Mario Kart Live: Home Circuit-AR-game heeft minimaal 3x3,7m ruimte nodig

Nintendo heeft meer details bekendgemaakt over AR-game Mario Kart Live: Home Circuit. Zo raadt Nintendo een minimale ruimte aan van 3 bij 3,7 meter, al adviseert Nintendo 4,6 bij 4,6 meter. De karts werken ook op tapijt, al zou je dan langzamer kunnen rijden.

Mario Kart Live: Home Circuit is een Switch-spel waarbij gamers met een op afstand bestuurbare speelgoedkart kunnen racen door hun huis. De software is gratis te downloaden via de eShop, maar om het spel te spelen moet de Switch worden gekoppeld aan de 120 euro kostende fysieke set, die bestaat uit een kart, vier poortjes en een laadkabel. Op het scherm van de Switch verschijnt bij het starten van het spel een QR-code, die met de camera van de kart moet worden gescand.

Deze vier poortjes moeten spelers opstellen in bijvoorbeeld een woonkamer. Spelers kunnen niet meer of minder poortjes opstellen. Gebruikers kunnen daarna door de poortjes rijden met de kart, om zo een circuit op te stellen. Dit kan een simpel rondje zijn, of een baan met meerdere, ingewikkelde bochten. De baan kan zichzelf ook kruisen, om bijvoorbeeld een achtvormige figuur te maken.

Bij eerdere beelden werd er met de kart geracet op een laminaten vloer. Nintendo zegt dat het spel ook op bijvoorbeeld tapijt zou werken, al zou de kart dan wel langzaam kunnen rijden. Vooral op dikker tapijt racet de kart minder snel. Engadget merkt op dat dat tapijt wel voor een oneerlijk nadeel voor de speler kan zorgen. Als de fysieke kart namelijk vertraagt, dan zal de kart in het spel eveneens vertragen. De software herkent echter niet wanneer de speler op tapijt rijdt, waardoor de AI-spelers op normale snelheid zullen rijden, terwijl de menselijke speler vertraagt. Het spel houdt overigens ook geen rekening met hoogteverschillen, waardoor tracks met meerdere verdiepingen niet gemaakt kunnen worden.

De fysieke karts werken met Bluetooth en hebben een bereik van negen meter. Nintendo raadt aan om binnen 4,6 meter van de kart te blijven voor het beste resultaat. De karts hebben een accuduur van negentig minuten bij de 150cc-spelmodus. Net als in andere Mario Kart-spellen kunnen gebruikers kiezen uit meerdere klassementen, bij Live: Home Circuit gaat het om 50cc, 100cc, 150cc en 200cc. Een sneller klassement in het spel betekent ook dat de fysieke karts sneller zullen rijden. In snellere klassementen zal de accuduur dan ook lager liggen dan in langzamere klassementen. Opladen gaat via een meegeleverde USB-kabel.

Mario Kart Live: Home Circuit heeft geen online multiplayer, alleen lokaal met maximaal vier personen. Die vier personen moeten dan wel ieder het spel hebben aangeschaft, de kart en een Switch meenemen. Gebruikers kunnen de baan in-game aanpassen met bijvoorbeeld een lavathema, waarbij de spelwereld rood gloeit en er lavabollen neervallen. De in-game kart en bestuurder kunnen eveneens worden aangepast, waarbij opties willekeurig worden vrijgespeeld met verzamelde munten.

Het door Velan Studios-ontwikkelde spel is vanaf 16 oktober beschikbaar. Een Nederlandse adviesprijs is niet gecommuniceerd, maar het spel is wel bij Belgische en Nederlandse aanbieders te pre-orderen voor 120 euro. Het spel komt beschikbaar als Mario- en Luigi-variant en werkt met de Nintendo Switch en Switch Lite.

Door Hayte Hugo

Redacteur

02-10-2020 • 11:01

115 Linkedin

Reacties (115)

115
111
43
4
0
63
Wijzig sortering
.. geen online multiplayer, alleen lokaal met maximaal vier personen.
Eerst dat ik "Cool weer een echte lokale multi-player! "
Die vier personen moeten dan wel ieder het spel hebben aangeschaft, de kart en een Switch meenemen.
Dat is absurd! Als ik met mijn kinderen dit thuis wil doen moet ik dus in totaal drie Switches kopen!? Wat denkt Nintendo nu zelf?
Anoniem: 310408
@DonJunior2 oktober 2020 18:07
Dat is absurd! Als ik met mijn kinderen dit thuis wil doen moet ik dus in totaal drie Switches kopen!? Wat denkt Nintendo nu zelf?
Dat veel mensen vrienden hebben die ook een Switch hebben.
Dan is het spel uitbrengen ten tijde van Corona een nog absurder idee..
Niet in elk land gaat het zo slecht als in Nederland natuurlijk.

In thuisland Japan zijn er relatief naar de bevolkingsgrootte extreem weinig cases/doden en is het aantal cases op zijn retour na een milde vakantie piek in Augustus. Ook absoluut gezien hebben ze minder cases/dagelijkse doden dan in NL momenteel en dat op een veel grotere bevolking.

Gezien Japan voor zulke extra's van Nintendo toch vaak de grootste markt al is, denk ik dat dit nog best een success kan worden kwa vrienden die bij elkaar komen spelen en dit daarvoor aanschaffen.
In Japan loopt het alweer snel mis op:
Zo raadt Nintendo een minimale ruimte aan van 3 bij 3,7 meter, al adviseert Nintendo 4,6 bij 4,6 meter.
Daarnaast heeft ook Japan, zoals de meeste landen, gewoon social distancing regels geïmplementeerd.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 3 oktober 2020 09:47]

Ja hoe wil je anders op het scherm zien wat de Kart ziet?

Vind het een erg vet idee. Alleen ligt de prijs veel te hoog.

[Reactie gewijzigd door Mirved op 2 oktober 2020 11:57]

Je zou iedere speler een controller kunnen geven (desnoods 3th party), dan het scherm in het dock of op tafel en dan gewoon splitscreen moet wel kunnen toch?
Ik begrijp volkomen dat je per speler een kart moet aanschaffen dat is ook prima.
In mijn ogen is het alleen onrealistisch om iedere speler een eigen switch mee te laten nemen. Of in het geval van één gezin vier switches (in het extreme geval) te moeten aanschaffen..
Snap het prijs dilemma wel. Ergens wel jammer, want ik hoop niet dat Nintendo het absurd vette concept hiermee kapot prijst.

Ondanks dat er veel Switches zijn, had Nintendo mijns inziens wel de optie kunnen aanbieden om 2 personen op 1 Switch te laten spelen. Dus 4 player, 2 Switch. Indien technisch mogelijk uiteraad.

Ik weet niet hoe ver de opties gaan in het maken van heuvels, tunnels en weet ik wat allemaal. Maar van je huis een mario kart track maken is in de basis echt absurd vet.
Als je dan ook nog je tracks (filmpjes ervan) kunt delen, dan heb je in no time Youtube vol staan. Als kids het al tof vinden om te kijken naar het uitpakken van een ei......No brainer lijkt me.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 2 oktober 2020 15:01]

Hoe moet dat functioneren dan?

Je hebt wel meerdere karts nodig.
Die allemaal via bluetooth moeten worden aangestuurd, ik denk niet dat de switch uitgerust is met een bluetooth ontvanger die zoveel bronnen tegelijkertijd kan aansluiten.

En je gaat dan vervolgens lopen split screenen, op zo'n klein schermpje?

Of ga je dat via de TV dock doen met de kans dat de afstand te groot wordt?

Ik snap het sentiment, je hebt wel veel hardware nodig, maar het is kwa concept niet te evenaren op het moment.
Ja sowieso 'indien mogelijk' uiteraard. Had ik er eerst staan, weggehaald omdat ik dacht dat dit voor zich sprak. Weer erbij gezet.

Ik ben er zelf niet zo negatief over, maar ik vrees dat Nintendo de financiele drempel wat hoog legt.
Echter.... met steeds meer vriendjes en vriendinnetjes die een Switch hebben en ook bewust de strategie meer Swtiches per huishouden te verkopen. Met onder andere een goedkope Switch, is dit gewoon een belachelijk tof concept. En ik ben een enorme Nintendo fanboy, dus probeer me in te houden. Maar het zijn dit soort dingen waarom ik het bedrijf tof vind. Geheel los of ik nou zelf al die dingen gaan aanschaffen.
Ik vind / vond het ook enorm tof, een leuk gedurfd concept. Echter gaat de prijs gewoon écht een bottleneck worden. Ik ga gewoon niet 2x €120 + nog eens een extra switch kopen, om dit met z'n tweeen te kunnen spelen. En daar gaat dit concept toch wel uitblinken, juist in het spelen met meerdere spelers. Ik twijfel nu dus zelfs om ook maar geen ipv twee eentje aan te schaffen, want ik wilde dit gewoon met z'n tweeën spelen. Maar niet voor dat geld.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 3 oktober 2020 12:57]

Je zit ook net data overdracht van de kart naar de switch. Bt heeft maar een beperkte bandbreedte. Daarnaast zal latency ook een rol spelen bij meerdere streams bonen halen.

Ja meerdere kinderen betekend dus of om ste beurt en kijken wie het snelst is en zo een competitie te spelen. Of ieder een eigen switch en kart.
Op dat kleine switch schermpje? Je wilt het toch niet op de tv doen. Je wilt er voor staan terwijl je het autootje ziet langs rijden. Of op andere plekken waar geen tv is.
hm wow goede vraag.. hoe doen ze dat met mario kart? Oh duh splitscreen...
Op dat kleine schermpje? Je wilt het toch niet op de tv doen duh. Je wilt er voor staan terwijl je het autootje ziet langs rijden. Of op andere plekken waar geen tv in de buurt is. De lol is net dat je het autootje ziet rijden in combinatie met je switch scherm waar je hem bestuurd. Als je het op een tv gaat doen is het gewoon Mario kart.

[Reactie gewijzigd door Mirved op 3 oktober 2020 08:16]

Gelukkig vermeld je dit.
Ik dacht 3 zo'n karts los te kunnen kopen en 'gewoon' aan sluiten op één switch.

Edit: switch met docking natuurlijk zodat iedereen z'n eigen schermpje ziet

[Reactie gewijzigd door jinks26 op 2 oktober 2020 12:33]

ziet er geweldig uit inderdaad maar gezien de hardware CPU/GPU verwacht ik niet dat de console 4 spelers op 1 apparaat aan kan. Dat is denk ik de reden dat je per speler een console nodig hebt helaas.
3 Switches + 3 x Mario Kart Live Home Circuit (a 120 euro ps)

Dus stel je heb al een switch dan dus 1 x 120 euro uitgeven.
Elk kind moet zijn eigen switch hebben (goedkoopste lite = 219 euro) + dus ook de AR game en kart zelf (a 120 euro). Dus 339 euro.

Zelf spelen 120 euro maar aangezien daar natuurlijk geen hol aan is zul je een tweede set aanschaffen a 339 euro = 459. Sorry maar dan sla ik over.
Anoniem: 692683
@DonJunior2 oktober 2020 13:32
Ik denk dat het zich meer richt op kinderen van het ene huishouden die dan samen kunnen spelen met kinderen van een ander huishouden. Niet op 4 mensen in hetzelfde huishouden, tenzij je natuurlijk allemaal een setje aanschaft.
Gelukkig heb je op de Nintendo Switch ENORM veel couch-multiplayer games (volgens mij heet dat tegenwoordig zo) dus zal je zeker niet te kort moeten komen.

Ik denk dat de beperking hem zit in de hoeveelheid data die je kan versturen, de Nintendo Switch heeft Bluetooth 4.1 en daarvan is de bandwidth op z'n best 24Mbps. Je zal over die 24mbps de Videostream, de eventueel verbonden controllers (2x bij joycon, 1x bij pro-controller, 0x in handheld mode) erbij moeten nemen + de communicatie van/naar de kart moeten pushen.

Ik weet niet hoe goed de snelheid is in real-life mbt Bluetooth 4.1 maar 2 kart kunnen dan al snel erg krap worden met 2 video streams, 2x de communicatie van/naar de kart + minimaal 2 (en maximaal 4) bluetooth connecties van de controller... Laat staan als je dit naar 4 players zou gooien

Dat alles wil je altijd met 'zero latency' voor elkaar zien te krijgen natuurlijk
Dacht je splitscreen op 1 switch te gaan spelen? Dat is met normaal Mariokart al niet te doen.
De normale Switch heeft toch (via een dock) een HDMI uitgang? Het hoeft niet op dat kleine scherm.
ah ja dat klopt. Ik heb m'n dock pas 1 keer gebruikt dus vergeet altijd dat dat een optie is.
Via een dock heb je betere graphics...
Vroeger deden we niet anders, op een klein televisiescherm de N64 aansluiten en met 4 man Mario Kart spelen, wat een tijden hebben we toen beleefd :D Op de Switch in portable modus werkt het met twee man trouwens nog prima bij ons, meer dan twee is wel erg klein beeld.
Als je al die vierkante meters thuis vrij te besteden hebt aan een spelletje zijn je zakken ook wel diep genoeg voor een paar switches :P
Ik vind het bekrompen om te verwachten dat elk spel concept vanaf nu tot aan oneindigheid dezelfde prijs moet hebben. Vergelijkbare concepten kunnen vergelijkbare prijzen hebben, prima. Maar jij suggereert nu bijna dat Nintendo niet eens hoeft te experimenteren met iets dat zo anders is dat het impact kan hebben op de prijs.

Als je zegt dat deze game jou de prijs niet waard is, dan heb ik al veel meer begrip voor je standpunt. Maar laat Nintendo alsjeblieft zichzelf zijn en gewoon met zijn gekke eigenaardige dingen blijven komen.
Bekrompen zelfs? Is dat niet wat overdreven en op de man? Omdat ik nadenk over de kosten van een gemiddeld gezin? Bedoel je niet 'kort door de bocht'? Daar kan ik me wat meer in vinden.
Dat Nintendo dit gemaakt heeft vind ik alleen maar tof. Maar 4 switches aanschaffen in één gezin vind ik wat overdreven.. hoe leuk het concept ook is.
Ik zeg nergens dat Nintendo niet moet experimenteren, maar een beetje nadenken over de implementatie zou ook geen kwaad kunnen. Wat ik verderop ook schrijf, 1 switch per 2 personen zou al een stuk logischer zijn. Maar ik vind het nogal grof om iemand meteen te omschrijven als bekrompen omdat deze geen overvolle portemonnee heeft.

[Reactie gewijzigd door DonJunior op 3 oktober 2020 09:33]

Ja erg jammer dit. Werk zelf in de jeugdzorg en neem regelmatig mijn Switch mee om bijvoorbeeld Mario Kart met ze te spelen. Toen ik ze hierover vertelde werden ze erg enthousiast. Omdat ik het prive ook gebruik, zou ik best willen overwegen om twee karts te kopen. Echter dit is gewoon onzin. Om dit spel met 2 spelers te spelen, kost me iets van 400 euro.
Als je om de beurt gaat hoeft dat niet. Met deze logica kan je ook klagen over Volkswagen dat je met je Polo maar 1 persoon tegelijk kan laten rijden en dat je een 2e moet kopen als er 2 mensen tegelijk moeten rijden...
Dat is een hele zwakke vergelijking met een game die je samen zou willen spelen..
Het zou prima mogelijk moeten zijn om meerdere karts te laten rijden via 1 switch.
Meerdere karts aanschaffen is realistich, meerdere switches niet.
Dan moet de Switch vier Bluetooth verbindingen simultaan kunnen draaien, dat lijkt me stug.
Mwah een beetje telefoon kan dat toch ook prima aan? Hartslagmeter, smartwatch, snelheidssensor en cadans als je gaat fietsen is geen gekke combi, doe daar nog bluetooth oortjes bij en je hebt 5 actieve apparaten/verbindingen.
Dat zijn devices met een vrij lage hoeveelheid informatie die doorgestuurd wordt en waarschijnlijk niet eens gelijktijdig worden doorgegeven. Hier gaat het om 4x een videostream die je realtime binnenkrijgt en bij splitscreen ook nog eens moet verwerken om het juiste plaatje te krijgen. Ik kan me best voorstellen dat dat te veel wordt voor de switch.
Ik verwacht geen 4k of 1080p @ 60 fps van de camera's op de karts.

Technisch gezien doet bluetooth 4.1 in de meest ideale situate 24 mbit, maar 4× een 720p/SD @ 30 fps stream over 8-10 mbit is prima haalbaar lijkt mij. Wat wel een uitdaging word is de hoeveelheid toegevoegde AR pracht en praal, al ziet het er qua rendering "licht" uit zal er ook zeker wat verwerking van de beelden gedaan moeten worden en dat is relatief zwaar maar physics van de kart zijn reallife dus geen/nauwelijks werk voor de Switch.

Edit: ik kan werkelijk nergens een goede bluetooth video verbinding vinden.. zou Nintendo het niet gewoon over de wifi sturen?

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 2 oktober 2020 17:13]

Het is ook WiFi. Op het moment dat je het spel speelt, verliest de Switch ook de internet verbinding omdat de WiFi verbinding verloren gaat. Dat is ook de reden dat je met slechts één auto kunt racen, de Switch ondersteunt slechts één WiFi verbinding (net als alle andere WiFi devices).
IIRC kun je met de Switch tot 8 player local multiplayer doen (Mario Kart, Smash, etc). En gebruiken ze bluetooth hiervoor?

Toegegeven, 4 videostreams zal een uitdaging zijn.
Hahaha, 'lekker old-school' je beurt afwisselen.
Superleuk, maar helaas houdt het dan voor mij gewoon op. Mijn woonkamer is 4 meter breed en met de bank en kasten hou ik dus helaas onvoldoende ruimte over. Ik vrees dat er veel mensen gaan zijn die hierdoor simpelweg onvoldoende ruimte hebben om te spelen. Erg jammer, want het concept lijkt me ontzettend tof om te proberen!

[Reactie gewijzigd door Smuey op 2 oktober 2020 11:08]

Wij hebben dan weer een hond rondlopen. Lijkt me denk ook geen goede combinatie met een hond of een kat.. 8-)
Oe, jawel! Dynamische obstakels zijn al vanaf het begin een staple in de Mario Kart games! :D Een hond, een kat, oma die net met twee glazen drinken de kamer inloopt... Helemaal top! _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Smuey op 2 oktober 2020 13:46]

Bonus punten als je oma omver rijd, maar ze de glazen nog wel heeft weten vast te houden?
Gewoon een ster activeren, en je oma maakt geen schijn van kans!
Die zegt dan ineens, wie heeft die bananen schil daar neergelegd :)
Als obstakel is een hond/kat helemaal prima ;), maar ik zie niet graag een 120 euro kostende kart vermorzeld worden in een hondenbek.. :Y)
Superleuk, maar helaas houdt het dan voor mij gewoon op. Mijn woonkamer is 4 meter breed en met de bank en kasten hou ik dus helaas onvoldoende ruimte over. Ik vrees dat er veel mensen gaan zijn die hierdoor simpelweg onvoldoende ruimte hebben om te spelen.
Het hoeft natuurlijk niet in de woonkamer. ;)

Maar inderdaad. 3 bij 3,7 meter is voor Europese maatstaven best wel een grote ruimte. Dat heb je niet even zomaar 'vrij'.

Nu denk ik dat de ruimte niet volledig leeg hoeft te zijn (zie ook de video). Je zou natuurlijk gewoon het circuit om meubilair heen kunnen bouwen. Maar dan nog steeds is 3x3,7m veel vloeroppervlak.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 2 oktober 2020 11:14]

Klopt, maar in de meeste woningen is de woonkamer wel de meest voor de hand liggende optie, aangezien dat eigenlijk altijd de grootste ruimte is.

Ik denk dat de voornaamste beperkingen vooral voortkomen uit wat de karts kunnen doen qua snelheid en wendbaarheid, dus de minimale afmetingen zijn ook gewoon verklaarbaar, maar net wat je zegt: Naar Europese maatstaven is het vrij krap.

Ik vraag me overigens oprecht af hoe dat in Japan is; Wat je daar vaak ziet, vooral in de grote steden, dan lijkt een ruimte van 4x4 meter vaak een compleet appartement.
Zoals @EchoWhiskey zegt een compleet appartement noemen ze dat niet ze houden ongeveer deze maten aan:
 • 20-30m² voor één persoon
 • 30-50m² voor twee personen
 • 50-70m² voor twee volwassenen een kind
 • 70m²+ voor drie volwassenen of twee volwassenen met 2 of meer kinderen.
Onder de 20m² komt echt niet zo gek veel voor dat zijn vaak 1R (één kamer en wc/douche cabine) maar meestal is het 1K (één kamer, keuken en wc/douche cabine) waar vaak 1R écht gericht is op studenten of mensen die doordeweeks in de stad moeten zijn maar in het weekend wel weer naar huis gaan buiten de stad.

Dat allemaal gezegd hebbende is het vaak zo dat die appartementen relatief kaal zijn en heel handig ingericht dus het zal je verbazen dat zij makkelijker 3×3.7m² vrij kunnen maken dan veel Nederlanders. Al vraag ik mij wel af wat de invloed van tatami matten is op de snelheid.
Een 'compleet' apartement van 16m2 :)

Ik begrijp je punt en is ook valide maar doorsnee apartementen Japan zijn groter dan 16m2, zelfs in Tokio.
Echter naar onze maatstaven zijn ze in Tokio nog steeds klein.
En je zou met een deur los ook wel een kamer verder kunnen gaan? Het is blauwtand dus korte afstand moet prima gaan. Dit is iets dat ze echt moeten testen in reviews.

Dat gezegd is dit niks voor mij, gewoon Mario Kart lijkt me toch leuker. :p

[Reactie gewijzigd door The Chosen One op 2 oktober 2020 11:23]

De 2 slaapkamers van mijn kinderen zijn net geen 3x3.5 meter en dan woon ik in een gewone simpele rijtjeswoning. En het is natuurlijk leuker om onder/achter de bank, tafel of zelfs je bed te racen.
Je kunt ook van de woonkamer naar de gang en terug racen. Oftewel: meerdere ruimtes benutten.
Buiten is genoeg ruimte lijkt me. Binnen kan idd een uitdaging zijn maar frisse buitenlucht kan een mens goed doen :)
Misschien wel, maar ik weet niet hoe de kart zich zou houden na een paar rondjes tussen stenen, zand en planten. Die dingen kosten dus wel 120 euro, zou een beetje zonde zijn om die buiten te gebruiken, lijkt me.
Je zou natuurlijk buiten ook een 'baan' aan kunnen leggen door de tuin heen.

Hey, ik zie een markt voor accessoires die een derde partij kan leveren. :+
Overal is een oplossing voor, misschien niet de meest ideale maar je kan bijvoorbeeld een rol vinyl kopen voor weinig van 4x4 meter en deze uitrollen.

Een goede bezem is nog goedkoper :)
Dat niet alleen, maar de prijs wordt voor gezinnen waarin papa, mama, broer en zus nu gewend zijn samen te spelen, echt onbetaalbaar.
Dus als ik dit goed lees, kan ik niet met twee karts op één Switch racen? Lijkt me een gemiste kans voor Nintendo. Als ik samen met mijn dochter wil spelen, is het juist gaaf om allebei een eigen kart te hebben. Maar ik ga daar geen tweede Switch voor aanschaffen.
Je hebt niet alleen een extra switch nodig maar in de box zit ook maar 1 kart.

Dit lijkt me erg leuk om te doen maar het wordt wel een erg duur spelletje zo...
Dit is echt de gimmick der gimmicks van Nintendo. Duur spul dat zeer beperkt te gebruiken is en na een dag of 2 de kast in gaat. Ik verzamel heel veel van Nintendo maar dit is gewoon zonde van het geld.
Ik vind dit juist een van de leukste dingen waar ze in jaren mee komen en de eerste AR toepassing waar ik ook echt enthousiast van wordt.
Ik ben het met je eens, ik kan hier helemaal niets mee. Duur en beperkt. Niet bruikbaar op vakantie of even tussendoor.

Ik snap wel dat ze zoiets proberen, en wat mij betreft is Mario Kart 8 nog steeds prachtig. Maar ik hoop toch stiekem dat we snel en nieuwe "normale" Mario Kart zien met leuke nieuwe tracks en ander spul.
Inderdaad, merk ik hier ook genoeg met andere Switch zaken. Labo ? Ok, daar is er nog fun in het bouwen, maar daarna is de replay value ook bijzonder laag. En LEGO Mario (ok, dit is eigenlijk LEGO, niet Nintendo), onze zoon van 10 is er misschien een uur mee bezig geweest en nu ligt het gewoon stof te vangen. Hij steekt voor de rest nochtans wel veel tijd in LEGO en de Switch Mario games afzonderlijk.
Misschien thuis, maar voor bijv. de kinderopvang of scholen zou het best goed werken.
Dit is echt zo'n "ok boomer" post.
Leg op zijn minst uit waarom je het een te hoog gimmick gehalte vindt en waarom het beperkt te gebruiken is en waarom het zonde is en waarom het de kast in gaat. Je hebt het nog niet eens gespeeld.
Je hebt het nog niet eens gespeeld.
Met die redenatie kunnen mensen ook niet zeggen dat ze het leuk vinden omdat ze het nog niet eens geprobeerd hebben. Uiteindelijk gaat het om een beeld wat je je erbij kan bedenken. Maar ik ben het wel met @Collaborator eens. Ziet het er cool en geinig uit? Dat zeker. Maar uiteindelijk blijft de omgeving hetzelfde. Er zit geen variatie in zoals bij het normale spel (al is het daar ook erg beperkt met de Mario Kart games die ik ken). Ik vermoed ook niet dat er echt dingen als competitie (beste tijd) in zit omdat eigenlijk elke keer dat je het neerzet niet precies dezelfde baan zal maken, vooral niet in verschillende huizen. En ik verwacht dat men weinig zin heeft om steeds de baan uit te zetten. Een disc wisselen is voor veel mensen al te veel moeite, laat staan dat ze nog meer moeten lopen om de baan op te zetten. Maar dit is natuurlijk mijn verwachtingen ervan.
Het zijn een hoop aannames en vermoedens. Dat is prima. Maar het blijven aannames en vermoedens. Een zelfde track neerleggen is inderdaad lastig.
Heb je de feature video gekeken? Het lijkt er op dat er nog flink wat AR variaties in de banen zijn.
https://www.theverge.com/...xed-reality-racer-preview

[Reactie gewijzigd door iAR op 3 oktober 2020 11:20]

1 enkele kart kost 120 euro, die enkel werkt op 1 switch? Maar ondersteund wel tot 4 spelers.. kolere dat wordt een duur grapje :/
Zonde inderdaad.
Ik heb in principe niet heel veel met Nintendo, maar voor dit soort games zou ik er een willen kopen. Dit lijkt me super gaaf! :D
Die 120 EUR is een adviesprijs ...Hier in België kan je hem pre-orderen voor 95 EUR (bij Fnac) of 99 EUR (bij Fun).
Sommige mensen hebben gewoon meer geld, 100-150 euro sinterklaas/verjaardagsgeld is niet ondenkelijk.
Veel geld inderdaad, maar vroeger had ik een Atari Lynx. En veel van mijn buurtgenootjes ook (we maakten elkaar er enthousiast over). Dus op een gegeven moment zaten we regelmatig met elkaar te multiplayer gamen. Als de Switch er in die tijd was geweest, zie ik wel voor mij dat we allemaal een Switch zouden hebben. En dat we elkaar hiervoor ook enthousiast zouden kunnen maken.

Ik denk dat je die multiplayer dan ook niet zozeer binnen 1 huishouden moet zien, maar meer binnen vriendengroepen die samen gamen.

Ik ben zelf overigens ook wel enthousiast over de single player. Heb een half jaar terug nog een Kyosho Mini Z RC auto gekocht om in huis een beetje rond te rijden door de woonkamer als de kinderen in bed liggen. Nadeel daarvan is dat de snelheid eigenlijk te hoog ligt en je niet kan zien wat er achter de bank gebeurt. Bovendien is het niet meer dan rondjes rijden. Dan vind ik dit concept eigenlijk best wel heel tof als alternatief daarvoor.
Tja, wachten op de community totdat ze een open source versie voor drones lanceren.
Prachtig concept maar de uitwerking voor de markt klopt van geen kant.
Als de AI niet ziet dat er op tapijt gereden wordt waardoor er trager gereden wordt, dan ziet hij/zij ook niet dat de kart opgevoerd is waardoor er sneller gereden wordt. Ik ben benieuwd wanneer er de eerste tuning kits voor Nintendo karts komen ;).
Rubberbanding is altijd wel onderdeel geweest van Mariokart, dus hier misschien ook wel.
Er zijn wat mij betreft zoveel mitsen en maren, dat dit niet gaat werken. Zeker nadat de nieuwigheid eraf is , na drie keer.
Ik kan je verzekeren dat het wél werkt! En niet na drie keer verveelt. Het is een fantastisch spel waar van wij, sinds we het binnen hebben, al een paar avonden hilarisch veel plezier hebben gehad!
Dat is fijn! Ben wel benieuwd hoe vaak je het in november nog speelt. . Maar in ieder geval veel plezier 😚
Leuk! Mare 2 karts en dan 2 swiches of nog meer is een gemiste kans...
...Super MarioKart Maker iemand?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee