Be quiet introduceert Silent Loop 2-aio-waterkoeler voor 99 euro

Be quiet heeft de Silent Loop 2 aangekondigd; een all-in-one-waterkoeler met radiatoren van 120mm tot 360mm groot. Deze radiator is uitgevoerd met maximaal drie ventilatoren met een grootte van 120mm of 140mm. De goedkoopste Silent Loop 2 kost 99 euro.

De Silent Loop 2 komt beschikbaar in vier varianten, waarbij de kleinste drie modellen twee fans krijgen. Het gaat om Silent Wings 3-pwm-ventilatoren die een maximale rotatiesnelheid van 2200rpm hebben. De twee fans in het 280mm-model draaien op maximaal 1600rpm. Bij maximale toeren maakt de aio zo'n 36,1 tot 39,8dB(A) geluid, afhankelijk van het model. Wanneer de fans op een kwart van hun maximale rpm draaien, maakt de aio 16,5 tot 17,7dB(A) geluid. De pomp werkt op maximaal 2800rpm.

Be quiet levert de Silent Loop 2 met radiatoren van vier verschillende formaten, namelijk 360mm, 280mm, 240mm en 120mm. Deze zijn gemaakt van aluminium, het koeloppervlak is van vernikkeld koper. De radiator heeft daarnaast een bijvulpoort en het koelblok heeft argb-leds. Dit koelblok is compatibel met Intel-sockets vanaf LGA 1150 en AMD-sockets vanaf AM3. Voor de sTRX4-socket is wel een montagekit nodig, deze zal vanaf juni verkrijgbaar zijn.

De be quiet Silent Loop 2 is vanaf 6 april verkrijgbaar. De aio met kleinste radiator kost 99 euro. De duurste Silent Loop 2 kost 159 euro.

Naam en radiatorgrootte Hoeveelheid en grootte van fans Afmetingen inclusief fans Gewicht Geluid Prijs
Loop 2 120mm 2x 120mm 154x120x77mm 0,91kg 16,6 tot 36,4dB(A) 99 euro
Loop 2 240mm 2x 120mm 274x120x52mm 1,05kg 16,8 tot 38,3dB(A) 129 euro
Loop 2 280mm 2x 140mm 314x140x52mm 1,18kg 16,5 tot 36,1dB(A) 139 euro
Loop 2 360mm 3x 120mm 394x120x52mm 1,33kg 17,7 tot 39,8dB(A) 159 euro

Door Hayte Hugo

Redacteur

23-03-2021 • 18:50

42 Linkedin

Reacties (42)

42
42
9
2
0
33
Wijzig sortering
Ziet er best interessant uit. Vooral de 280mm versie met de 140mm fans. En die prijs is ook niet gek verkeerd + een bijvulpoort. (niet dat mijn vorige ooit opnieuw gevult moest worden, maar het kan :-) ). Ideaal voor een stille build. Iemand ook een idee of dit een Asetek AIO is? Kan dat laatste niet zo meteen terugvinden. Dan zou het hoe dan ook eindelijk een nieuwe speler zijn, maar betwijfel het ergens gezien het patent (de pomp mee op de koeler).
Edit:
Volgens de review van de vorige gen van @Foritain ( productreview: be quiet! Silent Loop 240mm review door Foritain ) alleszins was de vorige alleszins geen Asetek.

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 23 maart 2021 19:00]

Ik wacht nog steeds op een manier om in dezelfde config (vanaf 240mm) niet alleen de cpu maar ook de gpu te kunnen koelen
Gewoon aansluiten met schroefkoppeling en xx ml bijvullen
Zoals Alphacool heeft met de Eisbear en Eiswolf?

Ik wacht nog steeds op AIO's voor GPU's! Die dingen verstoken flink meer Watt dus dat zou ideaal zijn met een AIO lijkt me :)
De fabrikanten zelf doen er wel eens wat mee, zoals EVGA die een kit aanbood voor hun eigen kaarten.
En Inno3D heeft AIO modellen, heb zelf een 2080 Super met AIO. Echt heel goed en zeer koel.
EkWB had er een. Maar geloof dat hij niet echt verkocht.
https://www.ekwb.com/shop/ek-xlc-predator-360-incl-qdc

Maar waarom niet gewoon een kit kopen? Genoeg merken die gewoon WC kits verkopen.
Wel jammer dat dit soort AIO's niet standaard worden, vooral omdat veel mensen toch ook een extra Radiator erbij willen of een video kaart koelen, zonder al teveel te klungelen met een DIY loop.
Tegenwoordig kan een DIY loop zo simpel zijn dat het eigenlijk flink overbodig is. Over de jaren zijn er al een paar van dat soort expandable AiO's op de markt gekomen maar ik geloof dat ze 1 voor 1 allemaal weer van de markt af zijn gehaald door te weinig interesse. Blijkbaar is er in de werkelijkheid dus zo goed als geen belang naar.

Snap ik eigenlijk ook wel, want een simpel loopje maken met soft tubing is echt minimaal meer moeite dan een AiO gaan uitbreiden, en het is nog een leuke bezigheid ook.
Mijn eerste watergekoelde build was een AMD Athlon K7 750, die na “de-lid” 850MHz bleekt te zijn. OC naar 1050 stabiel (ook 1100MHz stabiel met veel te hoge voltages). Radiator van een brommer waar perfect 3x90mm ventilatoren op paste, zelf gemaakt koper blok (vader was matrijzen maker), aquarium pompje... GEEN RESERVOIR!

Als ik echter recent keek naar waterkoeling... 8)7 Misschien moeten ze eens een DYI schrijven op tweakers. Los daarvan lees ik dat luchtkoeling stiller zou zijn!? Dat was in der tijd niet het geval :D
Jaaaah, dat waren nog eens tijden. Zelf uitgefreesd koperblok (veel te groot en veel te zwaar) met een perspex plaat er bovenop geschroefd, want je wil het water natuurlijk wel zien stromen _/-\o_

Aquariumpomp geregeld en een AMD Athlon met de juiste stepping (voor max overclock potentieel) laten invliegen door een vriend. Twee 20cm ventilatoren 110V in serie geschakeld en op een autoradiator gemonteerd (jaja, overkill, maar ik had niks anders. Gelukkig was die radiator erg zwaar, anders was ie opgestegen).

Overklokken als een dolle. BSODs aan de lopende band, dus steeds hogere voltages erop, totdat ie compleet in rook opging. Ook waterkoeling heeft zijn grenzen 8)7
jup klopt, er zijn redelijk wat luchtkoelers die met behulp van innovatieve heatpipes de warmte net zo goed reduceren dan liquid cooling en daarboven op steeds minder geluid produceren door andere lagers toe te passen. (https://nl.hardware.info/...s-test-fantechniek-lagers) Je verliest alleen een beetje efficiëntie bij (extreem) overclocken waar luchtkoelers dus niet voldoende capaciteit hebben, tevens worden luchtkoel prestaties ook zwakker door binnen (huis) tempratuur, staat de pc op een tafel of tegelvloer en geeft de behuizing fans een goeie airflow.
Ik ben geen expert maar heb wel heel wat opgezocht toen ik zelf een overkill systeem ging kopen en samenstellen en destijds waren liquid coolers extreem duur.
ik blijf het prachtig vinden om de "rock en roll" overclock verhalen te lezen!
Daarvoor heb je AIO gekoelde grafische kaarten
Het installeren van het GPU blok is ongeveer 99% van alle moeite in een custom loop
En dat zou je ook moeten doen om m toe te voegen aan je CPU AIO
Probleem is dat videokaarten vaak niet een standaard pcb hebben. Je hebt wel reference modellen maar het gros is eigen ontwerp en dan zijn de maten en indeling weer anders.
alphacool kan dat toch?
Ik heb een paar jaar geleden de Fractal Design Celcius S24 gekocht welke dit kan.
Als het goed is; een pomp van eigen komaf. Dus een be quiet! pomp. :)
Hoe zit dat met zo'n bij vulpoort... een collega zei dat hij bang is dat zoiets gaat lekken... en dan je pc naar de knoppen gaat... hoe groot is de kans dat het lekt... of niet meer goed sluit als je de vul opening achteraf netjes dichtdraait?
Als de poort vergelijkbaar is met de vorige generatie (de vulpoort zit op het cpu blok), dan heb je die echt niet per ongeluk open. Zelfs als je het ding actief open wou hebben moest je al flink je best doen. Als ik het me goed herinner had je minimaal drie volledige slagen nodig voordat de dop eruit kwam, en zaten er meerdere rubberen afdichtingen onder de dop. Dat was zeer goed afgesloten.
Klein, vrijwel elke aio heeft een fillport, maar vaak maken ze die achteraf onbruikbaar. Maar deze fillport is niet anders dan wat je in een custom waterkoelings loop zou vinden.
een van de weinige die is een een keer geen rgb gebruiken, niet iedereen wilt een kleuren kermis.
Jawel op/in het koelblok zit gewoon argb.
Er lijkt wel verlichting op te zitten, dus dan hoop ik dat het ook RGB is, zodat je er mee kunt doen wat je wilt. Regenboog, één kleur, wit, of gewoon uit, iedereen tevreden lijkt me.

Ik heb hier een stapel oude ventilators en kasten met 'domme' (vooral) blauwe LEDs die niet uit kunnen zonder iets open te breken, waar je tot aan ~2013 vaak ook niet omheen kon, dus wat mij betreft is dit een vooruitgang.
Het ontwerp van het cpu blok vond ik in de vorige generatie toch veel mooier eerlijk gezegd. Met die metalen fittings op het blok. Dit vind ik er wat goedkoop uitzien. Het is ook wel te hopen dat ze de eind controle wat opgevoerd hebben op deze units. Van de vorige generatie heb ik er twee gehad, welke beiden met erg veel lucht in het systeem afgeleverd werden. Je kon ze dan wel vullen, maar dat is zo eenvoudig nog niet. Eentje is er zelfs door vastgelopen omdat er een luchtbel in de pomp vast kwam te zitten toen ik even niet in de buurt was
Zelfde ervaring hier met 2 stuks, terwijl mijn Corsair al dik 10 jaar vele, vele uren probleemloos heeft gedraaid.

Ik vond het tegenvallen voor een aio voor de gewone man/vrouw.
Inderdaad, vind dit 4 kante blok niet geweldig, maar goed smaken verschillen ;)
Lijkt me dat er geen 2*120mm op een 120mm radiator zit.
Ik vermoed een push en pull configuratie.
Ik vermoed een tikfout :p
Geen tikfout, is op dit plaatje makkelijker om te zien :)
Heh, dat meen je. Tof ^^
Zijn er oplossingen om zowel de cpu, gpu en bvb geheugen en M2 slots te koelen?
en dit aan aanvaardbare prijzen :)
CPU plus GPU samen is met AIO zoals deze.

CPU, GPU, RAM en/of M2? Nooit van gehoord. Levert ook te veel problemen op tenzij je een gigantisch grote case hebt plus dito moederbord. Want anders heb je een fors ruimtegebrek in je case (sowieso gaan de onderdelen elkaar dan in de weg zitten bij de GPU, RAM en M2 die veel dichter op elkaar zitten dan bv CPU en GPU).
Hoe zit dat dan met de GPU, heb een 5700XT red devil, maar zou niet weten hoe ik daar zo'n waterblok moet opzetten. Vind enkel de versie met waterkoeling reeds ingebouwd.

Heb wel een ruime kast, was voorzien om zo'n pomp en reservoir mee in te bouwen maar tot op heden nog geen oplossing gevonden, al geef ik toe dat ik nog niet hard gezocht heb :)
Gebruik zelf geen AIO, maar ik geloof dat je dan de fan die op de GPU zit er af moet monteren en daar het AIO blok welke bij de GPU past er op moet zetten.

Heb even gezocht en zie https://youtu.be/Pzh98abhAio voor instructies. Of https://youtu.be/Iqg6z-4DhxM kan je ook bekijken.

Edit: verkeerde link

Overigens vergiste ik me. Waar dat artikel over gaat is puur een CPU-koeler.

[Reactie gewijzigd door MicBenSte op 24 maart 2021 21:34]

klopt dit wel @Hayte


Loop 2 120mm 2x 120mm 154x120x77mm 0,91kg 16,6 tot 36,4dB(A) 99 euro
Loop 2 240mm 2x 120mm 274x120x52mm 1,05kg 16,8 tot 38,3dB(A) 129 euro
Loop 2 280mm 2x 140mm 314x140x52mm 1,18kg 16,5 tot 36,1dB(A) 139 euro
Loop 2 360mm 3x 120mm 394x120x52mm 1,33kg 17,7 tot 39,8dB(A) 159 euro

moet dat niet zijn :

Loop 2 120mm 1x 120mm 154x120x77mm 0,91kg 16,6 tot 36,4dB(A) 99 euro
Loop 2 240mm 2x 120mm 274x120x52mm 1,05kg 16,8 tot 38,3dB(A) 129 euro
Loop 2 280mm 2x 140mm 314x140x52mm 1,18kg 16,5 tot 36,1dB(A) 139 euro
Loop 2 360mm 3x 120mm 394x120x52mm 1,33kg 17,7 tot 39,8dB(A) 159 euro

Op de foto's zie ik maar 1 fan bij de goedkoopste variant, je hebt er 2 in het artikel staan :P :D

[Reactie gewijzigd door randomrepeat op 24 maart 2021 11:06]

Het is bij dit plaatje wat makkelijker om te zien, die goedkoopste variant heeft een fan aan beide kanten van de radiator, terwijl de andere varianten maar aan één zijde fans hebben. :)
Super mooi om iets nieuws te zien van be quiet! Hier zal ik zeker enthousiast de productpagina's in de gaten houden, net zoals andere plekken voor een review van deze koelers. Vooral die 280mm ziet er interessant uit. Een aardige prijs en geen RGB Dit vind ik zelf redundant! maken het aantrekkelijk.

Mogelijk een off-topic vraag aan Tweakers die zelf een AIO waterkoeling build hebben: Hoe is het onderhoud? Is er meer onderhoud nodig voor waterkoeling? Ik lees ook over een bijvulpoort. Moet de vloeistof vernieuwd worden? Ik ben altijd onzeker geweest over waterkoeling, maar ik ben ervan bekend dat het betere prestaties dan een standaard fan oplevert. ;)
Be quiet had eindelijk een AIO koeler die beter was dan de rest van de Asetek klonen door de pomp inline te plaatsen. Gaan ze nu wel niet opnieuw de verkeerde kant op met de pomp weer in het blok te verwerken. Had nog een Raijintek Orcus kunnen bemachtigen vooraleer ze niet meer te verkrijgen waren.
Was dus superblij dat Be quiet een dergelijke Pure Loop op de markt had. Nu stellen ze me weer voor het feit dat het in de nabije toekomst weer moeilijker word om een goede AIO te vinden
Ik heb gisteren de Silent Loop 2 280 ingebouwd in mijn Be Quiet 500DX kast. Het is mijn eerste AIO en mijn ervaring is positief, zeker omdat ik voor mijn 10850k een Scythe Fuma 2 had die het heel goed doet totdat je voor langere tijd meer vraagt van de CPU. Gekozen met name vanwege uiterlijk. (arctic freezer vind ik een lelijk ding)

Wat mijn zo snel opvalt:

Positief:
- Fans zijn zeer stil out-of-the-box
- Pomp maakt geen vervelend geluid, als je hem al hoort
- Meegeleverde RGB controller heeft voldoende mogelijkheden
- RGB is subtiel en eenvoudig uit, of op 1 kleur te zetten
- Logo verlichting is uit te schakelen
- eenvoudig in te bouwen

Minder positief
- Pomp is licht hoorbaar als het echt stil is (s'avonds, zonder achtergrondmuziek)
- in absolute zin bij lage belasting meer geluid dan de Scythe Fuma 2 (met name pomp)
- meer draden om weg te werken en ivm met de plaatsing van de pomp header op het mobo is die draad extra lastig
- past krap als alle vier ram slots gevuld zijn op een Asus Rog Strix z490-E
- je kunt niet de RGB controller gebruiken van de 500DX behuizing

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee