Microsoft Outlook kampt met bug die automatisch e-mails verwijdert

Er zit een fout in Microsoft Outlook waardoor bij sommige e-mailaccounts per abuis e-mails worden verwijderd. Dit gebeurt bij e-mailaccounts die met pop geconfigureerd zijn. Eerder deze maand kampte Outlook ook al met problemen.

De problemen zitten in de Outlook 365-app met versienummer 2006 en buildnummer 13001.20266, waarbij de problemen zich ook bij nieuwere versies van het e-mailprogramma voordoen. Microsoft waarschuwt dat bij e-mailaccounts die het protocol pop gebruiken er een fout kan optreden waardoor 'drie of meer e-mails' worden verwijderd. Dat gebeurt trouwens alleen bij gebruikers die de optie Download Headers Only hebben aangezet. Wie zijn e-mails via imap of Exchange binnenhaalt, lijkt geen last te hebben van de problemen.

Microsoft is nog bezig met het onderzoek naar de bug, maar op de ondersteuningspagina is al wel een workaround gepubliceerd om naar een vroegere versie van de Outlook-software terug te gaan. Wanneer er een software-update uitkomt om het probleem te verhelpen is nog niet duidelijk.

Het bedrijf kwam de bug eerder deze maand al op het spoor. Ook meldde Microsoft een probleem met een crash in Outlook, veroorzaakt door een recent doorgevoerde update. Het is onduidelijk of beide problemen iets met elkaar te maken hebben.

Microsoft Outlook foutmelding

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

25-07-2020 • 12:07

145

Submitter: TheVivaldi

Reacties (145)

145
132
57
0
0
24
Wijzig sortering
Hoe kunnen dit soort bugs ontstaan? POP is al een vrij oud protocol.

/edit
Ik zeg dus niet, dat het een bug in het protocol is. Maar dat Microsoft al genoeg ervaring er mee heeft.

[Reactie gewijzigd door wica op 23 juli 2024 13:14]

In interne bedrijfsapplicaties wordt nog vaak gebruik gemaakt van pop. Er zijn ook nog vaak usecases waar pop prima gebruikt kan worden. Denk aan informatie uitwisseling tussen bijvoorbeeld apotheek en zorginstellingen.
Anoniem: 420148 @Newjersey25 juli 2020 12:44
Waarom zou verkeer tussen 2 bedrijven het beste via POP verlopen? Volgens mij wil je bij dit soort verzendingen beter een kopie op de server hebben, en de mogelijkheid dit op meerdere computers te openen.
Dat kan makkelijk met POP, vanaf meerdere computers het mail lezen. Implementatie is kinderlijk eenvoudig en waarom zou het je moeilijker moeten maken?
Omdat het eenrichtingsverkeer is. Er wordt geen metadata heen en weer gestuurd dus als je op het ene apparaat een bericht leest is het op het andere apparaat nog steeds ongelezen.

Daarnaast is POP pull based en heb je geen ontvangst bevestiging op protocol niveau.

Exchange (en activesync) en IMAP hebben beide wel. Derhalve weet de server dat de berichten ontvangen zijn. Zeker in bedrijfstoepassingen best wel handig.
POP3 is niet bedoeld voor toegang vanaf meerdere computers. Meeste mailservers locken gewoon de hele box zodra iemand inlogt met POP.
Voor dat soort use cases zou ik toch eerder voor rest of soap gaan.
Alsof de alternatieven moeilijk zijn...

[Reactie gewijzigd door Sjnieboon op 23 juli 2024 13:14]

Anoniem: 420148 @Fermion25 juli 2020 22:41
Waarom zou je je leven moeilijker maken door POP te gebruiken? IMAP is letterlijk de standaard.
Het nadeel van IMAP is dat de mail op de server blijft staan. Als iemand dan het wachtwoord van je mailbox weet, dan ziet hij gelijk alle mail in je mailbox, en mogelijk ook vertrouwelijke informatie. Met POP3 is het redelijk standaard dat de mail van de server verwijderd wordt en dus alleen op je lokale PC te vinden is. Dat kan een valide reden zijn om er als bedrijf voor te kiezen om POP3 te gebruiken ipv IMAP. Zorg dan wel dat je backups goed zijn ingeregeld.
het voordeel van imap is dat je ontvangstbevestingen hebt en status-indicaties etc.
als iemand een wachtwoord van je weet dan is er meer aan de hand dan alleen 'het lezen van alle mail in x-account' hoe zit het bijvoorbeeld bet bedrijfs-aplicaties, online dosier-management, thuiswerk-oplossingen etc. dit werkt bijna altijd via SSO. dus: zodra je password gecompromiteerd is heb je hoe dan ook een onwijs groot probleem en wordt het hoog tijd dat je contact zoekt met de AP als er via dat account ook persoonsgegevens zijn verwerkt.

overigens biedt imap prima mogelijkheden om gegevens via filtering na x-periode automagisch van de server te verwijderen, daar heb je geen pop voor nodig.
Ontvangstbevestiging is toch een bericht dat terugkomt via een emailtje? ¯\_(ツ)_/¯
Niet?
Ik denk dat hier verwezen word naar de functionaliteit die er voor zorgt dat het mailtje op mijn telefoon als gelezen word gezien wanneer ik hem op mijn computer heb geopend. En geen bevestiging naar de verzender.
aw, ok.
Ja dat is inderdaad handig.
Ik weet niet zozeer waarom hier voor gekozen is. Dit heb ik echter gezien in de praktijk bij verschillende software leveranciers. En nog steeds. Vaak een stuk legacy code wat men nog niet aangepast heeft.
Even uit interesse, welke gegevens wil je uitwisselen dan? Het is niet de een hele veilige manier om gegevens uit te wisselen.
Met TLS valt de veligheid echt wel mee.

Overheid gebruikt het onder andere voor berichten verkeer van/naar douane (o.a. inklaren van goederen). POP3/SMPT met TLS. Payload staat als XML in de body van de email.

Sturen naar douane met smtp , response komt terug per POP3. Je wordt verondersteld het bericht ook te deleten na ophalen, wat voor douane signaal is dat je het correct onvangen hebt.
(Dat doe je dan meestal in 2 keren: Ophalen zonder delete. Checken of het correct ontvangen is. Dan nog een keer ophalen met delete.)

Net omdat het zo'n simpel en bekend protocol is het heel eenvoudig in allerlei logistiek applicaties te integreren. Vrijwel iedere programmeertaal heeft dit ingebakken of een kant en klare library ervoor. Desnoods bbuiten de applicatie een stukje PowerShell of een VBS scriptje op de Windows scripting host om het verzenden zelf te regelen als je applicatie dat niet kan.
Iel. Doe alsjeblieft gewoon message queue gebruiken XD.

Ik snap het wel hoor. Komt vaak voort uit legacy, maar voor dergelijke dingen heb je nu dus vette workarounds waar andere protocollen die gewoon ingebouwd hebben.
och, zelfs energiemarkten draaien nog half op pop-mail, waarom dure aanpassingen maken aan iets dat al heel lang goed werkt..
Omdat in dit artikel ook wel duidelijk wordt dat het dus ook stuk kan gaan.

Software is nooit af. Het is hoogstens goed genoeg.
Desnoods bbuiten de applicatie een stukje PowerShell of een VBS scriptje op de Windows scripting host om het verzenden zelf te regelen als je applicatie dat niet kan.
Dit is dus een reden om er wat aan te doen. Ja het werkt, maar voor hoelang? Wanneer besluit MS bijvoorbeeld dat VBS echt niet meer uitgevoerd mag worden wegens security? Wanneer is je TLS implementatie eigenlijk niet meer bruikbaar?

Dus het kan wel natuurlijk en het zal ook vast z'n redenen hebben, maar risicoloos is anders.
Het POP3 protocol is niet stuk, dit artikel bewijst enkel dat er een fout in de Outlook desktop applicatie zit, de versie van Office365.
Ik heb het dan ook helemaal niet over het protocol. Het gaat om de software er omheen. Het zijn juist vaak de protocollen die het prima doen, maar de omliggende software die bugs heeft.

Als je software dan gaat inzetten Voor iets waar het eigenlijk niet voor bedoelt is dan is er een hele grote kans dat die use case überhaupt geen support heeft. Dus als gebruikte cliënt software stuk gat je ook geen fix hoeft te verwachten.
Die toepassingen waar het POP-protocol gebruikt wordt (zoals het voorbeeld van overheid en douane), volgens een voor jou niet geschikt doel, maken helemaal geen gebruik van Outlook hoor.
Ik heb het ook niet over Outlook. Lees de thread eens goed. Het gaat er alleen om dat software kapot kan gaan en dat “het werkt” nooit een goede reden is om het niet aan te pakken.
waarom dure aanpassingen maken aan iets dat al heel lang goed werkt..
Dit was waar ik op reageerde. Het antwoord is heel simpel. Resilliency en continuity. Iets wat al heeeeel lang goed werkt heeft een hogere kans stuk te gaan, vulnerable te zijn (want waarom zou je updaten als het werkt), of anderszins niet te voldoen aan de proceseisen. Het werkt dus waarom zou ik het aanpassen is dermate gevaarlijk voor continuïteit dat je dat als bedrijf absoluut niet moet willen. Zeker in geschetste context met custom scripting in een taaltje waar MS liefst gisteren nog mee stopte.
je hoeft niet van protocol te veranderen wanneer je software verbetert of veranderd.
Bij de douane moet er bericht uitwisseling gebeuren, en het POP3 protocol kan daar prima voor dienen.
Ik weet ook wel dat er betere methoden zijn.

Maar je moet er ook aan denken dat de overheid duizenden klanten heeft die lang niet allemaal even een blik programmeurs open kunnen trekken. De gebruikers lopen van ZZP'ers tot mega-bedrijven en alles wat er tussenin zit.

Als een technische vrij simpele en goedkope oplossing, die voor het overgrote deel van de klanten met weinig middelen prima is te implementeren heeft het jarenlang prima voldaan.

Men is overigens wel sinds eind vorig jaar begonnen met de opvolger.
Een compleet nieuw systeem, maar dat heeft wat vertraging opgelopen door de Corona crisis.
Het is momneteel nog niet beschilkbaar voor alle douane diensten (ongeveer de helft nu), maar men is er mee bezig en is waarschijnlijk begin volgend jaar helemaal klaar (6 maanden uitloop).
En dat valt voor een overheids ICT dienst niet tegen. Dat mag ook wel eens gezegd worden.
Tuurlijk. Soms moet je roeien met de riemen die hebt. Het is echter wel gevaarlijk om dit soort essentiële processen (voor een douane is klaring van goederen best wel core business) op deze manier van stokoude implementaties af te laten hangen.

Overigens vind ik zes maanden uitloop op een project van ~6 maanden best wel veel. Met de crisis is er natuurlijk een hoop verschoven maar ook dan Vind ik het veel. Ik ken andere overheidsdiensten die hun planning wel halen ondanks de crisis. Maar dat terzijde
Project loopt al sinds begin 2018 wat betreft voorbereiding en testen. Dat wel wat langer dan 6 maanden.
Gefaseerde Go-Live begon eind 2019.

Behoudens een bug die in November tijdens integratie-testen werd ontdekt op één van de diensten en die voor specifiek die dienst 2 maanden delay veroorzaakte liep alles op schema, tot de crisis.

Toen was het probleem met name dat veel van de klanten afhankelijk waren van software huizen en/of externe consultants voor de omschakeling en die waren niet of beperkt beschikbaar. (Of hadden geen mogelijkheid om remote te werken op het systeem van de klant. En konden niet fysiek op locatie komen.)

Dat lag niet zozeer aan de overheid. Die waren in Mei alweer op volle sterkte, maar veel van de nog te migreren klanten niet.
Ja ok, dan is het een ander verhaal natuurlijk, maar zoals je het nu beschreef leek het een project van 6 maanden te zijn start to finish. Dan is 6 maanden uitloop echt veel.
Denk aan informatie uitwisseling tussen bijvoorbeeld apotheek en zorginstellingen.
Ik hoop toch niet dat deze via mail verlopen. Zelfs met pop, geconfigureerd om geen kopie achter te laten, blijft e-mail een inherent onveilig protocol tenzij je PGP sleutels gaat uitwisselen.
Los van dat ik het met je eens ben kan je altijd nog de tunnel of de payload beveiligen.
Dat gaat lastig als je met externe partijen werkt, zeker wanneer die partijen zorginstellingen zijn met vrij uiteenlopende software-omgevingen. Dan zou je zoals ik aangaf met PGP sleutels moeten gaan werken, maar daar zitten ook wat haken en ogen aan en als het één keer fout gaat zal menig zorgmedewerker het gewoon uitschakelen omdat het onhandig is.

Het lijkt me dan beter om gewoon een protocol te gebruiken dat wél veilig is, zoals een intern systeem dat alleen over HTTPS te bereiken is met verplichte 2FA of fysieke sleutels.

[Reactie gewijzigd door Oon op 23 juli 2024 13:14]

Sowieso lijkt me een protocol met audit mogelijkheden in die use case vele malen beter.
en dus een systeem met https en 2FA want audits op dat soort systemen zijn relatief eenvoudig,
Het heeft dan ook niets met POP te maken. Weet je wat ook een oud protocol is? E-mail, ook wel SMTP genaamd.
Het heeft ook niets met het protocol zelf te maken.
Ik verwacht van Microsoft, dat ze ondertussen genoeg ervaring hebben opgedaan met POP, dat ze zo'n beetje elke denkbare scenario kunnen testen. Daar doelde ik op met vrij oud protocol.
Ik krijg juist steeds meer de indruk dat bij Microsoft de ervaring niet (meer) in de Windows en office ontwikkelteams zit. Er duiken elke keer fouten op waarbij ik me afvraag welke stagiair er nu weer met zijn vingers aan de code heeft gezeten.
Vergeet niet dat de groei in software ontwikkeling al jaren zo snel gaat dat de helft van de ontwikkelaars minder dan vijf jaar ervaring heeft. Neem daarbij dat degenen met veel ervaring vaak projectleider of iets dergelijks worden en van de échte programmeurs zijn er nog minder met voldoende ervaring voor een complexe verzameling software als Windows of Office.
Het hoeft dan ook niet in de POP-implementatie te zitten, kan natuurlijk ook ergens anders in Outlook zitten.

[Reactie gewijzigd door jessesteinen op 23 juli 2024 13:14]

Ik doe een gokje, omdat haast niemand zakelijk POP gebruikt en zelfs de mensen die Outlook gebruiken prive doen dat vaak met een Hotmail/Outlook account.

Ik heb dergelijke ongein ook jaren gehad bij groepjes Mac gebruikers die de standaard mail app gebruikte met MAPI (ook al oud) en Gmail (Google Apps for Business) dat 1-2 keer per jaar alle emails spontaan werden verwijderd.

Ik ben allang blij dat men er achter is bij Outlook en dat MS het nu fixed, bij Apple was het vaak fingers wijzen, it wasn't us! (En soms hadden ze gelijk ;-)
Je kan je beter afvragen wie POP nog gebruikt 🤣
Ik gebruik POP om op makkelijke manier een offline backup van mijn mail te maken.

1 client die eens in de zoveel tijd via POP mail binnenhaalt en lokaal archiveert, maar de mail voor de rest lekker op de server laat staan, overige clients die via IMAP synchroon blijven.

Werkt prima.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 23 juli 2024 13:14]

Bizar, Ik dacht juist dat het de bedoeling van pop3 was om de mailbox standaard te legen bij
het openen ?
Het hangt van af. Maar je moet ook rekening houden met limiet op hun pop-servers.
Ik gebruik POP om de mail naar mijn PC thuis te halen en te archiveren zodat mijn account niet volloopt (en ze bij een eventuele hack weinig vinden). Maar ik heb het zo ingesteld dat de berichten nog 14 dagen blijven staan zodat ik ze onderweg met mijn telefoon kan raadplegen via IMAP.
Doe precies hetzelfde, scan mijn email op mijn telefoon, maar verwerk het thuis pas voor de belangrijke zaken. Ben het wel langzaam aan het opruimen en wegdoen. Administratie zit in verkenner voor Pdf en bijlagen. Dat doe ik niet meer in outlook, wordt veel te groot allemaal. Daarbij kan je via onedrive dit mooi delen en een backup maken van het geheel buiten de cloud omgeving, net zoals je ordners gebruikt.

[Reactie gewijzigd door BobJung op 23 juli 2024 13:14]

Ik was in de veronderstelling dat wanneer je POP gebruikt, je mail dus van de server afgehaald wordt (en daar dan dus niet meer staat). Maar als jij achteraf nog toegang hebt via IMAP zal ik er wel naast zitten.
Je kan POP accounts zo instellen dat de mail achterblijft op de server, tijdelijk, of oneindig.
Dat is dus alleen bij Outlook zo.
Dat is dus alleen bij Outlook zo.
Nee, dat is bij alle mailclients zo, tenzij je opgeeft dat de mail moet blijven staan.
Bij outlook kan je weer niet langer dan 90 dagen kiezen als je je IMAP niet enorm wil laten worden.
Dat kan wel, maar is niet de default optie. Zowel client en server dienen het te ondersteunen. Al vanaf de vroegste versies van Outlook en de consumenten versie outlook express ondersteunt outlook het. Qua providers ondersteunde Planet Internet dit al vanaf de start.
Mail ophalen en van de server verwijderen zijn aparte handelingen die de meeste pop-clients standaard achter elkaar uitvoeren. Het verwijderen kun je uitschakelen. Wat dan achterblijft is geen kopie maar wat er al stond, voor zover dat wat uitmaakt dan.
Voor de duidelijkheid, wat ik binnenhaal is de backup/archief :-)

Wat op de server blijft staan is waar ik mee werk.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 23 juli 2024 13:14]

Misschien ligt het wel aan het concept van POP. Zowel het ms-eigen exchange protocol als imap zijn protocollen waarbij de post standaard ook op de server blijft staan. Bij pop is de standaard dat alles wordt overgehaald en op de server wordt opgeruimd.

En als er dan ergens iemand zit die denkt een optimalisatie te kunnen doen en er geen rekening mee houdt dat de mail op de server niet mer aanwezig is, dan gaat de applicatie nat.

Tel daar bij op dat het door microsoft geadviseerde gebruik eerst exchange, dan imap en als laatste pas pop is, dan begrijp je ook dat de testen van de software in die volgorde hun belang vinden. Het is ongetwijfeld een scenario dat ze bij het testen nog niet of al lang niet meer hebben gebruikt.
Pop wordt door enkele Internet providers als enige protocol gebruikt, waaronder Tele2 en Caiway
Heerlijke bug,

Al die managers die onzin rev1.xls rondmailen moeten nu eens gaan kijken naar wat nieuwe technieken.
Email is leuk voor spam maar meer niet.
Maar komen ze dan in de verwijdermap of worden ze meteen compleet verwijderd? Dit is me nog niet duidelijk uit het bericht.
Ik doe een aanname, dus of het klopt weet ik niet. Ik vermoed dat wanneer de headers gedownload worden het bericht van de server verwijderd wordt alsof het bericht volledig gedownload is. Als je alleen de header hebt en het bericht is verwijderd van de server heb je eigenlijk niets.
En dan ben je het bericht dus helemaal kwijt. Bij POP is weg ook gewoon weg, meestal.
Het is exchange, dus er is altijd 30 dagen single item recovery.
Dat hoeft niet perse, het gaat hier over de applicatie (client). Deze werkt ook met andere mailproviders. Als je bijv. met de mail van je provider verbind hoeft dat in de backend zeker niet office 365 of exchange te zijn.
Hier dus niet. Exchange praat met het microsoft-eigen protocol met outlook. Maar in dit geval gaat het om de pop communicatie. Volgens mij staat dat protocol op een exchange server standaard uit. Dus de kans dat aan de andere kant een exchange server staat is klein.
Delete is delete bij POP. Erg efficient
POP heeft maar 1 map, de inbox. DELE commando doen op een mailtje betekent mail weg.
Op mijn outlook (desktop app voor mac) zijn ook berichten verdwenen. Ook bij mijn collega’s. Nu neem ik printscreens van belangrijke info want heb al 2x moeten bellen ‘ik heb uw mailtjes ontvangen, enkel is het verdwenen’ komt natuurlijk niet echt goed over.

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 23 juli 2024 13:14]

En is je mailaccount ook met POP ingesteld? Wat vaak weggelaten wordt inzake Outlook is of het de Mac, Windows of mobiele versie van Outlook betreft.

Wat betreft de Macversie van Outlook: het is niet ongebruikelijk dat een deel van de mails niet meer terug te vinden zijn met de zoekfunctie. Dit is puur een indexatieprobleem: de mails zijn (in mijn ervaring) nooit écht weg. Ik heb het in dit geval over Exchange/Office365 accounts.
Nee, geen pop3. Mogelijk een indexatieprobleem. Is de volledige office suite. Geen idee welke mailserver er draait, is voor 150personen dus this wel professioneel zou ik denken.
Als je toegang hebt tot webmail is het goed te kijken of de betreffende berichten daar wel teruggevonden kunnen worden. Helaas is dit een serieus probleem met de Mac versie van Outlook waar MS niet voldoende aandacht aan schenkt - maar de mails zelf worden niet gewist.
Je kan dit gewoon opnieuw indexeren, Outlook voor mac gebruikt de zoek index van mac osx zelf (spotlight dus) als je deze opnieuw opbouwt werkt die weer.
meschien toch jezelf eens afvragen of je nog wel juiste mail provider gebruikt aangezien je geen backup / exchange resiliency capabilities hebt
Op mijn outlook (desktop app voor mac) zijn ook berichten verdwenen. Ook bij mijn collega’s. Nu neem ik printscreens van belangrijke info want heb al 2x moeten bellen ‘ik heb uw mailtjes ontvangen, enkel is het verdwenen’ komt natuurlijk niet echt goed over.
Ik heb 2 forwards op mijn mail.
Mijn mail komt aan in Exchange Online, dat lees ik met Outlook en iPhone.
Er gaat een forward naar een andere box die ik pop met PMail, als archief.
En er gaat een forward naar een aparte mailbox die ik met webmail kan inzien.
Zo raak ik nooit wat kwijt.
Wordt een probleem voor sommige Tele2 mail gebruikers, daar bestaat geen imap in mail clients
Outlook is hier de client. Het lijkt mij tegenwoordig vreemd als een provider wel email levert maar dat nog steeds alleen met pop afleverd een geen imap aanbiedt. Het kan zijn dat je imap bij je provider zelf moet activeren, net zoals je dat bij google-mail kan doen.

Voor de goede orde, Iedereen die mail leest zowel op de telefoon, tablet, laptop, desktop en webmail-interface en altijd overal bij de mail kan, die gebruikt geen pop.

Als je mail maar op 1 punt leest en er van andere kanten niet bij kan, dan is de kans groot dat je pop gebruikt.
Vanuit de provider is pop wel zo makkelijk: mail afleveren en verder geen omkijken aan. Je legt de verantwoordelijkheid voor backup van de mail bij de klant. Nu kan je zeggen: mail kwijt, jammer joh.... wij hebben het ook niet.
Is dit nou ook van toepassing op Outlook 2016/2019?

De geupdate versies daarvan zitten namelijk ook beide op versie 2006, dus ik ben bang van wel...

[Reactie gewijzigd door JohanNL op 23 juli 2024 13:14]

De ondersteuning van niet-exchange protocollen in outlook wordt steeds slechter. IMAP werkt vaak ook niet goed met grotere mailboxen.
Als je het mij vraagt is dit gewoon onderdeel van het pushen van exchange/office365 van microsoft. Heel veel outlook gebruikers denken dat outlook de beste (of soms zelfs enige) email client is. Persoonlijk deel ik die ervaring niet, ik gebruik zelf liever thunderbird.
Thunderbird heeft ook zo zijn quirks. Maar beter dan dat programma heb ik inderdaad nog niet gevonden.
Outlook is ontworpen voor Exchange. POP3 was redelijk geïmplementeerd, IMAP is altijd al halfbakken geweest.
Ik weet nog dat je in Outlook 2000 destijds geen Exchange en IMAP in 1 profiel kon hebben. Verder had IMAP allerlei quirks, waarbij MS in de knowledgebase stelt dat het een beperking van IMAP is en dat je maar gewoon over moet stappen op Exchange.
Tegenwoordig is IMAP wel redelijk met Outlook overigens, maar het is nog steeds niet zo super als Thunderbird of Evolution.
IMAP is helemaal niet halfbakken, andere email clients (zoals thunderbird) hebben er ook veel minder problemen mee, maar de outlook implementatie wel. het meest arrogante vind ik dat microsoft gewoon stelt dat het aan IMAP ligt en niet aan hun client. IDLE support (onderdeel van IMAP) is nog steeds slecht in outlook. Zoeken in outlook gaat ook alleen in de gedownloade content terwijl er in IMAP prima ondersteuning is voor server side zoeken.

[Reactie gewijzigd door base_ op 23 juli 2024 13:14]

IMAP zelf is niet halfbakken, ik bedoel de implementatie ervan in Outlook.

Ik heb lange tijd Linux gebruikt met Evolution, dat werkte over het algemeen gewoon super, ook serverside zoeken ging heel erg snel (vooral omdat ik fulltext index aan heb staan op de mailserver). Inmiddels werk ik met Windows, maar vind Outlook met IMAP gewoon net niet zoals het hoort.

Overigens doet Thunderbird ook maar wat als het op zoeken aankomt. Heb een klant met Thunderbird en 50GB mailbox. Serverside fulltext geindexeerd, maar Thunderbird gaat gewoon zelf scannen...
Vond POP altijd al een gevaarlijk protocol voor data.
Of Outlook ze per ongeluk verwijdert, uw storage drive crasht of zelfs per ongeluk op de delete knop drukt.
Zo veel manieren om uw mails volledig kwijt te geraken.

Als je POP koos, dan was dat niet om uw mails veilig te houden.
op 9 juni 2019 heb ik hier al melding van gemaakt omdat ineens er geen enkele Emails in mijn inbox zaten, dit is geen nieuwe bug ben toen duizenden mails kwijtgeraakt. Heb toen destijds ook geen enkel antwoord gehad meer hierover bij mircosoft support destijds hieronder even een screen hiervan waaruit blijkt dat dit in 2019 ook al gebeurde.

https://ibb.co/5hgJ6nQ

[Reactie gewijzigd door 0zzy67 op 23 juli 2024 13:14]

Dat is inderdaad een standaard template emailtje die ze iedereen sturen. Met andere woorden zoek het lekker zelf uit. Case closed.

Vind het echt een nadeel van die mega bedrijven. Support is er alleen voor de standaard vragen die elke medewerker kan beantwoorden met een vragen formulier, en als het te technisch of ingewikkeld wordt wimpelen ze het af. Want.. zolang alleen jij er een probleem mee hebt, en niet miljoenen anderen.. is het niet interessant om hier tijd in te investeren.
POP wordt best nog veel gebruikt. Zeker als het gaat om interne mailservers die de mail van extern ophalen. Daar wordt toch erg vaak een pop3 connector voor gebruikt. Ok, dan zal het niet Outlook zijn die via pop de mail ophaalt. Tenminste, ik zou als beheerder de client altijd via IMAP (of in geval van Outlook) of via Exchange/MAPI ophalen.
(Even daar gelaten dat ik Outlook zo veel mogelijk uit zou bannen van het netwerk)
Dit probleem heb ik ook met één emailadres in Windows mail van Windows 10. Met een andere emailadres van dezelfde provider heb ik dat niet. Ook zelf aangemaakte mappen zijn plots leeg. Op mijn tablet heb ik alle mails nog wel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.