Synology introduceert DS1621+-nas met zes bays en AMD Ryzen-quadcore

Synology heeft de DS1621+ aangekondigd, een nas met zes bays die van een embedded AMD Ryzen V1500B is voorzien. Ten opzichte van de DS1618+ heeft de nas een krachtigere processor en ondersteuning voor ssd's voor caching.

De DS1621+ is te zien als de opvolger van de DS1618+. Uit een vergelijking is op te maken dat de Ryzen Embedded V1500B van de DS1621+ meer rekenkracht biedt dan de Atom C3538-soc van de DS1618+ door onder andere acht threads af te kunnen handelen en meer instructiesets te ondersteunen.

Daarnaast heeft de DS1621+ ondersteuning voor ddr4 met error correcting code en kan de nas twee M.2 NVMe-ssd's bevatten voor cachedoeleinden. Synology heeft zelf een prestatiepagina online gezet waarop te zien is dat het bedrijf maximale sequentiële doorvoersnelheden heeft gemeten van 2,3Gbit/s bij lezen en 1,1Gbit/s bij schrijven. Bij 4kB willekeurig lezen presteert de nas 110.608iops.

Daarmee gaat het volgens de metingen van Synology zelf om de snelste nas in zijn Plus Series. De vorige maand aangekondigde DS1621xs+ biedt wel betere specificaties en prestaties, maar dat systeem is in de duurdere xs+-serie verschenen. Synology heeft de prijs van de DS1621+ nog niet bekendgemaakt.

Model DS1621+ DS1618+ DS1621xs+
Processor AMD Ryzen V1500B, 4 cores, 2,2GHz Intel Atom C3538, 4 cores, 2,1GHz Intel Xeon D-1527, 4 cores, 2,2GHz
Geheugen 1 x 4GB ddr4 ecc, 2 slots 1 x 4GB ddr4 non-ecc, 2 slots 1 x 8GB ddr4, ecc, 2 slots
Drivebays intern/ max. (via DX517) 6/16 6/16 6/16
Dedicated cacheslots 2 x M.2 NVMe 2280 - 2 x M.2 NVMe 2280
Netwerkinterface 4 x gigabit RJ-45 4 x gigabit RJ-45 2 x gigabit RJ-45
1 x 10 gigabit RJ-45
Garantie 3 jaar (betaalde uitgebreide garantie van 2 jaar via EW201) 3 jaar (betaalde uitgebreide garantie van 2 jaar via EW201) 5 jaar

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

15-10-2020 • 15:53

106 Linkedin

Reacties (106)

Wijzig sortering
Goed om te zien dat er keuze is tussen AMD en Intel bij Synology. Wat ik niet begrijp is dat Synology nog steeds kiest voor 1 gigabit i.p.v. 2,5 gigabit. Met de snelheden van NVMe, SSD en zelfs van HDDs loopt 1 gigabit echt tegen zijn beperkingen aan. DS1621+ is geen instapmodel en mag best wel met een 2,5 of 5 gigabit poort komen.
dan kan toch ook:

https://www.synology.com/nl-nl/products/E10G18-T2
je hebt daarvoor het extra PCI slot
Volgens mij kan je bij dit type een 10Gbit kaart kopen.

Ik vraag me eigenlijk af hoe het met compatibiliteit van apps zit.
Vaak als er een nieuwe lijn met processoren in zit moeten apps aangepast worden.

Weet iemand eigenlijk hoe deze gepositioneerd staat tegen over een DS1520+ ?

ik zag trouwens ook dat de 1621+Xs beschikbaar is, maar die is voor thuisgebruik niet te betalen.
Een 10Gbit kaart van Synology met SFP+ kost 260 euro. Dus dat mag je nog optellen bij je apparaat (of je moet gaan klooien met een 3rd party kaart en hopen dat Synology de drivers in zijn basisset heeft zitten). De 1618+ kost al 750 euro, dus zit je al snel boven de 1000 euro voor een lege nas. Dan kun je ook gewoon een server kopen zonder rare beperkingen en ben je waarschijnlijk goedkoper uit. Synology web-ui is wel leuk (heb zelf een ds1515+) maar voor een power-user onvoldoende (in ieder geval in mijn geval). Dus gebruik ik de mijne als NFS appliance voor backups.
Iedere.. keer... weer...

Dat jij een server in elkaar kan flansen voor 1000 euro is mooi maar voor kleine bedrijven is een Synologie veel goedkoper en makkelijker. Onszelf als voorbeeld, ik ben de GM bij twee relatief kleine bedrijven, ik heb 1 IT man voor beiden en voor 50 en 300 man is een Synologie gewoon een uitkomst. Makkelijk op te zetten, veilig, eenvoudig te backuppen, garantie en het werkt gewoon altijd.

Nu gaan we voor jou optie, ten eerste is die 1.000 euro enkel voor de server, vervolgens moet mijn man daar tijd aan gaan spenderen, op termijn vertrekt hij en komt de opvolger en plots is jou goedkope server wanneer je de uren gaat tellen ipv 1.000 euro 3.000 euro en dan ga ik het nog niet eens hebben over reliablity issues oa.

Dit is niets nieuws, maar iedere keer moet weer iemand aanhalen dat een Synologie niet goedkoop is. Voor de thuis hobbyist die graag moet computers speelt is dit inderdaad niet goedkoop maar zelfs voor iemand zoals mezelf die geen behoefte heeft om thuis te klooien in mijn vrije tijd is een DS2 al makkelijk.
Voor jouw 50 man is Link Aggregation over de 4x1 Gbit bovendien werkbaar. Ja, elke individuele gebruiker is dan beperkt tot 1 Gbit, maar je gebruikers hebben een stuk minder last van elkaar als ze 's ochtends allemaal inloggen.
De site heet Tweakers toch? Niet eenvoudige-it-voor-het-mkb ?
En een Dell server met Windows licentie is ook goedkoper ;-)
Of een HP Proliant Microserver ;)
Los van het feit dat veel bedrijven niet eens een IT-er hebben. Inhuur zit al snel op 600€ per dag.
Je hoeft niet per se een 10Gbit kaart van Synology in huis te halen. Ze hebben een lijst met compatible kaarten die werken in de verschillende systemen https://www.synology.com/...twork_interface_cards&p=1
Jup, en daar staan de Solarflare adapters die ik heb niet tussen. Vandaar gekloot want Linux ondersteunt deze gewoon out-of-the-box.

[Reactie gewijzigd door latka op 15 oktober 2020 19:46]

10 GBe kaart van Synology: 150 euro.
pricewatch: Synology E10G18-T1

Heb zelf voor 100 euro een Intel X550 10 GBe uit china laten komen en werkt perfect in de synology out of the box zonder zelf drivers te installeren.
De compabiliteit van apps komt volgens mij vooral voor bij de ARM instructiesets. Dit is bei X86 dus zou geen issues verwachten. Daarnaast zie je dat de meeste gebruikers van deze modellen liever voor Docker gaan ipv apps
Het zal voor "veel" veranderingen in de kernel van Synology's DSM zorgen maar op boven liggende lagen software/drivers/API's/Apps zou ik eigenlijk weinig veranderingen verwachten.
Daarvoor kun je de poorten zo configureren zodat je meer data over verschillende poorten kan sturen
https://www.synology.com/...nnection_network_linkaggr
Ja, en dat is een mooi verkoop praatje. Want het schaalt niet linear.

wiki
NICs trunked together can also provide network links beyond the throughput of any one single NIC. For example, this allows a central file server to establish an aggregate 2-gigabit connection using two 1-gigabit NICs teamed together. Note the data signaling rate will still be 1Gbit/s, which can be misleading depending on methodologies used to test throughput after link aggregation is employed
Het heeft zeker ergens nut. Maar echt waar... Gooi er gewoon een 10Gbit poort in... Met Nvme vul je zelfs een 10Gbit link.

[Reactie gewijzigd door D0phoofd op 15 oktober 2020 16:10]

Gooi er gewoon een 10Gbit poort in... Met Nvme vul je zelfs een 10Gbit link.
en dat hebben ze gedaan, samen met nog wat andere zooi die niet veel met een nas pur sang te maken heeft en behold: de DS1621xs+ voor een extra dure oplossing
En daarom dus geen optie, Er komt echt geen nas van 1500+ hier, als ze nog lang zo door kan ik beter naar QNAP gaan en ook nog eens 4 nieuwe HDs er bij kopen, snap Synology echt niet.
Sinds 3 weken eindelijk een glasvezelverbinding. Dat na 20 jaar internetloos te zijn geweest. Zonder een internet verbinding had ik niet eens zin meer om de oude hobby te volgen. Alles op computer gebied laten liggen.
Ik had enorm veel kennis in te halen. Je kunt stellen dat de basisregels niet zo veel veranderd zijn in 25 jaar maar om juiste keuzes qua aanschaf te maken moet je gewoon over volledige kennis beschikken.Zowel in de breedte als in de diepte.
Het viel enorm tegen. En ondanks 2 weken intensief lezen had ik 4 weken geleden bijna op de valreep de fout gemaakt om een syteem met een Socket 1200 tesamen met een 2080ti te bestellen. Ik kwam er nog net op tijd achter dat er een 3080 aan kwam.Terwijl ik hier op zat te wachten werd ik mij ook bewust dat er een Zen zat te veranderen. Dus wederom alles maar in de wacht.Ondanks dat ik vroeger geen AMD fan was.
Naast een nieuw systeem wil ik graag een fatsoenlijke Nas. Dat is wederom een wereld op zich qua kennis. Omdat alles zo nieuw voor mij was ging ik wederom bijna de mist in en begreep niet dat een lacp van twee of vier poorten niet betekende dat je naar 2 danwel 4 Gbps ging. Maar dat je dit in de breedte moet zien. Had bijna een DS920+ of een DS1520+ besteld.
Niet dat ik op het local lan zoveel users heb maar wou gewoon hebben dat ik met een fatsoenlijke snelheid grote files kan verplaatsen. Dus de eindconclusie komt toch op een 10Gbps uit.
Ergens blijf ik bij Synology hangen. Maar ik begrijp totaal niet terwijl Synology een professioneel product is dat ze zo blijven hangen in lansharing. Van 2 naar 4.
Ik begrijp nu dat er best wel een voordeel in zit maar geen enkele voor het verplaatsen van 10 Gb bestanden en groter. Voor iedereen is het toch frustrerend als dit telkens traag werkt ? En waarom hier mee blijven doorgaan als de concurrent wel met zelfs de meer instapmodellen van 2.5 Gbps voorziet ? De toch al zo prijzige nassen wederom zelf moeten voorzien van een extra netwerkkaart is een strategie die ik niet snap.
Zoals ik het tot nu toe begrepen heb, maak je dan wel richting de nas 4 gigbit verbindingen. Maar praktisch zou ik daar in mijn desktop geen gebruik van kunnen maken. Omdat je 4 parallellen verbindingen heb.

In mijn situatie waar er vooral 1 pc verbinding maakt met de nas. Is een 2.5 of hoger een praktischer verbinding.

Heb toevallig de afgelopen tijd veel lopen zoeken naar Link Aggregation en bonding tussen synology en windows 10. Hier in het forum veel draadjes gevonden waarin stond dat dat niet werkt.

Ik hoor graag dat ik het mis heb.
Wat ik mij afvraag als je 4 x 1Gbit poort met elkaar combineer op de NAS, deze 4x1 Gbit naar een switch stuurt die ook 10Gbit ondersteund.
Kun je je PC dan via 10Gbit met deze switch verbinden zodat je wel één sessie op de win10 PC hebt draaien, die daarna met 4Gbit naar de NAS kan ??
Neen ... een single threaded connectie blijft dan Max 1Gbit. Eventueel kan je voor testen wel multiple streams/thread gebruiken, maar in de praktijk ga je Max 1Gbit halen.
Je kan SMB 3.0 multichannel aanzetten en haal je op 1 pc met 4 nic's gewoon 4 gigabit op 1 bestand via je smb share.

Gisteren nog even getest met 2x 10gbe en werkt top. Deze is wel direct gelinkt aan de pc en nas.

Of de oplossing van jumjum gaat werken vraag ik mij af.......

[Reactie gewijzigd door mauritsl20 op 16 oktober 2020 07:57]

Windows ondersteunt dit inmiddels. Je hebt dan 1 inlogsessie, maar onder water 4 verbindingen. Die 4 verbindingen lopen samen over de 10Gbit naar de switch, maar vanaf de switch over de 4x1 Gbit.
Ik dacht ook dat de use case was dat er meerdere devices van/naar de NAS schrijven. in het geval van 1 client heeft dit inderdaad geen nut.
dan doe je dat toch:


https://www.synology.com/nl-nl/products/E10G18-T2
je hebt daarvoor het extra PCI slot
Klopt dat dit bij deze kan. Maar het ging mij meer op de reactie van lag van meerdere 1gb poorten. Ik heb mijn aanschaf voor een nieuwe nas uitgesteld tot de 920 en dergelijke waar dit helaas niet mogelijk is. En ik begrijp dat 10GB niet gehaald kan worden. Met de hardware die in bv de 920 maar ook in deze niet lukt. Maar door de marketing van 4 gigabit door middel van lag en in het geval van de 920 2 gigabit door middel van lag/teaming/bonding. Zou ik erg teleurgesteld zijn als dit niet zou lukken na aanschaf.
Het scheelt iets op mijn 1515+ en op 1517+, van 90 MB/s ervoor en naar 110 MB/s door 4 poorten te bonden, hang je er ook nog een externe ssd aan dan "gaan" de kleine bestandjes behoorlijk sneller.

Ik had nog een switch en kabeltjes liggen. Dus is te behappen.
Instellen is erg eenvoudig.
110MB/sec haal ik van mijn PC naar een USB schijf die aan mijn Shield Pro hangt over een 1Gbit verbinding.
Waarmee je wilt zeggen?
Dat het absurd is om 4 poorten te bonden daarvoor.
Tja een switch en kabeltjes als je ze al hebt en een software instelling. Absurd kan ik niet plaatsen. Maar over tot de orde van de dag.
Klopt, werkt niet. Een bestand kopiëren blijft werken met 1.1 gigabit, ik heb er nu een combikaart (cache en 10 gBit) ingezet en haal nu ongeveer 500 gBit met een bestand verplaatsen of kopiëren. De NAS is een DS 1819+. Bij die snelheden is de processor de beperkende factor, geeft aan 100% belasting, geen encryptie toegepast.
De meest praktische use case waar je hier iets aan gaat hebben is als 2 users een grote file tegelijkertijd gaan downloaden(*).

Maar elke user gaat hoogstwaarschijnlijk aftoppen op ~112MB/s in realiteit. Verder heb je d'r niet veel aan. Ik heb thuis een DS1515+ staan met 4 NICs maar ik haal in mijn setup nooit meer dan ~112MB/s. Nu ja ik gebruik ook NFS dus ik zou veel liever in zo'n bak een 2.5Gbit/s of 10Gbit/s zien dan dit.

(*)Ja er bestaat zoiets als SMB multichannel
Totale snelheid wordt dan groter zodat van verschillende cliënten bijna de volledige gbit lijn benoemd kan worden, maar met een switch met snelle poorten zoals bijvoorbeeld https://tweakers.net/pricewatch/1102471/netgear-ms510tx/ en een 2,5 , 5, of 10gb verbinding kun je die enkele cliënt al een snellere doorvoer geven.
Daarnaast mis ik nog steeds de optie voor een video uit bij Synology op 1 of 2 modellen na. Dat is voor mij toch wel een van de unique selling points van Qnap > Synology. Ja Synology heeft weer andere voors, maar de flexibiliteit die een Qnap oplossing biedt, is voor mij van grotere meerwaarde dan de plussen die Synology biedt. Daarbij begint QNAP in meer en meer instappers x31X lijnen al met 1G0GB te komen voor relatief weinig geld. Ja qua processor kracht zijn die modellen niet zo sterk als de synology in het artikel, maar imho krijg je bij QNAP meer waar voor je geld.

Daarnaast als je echt rond de 1600e wilt uitgeven kan je een QNAP NAS krijgen met 10GB en TB3, altijd handig voor de Mac based video/fotograaf graaf.

Zit nu zelf op een TVS-471 met HDMI, geupgrade naar een I5-4590t, 16GB. Nu nog op zoek naar een betaalbare expansion kaart met 10GB en 2SSD sloten, ja die hebben ze daar ook en hij is compleet. De TVS lijn van QNAP is zeer compleet en de V in TVS staat volgens mij voor video uit.

Ook zag ik dat ze nu op Rackstation modellen uitbrengen die maar 30cm die zijn, ideaal voor de doorgeslagen consument met een kleine meterkast die een 19inch rack gaan monteren. O-) . Die heeft Synology overigens ook, maar dan weer niet met 10GB standaard.

[Reactie gewijzigd door Gizzy op 15 oktober 2020 16:38]

Moet je zeggen dat synology qua fail safe niet zo robuust is als freenas. Wij hebben alle synology rack stations uit onze datacenter locaties gehaald omdat we te vaak mee hebben gemaakt dat een HD crash voor hele crash zorgde van de synology. In mijn humble opinion is synology leuk als consumenten spul+, maar als pro zou ik m'n data en m'n uptime er niet aan toe vertrouwen...

En nee we gebruiken ze voor nfs backup en replication tussen verschillende locaties van de backups, meer zou ik ook niet aan freenas willen toevertrouwen. Te veel single point of failure...

[Reactie gewijzigd door bazzi op 15 oktober 2020 20:02]

Gebruik zelf ook nog een off site backup naar een andere Qnap. Draait al jaren feilloos. De NAS is geen backup in mijn geval.
Freenas/Truenas ondersteund HA (redunante systemen) en is juist een top enterprise oplossing zonder single point of failure.

en.... Synology heeft deze optie ook......

[Reactie gewijzigd door mauritsl20 op 16 oktober 2020 08:00]

Weet ik maar draai liever een cluster van zfs en ceph. Geeft minder points of failure. Synology wel eens getest, maar had te weinig power voor HA op de manier hoe wij het wilde gebruiken. Toen overgegaan naar op zfs met repricatie en synologys als backup servers gebruikt. Na 2 zware synology crashes door een kapotte hd, alle synology uitgefaseerd voor freenas met repricatie tussen verschillende dc's. Werkt als een zonnetje. De oude rack synologys staat nu al jaren stof te happen op kantoor. Tijd dat ik ze laat afvoeren, want ze worden ook niet meer geupdate. Maarja ze hangen netjes in een rack en staan niet echt in de weg...
Wat kan een HDMI poort voor flexibiliteit geven aan een NAS, daar ben ik wel nieuwsgierig naar.
Hij staat bij ons nog in de woonkamer en fungeert als media center, daarnaast kan je als direct video out naar je tv dienen voor je camera's als je die hebt draaien. Ik kan er QNAP apps op zetten zoals emulators of zelfs als desktop replacement gebruiken als ik ook een toetsenbord en muis op aansluit.

Dus je zou m zelfs gewoon als internet pc kunnen gebruiken, terwijl ie ook als nas dient voor de rest van de clients in je huis.

Binnenkort gaat ie naar de meterkast en gaat het hdmi signaal ook via het netwerk verspreid worden. middels HDMi->ethernet converter.

[Reactie gewijzigd door Gizzy op 15 oktober 2020 16:39]

Ik denk dat zoiets niet echt een veelgebruikte use case zal zijn.
Klopt, maar wil maar aangeven dat je imho meer waar voor je geld krijgt bij Qnap.
Ik moet zeggen dat dit wel interessant is voor mij. Ik heb nu een mini pc via hdmi aan de TV en een nas apart. Een nas voor beide zou wel interessant zijn ... . Is die desktop replacement deftig ? Dus ook met google chrome bv ?
Monitor aansluiten voor Surveillance Station? Ze hebben tevens ook nog een clientdevice puur om Surveillance station feeds op te streamen via het netwerk.
Ik lees in bovenstaande twee reacties punten waarom ik dat niet zou willen.
daarnaast kan je als direct video out naar je tv dienen voor je camera's als je die hebt draaien.
En TV kijken en de beelden van mijn camera's in de kamer vindt mijn vrouw een erg slecht idee.
Daarnaast kan ik waar ik ook ben inloggen op mijn NVR en kan ik de beelden in mijn hele huis bekijken zonder HDMI.

[Reactie gewijzigd door Fagussylvatica op 15 oktober 2020 18:59]

Ik zei ook niet dat het een nuttige feature was maar noemde slechts een reden waarom er hdmi op zit :)
Dat zal je alleen vinden bij de Play varianten van de Synologies.
Precies dat bedoelde ik.
Kan je je QNAP dan direct aan je TV hangen om films af te spelen ? ( met die HDMI-out ? )
Ja kan ook. Kodi erop en gaan met de banaan.
Dan moet je wel ook aan de andere kant van je kabel een poortje hebben die sneller is dan 2,5 Gbit/s. Denk dat veel kantoor switches nog gewoon op de 1Gbit/s hangen, dus de keus is ergens ook niet heel vreemd als je het mij vraagt.
Ja precies. En ook als je thuis kijkt dan moet je alles geschikt daarvoor maken. Je router, je switch, je PC, je kabels misschien zelfs nog wel... Ik vind het ook niet heel gek. Misschien wel een gemiste kans.

Heb je het commentaar niet meer dat er geen AMD CPU in zit zoals bij elk bericht over een laptop, krijg je dit weer bij elke NAS. :+
De vmware machines en switch zijn 10Gb, werkelijk van de zotte dat ook in rackstations 10Gb voor de MKB modellen alleen met een extra pci-e kaart kan.

Thuis nog veel beroerder ik kan video editten zonder noemenswaardige vertraging van een USB 3.0 disk, maar niet vanaf een 500 euro dure NAS omdat die effectief net minder dan 1/5 van de snelheid haalt...
Het is misschien wel een gemiste kans inderdaad, want het zou wel van meerwaarde kunnen zijn voor de situaties dat er wel 2,5 Gbit poorten aanwezig zijn.

En de CPU discussie verplaatst zich inderdaad gewoon waar het gaan kan. Ik kan me overigens niet heugen dat deze discussie er ook was toen er enkel nog ARM CPU's in zaten. Maar dat kan ook aan mij liggen :)
Hoeft niet per se. Bij mij op de Synology heb ik link aggregation actief. Die gebruikt twee poorten tegelijkertijd met de switch waar deze mee verbonden is. De rest van mijn apparatuur is max 1GBit, maar als er twee of meer apparaten verbonden zijn, kunnen ze theoretisch meer bandbreedte benutten.
Maar als je switch geen 2,5 Gbit/s poorten heeft dan kan je nog zo leuk LAG-en maar dan zal het toch echt 1 Gbit/s per poort blijven. Klopt wel dat er dan meer bandbreedte beschikbaar is.
Stel dat ik twee pc's heb die tegelijkertijd data van de NAS halen. Die kunnen dat dan beide 100% op 1GBit doen, in plaats van dat dan de snelheid reduceert naar 0,5GBit per pc.
Ik snap het principe van LAG.
Waar het om ging is dat een 2,5 Gbit/s poort in jouw voorbeeld geen toegevoegde waarde heeft als je een switch hebt met 2x 1Gbit/s poort in LAG.
dit is een goed punt. Helemaal als er in de specs staat dat er maximale sequentiële doorvoersnelheden van 2,3Gbit/s (lezen) en 1,1Gbit/s (schrijven) behaald kunnen worden.
deze DS1621+ lijkt een uitbreidingsslot te hebben (achterkant rechterkant).
Wellicht dat je op die manier zelf een 2.5Gbit of 10Gbit kaart kunt toevoegen :?
Zoals bij alle duurdere synology modellen wordt 10 gigabit ondersteund via PCI kaarten, waarbij je kan kiezen voor SFP of RJ45, met mogenlijkheid om zelfs 2x 10gbit te hebben.

[Reactie gewijzigd door bertware op 15 oktober 2020 16:55]

Dan zet je er toch een 2.5gbit PCIe kaart in? Je hebt een expansion slot, en de DS1619 ondersteunde dit ook.
Ik kreeg net een mailtje van Synology met daarin
Geef uw productiviteit een boost en elimineer opslagknelpunten met de nieuwe 6-bay DS1621+ en DS1621xs+. Ze zijn niet alleen heel veel sneller, maar beschikken ook over M.2 NVMe-cachesleuven, 10GbE-netwerkprestaties1 en worden standaard met ECC-geheugen geleverd voor een rotsvaste basis om uw gegevens te beschermen.
1. Compatibele 10GbE-netwerkinterfacekaarten voor de DS1621+ zijn te vinden in onze compatibiliteitslijst
Dus 10GbE is gewoon mogelijk, al dan niet met een extra insteekkaartje

[Reactie gewijzigd door Goldwing1973 op 15 oktober 2020 19:21]

1gigabit is goedkoop om erop te zetten, kost het bedrijf bijna niets.
Ok omdat het kan ... Maar wat is een echte world use case voor thuisgebruik van 2,5gb ? Je blue ray rip is sneller gecopied ? 100mbit is denk ik voor de meesten al genoeg voor huis/tuin/keukengebruik. Tenzij je met 4 misschien een film wilt streamen in 4k. Tegen de tijd dat 8k gemeengoed is, is deze nas al lang End Of Life.

Een groot gezin dat tegelijk wilt streamen en dan nog ... Maar heb jij zoveel grote files waar je moet copyen. Ik ben nu 41 en met de snelheden dat we nu halen, ben ik zeer tevreden. Ik heb nog mp3tjes op 128kbits gedownload met een 33.6 modem op. En buiten films (rips) zie ik het nut echt niet. Misschien VM images ofzo. Maar als het om meerdere files gaat, zal je atijd snelheid kwijt zijn omdat het over meerdere files gaat en je telkens een fileopen/close krijgt. Dat neem meer tijd in beslag dan 1x grote file wegschrijven. Zelfs als je een volledige fotokaart van 128gb gaat copyen of groter gaat copyen. Dan zal je echt nooit de max snelheid halen. Je pc moet het ook kunnen doorsturen. Gelukkig zijn schijven sneller geworden. Maar real world use case is nog altijd bijna nihil. Dit is echt voor de pro gebruiker. En voor jan modaal die gaat dit niet kopen. In elk geval 1gbit is zeker nog snel genoeg voor 99% van de gebruikers me dunk. 1gbit is nog altijd 125 megabyte/seconde maximaal. Als je nu 4gb moet copyen zal dat ongeveer 32-33 seconden duren als je het maximaal kan benutten. Zelfs als dit 40 seconden is ... Dan heb je ondertussen 30 seconden tijd om even naar tweakers te surfen !
Misschien heb je gelijk. Ik rip geen blue ray etc.

Ik heb bewust vorige jaar SSD schijven in mijn nieuwe pc gedaan. Zodat ik een stille pc heb in de woonkamer.
Met het idee toen bv Terramaster en qnap met 10gbit oplossingen kwamen. met een intel 3000 serie processor. Van Qnap zijn het enkel oudere arm proc. Waarin ze duidelijk communiceren dat je de 10gbit niet kon halen.

Zelf doe ik foto en zelf gemaakte films bewerken. En dan is het wel prettig als de snelheid hoger is. zeker met de SSD cache mogelijkheid die synology en de 3 tier opslag van qnap.
Ik heb het een tijdje gedaan met via 1 gbit maar dat is niet prettig werkend met bestanden van 20 gb of groter. Nu kopieer ik alles eerst na de pc, maar dat vertraagd de boel.

Vorige jaar heb ik een mikrotik switch gekocht met 2 10 gbit sftp+ aansluitingen. Met het idee dat ik dit jaar een nieuwe het liefst synology zou kopen met sftp+ aansluiting. Ik had echt verwacht zoiets op de 920+ of op de qnap ts-453d.
Ik koop een nas voor minstens 5 jaar. En dan wil ik graag voorbereid zijn op de toekomst. Ik ben ouder als jij en ik heb op nog langzamere modems gedownload.

Maar al dit alles zijn eerste wereld problemen :-)
Ik snap niet dat 2,5Gb een ding is....
Mellanox ConnectX Dual 10G kaartjes gaan voor 50 euro op ebay/marktplaats, ConnectX-4 100Gbe kaartjes gaan voor $400,- Echt degelijke router-kabouter-hardware. Feitelijk een hele dikke ASIC's.
Wel enigszins jammer dat het nog de oude 14nm Zen1 node is. Een 2.0-2.5GHz 7nm Zen zou enorm efficiënt zijn in sen NAS, een apparaat dat normaal gesproken 24/7 draait.

[Reactie gewijzigd door Zuur.Pruim op 15 oktober 2020 16:03]

toch een ding. synologie is iets waar ik naar kijk maar kom ook veel negatieve posts tegen over de hardware die niet zelf op te lossen zijn. als je kijkt naar zelf bouw, zoiets als, Xpenology dan loop je tegen andere dingen aan. wat is nu echt een leuke zelfbouw machine op bv een hele snelle AMD proc met sloot geheugen die je zowel software matig als hardwarematig in beheer kunt bouwen zonder enorm veel tijd te investeren of te geeken. ik praat over ongeveer 100TB server in raid met auto sync met backblaze. als hij andere dingen ook kan zou dat geweldig zijn maar niet heel belangrijk.
Wat voor negatieve posts?
Probleem is dat je met zelfbouw ook gedegen kennis van je OS en software voor sync moet hebben.
Een synology of qnap bijv. werkt gewoon out of the box.
Je kan ook eens kijken naar een HPE StoreEasy NAS.

Hoe belangrijk is je data?
gezien de backup strategy belangrijk, beschikbaarheid blijkt uit een NAS.
negatieve posts over voedingen en fouten die zijn oorsprong vinden in de hardware en niet zelfstandig zijn op te lossen en Synology die soms zich er makkelijk vanaf maakt door te verwijzen naar de garantie voorwaarden. google maar op joetoeb. ik stap dan liever in een MS oplossing en pc self build.
Dan kan zo'n HPE apparaat een goede oplossing zijn voor je, schaalbaar en er draait Windows storage op.
bang buck staat niet in verhouding tot zelfbouw. en het feit dan nog dat als je zelf bouw route kiest je een voeding of moederbord kunt vervangen binnen 1 dag.
Ik bezit zelf een nas welke 40Gbit satureert,
Deze nas is volledig opgebouwd uit fysieke schijven.

Ik snap dan het nut van ssd caching en 1 gbit dan ook niet zo goed
Met genoeg schijven en werk geheugen is alles mogelijk ;)
* Ik bezit zelf een nas welke 40Gbit satureert,

Ik ook

4K RNDRW blocks says hi, (glusterfs, indexing, ceph, mysql/postgres/git etc.)
Het is vooral een latency verhaal.
Kijk even naar freenas, dat is in mijn ervaring volwassener dan een closed source open geprutste variant. Wel heel knap trouwens.
Mijn ds1618+ ondersteunt ook SSD's voor cache. Alleen geen nvme. De eerste alinea laat je geloven, dat én een snellere processor, én SSD ondersteuning nieuw zijn t.o.v. de 1618+, en dat is niet zo.
Wel benieuwd of ze nog steeds een hele SSD opbranden voor lees, en nog een SSD voor schrijfcache. Beetje bezopen
EDIT : Spuit 11, niet goed gelezen voordat ik een antwoord gaf

[Reactie gewijzigd door Goldwing1973 op 15 oktober 2020 19:24]

Je kan de NVME slots ook gewoon gebruiken als SSD-opslag, is zeer eenvoudig. Niet officieel ondersteund maar werkt wel. Zelfs in RAID.
Ik zie eerlijk gezegd niet in waarom ik mijn Nas zou moeiten inruilen voor deze. Mis toch een snellere netwerk interface en een eigen videokaart
De Synology boxes zijn niet bedoelt voor mensen die een videokaart nodig hebben.

Daarnaast, waarom zou je een videokaart willen in een Synology?
Ik zie eerlijk gezegd niet in waarom ik mijn Nas zou moeiten inruilen voor deze. Mis toch een snellere netwerk interface en een eigen videokaart
Ja lach maar, deze man heeft z'n updates van CoD veilig gesteld !
Middels als weer 232 GB (249.118.993.548 bytes) :)
Voor virtual machines
1 vGPU / GRID kaart, en je heb er 16 kaarten voor terug ;-) (AMD's oplosssing is overigens wel OSS, maar verre van mature helaas.)

Zaken diie je ook niet moet vergeten natuurlijk, crypto/storage accelerate/offloading wordt nog wel eens over het hoofd gezien, Tuurlijk heb je die ook voor de server side of thing, hell zelfs vele male beter, maar het blijft meer dan een barebone met schijven. Wat soms, meer dan genoeg is, zo is het ook weer.


These bad boys are a game changer
Hmm, zoals ik het snel even kan vinden lijkt het dat de V1500B geen GPU bevat; dus video encoden/decoden zal hier dus niet heel vlot mee gaan gok ik..
Is dat nog steeds een ding vandaag ?
Reken Reken .... Nvidia be like Aanschouw pleps ! (me upfront)

Haal net 2 seasons binnen van een serie @ 4K/x265/10bit/Dolby.7.1 gaat hard zo,
Binnen halen 15m, moet er niet aan denken dat ik die meuk moet encoden.
het was ook meer in de context van als je bijvoorbeeld Plex of Emby op je NAS wil draaien; dan is wat hardware acceleration altijd fijn :)
Ah check, zelf eigenlijk vanaf ie uit kwam een Nvidia Shield gebruikt, (Kodi< _/-\o_ >Shield), never looked back, toch vaag, zo keek je films strak @740Mb (aXXo) en nu is een 2160p ergens tussen de 2 & 12GB, nogal een gat.
lijkt mij een gevalletje van de gekozen compressie en andere instellingen; een volledige 1080p bluray-rip zonder compressie is doorgaans ook tientallen GBs :) Ik heb zelf geen 2160p spul; dus voor 1080p content vind ik vaak '1GB=1uur' een prima vuistregel; dat zal in x264 iets meer zijn en met x265 iets minder
Dit, en de audio gekkies going atmos in 3 talen, wil ook nog wel eens tegenvalen. x265 is mooi, maar je computer moet en zal bloeden wil het de moeite waard zijn, respect aan die er hun hobby van hebben gemaakt :-) Ik schuif er wel wat schijven bij.
weet iemand hoe je de extra 10 disken aan een unit als deze hangt ?

NVM:

Je kunt aan elke Sata poort een DX517 hangen :
https://www.synology.com/nl-nl/products/DX517

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 15 oktober 2020 19:03]

Ik vind de beperking van die 1Gbps toch wel een dingetje bij een NAS van plus minus 1000 euro. Of 1500+ bij de Xeon variant met 1 10Gbps port. Alhoewel behuizingen een prijs zijn met hot-swap bays heb je meer ruimte en 2 10Gbps poorten voor ruim onder de 1000 euro als je zelf iets samenstelt en gebruik maakt van bijvoorbeeld FreeNAS.

wenslijst: NAS PC
Even super-duper-Serieuze vraag voor iemand die prijs bewust lijkt te zijn (Which is a good thing)

Waarom zou je in gods naam € 205,69 EURO voor een NETWERK KAART van INTEL betalen ?
Mellanox is the way to go, now, then, and way after my dude. Intel = 1Gb management NIC. Tops.
Denk dat je meer bang voor buck haalt met een Ryzen proc.

Melanox 13 maanden Dual 100G in Bonding Mode 2/HA. Geen enkele dropped packet, that's a first.
Idd zou lkkr een 2e hands intel halen. Heb je voor ongeveer 30 a 50 euro
Mooi apparaat.
Maar volgens mij heeft het maar 1 manier om z'n stroom te krijgen.
Zou wel nice zijn geweest als het meteen een optie o.i.d. had waarmee je hem van stroom kon voorzien voor als de interne PSU opeens faalt.

Don't flame me.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee