Star Wars Battlefront II is 19 miljoen keer geclaimd bij actie Epic Games Store

EA meldt dat meer dan 19 miljoen spelers Star Wars Battlefront II hebben geclaimd in de week dat het spel gratis was in de Epic Games Store. Het is voor het eerst dat een grote uitgever details geeft over aantallen bij een weggeefactie van Epic.

Star Wars Battlefront II was van 15 tot 21 januari gratis te claimen in de Epic Games Store en EA meldt dat meer dan 19 miljoen mensen dat hebben gedaan. Hoeveel van die mensen het spel daadwerkelijk hebben gedownload en gespeeld, is niet bekend. De gratis games in de Epic Games Store zijn in een bepaalde periode te claimen en worden dan permanent toegevoegd aan de bibliotheek van gebruikers.

Door de weggeefactie zijn er weer meer spelers online actief in Star Wars Battlefront II. Op de eerste dag van de actie leverde de toestroom problemen op, waardoor spelers foutmeldingen kregen te zien. EA heeft dat opgelost door de servercapaciteit op te schalen. De game kwam in 2017 uit en deed het toen minder goed dan EA had verwacht. De uitgever dacht acht miljoen exemplaren te kunnen leveren in het eerste kwartaal na het verschijnen, maar dat werd ongeveer een miljoen minder. Er was veel controverse rondom microtransacties in het spel.

In de Epic Games Store worden wekelijks games weggeven, maar over het algemeen is onbekend hoe vaak die gratis games geclaimd worden. Sommige uitgevers en ontwikkelaars geven daar wel details over. Zo bleek eerder dat Remnant: From The Ashes meer dan 10 miljoen keer is geclaimed bij een weggeefactie vorig jaar. Football Manager 2020 werd in drie dagen een miljoen keer geclaimd. Sega's strategiegame A Total War Saga: Troy is in de eerste 24 uur na de release 7,5 miljoen keer gedownload via de Epic Games Store. In die korte periode was het spel gratis, daarna kostte de game 50 euro.

Epic Games toonde eerder in een infographic dat in 2019 in totaal 200 miljoen exemplaren van gratis games waren geclaimd. In dat jaar werden er 73 miljoen games weggegeven. De grootste weggeefactie tot nu toe is vermoedelijk die van Grand Theft Auto V. In mei 2020 was die game gratis te claimen in de Epic Games Store en dat zorgde voor grote drukte en storingen in de downloadwinkel. Cijfers over die weggeefactie zijn nooit bekendgemaakt. In juni vorig jaar zei Epic dat zijn gamesplatform 61 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft.

Star Wars Battlefront II

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

26-01-2021 • 10:28

68 Linkedin

Reacties (68)

Wijzig sortering
90% van mijn online game catalogus bestaat uit gratis verkregen games van Twitch,Steam,Origin,GoG, HumbleBundle, Ubisoft en Epic. Hoewel het merendeel bestaat uit Indi games, zitten er ook genoeg AAA toppers tussen zoals Battlefront II.

Mocht je afvragen hoe je het beste genotificeerd kan worden over gratis PC games dan kan je de gratis (android) app "Free PC Games" geburiken. Zo loop je niks mis

https://play.google.com/s...m.freepcgames&hl=nl&gl=US

Edit: link toegevoegd. thx Bas170

[Reactie gewijzigd door Storm-Fox op 26 januari 2021 11:38]

Ik gebruik liever de optie uit het Tweakers forum, PC Budget Gaming topic.

Op Reddit komt er naar mijn mening teveel rommel voorbij. Games waarvoor je accounts aan moet maken of je moet inschrijven voor nieuwsbrieven. Daardoor mis je de pareltjes die er soms tussen zitten.

[Reactie gewijzigd door 3raser op 26 januari 2021 10:56]

handig, dank je wel!
ik hou niet van apps, ik kijk naar:
- https://www.reddit.com/r/GameDeals/ (of de subset: https://www.reddit.com/r/GameDealsFree/ )
- https://isthereanydeal.com/ (hoofdpagina geeft acties aan, maar ik gebruik het vooral voor de, eh, pricewatch)
Hier ook https://isthereanydeal.com. Als er een giveaway is, krijg ik een mail, en ik gebruik die ook als een universele wenslijst.

Ik claim de games bij Epic meestal wel, maar heb ze vaak al eerder gekocht, eigenlijk nog nooit via Epic geïnstalleerd. Battlefront II had ik ook al, die kostte in uitverkoop minder dan 5 euro op Origin.
Ik heb een RSS reader op deze feed: https://www.indiegamebundles.com/feed/
Daar komt ook veel voorbij.
Gebruik dezelfde als jou ;-) handig idd !
Benieuwd hoeveel je er al van gespeeld hebt :).

Ik heb hier ondertussen ook al ruim 250 PC games gratis gekregen, waaronder echt wel veel toppers. Maar eerlijk gezegd: ik heb er welgeteld 2 van gespeeld :). Ben dan ook in hoofdzaak een console-gamer eigenlijk. Maar zo'n gratis verzameling is altijd meegenomen, en nu is het stilaan mijn zoon die er van kan genieten.
App gekocht, scheelt weer onnodig 'checken', bedankt voor de tip.
hele waslijst aan gratis games bij epic (iedere donderdag een nieuwe) toe geven; heb er wel geteld 0 van gespeeld :X :+ mjah is gratis dus klik t maar aan :)

de te bookmarken link; https://www.epicgames.com/store/en-US/free-games

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 26 januari 2021 10:39]

Heel herkenbaar :)

Dit is ook wel een aardig link om op de hoogte te blijven van de acties van de grote spelers:

https://gg.deals/
Zal beide eens een beetje in de gaten proberen te houden, net als epic moet je maar weer net weten.
Zou makkelijk soort van mail 1 keer per week krijgt ofzo, deze acties van games etc deze week ofzo.
Via opera GX browser komen ze iedere keer netjes langs. En kom je direct op de pagina van die winkel/uitgever waar je hem kan claimen. Met ook welke games er wanneer uitkomen en welke een mooie aanbieding hebben.


En je kan via de epic game store app in Windows notification krijgen als er een nieuwe free game is.
opera GX browser, nog nooit van gehoord; wat maakt/is dat anders dan regulier? wel benieuwd
https://www.opera.com/gx

Het schreeuwt aan alle kanten gamers!! Met kleuren die je kan aanpassen en hoeveel cpu/ram hij mag gebruiken. En nog wat leuke game gerelateerde op de frontpage.

Ik had het eens geprobeerd na tig reclames. Maar ik denk dat ik toch weer terug ga naar de rustige firefox. Alleen nog even kijken of ik de startpagina wel mee kan nemen.
En je kan via de epic game store app in Windows notification krijgen als er een nieuwe free game is.

Ja dat vind ik niet handig die stores staan bij mij niet op auto start, ik open het pas wanneer ik de store nodig heb steam etc(En mijn pc staat gerust een week uit).
Meestal gaat die eens in het weekend alleen een keertje aan, maar rest van de dagen doet die niet veel behalve uit staan :).
Volgens mij hopen ze dat uiteindelijk je bibliotheek zo vol zit met games dat je nieuwe games uiteindelijk ook bij hen wilt kopen om je collectie zo compleet mogelijk te houden. Het argument wat veel mensen nu gebruiken om bij Steam te blijven kopen zodat ze alle games op één plek hebben. Moet zeggen dat ik ook regelmatig een gratis game activeer in de Epic Store, maar er nog geen één gespeeld heb. Idem met Origin, daar kon je ook regelmatig een gratis games activeren die ik nooit heb aangeraakt.
Ik heb afgelopen weken toch best wel wat plezier beleefd aan Jurassic World Evolution. Zijn geld meer dan waard :Y)
Voor de SP is hij leuk, daar blijft het dan ook bij.
Toevallig gisteren een video van Gameranx zitten kijken die gaat over games die na een verschrikkelijke launch best top zijn geworden, en deze was er een van. Zij stelden juist dat EA na heel dat lootbox debakel alle lootbox mechanics heeft verwijderd en dat alle content beschikbaar is voor alle spelers. Is er dan een andere reden dat je de multiplayer niet wilt doen? Voor zover ik uit reviews (ook rond launch) begreep is dat de gameplay eigenlijk gewoon super goed is, maar werd verpest door die microtransactions.

Oprechte vraag, ik geef niets om Star Wars noch online multiplayer games, maar het klinkt mij dat als je wel in een of beide van die groepen valt dat dit een topproduct is :)
Klopt precies, de multiplayer is juist het beste. De single player is vrij mager met een ontzettend voorspelbare campaign. Battlefront 2 had eigenlijk nooit een probleem qua gameplay, alleen het lootbox fiasco heeft alles verpest rond launch.

Ik moet er wel bij zeggen dat het een instap shooter is die vrij casual is. Er zijn shooter games met veel diepere gameplay en gunplay, maar dat is ook niet iets wat je verwacht van een Star Wars game.
Kan me hier goed in vinden, de micro/lootbox mechanics gooide vooral roet in het eten omdat spelers er te veel aan hadden, nu alles mooi gebalanceerd is kan ik niks anders zeggen dan dat het een sterke multiplayer game is. casual is hij alleen op galactic assault, op de wat meer obscure games kan hij toch best competitief zijn.
zowel de singleplay als de multiplay van BF2 zijn inderdaad wel echt entertainment

de meeste zure opmerkingen over de game slaan vooral op vroeger ( het lootbox debacle ) of gewoon omdat het van EA is ( dat is blijkbaar hip tegenwoordig EA bashing )
vooral meestal van roepers die "populaire" zaken kopieren maar zelden van mensen die het effectief ook geprobeerd hebben
De singleplayer vind ik juist de zwakkere kant van deze game. Het verhaal is erg voorspelbaar en vrij kort. Ziet er wel heel mooi uit en geluid is ook top.

De multiplayer is in mijn ogen heel sterk en sinds de microtransactions er uit zijn gehaald, is de game maar blijven verbeteren. Tot in april 2020 de laatste grote update kwam en de live service stop werd gezet, juist op het hoogtepunt van de game.
Ondanks dit blijft het een erg vermakelijke (vooral multiplayer imo) game en voor star wars fans echt een aanrader.
Ik vind het ook een prima mp game. Op 1 ding na en dat zijn de Heroes. Ik had liever dat je galactic conquest kon spelen zonder Heroes.
Het is beide een dieptepunt in gaming naar mijn mening. Single player verhaal is zeer zwak en de gameplay is heel basic. Alleen al het ' Nee, de Empire is plotseling evil na een leven lang gediend te hebben dus ik switch maar even naar de rebels' plot breekt voor mij de game al. De rebels staan ook klaar om met open armen een vijand te verwelkomen... :X

Ik kreeg continue ' drops' met lootboxen maar die zijn allemaal leeg. Gewoon komisch om te zien. En de multiplayer is zo ongelooflijk simpel... Het is als Battlefield zonder balans. Gewoon spawnen en chokepoints blijven schieten. Dan kom je er wel. Tenzij er een super Jedi aankomt, dan ben je gewoon door. Niets tegen te doen, daagggg.....

Laten we het lootbox gebeuren ook even niet vergeten: https://www.metacritic.co...ttlefront-ii/user-reviews

[Reactie gewijzigd door dycell op 26 januari 2021 15:05]

Singleplayer ben ik met je eens, die wordt door de meesten erg matig gevonden.
De multiplayer vinden velen juist erg vermakelijk, maar is niet per se voor iedereen.
Het lootbox fiasco mogen we natuurlijk ook niet vergeten, maar de reviews van metacritic geven wel een erg vertekend beeld.

Heel veel (terechte) negatieve reviews van metacritic komen uit 2017 toen de game vol zat met lootboxes en microtransactions. Die lootboxes en microtransactions zijn later verwijderd na veel kritiek en zelfs ingrijpen van Disney. Echter is de Battlefront 2 van 2017 totaal niet te vergelijken met die van 2020/21. Er is zo veel nieuwe content toegevoegd en veel mensen vonden het jammer dat de scarif update de laatste grote update was die nieuwe content bracht. Ik vind dus niet dat je het op dit moment nog een dieptepunt in gaming kan noemen. De game is erg verbeterd en wordt nu erg positief ontvangen.
Ik deel jouw mening, de SP was wel leuk, niet super maar vermakelijk.
Online is deze game niks vergeleken met de oude SWBFII die ik wel online speel nu nog steeds.
Speel je die oude versie via een mod?
Nee niet via een mod
Gaat het om Epic, dan is er altijd weer eentje die over de cliënt gaat zeuren.

Als je moeite hebt met 'meekijken' dan zou ik als andere clients ook maar verwijderen. En alle browsers als je toch bezig bent.
Echt heel jammer dat ze gestopt zijn met de live service voor deze game. Er is zoveel nieuwe star wars content die toegevoegd had kunnen worden, zoals The Clone Wars of The Mandalorian...
Maar ja blijft erg leuk om te spelen vind ik en zeker nu er weer volle lobby's zijn!
Ik vind dat we toch behoorlijk lang gratis content voor de game hebben gehad. Ergens moeten ze helaas toch een lijn trekken.
Ik heb hem ook opgepikt. Tot nu toe vermaak ik mij prima met de solo campagne, de immersie en de graphics zijn uitstekend. Ook het geluid is heerlijk. Heel tevreden!
Ditto. Ik ben ook langzaam door de single player heen aan het gaan. Daarna misschien maar eens kijken naar een stukje multiplayer.

Maar hoe standaarde de SP ook later kan worden, voor nu voelt het als een geinige shooter in het SW universum zoals ik vroeger altijd graag speelde. Zou alleen willen dat ik makkelijker van wapen kon wisselen. <_<
beetje jammer dat dit beschikbaar WAS......
elke donderdag een nieuwe game en je ziet voordien al wat de volgende game wordt
ik kreeg eerst altijd notificaties maar die zijn gestopt vanuit de epic store bij mij. Nou ja we overleven ook wel zonder die game...... had leuk geweest als tweakers een artikeltje had gemaakt vlak voor het open zetten van de game
Moeten ze dat dan elke week doen? Lijkt me niet iets voor nieuws artikelen om eerlijk te zijn. Er zijn genoeg manieren om het bij te houden (zoals op meerdere plaatsen hier in de comments al aangegeven), dus ik vind niet dat ze er een artikel van moeten maken.
In die lijn had dit artikel ook geen waarde gehad...gaat natuurlijk niet om de kleinere Indie games om iets vooraf over te melden. Als Battlefront door het aantal claims achteraf interessant is dan had het vooraf in een aankondiging ook interessant geweest.....want grote aantallen claims was voorspelbaar bij zo'n grote titel. En zie....er hebben meer mensen dit gemist.
Inderdaad, ik heb 'm ook gemist blijkbaar.

Rond GTA 5 was er destijds meer te doen toen die werd weggegeven, toen gelukkig niet gemist.
Ik hoop dat dit helpt om het stigma rond dit spel te verhelpen.

Nog steeds zie ik mensen refereren naar de microtransacties en lootboxes die al jaren niet meer in de game zitten. Sterker nog, al deze microtransacties waren vóór de launch al uitgeschakeld en de lootboxes zelf waren enkele maanden later vervangen met een compleet nieuwe, van de grond af ontworpen progressiesysteem.

Ja, de staat van de game bij launch was zeer beneden maats, dan wel slecht te noemen, maar DICE heeft erg goede dingen gedaan in de live-service van dit spel en naar mijn mening is het nu gewoon waard om ervoor te betalen.

Mijn ultieme hoop is dat zo'n grote influx van spelers EA ervan kan overtuigen om de live-service van dit spel toch opnieuw op te pakken of dat het ze ervan overtuigt om Battlefront 3 te maken.
Met Star Wars: Squadrons waren er ook zoveel spelers dat de developers nog extra content mochten/konden uitbrengen voor de game. Hopelijk gaat EA inzien dat het niet de Star Wars-franchise is waar mensen moe van zijn maar meer wat ermee gedaan wordt.
Eigenlijk alleen maar top hoe dit is gegaan, want nu heeft EA de licentie niet meer exclusief. Kan ik eindelijk hopen op een Star Wars citybuilder (Anno Wars?) en hopelijk een goede RPG.

En daar bovenop hebben we er nog een goede game voor terug gekregen ook.
Hoop dat ze nu eindelijk eens gaan werken aan de DirectX 12 problemen, zodat de game ook vloeiend draait op een nieuwe RTX kaart.
Wat is er met DX12? Ik heb hem op DX12 draaien op mijn 6800 XT en draait als een zonnetje.
DX12 voegt echt letterlijk niks toe aan BF2 helaas. Ik heb ook de 6800 en draait dikke prima op DX12 maar het haalt easy 60 of 70 FPS van je prestaties af. Als je nou ook nog ergens het verschil zou zien dan had ik DX12 aangelaten, maar in dit geval geeft het je langere laadtijden, vraagt meer performance en geeft je 0 grafische verbeteringen (Eigenlijk alles tegenovergesteld wat DX12 behoord te bieden). De game draait dus mooi op DX11 bij mij.
Op een Nvidia RTX kaart draait de boel vaak op 10-20 fps met DirectX12. Versie 11 werkt prima. Het EA forum staat er vol mee.
Heh, op mijn 3080 werkt dx12 niet, alleen maar strepen, dx11 als een zonnetje.
zou er niet meer op rekenen, spel wordt niet meer onderhouden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee