Intel stelt VMware-ceo en 80486-ontwerper Pat Gelsinger aan als nieuwe ceo

Intel stelt per 15 februari een nieuwe ceo aan. Het gaat om Patrick 'Pat' Gelsinger. Hij is nu nog de ceo van VMware, maar heeft al dertig jaar bij Intel gewerkt als technisch topman. Gelsinger was bij Intel eerder de architect van de 80486-processor.

Pat Gelsinger - Foto: Intel
Pat Gelsinger

De raad van bestuur heeft Pat Gelsinger aangesteld als ceo, schrijft Intel. De 59-jarige Gelsinger heeft veertig jaar ervaring en komt over van VMware, waar hij sinds 2012 ceo is. Hij werkte van 1979 tot 2009 al bij Intel, onder andere als cto. Ook is hij de architect van de 80486-processor uit 1989. Met de aanstelling van Gelsinger heeft Intel weer een ceo met een technische achtergrond.

Volgens Intel staat de aanstelling los van de financiële prestaties in 2020. Intel stelt dat de komende kwartaalcijfers hoger zullen uitvallen dan verwacht. Ook zegt Intel dat er vooruitgang is geboekt met het 7nm-procedé. Het bedrijf zal daar op 21 januari bij de bespreking van de kwartaalcijfers meer over vertellen.

In een persoonlijk bericht schrijft Gelsinger verheugd te zijn om terug te keren bij Intel, waar hij als 18-jarige zijn carrière begon. Gelsinger stelt dat Intel een spannende toekomst voor zich heeft met de transformatie van een 'cpu-bedrijf naar een xpu-bedrijf met meerdere architecturen'.

In juni 2018 stapte Brian Krzanich op als Intel-ceo, vanwege een relatie met een medewerker. Bob Swan, die destijds financieel directeur was, werd toen aangesteld als interim-ceo. In januari 2019 werd Swan definitief tot ceo benoemd, maar hij wordt binnenkort dus opgevolgd. Swan blijft tot 15 februari zijn rol vervullen. Het is nog niet bekend wat hij daarna gaat doen. Swan zegt volledig achter de aanstelling van de nieuwe ceo te staan.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

13-01-2021 • 17:18

54 Linkedin

Reacties (54)

54
52
37
5
1
10
Wijzig sortering
Wat ik aan Pat Gelsinger enorm weet te waarderen is hoe hij (het produceren van) producten met een bedrijfscultuur weet te verenigen. Bij VMware is Pat 1 van de, zo niet de grootste, voortrekker van een goede bedrijfscultuur. Dat wordt ook gemanifesteerd in een kreet en een handelswijze. Het 'correct' zaken doen verdient de boventoon boven meer gewin.

Pat is een zeer gelovig persoon. Naar het schijnt gaat de helft van zijn salaris naar zijn parochie. Daarbij is hij ook een enorm voorstander van een divers personeelsbeleid. Je kunt het hip noemen maar binnen VMware heeft hij er mede voor gezorgd dat het aandeel vrouwen danig verhoogd is. Ook andere groepen, zoals LBHT enzovoort, die vaak gediscrimineerd worden, kunnen op een warm hart rekenen. Dat zou je ook niet zo 1 2 3 denken bij het gemiddelde sillicon valley bedrijf, wat VMware wel is.

Een aantal jaar geleden was Pat bij de Usercon van de NLVMUG. Ik heb er toen mede voor mogen zorgen dat hij een mooi interview gaf in een tot Back-to-the-Future omgebouwde Delorean. Een feestje om te mogen doen. Hier is het filmpje ervan Wat mij bij zal blijven is dat het iemand is die nooit te beroerd is om even een praatje te maken en die zeer begaan is met andere mensen.

Daarnaast heeft Pat er bij VMware voor gezorgd dat menig technologie werd ontwikkeld dan wel geincorporeerd werd met het oog op een waardevolle toekomst voor het bedrijf. Met de verschuiving van aanschaf van licenties naar een abonnementsmodel plus de omarming van trends als containers, Kubernetes, SaaS en nog veel meer heeft Pat ervoor gezorgd dat VMware er heel goed voor staat voor de toekomst.

VMware ziet Pat met een traan in het oog gaan. Intel ziet Pat met vreugde terugkeren. Daarmee kun je stellen dat Pat eigenlijk maar voor 2 bedrijven in Sillicon Valley heeft gewerkt: Intel en VMware. Dat verschilt wel van menig ander CEO aldaar.

Ook kun je van Pat zeggen dat hij niet voor de korte termijn winst gaat en z'n hielen licht voordat foute besluiten schade opleveren, zoals je bij menig CEO in de VS ziet. Pat gaat voor de lange termijn. Gaat dat zonder fouten? Nee, natuurlijk niet. We zijn allemaal mensen en ook op dat niveau worden er soms fouten gemaakt. Maar die worden snel gecorrigeerd.

Intel kan er heel erg blij mee zijn een CEO te hebben met een technisch verstand, een goed werkend geweten en een gezonde toekomstvisie. En kijk er niet raar van op als Intel ineens ARM-achtige processoren gaat ontwikkelen :) Ik wens Pat in ieder geval heel veel succes en enorm bedankt voor de afgelopen jaren dat ik hem onze CEO mocht noemen.

[Reactie gewijzigd door Froos op 13 januari 2021 20:01]

Ik wil zijn inbreng niet minimaliseren, maar ik heb een jaar voor VMware een project gedaan op het Europees hoofdkantoor, dik 15 jaar geleden. Toen al liepen er meer vrouwen dan mannen op de vloer rond en was de persoon aan wie ik rapporteerde openlijk homoseksueel. Als ik er aan terugdenk is dat steeds met een glimlach. Ik heb zelf meermaals gechat en gebeld met de toenmalige directors en bij problemen hielpen ze me ook goed. Ik denk dat die cultuur dus ook wel deel is van het DNA van VMware.
misschien moet ik het dan wat nuanceren: ik doel met name op vrouwen op management posities. Ook zie je meer veterans, hispanics (toch een soort van minderheid in de IT) en meer. Sommige groepen zijn vooral in de VS een minderheid, voor anderen geldt het wereldwijd.
Mooi verwoord :)

Kan me die nlvmug goed herinneren :)
"Ook andere groepen, zoals LBHT enzovoort, die vaak gediscrimineerd worden, kunnen op een warm hart rekenen. Dat zou je ook niet zo 1 2 3 denken bij het gemiddelde sillicon valley bedrijf, wat VMware wel is."

Dat zou je ook niet 1,2,3 denken bij de gemiddelde zwaar gelovige Amerikaan...
Nu ga je bijna beweren dat alles afhangt van de CEO....

Onder Paul Maritz was de basis al voor de cloud Journey en de deal met Nicira was waarschijnlijk wel al onderweg....

Wel is de spinoff van Pivotal een belangrijke shift.

Nadien zijn het vooral slimme aankopen die VMware in de groei hebben gezet. Zoals ze nu als kleerhanger in de kast van Dell hangen is ook geen positieve evolutie.... En nu zitten ze recent met een giga aantal aankopen dat ze zelf soms de weg kwijt zijn voor hun positionering rond Tanzu etc... Maar dat zal wel duidelijker worden in 2021.

Leuk hoe vroeger VMware stond voor open vendor strategie maar als je tegenwoordig diep in hun portfolio zit is het gewoon een GIGA SW buy-in waar je niet of amper nog uitgeraakt. Hun License/service model is ook een cluwen geworden waar je heel wat discussies kan starten rond pricing en ze trachten de services op te splitsen en smijten ze rond je oren....

[Reactie gewijzigd door d3x op 14 januari 2021 08:34]

Er is een duidelijke shift in de stategie te zien tussen Paul en Pat. Een deel 'external' strategie was met Paul al gestart maar Paul zat ook in de applicatie hoek. Je zag dat met de Zimbra aankoop. Dat heeft VMware overigens nooit echt goed gedaan, eindgebruikers applicaties. Maar dat was de visie van Paul. Met Pat is de verdere uitbouw van het Software Defined Data Centre (SDDC) begonnen. En vanuit het SDDC naar een multi-cloud omgeving.

Een tijd lang waren de overnames gericht op een full service portfolio voor multi-cloud. Any Cloud, Any App, Any Device is nog steeds het motto. Wel is die focus een beetje opgeschoven naar security met een aantal overnames in die richting. Ik denk dat je veilig kunt stellen dat dat de verdienste is van het leadership team met Pat aan het hoofd. Overigens is de spinoff van Pivotal weer 'voorbij'. Sinds vorig jaar is dat onderdeel van het Tanzu portfolio.

Kortom, misschien dat voor de buitenstaander het soms lijkt of de weg naar de toekomst voor VMware onduidelijk is. Intern is het redelijk helder welke kant het opgaat en waar de sterke punten voor nu en de toekomst zijn. De Dell Technologies situatie zoals jij die beschrijft is er wel 1 waarbij zowel Dell als VMware redelijk onafhankelijk van elkaar opereren, zoals dat voorheen ook zo was met EMC en VMware. Om dat tot een klerenhanger in een kast te reduceren is misschien niet een juiste weergave.

Licentie technisch kan het vast beter. Ook de samenwerking tussen de verschillende productlijnen kan misschien wel wat verbetering gebruiken. Mogelijk dat daar nu het moment voor is gekomen; Het opschalen naar een nieuw licentiemodel en het verder integreren van productlijnen met elkaar.

Verandering komt altijd met weerstand en hoe groter (en misschien ook wel hoe dominanter in de markt) een bedrijf wordt, hoe meer tegenstanders het krijgt, ook tegenstand "uit principe". Zo zijn er mensen fanatiek tegen Microsoft, Apple, Google, Oracle (ok, die lag misschien voor de hand), IBM, HP, noem het maar op. Het zal met VMware niet anders zijn.

Voor VMware geldt denk ik dat het er goed voorstaat voor de komende jaren. Maar het werk is zeker niet af, zoals jij ook wel opmerkt. Op naar de toekomst, lijkt mij :)
Eén van de klachten / vermeende oorzaken van de terugval bij Intel was dat het teveel geleid werd door MBA types en dat techneuten te weinig invloed hadden.

Het aanstellen van deze persoon op de CEO positie lijkt me ook een duidelijk signaal wat dat betreft.

Op het eerste gezicht lijkt me dit zeker geen verkeerde zet.

[Reactie gewijzigd door Help!!!! op 13 januari 2021 17:40]

En het is iemand die vmware redelijk op z'n kop heeft gezet. Kan bij intel misschien ook weinig kwaad
Eén van de klachten / vermeende oorzaken van de terugval bij Intel was dat het teveel geleid werd door MBA types en dat techneuten te weinig invloed hadden.
Intel lijkt inderdaad lering te trekken uit wat er de laatste jaren fout is gegaan bij bijvoorbeeld Boeing terwijl AMD met een ingenieur aan het roer tegenwoordig heel sterk draait. Is zeer vertrouwenwekkend.
Eigenlijk vergelijkbaar met AMD. AMD wordt nu ook geleid door iemand die zelf in de microprocessors gewerkt heeft en de bedrijfsprocessen zelf meegemaakt heeft. Veel beter dan zo'n coorporate douchebag die alleen maar aan winst op de korte termijn denkt.
Opmerkelijk dat deze man al op z'n 18e bij Intel werkte, vanaf 1979.
Hij had toen al een elektrotechnische opleiding afgemaakt, en is pas daarna, in de jaren 80 aan de universiteit gaan studeren (en is afgestudeerd). En z'n eerste opleiding was gewoon een beroepsopleiding, dus bepaald niet gericht op een academische studie.
Niet te geloven, toch, dat je zo jong al zo'n belangrijke rol hebt in zulke grote vernieuwingen (80486 mede ontwerpen, was toentertijd een hele sprong vooruit) terwijl je gelijktijdig aan de universiteit studeert én je studie binnen vijf jaar afmaakt. Ik kan me voorstellen dat je medestudenten je wat raar aankijken, voor velen is de studietijd ook een feesttijd, terwijl hij toen al gelijktijdig een zware loopbaan had.

edit: weetje over beroepsopleiding toegevoegd

[Reactie gewijzigd door jmmk op 13 januari 2021 18:29]

Vergeet niet dat dit de begindagen van CPU's op een chip waren, er waren geen kant-en-klare opleidingen op dat gebied. De 8086 was net uit. Theoretische kennis was leuk, maar hands-on ervaring met basis elektronika en een goed stel hersenen was veel belangrijker. En in het land der blinden is één-oog koning, dus met een beetje praktijkervaring kon je doorbouwen.
Nou ja, de 80486 is ongeveer de 80386 + numeric co-processor. Niet bepaald de begindagen van CPU's meer hoor. De grote stap naar 32-bits was via de 80386 al gemaakt. CPU design zal toen ook al wel een onderdeel van chipdesign geweest zijn, wat in de jaren 70 al tot de opleidingen op de TU's bij Elektrotechniek ging behoren.
En niet te vergeten, de interne cache controller met maar liefst 8KB cache! _/-\o_
Ik durf wel te zeggen dat hier weinig van klopt. Ik heb namelijk een redelijk idee wat er eind jaren 70 in Silicon Valley nodig was. In die tijd werkte mijn vader namelijk daar, en er waren wel meer ouders in de straat die om diezelfde reden naar de VS waren gekomwn. Onze buren waren Joegoslaven, en mijn kleuterschool had 24 nationaliteiten. Waarom haalden ze mensen van over de hele wereld? Zeldzame kennis, vooral. Mijn vader bijvoorbeeld is in Delft afgestudeerd in de theoretische fysica - een paar jaar later was dat dus een stuk minder theoretisch.
Het is niet heel vreemd om naast je baan een bachelor of master opleiding te volgen in de VS. Het is veel normaler dan hier in Nederland. Ik ken in ieder geval meerdere collega’s in de VS die dat doen. Deels komt dit doordat gemiddeld genomen Amerikaanse bedrijven veel hiërarchischer zijn en dat je alleen met bepaald opleiding niveau bepaalde functies(management) kan uitvoeren ook al werk je 10 jaar binnen het bedrijf. In Nederland zie ik dat veel minder.
Mee eens, ik werk in Polen al vier jaar en niemand die naar mijn papieren vraagt. Ben aan het sollicteren en heb drie contracten voor me neus waarvan 1 Project manager, 1 Project manager/delivery manager, 1 IT consultant (team lead). Laatst een Belgisch/Nederlands bedrijf gesproken die interesse had, gelijk topic = school enzo... werkelijk waar.. er zijn enorme verschillen per land en continent.

[Reactie gewijzigd door DragonChaser op 14 januari 2021 02:25]

De boog kan niet altijd gespannen zijn...
Nee, maar daar wordt studeren als een feesttent geadverteerd ipv een vak leren
Toch wel grappig om te zien dat als er een keer gedoe is met een CEO, vrij wel altijd de CFO als tijdelijke CEO wordt aangesteld. Blijkbaar zorgen de "saaie boekhouders" voor de nodige stabiliteit op zo'n moment.
Mee eens, zou graag meer willen weten wat precies de mindset hiervan is.
Veelal wil je dan iig het bedrijf financieel stabiel door laten draaien. Zodoende is de cfo de logische keuze. Dit is vaak een c level wat ook betrokken is bij het grootste deel van de processen.
Dat is wel te verklaren. In de basis zijn er 3 management stijlen: De builder, de consolidator en de renovator (reorganiser). Afhankelijk van het 'weer' waarin een bedrijf zit, zoekt een Raad van Bestuur een CEO met 1 van bovenstaande profielen. Heb je jarenlang gebouwd (zoals Pat bij VMware) dan zoek je daarna vaak een consolidator, iemand die ervoor gaat zorgen dat het bedrijf gaat cashen op de investeringen die de bouwer gedaan heeft. Externe focus, hoge sales drive, focus op winst.

De renovator komt om de hoek als het bedrijf na het 'cashen' moet reorganiseren. Veel effect daarvan zie je dat bij bedrijven die te lang door draaiden op de consolidator. De focus verschuift naar binnen, er wordt dan veel gekeken naar hoe het bedrijf presteert. Dan moeten er mensen uit, producten worden end-of-life, eco-slagen in het bedrijfsprocessen worden gemaakt enzovoort.

De builder komt daarna weer om de hoek om met het bedrijf een nieuwe koers te zoeken, die route uit te zetten en daarop in te zetten in een baan omhoog uit het dal. Een externe focus met zorg voor de interne processen.

Een CFO is over het algemeen een consolidator. Iemand die risico-mijdend is, focus heeft op gezonde financiele huishouding maar ook iemand die geen grote besluiten gaat nemen die de richting van het bedrijf oncorrigeerbaar bepalen. Dat soort besluiten zullen indien mogelijk zo ver mogelijk worden uitgesteld tot de Raad van Bestuur met een nieuwe CEO aankomt. Daarom worden CFO's vaak vooruitgeschoven in tijden van "sede vacante" (tijden dat er geen CEO is).

[Reactie gewijzigd door Froos op 13 januari 2021 20:00]

Wat ik ook wel grappig vindt om te zien is dat als een bedrijf in de problemen raakt, na een korte interim fase een iemand met een engineering achtergrond als CEO wordt aangesteld. Dat heeft AMD toen ook heel goed gedaan met Lisa Su. Ik had eigenlijk verwacht dat het Jim Keller zou worden, maar dat was misschien niet een heel realistische verwachting.

Blijkbaar zorgen "saaie engineers" (zou je mij nooit horen zeggen, maar zo denkt 'de massa' er toch over?) voor de daadwerkelijke vooruitgang...
Ik denk niet dat de meeste mensen een engineer 'saaier' vinden dan een financial (zeg ik met een opleiding Bedrijfseconomie en Rechten ;)).
Verder is het logisch om kortdurend een CFO aan te stellen. Je kunt meestal wel heel even zonder sturing op technische vooruitgang, zolang je financieel maar gezond genoeg blijft om na het aantreden van een nieuwe CEO de achterstand in te halen.
Verder is het lange termijn naar mijn mening altijd goed als de CEO feeling met, en kennis van, de core business heeft. Bij een technologisch bedrijf als Intel is iemand met een engineering achtergrond dan een logische keus (en iemand die uiteraard heeft bewezen leiding aan grote divisies of bedrijven te kunnen geven).
Blijft er echter langdurig iemand aan de macht die geen feeling met, en kennis van, de core business heeft en een pure 'boekhouder' is, dan gaat dat uiteindelijk vaak fout (zie ook bijv. Boeing).

[Reactie gewijzigd door mac1987 op 13 januari 2021 19:17]

Het belangrijkste in een bedrijf is geld, wie kent er het meeste van? Dat is de CFO. Dus die komt meestal op plaats 2 (of als interim-ceo).
Op de korte termijn wel. Heb je echter alleen kennis van financiën, dan mis je meestal voldoende kennis van je product en markt om (ook financieel) succesvol te blijven op de lange termijn. Het is dan meestal ook verstandig om interim de CFO aan te stellen, maar uiteindelijk wel weer naar een nieuwe geschikte CEO te zoeken.
Hiermee zeg ik niet dat een CFO alleen financiële kennis heeft en het product en de markt niet kent, maar het is meer het specialisme van een CEO dan van een CFO.
Als het goed is is een CFO alles behalve saai en doorgaans prima in staat het schip op koers te houden. het zijn meestal alleen niet de visionaire bestuurders die de koers uitzetten. Om maar in scheepstermen te blijven. Dezelfde reflex zie je terug in dat RvC en dergelijke weer teruggrijpen op inhoudelijke mensen, in dit geval technisch, omdat die de nieuwe koers kunnen uitdragen onder het personeel zonder uitgelachen te worden.
De CFO is dan de hoogste in "rang", vandaar die keuze. Een CEO en CFO zijn redelijk gelijkwaardig aan elkaar, de CFO moet immers kunnen waarborgen dat de CEO het bedrijf niet in gevaar brengt. Andere c-level executives vallen vaak onder 1 van deze twee en staan dus ook iets lager op de apenrots. Da's niet zo raar, want meestal zijn dat CxO's van meer operationeel gerichte afdelingen.
Dat is iets te simplistisch. In de Silicon Valley cultuur is de founder/CTO ook een topfunctie. Dat zie je ook bij bijvoorbeeld TomTom in Nederland. Adyen had ook een founder/CTO maar die is net weg.
Anoniem: 428562
13 januari 2021 18:46
Vreemd dat Gelsinger als de architect van de 80486 wordt genoemd.

Het is algemeen bekend dat de 486 ontworpen is door chief architect John Crawford.
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Crawford_(engineer)
https://www.computerhisto...ections/catalog/102746866

Misschien was Gelsinger de chief chief architect ;-)

John Crawford grew up in suburban Philadelphia, the son of an engineer at Pennsylvania Bell. At that time his biggest passion was music, playing piano, trombone, and guitar. He entered Brown University intending to major in math. A computer course in his freshman year steered him in that direction, so he graduated with a degree in Applied Math with a focus on computer science. At that point he entered the Master’s Program at the University of North Carolina. At that point, one of his key interests was in computer architecture.

In the spring of 1977, he was ready to enter the workforce. After considering a number of options, he decided to join Intel in California.

His first job was doing various small programming tasks. Over the next couple of years, he gained recognition and joined the 80386 development team, where his software expertise was valued. Over the next several years, he took on increasing responsibility and became the lead architect of the 80486 and follow on Pentium processors. He was successful in incorporating some of the key concepts of RISC computing into the Intel architecture that allowed Intel to fend off the competition from this key advance in computing.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 428562 op 13 januari 2021 18:50]

In vrijwel ieder profiel van Gelsinger wordt hij genoemd als de architect of chief architect van de 486.

Ik ken de exacte geschiedenis niet, maar dit artikel geeft een aardig inkijkje: https://smartbear.com/blo...pu-designers-who-changed/

While working on the 80286 project, Gelsinger earned a B.S. in electrical engineering, and he got his Masters degree from Stanford while working on the 386. By the time Gelsinger was 25, Andy Grove offered to let him lead the 80486 project to keep him from quitting the company, since Gelsinger wanted to go to Stanford full time to earn his PhD in electrical engineering.

En:

It was the two junior engineers, Gelsinger and Crawford, who saved Intel by giving the company a fallback technology, the 80386. “Intel management told those two, ‘You figure out how to keep the 286 alive as an interim product.’ Then the 432 imploded and the 386 had to carry the company forward. Fortunately, because of the extensions and improvements they made, it did a pretty good job of keeping Intel in the market," said Nathan Brookwood, research fellow with Insight 64, who follows the semiconductor market.

As lead of the 486 project, Gelsinger introduced things like L1 cache with SRAM and an on-board math co-processor. The 486 would also be the first CPU with clock doubling, where the internal clock speed of the CPU was faster than the I/O bus.
Anoniem: 428562
@Xtuv13 januari 2021 19:54
CV van John Crawford op intel website
https://download.intel.co...pdfs/Crawford-CV-docs.pdf

Chief Architect, Intel486 Processor: 1987-1989
I was the chief architect of the Intel486 microprocessor, responsible for the product specifications, performance analysis, microarchitecture, microprogram development, and test program development. I also contributed to the definition of cache support chips for the Intel486 CPU.
Geen idee hoe hij 't als CEO van Intel zal doen, maar voor VMware deed hij het volgens mij goed. Via m'n werk Pat een paar keer als spreker gehad en ik vind het een aangename man.
Beetje offtopic maar damn wat ziet die man er nog jong uit met zijn 59!

Wel bijzonder ook, normaal vertaalt enorme technische expertise zich niet zomaar naar CEO materiaal.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 13 januari 2021 23:52]

Ik zou me niet voor kunnen stellen wie er beter dienst kan doen om een heel bedrijf op de rails te houden als een gerespecteerd hoog opgeleid iemand die loeders van projecten tot een goed einde heeft weten te brengen.
Grappig dat er net gisteren onder een nieuwsbericht discussie was over dat Lisa Su van AMD een achtergrond in de techniek heeft, en de toppersoon bij Intel niet. Bij deze dus wel weer. Ik ben benieuwd wat het gaat doen met de koers van het bedrijf.
Uhm dat gold ook al voor Krzanich.
Dat is corrrect, maar die is sinds 2018 geen CEO meer. Bob Swan had daarentegen geen achtergrond in de techniek.
Maar Bob Swan was (achteraf gezien) ook niet meer dan een veredelde 'interim-ceo'. In die 6 jaar ervoor en volgens mij uit mijn hoofd ook de voorganger van Krzanich waren ceo's met een technische achtergrond.
Laatst was er dan wel een discussie over de productie van chips en Intel eigenlijk achterloopt. Zoals geen Agile toepast en zelf wil produceren, terwijl de concurrentie dit uitbesteed en daar (dacht ik) behoorlijk voordeel uit weet te scoren.
De verwachting met deze CEO zal inderdaad zijn dat men met TSMC gaat samenwerken om wel met de vaart der volkeren mee te gaan. En als daar koppen voor moeten rollen dan is dat voor de aandeelhouders alleen maar leuk zo lijkt. :X
De 486, wie heeft m niet gehad. En dan vooral het model van AMD op een whopping 133MHz :D
Originele Intel 486DX33 hier en zonder heathsink en fan, dat kwam pas later. OS was MSDOS 3.3.
Das wel een heel oud OS voor dat platform. MSDOS5 is rond diezelfde tijd uitgekomen en versie 4 was er al in '86.
Ik had de eerste lichting 486DX33 en had volgens mij de oude Tulip NL versie van MSDOS 3.3 erop staan. Die stond nog op de 360k 5.25 slappe floppy's. Daarna wel snel over op MSDOS 5 die had memmaker aan boord, waarmee mooi meer werkgeheugen was vrij te maken /memory-lane....
En dan Norton Commander erop als soort van GUI.

Kan me alleen niet meer herinneren of Norton Commander automatisch meestarte of dat je daar nog wel een dos command voor moest invoeren.

Oh wacht dat was op een 80386.. hoewel mijn broer geloof ik wel een 80486 gehad heeft en NortonCommander gebruikte.
Daar had je autoexec.bat voor. En dat mocht je met de hand aanpassen.
Eerste PC van mijn ouders idd, een 66Mhz model. Later heb ik van de rommelmarkten voor tientjes van die apparaten gekocht om mee te tweaken. Zat een keer een 100Mhz variant tussen en heb ook een DX2 gehad (misschien dezelfde). Achteraf gezien was het misschien leuk geweest om de cpu's te bewaren. Heb wel de disks nog liggen :*)
Waauw, wat een verassing en ook eentje die ik bedenkelijk aanschouw.

Eerste reden is dat VMware in September van Dell TECH wilt loskomen, en dan zou je zeggen dat hij wel zou blijven zitten. Zou die move & zijn verzet van twee jaar geleden de reden zijn geweest?

Tweede reden is dat VMware met 9 Millard in revenue moet groeien in de komende 3 jaren. Dat was het doel wat Pat VMware had gegeven vorig jaar.

VMware verliest hier echt een topper.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee