PlayStation 5-launchgame Destruction AllStars is uitgesteld en komt naar PS Plus

Destruction AllStars komt niet samen met de PlayStation 5 uit, maar verschijnt pas in februari volgend jaar. Dat heeft Sony bekendgemaakt. De eerste twee maanden na de release is het spel gratis inbegrepen in het PlayStation Plus-abonnement.

Waarom de game is uitgesteld, maakt Sony niet bekend. In een blog noemt Sony enkel de nieuwe releaseperiode en het feit dat de game twee maanden onderdeel zal zijn van PlayStation Plus. Sony zegt dat het spel wordt toegevoegd aan dat abonnement omdat het een online game is die met zoveel mogelijk mensen gespeeld dient te worden.

Of spelers het spel ook na die twee maanden kunnen blijven spelen, is niet duidelijk. Bij andere PlayStation Plus-games is dat wel het geval. Sony stelt iedere maand een aantal games beschikbaar en als spelers die claimen, kunnen ze die spelen zolang hun abonnement actief is.

In september zei Sony dat Destruction AllStars een van de launchtitels was voor de PlayStation 5. Het spel zou samen met de console verschijnen op 12 november in de Verenigde Staten en op 19 november in Europa. De game heeft een adviesprijs van 80 euro. Spelers die een preorder hebben geplaatst, krijgen hun geld terug.

Destruction AllStars werd in juni aangekondigd. Het is een Rocket League-achtige multiplayergame, waarin spelers met auto's het tegen elkaar opnemen. De game is een Sony-exclusive en wordt gemaakt door Lucid Games. Bij die studio zijn veel ontwikkelaars aangesloten die eerder aan WipEout hebben gewerkt. Sony zegt volgende week een nieuwe trailer te tonen van het spel.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

26-10-2020 • 16:35

75 Linkedin

Reacties (75)

75
70
29
2
0
34
Wijzig sortering
Hoe is dit een 'Rocket League achtige multiplayer game?' Omdat je het spel online kunt spelen en je gebruikt een auto? Dat is wel erg kort door de bocht als je het mij vraagt. Ik ben een RL player van het eerste uur, maar dit lijkt er in de verste verte niet op. Je kunt hiervoor beter de term Destruction Derby achtige game voor gebruiken, of zijn de lezers dan het spoor bijster met waar je het in godensnaam over hebt. Het is een beetje alsof je Doom Eternal een Diablo achtige game vindt, puur omdat er demonen in voorkomen.
Mja, dat krijg je met een game als die te populair is. Dan gaat men dat als label op andere games plakken, en daar gaat men wat mij betreft te ver. Ik kan me ook kapot ergeren aan termen als "souls-like" |:( of "metroidvania" |:(

Het zit nota bene in de naam, >Destruction< AllStars... Maar goed dat kan ook toeval zijn. Ik denk niet dat het team wat ooit verantwoordelijk was voor de DD games hier iets mee te maken heeft, als die uberhaupt nog bestaan. Of het is weer het bekende verhaal van voormalige medewerkers die een nieuwe studio op hebben gericht en die heet toevallig Lucid Games. Het ziet er in ieder geval wel ok uit.
Ik vind het wel fijn als een game souls-like of metroidvania wordt genoemd. Dan heb je in ieder geval een kleine indicatie van wat je kan verwachten zonder al te veel informatie te hoeven lezen.
Helemaal meta, Souls games zijn ook Metroidvania's. Souls-like is dus een subgenre van Metroidvania.
Ik kan me ook kapot ergeren aan termen als "souls-like" |:( of "metroidvania" |:(
Weet niet of dat vergelijk correct is. Souls, Metroid en CV hebben gewoon een totaal eigen subgenre gecreeerd en zijn zo uitgesproken in wat ze doen, dat ze goed 'tot de verbeelding spreken'. Dus zoals @Brrand0n aangeeft.. Het heeft echt een functie.

Rocket League heeft dat, mijns inzien, totaal niet. Even los van of die game goed, niet goed, populair of niet is. Je hebt gewoon RL en klaar. Ik kan me ook niet voorstellen dat Julian het bedoeld heeft als souls-like of metroidvania beschrijving.

Het is denk ik meer zon eerste indruk dingetje. Grote arena, kleine autotjes, artstyle, etc. Maar de gameplay/mechanics zijn natuurlijk compleet anders. In dat opzicht lijkt FIFA meer op RL.
Dus.... Julians voorbeeld is niet zo goed :P

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 27 oktober 2020 13:07]

Totaal offtopic, maar was een van de Destruction Derby’s tussen 2000 / 2006 niet gelanceerd met een online game op de sony website waarbij auto’s over een ovalen baan reden om dan midden voor het scherm een grote sloopkogel te lanceren om zoveel mogelijk schade te doen? Veel gedaan. Die ging later offline, zonder dat ik ooit een screenshot heb gemaakt of dat ik me nog kon herinneren welke game het was.
Weet iemand toevallig of PS5 titels ook al te "reserveren" zijn via PS+ wanneer er nog geen PS5 gekoppeld is aan dat abonnement. De PS5 komt er in huize Dograver, maar pas als de eerste batches met eventuele kinderziektes er uit zijn. En het spel ziet er wel grappig uit namelijk en past wel in mijn straatje.
Vind 80 euro voor zo'n spel nou way overpriced tbh.

[Reactie gewijzigd door Dograver op 27 oktober 2020 11:15]

Anoniem: 390145
@Dograver26 oktober 2020 16:51
Ik verwacht van wel. Heb ook gewoon ps5 games gepreordered in de playstation store. Als je op pc inlogt op de playstation store kun je gewoon psplus games claimen ook al heb je het platform niet. Zo heb ik veel vita games maar geen vita.
Dat vond ik echt heel raar. Ik heb dat ook gedaan, iets bestellen zonder de console te hebben, maar was flabbergasted dat dat kon. Nintendo zegt Dan gewoon dat het juiste device niet aan het account gekoppeld is en stopt de transactie.

Voor beide is wat te zeggen, overigens.
In geval van merijn86 is zijn er psvita games gekoppeld maar dus nooit gespeeld. In dit geval is er toch geen financiële schade voor Sony of de ontwikkelaars. De games zouden toch niet gekocht worden. Aan de andere kant kan het wel zijn dat mensen om gehaald worden om de console te kopen als ze al een paar games bezitten. En het is nu gewoon netjes omdat nog niet iedereen een ps5 kan hebben door de schaarse aantallen.
Maar voor ouders en kinderen is het wel heel verwarrend. Heb je net een leuk spel gekocht, kun je het niet spelen.

Daarom zal Nintendo het ook niet toestaan. Als je het per ongeluk doet is het echt anti-reclame.

[Reactie gewijzigd door Chinco op 27 oktober 2020 10:57]

Ja dat staat altijd los van welke console je wel of niet hebt.
Betaal je voor PS+ dan heb je recht om de game te ‘claimen’.
Normaal wel via de web-based Store.
Ik heb bvb alle PS4 games die in PS+ weggegeven zijn, terwijl ik pas 2 jaar na de launch de console gekocht heb. Wel fijn om dan ineens al een enorme library aan games te hebben overigens.
Ik verwacht dat het bij de PS5 net zo zal werken.
Yes, je kunt gewoon op de PlayStation store PS+ games "claimen", ook al heb je geen console.

(ik weet het niet zeker over dat laatste)
Sony zegt dat het spel tijdelijk wordt toegevoegd aan dat abonnement omdat het een online game is die met zoveel mogelijk mensen gespeeld dient te worden.
Hoe moet ik dat lezen? Klinkt als of Sony zelf weinig vertrouwen in de game heeft en wil zorgen voor volle servers tijdens de launch.

Wat ik er van gezien heb zag er wel goed uit trouwens, maar toch maar de reviews afwachten.
Ze willen verkomen dat je in een lobby 10 min moet wachten voordat je een potje kunt spelen.
Aangezien de pre-orders zo moeilijk zijn verlopen willen ze zeker dat de gamers die ze voor dit jaar niet eentje kunnen bemachtingen.
Dit is echt een online game, dus je wilt dat er zoveel mogelijk mensen tegelijk actief zijn, anders sterft het online gebeuren zeer snel.

[Reactie gewijzigd door Icekiller2k6 op 26 oktober 2020 17:03]

Maar dat geld voor elke online game. Denk dat het probleem vooral is dat ze te weinig consoles hebben. Dat kan dan ook de reden voor uitstel zijn, in Februari is natuurlijk de tweede batch in de winkels.
Misschien gaan ze een pack doen met deze game?
Dit is geen cross platform game dacht ik, dus enkel PS5.... je beperkt uw doel publiek redelijk fel.
Fall Guys was ook nooit zo'n succes geweest als de game gewoon in de winkel en store te koop was geweest, ditzelfde was ook zo geweest in de eerste jaren met Rocket League toen die met release direct uitkwam voor PS+.
Of dat ze het succes van Rocket League zien en graag zo snel mogelijk een zo groot mogelijke userbase willen hebben om vol in te zetten op lootboxes.
Maar waarom dan tijdelijk PS Plus als dat je doel is? Kans dat je meer mensen houd als je het permanent gratis maakt is groter.
Dat kan wellicht altijd nog? Het zal vast een leuke incentive maken om asap een PS5 te halen en een Plus abonnement er bij af te sluiten. Een beetje het gebundelde idee zodat iedereen die een PS5 koopt toch bij launch er meteen een waardige game bij "krijgt".
Ze willen het spel pushen omdat er maar heel weinig launch titles zijn voor de PS5, zeker geen "grote" titels. Ze moeten dus wel inzetten op dit soort "kleinere" games omdat hun grote studio's nog hard bezig zijn; voor de AAA titels zijn ze afhankelijk van PS4 compatibles en/of "hd" versies.

Wat jammer en / of vreemd is; ik zou denken dat ze dat beter zouden plannen. Een God of War, Horizon, een (niet goedkope remake) Souls game, en de sport titels ofzo zouden het beter doen.
Maar nu is het dus geen launch game meer, en tegen die tijd zijn er nog andere games die al uit zijn of komen.
Spelers die een preorder hebben geplaatst, krijgen hun geld terug.
Ik neem aan dat dit desgewenst is en niet dat alle pre-orders ongedaan worden gemaakt.
Edit: of lees ik het verkeerd en wordt het een abonnementsdienst binnen of naast PS plus?

[Reactie gewijzigd door tijn801 op 26 oktober 2020 16:45]

Dat gaat automatisch bij dergelijk uitstel als er geen nieuwe releasedatum bekend is afaik. Zal wel iets met regelgeving te maken hebben.
Is dat ook voor fysieke versie bij een winkel?
Volgens Sony wel:
For those of you that have already pre-ordered the game, be it via PlayStation Store, PlayStation.com, or at retail, your purchase will be refunded.
Zou me verbazen als dit bij retail echt automatisch gebeurd. Sony gaat niet over wat iemand op disc besteld natuurlijk. Meestal zijn er genoeg discs op voorraad maar het zou je maar gebeuren dat je iets besteld heb, wordt automatisch geannuleerd en daarna als je het merkt zou de game uitverkocht zijn. Oke kleine kans natuurlijk omdat een hoop mensen nu de gratis versie gaan nemen. Maar volgens mij zijn winkels wel verplicht bij annulering geld terug te geven bij uitstel van een game. Al was dit in Nederland toch al. Maar dit is. waarschijnlijk voor landen/winkels waar je in plaats van geld een waardebon krijgt.
Ziet er erg leuk uit, maar 80 vind ik wel erg overdreven! Of is dat een nieuwe gemiddelde per ps5 game?

Wat betreft het spel zelf: naast auto's zie ik ook spelers het veld op rennen. Soort van 2de kans als je auto crasht? En zoja, kan je andermans auto hijacken?
Ja ze hadden gezegt dat ze games 10 euro duurder gingen maken voor nieuwe generatie.
Maar ik betaal voor PS4 games over het algemeen niet meer dan €60. Dus dit is dan €20 duurder. Ik vind het nogal wat...
Bij release wordt er vast bedoelt. ;) Toen was het wel 60 denk ik.
Lijkt me een erg leuke game, ben benieuwd naar de reviews. Jammer dat het is uitgesteld.
Misschien juist wel slim om dit uit te stellen. Het is denk ik een leuk spel om met vrienden en familie te spelen. Het is alleen de vraag of je vrienden gelijk een een playstation 5 kunnen vinden.
Dat de game gratis wordt bij PS plus vind ik veel interessanter om te weten, had wel in de titel mogen staan. Ben daar wel blij mee, lijkt me een leuke game maar had er geen 70€ voor over gehad dus dit is top.
Voor een multiplayer game, met een prijskaartje van 80 euro, wat een instalbase heeft van < 2 miljoen spelers en het opneemt tegen het gratis te spelen Rocket League is deze keuze de enige keuze om iets van deze game te maken lijkt mij. En Destrucion AllStars hoeft het ook niet beter te doen dan Rocket League, het moet het wel goed genoeg doen dat de game inleven blijft (om de cirkel van nieuwe content = nieuwe spelers instant te houden). Wie weet breekt het ooit over twee jaar alsnog enorm door. Iets wat met Bleeding Edge overduidelijk niet is gelukt.

En ik ben ook blij dat Sony meer met dit model doet bij haar eigen games. Destruction AllStars is natuurlijk niet een game met een budget van meer dan 100 miljoen; het druist wel in Sony haar visie om je als speler te laten betalen voor je exclusieve games. Dit is nog een recent interview van de baas van PlayStation.

https://www.gamesindustry...e-next-generation-console
Jim Ryan: "For us, having a catalogue of games is not something that defines a platform," Ryan says. "Our pitch, as you've heard, is 'new games, great games.' We have had this conversation before -- we are not going to go down the road of putting new releases titles into a subscription model. These games cost many millions of dollars, well over $100 million, to develop. We just don't see that as sustainable.
"We want to make the games bigger and better, and hopefully at some stage more persistent. So putting those into a subscription model on day one, for us, just doesn't make any sense. For others in a different situation, it might well make sense, but for us it doesn't. We want to expand and grow our existing ecosystem, and putting new games into a subscription model just doesn't sit with that."

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 26 oktober 2020 17:16]

Goede beslissing. In mijn ogen leek het ook niet een volwaardige game (ik vergeleek het eerder met een Rocket League qua grootte maar ik kan het natuurlijk fout hebben).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee