worden tussen Xbox, PS4 en pc gamers. Nu veel games crossplay hebben/krijgen wordt het ontbreken van een universele chat functie steeds meer een gemis. Sure je kunt in warzone (bijvoorbeeld) de in-game voice chat gebruiken maar die is compleet kont. Een discord die op alle platforms tegelijkertijd werkt zou ideaal zijn. Ik ben alleen bang dat deze investering van Sony er eerder voor gaat zorgen dat zoiets niet meer gaat gebeuren dan andersom..
Dat kan nog steeds. Als Microsoft hen had overgenomen had ik verwacht dat er een soort MineCraft status zou ontstaan ipv ingelijfd in het xbox platform. Nu Sony een samenwerking aan gaat, zou het best kunnen zijn dat Microsoft dat alsnog ook gaat doen. Maar we kunnen natuurlijk niet de voorwaarden zien die Sony er aan verbonden heeft.
Als het echt “for the players” way of thinking zou betreffen dan zou Sony hooguit eisen dat men “zelfstandig” blijft zodat Discord juist als linking platform gebruikt kan worden tussen platform PC - Xbox - PS

Het zou in mijn ogen niet moeten (mogen) uitmaken of jij of ik nu op X en Y spelen als we samen een multiplayer game willen doen.

Mia, we mogen hopen en dromen :-)
Weten we nu tenminste ook waarom de gesprekken met Microsoft zijn spaak gelopen over een eventuele overname. Sony had al met een zak geld aangeklopt :)
Een minderheidsbelang. Gezien het budget van Sony en haar strategie lijkt mij dan dat je het hebt over max enkele honderden miljoen dollars. Microsoft bood miljarden dollars. Discord denkt dat ze die miljarden dollars zelf kunnen ophalen op de beurs. Dat "zakgeld" van Sony is mooi, maar het gaat om de deal er achter - toegang tot het PlayStation netwerk.

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 4 mei 2021 16:05]

Het gaat niet om de zak met geld. Het gaat erom dat Discord nu geïntegreerd gaat worden in een console die miljoenen keren verkocht wordt. Dat is vele malen meer waard dan welke zak met geld dan ook. Het bedrijf krijgt hierdoor namelijk een (nog) groter marktaandeel waardoor de waarde van het bedrijf alleen maar harder stijgt.

Ik snap dus wel dat die deal met Microsoft niet door ging. Microsoft mag over 2 jaar terug komen met een bod die misschien wel 2 of 3 keer hoger ligt dan wat ze nu boden.
En dit keer niet voor een overname, maar partnerschap.
Idd liever partnerschap dan overname.
Hangt er erg vanaf. Als je als oprichter wil cashen is een overname waarschijnlijk beter.
Als je de handdoek in de ring wilt gooien voor een knap pensioen, dan ja. Dan draag je alles over en is het klaar.

Maar als je om puur financieel gedoe de boel wilt verpatsen, en er komt een partij die wat wilt toeschieten voor een unieke samenwerking dan is dat een redding waar de CEO nog controle over de toko blijft houden.

Beetje afhankelijk van de wens op dat moment inderdaad.
Dit is speculatie maar mij lijkt het net alsof de eigenaars twee keer langs de bank willen passeren: 1x de cash flow levend houden via de deal met Sony - die veel minder opbrengt dan een overname maar wel een hoop andere voordelen voor het Discord ecosysteem oplevert - om later hoger in te zetten op een IPO.

Discord is verlieslatend en zit om geld verlegen. Met deze Sony deal hebben ze, afhankelijk van hoe deze integratie gaat werken, een kans op meer groei en omzet (Bvb via PSN gebruikers die Nitro abonnementen afnemen), die de eventuele beursgang er mooier uit zal laten zien.

Met 140 miljoen gebruikers is er in ieder geval nog veel ruimte voor groei bij het bedrijf, dat zichzelf misschien eerder ziet als een sociaal netwerk en mogelijk de ambitie heeft de grootteorde van een miljard+ gebruikers te bereiken ala Facebook. Dit heeft de allure van een gok, maar indien succesvol een heel significante.
In feite een uitgebreide beschrijving van wat ik hier schetste:
Maar als je om puur financieel gedoe de boel wilt verpatsen, en er komt een partij die wat wilt toeschieten voor een unieke samenwerking dan is dat een redding waar de CEO nog controle over de toko blijft houden.
En volgens mij hebben we (middels een speculatie) aardig hoe het zou kunnen zijn. Een overname waar je niet achter staat, is 1 ding. Een samenwerking om niet / minder verlieslijdend te worden en toch je bedrijf en community behouden is een tweede. En als je je hele passie in een bedrijf hebt gestopt die ongekend populair is, dan wil je die het liefst zelf houden lijkt me.
Dan waarom had Discord in eerste instantie toenadering gezocht tot Microsoft is dan mijn vraag.
Heb t vermoeden dat men liever op Sony consoles bezig is vanwege de usersbase..Microsoft heeft veel meet grld beschikbaar dan Sony dus ok zit hier echt wel van op te kijken.
Microsoft heeft meer cash en daarbij hebben ze al een samenwerking met Microsoft, dus het is niet dat sony alleen is.
Het zou super mooi zijn om een cross-platform chat/vrienden systeem te krijgen. Nu Xbox nog.
De ene zak met geld vs een andere zak met geld. Ik denk dat het voor een bedrijf als Discord natuurlijk veel interessanter is om een partnerschap aan te gaan Sony, dat in de gaming wereld vele groter is dan een Microsoft + nog hun eigen identiteit behouden. Bij een overname van Microsoft zouden ze natuurlijk binnen notime worden samengevoegd met Microsoft en zou er niks meer van over blijven.
Incorrect. Sony staat op nummer 1 van grootste gaming bedrijven. Microsoft staat op nummer 4:

https://www.alltopeveryth...deo-game-companies/?amp=1

Sony is meer dan 2 x zo groot 11 miljard dollar (Microsoft) vs 25 miljard dollar (Sony)

Nintendo is ook groter dan Microsoft in de gaming wereld.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 4 mei 2021 00:40]

Dat overzicht is wel heel kort door de bocht. Die 2 keer zo groot is gebaseerd op revenue, niet op profit. Als je kijkt naar wat er bij Sony & MS bij Most profitable game sold in 2020 staat, dan zijn dat allebei consoles en het algemeen bekend dat deze juist met minimale marge, of zelf met verlies verkocht worden, om nog maar te zwijgen over het feit dat PC gamers eerder voor de exclusives een PS4/5 zullen kopen dan een Xbox, aangezien Microsoft al jaren hard aan de weg getimmerd heeft om hun Xbox portfolio speelbaar te hebben op Windows.

Daarnaast vind ik het ook heel apart dat een Valve daar niet in meegenomen wordt. Als je bij Sony & Microsoft de revenue die je vergaart van sales van andere developers meerekent, dan zou Valve's Steam hier ook in meegenomen moeten worden.
Als je het zo kort door de bocht vindt heb je dan een bron die dit tegenspreekt? Want ik heb meerdere bronnen geprobeerd te zoeken en ik kom elke keer op hetzelfde uit. Daarnaast wordt een markt altijd bekeken op basis van Revenue en niet op profit. Dus dit is zeker niet kort door de bocht. Helemaal als je bedenkt dat veel bedrijven in diverse markten enorme omzetten hebben en nog steeds geen winst maken. Er wordt gewoon niet naar winst gekeken om de grootte in de markt te bepalen.

Wat betreft Valve die zit ongeveer op 10 miljard omzet. Dus als je die zou toevoegen zou er niet heel veel veranderen.

De gehele markt wordt ook altijd in revenue bekeken:

https://www.marketwatch.c...-the-pandemic-11608654990
Ik begrijp dat je niets anders vind en dat is ook met reden zo. Ik werk als buisiness analyst voor een bedrijf waar 3 uit die top 5 klant van ons zijn, en ik mag daar dus zelf ook niet meer inzicht in geven richting de buitenwereld, maar ik kan je wel vertellen dat het verschil tussen onze klanten als het om profit gaat lang niet zo groot is als revenue wil laten denken. Daarom dat ook "most profitable" eigenlijk ook geen plaats heeft in dat hele overzicht, dat had "most sold" moeten zijn.

De hele reden waarom bedrijven spreken over revenue is ook puur die spiegeling naar de buitenwereld. Dat is je meest positieve indicatie en dat spreekt mensen heel erg aan. Als jij (fictief voorbeeld) toe moet geven dat van je 10 miljard onder de streep nog maar 2 overblijft, dan klink je niet meer beter dan je concurrent welke onder de streep van hun 8 misschien nog 4 overhoudt.

Juist een Valve zou profit wise een heel goede speler zijn aangezien zij zo goed als niets te maken hebben met fysieke producten. Dit is mede ook een van de redenen waarom ik er heilig van overtuigd ben dat Tencent profit wise gewoon op 1 zou staan.
Ik snap je punt, ook als bedrijven overgenomen worden dan wordt de waarde altijd bepaald door zoveel maal de winst (5x dacht ik). Maar in de economie worden markten en marktaandeel toch altijd in omzet uitgedrukt. Marktaandeel kan je ook berekenen op basis van user base. Maar hoe groot iemand in een bepaalde markt is kan je nu eigenlijk alleen op basis van omzet berekenen. Omdat je totale winst van de markt niet in kaart hebt. Dus om het op 1 of andere manier te berekenen is omzet de beste manier, een andere graadmeter heb je niet, omdat deze gegevens niet inzichtelijk zijn.
Dat overzicht is wel heel kort door de bocht. Die 2 keer zo groot is gebaseerd op revenue, niet op profit. Als je kijkt naar wat er bij Sony & MS bij Most profitable game sold in 2020 staat, dan zijn dat allebei consoles en het algemeen bekend dat deze juist met minimale marge, of zelf met verlies verkocht worden,
Als je dat perspectief meeneemt wordt het gat alleen maar groter.

Microsoft is zelf namelijk helemaal niet productief en ook niet succesvol met eigen games. Sony's eigen games verkopen als een gek en daar pakken ze natuurlijk veel meer marge op.

Maar nog veel interessanter wordt dan Nintendo. Niet alleen slagen zij erin om tientallen en tientallen miljoenen games te verkopen. Ze komen voor een gigantisch deel uit eigen koker. Bovendien blijven deze games relatief duur.

Dus als Nintendo op de Wii met Mario Kart en Mario Bros bijna 70 miljoen stuks verkoopt. 2 games, die samen meer dan 10% van Xbox 360's lifetime software sales beslaan..... 2 games....
En op Switch lijken ze die aantallen zelfs te overstijgen. Mario Kart 8D zou maar zo eens de 50 miljoen stuks kunnen aantikken.

En ondanks dat exclusives het zo goed doen op PS4, betekent dit niet dat cross console games het minder goed doen. Sterker nog, relatief doen deze het op PS4 volgens beter dan Xbone.
Dat is bij Nintendo weer niet zo uiteraard.

Maar in termen van profitability is veel belangrijker dat Microsoft echt miljarden aan het strooien is.
Mensen die denken dat 20 miljoen game pass subscribers dat allemaal binnen brengen, die moeten denk ik het rekensommetje opnieuw maken.

Als ze straks 100 miljoen game pass susbribers hebben en ook allemaal betalende klanten btw (niet al die 'gratis' instappers van de afgelopen jaren). Dan wordt het wel serieus interessant voor MSFT. Maar we moeten niet doen alsof ze hier al zijn... Ze zijn echt pas net begonnen.

Bij de X360 hing er ook al zon weird sentiment dat ze de generatie hadden gewonnen.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 4 mei 2021 12:47]

Microsoft had ook een koffertje vol..

Wie weet, wie weet…
Vaak vraag ik me wel af wat er zo achter de schermen allemaal gebeurt.

Jammer dat we dat meestal niet te zien krijgen. Zou graag een vlieg aan de muur zijn bij die grote jongens.
Zou me niets verbazen het een reactie van sony was op de overname poging.
Snap niet zo goed wat het anders zou kunnen zijn dan een Discord app op de PS5.

Als aanvulling op hun eigen chat- en share mogelijkheden.
Ze willen vast graag in de buidel tasten om een flink gedeelte van Discord gebruikers naar Playstation te lokken.

Maar het wordt gewoon een app..
Ik speel Rocket League op de PS4 met vrienden die op PC spelen. Die communiceren altijd via discord. En dan zit ik met mijn laptop naast me op de bank, met m'n headset van mijn laptop op om te kunnen communiceren, terwijl het ingame geluid uit de soundbar komt. Als alles gewoon via de PS4/5 kan zou dat echt top zijn.
Discord heeft ook een mobiele app. Kan je daar je headset op aansluiten
Dat verplaatst het probleem ipv oplossen
Mee eens. Maar het is wel beter dan een volledige laptop naast je om alleen Discord aan te sturen. Dat kan namelijk prima met alleen je telefoon.
Het hele idee van discord is dat je ingame geluid hebt en met elkaar kunt chatten. Die functie raak je kwijt zodra je een mobiel of laptop ernaast hebt.

Discord is naar mijn idee een must have voor gamen met vrienden zeker met crossplay
Wat is er eigenlijk mis met gamechat? Ik spreel regelmatig crossplay maar volgens mij mis ik geen enkele functie.
In veel games is de ingame chat kwalitatief gewoon (stuk) slechter. Zie bijv division.
Game chat is over het algemeen altijd een stuk slechter kwa geluidskwaliteit, ook heb je veel games waarbij de chat weg valt op momenten dat de game in laadscherm zit (warzone bijv.) of als je dood gaat in game waarbij je niet meer kan communiceren met de spelers die nog leven enz. Best vervelend als je gewoon casual aan het gamen bent en een gesprek probeert te voeren.

Daarnaast kun je dan ook gewoon met elkaar kan praten terwijl je allemaal iets anders aan het doen bent, dus niet eens hetzelfde spel hoeft te spelen.
Raar dat dit geen ding is op PS5. Xbox heeft een op windows app waarmee je de party chat kan joinen. Lijkt me toch makkelijk te maken als sony.
Dit kan ook gewoon via de PS App op je mobiel.
Dat lost het probleem voor hem alsnog niet op want dan heeft hij alsnog een los apperaat nodig
Er zijn headsets die tegelijkertijd verbinding maken met jouw PS4 via een Dongle voor game-geluid en Bluetooth met je telefoon om te communiceren.
Ze zouden Discord vast in het menu kunnen integreren, iets wat mijn inziens een veel fijnere gebruikerservaring oplevert dan het als een echt aparte app moeten gebruiken.
Misschien volledige discord integratie in het playstation party systeem? Zou wel chill zijn. Je ziet nu ook op playstation bij je vrienden: online op ps4 of online op ps5, misschien komt er straks: online op PC(of discord)?
Streamen wellicht? Zou een fijne toevoeging kunnen zijn.
Sony wil Discord begin volgend jaar integrerenin PlayStation-consoles
Integreren is het belangrijkste woord in de gehele zin.

Anders had er gestaan “Sony vraagt Discord of de app voor PlayStation Consoles geschikt willen maken.”

Word en Excel zijn 2 losse programma’s, echter kan je in Word ook een tabel tekenen. Dan heb je een hele simpele “integratie ” van Excel in Word.

“Iedereen” kan Alt+Tabben, integreren is een heel ander verhaal en betekend vaak dat verschillende soorten software met elkaar onderling gaan “praten” en dus samenwerken ten behoeve van de “user experience” van de eind gebruiker.
Zat Sony weer MS in de weg? zo te zien wel. Sony is ook lekker bezig met het geld uitgeven, eerst epic €200.000.000, hun eigen devs een extra voor ontwikkeling 156.000.000, en nu Discord $$$

[Reactie gewijzigd door Amaze86 op 3 mei 2021 19:58]

Sony zit Microsoft helemaal niet in de weg. Het is Discord die besluit om zelfstandig door te gaan en naar de beurs te willen. Het bod van Microsoft is afgewezen.

Het zit niet in het DNA van Microsoft (ik ken de voorbeelden niet) om minderheidsbelangen te nemen. Bij Microsoft is het alles of niets. Dat betekent niet dat verdere samenwerking met Discord nu door dit minderheidsbelang is uitgesloten, verre van. Je kan je Xbox account itt PlayStation al ruim twee jaar koppelen. Discord kiest zelf voor zelfstandigheid, het moet dus haar eigen broek op houden. Het uitsluiten van een partij als Microsoft/Xbox hoort daar niet bij een social media/communicatie platform wat Discord is.
Moet zeggen dat ik dit wel een fijne ontwikkeling vind. zeker rekening houdend met de stijgende crossplatform play..
daarnaast naar mijn idee een betere kandidaat dan Microsoft..
Je praat over crossplay vervolgens betere kandidaat dan Microsoft? Beste lijkt me dat dan discord de universele voicechat app word op alle systemen.
Eens, uiteindelijk zou je het dan op alle systemen willen inzitten..
Dit zie ik echter sneller gebeuren vanuit samenwerkingsverbanden startend vanuit sony dan vanuit een overname zoals de gesprekken Microsoft waren ingestoken.

Daarnaaast vind ik persoonlijk Microsoft een mindere kandidaat omdat deze vanuit overnames vaak machtsposities wil pakken maar er qua ontwikkeling en opvolging weinig aandacht aan besteed.
Discord is een fijne tool en zeker als deze over alle platformen goed wordt ingezet en geïntegreerd zijn daar nog veel mooie dingen te realiseren in de toekomst.
Waarom een betere kandidaat..?? Vanwege de usersbase...?? Wat dus voor een nog dominantere positie van Sony kan zorgen..? MS had veel meer geld ter beschikking...Discord had zelfs toenadering gezocht tot MS en dan loopt t spaak..?? Pfff
Ik denk overigens dat dit een partnership is en niet zo zeer een exclusiviteitsdeal. Xbox gaf bijvoorbeeld al eerder drie maanden gratis Nitro (Discord met premium features) weg bij een Xbox Games Pass abonnement. Dus de relatie tussen Microsoft en Discord is niet nooit aanwezig geweest.

Ik zou het persoonlijk niet bezwaarlijk vinden om een Discord Nitro abonnement te nemen voor een lage maandelijkse fee (<€5). Als Discord daarmee onafhankelijk kan blijven.

Met de Xbox Wireless Headset mis ik niet het gebrek aan een native Discord app op mijn Xbox. Je hebt met een smartphone (met daarop Discord voor Android) nagenoeg dezelfde ervaring als een native desktop app omdat de headset multipoint audio support heeft. Je kunt op de headset eenvoudig je mix tussen chat en in-game audio mixen.

Je hoeft maar één keer de term Xbox te laten vallen bij een PS-artikel en het regent ongewenst. :+

[Reactie gewijzigd door Ram-G-maN op 4 mei 2021 02:11]

Dat is wel een best gave perk v.d Xbox wireless headset dat je zelf een audio mix kan doen tussen 2 sources. Zeker iets waar ik even naar ga kijken nu ik dit weet. Maar goed, dit is een vrij zeldzame perk. Ik heb nog nooit eerder gehoord dat je dit kan doen met gangbare multi-point Bluetooth headsets zoals een XM4 of willekeurige Bose QC.
Ik ben dan misschien een ouwe lul van bijna 40 maar wat is het voordeel van discord tov de ingame chat op de PS4/5 of Xbox (die ook game geluiden eruit filtert bijvoorbeeld). Cross-game speech werkt bijvoorbeeld prima bij Warzone (vind ik).
Discord is gewoon een beetje de standaard geworden voor gamers. Ja, natuurlijk zal ook de in-game chat van bijvoorbeeld Warzone werken. Maar zeker voor mensen die vaak in (grotere) groepen gamen is Discord ideaal. Speel je op PC? Kijk je even in Discord of je maatjes er zijn en je joined zo een kanaal. Speel je straks op Playstation? Idem dito. Check even je favoriete Discord server(s) of kanaal en je kan lekker aan de slag. Tel daarbij ook nog eens op dat er onwijs veel "LFG" servers zijn met allerlei bots en statistieken. Als je bijvoorbeeld in Destiny zin hebt in een raid, maar je maten zijn niet online, heb je op de Destiny 2 LFG Discord binnen luttele minuten een groep gevonden. Het feit dat dat, hoogstwaarschijnlijk, voor Playstation straks hetzelfde zal zijn maakt het alleen maar mooier en beter w.m.b.
Discord is zeker een fijne tool, jammer dat ze slecht met de privacy van hun gebruikers omgaan. Ze hebben geen enkel respect voor gebruikers die hun chat gesprekken willen verwijderen, dat is gewoonweg niet mogelijk zonder de API te gebruiken en zelfs dan kun je theoretisch gebanned worden.
moeten ze toch echt wat doen aan die 8MB max upload voor free users..beetje ouderwets
Want alles moet gratis zijn?
Niet alles hoeft gratis te zijn, zeker niet. Echter zijn de perks van Nitro zeker niet het bedrag waard dat het per maand kost.
inderdaad, heb er prima geld voor over maar niet voor zo weinig
nee, ik wil prima voor nitro betalen, maar 100MB vind ik ook matig
Het is dan ook geen filesharing service.
Achman, zelfs telegram kan 1,5gb versturen op telefoon
Dan gebruik je Telegram, het is niet voor iedereen altijd feest.
Ik ben nog nooit tegen een limiet gelopen op Discord, en daarintegen deel ik liever een self hosted link, dan Discord mijn 100mb+ bestand heeft.
Anoniem: 1269758
@juliank3 mei 2021 19:57
huh? dat is nooit een probleem
Als je in een game alt + print screen doen en deze plakt in discord krijg je vaak al een foutmelding dat je hem niet kan delen omdat die groter is dan 8mb. Heb ik vaak genoeg op 2560x1440 resolutie.
Misschien dan een oplossing om een tool als ShareX te gebruiken, die het automatisch upload naar bv. Imgur. Heb je helemaal geen last meer van max bestandsgroottes
misschien voor jou niet, als je vaak al een filmpje wil sturen kan je het weer is niet versturen...
zelfs mijn telefoon tikt al soms is 8mb aan voor een screenshot
Ouderwets ? Hier iemand die nog meeging vanaf de BBS tijdperk en de hoogtijden van IRC heeft meegemaakt vanaf begin jaren 90. Discord is primair een communicatiemiddel. Ik weet dat je het prima kan vergelijken met IRC van "vroegah" waar je zaken kon downloaden die niet voor het daglicht bedoeld waren. Maar dat was zelf ge-host en geen via direct-IP connecties.

Als je een file bij Discord upload staat het gewoon op hun server. Zet daar geen limiet bij en mensen gaan gewoon hele ISO'sen andere zaken daar parkeren zodat iedereen het kan downloaden, dat moeten ze niet hebben daar. Immers, communicatiemiddel; geen onbeperkte gratis SharePoint server en/of file hosting service.
Jazeker , u bedoeld uit de tijd dat er nog geen fullHD was laat staan 2 4 of 8K schermen EN in die tijd dat er zelfs in België nog geen soft limieten waren.
Natuurlijk waren limieten, maar dat lag aan de bron en de hardware, niet zoals nu waar we in principe 1G sym kunnen hebben maar dat beperkt wordt door ons abbo naar 300/50 of zo, en daar boven op nog eens een FUP komt.

Maar een paar tijdelijke screensshots van scherm resolutie zou toch mogen.
Desnoods met tijdlimiet voor de grote bestanden.
momenteel moet ik af en toe wel eens comprimeren of croppen, maar zo erg is het niet.
Niks mis mee. Voor 9 van de 10 zaken voldoende. Voor grote files zijn er legio andere services te gebruiken die nog makkelijker zijn ook, heb je mooi een linkje wat je door kunt sturen ipv een file.
En als je betaald heb je 100MB. Meer dan genoeg voor vrijwel alles wat nodig is, savegames, screenshots, replays. Heb je meer nodig kun je beter WeTransfer, Dropbox, Drive etc gebruiken, diensten die gemaakt zijn voor het delen van grote bestanden.
Eindelijk, nu kan ik met mijn vrienden normaal praten. Nu hoeven zij niet een dure headset te halen of via een telefoon bellen. Nice

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee