'Broadcom wil VMware kopen'

Broadcom wil VMware kopen, zo melden financieel persbureau Bloomberg en persbureau Reuters. Een deal zou nog niet op handen zijn, maar de gesprekken lopen al wel. Broadcom zei al eerder dat het op zoek is naar overnames.

De gesprekken zijn gaande, claimt Reuters. Met de aankoop zou Broadcom zijn domein willen uitbreiden van hardware naar software. Broadcom maakt vooral chips, terwijl VMware bekend is van zijn virtualisatiesoftware. Broadcom zou vorig jaar SAS hebben willen overnemen, maar die deal ging niet door, zegt Bloomberg.

Broadcom-ceo Hock Tan zei al tijdens een call met investeerders in maart dat het bedrijf op overnamepad is. "We zijn nog steeds op zoek naar overnames. We zijn selectief in welke bedrijven we willen kopen, maar we zijn nog steeds in de markt op zoek naar dingen die we kunnen kopen, en we hebben het geld om dat te doen."

Er zijn verder geen details over de overname. Bloomberg meldt dat VMware momenteel zo'n 40 miljard dollar waard is. Met een hogere prijs die de koper meestal betaalt bij een overname, komt het overnamebedrag daar dus mogelijk nog bovenuit.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

23-05-2022 • 11:00

53 Linkedin

Reacties (53)

53
53
33
1
0
17
Wijzig sortering
Ik dacht dat VMware al jaren van Dell was.
Waren van Dell/EMC. Zijn weer op eigen benen sinds kort.
Was ook zo, tot ongeveer een half jaar geleden.
EMC had 82% van de aandelen, het was geen onderdeel.
Dell EMC heeft vorig jaar die van de hand gedaan via een rare constructie.
VMware is toch net losgeweekt van DellEMC onder de noemer meer autonomie? Ben benieuwd of VMware hier zelf op zit te wachten. Aan de andere kant... Alles voor de aandeelhouders (lees prijs per aandeel).
Yup, gok dat veel VMware medewerkers dit met argusogen bekijken. VMware was zelf de afgelopen jaren ook op overnamepad (o.a. Pivotal, Heptio, Carbon Black, Avi Networks, etc.) maar had niet verwacht dat ze nu zelf op een overname lijstje staan.

Gok dat dit gevolgen gaat hebben; veel medewerkers van de bovengenoemde bedrijven zijn al weg na de overname van VMware en gok dat er nog minder overblijven op deze manier.

Ook de VMware-natives zijn veelal gehecht aan hun bedrijf, zelfstandigheid en cultuur.

[Reactie gewijzigd door NLxAROSA op 23 mei 2022 11:22]

Alle top Execs die konden vluchten zijn al een maand of 4 weggegaan. Dit nieuws is eigenljk al lang bekent en veel mensen bij VMware zullen met argus ogen om zich heen gaan kijken.
De eerste reacties uit de Kubernetes hoek zijn alvast niet positief als ik Twitter zo lees.
Hallo (ex)collega! Ik bekijk dit inderdaad met argusogen 8-) :+
Ik heb nog een positie in mijn team open op dit moment hè. 8-)
Anders ik wel collega... Had liever dat Intel een bod had gedaan :Y)
Meer autonomie? Meer een enorme lening die Michael Dell en Silver Lake Partners wel eens moesten gaan inlossen door een gedeelte van de waarde te verzilveren. Daarom lieten ze ook nog iets van 10 miljard aan dividend aan zich zelf uitkeren net voor de "verzelfstandiging".

Verder is het ook een beetje een schijnconstrucie want VMware valt niet meer onder de Dell Technologies "holding", maar de aandeelhouders van Dell Technologies (Michael en Silver Lake) hebben samen alsnog een meerderheidsbelang in VMware. Dus echt onafhankelijk en autonoom is het nog steeds niet.
Als deze overname doorgaat zie ik de hyperscallers wel accelereren met oa Outpost. Als klant zijnde met een VMware Cloud strategy is het dan verstandiger om alles via AWS of MS te betrekken. Toch onprem en compleet managed.
Zeker in enterprise land is de vraag naar managed services enorm. Geen CxO zit daar te springen om zelf xx miljoen te gaan investeren om een slap aftreksel van AWS/Azure/GCP te bouwen. Het niet hebben van een managed service doet VMware (en andere partijen zoals VMware) op termijn de das om.

Ook in enterprise land wordt zo'n overname met argusogen bekeken; veel van die bedrijven wilden juist af van IBM en andere vendors met 'voor alles een tooltje'.

Maar goed: de één zijn dood is de ander zijn brood of zoiets. Als je lekker bouwt aan oplossingen bovenop de cloud in plaats van onder de motorkap zie ik gouden bergen. :)
Ik kantoorland ben ik het best met je eens, maar in productieland is dit de komende jaren nog compleet onmogelijk. Wanneer downtime een ton per uur kost en latency van 2 miliseconden compleet onacceptabel is, ga je het met een cloud strategie niet redden.

Overigens is een gemiddeld kantoor bedrijfje met 12 SaaS producten wel een flink bedrag extra kwijt tov het zelf hosten.

[Reactie gewijzigd door Vogel666 op 23 mei 2022 13:01]

Als je cloud als 'buiten de deur' ziet, dan geef ik je volledig gelijk. Maar zoals hierboven al gezegd komt de cloud ook je eigen datacenter in tegenwoordig. Dus naar de cloud waar kan en lokaal waar moet (kan me nog wel een gevalletje herinneren waarbij productierobots via software moest worden aangestuurd en de enige optie was een datacenter recht naast de productielijn).
aahhh.... de private cloud...met onsite colocation...
Ja, ja leuke termen om je manager tevreden te houden. Maar het is wat het is...een server... zoals die al 40 jaar in de serverruimte staat.
Het gaat vooral om het 'managed' gedeelte uiteraard, dus niet alleen maar een 'domme doos' maar het complete beheer inclusief alle software die daar dan, al dan niet gevirtualiseerd, in containers, of wat dan ook, bovenop draait.

Da's waar je op bespaart. Uiteraard niet altijd een leuk bericht voor mensen wiens werk dat nu is.
aha....dus het ijzer heeft een andere eigenaar en verantwoordelijkheid voor het beheer ervan ligt nu bij de leverancier vs. de IT-afdeling die de leverancier (uurtje factuurtje) vraagt het onderhoud te doen.

Het verschuiven van eigenaarschap en verantwoordelijkheid verandert niets aan de techniek en zelfs niets aan de uitvoering van het onderhoud...alleen de prijs verdubbelt.

Voor dat extra geld krijg je wel een SLM-er een SDM-er die je uren mag doorzagen over verstoringen die contractueel nooit hadden mogen plaatsvinden, want ja....verstoringen dienen wel het contract te lezen voordat ze optreden...

[Reactie gewijzigd door Vogel666 op 25 mei 2022 02:14]

Geen on-site collocation, maar on-premise collocation.
onsite: ter plekke
on premises: op het terrein
In het design language zit er wel een verschil in, maar alles hangt gewoon af van het oogpunt in het design.

In mijn omgeving:
On-site als met spreekt van fysieke locatie.
On premise als met spreekt van een logische locatie.
Private Cloud is totaal iets anders dan alleen maar een server in een serverruimte.

Private Cloud zoals het bedoelt is werkt met workflows voor delivery etc, etc. Dat is totaal wat anders dan een workload extern draaien
Ligt er een beetje aan he. Veel Enterprises waar ik mee werk maken een bewuste keuze om een deel van de workloads gewoon binnen haar eigen data centers houden, maar die ander workloads juist extern hebben. Maar dan wel op dezelfde manier als zij nu ook hebben. Dus VMware based. Scheelt een hoop hussle met skillgaps .

Maar ja, we gaan het zien. Ik zie in ieder geval in Palo Alto de ene na de andere Exec vertrekken.

Pat G is zelf ook op tijd vertrokken

[Reactie gewijzigd door backupdevice op 23 mei 2022 12:40]

Als VMWare hetzelfde lot zal ondergaan als Symantec, dan vrees ik voor de toekomst.
Bedoel je "Symantec enterprise security" (zakelijk) of NortonLifeLock (voorheen Symantec, nu alleen de consumenten software)? En welk lot is dat precies?
Symantec was eerst markt ledier voor AV producten, had 70% can de markt in handen, na de overname is zijn ze op alle fronten voorbij gestoken door de concurrenttie, Broadcom had het wel overgenomen maar had er geen visie voor, duurde meer dan een jaar voor documentatie een beetje terug beschikbaar kwam bijvoorbeeld.
Documentatie was met de LSI/Avago overname ook al (en is nog steeds) een probleem. Veel informatie verdwijnt helaas in een zwart gat bij overnames. [rant] Het is nu (8 jaar later!) een beetje werkbaar maar wel alles achter irritante boadcom logins of onnodige acceptatieformulieren zodat je op een machine met enkel cli ook niets meer kan downloaden. [/rant]
Afstoten van alles wat niet als runrate neergezet kan worden. Wat behouden blijft wordt als melkkoe neergezet. Als dit doorgaat betekent dit het einde van VMware zoals wij dat nu kennen.
professionele Symantec producten als Symantec.cloud ( ex messagelabs ) en SMG ( mail security appliance ) zijn onder Broadcom volledig naar de haaien. Opgezogen en gewurgd.
Alleen wanneer ze zichzelf uit de markt prijzen.
Zat eraan te komen. Broadcom heeft een enorme cash positie opgebouwd afgelopen paar jaar en ze hebben al een share repurchase programma afgewerkt. Ze hebben ook geen astronomisch hoog dividend, dus ze moeten haast wel.
het zat er aan te komen dat ze iets gingen kopen, maar je zou verwachten dat dat meer in hun straatje past. Het kopen van VMware is in mijn ogen een wat vreemde zet. Ben benieuwd wat dan de gehele visie is.
Klopt :) VMware is een aparte move. Die zag ik ook niet aankomen. Chips bakken is een vrij cyclische onderneming. Het zou ook nog kunnen dat ze een vooruitziende blik hebben en weten dat ze de boot aan het missen zijn. Wedden op 2 paarden kan geen kwaad.
Denk juist een goede move.. steeds meer bedrijven willen naar de cloud en dus zal de vraag naar lokale hardware wegvallen. Cloudhardware (voor Microsoft, Amazon, Meta, Google etc) zal wel groeien maar ook een vrij gesloten concurrerende markt worden.

Door on-prem hardware te combineren met on-prem software suites, kun je juist meer macht uitoefenen op de markt die overblijft.
En cloud providers hebben geen switches en apparatuur van bv Broadcom nodig? Het verschuift alleen wáár het staat.
Having said that, wij zien juist toch een hoop bedrijven bewust zelf hosten, al dan niet colocated, om zelf meer grip te hebben en zeker te weten waar je data staat. En daar ben ik ook 100% voorstander van. Zolang ook maar investeren in security.
Daarom wijs ik ook naar cloud hardware markt. Echter, dit zijn een paar grote spelers die steeds meer inzetten op openstandaard hardware en kunnen soms extreem kieskeurig zijn over wat ze willen inkopen. Beetje a la vliegtuig verkoop.. Ze kopen niet vaak en zijn kieskeurig. Maar heb je een order te pakken, zit je als leverancier snor.

De onprem markt kent meer divers publiek wat orders vaak klein maakt maar wel meer orders in totaal.
vmware doet toch helemaal niets in de cloud maar alleen on-premises? Alle clouddiensten die je noemt draaien op hun eigen hypervisor. De hele on-premises private cloud staat juist onder druk door o.a. Microsoft die Azure richting de lokale on-premises datacenter pushed.
Ik wijs naar Broadcom die zijn portfolio wil verbreden in on-prem omdat de cloud hardware markt hard kan zijn voor leverancierss.
Zeker niet alleen lokaal, al jaren bezig met Hybrid Cloud. Zie oa https://www.vmware.com/products/cloud-foundation.html en https://www.vmware.com/cross-cloud-services.html
Werkt met onder andere Azure, Oracle en Google Cloud. Kun je VM's verplaatsen tussen lokaal en cloud provider afhankelijk van vraag vs kosten. Voor VMware on Azure zie oa https://azure.microsoft.com/en-us/services/azure-vmware/
Grote verschil tussen AWS en Azure is dat VMware on AWS een managed service is vanuit VMware tov een Microsoft (of third party) managed in Azure

Schijnt functioneel wel hetzelfde te zijn
Je hebt VMware Cloud on AWS maar ook gewoon in Azure. Gewoon hardware bij AWS of MSFT met een VMware hypervisor. IAAS dus 😉
Broadcom heeft al een aardige Software divisie, eerder is CASoftware en later Symantec overgenomen
Ah, Symantec.... Daar heb ik dan ook nooit meer iets van gehoord.
Omdat ze nu Broadcom heten. Al hun producten zijn van naam veranderd.

Broadcom is sterk aan het inzetten in hardwarekoppeling van de software. Dus willen ze Symantec antivirus and beveiliging en VMware virtualization in hun SAS en netwerk controllers, en switches. Fortinet doet al jaren beveiliging zoals virus detectie op de switches zelf.

Met VMware hadden ze ook geprobeerd een soort van DPU integratie te maken. Maar ik denk dat ze snel gemerkt hebben dat VMware maar een schilletje op Linux is, en de virtualisatie is enorm stijf en redelijk ouderwets en wordt dus enkel aangekocht door bedrijven die zonder veel kennis van virtualiseren willen virtualiseren.

De ARM poot van VMware die met veel fanfare aangekondigd was enkele jaren geleden is nog steeds ronduit gebroken en nog steeds in technical preview. Project Monterey (VMware op DPU) is ook nog steeds een grote grap.

KVM is een stuk beter op alle vlakken, en gemakkelijker om te integreren op alle platformen. Ik denk dat ze net zoals nVIDIA sterker gaan inzetten op open source ipv bedrijven die met haken en ogen aan elkaar hangen (zoals VMware) terug wegkaatsen.

[Reactie gewijzigd door Guru Evi op 23 mei 2022 16:26]

Misschien dat de nieuwe toekomstige VMWare versies dan 'beter werken' of 'meer geschikt zijn' op chips die door Broadcom geproduceerd worden. Een win-win situatie voor hen in dat geval.
broadcom was in 2015 overgenomen/samengevoegd door Avago, en nu diverse andere software bedrijven overnames verder vind ik de zet zo gek nog niet. Maar als ze vmware aanschaffen zullen ze ongetwijfeld ook iets met clouddiensten gaan combineren los van hun google cloud samenwerking. Veel overheden zitten ook nog op de vmware diensten dus dat is ook een mooie buyin.
Met de aankoop zou Broadcom zijn domein willen uitbreiden van hardware naar software.
Daar is Broadcom al jaren geleden mee begonnen.
Zo hebben ze in 2019 bv al Symantec overgenomen.
Tweakers heeft de artikelen van bloomberg en reuters verkeerd begrepen. "Uitbreiding" slaat niet op de uitbreiding van hardware naar software, maar de uitbreiding van hun inmiddels al flinke aandeel in software naar nog meer software.
Kan je wel vertellen dat het belachelijk duur geworden is om met VMware te draaien.
Veel providers e.d. stappen over op Nutanix, out of the box meer features, minder configuratie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee