Disney blaast merknaam Lucasfilm Games nieuw leven in voor Star Wars-games

Disney heeft het merk Lucasfilm Games nieuw leven ingeblazen. Alle komende Star Wars-games worden onder dat merk geschaard. Lucasfilm Games gaat met verschillende studio's samenwerken aan games.

Of het oprichten van Lucasfilm Games iets verandert aan de Star Wars-licentie die uitgever EA momenteel heeft, is nog niet bekend. In een YouTube-video toont Disney onder de noemer Lucasfilm Games beelden uit allerlei recente Star Wars-games, waaronder de titels van EA.

In de aankondiging schrijft Disney dat Lucasfilm Games de noemer is waar alle Star Wars-games voortaan onder zullen vallen en die games worden van het bijbehorende logo voorzien. Voor zover bekend lijkt het er niet op dat er een nieuwe studio is opgericht. Disney meldt dat Lucasfilm Games samenwerkt met verschillende studio's.

Lucasfilm Games werd in 1982 opgericht door Star Wars-bedenker George Lucas. De divisie maakte niet alleen klassieke Star Wars-games zoals X-Wing en Jedi Knight, maar ook de adventuregames The Secret of Monkey Island, Loom, Indiana Jones and the Fate of Atlantis en Day of the Tentacle. In 1990 werd de naam gewijzigd in LucasArts. Toen Disney in 2012 Lucasfilm in zijn geheel overnam, werden de werkzaamheden LucasArts stopgezet en werd de ontwikkeling van games bij andere uitgevers neergelegd, zoals EA.

Disney verwijst naar nieuwe Twitter- en Facebook-accounts van Lucasfilm Games. Daarop moet in de toekomst meer informatie over Star Wars-games verschijnen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

11-01-2021 • 22:08

113 Linkedin

Reacties (113)

Wijzig sortering
Ik vraag me af wat dat betekent voor EA. Zij hebben met Disney een 10-jarige deal gesloten zodat zij Star Wars mogen gebruiken voor hun games. Die deal loopt af in 2023. Gezien het fiasco genaamd Battlefront II zou het niet geheel onterecht zijn als EA dan de rechten voorgoed kwijtraakt.
Ik vraag me af wat dat betekent voor EA. Zij hebben met Disney een 10-jarige deal gesloten zodat zij Star Wars mogen gebruiken voor hun games. Die deal loopt af in 2023. Gezien het fiasco genaamd Battlefront II zou het niet geheel onterecht zijn als EA dan de rechten voorgoed kwijtraakt.
Ach wees nou eerlijk buiten The Mandalorian en de laatste spel Star Wars: Jedi Fallen Order, stelt Disney Star Wars helemaal niks meer voor, en is het meer een schaduw geworden van wat Star Wars vroeger voor de overname was.
In het licht van de laatste trilogie, en vooral de laatste daarvan, is de keuze voor EA inderdaad volledig te begrijpen. Zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld er uit knijpen en daarbij wat ooit groots was compleet de vernieling in helpen, dat is een beschrijving die prima past bij zowel Disney als EA... Die twee verdienen elkaar.
Huh?

Ze zetten er groot op in, er verschijnen veel releases... en jij hebt het over de vernieling in helpen? Star Wars is nog nooit zo groot geweest als nu.


FF OFFTOPIC

Is het niet zo dat er altijd al een deal is geweest tussen Disney en Lucas Films, sinds de jaren 90, om bijvoorbeeld het thema in Disneyland Resort Paris te gebruiken destijds... over the US en Japan weet ik het even niet. Ik kan me herinneren als kind daar Star Wars te hebben gezien, Shops & een soort Film van 4D ervaring (wat toen vrijwel in de kinderschoenen stond) terwijl der destijds minder aandacht aan werd besteed!? Hetzelfde met Michael Jackson toch?
Rey is een aanfluiting, een karakter zonder enige flaws (wat betreft dat ze goed is in alles), wat zonder enige training niet alleen enorm sterk is maar zelfs gewoon ter plekke nieuwe force abilities verzint. En vervolgens durft de Skywalker naam te claimen terwijl de enige overblijvende echte Skywalker die een redemption doormaakt wat een geweldig verhaal had kunnen zijn afgedankt wordt als oud vuil. Daar had ik het over, the rise of Skywalker is pure trash en een weerzinwekkende afsluiting van de film serie (de drie trilogieën).

Verder is Disney inderdaad vooral heel erg veel op kwantiteit in aan het zetten ja. Ze doen heel veel en vooralsnog zal het financieel ook wel een succes zijn, maar of er ook kwaliteit uit komt is maar zeer de vraag. Vooralsnog is the Mandalorian zeker cool (al moet ik seizoen 2 nog zien) maar het is afwachten of ze dat niveau vol kunnen houden. Wat @OBKKD_NL hierboven ook zegt dus.

Wat betreft de vergelijking met EA, EA is ook juist heel goed in financieel succes. Maar vaak ten koste van de ip. Zo snel mogelijk cashen en boeien wat het met het originele werk doet. En daar zie ik dus veel overeenkomsten met Disney.
Wellicht is het verstandiger om het merendeel van je zinnen te starten met, "Ik vind". Ik ben opgegroeid met Star Wars en heb me persoonlijk erg vermaakt met de eerste films én laatste films. Ik moet je eerlijk bekennen dat het me frustreert dat men (wellicht onbedoeld) overal roept dat het de laatste films slecht zijn. Nee; jij vindt ze slecht.

Mandalorian heb ik me ook erg mee vermaakt, ik verwacht dat je seizoen 2 ook leuk gaat vinden! Veel plezier!

Edit: Hulde voor het anders verwoorden van je post!

[Reactie gewijzigd door Nedje op 12 januari 2021 10:18]

Uiteraard mijn mening allemaal ja, het is niet iets wat een feit kan zijn. Maar wellicht was ik in mijn half wakkere maar niet meer kunnen slapen 6 uur toestand ietwat fel in mijn bewoording :+ excuus daarvoor.
Goh,

Ik deel toch wel wat zijn mening hoor,

Opgegroeid met de eerste (episode 4,5 en 6) films en de "goede" games (vooral de x-wing en Tie-fighter series, geweldig)

episode 1 2 en 3 vond ik al niet echt goed meer, maar 7,8 en 9 zijn een ramp,

gewoon kompleet "gedisneyed" vind ik dat (en pas op been een GROTE disney klassiekers fan)

Helden in de nieuwe films : jong blank meisje en "afro-amerikaan" komaan zeg disney !!!!!!
anti-held : een tiener met een reuze pukkel !!!!!, KOMAAN disney :( :( !!!!!! (dat moet dan Darth Vader vervangen ????)
Als je echt politiek correct wilt zijn, of zo super WOKE als alle andere zever tegenwoordig, maak er dan complete aliens van hééé, ipv de klassieke disney sterretjes voor jullie disney publiek !!! daar had ik nog gerust mee kunnen leven.

Trouwens disney, "The Mandalorian" : SUPER , meer van dat, in mijn opinie hebben die volledig de "oude" (episode 4,5,6) vibe !!! waarom durfden ze dat niet met de films ?
Je wordt kei hard gedownvote, maar je hebt wel gelijk naar mijn idee - wellicht een beetje lomp, maar wel gelijk. Het Disney Sausje doet het genre niet goed, ik was al bang dat ze ergens zouden gaan zingen midden in de film.

Het gaat of fantastisch worden met alle erkende personages en series of het wordt helemaal klote. Maar als het richting de mandolorian gaat is het goed, het mag nog wat dieper en donkerder..
Ben met je eens 4,5,6 zijn gewoon heel goed, 1,2,3 waren veel minder en 7,8,9 werd elkdeel slechter.
Vind zelf de beste film onder disney wel rogue one en mandalorian is gewoon perfect vind ik voor een serie.
Mijn geschiedenis leraar heeft mij geleerd wat een feit is door de zin:
"Het is een feit dat een koe meer schijt dan een geit."
Dus het lijkt mij wel degelijk een feit dat de laatste 3 star wars films slecht zijn of in elk geval slechter zijn dan de vorige 6. Dat jij ze nog altijd leuk/vermakelijk vind is dan een mening. ik zelf vond ze ook wel onderhoudend om eerlijk te zijn, maar ik ga ze niet herbekijken. Terwijl ik dat met de origine trilogie wel doe.
Dus het lijkt mij wel degelijk een feit dat de laatste 3 star wars films slecht zijn of in elk geval slechter zijn dan de vorige 6.
https://www.the-numbers.c...chise_movies_overview=od5 Ik vraag me af of disney het met je eens is.. daarnaast is het natuurlijk onzin om te zeggen dat iets beter is dan iets anders, zonder te noemen welke metrieken je vergelijkt. Vermakelijkheid? Subjectief, persoon a vindt iets anders dan persoon b. Ratings? Geven mensen die een film leuk vonden even snel een mening als mensen die door deze film teleurgesteld zijn?
Nou, je geeft die link, maar om nu 123 te zeggen dat de nieuwe films minimaal de oude evenaren klopt ook niet. De oude films hadden een investering van 10-30 miljoen en een opbrengst van rond de 0,5 miljard. De nieuwe films hadden een investering van 250 - 350 miljoen en hebben "maar" een opbrengst van 1-2 miljard. Dat is dus bijna 10x lager! En als ik nu subjectief mijn mening mag geven of de nieuwe films ook inderdaad 10x slechter zijn dan de oude, dan ja dat zijn ze!
Veel mensen hadden kritiek op episode 1-3. Ik ben geen die hard fan, maar ik heb alle films gekeken en ik kan zelf niet anders concluderen dan dat ik ook deze episodes enorm gaaf vind en naar mijn mening naadloos opbouwen naar episode 4.

Misschien dat het kwam door de nostalgie van episode 6 kwa stijl en art dat veel core fans deze trilogie onder vonden doen aan 4-6. In episode 7 tracht JJ terug te gaan naar die nostalgie, look and feel; en succesvol. Maar vervolgens kan dat complete verhaal inclusief haar characters aan gort worden geschoten, het gaat helemaal nergens meer over.

Wat dat betreft ben ik zelf groot fan van episode 1-3, maar dat komt misschien ook doordat ik in die tijd ben opgegroeid. De art en cinematics in episode 7 vind ik ook heel vet, begrijp me niet verkeerd, maar alles eromheen, ik ben iig enorm teleurgesteld. Het enige positieve wat Disnet heeft gebracht is denk ik The Mandalorian. Al stellen mijn vrienden dat ook de Clone Wars animated show een geweldige toevoeging is. Ik kon me niet over de animatie stijl heenzetten.

Heeft toch ook wel ietwat van humor om te zien hoe eerst alles wat George Lucas op heeft gebouwd kapot is gemaakt om vervolgens toch maar opnieuw hetzelfde pad weer te bewandelen. Was toch niet zo verkeerd wat de beste man had opgebouwd?

[Reactie gewijzigd door IngamerX op 12 januari 2021 09:33]

Ben het met je eens inderdaad wat episode 1-3 betreft... Die kregen heel veel kritiek, en misschien dat dat voor deel 1 ook wel terecht was al kan ik die ook nog wel waarderen. Maar vooral 2 en 3 waren naar mijn mening geweldig. En sterk eindigen in een trilogie is altijd beter dan sterk beginnen en dan steeds slechter worden.

Wat 9 betreft, ik denk dat deel van waarom ik er zo zuur over ben is dat ik echt heel erg hoopte dat Ben Solo de Skywalker zou zijn waar de naam van de film op sloeg, dat die een geweldige redemption arc door zou maken. Sterker nog, ik was er eigenlijk van overtuigd nadat bleek dat er geen familiale connectie was tussen Rey en Luke. Hoe ze dan aan het einde de naam voor zichzelf claimde, ugh, dat was de drol op de azijntaart voor mij.
Ach, qua financien zal men bij Disney in totaliteit tevreden zijn over de hele franchise lijkt me...
Voor mij persoonlijk zijn deel 4-6 de enige echte Star Wars films, en vallen deel 1-3 helemaal niet zo tegen als iedereen roept. Er had van die serie alleen per film 30 minuten materiaal moeten sneuvelen op de montagetafel. Deel 7-9 moeten het in mijn ogen vooral hebben van de visuele bombast, het zijn films volgens het boekje. Van de nieuwe films vond ik alleen Rogue One echt sterk.
Zonder enige flaws, knijpt een transport vol mensen kapot.

Weet je wel wat flaws betekend?
Ik wel ja... Een flaw is een tekortkoming in het karakter. Dat heeft Rey niet, zij is het film equivalent van een rpg karakter met max stats en alle skills (imho). Dat betekent niet dat er nooit iets mis kan gaan. Dat transport was volgens mij ook een ongeluk, en deels aan Kylo Ren te wijten.
Ze verloor door haar haat en woede de controle. Iets dat in alle drie de films steeds oploopt tot dit hoogtepunt aan toe.

Je laten verleiden tot haat door een vijand is een flaw.
Dat klopt Disney heeft sinds 89 al de de attractie star tours in alle toenmalige pretparken( DisneyLand, DisneyWorld, Disney Tokyo en Parijs). Ten opzichte van de Micheal Jackson attractie in epcot is het grote verschil dat Star tours in de originele vorm een echte ride is in een 3d simulator met animatronics. En ook volledige theming binnen en buiten de attractie. Inmiddels is de tweede versie van de attractie gebouwd.

Terwijl Micheal Jackson's Captain EO echt een 4D film was waar je gewoon stil zat in de bioscoop.

Inmiddels hebben ze na de overname in Disney World en Disney Land een compleet star wars thema gedeelte van het park.
Je geeft nu juist de voorbeelden waaruit blijkt dat star wars weer op het juiste pad wordt gezet en hoop biedt voor een weer aantrekkelijk star wars tijdperk. LucasArts stond voor mij ook voor kwalitatief hoogwaardige games. Laten we hopen dat deze ontwikkeling meer dan een goed signaal is!
Je geeft nu juist de voorbeelden waaruit blijkt dat star wars weer op het juiste pad wordt gezet en hoop biedt voor een weer aantrekkelijk star wars tijdperk. LucasArts stond voor mij ook voor kwalitatief hoogwaardige games. Laten we hopen dat deze ontwikkeling meer dan een goed signaal is!
Ik hoop dat we nog goede spellen krijgen, maar heb na de laatste Disney Star Wars trilogie films, geen vertrouwen meer in de Disney Star Wars films, ik weet de wonderen zijn de wereld niet uit, maar heb heel weinig vertrouwen er nog in.
Er komen anders 12 films/series uit de komende tijd. Hetzelfde zal het niet zijn als vroeger maar ze zetten er imho juist groot op in!
Ik hoop met je mee dat deze aanpak ook daadwerkelijk fijne Star Wars-belevenissen oplevert. Tegelijkertijd kondigen ze wel heel veel projecten tegelijk aan, en dat baart me ook weer zorgen. Hopelijk betekent het niet dat ze spreekwoordelijk met hagel schieten en hopen dat er iets moois tussenzit.
Het schrijfwerk, sfeer en liefde voor het materiaal moet ook allemaal in orde zijn. Daarom hoop ik ook echt dat The Mandalorian niet zomaar een toevalstreffer was, anders zullen we het weer moeten stellen met een gebrek aan visie en samenhang zoals bij de sequel trilogy.
Dan zou ik liever zien dat ze aan minder projecten tegelijk werken, zodat ze per project meer aandacht eraan gaan besteden.
Maar positief bekeken: er komt een 3e seizoen Mando, Ewan McGregor gaat weer Obi-Wan spelen, er komt een heel 'boek' van Boba Fett met Temuera Morrison in de titelrol. Dat geeft ook wel weer hoop dat er veel aankomt om ons op te verheugen. Maar op de hype train klimmen probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen. Net als met de naam LucasArts: eerst zien, maar in de tussentijd wel stilletjes hopen. ;)
In ieder geval voor een deel van de series zijn ze terug gevallen op mensen die ook onder George Lucas aan de Clone Wars werkten. Ik denk dat de series meer een 'voor iedereen wat' situatie wordt waar sommigen de oude fans zullen aanspreken en andere series voor nieuwe doelgroepen bedoelt zijn. Vergelijkbaar met de mcu en arrow-verse bijv.
Marvel is echter ook eigendom van Disney.

Gezien de aankondingen komen alle TV-series in ieder geval bij elkaar in een soort van "Avengers". En de crossovers die nu al in de Mandalorian zitten.

Ach, het hoeft allemaal niet hoogstaande televisie te zijn, dat is de Mandalorian ook niet, maar het ziet er allemaal geweldig uit en het is bijzonder vermakelijk. Als dat het moet zijn voor deze generatie Star Wars producten dan lijkt me dat helemaal prima.
Het was niet mijn bedoeling om persé Disney voorbeelden te geven, al is Marvel wel van Disney natuurlijk. Het was bedoelt als twee losse voorbeelden van shared universes in de bios / op tv waar verscheidene films/series iets andere doelgroepen dienen aan te spreken.
En is Marvel weer eigendom van Disney, als ik het me goed herinner.
Exactly part of the problem vanaf moment overname.
De CGI shows zijn ook wel vrij populair. Behalve Resistance, die is redelijk trash. Persoonlijk ben ik er niet zo weg van, toch een wat jongere doelgroep dan Mandalorian en Fallen Order.
Ik zie het eerder als: dat ze met Jedi Fallen Order en The Mandalorian juist eindelijk weer de goede draad op pakken, de nieuwe Rogue Squadron ziet er goed uit, The Book of Boba Fett kijk ik naar uit en door het 2de seizoen van the Mandalorian ben ik toch wel nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Ahsoka Tano.

kortom ik vermaak me weer met Starwars na dat ik bij deel 9 in de bios inslaap viel.
Zowel de films als veel games zijn altijd een beetje quirky geweest. Ik voel daar zelf een hoop sentiment en nostalgie bij, maar als ik eerlijk ben...
Ook de eerste trilogie was niet vies van matige clichés en, ook voor die tijd, ondermaatse animaties.
En een hoop SW games die ik heb gespeeld van voor het Disney-tijdperk waren best brak. Het officiële EP1 spel, een of ander clone wars spel op de Gamecube, bounty hunter,...natuurlijk waren er ook goede tijdloze spellen, maar die zijn denk ik nog steeds niet uitgesloten.
Ik ben overigens geen fan van Disney hierin, ik denk alleen wel dat het grote "vroeger was alles beter"-gevoel rondom deze franchise strong is.
Zowel de films als veel games zijn altijd een beetje quirky geweest. Ik voel daar zelf een hoop sentiment en nostalgie bij, maar als ik eerlijk ben...
Ook de eerste trilogie was niet vies van matige clichés en, ook voor die tijd, ondermaatse animaties.
En een hoop SW games die ik heb gespeeld van voor het Disney-tijdperk waren best brak. Het officiële EP1 spel, een of ander clone wars spel op de Gamecube, bounty hunter,...natuurlijk waren er ook goede tijdloze spellen, maar die zijn denk ik nog steeds niet uitgesloten.
Ik ben overigens geen fan van Disney hierin, ik denk alleen wel dat het grote "vroeger was alles beter"-gevoel rondom deze franchise strong is.
Als ik naar films kijk en series kan ik met zekerheid nu zeggen dat de films en series vroeger beter waren, natuurlijk heb je nog wel een paar goeie die uitkomen in de bioscoop/streaming dienst, maar dat is nu steeds meer zeldzaam aan het woorden.
Nou.... mensen waren ook al niet zo blij met ep 1, 2 en 3...
Of alle rereleases ("special" editions), met CGI en/of 3D.

[Reactie gewijzigd door MeMoRy op 12 januari 2021 07:33]

Ik vind het de laatste tijd juist weer veel beter gaan. De Mandalorian is de tofste Star Wars Content in jaren, Fallen Order is inderdaad cool, maar ik heb ook heel veel plezier met Star Wars Squadrons en de nieuwe lichting Marvel Comics.
Disney Star Wars haten mensen altijd bijzonder veel op, maar we moeten niet vergeten dat de enige goede Star Wars films uit 1977, 1980 en 1983 waren totdat Disney het overnam. Episode III was nog wel oké, maar Episode I en II zijn natuurlijk lachwekkend slecht. Het zijn mijn favoriete films en ik kijk ze nog steeds graag, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik een jongetje van 8 was toen The Phantom Menace uit kwam.

Episode VII was de beste Star Wars film sinds 1983 en wordt daarna nog overtroffen door Rogue One. Dat VIII en IX het verhaal zo naar de klote weten te helpen is eeuwig zonde, en het zou het beste zijn als ze die films gewoon offline halen, dat stuk van het verhaal non-canon verklaren, en hun excuses aanbieden. Verder is Solo een vermakelijke film, en The Mandalorian was het eerste seizoen goed en het tweede seizoen uitstekend.

Verder was Battlefront I aardig en zat er heel wat potentie om daarop door te bouwen in Battlefront II, maar was dat pay2win als een drol op je verjaardagstaart. Kan het nog zo'n goede taart zijn, die drol kan je niet omheen. Verder is Jedi Fallen Order gewoon een hele goede game. Dus wat mij betreft trekken ze de lijn van Star Wars prima door, inclusief de missers.
Disney vindt zijn vorm wel. Ik was 12 toen The Empire Strikes back uit kwam. Op de eerste na heb ik van alle films de hype mee gemaakt toen ze uit kwamen. Deel I en II zijn inderdaad minder vermakelijk en in veel opzichten te droog. Ik vond ook VIII persoonlijk ook niks en het plot in IX jammer.

Han Solo is een geweldige film en Rogue One helemaal in de sfeer van Old Skool Star Wars. The Mandalorian is gewoon een erg goede SF Western.

Het komt wel goed, het SW Universum bevat te veel goede componenten om nog uit te diepen.
Disney heeft te lang gedacht dat SF gaat over heen en weer vliegen in de ruimte. In het geval van SW is dat niet zo. Best scenes zijn gewoon op de grond.

Geef het even tijd.
Episode III was nog wel oké,
Dat is vanzelfsprekend. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 12 januari 2021 08:46]

Je mening over Episode VII verbaast mij niet, Het was zowat een exacte kopie van A new hope. 8)7
Ik ben het deels met je eens, maar ik zou Ep 1 en 2 niet lachwekkend slecht noemen, maar gewoon niet zo goed als. Daarentegen heb ik eindeloos veel uren gespeeld met de episode 1 game op de pc (ik was een klein kind en ben eindeloos vaak gestorven, maar ik bleef toch proberen). Toch heb ik veel genoten van the force awakens, the last jedi heeft een aantal leuke thema's aangesneden (ondanks dat de film meh was), maar als Filoni en Favreau als een soort caretakers vanaf nu alle star wars activiteit gaan overzien heb ik toch super veel vertrouwen in de toekomst.

Jedi Knight, rogue squadron en episode 1 podracer kijk ik met super veel mooie nostalgie op terug, maar je moet tegenwoordig toch met een aanzienlijk 'betere' game komen wil je evenveel impact hebben, en miss is dat zelfs wel onmogelijk tegenwoordig.
Dat zeker, maar de special effects, de pacing en het overkoepelende verhaal zijn dat dan weer niet. Daarom zou ik de films eerder matig noemen dan echt slecht, al is het puur vanwege Darth Maul en Christopher Lee die beide films voor mij in ieder geval eigenhandig de moeite waard maken.
Inderdaad, het is een ordinaire cash-cow geworden.
Ach wees nou eerlijk
Ik was geen Star Wars fan, maar wel geworden na het zien van VII, Rogue One, en The Mandalorian.
Er zijn vast fans teleurgesteld die verwachtingen hadden, maar ik had er geen heb heb ervan genoten.
Je vergeet Squadrons.
Grappig hoe nostalgie zo'n ontzettend verkeerd beeld kan geven hoe goed Star Wars vroeger wel niet was. Het verhaal was flinterdun, de special effects on te huilen en het acteerwerk mag die naam niet hebben.

Maar het was vernieuwend, dat wel en kwam uit toen wij jong waren dus was het fantastisch en alles wat erna kwam kon nooit tippen aan dat gevoel.
Wat jij persoonlijk vindt, is niet automatisch representatief. Vergis je bv. niet in de Lego/StarWars games. Sterker nog, Lego Star Wars: The Complete Saga is best verkopende SW game ooit. Weinig met eerlijk te maken, cijfers liegen niet:
 • Lego Star Wars: The Complete Saga (15.33 Million)
 • Star Wars Battlefront (14 Million)
 • Star Wars Battlefront II (10.53 Million)
 • Star Wars: Jedi Fallen Order (10 Million)
 • Star Wars: The Force Unleashed (9.41 Million)
Ref: https://starwars.fandom.com/wiki/Video_game

[Reactie gewijzigd door michelr op 12 januari 2021 10:51]

Dan heb je de Mandalorian nog niet gezien denk ik.
Lucasarts was ooit legendarisch maar dat stelde op het laatst ook niet meer veel voor.
Heb je battlefront wel gespeeld? Met de launch (veel) fouten gemaakt. Maar nu met alle updates echt een hele goede game geworden.
Als het vanaf de launch nou een goede game was, en de patches daarna het NOG beter hadden gemaakt konden we elkaar de hand schudden.

Veel gamers zijn klaar met halfbakken producten te moeten aanschaffen voor €60,- waarbij de helft van de content achteraf als DLC gekocht moet worden en eerst anderhalf jaar aan extra ontwikkeltijd in de vorm van patches nodig zijn. Om nog maar te zwijgen over lootboxes!

[Reactie gewijzigd door D3F op 11 januari 2021 22:56]

Leuk geprobeerd hoor, maar Battlefront 2 heeft tussen januari 2018 en april 2020 zo'n 20 content updates gekregen; gratis.
Van nieuwe maps tot personages en voertuigen.

En die betaalde lootboxes zitten er sinds maart 2018 al niet meer in.
Kennelijk is het te veel gevraagd dat wij games mogen spelen die bij aanschaf al goed werken en compleet zijn.

En nieuwe content is geen geschenk maar gewoon marketing om een bestaand product langer in leven te houden, om een nieuwe reeks verkopen te stimuleren en dus uiteindelijk de ROI van het product te vergroten. Niet een "mea culpa" vanuit EA.

Maar zolang ze hiermee weg komen en mensen het zelfs blijven verdedigen zullen ze het blijven doen.
Wat is definitie van compleet dan? Op welk punt moet dat duidelijk zijn?
Is elke game waar later content voor uitgebracht is bij launch niet compleet?
Zo ja:
Fuuu @ Valve! TeamFortress is na 12 jaar en 700 updates vast nog steeds niet compleet!
Fuu @ Fortnite, Apex, StardewVally, Tropico, Sims, Cities: Skyline, Hitman, Borderlands, etc etc.
En van die lijst durven er veel dan ook nog geld te vragen voor content die in de base game had moeten zitten.

Dev's die jaren na de release nog met gratis content komen, die moet je koesteren.
Ze hadden het ook niet kunnen doen, of er geld voor vragen, of het verpakken in een remaster voor full price.
De truuk is om dus nooit games bij release te kopen. Duur en je kan alleen maar teleurgesteld worden. Wacht gewoon een half jaar. Ik speel nu Pathfinder Kingmaker, buggy as fuck op release, nu een leuke klassieke RPG. Dat games niet af zijn op release gaat echt nooit verdwijnen zolang games als Cyberpunk het geld nog binnen kunnen harken met pre-orders.

[Reactie gewijzigd door Grotbewoner op 11 januari 2021 23:09]

Sorry hoor... maar bij welke game is dat niet? Ze staan compleet BETA op de disc van iedere uitgever of dienst in initiele fase!
Battlefront II doet het anders best goed en gratis te claimen vanaf de 15e op Epic.
Zelf 14e om 17:00
Maar Jedi Fallen Order en Squadrons waren wel goede games. Dus wat dat betreft is het op dit moment beter gesteld en zie ik geen reden waarom EA het niet verdient om nog meer Star Wars games te maken.
Battlefront II is geen fiasco, het lootbox verhaal in Battlefront II was een fiasco.
Maar dat hebben ze uiteindelijk heel erg netjes en goed opgelost. Uiteindelijk is het een meer dan prima game geworden met behoorlijk wat updates en extra gratis content.
Er is een post op Reddit waarin ze bewijs hebben verzameld dat de acteurs van Battlefront II aan een nieuwe (Star Wars) game aan het werken zijn. Daarnaast is de verhaallijn van het laatste deel recent gebruikt in the Mandalorian ('the burn'), wellicht gaan ze deze deal dus verlengen.
Ze kunnen toch meerdere studio’s games laten maken? De deal met EA is geen exclusiviteit.
Denk dat Disney gewoon geld wil zien hoor. Als EA genoeg biedt...
Battlefront 2 was na de nodige aanpassingen toch echt een goede game. Ik ben pas 2 jaar na release gaan spelen en heb toen echt genoten.
Het was vroeger toch LucasArts? De meest mooie adventures gespeeld.
Indiana Jones and the Fate of Atlantis... Daar zou ik wel wat geld voor over hebben weer. Een remaster is ooit in het water gevallen omdat Lucasarts/Disney geen licentie wilde geven.
Wie weet biedt Lucasfilms Games nu een optie voor dergelijke projecten of reboots?
Dat hoop ik ook want het was een geweldige game. Van het verhaal hadden ze net zo makkelijk een verfilming kunnen maken zo goed was het.
Dat was al onder de Lucasarts-naam. Volgens mij was Loom de eerste titel onder LucasArts.
Volgens mij was Loom de eerste titel onder LucasArts.
Nee, dat was Monkey Island 2.

Loom is oorspronkelijk onder Lucasfilm Games uitgebracht (op floppy), maar later (na Monkey Island 2 dus) opnieuw uitgebracht op cd-rom (met vga graphics en spraak) onder de LucasArts-vlag.
Het was vroeger toch LucasArts? De meest mooie adventures gespeeld.
Klopt, toen Disney LucasFilm kocht, doekten Disney LucasArts zo goed als op, ze hebben nog minder dan tien mensen in dienst bij LucasArts, als Wiki klopt.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 11 januari 2021 22:21]

Inderdaad, wat zou ik graag een nieuwe Monkey Island willen zien.
Ik ook!

De mix van Monkey Island gameplay/storytell/humor met de engine/looks of Sea of Thieves zou een waardige hedendaags opvolger zijn.
LucasArts was originally founded as Lucasfilm Games in May 1983 by George Lucas as a video game development group alongside his film company. Gewoon op wikipedia te vinden hoor. Pas in de jaren 90 ging het LucasArts heten.
+3

Lucasarts was inderdaad de legendarische naam IMO.

Bergen echt goeie games onder die titel uitgebracht. Niet alleen star wars games! Full throttle, day of the tentacle en Sam n Max , monkey Island.. to name a few.
En ik vond Outlaws erg vermakelijk :Y)
Indiana Jones.
Dan ben je te jong ;) Ergens begin jaren '90 is de naam omgegooid. Ik ben sceptisch over Disney's plannen, maar ik vind het wel tof dat ze niet voor het inmiddels veel bekendere LucasArts kiezen, maar terug naar de wortels gaan. Op zich is het een goede indicatie dat ze naar de wortels willen i.p.v. de naam kiezen die het snelst dollars op de bank zet.
Ik hoor niemand over: Full Throttle

Recentelijk toegevoegd in Microsoft Gamepass. Ook op de Xbox One.
Zoveel schik gehad met die game... de stijl, de sfeer, de muziek...en niet te vergeten de controls! Zo jammer dat deel 2 gecanceld werd, terwijl het al zo ver in ontwikkeling was.
Dat staat toch gewoon in het artikel?
"In 1990 werd de naam gewijzigd in LucasArts."
De nostalgie die het in deze subthread oproept is waarschijnlijk één van de redenen dat de naam nieuw leven ingeblazen wordt. De ouders van nu herkennen het als kwaliteitsgames uit hun eigen jeugd.
Een nieuwe Star Wars Knights of the Old Republic plz! Of anders een remake van de eerste twee delen.

[Reactie gewijzigd door doobieters op 11 januari 2021 22:12]

Voor KotoR moet je aankloppen bij Bioware, en ze netjes vragen of al het talent dat ergens na Mass Effect / Dragon Age is weg gelopen, terug komt. Wat waren dat games, zeg...
Ik wil liever KOTOR 3 zien! Te weten komen wat er met Revan en de exile is gebeurd. Kunnen ze meteen gebruiken als opmars naar the High Republic als ze slim zijn.
Ik mis Monkey Island en Grim Fandango
Van Monkey Island 1 en 2 en van Grim Fandango zijn erg mooie remasters uitgebracht. Die zijn nog te krijgen of Steam en GOG. Samen met de overige (niet geremasterde) Monkey Island-spellen.

Zo'n beetje alle Lucasarts-adventures zijn gelukkig nog goed verkrijgbaar via Steam en GOG.
Bedenk wel dat die games komen uit een tijd dat er nog wild gezocht werd naar manieren om leuke (en goed verkopende ;) ) games te maken. Het point&click genre is wel gebleven, maar behoorlijk niche dus de kans dat AAA studio's nog adventure games gaan maken lijkt op dit moment nihil. En eerlijk gezegd: veel van die games zijn niet 'mooi' oud geworden: wazige puzzels, soms gebaseerd op onvertaalbare woordspelingen, eindeloos dezelfde omgevingen nog eens uitkammen om te vinden wat je hebt gemist en natuurlijk dead-ends als de gamedesigner een sadistische dag had. Daarnaast is de replay value natuurlijk beperkt.

Maar als je het genre echt leuk vindt zijn er nog wel leuke titels van bv Daedalic of Wadjet Eye games.
Ik wil graag een Nieuwe Star Wars Galaxies please make it happen.
SWG was zijn tijd echt ver vooruit, geweldige MMO.
Geweldige MMO was dat zeg! Gelukkig kun je zowel pre-CU (emulator) als NGE+ (SWG Legends) nog steeds spelen, waar van Legends veruit de meeste spelers heeft.
Gezien de jeugd van tegenwoordig en hun smaak in games verwacht ik stiekem nooit meer een MMO met zoveel diepgang als SWG ooit had.
Ik denk meteen aan Star Wars 1313, de meesten hier wel bekend denk ik. Hopelijk is er nog voldoende materiaal van beschikbaar!
Nadat EA de licentie voor Star Wars-games kreeg, hebben ze die eerst lui uitgemolken (Battlefront 2015 met veel te weinig content en oppervlakkige piew-piew-gameplay) en zijn ze daarna in de full greed modus gegaan (Battlefront II volgepropt met loot boxes en P2W). Sindsdien ben ik erg voorzichtig geworden qua enthousiasme vooraf en laat ik onvermijdelijke hype trains sowieso eerst aan me voorbij gaan. Alhoewel ze recenter toch ook stappen in de goede richting lijken te zetten. Een complete rework van Battlefront 2 (onder druk de P2W eruit en DICE heeft er veel extra content ingestopt), Jedi Fallen Order en Squadrons. Maar toch, het blijft EA, met aan het roer Andrew Wilson (die loot boxes van FIFA heeft verspreid naar op een gegeven moment alle AAA-titels van EA). Wat EA betreft denk ik: eerst zien, dan geloven.
Maar dan Disney... tja... die hebben in mijn ogen vooralsnog alleen Rogue One en The Mandalorian in het rijtje goede dingen die ze hebben gedaan met het Star Wars-universum. En Disney houdt ook enorm van geld. Tegelijkertijd gaat van de merknaam Lucasfilm Games (alhoewel ik bewuster de LucasArts-tijd heb meegemaakt) wel een enorme nostalgisch effect uit. Daarom hoop ik toch stiekem dat ze bijvoorbeeld (het hierboven ook al genoemde) 1313 uit de ijskast halen. Van The Mandalorian zie ik voorlopig nog maar liever geen game. De serie zelf doet het juist zo lekker: zoveel aan te genieten voor de fans. Dan vrees ik dat een game toch weer in de gehaaste cash cow-hoek komt. Dat zou ik echt jammer vinden.
Dus ik wacht rustig af, laat hype trains aan me voorbij gaan - maar hoop stiekem toch dat het iets moois oplevert voor ons gamers om van te genieten.
We will watch your career with great interest. :+
Maar dan Disney... tja... die hebben in mijn ogen vooralsnog alleen Rogue One en The Mandalorian in het rijtje goede dingen die ze hebben gedaan met het Star Wars-universum. En Disney houdt ook enorm van geld.
Goede analyse. Ben zelf opgegroeid in de tijd van IV, V en VI. Van alle drie de première in de bioscoop gezien. De films hadden instant ‘cult’ status, met als hoogtepunt deel V, wat eigenlijk een wat duistere ‘tussen’film is, zonder overduidelijk happy end. Maar daardoor juist zo speciaal.

Tandenknarsend delen I, II en III gezien, maar nog enigszins kunnen pruimen met de gedachte dat dit eigenlijk films voor een nieuwe generatie waren, en duidelijk gericht op een jonger publiek.

Maar de laatste drie delen hebben me echt teleurgesteld. Het waren eigenlijk ‘B-films’ in het Star Wars universum. Niets meer te bespeuren van de ‘magie’ van de eerdere delen’.

Maar wellicht kan dat in deze tijd ook niet meer. Het tempo moet hoog liggen, het moet afgeladen zijn met actie, en het plot moet zowat letterlijk uitgesproken worden door de personages, omdat door eerder genoemde actie en tempo het verhaal zichzelf niet meer kan vertellen.
Ik vind persoonlijk dat VII, VIII en IX qua context wel kloppen, maar de invulling, zeker de verhaallijn van Rey, is vrij belabberd. Dat had veel beter gekund, met veel meer twijfel en angst voor haar Force-potentie (bij zowel Rey zelf als bij Force-sensitives als de Skywalkers) en vooral een veel betere openbaring van haar afkomst - met als reactie dat ze dan totaal tegen die afkomst ingaat om de saga af te ronden. Dat laatste is nu wel gebeurd, maar vrij halfslachtig en dat vind ik erg jammer.

Ik moet zeggen dat ik me met 'Rogue One', 'Solo: A Star Wars Story' en zeker de twee seizoenen van 'The Mandalorian' wél erg heb vermaakt. Ik ben ook wel benieuwd naar wat de nieuwe aangekondigde series gaan brengen.
Iemand een remake van Secret Weaons of the Luftwaffe? #nostalgie
Zijn we dan echt van de oude stempel? 30+ers? :+ 8)7
ah een verhaal, waaruit zeer mooie games kunnen komen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee