Sony toont volledig vernieuwde gebruikersinterface van PlayStation 5

Sony heeft een eerste blik gegeven op de gebruikersinterface van de PlayStation 5. De interface is van de grond af opnieuw opgebouwd en geoptimaliseerd voor 4k-beeldschermen, met ondersteuning voor hdr.

Sony biedt onder andere een eerste blik op het homescreen van de PS5-gebruikersinterface, dat gebruikers te zien krijgen als ze hun PS5 starten en als ze een nieuw spel willen starten of downloaden. Als ze hier een spel selecteren, kunnen ze dat spelen of clips, progressie en dlc zien bij Activities. PS4-games die compatibel zijn, krijgen ook 'sommige functies' die het nieuwe homescreen biedt, aldus Sony.

Onderdeel van het homescreen is verder Explore, waar gebruikers nieuws kunnen vinden van Sony en over de games die ze volgen. Aanvankelijk krijgen alleen gebruikers in de VS deze functie. De PlayStation Store is bij de PS5 volledig geïntegreerd en geen losse app meer, wat onder andere de starttijd en het scrollen door items ten goede moet komen.

Spelers kunnen als ze willen gamen, verdergaan waar ze waren gebleven en doen dat via het Control Center. Een speler kan deze taakbalk altijd vanaf de controller oproepen zonder de game te hoeven verlaten en krijgt daarmee toegang tot de belangrijkste functies, zoals de instellingen voor de microfoon en controller, en een blik op wie van zijn vrienden online is.

Het Control Center biedt verder een op kaarten gebaseerde interface voor opties voor games. Zo zijn er kaarten om nieuws over de game en gemaakte screenshots te zien. Ook de Activities zijn op deze kaarten gebaseerd. Sony toont onder andere hoe Activities een indicatie kunnen geven hoelang een speler nog nodig heeft om bepaalde doelen bij games te halen en er zijn tips voor spelonderdelen, inclusief video. Verder toont Sony hoe voicechats te starten zijn vanuit games en hoe vrienden hun scherm kunnen delen, waarna de speler dat gedeelde scherm picture-in-picture kan zien.

Microsoft maakte donderdag de Xbox 2020 October Update met een nieuwe interface beschikbaar voor Xbox One-consoles en deze interface komt ook naar de Xbox Series X. Volgens Microsoft is de nieuwe interface sneller en gebruikt hij veertig procent minder ram.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

15-10-2020 • 16:43

138 Linkedin

Submitter: mastr-dc

Reacties (135)

Wijzig sortering
Ik denk dat het belangrijk is om te beseffen dat de "Control Center" vergelijkbaar is met wat je nu bij de PS4 hebt wanneer je de PS-knop ingedrukt houdt. Namelijk de overlay van het menu aan de zijkant. De info hierin is vooral weggelegd voor de huidige game die wordt gespeeld en de extra features van de PS.

Het verschil is dat de nieuwe "Control Center" nu met een tap op de PS-knop word getoond inplaats van het ingedrukt houden ervan en dat het scherm wordt getoond wanneer je vanuit stand-by (waarschijnlijk) in resume play terecht komt.

De "Home" scherm is in weze een iterate van de huidige home scherm. Die wordt getoond wanneer je de PS opstart vanuit cold-boot of wanneer je resume play uit hebt staan.

Ik ben zelf eigenlijk erg enthousiast over de nieuwe UI. Er zitten een aantal mooie features in verwerkt en zoals altijd heb je altijd 2 kampen bij een verandering. Het is nooit zo geweest dat iedereen blij was met de nieuwe UI aanpassingen. Ook niet bij de PS3 en ook niet bij de PS4 :).

Dankzij een paar subtiele aanpassingen is het imho ook uitnodigender geworden. Ronde randen, zachte lichten, vloeiende animaties en op 10:43 is die transitie van de focus naar het tekstveld wel echt gelikt toch?
Ik denk dat het belangrijk is om te beseffen dat de "Control Center" vergelijkbaar is met wat je nu bij de PS4 hebt wanneer je de PS-knop ingedrukt houdt. Namelijk de overlay van het menu aan de zijkant. De info hierin is vooral weggelegd voor de huidige game die wordt gespeeld en de extra features van de PS.
Inderdaad. De stappen in de video zijn wat ongelukkig gekozen. Men wilde waarschijnlijk laten zien dat je vanuit de slaapstand snel verder kunt spelen, maar is vergeten dat dit de eerste keer is dat 'we' de UI te zien krijgen. Dat is wat verwarrend. Helemaal als ze vervolgens vrij snel de diepte in gaan en pas halverwege de video het (herkenbare) hoofdmenu tonen.

In principe lijkt het in de basis hetzelfde:
- Quick Menu is uitgebreider (full screen) en heeft Cards
- PSN Store is 'inline'
- Hoofdmenu is opgedeeld in games en media (Netflix, Pathe Thuis etc.)
Daarnaast lijken alle hoofdfeatures herzien te zijn qua flow en her en der nieuwe mogelijkheden. Daar hebben we nu pas een deel van gezien.

Ik vind het er goed uit zien :)
Misschien ligt het aan mij, maar ik vind die "cards" best verwarrend… ik heb 3 minuten gekeken en werd de uitleg eerlijk gezegd een beetje zat met die nieuwe termen. Het lijkt alsof de homescreen begint met cards voor van alles behálve direct een overzicht van je diverse games. Dat zit dan als ik het goed zag verderop pas.

Ik had een stukje van de video over de nieuwe XBOX interface gezien, en die zag er een heel stuk overzichtelijker uit.
Ik dacht eerst ook, wat een rommeltje. Maar het is gewoon een rommelige demo. Het allereerste dat ze tonen is News wat dus een van de cards onder Control Center is, maar voor de meesten toch echt wel een bijkomstigheid is ? En Control Center is volgens mij hetzelfde wat je nu op PS4 krijgt als je naar de details van een game gaat, gecombineerd met het control menu dat je nu krijgt als je op de PS-knop drukt.

Als ik een demo wil zien, wil ik toch echt wel een top-down demo en geen bottom-up, want in dat laatste geval weet je eigenlijk niet eens waar je juist naar aan het kijken bent of hoe je daar terecht kwam. Dat is de grootste fout van deze demo. Het 'Home Screen' komt pas halfweg de demo ineens ter sprake. Hallo ? Het is het HOME screen, dus waar je normaliter als eerste terecht komt !

[Reactie gewijzigd door Twixie op 15 oktober 2020 17:21]

Je zou toch denken dat een miljarden bedrijf dit wel snapt. Wat voor UX'er hebben ze daar zitten dan? Laten we eens MIDDEN in een game beginnen om vervolgens super rommelig een demo te geven.

Begin bij het begin en laat telkens iets extra's zien, als ze dachten we moeten laten zien dat je "resumed" als je een game opstart en hoe snel alles wisselt en laad. Zonder er rekening mee te houden dat het super onoverzichtelijk is. Grappig hoe mensen zo in een UI / Project kunnen zitten dat ze denken dat nieuwe gebruikers het ook snappen & logisch vinden. Want ook voor mij is het geheel aardig rommelig.
Maar, je vergeet hier wel even dat dit voor waarschijnlijk de grootste groep gebruikers juist de meest voorkomende use case gaat zijn.

Waarschijnlijk is het doel van Sony ook om dit als main interface te laten gebruiken. Ze geven aan dat dit je Control Center dan als eerste ziet, dus ik begrijp de keuze wel om dan vanaf dit scherm te laten zien wat je allemaal kan doen. Dat het wat gestructureerder had kunnen zijn ben ik het zeker mee eens.

Voor mij gaat dit hoogstwaarschijnlijk mijn man interface worden, ik gebruik op de PS4 ook eigenlijk bijna alleen maar het Quick Menu, alleen voor games switchen het homescherm.
Hij zegt anders heel duidelijk in het begin dat hij deze keer uit rest mode is opgestart. Het was voor mij in ieder geval duidelijk.
het was toch echt duidelijk gezegd in de video. Ik snap niet goed hoe je in de war kan zijn, hij legt het naar mijn mening echt super helder uit.
Ik snap het ook niet, waarom ga je je game progressie per level in je OS menu zetten... wie zit daar op te wachten?
De demo start vanaf ingame. Het menu geeft de items weer die bij die game horen. Had iets duidelijker gemogen, maar is eigenlijk erg netjes geïntegreerd.
'Al' die mensen die een story game keer op keer spelen van activity naar activity ipv linear... ik doe ook wel eens iets opnieuw om een achievement te halen, zo prominent is dat voor mij niet een feature. lijkt sterk op engagement verhoging poging.
Als je een mening vormt en maar 3 minuten van het filmpje kijkt... Als je het hele filmpje kijkt dan zie je dat het beginstuk het menu ingame is en dat je later in het filmpje (ongeveer bij 9 minuten) het startscherm van de ps5 ziet...

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 15 oktober 2020 18:03]

Wat natuurlijk een bijzondere keuze is van het marketing/ux team. Waarom niet beginnen bij het "start"scherm? :?
Omdat dat gedeelte helemaal nieuw is. Ze wilde blijkbaar het nieuwe gedeelte eerst laten zien. Maar je gaat toch ook niet een film 10 minuten kijken en dan een compleet oordeel klaar hebben liggen?
Volgens mij is is dit marketing les 1, maar doorgaans wil je laten zien wat jouw product onderscheidend maakt. Een home-screen met je games op een rijtje is niet zo boeiend om over te praten.

(overigens vond ik het ook een wat rommelige demo hoor).
Ik denk omdat je dan gaat merken dat er niet zoveel veranderd is aan de UI. Pas na de volledige demo was ik een beetje teleurgesteld omdat het eigenlijk gewoon de PS4 UI is in een nieuw jasje.
Ik snap je opmerking heel goed. Ik zal proberen om het uit te leggen. Wat we hebben gezien in het filmpje zijn eigenlijk drie hoofd onderdelen:

1. Activities (de kaarten met quick access tot een verscheidheid aan functionaliteiten, zoals een missie vervolgen)
2. Control Center met daarop oa die Activities.
3. Het 'ouderwetse' hoofdmenu

Het grote verschil tussen 2 en 3 is dat je het Control Center ziet als je uit de sluimerstand komt en het hoofdmenu als je de PS5 uitgeschakeld hebt gehad en deze weer aanzet. Dit wordt tussen neus en lippen door genoemd, terwijl dit behoorlijk fundamenteel is. Ik doe de aanname dat je door naar boven of beneden te klikken van de ene naar de andere springt.

Overigens had ik het gevoel dat het de spreker verboden werd om ook maar 1 sec langer te praten, want aan het eind werd het voor mijn gevoel behoorlijk afgeraffeld.

Het meest positieve vind ik nog dat de Store geen aparte app meer is. Dat ding was super traag op de PS4. Ben benieuwd of dat nu hiermee is verholpen door het als onderdeel van het OS te maken.

Ik heb mijn bedenkingen bij hoe de notificaties worden getoond, dat zag er best 'aanwezig' uit. En tevens vind ik de iconen van PS+, PS Now en de Store te veel opvallen tov van de andere witte iconen op een donkere achtergrond. Het springt er natuurlijk nu wel erg uit, dat zal wel de bedoeling zijn, maar niet echt consistent.

[Reactie gewijzigd door Gusev op 15 oktober 2020 17:34]

Most powerful new features en dan laten ze gewoon veredelde trophies zien die nu Activities heten. The Marketing is strong in this one...
nou nou veredelde trophies is wel een beetje te min., alles is anders en maakt bij sackboy imho het een beter spel.
Maar wacht even.
Heb je nou zowel van de PS5 UI als Xbox maar een klein stukje gezien?? Of heb je het wel afgekeken?

Kan me wel voorstellen dat het cards principe wat verwarrend overkomt. Wellicht is het ook drie keer niks, maar hopelijk wen je eraan en heeft het toegevoegde waarde. Als het maar niet in de weg gaat zitten.

De picture in picture opties vind ik echt een verademing. Als je in game een video erbij kunt pakken in plaats van je telefoon + youtube. Fine by me. Ook integratie van de store is een stuk beter dan nu op PS4.

Wat ik me vooral afvraag... Het wisselen tussen games. Wat als je disc versies hebt van een aantal games? Dan kan je SSD nog zo turbo snel zijn, maar als je steeds je discs handatig moet wisselen, dan heb je daar weinig aan. Sure, je kan all digital gaan, maar ze bouwen niet voor niks 2 versies van de console. Zelfde geldt voor Xbox.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 15 oktober 2020 18:33]

Daar zal vast aan gedacht zijn. Dat je een popup krijgt als je een game resumed waar de disc er niet van in zit.
Helemaal mee eens. Het home screen heeft niet eens zoveel iconen, maar lijkt ook drukker en rommeliger in vergelijking met de Xbox UI. Dat terwijl de Xbox UI eigenlijk meer informatie toont, maar dan beter geordend.
Misschien ligt het aan mij, maar ik vind die "cards" best verwarrend… ik heb 3 minuten gekeken en werd de uitleg eerlijk gezegd een beetje zat met die nieuwe termen. Het lijkt alsof de homescreen begint met cards voor van alles behálve direct een overzicht van je diverse games. Dat zit dan als ik het goed zag verderop pas.

Ik had een stukje van de video over de nieuwe XBOX interface gezien, en die zag er een heel stuk overzichtelijker uit.
Ik snap je helemaal en had een beetje hetzelfde gevoel. Ik moet zeggen dat ik het ook een slechte demonstratie vindt.

Voor mijn gevoel zijn ze verder blijven borduren op het menu zoals we die van de PS3 & 4 kennen. En ergens had ik gehoopt dat ze met iets meer verfrissing (+ nieuwe ideetjes) zouden komen, alhoewel het natuurlijk wel weer vertrouwd aan voelt.

Ook jammer dat het delen van beelden/content/voortgang zo nadrukkelijk weer aanwezig is (geldt ook voor die Share-button op de controller). Dit hoeft voor mij persoonlijk niet, hoop dat je het kan customizen.

Ik vind het Xbox UI er wel echt wat gelikter uit zien. Het menu zal nooit een doorslaggevende factor zijn voor mij bij het aanschaf van een console. Het gaat mij er met name om dat het bloedsnel is en ik snel kan vinden wat ik wil.
In het begin van de video zat je al meteen in het spel en als je daar op de PS button drukt krijg je dus die grote kaarten te zien die game gerelateerd zijn
later in de video zie je hem naar het hoofd menu gaan en dan is het een stuk kleiner en overzichtelijker.
De oude interfaces van de PS3 en de PSP jaren geleden waren prima. Bij de PS4 hebben ze dingen omgegooid omdat het zo nodig vernieuwd moest worden, maar voor mij was het geen verbetering en ik heb er ook eigenlijk nooit aan kunnen wennen. Helaas blijkt de PS5 weer de verkeerde kant op te gaan.
Helemaal eens. Ook irritant dat je bepaalde menu items niet kunt wissen of verbergen. Er staan in de categorie streaming 10x zoveel reclame tiles/shortcuts naar de app store als applicaties die echt geinstalleerd zijn. Gewoon achterlijk dat je dit niet kunt verwijderen.
De demo was gestart vanuit rest modus, en zat je dus in de cards, wat met de huidige game te maken heeft die open staat en niet het hoofd menu.
Je kan het misschien ook zien als een uitgebreide alt tab feature.
De PlayStation Store is bij de PS5 volledig geïntegreerd en geen losse app meer, wat onder andere de starttijd en het scrollen door items ten goede moet komen.
Als ik een spel wil spelen dan ga ik naar mijn library, als ik een spel wil kopen dan ga ik naar de store.

Die integratie van reclame voor spellen en diensten in de interface is wat ik niet goed trok aan de xbox one interface.

Het feit dat het geen losse app meer is lijkt me niet hetgene dat de performance van de store gaat verbeteren. De beschikbare bandbreedte op PSN lijkt me daar een betere fix voor.

De PS3, PS Vita en PS4 interface was niet persé ideaal, maar dit aspect lijkt mij persoonlijk geen verbetering.
Een tijd geleden kwam ik er achter dat, als PSplus abbonee, ik reclame kan verwijderen uit die balk. Options toets > delete. Helaas komt het dan na zoveel weken of met een nieuwe campagne wel weer terug.
Ook niet plus leden
Nice. Goed om te horen. Ik kon dat niet testen, want niemand van mijn vrienden met een PS is geen PSplus abbonee.
Het feit dat het geen losse app meer is lijkt me niet hetgene dat de performance van de store gaat verbeteren. De beschikbare bandbreedte op PSN lijkt me daar een betere fix voor.
Beetje geinig dat Microsoft juist het omgekeerde had gedaan. De voorpagina van de Store was deel van het Dashboard maar dat hebben ze verwijderd om zowel het Dashboard als de Store sneller te laten werken.
Je navigeert eerst naar t Store icoontje en dan komt daar onder de Store inhoud tevoorschijn. Het is dus niet intrusive op 1 dashboard of iets dergelijk. Hetzelfde als bij de PS4, gewoon een balk met icoontjes en als je op t icoontje staat, komt alle info er onder. Alleen nu bij de Store dus de volledige inhoud
Hoe zag de oude interface eruit dan?
'Must see' spam :?
Hopelijk kan dat uitgezet worden.
Ja inderdaad, ik hoop dat er nog wel wat te customizen valt. Ik hoef het laatste nieuws van Sony of games niet te zien op mijn PlayStation. Als ik nieuws wil lezen doe ik dat wel op mijn telefoon, tablet of computer.
En dan al dat “sociale” gedoe, het delen van screenshots en filmpjes en dergelijke. Op de PS4 kreeg het zelfs een heuze Share knop op de controller. Dat mogen ze wat mij betreft zo snel mogelijk laten vallen.

Doe mij maar zo clean mogelijk, met zo mij mogelijk ballast
Waar kwam Must see dan voor heb ik niet gezien, zag wel op Home Screen explore staan ofzo ?.

Die hele card echt verschrikkelijk, gelukkig komt mijn PlayStation altijd vanuit power off mode en niet slaap modus.
Dus ik kom gewoon altijd in simpele menu, maar die cards pff wat een gedoe en hele sociale media gedoe met delen etc erbij.
Must see staat bij playstation store daar onder voor de spellen zal dus een beetje gepersonaliseerde nieuwe games zijn. zal toch niet storen hoop ik? zo iets zit ook gewoon in de ps4 store.
De store hebben ze naar mijn weten niet laten zien, alleen verteld dat het nu geen aparte app meer is ?.
Maar inderdaad bij de ps4 onderaan zie je ook nieuws enzo, daar kom ik echter nooit soms per ongeluk eens.
Dus dat zal niet zo storen aangezien ik het nu ook niet zie eigenlijk.

Maar goed het is nu ook je ziet het en nog niet ervaren, misschien valt ook dat hele Cards menu enzo wel mee.
Ze hebben de store gedeeltelijk laten zien. Je kon alleen de bovenste rij/balk zien en dat was de 'must see' balk.

De rest zit daaronder, maar dat lieten ze niet zien.
Vanaf 8:27 ziet het er inderdaad goed uit. Simplistisch en duidelijk ! Overzichterlijker dan de drukke en onoverzichtelijke Xbox interface.

[Reactie gewijzigd door BlueBird022 op 15 oktober 2020 16:55]

Op basis van welke vergelijking ?
Op basis van de Xbox series X preview en dus dezelfde interface als Xbox One. Echt geen fijne UI naar mijn mening.
De UI van de Xbox (oud en nieuw) is wel net bijgewerkt, dat was nog niet te zien in de preview van Tweakers.
Echter als je de oude interface van Xbox niet fijn vindt dan zal dat waarschijnlijk wel niet heel erg gaan veranderen. Het lijkt vooral een kwestie van smaak te zijn. Ik heb het zelf namelijk juist andersom, de Xbox ui vind ik heerlijk en logisch terwijl ik de PS4 ui maar onhandig vind. Ook dit filmpje kon mij niet bekoren, die activities vind ik er helemaal niet handig uit zien en je moet zo te zien weer net als bij de PS4 veel te veel opzij scrollen steeds.
Maar gelukkig is er keuze en kunnen we allemaal de console kiezen waar we zelf happy mee zijn :)
Het is inderdaad denk ik echt een kwestie van smaak !
Wat een gigantische verbetering. En ik bedoel dit niet sarcastisch.

Ik vind prachtig!
Ik vind het er in ieder geval weer nieuw en fris uitzien. Een verbetering.
Dit ziet er stukken beter uit. Eindelijk een snelle ervaring!
Ik hoop het echt; als je het langzaam afspeelt zie je nog heel veel "pop-in"; er is geen reden dat de tekst, afbeeldingen en knoppen allemaal op een iets ander moment "inspringen".
Vorig jaar geswitched van xbox naar ps4 (vanwege offline vrienden). Wat een draak van een UI/UX heeft ps4 toch. Zoveel 'clicks' nodig om ergens te komen. En dan tussen elke click ook nog lang wachten.

De vormgeving van ps4 is/was echter wel duidelijk en rustig. De vormgeving van deze ps5 UI is wel een stuk drukker, met al die grote game related achtergronden. Iets wat ik niet per se als positief zie.
Dat heb ik dus met de Xbox UI. Vreselijk ! Ik vind de UI op de PS4 vele malen simplistische en overzichtelijker.
Vind ik ook Xbox interface echter verschrikkelijk, ook de nieuwe die vanmiddag getoond is.

Ps4 menu inderdaad lekker simpel heerlijk.
Maar zoooo traag. Ik stoor me er echt aan!
Ik vind totaal niet traag ps4 menu super snel, alleen de store is niet heel snel.
Zegt meneer met het PlayStation logo, die trouwens nog nooit een negatieve comment over PlayStation heeft achtergelaten.

Ik vind PS4 interface ook verschrikkelijk. En idd erg traag. We hebben hier thuis geen Xbox, maar hiervoor wel. Xbox 360 interface beviel me toch het best. Gewoon alles op één lijn. Snap niet waarom ze daaraf zijn gegaan bij Xbox.
Dat komt omdat ik geen flauw idee heb wat ik anders logo ik zou doen, maar heb vaak genoeg gezegd dat de store wel traag is.
De ps4 is de interface totaal niet traag het main dashboard, en het settings menu etc.
Er staat geen datum in je profiel maar je ben zeker niet opgegroeid voor 2000, dus geen dual core processors, lekkere grote IDE had met ratelde dat is pas traag :).

Ik hoorde dat een party joinen wel traag is, dat zou kunnen ik game niet online dus dat nooit geprobeerd.
De store is wel aan de trage kant dat klopt.
Ook de Activities zijn op deze kaarten gebaseerd. Sony toont onder andere hoe Activities een indicatie kunnen geven hoelang een speler nog nodig heeft om bepaalde doelen bij games te halen en er zijn tips voor spelonderdelen, inclusief video.
Veel games hebben al objectives dus is voor Sony een kwestie van een API aanbieden om die op systeemniveau aan te bieden. Dus gebruikt zal het zeker worden. Features als de touchpad en 3D Audio misschien minder.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee