Microsoft integreert Project en Roadmap in Teams

Microsoft gaat de apps Project en Roadmap integreren in Teams. Daarmee wordt het mogelijk alle projecten die een team uitvoert vanuit de communicatie-app bij te houden. Gebruikers kunnen bestaande projecten openen of nieuwe beginnen vanuit Teams.

Project was altijd een losstaande web-app binnen Microsoft 365. De applicatie wordt nu in Teams geïntegreerd. Dat betekent dat gebruikers voortaan direct vanuit de Teams-app een nieuw Project kunnen starten of een bestaande kunnen bewerken. In een zijbalk is het mogelijk om te communiceren met andere teamleden. Het is ook mogelijk rollen toe te wijzen aan die teamleden.

Gebruikers die meerdere projecten draaien, kunnen ook gebruik maken van Roadmap. Dat is een tool om de status van verschillende projecten bij te houden. Gebruikers kunnen er tijdlijnen in maken en key dates en milestones koppelen aan specifieke acties. Ook die app is vanuit Teams op te starten.

In de toekomst voegt Microsoft ook nog pushnotificaties aan de apps toe. Voor Projects en Roadmaps is een betaald abonnement nodig binnen Office 365. Gebruikers die niet zo'n abonnement hebben, kunnen Projects nog steeds bekijken, maar alleen in read-only-modus.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

03-11-2020 • 09:40

82 Linkedin

Reacties (82)

Wijzig sortering
Ik vind het echter wel jammer dat Teams, een Microsoft product, niet de Windows 10 notificaties gebruikt en zich dus ook niet aan de "focus assist" houd. Ik zou graag willen zien dat ik alle notifications op één plek aan/uit kan zetten ipv elke keer dat in meerdere applicaties te moeten doen.

Om deze functionaliteit word al sinds 2018 om gevraagd maar is nog helaas niks aan gedaan.

https://microsoftteams.us...4098-respect-focus-assist
Je kijkt naar het verkeerde item. Regelmatig wordt 1 verzoek door verschillende mensen op verschillende manieren gedaan.
https://microsoftteams.us...ws-10-notification-center

De feature is geaccepteerd, ontwikkeld en wordt nu getest. Eind November is deze feature beschikbaar voor iedereen. Ook voor Mac.
https://www.microsoft.com...%20Teams&searchterms=6674
(Als deze link niet goed werkt, zoek dan even naar 6674 op de roadmap. 66742 en 66743 zijn de ID's van de feature.)

[Reactie gewijzigd door Dwinges op 3 november 2020 11:31]

Dankjewel voor de aanvulling. Ik kan niet wachten tot het voor iedereen beschikbaar is. :D

Maar het is wel zo, dat het nog steeds 2 jaar heeft geduurd voordat het er is. Ik had verwacht, zeker omdat het een Microsoft product is, dat het al meteen deze feature zou hebben...

[Reactie gewijzigd door Jobvdl op 3 november 2020 11:41]

Dan wordt het zo langzaamaan tijd voor een Teams Light zodat je vanuit elke device in ieder geval mee kunt doen aan vergaderingen, want door alles te integreren wil de security natuurlijk alles weer aan banden leggen. Ik heb in korte tijd bij 3 verschillende teams meegemaakt die vervolgens veel communicatie lieten verlopen via Slack en andere tools, omdat niet alle medewerkers bij de applicatie konden, omdat alles weer helemaal was dicht gezet (of je hele PC wil overnemen). Dan is het dus weer niet BYOD compatible. Zelfs de web-versie was niet te gebruiken.

Het boeit me 90% van de tijd niet of ik bij alle documenten kan, meestal is er wel iemand die zijn scherm kan delen, maar als je niet bij de meetings kunt of even je eigen scherm kunt delen met een collega, dan wordt het al snel lastig om te overleggen, iets waar Teams toch primair voor bedoelt is/was.

Bedrijven zijn verder ook schuldig aan het helemaal dichtzetten van login-systemen, waardoor BYOD dus niet meer mogelijk is of heel lastig. Waarom Teams nog niet in zijn eigen VM wordt gedraaid is me nog niet echt duidelijk.

Teams is echt een prima tool, maar veel systeembeheerders maken het zo moeilijk om te gebruiken dat het onterecht veel kritiek krijgt, waar mensen eigenlijk bij hun eigen systeembeheerders moeten gaan klagen.
Ik ben zo'n systeembeheerder. Het lastige met teams is, je bedrijfsdata is vreselijk goed toegankelijk. Dit is eigenlijk op windows alleen goed dicht te zetten door te vereisen dat je een compliant device hebt. Mobiele devices is dit wel beter te regelen!

En teams is binnen conditional access één applicatie, je kan dus niet zeggen, het skype for business gedeelte kan wel, en de rest niet. dus een teams lite is een goed voorstel.

BYOD is eigenlijk dood, vermoord door Microsoft die Intune forceert.
Helaas drukt Microsoft bedrijven in deze hoek omdat het goedkoop is. Voor de eindgebruikers vind ook ik, als beheerder zijnde, dit een achteruitgang.
Maar je moet toch al 1 of meerdere keren inloggen om uberhaupt bij die content te komen. Dan maakt het toch niet uit of ik dat doe op een laptop van de werkgever of niet. En de tools die gebruikt worden om te zien op wat voor PC het draait, zijn allemaal zo dramatisch in het herkennen van een beveiligde PC, dat het alleen maar ertegen werkt. Als je bang bent voor een data-lek via teams op kritische documenten, waarom zijn die dan überhaupt via Teams toegankelijk?

Zoals ik zeg: dit werkt averechts, gezien mensen dan niet meer via Teams gaan werken, maar allerlei 3rd party tools die nooit veiliger zijn. Het is dat Slack geen gratis beeldschermdelen heeft, anders was Teams door veel mensen niet eens gebruikt. Maar de controle is de systeembeheerder wel kwijt op dat vlak.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 3 november 2020 19:46]

Je geeft volgens mij het antwoord zelf al. De laptop van de werkgever heeft een gekende basisinstallatie met beveiliging aan boord, begint onder beheer en blijft onder beheer. Verschil met een laptop die iemand zelf inbrengt, waar voordat je hem ooit aan het bedrijfsnetwerk koppelt al malware op kan staan. Bij vertrek naar de volgende werkgever blijft het BYOD toestel ook diens toestel. Inleveren is er niet bij, is het toestel niet verbonden met internet dan kan Intune of ander MDM ook geen opdracht sturen om enkel bedrijfsdata / work profile te wissen. Beheerlicenties die BYOD data management echt wat beter ondersteunen (bijv. Microsoft E5), kosten over een paar jaar bekeken totaal vaak al meer dan het verstrekken van een zakelijk device met bescheidener bedrijfsmatig beheer licentiekosten.

Er zijn verder juridische verschillen tussen EU lidstaten op gebied van BYOD of juist zakelijke toestellen en daarmee samengaande privacy beperkingen vs bedrijfsmatig beheer. Denk aan de zeer strenge Duitse privacy wetgeving (WhatsApp mag niet aan het adresboek gekoppeld worden zonder expliciete toestemming van alle adresboek contacten: succes dat uit te leggen), Belgische voordeel aller aard hieronder, etc...
https://www.mijntipsenadv...staan-VLTAPSAR_EU24180501

Het is een complex vraagstuk, waarbij een heel belangrijk uitgangspunt mag zijn dat waar je als werkgever kiest voor zakelijke toestellen ipv BYOD, de mensen een device keuze geeft waarmee ze oprecht tevreden kunnen zijn. Doe je dat en iemand wil toch heel graag afwijken naar iets speciaals, dan kun je ook sneller rekenen op wat begrip rondom bedrijfsbeveiliging op het enige toestel, privé toestel. Net hetzelfde met dat wettelijk moeten betalen voor de 'voordelen' van een gigantisch ingeperkt, maar wel toegestaan privégebruik. Of omgekeerd, BYOD tot het punt dat je bedrijf bij een netwerkscan voor miljoenen aansprakelijk gesteld wordt voor vele Adobe Master collections, copyright claims, etc... je moet wat je ook kiest vooral met de mensen het gesprek aan blijven gaan.

Een Teams app wel/niet toestaan is uiteindelijk slechts een kleiner element in een grotere puzzel. Daar doe je een prima pragmatische suggestie: documenten op hoger en/of hoogste vertrouwelijkheid niet via Teams toegankelijk, de app vervolgens wel kunnen toestaan. Moet je daar wel alsnog het gesprek over blijven aangaan, borgen dat mensen documenten juist classificeren, het is zeker een oplossingsrichting en geeft ons IT'ers nog jaren werk ook :Y)
Zo wordt Teams langzaamaan een heel krachtige tool... wat ik nog mis is email functionaliteit, dat zal voor de meeste gebruikers hier betekenen dat ze vrijwel alles vanuit Teams kunnen doen. Oh ja... en nog wat optimalisaties mbt de kwaliteit van de streams als je videovergaderd, als iedereen een rappe verbinding heeft werkt het prima, maar zodra de verbinding van iemand wat minder is dan stort de kwaliteit toch best in elkaar... veel meer vergeleken met bijvoorbeeld Zoom.
Het idee van Teams is juist dat je e-mail minder gaat gebruiken, omdat je in channels met elkaar communiceert. Je kunt wel een channel e-mail enabled maken. Maar eigenlijk is het idee om e-mail zo veel mogelijk links te laten liggen. Zeker als het gaat om interne communicatie, wat veel beter kan in chats.

Ik denk dat ook dat Microsoft geen extra mail functionaliteit in Teams gaat plaatsen.
Zo wordt Teams langzaamaan een heel krachtige tool
Ook een heel zware tool, ik heb een laptop met een i5-7200U en sinds ik Team gebruik zit me CPU regelmatig tegen de 100% aan te tikken

Het is zeker niet de snelste laptop, maar voor Teams was hij prima te gebruiken, nu is de laptop met Teams (en vooral de Camera aan) soms onwerkbaar langzaam

Andere mensen ook last van, of toch een probleem met me laptop? (heb hem al een keer opnieuw ingespoeld)
Bij ons op het werk is het CPU-verbruik niet de boosdoener, maar het RAM-verbruik. Toestellen die met meerdere users gelijk ingelogd blijven, waarbij Teams bij elke user automatisch opgestart is en zelfs zonder gebruikt te worden gemiddeld 700MB RAM wegneemt. Da's bij een 4-tal users al snel 3GB RAM weg waardoor pc's met 'maar' 8GB RAM in de problemen raken en in het slechtste geval zelfs beginnen swappen. Daar valt toch heel wat te optimaliseren denk/hoop ik. Nu moeten we tegen de mensen zeggen dat ze óf Teams moeten uitschakelen óf zich telkens moeten afmelden voor de volgende collega begint. Helaas is dit niet voor iedereen een optie gezien sommige pc's tijdens eenzelfde shift gebruikt worden door meerdere mensen.

Wetende dat sommige van deze pc's nog een 3-tal jaar moeten meegaan en dat de standaard voor het bedrijf op de meeste sites nog 8GB is bij het aankopen van nieuwe pc's, vrees ik wat voor de toekomst.
Ik ervaar hetzelfde met mijn laptop op dezelfde CPU. Zelfs met alleen Teams aan is het onwerkbaar langzaam wanneer je de Camera erbij aan hebt. Vergeet ook niet dat het inmiddels ook al een cpu is van 4 jaar oud.
Ik heb gisteren hier een fix voor gevonden. Voor mij was het voldoende om GPU hardware acceleration uit te zetten.

https://www.itexperience....ms-high-cpu-memory-usage/
Zwaar? Teams draait bij mij de hele dag op een laptop met een i5 6200U en op dit moment verbruikt het nog geen 1% cpu en 128MB RAM... tijdens een videovergadering is het ongeveer 20~30% cpu, RAM schommelt dan heen en weer tussen de 0,5 en 1 GB.
Als ik in een Teams meeting zit (meerdere mensen) en ik taakbeheer bekijk is alleen Teams al verantwoordelijk voor tussen de 30 - 50% CPU (soms zelf hoger) en tussen de 20 - 30% GPU verbruik verbruik.

Tel daar nog de rest van je zaken bij op en je loopt makkelijk tegen de 100% aan, geheugen is niet echt een probleem inderdaad, ik gebruik wel de Planner plugin van Teams

[Reactie gewijzigd door Sinester op 3 november 2020 10:19]

Dat komt omdat Teams net als Webex bv, o.a. je streams lokaal zit te encoderen/decoderen. Mijn iPhone XR wordt ook een straalkacheltje in onze wekelijkse vergadering.

Zelfs met hardware versnelling kan een groepsgesprek al snel best zwaar worden als het tig beelden realtime mag gaan verwerken.
Youtube zit streams ook lokaal te decoden, maar daarbij heb ik bij lange na niet het resource gebruik van teams. Daarnaast is het ook prut als je alleen audio doet of chat only. Idle verbruik is al best hoog (tot tientallen procenten). Slack kan er ook behoorlijk wat van overigens.
YouTube is 1 stream. Zo'n vergadering is je eigen stream, tig andere streams, voicechats, normale chats, scherm delen, de hele bende proberen synchroon proberen te houden...etc. Daar komt behoorlijk wat meer bij kijken dan een YouTube filmpje kijken.
Mja een paar 640p streams. Met YT heb je tegenwoordig ook gewoon 4K HDR.

Again. Teams gebruikt idle al meer dan YT met decoding (wat overigens video, audio en chat is met 10.000en tegelijk)
Ik draai Teams op een laptop met i5-8250U en 8GB en heb precies hetzelfde probleem. Tergend traag wordt mijn laptop bij een videovergadering. Wat helpt is om teams te minimaliseren, maar als ik zelf wat moet opzoeken qua taak bijvoorbeeld dan is het echt niet meer te doen.
Hardware acceleration uitzetten en zorgen dat Teams niet automatisch start met Windows. Altijd handmatig starten (geen idee waarom maar merk dat het dan stuk minder resources neemt).
Bij mij werkt Teams best aardig (I5 7500U 8Gib), maar ik heb een externe 4K monitor op mijn dock en dat vertraagd teams wel. IS een known issue waaraan gewerkt wordt. Zonder extern scherm werkt het heel vlotjes.
Oh dat is nog wel een mooie om te testen, ik werk zelf ook via een docking met 2 monitoren eraan
Helaas is het niet echt te doen om alleen op me 14 inch schermpje te werken
Camera uitzetten doet dan veel :).
E-mail is net niet wat je in Teams wilt. Bedoeling is toch om alles in Teams te zetten, zodat iedereen het kan lezen.
en mensen buiten teams, of buiten de organisatie?
Dan gebruik je email. Maar ik denk dat het goed is om email buiten Teams te houden. Communicatie via email is niet het meest efficient, via Teams (of vergelijkbare platforms) gaat het veel efficienter. Als je email vanuit Teams kunt sturen ben ik bang dat veel mensen weer automatisch emails gaan sturen. Nu heb je een extra barriere om dat te doen.
Ik denk juist dat je moet stoppen met het losse Office pakket en de ambitie moet hebben om alles in Teams te stoppen, met name je email. Het probleem is alleen dat Teams een op javascript gebaseerde browser is, die dus alleen webapps kan inladen. Nou weten we allemaal dat het Office pakket in Windows x86/x64 based veel krachtiger is. Maar stukje bij beetje wordt functionaliteit overgeheveld naar de web kant. En de dev voor het lokale Office pakket schuift al op naar Office Pro Plus (cloud based pakket voor lokale installatie).

Mijn visie: Over 10 jaar is Teams een veredelde desktop, die je via thin client ophaalt uit de cloud inclusief profiel. De basis wordt Teams + Office. En voor extra apps betaal je, dat kan allemaal via app-virtualisatie.
Waarom zou je nog een Windows installatie nodig hebben om productivity tools te draaien? Als je daarmee 50-80% van je organisatie kan downscalen, kun je dus kosten efficiënter je middelen toewijzen aan diegene die wel een full on pc nodig hebben. Zo zit Azure althans nu in elkaar - je 4-core server kun je 's nachts automatisch op 2 cores laten draaien, omdat er weinig gebruik wordt gemaakt en je dus minder kosten maakt. Dat kunnen ze prima ook voor desktops doen lijkt me.
Iedereen is er ondertussen toch wel uit dat monolitische applicaties met 1001 functionaliteit toch juist niet the way to go is?

Als ze het een beetje modulair hebben gemaakt met plugins die je aan en uit kunt zetten dan sure, maar als het standaard ingebakken zit en je het verder niet gebruikt dan is het alleen maar heel erg zonde van de resources en user experience.

Als mail er ook nog eens bij zou komen zou het echt een puinhoop worden.

Ik heb liever een kleine krachtige app gefocust op een enkele taak met eigen context. Maakt het leven echt makkelijker.
Jij denkt dat het goed is email buiten Teams te houden, iemand anders wil juist weer zijn email in Teams, zodat alles van werk in één programma zit... Voor beide meningen zijn punten aan te dragen, en voor de 'we gooien alle vleeswaren tegen de muur en kijken wat blijft plakken'-aanpak die Microsoft nu op Teams toepast zou het zo maar kunnen zijn dat ze het proberen.

Ik kan me voorstellen dat je mensen een drijfveer geeft om te communiceren in Teams, maar email een bepaalde use case laat zijn: als vaststaand document dat kan worden aangehaald om meerdere projecten, een geïmporteerde mail in Teams die als springplank kan dienen van 'wat de klant wil', etc. Teams IS al een samenraapsel van alles, laten we nu niet doen als het enkel en alleen mag dienen als VERVANGER van email, maar wellicht kijken of we het email tot email+ kunnen laten maken.
Je kunt voor de general chat wel een e-mail adres genereren waarmee je de e-mails die je extern stuurt en ontvangt wel kunt loggen in teams. Hoef je in ieder geval niet het hele team in de cc te zetten maar alleen het teams e-mailadres en kan het team het in hun stream lezen.
Uiteraard werkt camera uitzetten, maar dat schiet het doel van videovergaderen weer voorbij... ook delen wij regelmatig schermen en geven beheer over etc, dat werkt dan allemaal gewoon niet zo lekker als iemand op een minder lijntje zit.

Buiten de mensen in je eigen team/organisatie, is email nog steeds erg belangrijk. Voor de eindgebruiker zal dit alleen maar gemak brengen omdat men niet telkens van applicatie hoeft te switchen en is het binnen Teams opslaan van bijlagen etc ook een stuk laagdrempeliger.
Binnen een team kan het in een shared inbox zeker interessant zijn om email er in te hebben.
Zeker offside comments erop doen (zonder dat het in de email verschijnt) kan een toevoeging zijn.
Zo wordt Teams langzaamaan een heel krachtige tool... wat ik nog mis is email functionaliteit, dat zal voor de meeste gebruikers hier betekenen dat ze vrijwel alles vanuit Teams kunnen doen. Oh ja... en nog wat optimalisaties mbt de kwaliteit van de streams als je videovergaderd, als iedereen een rappe verbinding heeft werkt het prima, maar zodra de verbinding van iemand wat minder is dan stort de kwaliteit toch best in elkaar... veel meer vergeleken met bijvoorbeeld Zoom.
Ik vind de stabiliteit en snelheid nog steeds verschrikkelijk van Teams. Een Tweaker heeft mij een keer hier uitgelegd dat dit niet zozeer door Teams zelf komt, maar het is zo tergend langzaam dat ik liever Teams niet meer gebruik dan alleen als communicatiemiddel.

Voor de rest ben ik tevreden met Teams... alleen het werken in een Excel document of Word document binnen Teams werkt nog niet optimaal. In veel gevallen besluit ik om hem dan alsnog apart in Office te openen.
Helemaal eens. Teams vreet ook geheugen. Ik heb regelmatig dat mijn Kaby Lake R PC met 16GB geheugen over zn nek gaat met een tiental Chrome tabs open en Teams. Op dit moment werkt Zoom echt veel soepeler en vraagt minder resources. Ik heb me de laatste weken enorm verdiept in Google Workspace en daar is de integratie al zoveel beter dan het MSFT ecosysteem. Persoonlijk prefereer ik voor het samenwerken een browser gebaseerde oplossing. Voor editting nog steeds de native MSFT app, maar hoe lang zal dat nog duren?
Stabiliteit nooit problemen mee... snelheid, ja dat laat nog wel eens te wensen over wat betreft videovergaderen. Overige snelheid is prima... maar dit soort zaken zijn vaak ook wel afhankelijk van andere zaken dan de applicatie zelf.

Functionaliteit van Teams is prima, optimalisatie mag er zeker nog wel komen... zie ik persoonlijk ook liever eerder gebeuren dan het toevoegen van integratie van apps.
Eens, een betere manier voor notities / onenote zou ook fijn zijn. Bijvoorbeeld een plek waar je alle acties - onafhankelijk van de meeting/team - kan zien en afvinken (soort dashboard)

Recurring meeting? Gelijk de aantekeningen van vorige keer open om verder te gaan :)
Dat eerste heb je toch gewoon de planner app voor in Teams? Als je deze app toevoegt, zie je al je actiepunten die daarin genoteerd staan, inclusief vanuit welk Team/Bron/Source deze vandaan komen.
Voor actiepunten zou je eventueel ook een kanban board kunnen toevoegen (die je in Azure DevOps maakt).
Ik zie nog maar weinig bedrijven waar echt notities gemaakt worden bij een IT-infrastructuur meeting. Actiepunten worden gewoon in een kanban bord geplakt, waar mensen het op kunnen pakken, de kaart bij kunnen werken en iedereen het in kan zien.

Dan hoeven ook niet de notities van de vorige vergadering goedgekeurd te worden door iedereen.
Dat werkt prima voor een infra structuur Teams, maar er zijn meer usecases voor MS Teams...

Dan blijft de planner toch echt een prima tool voor het bijhouden van actiepunten. Voor de overleggen die ik voorzit gebruik ik het ook als een veredelde agenda. Ik zet de te bespreken punten vooraf al klaar in de planner app, we bespreken ze en ik zet de items meteen als actiepunten op iemands naam. Heerlijk overzichtelijk voor iedereen, en iedereen met actiepunten kan deze direct terugvinden in zijn "persoonlijke" planneroverzicht.
Ik mis vooral wat simpele basisfuncties nog. Dat general kanaal wil ik kunnen hernoemen of verwijderen om een als voorbeeld te noemen. Die staat bij ons nu vooral leeg te zijn, omdat we er niks mee kunnen.

Dit soort fratsen (dat je zelf geen 100% controle hebt over je ding) voert Microsoft jammergenoeg bij meer apps uit. Het nieuwe Microsoft Lists is erg mooi, maar bepaalde kolommen kunnen niet weggehaald worden en daardoor is het onbruikbaar wat mij betreft. En zo zijn er nog wel meer dingen waarin de eigenwijsheid van Microsoft uitblinkt. Geef mij gewoon 100% controle over mijn project, team, kanaal, document of wat dan ook.
Dat de kanalen e.d. niet werken zoals je wilt en zelf niet altijd zaken kan hernoemen gaat normaal gesproken wat dieper dan applicatie niveau... dit zal je eens moeten voorleggen bij de beheerders want dat heeft veelal te maken met hoe zaken zijn ingericht op de achtergrond en hoe het wordt beheerd.

Ik zou het geen eigenwijsheid noemen, Teams is sinds afgelopen maart enorm in een stroomversnelling geraakt en MS kan eenmaal niet alles tegelijk doen. De focus ligt misschien links en rechts niet op de juiste plekken... ik zie ook liever eerst verbetering en optimalisaties van bestaande functionaliteit dan dat ze nieuwe functionaliteit toevoegen.
Dat de kanalen e.d. niet werken zoals je wilt en zelf niet altijd zaken kan hernoemen gaat normaal gesproken wat dieper dan applicatie niveau... dit zal je eens moeten voorleggen bij de beheerders want dat heeft veelal te maken met hoe zaken zijn ingericht op de achtergrond en hoe het wordt beheerd.
Helaas niet.
Ik ben beheerder en kan het General kanaal niet verwijderen of aanpassen.
Configuraties ontbreken wel op meer punten, om snel te kunnen uitrollen vanwege de enorme vraag heeft MSFT een aantal zaken hardcoded/simpel/snel gedaan.
Teams is juist het einde aan e-mail... dat is alsof je Windows 3.11 wil kunnen draaien onder Windows 10 ;)
Einde aan mail binnen je organisatie misschien, maar er is nog een hele wereld daarbuiten... ik heb genoeg contacten die ik helemaal niet zo'n directe lijn wil geven.
Maar je geeft ze wél je mailadres ... ? Wat is dan het verschil behalve het 'format' waarin je communiceert?
Maar wat is het probleem om een externe email app te hebben? Alleen maar goed als het gaat om communicatie naar buiten. Als het te veel geintegreerd is is de kans dat iets interns per ongeluk naar buiten gaat groter. Een duidelijke afbakening is veel beter.
En dan zijn er nog organisaties die zo verknocht zijn aan e-mail en Outlook het archief van het bedrijf is dat Teams niet eens de kans krijgt om te integreren...
Voor leden binnen een team is de communicatie via de Teams kanalen veel beter. Ook als je later een teamlid toevoegt, dan kan die persoon terugkijken in de geschiedenis, iets wat met mail lastiger is. Tevens heb je met mail veel meer een wildgroei omdat in een reply-all discussie nog wel eens mensen vergeten worden of later toegevoegd. Binnen een Teams-kanaal is de communicatie in ieder geval terug te zoeken en als je voor elk onderwerp een apart kanaal (of tenminste discussie) aanmaakt is het zelfs superoverzichtelijk
De kracht van een tool word gekenmerkt door het gebruiksgemak en invoer mogelijkheden. Bij deze heeft Teams nog een enorm lange weg te gaan. Blijkbaar heeft de "channels" UI een andere manier voor invoer verwerking, dan de chat UI.
Of deze features dragen bij aan feature creep.
Van Slack zijn we naar Teams gegaan. Kan er toch weinig positiefs over zeggen. Het is mega zwaar op je systeem, kan lang niet zoveel als Slack (voor onze doeleinden) en werkt gewoon minder intuitief, maarja ... het bedrijf werkt met MS, dus Teams. Het wordt wel steeds ietsje beter, maar het gaat wel langzaam, en natuurlijk heb je de (voor velen) goede integratie met MS producten. Het is wel opvallend hoe snel de opmars van Teams is overal voor zo'n behoorlijk brak stukje software. Nog nooit een chat / conference app gehad die zo zwaar op je systeem draait, ook niet 20 jaar geleden. Helemaal hilarisch als ze dan vanuit het hele bedrijf een Dell laptop geven (geen XPS helaas) die Teams met heel veel moeite en traag kan draaien. Het is een irritatie bij iedereen.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 3 november 2020 13:15]

Leuk op het moment is teams al een draak van een applicatie die zonder echt gek te doen al minimaal 1tot 2 gb geheugen weg snoept. Nu hebben de meeste tweakers tegenwoordig 16gb maar veel eindgebruikers bij bedrijven zitten op max 8gb geheugen. Doe daar een paar browser tabs bij en in eens zit je systeem op 85/90% geheugen gebruik.

Ondertussen hebben we al meermaals een ticket ingeschoten bij Microsoft, het antwoord van Microsoft we weten het Teams is een memory hogg. Vote op het issue zodat het meer prio krijgt.
8)7
Hetzeflde hier op m'n macbook, alles werkt nog steeds fantastisch op dit (paar jaar oude) beestje. Maar start iemand een teams meeting -> processor op 100% en kan ik werkelijk niets meer met het ding. Andere vergelijkbare applicaties -> geen probleem.

En ook nog totaal niet intuïtief, knopjes zijn ineens niet beschikbaar, meldingen dat een vergadering begint doen 't maar half. Instellingen over welke microfoon te gebruiken, worden de helft van de tijd vergeten. Wat een draak van een programma.

En het ergste is: ervan afstappen kan niet, want via het werk (maar ook hobby clubjes) wordt je maar verplicht om er te mee te werken..

[Reactie gewijzigd door Gehenna op 3 november 2020 10:29]

denk eerder dat dit ligt aan jouw macbook.
Dat denk ik niet. Mijn 16 inch MacBook Pro i9 heeft er zelfs moeite mee, ik ben onverstaanbaar doordat de teams app zoveel CPU en GPU verbruikt dat het systeem gaat blazen als een stofzuiger. De mac versie van Teams is echt slecht.
het draait allemaal op hetzelfde framework Electron. Wellicht dat dit framework minder presteert op een mac?
Eens ja. Het gaat echt ondoenlijk worden als ze features blijven toevoegen zonder dat de applicatie zelf geoptimaliseerd wordt. Ben een dagelijkse veelgebruiker en soms crashed de hele bende en kan ik alles herstarten.
Ik weet niet wat jij doet in Teams, maar bij mij komt Teams niet boven de 300MB uit terwijl deze de hele dag openstaat.
Ik denk dat je ICT-ers maar eens de boel moeten uitmesten bij jullie. :/
Joh dat we daar nog niet aan gedacht hadden. Gewoon opruimen _/-\o_.

Wij hebben een 80 channels met daar in al onze producten en onze systemen. Alle documentatie loopt via sharepoint en dus ook teams. We hebben een scala aan Chats open die als hoofd communicatie draaien.

En als Microsoft het probleem erkent en aangeeft joh we weten het en het oplossen is een ding wat prio nodig heeft. Denk ik niet dat opruimen de oplossing gaat zijn.

Vandaar dat ik een beetje angstig ben voor nog meer features.
Bij ons verbruikt Teams gemiddeld 700MB RAM per gebruiker merk ik, zelfs bij niet-actieve gebruikers (naast elkaar ingelogd) of mensen die van geen enkel team lid zijn maar waar de applicatie gewoon opstart met de pc. Teams draait gemakkelijk 8 processen en is net zoals Chrome een geheugenvreter. Heb al meerdere tickets moeten behandelen waarbij er onvoldoende virtueel geheugen is op de pc omdat Teams zoveel wegneemt dus ik deel @Shunt zijn ervaring volledig.
Traag en onoverzichtelijk. Alles binnen Teams werkt net iets anders, het is heel moeilijk om de context niet te verliezen.
Het wordt gewoon veel gebruikt omdat het zonder grote meerkost meezit in de Office 365 abonnementen die veel grote bedrijven al hebben.

[Reactie gewijzigd door R0BK3 op 4 november 2020 15:00]

Ergste is denk ik nog alle kleine missende functionaliteit, de dingen die je in andere software gewoon hebt zonder erover na te denken. Het gebrek aan push-to-talk, een fatsoenlijke audio test (niet die bot met een lange intro die niet op mobile werkt), volume sliders voor in/out volume, mogelijkheid om volume per persoon aan te passen en nog veel meer van dat soort kleine dingetjes is enorm vervelend.
Dus eerst moet alles in Office gegooid worden en nu in Teams...
Zien ze dan niet dat ze dezelfde fout constant herhalen door overal visueel harde bindingen in te maken?

Je kan prima met addons werken, ook als je zelf de ontwikkelaar bent. Een Teams die eigenlijk een OS probeert te zijn lijkt me niet heel praktisch.
Zie het dan als twee addons in Teams
Dit zijn dus add-ons. De onafhankelijke produkten, zoals Microsoft Project, blijven gewoon bestaan. Er wordt alleen een plugin voor Teams gemaakt, zodat ze met elkaar geintegreerd kunnen worden.
Het zijn addons... je kan het per gebruiker in- en uitschakelen. Het zijn losse licenties voor dergelijke functionaliteit. Ik zie het zeker voor de eindgebruiker als een groot voordeel dat afhankelijk van de licenties die ze toegewezen krijgen er 1 centrale tool is waaruit het allemaal werkt.

Waarom je vind dat het een OS probeert te zijn ontgaat mij... een centrale portal tot de 365 diensten is het wel aan het worden, dat vind ik persoonlijk geen slecht idee.
Hoe kom je erbij dat Teams een OS probeert te zijn? Het handelt toch geen systeemtaken af?

Het is juist logisch dat dit naar Teams verhuist, voor al je project gerelateerde zaken moet je in Teams zijn.
Nice! Ik gebruik zelf Microsoft Project en stoor me altijd aan het feit dat ik eigenlijk niet goed kan delen met mensen in het team die geen toegang hebben tot een project licentie. Met sharepoint kan het een en ander gedeeld worden maar de integratie in teams ontbreekt dan eigenlijk.

Erg fijn dat er nu mogelijkheid is om de projectoverzichten te delen in read only modus. Het zou nu nog mooier zijn als ik direct bestanden en emails kan linken in teams aan bepaalde taken en/of discussies kan starten over specifieke taken in teams.
Met al die extra functionaliteiten wordt het denk ik nog eens extra belangrijk dat het mogelijk wordt om de losse Teams tabs (chats, teams, kalender, etc.) in losse vensters te kunnen draaien. Hoe vaak ik al niet heb lopen emmeren met een chat en teams tegelijk... Het openen van een chat in een los venstertje vind ik niet meer dan een lapmiddel: wanneer je op de chat notificatie drukt ga je altijd naar het "hoofdvenster" ongeacht of je die chat ook nog eens los hebt staan ergens.
Zo jammer dat ze niet de uitdaging zijn aangegaan het in een fatsoenlijke uwp app te bouwen, maar in plaats daarvan Electron..

Ja ik snap het idee van cross platform. Maar houd dan tenminste mobiel en desktop gescheiden? De desktop app kan toch al oneindig veel dingen meer en minder dan mobiele app.

Nu is er geen weg terug natuurlijk. Zeg maar dag tegen je system resources voor de app die je 95% van de tijd alleen open hebt voor chats.

[Reactie gewijzigd door jkommeren op 3 november 2020 19:17]

Teams wordt zo langzamerhand de nieuwe Lotus Notes. Niet bepaald een goede evolutie, als je het mij vraagt.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee