Remaster van avonturengame Full Throttle komt uit op 18 april

Double Fine Productions maakt bekend dat Full Throttle Remastered op 18 april uitkomt voor de pc, PlayStation 4 en PS Vita. De game is een opgepoetste versie van Tim Schafers avonturenspel dat in 1995 werd uitgebracht door LucasArts.

Voor de remaster zijn de omgevingen en personages opnieuw met de hand getekend, om het spel in een hogere resolutie weer te kunnen geven. Ook beloven de makers verbeterde audio en een verbeterde interface. Op ieder moment kunnen spelers in het spel wisselen tussen de oude en de nieuwe versie. De inhoud van de remaster is gelijk aan het origineel.

De nieuwe versie van de game wordt uitgebracht door Double Fine Productions, dat eigendom is van Tim Schafer. Hij was ook de oorspronkelijke maker van de game, destijds werkte hij nog bij LucasArts. Full Throttle Remastered is vanaf 18 april te koop via GOG en de PlayStation Store en kost 15 euro. De game is vooruit te bestellen met twintig procent korting in beide stores.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

14-03-2017 • 20:26

84 Linkedin

Reacties (84)

84
84
49
0
0
26
Wijzig sortering
Bunnies!

Voor mij de na Sam and Max de beste adventure game ooit (Dag of the Tentacle en Grim Fandango er dicht bij)

Al deze games lijken geremasterd te worden. Natuurlijk tof. Net zo tof als Legend of Zelda opnieuw te doen.

Maar persoonlijk hoop ik gewoon op een nieuwe game die net zo tof is en zon humor bevat.

Jaren geleden is het genre afgeschreven. Maar toch komen de remasters er. Is het dan easy cashen, of is het genre toch niet echt dood. Ik hoop echt op t laatste.
Maar persoonlijk hoop ik gewoon op een nieuwe game die net zo tof is en zon humor bevat.
Ik vraag me af of de ontwerpen van Full Throttle 2 nog ergens rondzwerven...?
Jaren geleden is het genre afgeschreven. Maar toch komen de remasters er. Is het dan easy cashen, of is het genre toch niet echt dood. Ik hoop echt op t laatste.
Het maken van een remaster is een stuk goedkoper dan een volledig nieuw spel in elkaar te zetten. Van de andere kant, als een hele serie remasters (dus in principe, geen enkele nieuwe content) als een gek verkopen, dan zou er toch vroeg of laat iemand met een dikke portemonnee moeten bedenken dat de eerste nieuwe adventure sinds... twintig (??) jaar een bijna-gegarandeerde goudmijn is?

<edit>
@bzzzt: Die kende ik nog niet, bedankt voor de tip!
</edit>

spoiler alert
Ik heb nog wel een keer heel oudjaarsavond zitten proberen om niet in dat ravijn te lazeren... als al je goede ideeën niet werken en de walkthrough nog niet uitgevonden is, dan besluit je vroeg op laat om het probleem dan maar te brute-forcen; dat menu en Ben's "let's try that again" kon ik daarna echt niet meer zien en horen! Gelukkig zat ik goed genoeg in het spel om de laatste puzzel niet eens door te hebben en het meteen goed te doen. Ik wil niet eens weten hoe frustrerend het zou zijn om alsnog naar beneden te storten, net als je denkt dat je gewonnen hebt...

[Reactie gewijzigd door robvanwijk op 15 maart 2017 12:15]

vziw zou die Full Throttle 2 er ook komen, maar de stemacteur van het hoofdpersoon was overleden.

Erg jammer, maar hoeveel moeite zou het zijn om een vergelijkbare stem te vinden?
Eerste nieuwe adventure game in 20 jaar???

Het is misschien niet meer zo mainstream als vroeger (hoewel computergebruik begin jaren 90 alles behalve mainstream was), maar er worden elk jaar nog stapels nieuwe adventuregames en ook vervolgen op 'klassieke' series als King's Quest, Syberia en Dreamfall gemaakt. Kijk eens op adventuregamers.com als je portemonnee te dik is :)
Ik vermoed dat de markt voor dit soort games niet zo groot meer is. Gamers van nu zijn volgens mij gemiddeld genomen een stuk minder geduldig, waarschijnlijk omdat er nu zo ontzettend veel media aanbod is wat om je aandacht schreeuwt dat de meeste mensen geen zin hebben om uren vast te hangen op dezelfde puzzel.
Er zijn natuurlijk ook gewoon nog nieuwe adventure games, maar die zijn veel makkelijker. Zie de telltale games, die zijn mateloos populair.
De point&click adventure is juist een genre dat perfect zou werken op een mobiele telefoon.
Van de AAA-ontwikkelaars hoef je het inderdaad niet meer te verwachten, maar vanuit de indie-hoek zou ik dergelijke games juist wel weer zien verschijnen. Je ziet ook hoe de zogenaamde walking-simulators populair zijn. Uiteraard niet hetzelfde als een point&click adventure, maar de indie-developers pakken regelmatig een ander genre op.

De huidige nieuwe adventures zijn inderdaad niet echt adventures te noemen.
Volgens mij is de markt inderdaad niet zo groot. Laatst op de Xbox MonkeyIsland via mijn Gold subscriotion gekregen. Ondanks mijn nostalgische gevoelens bij het spel vond ik het toch niet meer zo goed. Het tempo ligt toch wel enorm veel lager dan wat ik tegenwoordig gewend ben.
Ik heb de remasters van Monkey Island gespeeld op mijn ipad, lekker chill op de bank en in bed. Geweldige ervaring. Op een console zou ik de game niet zo snel opstarten
Ik merk juist dat, na een lange en grote dip, point and click weer helemaal terug komt (sterker nog, is). Alleen op de PS4 al is het los van de remasters (Grim Fandango, Day of the Tentacle etc.) genoeg moois uitgekomen. Ik noem een Dead Synchronicity, Little Acre, Yesterday Origins, Broken Sword en The Book of Unwritten Tales 2. Genoeg andere goede voorbeelden te noemen en de lijst is groeiende.

Persoonlijk is het mijn favoriete genre. Dat was het al in de jaren '90 met klassiekers als Discworld en Broken Sword en vandaag de dag met de genoemde titels. Ik ben dan ook blij met de opleving. Heerlijk om nog even met de Vita in de tuin of bed de PS4 over te nemen om verder te gaan waar je was, geen haastwerk maar denkwerk. Spellen waar je in bed nog aan moet denken om toch die ene puzzel in je hoofd nog op te lossen.

Nee, houden zo die gang omhoog. Stiekem hoop ik nog op een Discworld remastered maar dat zie ik dan weer somber in.
Disc world noir was erg gaaf, en nog vrij lastig als ik me goed herinner. Soms deed je een andere volgorde en was alles in de war :S
Als je een nieuwe adventure game in de Lucas arts Stijl wilt, kun je thimbleweed park (www.thimbleweedpark.com) eens bekijken. Van Ron Gilbert (monkey island) ipv Tim schafer maar wel met moderne retro graphics!

[Reactie gewijzigd door pascoa341 op 15 maart 2017 09:33]

Thanks voor de tip. Deze hou ik zeker even in de gaten :)
Voor fans van space quest is er een goede fan-made opvolging gekomen:

space quest vohaul strikes back

[Reactie gewijzigd door tradax op 15 maart 2017 10:17]

Check Timbleweed park, van de makers van Maniac Mansion en Day of the Tentacle.
Zelfs speelbaar op de Xbox straks. Wie weet ontstaat er een echte comeback.
Ooh ja sam and max! Was ook wauw!! +3 :-)
Erg fijn spel, en leuk dat ik er weer aan herinnerd wordt

Maar euh wat is er mis met zelf origineel te zijn ipv terug te grijpen op oude spelletjes. Het is wel erg makkelijk cashen voor iets wat 24 jaar oud is niet?

Oh en dan ook nog eens 15€ te vragen, das wel erg veel voor zo'n oud spel

[Reactie gewijzigd door xelnaha op 14 maart 2017 20:33]

Ik heb hem toen gespeeld met de geleende CD van een vriendje. Dus om hem nu wel te kunnen kopen is meer om schuld af te kopen, en deze fantastische game maker wat te ondersteunen :)
Haha, absoluut. Ik schaam me nergens voor, maar ik heb altijd wel een fijn gevoel als ik nu een spel koop die ik vroeger via het aloude sneakernet bemachtigd had.
Ach Activision heeft de alles overtreffende trap recent gepresenteerd door DLC van een 9 jaar oud spel dat is geremastered opnieuw uit te brengen voor een 50% hogere prijs. Dit terwijl praktisch zo'n beetje alle remasters gewoon voorzien was van alle content die er destijds voor te krijgen viel...
Erg fijn spel, en leuk dat ik er weer aan herinnerd wordt

Maar euh wat is er mis met zelf origineel te zijn ipv terug te grijpen op oude spelletjes. Het is wel erg makkelijk cashen voor iets wat 24 jaar oud is niet?

Oh en dan ook nog eens 15€ te vragen, das wel erg veel voor zo'n oud spel
Het is niet dat ze 15 euro vragen voor hetzelfde spel in een pakketje met Dosbox, ze hebben ongetwijfeld een groot deel van het werk (engine, graphics) opnieuw gedaan. Er is dus wel gewoon werk in gaan zitten, wat dat betreft vind ik 15 euro best schappelijk.

Als ik op Steam ga kijken en ik zie daar de orginele Wolfenstein 3D of Doom voor respectievelijk 5 en 10 euro, zonder dat er ook maar iets is gedaan om de game aan te passen (gewoon met dosbox leveren, klaar), dat vind ik veel erger.
Nee, 60 EUR betalen voor rotzooi dat ze vandaag de dag uitbrengen ...
Ik betaal liever 15 EUR voor een goede remaster dan full price voor een half bakken "AAA" titel ;)
€15 is een prima prijs voor een Remaster, ik had eigenlijk €30 verwacht.

Daar kan Bethesda nog wat van leren met hun €45 voor Skyrim SE wat er nog steeds hetzelfde uit ziet. Is eigenlijk gewoon een Mod voor Fallout 4.

[Reactie gewijzigd door TheDeeGee op 15 maart 2017 10:08]

voor opgesteld: het is een toffe game, mijn probleem is meer, er zijn zo enorm veel remakes, ipv dat men met origineel werk komt. De adventure games uit die zijn waren verschrikkelijk leuk en goed, maar waarom ontwikkelen ze geen nieuwe games? Dat genre is compleet dood (zo goed als in ieder geval)

waarom toch die noodzaak om alles van 25 jaar!! geleden opnieuw uit te brengen en toch voor een aanzienlijk bedrag weer?

Ik zie liever nieuw origineel werk en voor het oude halen we dosbox wel uit de stal :)
15 euro is 4 bier op een avondje stappen, ik heb zo'n idee dat je met dit spel lager plezier hebt van je 15 euro

(..het is een spel/hobby ..hobby's kosten geld. Als je het er niet voor over hebt, koop je het niet.
15 euro voor zo'n kicken game die probleemloos draait op m'n nieuw rig vond ik eigenlijk een schijntje).

Het origineel is een optie, als je je originele PC nog hebt. Ik heb laaste van steam een oude game geprobeerd samen met dosbox. Liep voor geen hol, op z'n Hollands gezegd. Besturing tergend traag en verouderd, heb uiteindelijk een refund aangevraagd omdat het niet te spelen was (en toegekend gekregen).

Je kan het vergelijken met oude films van vroeger, cult status, goede rating, maar bijna niet te kijken omdat het zo langzaam gaat vergeleken met nu. Moet je voor de grap eens een stukje 2001: A Space Odyssey kijken, dan snap je direct wat ik bedoel.

Of hier, footage van de originele Full Throttle: (Spoilers).
https://www.youtube.com/watch?v=c36OmC5UbME
2001 is dan ook een heeeeel rare trage film met paar stukjes die wel leuk zijn. Een stel "apen" met een doorzichtige simpele booschap, een stukje ruimtestation (mooie sfx maar dat is t wel), en zweverige kleurenspiraal die door en door en door en door gaat. Dat was ie toen ie net uit kwam ook. Oude Goede Films zijn nog steeds zeer de moeite waard als de production value en verhaal beetje op orde zijn. Vaak beter dan overgeproduceerde over the top cgi crap heden ten dage ;
Ligt het nu aan mij of is het niet veel beter dan de originele versie, wellicht met wat grafische verbeteringen die je nu ook wel in ScummVM kunt inschakelen?
game draait zelfs op mijn telefoon :D , absoluut eentje die in de wish list gaat voor een sale!
Mjah, liever dit, dat het gewoon in prima HD is, maar wel in dezelfde stijl als het original, ipv wat ze met de Monkey Island remakes deden, want dat zag er, zeker qua characters, echt verschrikkelijk uit.

De HD remake van Grim Fandango vond ik dan weer een gemiste kans, omdat dat een '3D' game was destijds tijdens de eerste jaren van 3D game-design, dus de art-design was eigenlijk geweldig maar als game zag het er toen niet optimaal uit, dus die hadden ze van mij wel compleet over mogen doen, met moderne graphics om op die manier de originele art-direction volwaardig weer te geven.
Nee, dit gaat met ScummVM niet lukken.

Elke scene is opnieuw getekend in HD.
Tekenen in HD met de hand? Kan me dat alleen voorstellen bij pointtillisme.
Ach al die moeite :P
Staat niet in het artikel, maar hij is ook gewoon voor Windows verkrijgbaar.

edit: hmm.. off topic?
Hij verschijnt volgens het filmpje ook voor Windows (0:59 min)

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 15 maart 2017 11:02]

Fantastisch! Deze game is een van m'n favoriete adventures ooit. Hopelijk komt mijn favoriet (Indiana Jones & the fate of Atlantis) ook ooit aan de beurt voor een remake.
Fantastisch! Deze game is een van m'n favoriete adventures ooit. Hopelijk komt mijn favoriet (Indiana Jones & the fate of Atlantis) ook ooit aan de beurt voor een remake.
Inderdaad, inderdaad _/-\o_
Good Old memory's

Geweldig dat er weer oude games geremasterde word. Er is volgens mij nog maar weinig te vinden in dit soort stijlen.
Een groep fans waren er mee bezig, maar zijn teruggefloten door Lucasarts. Tja, nooit slim om aan zoiets te beginnen zonder toestemming..
Ik prefereer de pixel attack, maar ja ben dan ook met deze spelletjes opgegroid. Heb DOTT geprobeerd, de remake. Maar t voelt anders, compleet ander spel.
geweldig om zonder moeite Day Of The Tentacle te lezen xD

Ik ben dus ook oud... :|

[Reactie gewijzigd door Boy op 14 maart 2017 20:40]

Remake?
Ik heb wel de remastered versie hier van DOTT. Kan je ook tussen oude en nieuwe graphics schakelen. Het spel is verder exact hetzelfde.

Overigens, voor degenen die het nog niet weten, Thimbleweed Park komt 30/3 uit
Thimbleweed Park komt 30/3 uit <-- jajaja, ik wacht met smart op m'n keys :D Denk dat ik voor de GoG editie ga, ipv steam. Als allebei zou kunnen zou helemaal mooi zijn.
Ik heb het origineel nog liggen hier dus voor mij niet echt nodig.

Voor de laatkomers die van adventure games houden. Zeker aan te raden. 8-)
Heb zelf ook het origineel en ga de Remaster zeker aanschaffen!
Ik heb de originele ook nog liggen maar deze toch ook meteen gekocht. Kijk er enorm naar uit om het (voor de zoveelste keer) opnieuw uit te spelen. Simpelweg een top spel. :)
Ik moet zeggen dat ik er nog nooit van gehoord heb maar geeft me meteen een goede vibe. Dus gelijk maar op GOG gekocht. Op GOG kost ie overigens $12.68.
Ik heb er ook eigenlijk nooit van gehoord, maar ja in 95 was ik 7 jaar oud.
Wellicht nog net iets te jong geweest voor dit spelletje :P
Zelfs was ik 5 destijds, heb de game zo'n 3 jaar later daadwerkelijk gespeeld en uitgespeeld door alles te klikken (zelfs systematisch) en de oudere buurjongen om hints te vragen. Goeie oude tijd!
Ow leuk, kan het orgineel nog goed herinneren.

Was een erg leuke game.

wtf 1995, jeetje ik wordt oud.
OMG YES!

edit; In de Nederlandse PS store is de game (nog?) niet te vinden.

[Reactie gewijzigd door Cogency op 14 maart 2017 20:38]

Leuk, al gekocht op GoG _/-\o_
Momenteel voor 12 euro, kon het niet laten liggen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee