Samsung introduceert Galaxy SmartTag+ met uwb en AR-functie

Samsung heeft de Galaxy SmartTag+ aangekondigd, een sleutelhangertracker die ondersteuning heeft voor Bluetooth Low Energy en ultrawideband. Deze uwb-chip maakt het mogelijk de tracker te vinden met een AR-functie. Het bedrijf meldt nog geen beschikbaarheid voor Europa.

De SmartTag+ is een eerder aangekondigde uitgebreidere versie van de SmartTag. De reguliere tracker heeft al ondersteuning voor BLE, de +-variant heeft daarnaast de uwb-chip. De twee trackers verschillen qua uiterlijk niet en hebben beide de tekst Galaxy SmartTag op het apparaat staan.

Dankzij de ondersteuning van uwb moet de SmartTag+ nauwkeuriger te lokaliseren zijn. Deze SmartTag+ is ook vindbaar met de AR Finder-functie binnen de SmartThings-app. Gebruikers zien in die app met groene bolletjes over het camerabeeld heen waar de sleutelhanger zich ongeveer bevindt. Daarnaast worden er pijlen weergegeven die de richting en afstand naar de tracker laten zien. Voor de uwb- en AR-ondersteuning is wel een Samsung-smartphone met uwb-chip nodig. Onder meer de Galaxy S21+, S21 Ultra, Note20 Ultra en Z Fold2 hebben zo'n uwb-chip.

Net als de reguliere SmartTag is de SmartTag+ werkt de tracker met de SmartThings-app. Wanneer een gebruiker een SmartTag kwijt is, kan deze gebruiker dit opgeven binnen de app. Galaxy-apparaten die meewerken aan de SmartThings-app kunnen dan zoeken naar de tracker. Wordt de tracker gevonden door de smartphones en tablets, dan krijgt de eigenaar een notificatie. Deze communicatie is volgens Samsung versleuteld. Gebruikers kunnen via de SmartThings-app hun tracker ook geluid laten maken om deze makkelijker te kunnen vinden.

Samsung zegt dat de SmartTag+ vanaf 16 april geleidelijk beschikbaar zal komen en noemt de Verenigde Staten specifiek als markt. Daar krijgt de tracker een adviesprijs van 40 dollar, tien dollar meer dan de reguliere SmartTag. Die kost in België en Nederland 30 euro, vermoedelijk gaat de SmartTag+ in deze landen ook 40 euro kosten.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Hayte Hugo

Redacteur

09-04-2021 • 07:41

35 Linkedin

Reacties (35)

Wijzig sortering
Dit wordt een simpele manier voor ouders om hun kinderen te 'tracken'. Hoewel ik begrijp dat je dit als ouder zijnde doet uit 'veiligheid' of om een gevoel van ongerustheid weg te nemen, is het de vraag of het wenselijk is voor het kind. Als kind constant in de gaten gehouden kunnen worden door je ouders, zeker als je in de puberteit komt, lijkt mij niet prettig.
Nu ben ik lid van de plaatselijke Reddingsbrigade. En als je eens wist hoe vaak huilende ouders aan komen lopen dat ze hun kind al een half uur (of oplopend tot 3uur.....) kwijt zijn! Nu komt het gelukkig zelden voor dat het tragisch afloopt. Maar als ouders weten dat hun kinderen graag op ontdekking gaan en een SmartTag aan de kleding van hun kind binden zou dat in mijn ogen een mooi hulpmiddel zijn. Niet om je kind los te laten en ze gang te laten gaan. Maar om tijdens het zoeken een richting te hebben!

Dat je in de puberteit z'n Tag gaat verplichten is vragen om ruzie in mijn ogen ;)
Ik denk dat er een ander probleem aan ten grondslag ligt als je na 30 minuten ongerust bent over waar je kind is. Maar het past wel in de huidige samenleving: je kunt amper nog kattenkwaad uithalen zonder dat het op youtube staat, je kunt een slecht rapport niet wegmoffelen omdat de ouders al een mail hebben gehad, je valt lekker zacht op de rubberen tegels in de speeltuin, en nu volg je de kinderen zodat je zelf controle hebt. En zo kunnen ze ook niet meer zonder gezien te worden ergens heen gaan.

Overigens kun je via apps of Find my Friends al lang mensen volgen.
Ik ben het helemaal met je eens. Helaas gaan we steeds meer die kant op!
Ik bekeek het wel meer vanuit het veiligheid oogpunt! Zoals ik zei komt het gelukkig zelden voor dat een kindje daadwerkelijk de zee in loopt en verdrinkt. Maar als je op een hele drukke strand dag een richting hebt waar het kindje op loopt scheelt dit eventueel een hoop stress en zoekwerk!
Ik begrijp je. Het is natuurlijk ook handig. Maar het is niet alleen handig.
Dat is niet hoe het werkt. Deze tags werken via bluetooth, geen gps en internet dus. Je kunt dus kijken of de tags in de buurt van je smartphone zijn, niet waar ze zich in de wereld bevinden. Als je dat wilt weten kun je je kind beter een smartphone geven.
Jawel, want andere Samsungs kunnen als een soort mesh fungeren. Je hoeft dus niet in de buurt te zijn, maar helemaal live en accuraat tracken zou ik nog niet op vertrouwen..
En hoe goed is die dekking? Denk dat dat tegen gaat vallen.......
Goed.

Ik heb er 3, niet voor de kids overigens :-)
Eentje ligt op een heel stille plek op een stil terrein, zonder openbare toegang.
Ik krijg regelmatig updates van mijn SmartTag, dat betekent dat de mensen die niet eens heel dicht in de buurt zijn (+15 meter) en een Samsung telefoon bij zich hebben, het signaal doorgeven.
Werkt gewoon goed, dus.
Ik weet uit rumours dat een iPhone straks een melding gaat geven als er langere tijd een Apple tag bij je is die niet van jouw is. @Drallas dit is misschien iets dat je pijn verzacht?

In mijn optiek moet dit eigenlijk merkoverstijgend gedaan worden.
Als je meer dan 100 m van je ouders weg kunt komen is je probleem al opgelost met deze technologie...
Het hele idee van deze tags is dat (in het geval van Samsung) Alle samsung telefoons en andere 'smart' Samsung apparaten deze trackers lokaliseren. Op deze manier kun je dus ook je tag terugvinden als je je sleutelbos in je hotel in Dubai bent verloren. Bij Apple (Als ze eindelijk eens de tags gaan releasen) zal dit werken met alle Apple devices (dus ook horloges.). En bij Tile geven alle Tile gebruikers de locatie van alle gevonden tags door aan de 'cloud'. Zo werkt het ook bij de meeste minder bekende Bluetooth trackers, al is het daarbij natuurlijk minder effectief dan gebruik kunnen maken van een netwerk van alle Apple of Samsung apparaten.
Ik heb al Tile trackers aan mijn sleutelbos en mijn Yubikey hangen, dan ook nog maar deze trackers erbij. Het zou toch fijn zijn als er één protocol zou komen, om de vindbaarheid van een zoekgeraakte tracker te vergroten, maar dat is waarschijnlijk uit commercieel oogpunt niet interessant
+1Anoniem: 14842
@Frij5fd9 april 2021 08:41
In het kader van privacy is dat ook een erg groot voordeel.

Als er eenmaal een wereldwijd dekkend netwerk is om de trackers te vinden dan is dat heel handig als je je sleutels kwijt bent. Maar ook heel handig voor de inbreker die een trackertje van 2,50 in je tas heeft gedaan en weet dat je niet thuis bent.

Het verlies van mijn sleutels neem ik maar voor lief. En mijn telefoon kan gelukkig actief gebruikmaken van alle wifi netwerken, zendmasten en gps om zijn locatie door te geven als ik hem kwijt ben. Daar kunnen de inlichtingendiensten dan wel bij, de gemiddelde cat-burglar niet :)
Ik moet zeggen dat ik dit toch wel een leuke ontwikkeling vind. Het is iets heel simpels eigenlijk, maar kan zo nuttig zijn :) vooral met waardevolle items, tassen etc. :D
Maar bestaat volgens mij al 5 jaar of langer. Ik snap niet dat het plots een ding is.
Puur omdat apple op het punt staat ze uit te brengen. Samsung wil toch altijd net even sneller zijn en na een tijdje blijkt dan weer dat ze het toch niet goed doordacht hebben of door willen zetten. Ik noem een bixby, Samsung cloud, Smartthings... ik geef het weinig kans.
Ik heb jaren lang een tile gebruikt https://www.thetileapp.com/en-us/. Volgens mij zijn die er al een jaar of 5
Dat klopt,maar nu het doorontwikkeld wordt met techniek zoals AR en UWB wordt het natuurlijk nog handiger in gebruik en makkelijker om dingen terug te vinden.

https://www.theverge.com/...anmoof-belkin-chipolo-uwb

Dit is ook een goede ontwikkeling.
Een functie die niet benoemd wordt in het artikel is dat de SmartTag te gebruiken is als afstandsbediening voor je SmartHome. Zo gebruik ik mijn tags om de lampen en het alarm in mijn huis aan en uit te zetten. Of je zou ze bijvoorbeeld als afstandsbediening kunnen gebruiken voor je garagedeur oid.
Het is mij niet duidelijk waarom dit beter zou zijn dan een tile eigenlijk
Er zijn veel meer Samsung apparaten die de tag kunnen localiseren dan dat er Tile gebruikers zijn. Zo is het dus veel nauwkeuriger :)
Goed punt inderdaad :)
Keuze is altijd beter.
dat sowieso, maar Tile is al een paar jaar wat het is en je hoopt toch op wat meer innovatie ook
Super handig zo'n tracker. Heb zelf de Baseus T2. Deze is niet zo nauwkeurig maar doet het heel goed en is bijvoorbeeld via Ali voor een leuke prijs te verkrijgen.

Ben zelf wel benieuwd wat de batterijduur is. Want die van de Baseus T2 is bijvoorbeeld 180 dagen.
Ik vind deze dingen veel te groot. Ik zou graag deze techniek ingebouwd willen hebben in een creditcard volgens mij kan dit best. Zonder de extra’s gewoon als je het kwijt bent of gestolen is.
(Handige Corona tracker, bij iedereen verplicht z’n ding implanteren en de overheid kan heerlijk in de gaten houden waar we uithangen.)

Maar even serieus die dingen hebben wel privacy issues, hopelijk word de locatie data maar kort bewaard en in een veilige kluis. Hoe weet ik zeker dat Samsung ze niet stiekem periodiek uitleest en de data gebruikt / verkoopt!?

Ze zijn ook makkelijk te verstoppen en weg te werken (bv aan / in voertuigen), dus iemand bespioneren wordt zo wel heel eenvoudig.

[Reactie gewijzigd door Drallas op 9 april 2021 08:22]

Als je niet weet waar het over gaat lees dan eerst even de aanvullende informatie die in het artikel gelinked wordt.

Deze dingen hebben een zendbereik van minder dan 100 m. Als je iemand op zo'n afstand gaat volgen kan heb je helemaal geen tracker nodig, dan kan je gewoon je ogen gebruiken.

En wie denk je dat er überhaupt interesse heeft in waar jouw sleutels liggen in verhouding tot je telefoon dat ze daar een database van aan zouden willen leggen? Nog even los van het feit dat een systeem als dit waarschijnlijk helemaal niet met locatiedata werkt, maar gewoon meet waar het signaal vandaan komt en daar groene bolletjes op je scherm tekent.

Op die corona-onzin ga ik maar helemaal niet in.
Elke Samsung Galaxy smartphone zou potentieel deze tags kunnen lokaliseren en de data via een mest netwerk kunnen doorsturen. Wellicht dat het er NU niet op gebouwd is, maar dat wil niet zeggen, dat het niet gemisbruikt gaat worden.

Facebook of iemand anders zou bv dergelijke functionaliteit kunnen inbouwen in zijn Apps; of door anderen heimelijk in vage Apps!

Handig z’n tag maar ook gewoon eng, Apple werkt hier ook aan en dan gaat het via “Find my Device” werken.
AirTags will have built-in chips that will allow them to connect to an iPhone, relaying the position of devices that they're attached to. You will be able to use your ‌iPhone‌, iPad, and Mac to track the location of AirTags much like you do to find missing Apple devices
Je hebt een duidelijke mening over het onderwerp maar je schiet voorbij aan de inhoud van dit bericht.

- Het is een mesh-netwerk, en ik neem aan dat de data versleuteld verstuurd wordt.
- Niemand heeft het hier over corona, implanten of andere conspiracy zaken.
- Privacy is een goed punt, maar de Tile (die er toch al jaren is) heeft hier ook last van.
- Facebook houd je locatie al bij via de app. Daar hoeven ze je Tile niet voor te tracken.

Conclusie: ik begrijp niet zo goed waarom dit nu allemaal zo "eng" is terwijl je locatie door grote tech reuzen (om verschillende redenen) al wordt bijgehouden. Al jaren.
+1Anoniem: 14842
@Vizzie9 april 2021 08:37
Bijna helemaal met je eens. Deze trackers zijn in principe ook anoniem: je hoeft het hooguit aan een account te koppelen als je ook wilt dat andere mensen het vinden.

En dat brengt me wel meteen bij iets wat, in de toekomst, een privacy issue kan worden. Als genoeg mensen met een compatible telefoon zich aanmelden "om mee te helpen zoeken" dan kun je dit weldegelijk gebruiken om iemand te volgen. Om de doodsimpele reden dat er altijd wel iemand in de buurt zal zijn dan die de locatie doorgeeft. Dat kun je met een GPS tracker + sim ook, maar dat is natuurlijk veel duurder, groter en heeft een korte accuduur.

Als voorbeeld: je zou zou een wifi zender op kunnen zetten met een unieke naam (eigenlijk is het mac al genoeg) en exact volgen waar die zich bevind doordat alle Android telefoons op de wereld regelmatig scannen naar access points en dan op basis van gps en zendmasten de locatie daarvan doorgeven. Zo zijn er wel meer dingen die in theorie kunnen. In praktijk zal het met sommige dingen meevallen, andere worden gebruikt door de inlichtingendiensten.
Zodra dit te koop is ga ik hem halen!
Dan ga ik altijd winnen met verstoppertje spelen wanneer ik moet zoeken! }> :+

[Reactie gewijzigd door aeensing op 9 april 2021 15:21]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee