EA's verdediging van Battlefront II-lootboxes krijgt Guinness-downvote-record

EA heeft een door Guinness World Records erkend record behaald, al zal de uitgever er vermoedelijk niet erg mee in zijn nopjes zijn. Het gaat om het meest naar beneden gestemde Reddit-comment, waarin de uitgever de lootboxpraktijken in Star Wars probeerde te verdedigen.

Een Reddit-gebruiker plaatste een foto van het 2020 Guinness World Record. Het gaat specifiek om een reactie van 12 november 2017, waarin Electronic Arts officieel reageerde op een bericht van een Battlefront II-speler waarin hij klaagde over het feit dat hij 80 dollar betaalde voor de Deluxe-editie van het spel, maar desondanks nog geen toegang had tot het Darth Vader-personage.

EA schreef toen het volgende: "Het is de bedoeling dat spelers een gevoel van trots en voldoening overhouden aan het vrijspelen van bepaalde heroes." Dat leidde al snel tot een storm aan kritiek, getuige het feit dat binnen een dag het aantal downvotes opliep naar 230.000, wat toen al een downvote-record op Reddit was. Dat aantal negatieve stemmen is opgelopen tot 683.000.

De kritiek ging onder meer over de enorme hoeveelheid tijd die spelers moesten spenderen om content vrij te spelen. De uitgever gaf eind oktober 2017 al aan dat het de lootboxes ging aanpassen en twee weken daarna maakte EA bekend dat het de in-game-prijzen van bepaalde personages zoals Darth Vader ging verlagen. Een paar dagen later werden microtransacties zelfs tijdelijk gedeactiveerd.

Door Joris Jansen

Redacteur

09-09-2019 • 19:48

70 Linkedin

Reacties (70)

Wijzig sortering
En hoe groot is het verschil in downvotes met de op een na meest gedownvote post vraag ik mij af, is dat ergens te zien? :)
Jup, hiero. Nummer 1 is dus -683000, nummer 2 is -88906 (verschil van 594094) en nummer 3 is -59778 (verschil van 29128 met nummer 2).
Overigens zijn er wel een paar duizend minpunten minder, momenteel staat de post op -667819 points, waardoor de 683k een all time low is denk ik dan maar.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 9 september 2019 22:35]

Dat komt omdat reddit aan fussing doet, elke keer dat je de pagina herlaad staat er iets anders, dat een percent of zo kan verschillen. Zo hebben bots minder feedback en kan een bot denken dat die reddit beinvloed terwijl reddit weet dat het een bot is en alle up en downvotes gewoon negeerd.
Dan had het verschil kleiner moeten zijn dan dat het nu is, dus of het is niet waar, of het is meer dan 1%.
Daaroom waren er elke keer verschillen bij mijn post, en ik maar denken dat menesen elke keer up en downvoten de hele tijd, al had ik al een vermoeden dat het neit klopte :)
En terecht, al hebben ze het beestje nu een andere naam gegeven 'surprise mechanics', om het ethisch erin te houden nieuws: EA: in-gameaankopen op basis van kans zijn 'best ethisch en leuk'

Het blijft wanstaltig hoe EA hun eigen producten kapot aan het maken is, het treurige is dat het in de basis best wel goede games zijn, het is echter de corporate greed die ze de das omdoet.
Het doet EA helaas de das niet om.
Zo lang de games als warme broodjes over de toonbank gaan en mensen zich niet in kunnen houden en al die extra meuk kopen zijn we er nog niet van af. Helaas.
Het doet EA helaas de das niet om.
Zo lang de games als warme broodjes over de toonbank gaan en mensen zich niet in kunnen houden en al die extra meuk kopen zijn we er nog niet van af. Helaas.
Ik zat in groep met mensen die een bepaalde game spelen. En deze persoon heeft er 1000 dollar door gejaagd voor een personage uit het spel. Zo zijn er nog een aantal gasten die er ontzettend veel uitgeven aan deze game.
volgensmij roomen er diverse filmpjes rond van Asiatische personen die laten zien in games hoeveel je uit moet geven om alles te unlocken. Waar dit bij diverse games oploopt to 50.000 euro.

Waar is de tijd gebleven dat we 100 euro lapten voor de complete game zonder Unlocks. (Zie BF1942 Goede game enorm verkocht en geen micro unlock meuk, vervolgens DLC als VN ging ook goed en iedereen had er plezier aan en de uitgever verdiende genoeg geld.)
100 euro? volgens mij was het 40 gulden, in de loop der jaren werd het iets duurder en liep het op tot 60 euro.
Ben begonnen met spellen kopen halverwege de jare 90
maar 40 gulden kan ik me echt niet herinderen. Minste was 60 gulden, en console spellen kosten toen al snel 120 gulden.
Ik werkte toen bij dynabyte... misschien heb ik het mis het scheelde wel per titel ook. Wij waren wel goedkoop! Ik weet overigens nog dat ik mn games op tape kocht voor de msx en c64 voor 16 gulden.
Ik zal nooit vergeten dat ik Soldier of Fortune zag liggen bij de Free Record Shop voor 100 gulden! Gave grote doos, boekjes erbij die je nooit last maar toch wilde hebben.. mooie tijden!
ja en het waren juist die boekjes waar soms dingen in stonden die niemand wist.

Bij earth 2150 bijvoorbeeld waar ik altijd voor cheater werd uitgemaakt ivm earthquake generators die boven de grond damage deden als ze in tunnels reden onder de grond. Iets wat netjes in het boekje stond
Dat soort volwassen mensen hebben hulp nodig.
Tenzij het minder jarige kinderen zijn die geld gejat hebben van hun ouders, daarvan hebben de ouders hulp nodig.
Goed punt, het doet ze inderdaad niet de das om helaas.
Het zijn de interne studio's en developers en uiteindelijk wij de gamers die het wel de das om doet, de 1 na de andere goede studio wordt helaas om zeep geholpen, zeg een Bioware, Maxis om maar een paar voorbeelden te geven.

Het is kwestie van afwachten ben ik bang totdat Dice hetzelfde lot ondergaat, ze hebben tot nu toe redelijk vrijheid gehad en de boot kunnen afhouden.

[Reactie gewijzigd door Turismo op 9 september 2019 20:06]

Tja het heeft z'n opbouw gehad. Begin . 2000 stonden we in de rij voor een MediaMarkt. Dan was het in de ochtend uitverkocht. Toen waren pre orders ineens interessant. En dat groeit maar door.

Ik weet overigens niet of ik het met je lampjes idee eens ben, volgens mij is dat een kleine groep. Hoewel ik het als kind ook interessant vond

Dit was aan de broer van Henk gericht overigens

[Reactie gewijzigd door Gopher op 10 september 2019 07:56]

Slechte publiciteit is ook publiciteit...en in het Guinness Book staat hun naam honderduit geschreven...
De meeste gamers zijn nou eenmaal idioten die zichzelf graag een oor laten aannaaien. Ze kopen onnodig dure onderdelen met meer lampjes dan een gemiddelde kerstboom, ze kopen spellen een jaar voordat ze uit zijn en ze nog geen idee hebben of het goed wordt (en jammeren als het kut is, en vervolgens kopen ze weer iets een jaar van tevoren), ze kopen eindeloos DLC en lootboxes.

Een zot en zijn geld zijn haast gescheiden en EA lacht zich rot.
Wat een "intelligente" reactie weer. Om de meeste gamers idioten te noemen. En dat omdat een aantal van hun het mooi vindt om componenten met leds te hebben. Dat het jou niet boeit, prima. Ieder z'n smaak. Sommigen kopen een Porsche of andere sportwagen met velgen, spoilers en gekleurde remschijven die weinig meerwaarde hebben op een gewone (snel)weg in Nederland. Boeien. Of zullen we jou naar "de norm" verheffen? Of... zullen we met z'n allen in Kolchozen en sowchozen gaan werken, in dezelfde flatjes wonen, allen met dezelfde inrichting waar jij blij van wordt?
Oei, volgens mij heeft iemand z’n pc vol met RGB-leds hangen. ;-)
Jij wint de hoofdprijs, voor zo'n schrandere conclusie. Je bent te slim en mag niet meer meedoen.
Het doet EA helaas de das niet om.
Zo lang de games als warme broodjes over de toonbank gaan en mensen zich niet in kunnen houden en al die extra meuk kopen zijn we er nog niet van af. Helaas.
Precies, zo lang EA er miljarden aan verdienen lootboxes, zal het NOOIT stoppen, dat is eenmaal een feit, en het erge is ze verdienen en miljarden aan, dus andere video game company's zullen het straks ook gaan doen.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 10 september 2019 02:33]

Yup, voor elke 10 gamers (zoals ik) die er van kotsen en ze boycotten, heb je makkelijk 1 kneus die er evenveel of meer geld in stopt dan die 10 spelers samen.

Dus ze verliezen wel wat klanten, maar ze hebben heel veel meer winst per klant, dus het zal ze echt rotten.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 10 september 2019 12:57]

Terecht dat zoiets in een boekje staat waar iedereen in kan komen? Dat Record Book heeft natuurlijk een komische status. Verzin iets, maak een officieel verzoek waarbij je een wereldrecord kan halen (hoeveel rondjes kan ik draaien op mijn bureaustoel in een minuut tijd).

EA is inderdaad de fout ingegaan met BF2 en dat hebben de geweten ook. Vind dit bericht wel een beetje onnozel eerlijk gezegd. Heb me nooit geroepen gevoelt dat ik iets MOET kopen aan microtransactie dingen en ik speel al 100 jaar Battlefield en FIFA elk jaar.
Kan je de link met BF2 verklaren? Ik heb bijna alle Battlefields wel gespeeld, danwel in bezit. Zover ik weet is het Pay2Win er pas echt in gekomen met Premium bij BF3. Gek genoeg hebben ik en mijn beste maat BF3 Premium wel altijd ervaren als iets wat we het waard vonden bij het relatief absurde bedrag wat er voor werd gerekend.

BF2 had echt expansions, maar dat is niets nieuws voor EA aangezien ze hier al mee begonnen eind jaren 90. Toen voegde de expansions echt wat toe in plaats van dat het alleen meer kans geeft om te winnen. Poeh, hoeveel tijd ik met m’n zus aan The Sims besteed heb toen ik 10 was en je met “Hot Date” voor het eerst echt het huis uit kon. Die herinneringen zijn priceless. _/-\o_

Overigens heb ik met BF4 pas gewacht tot ik de PS4 had en tegen die tijd was er de Premium edition, waardoor ik 60 euro in m’n zak hield :P 8)7 .
Met bf2 bedoeld hij uiteraard battlefront2 maar ik snap de verwarring.
Sorry, my bad. Snapte de link al niet met Battlefield 2 en P2W... 8)7
Let wel op dat guiness record aardig wat geld (ALthans het record zelf niet maar de official wel) kost je moet de official nl betalen en van alles voorzien.
Dit gaat heel vervelend worden in de nieuwe Need for speed.

Hopelijk heb je je auto's goed verzekerd tegen deze surprise mechanics, die je dure auto onderdelen komen stelen.

Een ding scheelt hiervoor heeft EA weer optie om een verzekering af te sluiten of de onderdelen snel opnieuw te kopen.

Sta je dan met je kapotte banden, nadat jeover een spijkermat hebt gereden en je lachgasfles al die tijd leef was.
Games van EA illegaal downloaden is een "Surprise Discount" :P
Begrijp ook niet hoe je iets kan aanduiden als best ethisch, het is ethisch of niet, als het een beetje ethisch is is het niet goed in mijn mening.
Vooral niet als kinderen het spel spelen.
waarin hij klaagde over het feit dat hij 80 dollar via lootboxes moest betalen om het Darth Vader-personage te ontgrendelen.
Klopt dit wel ?
Seriously? I paid 80$ to have Vader locked?
Zoals ik het lees heeft ie 80 dollar voor het spel betaald waarbij ie niet als Darth Vader kan spelen en dus via grinden of lootboxes de boel moet vrijspelen. Het is: I paid. Het is niet: I have to pay.

Edit: Ik zie dat het artikel inmiddels aagepast is.

[Reactie gewijzigd door PilatuS op 9 september 2019 21:02]

Dat is ook wat ik er uit opmaak. Volgens mij ging het er om dat vader pas na tig uur (ik meen 40 gelezen te hebben) vrij kwam als je niets deed met van die boxes. En dan hebben we ‘t over 40 gameuren, niet normale 2 dagen. En voor sommige figuren kon het rustig nog 300 uur duren als je die comments mag geloven. Met een paar uur spelen per dag zou je dan na een maand of 2 je figuurtje krijgen. :’) Tenzij je betaald en er veel geld tegenaan smijt. Dan kon het opeens in een paar minuutjes.
Dit maakt het hele verhaal ook schandalig. De volle mep voor een spel betalen, maar het karakter dat iedereen natuurlijk juist wil spelen niet kunnen spelen. Dan 40 uur moeten grinden slaat al helemaal nergens op, maar even nog meer geld neerleggen en dan kan het wel ? Dit hele gebeuren is gewoon gemaakt om mensen nog meer te laten betalen. Een heel belangrijk onderdeel is uit het spel gehaalt met als doel nog wat extra geld te verdienen. Je betaald een hoop geld voor een spel waarbij onderdelen er uit zijn gehaalt, belachelijk.
Zo blij dat voor de nieuwere generaties dat ze blijkbaar niks voor de PS3 hebben gespeeld. Het was in fightinggames de normaalste zaak van de wereld dat je characters moest vrijspelen. Ook voor bijvoorbeeld Super Smash Bros (Melee?) had je soms uren nodig om wat vrij te kunnen spelen. Voor Oddjob in Multiplayer moest je eerst de single player campaign uitspelen.

Schandalig dat je moet betalen om iets vrij te spelen? Vroeger had je de optie niet eens (misschien met een cheat) maar moest je ervoor grinden.

Mensen nemen graag de snelste route. Als je daar voor betaald moet je niet klagen als volwassene.
Ho, wacht even. Er is een verschil tussen iets moeten vrijspelen, wat opzich prima is, of een spel zo maken dat vrijspelen zo lang duurt dat het aantrekkelijk wordt om het te kopen. Prima als iets vrijspelen uren gaat kosten, maar dan niet in 1x vrij als je er voor betaald. Deze hele constructie is gewoon gemaakt om mensen meer te laten betalen en dat is toch echt iets anders dan dingen vrijspelen zoals het vroeger ging.
Bij Star Wars had je er inderdaad in het begin een voordeel mee, dat ga ik niet ontkennen, dat is een feit. Maar voor cosmetische dingen? Laten we nou niet doen alsof dat echt je e-penis groter laat worden.
Cosmetische dingen heb ik totaal geen probleem mee voor mij persoonlijk. Ik heb nog nooit zoiets gekocht en zal het ook nooit doen. Verder is dat ook geen pay to win systeem want cosmetische dingen veranderen de gameplay niet. Het nadeel van die dingen vind ik wel dat er genoeg gastjes van 14 zijn die helemaal los gaan met die meuk en veel te veel geld uitgeven voor rotzooi.

Wat beteft Darth Vader hier is het een 40 tot 300 uur grind om te krijgen zelfs als je 80 euro betaald voor een spel. Iemand die extra betaald hoeft niet te grinden en dat is wel pay to win. Verder vind ik het dus belachelijk dat ze die grind zodanig lang maken dat er genoeg mensen extra geld gaan uitgeven. Ik zie deze vorm van grinden dan ook als een manier om geld uit mensen te persen. Dat iedereen moet grinden kan je prima als onderdeel van een spel zien en dat hoort er ook bij. Tuurlijk start je level 1 van Doom niet met een BFG, dat is bij alle games zo.
Volgens mij is de grind naar Vader en bv ook Luke nu nog maar 10uur, wat ik prima zou vinden.
Nadat ze het hebben aangepast ja. Het idee was mensen zo lang laten grinden om maar mensen maar geld te laten betalen. En hier gaat het hele verhaal over. Dat ze het na een shitstorm aanpassen maakt mij weinig meer uit, het idee en het doel hadden ze van te voren bedacht. Namelijk het uitknijpen van mensen die 80 euro voor een spel betalen.
Ook een smerige tactiek, iets wat je vaak bij free to play games ziet (waar het pay to win model nog enigszins rechtvaardigt is).
Begin van spel gaat heel erg hard, je unlocked constant dingen, krijgt nieuwe items, currency etc, totdat je richting einde van game komt (of postgame) en dan wordt de grind ineens belachelijk zwaar.
Dit doen ze, zodat ze je eerst helemaal hooked bent aan the game. En als je hem wilt uitspelen / verder wilt, moet je er haast wel extra geld in tanken om nog beetje progressie te hebben.
Shadows of Mordor flikte zoiets.
Dat is bij vrijwel alle mobiele games zo.
Ik snak echt naar de oude tijd zonder microtransactions, en ja dan wil ik echt wel 10~20 euro voor een game neerleggen.
Nóg smeriger vind ik een spel uitbrengen, en dan als alle reviews binnen zijn en de pre-orders zijn geleverd, opeens kort na de lunch lootboxes er in stoppen...
Een ander character wordt niet verstaan onder cosmetische dingen.

Dart Vader in een kerstman outfit dat is een cosmetische ding.
Je hebt vroeger en vroeger. Heel vroeger moest je alles vrij spelen. Toen kwam bijv. World of warcraft. Daarin duurde het ongeveer 10*24 uur om lvl 60 te worden.

Chinezen zagen hun kans en ineens kon je lvl 60 characters en goud kopen. Omgerekend was je goedkoper uit om in de supermarkt te gaan werken voor je lvl 60 character. Bedrijven zijn hier zelf op ingesprongen door dit zelf te gaan implementeren.

Ik snap dat iedereen boos is, maar de oorzaak van het probleem zit toch echt bij ons gamers zelf. De drang om beter te zijn, de drang om desnoods via cheats (echte cheats, of geld) je overwinning te kopen.

Als we daar eens allemaal mee kappen dan is het zo afgelopen, maar het zit in de nature van de mens. Er hoeft er maar eentje te zijn die het doet en er volgen meer.

Nu willen we dat game bedrijven de mogelijkheid niet geven, maar er zullen altijd mensen zijn die aan deze drang gehoor zullen geven om er geld aan te verdienen.

Ik ben gestopt met die massa spellen te spelen. Kleinere studio’s maken prima games waarbij het niet lucratief is om pay to win te introduceren.
Ik snap dat iedereen boos is, maar de oorzaak van het probleem zit toch echt bij ons gamers zelf. De drang om beter te zijn, de drang om desnoods via cheats (echte cheats, of geld) je overwinning te kopen.
Het verschil is wel dat zeker niet iedereen die drang heeft. Het stelt echter wel de mensen in staat die deze drang hebben om door middel van geld sterker in een spel te zijn dan de mensen die niet betalen. Pay to win is gewoon bagger en een vorm van cheaten. Dat alleen maar omdat bedrijven nog meer geld willen verdienen. Dit kan je niet alleen de gamers kwalijk nemen.
Ben ik helemaal met je eens. Maar ik maak dan de keus om dat soort spellen niet te spelen. Ik ben jaren geleden toen ik nog FIFA speelde gestopt met FUT. Ben toen de gewone versie gaan spelen. Die keus heb je ook als gamer.

Maar op de een of andere manier vinden gamers vaak dat ze recht hebben op iets. Ik krijg vaak het idee dat er veel mensen zijn die vinden dat ze recht hebben op het spel wat zij graag zouden willen spelen.
Vroeger waren het eerder 'achievements' met als beloning een Extra functie of personage.
- Nu heb je 'achievements' en je krijgt er helemaal niks voor, ja een medaille die je kan showen.

Goldeneye was echt een uitdaging en het voegde ook wat toe aan het spel.
Bij de meeste Fighting games is het wel grinden , maar daar is het niet erg dat is het doel van het spel 'tegen elkaar vechten'.

[Reactie gewijzigd door whiner op 10 september 2019 09:28]

This is a joke. I'll be contacting EA support for a refund... I can't even playing fucking Darth Vader?!?!? Disgusting. This age of "micro-transactions" has gone WAY too far. Leave it to EA though to stretch the boundaries.

Lijkt te kloppen wat je zegt.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 9 september 2019 20:13]

Was dan ook een vreselijk slechte zet, dat men vele uren moet spelen om andere characters vrij te spelen vind ikzelf prima, maar als je ze daarnaast ook in de store zet voor een tientje elk dan sla ik een spel over.
Mijn downvote zit er ook tussen.

Maar het probleem zal alleen groter worden. Er moet hier snel wetgeving voor komen of iets waardoor de bedrijven worden afgestraft. Ik heb nu kinderen die lopen klagen en huilen dat ze geen Robucks(Roblox) hebben om een skin te kopen, want andere mensen kunnen het wel. Dus of ik even 5 euro kan uitgeven voor hen.
Kinderen hebben toch zakgeld, leren ze gelijk de waarde van geld.

Buiten dat is het zo simpel als gewoon niet kopen, leren die bedrijven het snel zat, boetes kunnen ze betalen, maar geen inkomsten uit hun spellen, dat doet ze echt pijn.
Wetgeving? Alsjeblieft niet zeg. Nog meer regeltjes en wetten.

De schuld ligt toch echt bij een grote groep gebruikers. Als we met z'n allen besluiten om die troep niet te kopen, dan houdt het vanzelf op.

Sorry, maar het blijven wegnemen van eigen verantwoordelijkheid dmv regeltjes is een hellend vlak.
Als mijn ouders als kind het lef hadden gehad om te bedelen bij hun ouders dan hadden ze waarschijnlijk een week niet kunnen zitten omdat ze een pak op hun donder hadden gekregen.

In mijn tijd kreeg je een een emmer met sop en een spons en mocht je de auto wassen voor een gulden of twee. Of ging je langs de deuren om klusjes te doen. Zo leerden kinderen dat ze iets moeten doen als ze wat wilden hebben.

Tegenwoordig worden de meeste kids verwend en krijgen alles wat ze willen zonder dat ze er zelf ook maar iets voor hoeven te doen, omdat paps en mams het zo zielig vinden dat ze de hele dag aan het werk zijn.

Dus #@&* alsjeblieft op met je wetgeving tegen bedrijven die gewoon slim gebruik maken van het niet fatsoenlijk opvoeden van kinderen. Kom liever met wetgeving die stellen die kinderen zouden willen verplicht zich te laten testen of ze daar wel geschikt voor zijn.
En daarnaast is ook nog een erg makkelijk een kind achter een tablet te zetten die zich dan lekker bezig kan houden. Zijn ze net een paar jaar oud, en het zijn nu al luie gamers.

Maar ik ben bang dat dit zonder wetgeving niet onder controle te houden valt. Die kinderen groeien helemaal verpest op en die maken straks wel deel uit van de maatschappij waar wij allemaal met elkaar te maken hebben. Dus het is zeker wel in iedereens voordeel om dit niet zo maar op zijn beloop te laten. En een groeiende groep van mensen (die steeds jonger zijn) met "gok" schulden of verslavingen hebben we ook niet veel aan.

Je kan ook zeggen, mensen moet gewoon niet moorden/stelen etc. Realiteit is dat het alleen roepen niet werkt en er toch het een en het ander over op papier gezet moet worden en gehandhaafd moet worden.

Het is al lang gebleken dat zelf regulatie hier uit de hand loopt ten kostte van kwetsbare slachtoffers. Like it or not, daar moet iets tegen gebeuren. Desnoods wettelijk .... tijden veranderen, helaas.
vroeger hadden Guinness-records nog een ware status, tegenwoordig kan je quasi op verzoek er in geraken omdat er nog geen record van een bepaald iets bestond.

(tip voor de attn-whores: er zal waarschijnlijk nog geen record zijn voor om ter langs met je grote teen op een deurbel duwen zijn 8)7 )
Ik heb 1/630.000e bijdrage geleverd aan dit record.
Epic heeft hier een kans laten liggen met de verdediging van de brutes.
Dit heeft mijn dag compleet gemaakt xD

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee