Office 365-gebruikers kunnen in Exchange onbeperkt aantal +-adressen instellen

Gebruikers van Office 365 kunnen voortaan een onbeperkt aantal suffix-e-mailadressen gebruiken. Door een + achter een adres te zetten kunnen ze een uniek adres aanmaken voor een bepaald doel. De feature is te gebruiken voor Exchange Online.

Met het zogeheten plus addressing kunnen gebruikers van Exchange Online een uniek e-mailadres aanmaken dat automatisch op hun normale account binnenkomt. In plaats van overal bijvoorbeeld naam@bedrijf.com te gebruiken, kunnen gebruikers dan naam+nieuwsbrief@bedrijf.com gebruiken als ze zich voor een bepaalde nieuwsbrief inschrijven. Dat is handig om verschillende diensten gescheiden te houden en om de bron van spam of uitgelekte gegevens te achterhalen. Sommige andere e-mailproviders, met name Gmail, ondersteunen dat al jaren.

De functie zit nu ook in Exchange Online op Office 365, zegt Microsoft. Microsoft liet vorig jaar al tijdens zijn Ignite-conferentie weten dat de functie eind 2020 zou verschijnen. De functie was een van de meest gevraagde op de Microsoft-forums.

Admins moeten de feature wel handmatig inschakelen via PowerShell, zegt Microsoft. Het bedrijf heeft daarvoor instructies online gezet. De functie is op dit moment alleen beschikbaar voor individuele adressen binnen Exchange. In december komt er ook ondersteuning voor verzendlijsten en groepen.

Exchange

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

28-10-2020 • 09:38

117

Reacties (117)

117
116
52
6
0
56
Wijzig sortering
Gmail heeft een zelfde functionaliteit, maar wat ik alleen niet begrijp: het doel is om per website/service de mails te kunnen scheiden. Wanneer de website in kwestie wordt gehackt of wordt gebruikt voor spamdoeleinde, kan je makkelijk herleiden waar het vandaan kwam. Echter, is het gebruik van het + teken toch ook net zo eenvoudig voor de hackers/spammers te herkennen?

Stel je hebt een Excel sheet met 100,000 emailadressen, het lijkt mij niet zo moeilijk om bijv met een regex simpelweg alles na het + teken maar voor de @ te verwijderen? Zo heb je gelijk het originele emailadres gevonden en als daar spam naar toe wordt gestuurd, heb je nog steeds geen idee...
Dat is kinderspel, maar dat is denk ik ook niet het doel. Het doel is om makkelijk in je inbox regels te kunnen toepassen op mails die via verschillende aliassen binnenkomt zodat je bijvoorbeeld alle mail van webshops in een aparte map kan laten belanden.
Dat ook maar je kan ook unieke mailadressen (en wachtwoorden natuurlijk) op elke website maken op deze manier. Dat kan het inloggen nog veiliger maken. Bijv Tom+twk@example.com voor Tweakers en Tom+tw@example.com voor Twitter.
In de praktijk zie ik het me eerder gebeuren dat je dit nou juist zal gebruiken om meerdere accounts bij dezelfde service aan te maken.
In jouw voorbeeld:
  • Tom+account1@example.com voor Twitter; en
  • Tom+account2@example.com voor Twitter.
handig ook voor de 30 dagen proef periode (proef = € 0,01 ideal betaling)
bijvoorbeeld
  • primevideo+september2020@example.com
  • primevideo+oktober2020@example.com
disclaimer: sommige maanden zit je 1 tot 3 dagen zonder prime

[Reactie gewijzigd door mikeoke op 22 juli 2024 21:56]

Je zou zeggen dat ze het dan koppelen aan de bankrekening waarmee je de betaling maakt zodat het moeilijker is om een extra account aan te maken.

Tenminste dat zou mijn methode zijn om misbruik tegen te gaan.
Handig, maar ook dat zal misbruikt gaan worden door spammers. Die gaan gewoon het "spam+" aan het begin negeren en zullen dit gewoon vervangen door dingen als "prive+" als iedereen dat gaat gebruiken.

Het wordt gewoon tijd voor een nieuw email protocol dat wel op deze tijd is berekend. De huidige vorm van email heeft teveel gaten op gebied van privacy, beveiliging en voorkoming van ongewenste zooi. En er worden steeds lapmiddeltjes uitgevonden om dit een beetje te voorkomen, maar wat echt nodig is, is een redesign vanaf 0. Het is gewoon té kapot allemaal.

En dat zie je ook aan het gebruik ervan. Niemand vertrouwt het meer voor serieuze meldingen, het enige dat je nog krijgt is een melding van 'log in op onze portal want er staat een bericht klaar'. Meer dan een notificatiedienst is het niet meer.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 21:56]

Goeie discussie dit.

Wat je kunt doen is alles zonder + negeren, een hogere score geven, of whitelisting toepassen.

Vervolgens nooit je adres gebruiken zonder +. Dan weet je of hoe of waar je adres is gelekt (en die boel ook blokkeren), of je weet dat men het heeft gefilterd (waarna bovenstaande van toepassing is).

Hilarisch dat O365 dit nu pas kan; dit kan met Google al sinds begin, ik gebruikte het al die tijd ook bij Xs4all).

De alternatieven voor e-mail die federated zijn ken ik niet.
Want je krijgt nooit mail van normale mensen? Of verwacht je dat die ook een +je gebruiken :+
Voor de + adressen gebruik ik een speciaal e-mailadres (alias) wat ik niet voor andere dingen gebruik. Dus inderdaad als daar mail op binnenkomt zonder + dan klopt het niet.
Als je ze dat doorgeeft als je emailadres, waarom niet?
Ik vind het persoonlijk handig voor registreren op (minder belangrijke) sites, of sites die ik eenmalig wil gebruiken en spam (nieuwsbrief/updates) verwacht.

Hierdoor kan ik mijn wachtwoord verbruiken (dus niet voor belangrijke zaken zoals bank en paypal), wanneer ze gehacked worden is het adres uniek genoeg om niet automatisch gebruikt te worden op andere sites.

Dan nog even een rule om de mails in een map te zetten (of verwijderen) en klaar.

Dat het als bonus nog wat spam tegenhoudt en inzicht geeft van waar het komt, is mooi.
tip voor eenmalig gebruik: 10 minute mail. :)
Tip van de maand. Nooit van gehoord, erg handig
Tip: Anonaddy en SimpleLogin 2 open-source email forwarders, zeker de uuid functie van Anonaddy is heel fijn.

Anonaddy: https://simplelogin.io/
SimpleLogin: https://anonaddy.com/
Dank voor de tips!

Doet me denken aan spammotel, die is inmiddels gestopt.
Dit is de reden waarom ik enkele jaren geleden een eigen domein heb aangekocht. Ik heb nu per site een volledig ander mailadres zoals "facebook@customdomain.tld"

Hierbij kan ik spam op een bepaald mailadres blokkeren en weet ik bij een hack vanaf welke website dit komt. Dit is al eenmaal goed van pas gekomen wanneer ik ondekte dat een beurs waar je een mailadres achterliet deze gegevens deelde met alle standhouders. Hierdoor kon ik mij niet 1x uitschrijven. Het volledig filteren van alle mail op dat mailadres was dan een eenvoudige oplossing.

Ik doe dit wel via gsuite, dus dit kost me maandelijks wel iets. Maar voor de extra security en gebruiksgemak meer dan zijn geld waard.
Ik doe het ook en is inderdaad een verademing. Alleen je krijgt soms wel eens vragen: ehmmm werk je hier? Of ik dacht dat het adres niet goed is dus ik bel maar even....
Heb ik inderdaad ook wel vaak. :9
Dan leg ik dat kort uit en snappen ze dit wel meestal.
dit snap ik niet helemaal. maar misschien kun je dit even uitleggen. zoals ik je reactie lees kost het je iets om facebook@domain.tld te scheiden van twitter@domain.tld maar volgens mij is dat nergens voor nodig.

zodra je Guite gebruik heb je een onderscheid tussen accounts (gsuite logins) met een inbox en adressen naam@domain.tld met een alias.

ik zou dus gewoon jou@jedomein.tld aanmaken en vervolgens aliassen aanmaken voor dienst@domain.tld verwijzend naar jouw inbox. want vziw zijn aliassen gewoon gratis binnen guite
dit kan maar is wel tijdrovend, voor elk account die ik online heb zou ik dus in moeten loggen en dan een alias aan maken.

Ik kan nu ongeact waar dus intypen: info+tweakers@xleeuwx.nl ipv info@xleeuwx.nl
eventueel kan ik dus ook een catchall op *@xleeuwx.nl zetten en die forwarden naar info@xleeuwx.nl

Maar wat wel fijn is dat als je bij een bedrijf werkt en je krijgt het een email van je bedrijf

voornaam.achternaam@bedrijf.nl dat je daar dus bovenstaande ook kan uitvoeren:
voornaam.achternaam+tweakers@bedrijf.nl

Je hoeft dus verder niks in te stellen en hij komt gewoon in je mailbox van voornaam.achternaam@bedrijf.nl binnen.
Ik denk dat OP bedoeld dat GSuite niet gratis is en een eigen domein ook niet. Ook al kun je gratis aliassen aanmaken, je betaald wel iets voor de mailbox.
Heb ik inderdaad ook en in het begin had ik nog een 'catch-all' functionaliteit, dus toen de nuon mijn emailadres wilde hebben, gaf ik door dat dat "nuon@mijndomein.net" was. Vervolgens kreeg ik twee keer de vraag of dat echt wel het goede adres was :)
tip: doe aub een random stukje bij elk email/alias dat je aanmaakt of je maakt het nog te simpel om een hoop diensten te laten gokken

facebook_2s8fg@customerdomain.tld b.v..
Dat heb ik ook. Kan een oneindig aantal aliassen aanmaken en elke website waar ik moet registreren maak ik een nieuwe alias aan. Ik moet zeggen dat ik nu pas 1 keer heb meegemaakt dat ik ineens spam kreeg op zo'n alias. Meteen dat bedrijf aangeschreven dat ik daar niet van gediend was. "Nee hoor meneer, we verkopen de mail adressen niet!". Yeah right.
Ik heb mijn mail sinds kort via freedom die het weer regelen via Soverin. Mijn mailadres is voornaam@achternaam.nl en ik kan zoveel mogelijk verschillende mailadressen aanmaken als volgt: voornaam+bedrijfx@achternaam.nl of bedrijfx@voornaam.achternaam.nl

Nu vraag ik mezelf af of het ook mogelijk is om vanuit zo’n specifiek mailadres een mail te verzenden. Ik heb voordat ik een eigen domein had wel eens meegemaakt dat ik een mailtje stuurde naar een klantenservice met een bepaald mailadres en zij aangaven dat ik op het mailadres waar ik mee mailde niet bekend was/niet overeen kwam met het mailadres wat bij hun bekend was en me daarom niet konden helpen. Zoals ik nu begrijp kan ik alleen mails versturen vanuit voornaam@achternaam.nl Krijg je hier dus geen ‘problemen’ mee?
Bij een Gmail account kan je ook andere varianten opgeven zoals voorna.amachtern.aam@gmail.com. Aan de hand van de plaatsing van de punten kan je zien waar het vandaan komt en wellicht ook op filteren. Ik wist dit te laat dus heb er nooit gebruik van gemaakt.
Ik doe dat ook al jaren en mijn conclusie is tot nu toe dat ieder e-mailadres achterhaald wordt. Of die sites nu gehackt worden of dat ze de gegevens zelf verkopen, het is nergens veilig.
Erger nog, er zijn legio websites waar je je niet kunt aanmelden met zo'n + adres omdat deze niet als geldig mailadres gezien worden door deze sites. Het werkt niet altijd.
Beter zelfs is nog het kunnen aanmelden (voor bvb een nieuwsbrief) langs een thirdparty, maar niet kunnen afmelden omdat het afmeldformulier zegt dat het een invalid email adres is. Ik had dit letterlijk nog voor bij Alternate.
ook lekker. Bij ziggo gingen ze destijds ook al over hun nek met een plusje erbij.
dan snap je nog niet hoe dit werkt.
ik heb dit ook een lange tijd gedaan en het werkt erg prettig. ;)

je maakt een email alias aan b.v. : pietje+@domein.nl met gebruiker pietjes.
nu komt alle email op dat adres aan wat voldoet aan de regel pietje+@domein.nl
dus pietjetweakers@domein.nl
en peitjenu@domein.nl
en pietjezittefucken@domein.nl
etc etc....... komen allemaal in pieitjes e-mailbox.

dus je schrijft je in bij een b.v. nieuwsbrief met pietje"naamnieuwsbrief"@domein.nl
en maakt een filter aan in de mailbox om dat allemaal in een apart mapje te zetten.
(kan zelfs geautomatiseerd als je handig bent, maar dat ging bij mij helemaal fout lol een ander verhaal andere situatie.)

dus de buitenwereld ziet geen +, die weet jij alleen.
dus daar hebben spammer en hackers niet veel aan die versturen naar je inschrijving.
maar jij ziet wel waar het lek heeft gezeten als je veel spam in die map binnen krijgt.

[Reactie gewijzigd door migjes op 22 juli 2024 21:56]

De buitenwereld ziet die plus wel, je uitleg is onjuist.
Zie de uitleg op https://docs.microsoft.co...essing-in-exchange-online
misschien in microsofts implementatie, maar dat maakt @migjes zijn oplossing alleen maar beter en daarom krijgt hij van mij een +3 :)
beter, misschien, maar liep toch heel snel uit de hand bij mijn test server.
ik had dit met een heel domein gedaan. (dat is wel een beetje de fout. ;) )
een paar aliassen gingen rechtstreeks naar de gebruikers (ik en mijn vrouw).
de rest werd afgevangen en in aparte mapjes gezet met als naam het adres voor de @ waarnaar verstuurt werd.

helaas heb je ook script kiddies, die versturen email naar elke letter van het alfabet en alle mogelijke combinaties daar mee.
binnen notime was mijn imap server over de zeik door te veel mapjes.

(denk ook dat dit met de Microsoft implementatie erg lastig te doen is, maar die ken ik te slecht.
postfix heeft hier veel minder problemen mee.)
spam heb je natuurlijk op alle mailservers, indertijd (meer dan 6 jaar geleden) was meer dan 90% van alle traffic op onze corporate mailserver spam, dus invalid recipients gewoon droppen is beter dan alles per sé bij proberen te houden ;)
Dat is niet hoe het bij gmail werkt of bij Microsoft. En dat kan ook niet werken, want hoe weet je of pietjesmit@domein.nl of pietjeskoekjesfabriek@domein.nl of welke andere pietje*@domein.nl al door iemand anders is gereserveerd?
in @gmail.nl of @outlook.nl kun je dit natuurlijk niet doen.
maar met je eigen domein kan dit wel, dan zijn alle aliassen voor jouw.
ook kun je dan gewoon al je aliassen zien, en het in volgorde afhandelen van database.
(handmatig af geautomatiseerd, kun je kiezen)

maar hoe gmail of microsoft dat doet is mij een mysterie.
die volg ik niet zo hard, dat ik alle ins en outs weet. ;)
gmail gebruikt een punt, wat door anderen wel wordt toegelaten in de username
En dus ook de constructie met plusjes. Onderstaande mailadressen komen allemaal in dezelfde mailbox terecht:
  • jan.smit@gmail.com
  • jansmit@gmail.com
  • jan.smit+nieuwsbrief@gmail.com
  • jansmit+nieuwsbrief@gmail.com
Stel je hebt een Excel sheet met 100,000 emailadressen, het lijkt mij niet zo moeilijk om bijv met een regex simpelweg alles na het + teken maar voor de @ te verwijderen? Zo heb je gelijk het originele emailadres gevonden en als daar spam naar toe wordt gestuurd, heb je nog steeds geen idee...
\+(.*?)(?=\@)
Hoe werkt het dan bij Gmail? Want ondanks 10 jaar Gmail is dit de eerste keer dat ik er van hoor.
dakathefox+tweakers@gmail.com
Bv dit werkt standaard functie zit er al heel lang in. Enige nadeel sommige sites snappen dat + niet zeggen ze dat je email fout is.

Sinds kort heeft antagonist hosting dit ook en vanaf nu dus ook office 365
Gmail biedt dit al een aantal jaren aan. Mijn ervaring is dat niet iedere verzender het +-teken accepteert als ik dit probeer toe te voegen aan mijn account/nieuwsbrief-abo. Hopelijk gaat dit veranderen nu er potentieel meer gebruikers bij komen
AuteurTijsZonderH Nieuwscoördinator @tyson6928 oktober 2020 09:46
Ik vind persoonlijk ook een catch-all beter werken zodat je niet met een suffix en tekens als + hoeft om te gaan, maar dat is in een zakelijke omgeving natuurlijk niet realistisch.
En met een catch-all kan je niet aantonen dat iemand je e-mailadres heeft uitgelekt.

Als je een eigen mailserver hebt dan werken aliassen wel. @DaanHetEendje's minteken werkt, maar bijvoorbeeld ook een punt als scheidingsteken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 21:56]

AuteurTijsZonderH Nieuwscoördinator @The Zep Man28 oktober 2020 09:56
Als ik een mail krijg van restaurantdegespaarderib@tijshofmans.nl weet ik dat die toko m'n adres heeft laten lekken of heeft doorverkocht.
En dan ? dan benader je die specifieke winkel/site en die ontkennen het simpelweg. Nee, we hebben geen datalek gehad en we verkopen de adressen ook niet verder. fijne dag nog verder.
Voor jezelf weet je dat het waarschijnlijk is, maar je kan er niets mee.
Je zou eventueel nog om het helemaal uit te sluiten "winkelx837645@domein.nl" in plaats van "winkelx@domein.nl" kunnen gebruiken. Het is met een random set getallen er naast aannemelijker dat een winkel jouw specifieke gegevens heeft doorgegeven dan zonder. Dan kunnen ze het nog altijd op schuiven dat een spammer dit gegokt heeft.

Maar dan nog, als ze glashard ontkennen, wat kan je dan nog.
En dan ? dan benader je die specifieke winkel/site en die ontkennen het simpelweg. Nee, we hebben geen datalek gehad en we verkopen de adressen ook niet verder. fijne dag nog verder.
Sommige bedrijven reageren zo, klopt, maar niet allemaal.
Ik heb van 2 bedrijven al een excuus en een kadobon gekregen toen ik hen de situatie uitlegde.
Dat is op zich ook niet erg, maar het is wel makkelijker een alias volledig uit te schakelen (drop de mail die er op binnenkomt) dan dat met je hoofdadres te doen. Ik maak zelf ook voor elke site/bedrijf een alias aan en er staat een wildcard naar mijn officiele mailadres aan. Ik heb het in de 2 jaar dat dit domein bestaat nog niet meegemaakt dat daar spam op binnen is gekomen.
Dat is inderdaad een van de grootste voordelen ja. Ik heb in de tijd dat ik het gebruik nu 2 keer meegemaakt dat ik spam binnen kreeg op specifieke mail adressen.
Beide keren naar de betreffende winkel/site gegaan om uitleg, en beide keren houden ze bij hoog en bij laag vol dat ze geen data verkopen aan derden, en dat ze geen data zijn kwijtgeraakt voor malware of inbraak. Daarmee wordt de bal direct terug gekaatst en inderdaad "bekijk het maar". Typisch is wel dat na de melding nooit meer apen op die adressen is binnengekomen.
De tweede keer (een paar weken geleden) was het echt een set van 20 x hetzelfde mailtje in een nacht. daarna niets meer. Heel apart.
Maar dan nog, als ze glashard ontkennen, wat kan je dan nog.
Als ze ontkennen of glashard geloven dat het niet bij hun vandaan kan komen dan verlies ik meteen het vertrouwen in zo'n partij. Waarschijnlijk sommeer ik ze direct om alle gegevens van mij te verwijderen.

Je zou de publieke kanalen (media, social etc...) kunnen gebruiken om het onder de aandacht te brengen wat zorgt voor slechte publiciteit en je kan altijd een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens doen.

Er zijn nog wel wat opties om te bewandelen maar je hebt gelijk dat je niet erg sterk staat.
Als ik een mail krijg van restaurantdegespaarderib@tijshofmans.nl weet ik dat die toko m'n adres heeft laten lekken of heeft doorverkocht.
Behalve dat jij moet aantonen dat je geen andere gebruikers op jouw e-mailserver hebt die datzelfde adres hebben kunnen gebruiken.

Bij voornaam.winkel@domein.voorbeeld is dat al een stuk minder plausibel.
AuteurTijsZonderH Nieuwscoördinator @The Zep Man28 oktober 2020 11:10
Ik hoef dat aan niemand aan te tonen, het gaat mij er gewoon om dat ik weet waar het mis ging. Dan is het soms een mailtje naar de FG, of een klacht bij de ACM, en daarna gewoon op de blocklist.
Na vandaag kun je dat niet meer zeggen. Waarschijnlijk is het dan uit dit Tweakers artikel geharvest.

Maar, ik pas dezelfde werkwijze toe. Gisteren heel toevallig zo'n situatie aan de hand gehad: Grote organisatie die mijn mailadres geautomatiseerd met "een partner" deelde. Partner, die de wijizging in hun bestand netjes via mail deelde ("U heb een wijziging doorgegeven") begreep het ook al niet: "er zijn niet zoveel mensen die aparte email adressen gebruiken"....
jep, dit heb ik ook een tijdje gedaan.
maar ik maakte een fout. :P
voorbeeld:
ik had de alias: @tijshofmans.nl
elke mail die daar op binnen kwam werd in een apart mapje gezet met de naam die voor de @ stond.

maar dan heb je hackers/scriptkiddies die spammen naar elke lettercombinatie van een domein, grrrrrr.
binnen no time was mijn imap server over de zeik door veel te veel mappen. :X

heb verder de optie toen niet meer geprobeerd om: tijs+@tijshofmans.nl te gebruiken.
dit zal wel een hoop tegenhouden, maar ook dit kan een probleem opleveren. ;)
punten worden toch genegeerd? Dus daan.het.eendje@email.com komt aan bij daanheteendje@email.com
punten worden toch genegeerd?
Zoals genoemd bij @readefries is dat bij GMail. Bij bedrijven die mail versturen en bij andere mailpartijen zeker niet. Punten in de naam van de zender zijn volgens de e-mailstandaarden cruciaal, en moeten ook meegenomen worden in de interpretatie van een e-mailadres.
punten worden toch genegeerd? Dus daan.het.eendje@email.com komt aan bij daanheteendje@email.com
Dat is volgens mij alleen bij Gmail zo.
De meeste e-mail providers die de + ondersteunen, ondersteunen dezelfde functionaliteit met de -. Deze komt meestal wel door de "valide e-mail adres check" heen.
Bij Outlook.com niet, daar is een - een normale 'letter'.
Ik ben juist aan het onderzoeken of het handig is om een Office365 abo af te sluiten voor het gezin.

Wat me nog niet duidelijk is: kan ik een reeds bestaand domein gebruiken voor mailadressen? Ik heb dit domein (een cc domein) al een tijdje in bezit, niet geregistreerd bij Godaddy (waar MS mee samenwerkt). Iemand die hier het antwoord op weet?
Ja, je kunt bestaande domeinen gebruiken met o365-mail. Daarvoor zul je wel wat DNS-configuratie moeten doen en uiteraard geldt dat o365 dan je e-mailprovider wordt.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 22 juli 2024 21:56]

Ja, je kunt bestaande domeinen gebruiken met o365-mail. Daarvoor zul je wel wat DNS-configuratie moeten doen en uiteraard geldt dat o365 dan je e-mailprovider wordt.
Voor zover ik weet (ik heb dat eens nagekeken omdat ik in dezelfde situatie zit), is dat dus niet mogelijk met een persoonlijk Microsoft 365-abonnement (wel met een zakelijke variant). @Eagle Creek, als jij een manier kent waarop het wel mogelijk is met zo een abonnement, dan hoor ik het graag (eeuwige - of toch tenminste zolang ik leef en dat e-mailadres gebruik :+ - dank zal uw deel zijn _/-\o_ ).
edit:
typo

[Reactie gewijzigd door edeboeck op 22 juli 2024 21:56]

Het is nog steeds mogelijk met een persoonlijke office365, maar wel met een omweg dat hier beschreven is.

Ik heb het een paar maanden geleden ingesteld. Vooral wanneer je aliassen wilt toevoegen is het een beetje tricky. Zelf had ik een domein bij namecheap staan.
Bedankt voor dat stappenplan @vduits ! Voor die aliassen lees ik maar 1 reactie waarin het mogelijk lijkt om meer dan 1 alias te hebben en de poster geeft zelf aan dat hij niet perfect weet hoe hij dat kan (momenteel zit ik voorbije de 200 aliassen op mijn mailbox, dus dat is wel een dealbreaker).
Voor o365 personal family kan dit volgens de website inderdaad alleen via hosting bij GoDaddy.
Je kunt voor 0365 een Exchange Online afsluiten voor €3,40 ex btw per maand. Zo heb ik één mailbox, met een onbeperkt aantal aliassen. Functionele mailboxen zijn gratis.
Dit is dan wel via office365 business.
Zou op zich wel mooi zijn als 0365 personal ook mogelijk zou zijn. Exchange online is best kostbaar met meerdere mailboxen ...
Dat had ik inderdaad ook gevonden maar zonder MS account is het lastig om een vraag te kunnen stellen bij ze. Ik heb al een domein, ik host op eigen server (een cc domein met meerdere subdomains) en ben dus aan het kijken naar een mailoplossing waarbij ik zelf mailadressen kan aanmaken maar niet zelf de hosting hoef te doen.

Het hoeft dus geen MS oplossing te zijn (ben ook wel benieuwd naar andere opties) maar omdat ik toch al overweeg een family Office abo te doen wordt dit een actuele vraag.

Iemand die weet of je dus met een personal family op eigen domein dit kan doen?
Nee, jammer genoeg kan dit (nog) niet. Ik zelf lang geleden een van mijn domeinnamen gebruikt voor email via outlook.com. Dat kon toen gratis, het hete iets van windows live admin waar je email adressen ook kon beheren en dat je eigen domeinnaam via outlook ging. De services is al lang geleden gestopt, ook al werkt die email van mij nog steeds, maar ik kan geen nieuwe email adressen meer aanmaken of wijzigen.

Maar om op je vraag terug te komen, Ms inderdaad support alleen al je een domeinnaam bij GoDaddy hebt gekocht.
Toch zijn er die dat hebben kunnen omzeilen, alleen ik heb nog nooit een rede gehad om het te proberen, maar misschien heb je hier wat aan.
https://www.reddit.com/r/..._with_outlook_and_office/
Het is toch kinderspel om alles na de plus weg te laten bij een e-mailadres wanneer je dit bijvoorbeeld (ver)koopt? Helemaal nu meerdere e-mail providers dit als "spam" symbool gebruiken.
Of bij registreren geen plus toe te staan, gezien dit het enige doel lijkt.
Als je als legitieme website plus-adressen niet ondersteund heb je bij mij al een minpunt, want het is gewoon een valide onderdeel van de RFC's.
Maar dat bedoel ik ook. Websites die gegevens gaan doorverkopen, gaan zo'n plus niet accepteren want gebruikers kunnen te weten komen dat zij het waren.
of ze verkopen het door zonder dus +extensie? Dus niet accepteren van de + om deze reden lijkt me geen goede reden
Ik ben wat blij met mijn eigen gehoste mailserver. Hier kan ik echt onbeperkt aliassen aanmaken, en dat doe ik dan ook. En precies voor het doel dat je aangeeft: weten wie mijn info verkoopt. (om ze bij constatering op m'n blacklist te zetten.)
Het moet gewoon maar eens duidelijk zijn dat als ik gegevens over mijzelf doorgeef, dat is om de dienst die de directe partij aanbiedt, te kunnen uitvoeren. Niets meer, niets minder. Geen profilering, geen verkoop van metadata.
Eens met je redenering hoor, maar ik ben juist blij dat ik zelf geen mailserver meer hoef te draaien.

Ruim 20 jaar gedaan maar zodra er meer mensen dan alleen jezelf afhankelijk van worden wordt het werk i.p.v. een hobby. Het eeuwige gevecht tegen spam blijft ook een taak die ik liever uitbesteed. SPF, DKIM, DMARC, bayesian filtering, blacklists, etc., pffff... Eerst op Gmail gedraaid en daarna overgestapt naar Office 365. Dit bevalt me nu uitstekend.
SPF, DKIM en DMARC is 1 keer opzetten. Voor (anti)spam heb rSpamd en voor alle webservices is er fail2ban _/-\o_
Ik gebruik nethserver en die heeft al deze opties als 1 click install als modules. (naast mail heeft deze server ook nextcloud incl onlyoffice. Op een VPS heb ik nu nethserver met Matrix-synapse en jitsi-meet draaien. Laatste onderdeel is nog om de bridge voor jitsi-meet op Matrix te configureren. Dat werkt allemaal erg soepel.
Ik moet je gelijk geven, maar als je gaat kijken wat er toegestaan wordt in de RFC, dan betwijfel ik dat er veel sites zijn die volledig compliant zijn:
  • Abc\@def@example.com
  • Fred\ Bloggs@example.com
  • Joe.\\Blow@example.com
  • "Abc@def"@example.com
  • "Fred Bloggs"@example.com
  • customer/department=shipping@example.com
  • $A12345@example.com
  • !def!xyz%abc@example.com
  • _somename@example.com
Sterker nog, ik heb zomaar het idee dat er meer dan genoeg mailservers zijn die (meer dan 1 van de) bovenstaande adressen niet zullen accepteren.
Probeer het dan met de -

Zelfde functionaliteit bij de meeste mail providers, maar niet zo breed bekend. Komt meestal wel door de email adres check heen.
Ik gebruik niet mijn persoonlijke mailadres, maar een tweede, spam mailadres. Je hoeft dan niet meer voor ieder account een ander spam mailadres aan te maken, maar bij ieder nieuw account je spam mailadres+accountnaam te gebruiken. Het gaat erom dat je kan nagaan welk bedrijf je mailadres lekt naar anderen. Maar waterdicht is het alleszins, want bedrijven kunnen inderdaad het mailadres zonder + verkopen.

[Reactie gewijzigd door KoffieAnanas op 22 juli 2024 21:56]

Werkt dat dan nog wel om spam tegen te gaan / datalekken te achterhalen?

Mocht ik een spammer zijn, dan zou ik een een find/replace over mijn dataset heen halen om de +/- en alles wat daarna komt tot de @ er uit te halen..

[Reactie gewijzigd door DaanHetEendje op 22 juli 2024 21:56]

Werkt dat dan nog wel om spam tegen te gaan / datalekken te achterhalen?
$ echo "DaanHetEendje+tweakers@domein.voorbeeld" | sed -E 's/(.*)\+.*(@.*)/\1\2/'

Dus niet in alle gevallen. Verder kunnen bedrijven natuurlijk e-mailadressen met een + symbool weigeren. Kwaadwillenden kunnen + en wat volgt strippen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 21:56]

Het helpt niets tegen spam (dat beweert het artikel ook niet).
Het helpt om de bron van spam of uitgelekte gegevens te achterhalen zodat die partij er op kan worden aangesproken.

Een spammer kan inderdaad relatief eenvoudig alles na de + weghalen maar waarom zou die dat doen? Die spammer heeft daar geen enkel belang bij. Sterker nog: die zal het laten staan want een e-mail aan DaanHetEendje+tweakers@example.com ziet er oppervlakkig uit alsof het van Tweakers afkomt en wordt dus eerder gelezen..
Is het niet Microsoft 365? Of is Exchange toch wel weer Office 365?
Exchange zit in Office 365, Microsoft 365 is eigenlijk Office 365+Windows 10
Nee Office 365 is hernoemd naar Microsoft 365, pas bij de Enterprise varianten zit hier ook de Windows Enterprise licentie in. Ook bij Microsoft 365 Business heb je nog gewoon een Windows licentie nodig.

Gewoon een gewoonte dingetje van Tweakers om het Office 365 te noemen, zoals eigenlijk bijna de hele wereld nog doet.
Gewoon een gewoonte dingetje van Tweakers om het Office 365 te noemen, zoals eigenlijk bijna de hele wereld nog doet.
Precies. En over een paar jaar komt bij de marketing afdeling van Microsoft vast wel iemand op het idee om de diensten anders te gaan noemen, want nu lijkt het wel of ze met Microsoft 365 maar 1 dienst aanbieden.
Dit is incorrect. Specifiek Office 365 bestaat (nog wel), naast Microsoft 365:
https://searchwindowsserv...-What-admins-need-to-know

https://lazyadmin.nl/offi...s-becoming-microsoft-365/

Dus je hebt nu Office 365 en Microsoft 365.
To be clear, not all Office 365 plan names are changing. The plans for Enterprise, Front-line workers, Education and Government will keep the name Office 365

[Reactie gewijzigd door Ruzor op 22 juli 2024 21:56]

Oh god, Microsoft, waarom?!
Vergeet EM+S niet (met Intune, etc.).
Klopt. Microsoft 365.
Wel even aanzetten:
Set-OrganizationConfig -AllowPlusAddressInRecipients $true
Hoe doe ik dat als Mac gebruiker? Volgens mij heb ik tot nu toe alle MS365 instellingen via web gedaan (tot domainkeys aan toe, wat wel een uitdaging was zonder PS).
Met brew cask zelfs. Microsoft is echt goed bezig.

Thanks, ik had hier geen idee van.
Je loopt hiermee alleen tegen allerlei problemen aan omdat een behoorlijk aantal websites een '+' als ongeldig karakter ziet. Je zult dus vaak de melding 'ongeldig e-mailadres' tegenkomen, of simpelweg geen mail ontvangen omdat de back-end van het systeem dat die mail had moeten sturen hier niet mee overweg kan. Het blijft natuurlijk gewoon onderdeel van de e-mailstandaard, maar dat wil niet zeggen dat deze overal correct geïmplementeerd is.
Anoniem: 30722 28 oktober 2020 09:53
Recipient delimiters! Al jaren standaard in bijna elke mailserver (automatisch, dus niets aanmaken in de interface) en nu ook bij microsoft.... Mocht even duren, maar mooi voor hun gebruikers dat het er is.
De info zegt niets over wat er gebeurd met bestaande emails met een + erin, mmm. we zullen zien

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.