Aantal Microsoft 365 Consumer-abonnees neemt met 27 procent toe tot 45,3 miljoen

Microsoft heeft 45,3 miljoen Microsoft 365 Consumer-abonnees, een stijging van 27 procent tegenover vorig jaar. Microsoft Teams heeft inmiddels 115 miljoen dagelijks actieve gebruikers. In april waren dat er nog 75 miljoen.

De stijging van het aantal Microsoft 365 Consumer-abonnees maakte dat de kwartaalomzet uit Office Consumer-producten en -diensten met 13 procent toenam. De omzet uit het zakelijke Office 365-aanbod nam met 21 procent toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar en de omzet uit LinkedIn nam met 16 procent toe. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Microsoft publiceerde.

Opvallend was dat de omzet uit Surface-producten met 37 procent toenam, terwijl Microsoft geen nieuwe producten in de schappen had liggen in de betreffende periode. Wel kondigde het bedrijf de Surface Laptop Go aan. Die is deze week beschikbaar gekomen. Verder daalde de omzet uit zakelijke Windows-licenties voor oems met 22 procent. Volgens Microsoft kwam dit omdat de vraag lager lag en er vorig jaar sprak was van een goed kwartaal. De omzet uit non-Pro Windows-licenties nam wel toe met 31 procent, omdat er meer vraag naar consumenten-pc's was.

Microsoft zag ook de omzet uit gaming toenemen, met 22 procent. Dat kwam met name door een toename uit de omzet uit Xbox-content en -diensten, van 30 procent. Microsoft schrijft dit toe aan goede resultaten van gametitels van derde partijen en van eigen games, terwijl ook de groei van het aantal Game Pass-abonnees hier aan bijdroeg. De omzet uit Azure nam verder met 48 procent toe. De totale omzet van Microsoft nam door dit alles met 12 procent toe tot 37,2 miljard dollar, terwijl de winst met 30 procent steeg tot 13,9 miljard dollar.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

28-10-2020 • 08:23

106 Linkedin

Reacties (106)

Wijzig sortering
nu als particulier nog eens de mogelijkheid om voor een nette prijs je mail via O365 te laten lopen.
Met dan echange online.

Dat zou interessant zijn
Wat is een nette prijs volgens jou? Ik heb thuis Microsoft 365 Business Basic voor +- 55 euro per jaar. Dan heb je een Tenant, Exchange online (50GB mailbox, sharedmailboxen etc) Teams, Sharepoint etc.1TB one drive. Zoveel eigen domeinen koppelen als je wilt. Die 55 euro vind ik het echt waard om eerlijk te zijn.
Ik zou mijn eigen domain willen kunnen gebruiken bij de Microsoft 365 Home. Dat is het geen wat mij nu tegen houdt namelijk.

Weer even gezocht, het blijkt inmiddels wel te kunnen: https://www.zdnet.com/art...hout-corporate-headaches/

Maar: het kan alleen als je een domain bij GoDaddy afneemt. Ook niet echt handig...

[Reactie gewijzigd door beany op 28 oktober 2020 08:56]

Ik heb ook Microsoft 365 Family en een eigen domein... níet bij GoDaddy :-)

Deze guide is precies wat je zoekt en het werkt perfect: https://www.reddit.com/r/..._with_outlook_and_office/
Je kan toch de Business Premium dan gewoon nemen? Of begrijp ik het verkeerd?
dat kan ook maar 6x €12 per maand maakt het wel erg kostbaar voor een thuisgebruiker
alleen email via Exchange kost €3,40/maand bij een jaarabonnement. Ja, nog steeds wel aan de prijs. Maar die prijs is zojuist bijna 3/4e gekrompen :P
probleem lijkt me dan weer dat ik me afvraag of je 2 licenties kunt koppelen dwz.
kan ik én een zakelijk exchange account gebruiken EN een privé office home pakket.

ik gok dat je dan al snel tegen problemen aanloopt zoals. atachements in email die niet automatisch in je onedrive komen omdat onedrive op een ander MS account zit.

dergelijke problemen zijn super hinderlijk maar vooralsnog lastig te omzeilen.

google (als je nog een oud account hebt) biedt gratis domainhosting voor de services en die werken ook nog eens zeer goed, maar er is geen intergratie met een goed officepakket ... MS biedt redelijke brakke webbased varianten maar wel een goed office pakket maar daarbij is domainhosting geen optie (voor de gemiddelde persoon). rest (bedrijven zoals transip) bieden allemaal wel iets maar nooit een goed en compleet plaatje, stack zonder de apps uit bijv nextcloud is gewoon meh, en het biedt geen mail-integratie. andere mailplatfroms bieden weer geen office- en webdrive functies. en zelfhosten is al helemaal geen, je kunt wellicht een raspberryPI inrichten met een one-size-fits-all script die wat pakketjes download maar veilig en goed beheerd zijn die niet, en het gebruik van een smarthost voor uitgaande mail is ook geen sincure.
Ik heb op mijn persoonlijke laptop de office licentie van mijn werk geïnstalleerd. Daarmee kan ik dus ook bij de OneDrive/SharePoint van de zaak. Ik ben daarnaast óók ingelogd met mijn persoonlijke account. Als ik dus iets op wil slaan krijg ik altijd de keuze: persoonlijk, werk of de lokale computer.

Daarbij zit Outlook desktop dus al bij je prive office home pakket. Welk emailaccount je daar dan mee instelt (outlook.com, exchange, gmail, yahoo, ziggo, whatever) maakt niets uit voor de werking van Outlook desktop. Je hebt hem geactiveerd met je home office licentie, de mail server heeft een andere licentie, maar dat maakt Outlook niets uit natuurlijk.

Ik zit zelf ook te zoeken naar een goede oplossing. Synology heeft Mail Plus wat wel lijkt te werken, maar ook dat is prijzig op het moment dat je meer dan 5 emailadressen nodig hebt. De eerste 5 zijn gratis. Daarna moet je licenties kopen, een 5 pack kost €243,21 incl. btw bij bijvoorbeeld Central Point. Dat is vrij fors voor een server die ook nog stroom kost en die je zelf moet onderhouden. Maar het werkt wel.

Ik heb het nog even laten rusten. Als iemand tips heeft?
Daarom heb ik een Exchange server draaien in test van mijn MSDN subscription of hoe dat tegenwoordig heet.
Ware het niet dat het dus een dure grap wordt, heb 27 e-mail adressen voor prive gebruik, dus 27 x 3,40 x 12 voor E-Mail. Dat is een beetje te duur, dat is € 1100 per jaar. Daarom draait bij mij gewoon thuis een e-mail server op mijn eigen domein.
Zo werkt het niet perse.
Je kan prima toe met 1 gebruiker.
Mijn hele familie, ouders, zus, neefjes, nichtjes die allemaal een eigen e-mail box hebben met 1 adres?
Wat je kan doen is 1 user mailbox aanmaken en 26 shared mailboxen... Betaal je 1x voor de user mailbox.
Het zijn allemaal mailboxen voor familieleden. Niks shared.
Of je koopt 1 licentie en maakt gedeelde postvakken aan. Mensen kunnen daar tegenwoordig ook op inloggen.
Klopt, alleen ben je dan niet compliant. Zal ze vast niet zo veel uitmaken though.
Maar deze kun je toch niet gebruiken voor het verzenden ontvangen?
Zeker wel, je het functioneert verder als een gewoon postvak.
Ik heb bijv. 1 business basic licentie met daarbij 4 gedeelde postvakken
Dat suggereert zakelijk gebruik maar inderdaad, als particulier kan dat natuurlijk ook best.
De Home versie kost € 5,75 p/m (bij een jaar abonnement). De Business versie kost € 12,71 p/m (bij een jaar abonnement). En dat alleen maar om een eigen domain te kunnen gebruiken.
Ja, maar hoe maak je anders onderscheid tussen zakelijke klanten en particulieren, zakelijk heeft over het algemeen wel een eigen domein en particulieren niet. En laten we zeggen dat licentiefraude veel voorkomend is in het kleinbedrijf.
licentiefraude kun je op veel meer manieren detecteren dan alleen maar met een domeinnaam. het volume van de mailbox bijvoorbeeld of zelfs de aard van het domein. het lijkt me prima mogelijk om door gebruik van een ai-script te laten testen of de website ikbenwillem.nl zakelijk of privé wordt gebruikt.

waarom moeten al die persoontjes zoals familievandam.nl ineens betalen voor functies als devicemanagement en shared inboxes terweil ze alleen maar nut hebben aan : een paar mailadressen en één gedeelde kalender voor verjaardagen en familie uitjes.
tsja, dat is een afweging van de verkopende partij, zijn er genoeg hobbyisten om een dienst daarvoor op te tuigen, of is dat een niche en laat ik dat over aan andere partijen? MS kiest er dus voor dit aan andere partijen over te laten en ziet geen verdienmodel om de investering te rechtvaardigen voor hunzelf.
het is niet verboden om als bedrijf een home-licentie te gebruiken. Je zal dan enkel wel als particuliere klant worden behandeld. Vergelijk het met een internet-lijn: snelheid kan identiek zijn, maar daarom niet de uptime-garantie en communicatie. Moest er geen verschil zijn behalve de prijs, dan kan je daarvoor klacht indien, want de status van je rechtspersoonlijkheid mag geen meerkost opleveren.
In feite heb je daar Outlook.com al voor :)

Exchange Online biedt vooral uitkomst bij zakelijk gebruik. Althans.. ik kan me zo even geen scenario indenken waarbij Outlook.com tekort schiet en je als privégebruiker zonder zakelijk belang Exchange Online nodig zou hebben. Behalve wellicht als je je eigen domein wil voor je gezin met alles erop en eraan, maar dat neigt dan ook al bijna naar een zakelijke toepassing.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 28 oktober 2020 08:35]

Ja, het voordeel van O365 is dat je een andere gebruikersovereenkomst hebt, waardoor ze je data niet misbruiken. Het zelfde voor een betaalde mail van google.
Nee, ze misbruiken je mail niet, ze gebruiken je mail om ermee gericht te adverteren om de kosten te kunnen betalen voor de dienst die aangeboden wordt.
Als je dat niet wil, kun je een betaald abonnement afsluiten waarbij jij die kosten betaald en ze niet uit advertenties dat hoeven terugverdienen.

Heel simpel, gratis bestaat niet. Als je er niet met geld voor betaald, betaal je er met je gegevens voor.
Dat is toch juist waarover het gaat, om ook het betaalde abbo voor consumenten microsoft 365 open te stellen?
Ik snap dus niet echt wat je punt is, dat gratis niet bestaat weet ondertussen iedereen hier wel al.
Betaald is er ook, dat noemen ze de business versie, simpel omdat de meeste consumenten daar niet voor willen betalen.
Ja, is toch wat ik zeg, dat het er is in de bussineess versie en dit ook een optie zou moeten zijn in de consumenten versie? Zijn ook genoeg mensen die wel wat extra of hune microsoft 365 personal of family om mail in eigen beheer te hebben.
Maar goed je leest niet wat ik zeg, je wil gewoon je eigen punt maken, nog een prettige dag verder!
maar hier gaat het dus fout, je schijnt maar niet te snappen dat zaken 2 kanten hebben en dat dat soms heel erg door elkaar loopt. het is een ding dat heel erg veel tweakers schijnen te missen, een vorm van inlevingsvermogen in de situatie van anderen.

wat is er in jouw ogen mis met een pakket speciaal gericht op consumenten met consumenten features en consumenten prijzen.

denk je dat een advocaten kantoor de familie basic versie van o365 zou kiezen wanneer daar wel een domein aan te hangen is, je hebt nog steeds maar 6 gebruikers, kunt geen device management gebruik en auditing (dus zien wie wanneer welk document heeft bewerkt of ingezien) is ook uitgeschakeld. advocaten zijn in beginsel bij wet verplicht om zich te kunnen verantwoorden over de mate waarin zijn privacy van cliënten waarborgen.

TLDR: een aanvulling op o365 familie zou zijn wanneer je er voor 15 euro per jaar extra een domein bij krijgt met iets van een basis website/blog/whatever en mail hosting onder je eigen domain.
en het zou google sieren weer een Gapps basic personal account te maken, met mail en overige basic services plus geen targeting aan te bieden.
Ik zeg niet dat jij iets raars vraagt, ik geef alleen aan dat Microsoft en Google er voor KIEZEN dat niet te doen. Waarschijnlijk omdat het verdienmodel niet voldoende is voor hun in combinatie met hun andere producten portfolio.

Maar als jij een markt hiervoor ziet, laat je door niemand tegenhouden en begin je eigen bedrijf en verkoop deze dienst.

Verder heeft een advocatenkantoor uiteraard andere eisen dan een bakker. En op moment dat je een website gaat hosten met een blog doe je er waarschijnlijk ook reclame op zetten waar een inkomstenmodel achter zit, dus ben je feitelijk een ondernemer met inkomsten er uit, zo dun is de lijn.
correctie: Ze compenseren de kosten voor het gratis gebruik van de software door je gerichte reclame te sturen waar ze aan verdienen + ze verkopen je data waar ze miljarden winst mee maken.
Ik heb een mailadres met eigen domein, puur prive, niet zakelijk. Reden is dat ik ooit @casema.nl had, toen werd het @orange.nl, daarna @online.nl, Ben iemand die graag zelf controle houdt zo veel mogelijk, dus toen een eigen domein afgenomen voor 6 euro per jaar. Niet zakelijks aan
help me even, @particulierennaam.nl via exchange online?
Kan toch? Je hebt een eigen domeinnaam en koppel die aan exchange.
Inderdaad, dat heeft mij weerhouden om niet over te gaan op M365, maar los Exchange Online en Outlook.com te gebruiken.
3,40 is een nette prijs en een domeintje kost je ook een tientje a 2 per jaar, dat is schappelijk.
Alternatieve komen alleen niet in de buurt van o365 mogelijkheden.

100 euro voor 6 gebruikers includief 1TB onedrive?

Welke alternative heb ik precies hiervoor?
Dat, plus een volwaardig alternatief voor Word, Excel en Powerpoint....
En veel (grote) bedrijven bieden hun werknemers ook nog eens 30% korting aan via het Home Use Program. Ik betaal nu 69 euro per jaar en de kosten verdeel ik onder mn vrienden. 11 euro per jaar is geen geld voor Office365 + 1 TB opslag
Vergeet niet dat je ook elke maand 60 minuten Skype minuten erbij krijgt per gebruiker...
Bv. om van Skype naar Mobiel/vas toestel te kunnen bellen.
Zit daar ook 1TB onedrive bij?
(daarbij is OpenOffice al een aantal jaren zo goed als dood, als je dan toch iets wil promoten kun je beter LibreOffice noemen)

[Reactie gewijzigd door NiaX op 28 oktober 2020 09:34]

"open libre - geef het een naam"? je raadt een stuk software aan op basis van wat, je weet kennelijk niet eens wat het is of wat het doet, sterker nog zelfs de naam zegt je niets?

vervolgens kom je met een hoop veronderstellingen op basis van "vermoedelijk" meningen van anderen die je "wederom vermoedelijk" van twitter hebt geplukt.

Ik zeg dit omdat wij op tweakers normaliter verwachten dat mensen weten waar de klepel hangt voor ze over de klok beginnen.

punt is: als je betaalt voor een dienst mag je er doorgaans vanuit gaan dat je de klant en niet het product bent en met klanten ga je doorgaans anders om dan met producten. Neem facebook, voor facebook betaal je geen cent maar krijg je wel diensten, draaien er servers en worden er gigabytes aan data verstookt voor jouw gebruik. Daarom betaal je met je ziel (om het maar even zo simplistisch te stellen) je geeft een deel van jouw leven weg zodat anderen daar misbruik (of gebruik) van kunnen maken door je te spammen met 'leuke aanbiedingen etc' zo krijgt facebook als nog geld door jouw bezoek.

maar goed, de stelregel is doorgaan dit, hoe meer jij betaald me je portemonnee hoe minder je betaald met je privacy. dat zie je bijvoorbeeld aan windows 10, meer integratie met 'gratis' online diensten zoals alexa, siri (of hoe dat ding van MS ook heten mag), zonder dat je voor die integratie moet betalen en HOP daar komt een beetje tracking om de bocht. zet je die hele zut uit dan valt er niets te tracken, betaal je netjes voor je mailbox bij google dan gaat ook da anlyse software uit (staat netjes in de verwerkings overeenkomst van gSuite)
Geef het een naam, maar geen oplossing?

Ik vroeg om een alternatief, maar jij komt met een halve oplossing aan. Want je mist nog even de 1TB cloud opslag, per gebruiker.

Maar je zit natuurlijk ook niet erg in de desktop technologie.
Kortom, je kunt eigenlijk een alternatief aanbieden?

Kunnen we die conclusie trekken?
Ik gebruik ook Office 365 op mijn Mac. Inc onedrive. Werkt geweldig en goed.
Een Mac is een alternatief voor Office 365/Microsoft 365?

Waar moet ik mijn Mac met Office 365 dan plaatsen?

En nee, als je Pages/Numbers/Keynote/Apple Mail/iCloud bedoelt, dat is geen alternatief.
O365 is wel iets meer dan alleen een office pakket. Er is een hele stack aan cloud service, bvb 1TB onedrive. je vergelijkt appelen met peren
Je data op onedrive wordt helemaal niet geanalyseerd door MS, wat zit er nog in? Teams sinds kort. Skype zit er al long in incl 1 uur bellen naar "gewone" telefoonnummers
50GB mailbox reclamevrij, de volledige office apps ook op Mac, iOS & android kijk eens op https://www.microsoft.com...vetab=pivot%3aoverviewtab voor een volledig overzicht
Als je twee brieven per jaar tikt kan je net zo goed wordpad gebruiken. Het gaat om de particuliere gebruiker die net iets meer doet ;)
OpenOffice? Wie gebruikt dat nog? Ga dan voor Libre Office.
Zitten daar trouwens tegenwoordig ook al Autoupdate technologie in? Of moet je dit ook nog steeds gebruiken.

Maar waar is mijn 1TB Cloud opslag hierin? Die mis ik nog even.

Daarnaast 100 euro voor 6 gebruikers, ga uit van een normaal gezin van 4 personen, dan hebben we het nog over 25 euro per gebruiker per jaar.

Maar voor 2 brieven kan ik ook wordpad of zelfs notepad gebruiken.
Persoonlijk heb ik Office 365 aangeschaft vanwege de Onedrive. Wil graag naast een externe HDD ook een Cloud opslagdienst hebben die betaalbaar is. Office 365 kwam daarbij als betaalbaar uit. Dat ik daar naast ook nog een "gratis" een altijd up to date Office pakket krijg is mooi meegenomen. Had nog steeds een CDtje liggen met Office 2010 (hopeloos verouderd).
Daar naast ben ik erg van van Outlook voor mijn mail adressen. Vind dat prettiger werken dan het gratis Thunderbird.
Dat was ook mijn redenatie, maar dan voor het hele gezin. Betaalbaar en werkt gewoon.
2 redenen voor mij:
- een up to date office versie, geen geknoei meer met cracks
- integratie met OneDrive. Altijd en overal kunnen beschikken over mijn documenten.

En dat allemaal zonder dat ik er zelf veel tijd en moeite moet insteken. Wat is het gratis alternatief hiervoor?
Kan je onderbouwen dat particulieren niet bereid zijn te betalen? Mijn ervaring leert anders...
Ik heb al meermaals voor €50,- Microsoft 365 Family kunnen aanschaffen.
Hiermee krijg ik 1 jaar toegang tot Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Publisher maar ook bijv. OneDrive (1TB per persoon) op PC maar ook tablet en mobiel.

Persoonlijk vind ik dat echt geen geld. Ik denk ook dat er genoeg mensen zijn die het kopen omdat ze de Office suite herkennen van werk, hun opleiding etc.

Bovendien werken de pakketten gewoon erg goed en is de naam Word bij iedereen wel bekend in tegenstelling tot bijv. een OpenOffice.
70 euro per jaar (je vind altijd wel ergens een aanbieding) voor 1TB opslag per gezinslid, en dan nog even office erbij?

Voor dat geld vind bij dropbox niets (10euro per maand is het goedkoopste plan, en dat is dan 2Tb voor 1 gebruiker), en dan heb je ook geen Office.
Ik snap dat groei niet zo goed van 365 onder consumenten. Ik vind het pakket maar verschrikkelijk duur. Voor 7 euro per maand (of 70 euro per jaar), moet je toch behoorlijk wat brieven tikken om deze prijs te verantwoorden. Los Office 2019 kopen en je bent binnen 2 jaar al een heel stuk goedkoper uit.
Je krijgt Office voor op je computer, je krijgt Office voor op je smartphone, je krijgt Office vanuit de browser en bovenal, je krijgt er 1TB cloud opslag bovenop waardoor je je documemten op al die apparaten kunt raadplegen.

Los office kopen en je hebt 2 jaar nodig om goedkoper uit te zijn, maar dan heb je nog altijd veel minder in handen. Je hebt 1 licentie voor op 1 computer. Ik heb meerdere computers in huis (net zoals vele Tweakers) en mag op 5 daarvan mijn Office activeren.

En ga eens degelijke cloud opslag zoeken voor die prijs. De 1TB op OneDrive maakt het op zich al een goed aanbod.
Vind het wel meevallen heb nu al een paar jaar O365 Bus.Premium (heet nu anders) en bevalt mij prima. Altijd laatste versie van office, geen gedoe met trucjes om licenties te regelen, 1TB clouddrive, 50GB mailbox etc. Het is natuurlijk wat iemand wilt en wat ie er voor over heeft.
Microsoft 365 heeft primair weinig met brieven tikken te maken. Ja, de Office kantoorsuite is een onderdeel. OneDrive is wat Microsoft 365 Consumer primair is.
Binnen 2 jaar? Licentie koop je voor 15 euro online...... snap dat 365 gebeuren ook niet zo buiten cloud opslag of mis ik nou iets? Gebruik outlook dan voor email en de kinderen gebruiken word en powerpoint. Waarom zou ik daar per maand voor moeten betalen?
Voor 15 euro koop je geen correcte licentie. Kan je beter een crack gebruiken, steun je tenminste geen criminelen.
Dat is een grijze licentie, en is maar voor 1 apparaat.
Tja de meeste mensen voor OneDrive, maar ik heb helemaal geen clouddienst nodig voor die paar dingen die er op zouden staan. Ik krijg me 5gb Google drive niet eens voor een kwart vol.
En een 1TB opslag? Dat icm met Office, altijd laatste versie, is het ineens niet zo duur meer.
afhankelijk van hoeveel pc's er in jouw gezin zijn gaat die kosten-baten analyse van jou niet op:

mijn vriendin en ik hebben beiden een eigen pc en bij het kopen van ms office ga ik er van uit dat je de laatste versie wilt om incompatibiliteit te voorkomen: anders kun je net zo goed voor libreoffice kiezen en gratis klaar zijn. ik ga er gemakshalve vanuit dat ms ongeveer iedere 3 jaar een nieuwe versie uitbrengt. office 7 10 13 17 20 en ik dus 2 licenties nodig heb: volgens de pricewatch kost me dat dus 115 euro per 3 jaar per persoon totaal 230. dan heb ik alleen de office suite, als ik de licentie boeren en grijze licenties even negeer dan kost een o653 99 euro per jaar voor 6 licenties. (ik kan dus nog 4 kinderen een eigen pc met licentie geven of mijn ouders en schoonouders blij maken of kosten-delen met wat vrienden). 3x 99 = 297, dat is dus 67 euro duurder per 3 jaar dan losse versies. ga ik de kosten delen met vrienden dan is het eerder 99 euro per 3 jaar (voor 2 gebruikers), en is dit dus juist de helft goedkoper.

toch! zelfs als ik het niet doe, dan komt er nog 2 (1 pp) TB aan opslag bij voor mijn vriendin en mij. bij stack van transip kost dat 120 euro per jaar mij iets als dropbox meen ik zelfs nog meer. ik wil maar zeggen dat o365 voor ons daardoor dus nog goedkoper is dan libreoffice met een stack account van 2tb.
Als ik Dropbox neem, betaal ik ook 9,99 per maand voor het kleinste abonnement.
Dan heb ik wel voor 1 gebruiker 2TB aan opslag, maar verder best veel andere limitaties.

Ik heb nu voor 100 euro 6 keer 1TB opslag met MS Office voor mijn complete gezin.
70 Euro. Voor:
6 gezinsleden die het per user op 5 devices kan installeren.
1 TB cloud data per gezinslid. Dropbox 6TB voor € 70 per jaar?

Het is maar wat je duur vindt.
Vergeet niet dat je ook elke maand 60 minuten Skype erbij krijgt per gebruiker...
Bv. om van Skype naar Mobiel/Vast toestel te kunnen bellen.
Yep inderdaad die was ik vergeten :)
Juist je eigen domein achtervoegsel kunnen gebruiken.
Dus: MikeGSM@particulierennaam.nl
Daar host ik nu eea voor @Strato.
Imap schiet daar toch net iets te kort qua kalender en contactpersonen synchronisatie

[Reactie gewijzigd door MikeT80 op 28 oktober 2020 08:38]

Ipv IMAP kun je toch EWS gebruiken?
Ipv IMAP kun je toch EWS gebruiken?
Deze snap ik niet
ondersteund strato dat dan ?
Geen idee, ik weet dat Office365 het ondersteunt en dat er veel tools daar alles mee doen, inclusief calendar, tasks, contacts, mail, etc.
Het zou interessant om de stijging van Teams te vergelijken met de daling VoIP en PSTN. B2B communicatie gaat eigenlijk nooit meer over de reguliere VoIP netwerken. Het is echt zo snel gegaan. Ik heb inmiddels geen zakenrelaties meer die Teams niet als primair communicatiemiddel gebruiken. De klassieke telefoon lijkt echt z'n laatste adem uit te blazen.
Ook wij zitten inmiddels aan de office 365 en Teams. ik moet zeggen dat het in een korte periode is ontwikkeld naar een prima stukje software. Vlak voor de Corona crisis zaten wij in de transitie maar echt niemand maakte er gebruik van. Het was vooral je drive syncen zodat de mappen structuur in je Windows verkenner kwam en door te gaan op de oude manier.
Maar nu ontkom je er niet meer aan. Toch "leuk" om de voordelen te zien van zo een crisis en dat zaken als op afstand werken in stroomversnelling zijn geraakt.
Tom Warren zei dat iemand in de call over de resultaten ook nog opmerkte dat de inkomsten van Azure inmiddels die van Windows voorbij zijn. Dus dat heeft ook een enorme boost gehad zeker.

En als je kijkt hoeveel mensen er nu thuis werken, dan is 115 miljoen toch eigenlijk helemaal niet zoveel? Sure, ik snap dat niet iedereen gaat videobellen of Teams gebruikt, maar met zo'n pandemie en zoveel mensen thuis, had ik eigenlijk nog wel meer verwacht.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 28 oktober 2020 09:45]

Ik heb mijn privé office365 juist de deur uitgedaan na een gratis proefperiode die bij een tablet zat.

Laat mij maar lekker met Libreoffice (op desktop/ notebook) en Collabora (zelf gehost) voor de tablet en mijn mobiele telefoon.

Mail loopt via Kontact (op desktop/ notebook) en via FairEmail op de tablet en telefoon.

Cloud host ik prive bij GMX, waar ook mijn email zit die ik netjes wil houden.

Alle dingen waar ik teveel mail van krijg zitten op een Gmail adres (nieuwsbrieven, winkels, etc).

Hierdoor zie ik het nut van Microsoft Office365 niet meer voor mij.
Vind het niet zo heel erg gek. Door corona hebben ze het aangepast dat je gratis van Teams gebruik kan maken. Kan me goed inzien dat ze daardoor ook heel Office gaan gebruiken.
Nee hoor er zijn nog veel slechtere op de markt. Teams werkt hier prima geen gezeur meer met web logins of vreemde interfaces nu iedereen hetzelfde gebruikt. Tevens kan je tussen bedrijven ook team omgevingen maken voor een samenwerking. Loopt die perfect nee, maar elk pakket heeft wel issues of missende features. Wij hadden voorheen circuit en ben blij dat ik daar vanaf ben.
Als jenlast hebt van beeld en geluid, misschien eens nakijken hoe het zit met je apparaat of je verbinding.

Ik gebruik Teams voor het lesgeven sinds ik thuis werk. En werkelijk 1 keer een probleem gehad.

Alle overige lessen allemaal goed beeld van 25 a 30 studenten.

Iedere opmerking die je hier plaatst, richt jij je pijlen op MS om ze af te schieten.

En ja, dat is -1 omdat je niets bijdraagt aan het gesprek/discussie.
Ik denk dat het dan toch persoonlijk is.

Ik werk nu al bijna een jaar met Teams en heb eigenlijk nooit ellende met beeld en geluid, ook niet in meetings met +/- 50 man. Ook mijn beide ouders gebruiken voor hun werk Teams en ook hen hoor ik nooit klagen en ze begrijpen de interface.

Gewoon een erg goed programma, naar mijn mening i.i.g.
Ook daar heb ik (gelukkig) geen problemen mee ondervonden (MacBook Pro 16").
Geen idee wat de -1 is je mag van mij best kritiek hebben. Ik weet ook niet hoe de server van MS werken en of bepaalde klanten een voorkeur krijgen. Wij hebben presentaties met 300 mensen en dat gaat goed. Bij meer als 10 man zetten we wel bij voorkeur de video uit van iedereen die niet presenteert.

Zou bijna zeggen als je 90% van de tijd problemen heb je even moet kijken of alles goed staat ingesteld.

Wij zijn begin Corona tijd versneld overgegaan maar waarbij bij andere pakket als skype en circuit we een advies kregen om niet allemaal op 9:00 meetings te plannen omdat het systeem het niet aan kon zijn deze problemen niet aanwezig met teams.

Zou graag willen klagen ben Nederlander maar helaas werkt het wel redelijk goed. Zou wel een volle integratie van Onenote in Teams willen zien en niet de uitgeklede versie :P
vooral het gebrek aan onderbouwing denk ik,

ik vind teams ook een verschrikking om mee te werken, documenten en samenwerkingsfetures die happeren en het gebrek aan duidelijk overzich. als ik aan content en document management en online samenwerking denk dan verwacht ik een systeem waarin je in één oogopslag documentstructuren en bewerkingen tergugziet, annotaties kunt maken en die weer in de cloud terugzet zonder gekke of vage webportaals maar gewoon vanuit wordt, exel of onenote. Over onenote gesproken de versie uit 2013 die ik heb werkt in veel opzichten beter dan de versie die nu op je desktop wordt gepusted met iedere windows upgrade. Gek is dat. maar gedeelde notities etc in teams werkt een stuk minder intuitief voor mij dan google apps .... okal is dat (gsuite docs) een zwaar inferieur product ten opzichte van ms office of libreoffice.
Als je moet goede punten punt, dan scheelt dit natuurlijk een hoop.

Kom je moet complete onzin, tja... Kan kan je op -1 rekenen.

Das toch niet zo vreemd?
Natuurlijk zou je je mening moeten onderbouwen en daar kan ik nu niet meer op ingaan, omdat de reacties verwijderd zijn. Vanuit mijn perspectief heb ik dit soort diensten niet nodig, maar ik kan begrijpen dat bedrijven en mensen thuis bereid zijn daar geld voor neer te tellen.

Privé ga ik echter geen Office365 aanschaffen, omdat familieleden of vrienden me een Office document toesturen, dat door Gsuite, LibreOffice, OnlyOffice of een ander gratis pakket niet geopend kan worden. Zakelijk ligt dat anders en wordt er waarschijnlijk voorzien in de software of bereken je de prijs van de software door in je tarief. Hoe dan ook zie ik niet waarom je een lock-in op basis van onstabiele bestandsformaten decennia lang zou willen handhaven.
Zakelijk gezien, is een office licentie ook niet de kosten.

Voor 130 euro per gebruiker per jaar, kan ik een Office licentie, Mailbox, Onedrive, Sharepoint en MFA hebben. Of dit nu voor 1 of 200 gebruikers is, maakt niet uit.
Als ZZP'er kan ik hiet hiervoor niet zelf doen.
Maar ook bij bedrijven, kan ik dit voor deze kosten niet neerzetten en onderhouden.

Daarbij wil ik niet zeggen dat dit ook de beste oplossing is voor iedereen.
Of je moet gewoon geen onzin roepen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee