Nintendo stopt met productie 3DS-handhelds

Nintendo is gestopt met de productie van de verschillende 3DS-handhelds, zo heeft de fabrikant laten weten op veel van zijn sites, waaronder de Nederlandstalige productpagina. De handheld was al een tijdje slecht verkrijgbaar in Nederland.

Nintendo heeft onder meer op zijn Nederlandstalige pagina over de 3DS de melding gezet dat 'de productie van de verschillende Nintendo 3DS-systemen is gestopt. Op de pagina's van Nintendo's site in thuisland Japan staat hetzelfde, merkte een twitteraar op. Op de homepage van Nintendo in de Verenigde Staten staat de handheld niet meer genoemd, schrijft The Verge.

De diverse varianten van de 3DS zijn al een tijdje slecht verkrijgbaar in Nederland, zo blijkt uit data in de Pricewatch. Vaak zijn alleen refurbished modellen verkrijgbaar of zijn nieuwe modellen veel duurder dan de adviesprijs. Nintendo noemt de 2DS, New 2DS XL en New 3DS Xl als courante modellen op zijn site.

Nintendo bracht een jaar geleden de Switch Lite uit, een variant van de Switch die alleen geschikt is voor handheld gaming. Nintendo verkocht sinds de release in 2011 75 miljoen exemplaren van de 3DS-handhelds. De Switch zit inmiddels boven 60 miljoen.

Terugkijken: videoreview van New 2DS XL

Door Arnoud Wokke

Redacteur

17-09-2020 • 11:47

86 Linkedin

Submitter: harley

Reacties (86)

Wijzig sortering
Toch vreemd dat er zo weinig behoefte bestaat aan 3D. Een 3D-tv is ook al vrijwel niet meer te vinden.
Eens. Ik kan alleen bedenken dat mensen die dit leuk vinden, zoals wij dus, richting VR uitwijken. Ik heb net een nieuwe TV gekocht... prachtig OLED scherm, maar waarom niet dat tientje duurder voor een 3D mogelijkheid?
Daarom doe ik mijn 3 jaar oude OLED dus niet weg. Was de laatste met 3d. Is werkelijk schitterend ook 3d op de OLED in tegenstelling tot de tv die ik ervoor had helemaal.

Maar gelukkig heeft die oled ook alles, hdr, dolby vision. Kijk altijd in vrij donkere omgeving dus die paar % extra helderheid boeien me niet
Jij hebt ook een LG OLED 55C6V? :) Fijn ding!
Ik vind de behoefte nog tot daar aan toe, maar 3D toevoegen aan de >120hz modellen monitoren en/of tv's kan de moeite toch niet zijn?

Ik heb speciaal maar een Dell XPS 17 aangeschaft als één van de laatste laptops waar 3D zit ingebouwd. Raak die laptop nooit aan, maar als ik dan een keer een 3D film wil bekijken dan slinger ik deze nog even aan.

Omdat het ook niet beschikbaar is maak je er ook geen gebruik van. Als mijn huidige apparatuur het zou ondersteunen zou ik het ook vaker gebruiken. Maar om nou een TV van 5-10 jaar oud neer te zetten en dito computerhardware heeft niet veel nut.
Het voegt gewoon heel weinig beleving toe.

De eerste twee keer is het leuk, daarna zie je het niet meer.
Het voegt wel wat toe aan de beleving, maar techniek is er nog niet. 3d heeft gewoon altijd nadelen.

3D technologie zonder bril voelt toch niet helemaal lekker. Vaak geeft het hoofdpijn. De meeste mensen die een 3ds hebben die ik ken zetten 3d uit. 3D tv's vragen een bril en verdonkeren het beeld (bij shutter) of is met kleurbrillen toch niet helemaal lekker.

Als je dan kijkt naar technieken om de beeldkwaliteit te verbeteren, dan is het logisch dat 3d eruit gaat. Andere voordelen (betere scherpte, heldere kleuren, beter contrast, 'echt zwart', hogere fps) zijn allemaal voordelen die geen directe nadelen kennen zoals 3d. Het lijkt me dus logisch dat we daar onze energie in steek.

Als je kijkt naar kwaliteitsverbetering en een optimale immersion zoekt dan lijkt mij 3d echt wel een nuttige kwaliteitsstap, maar als het gepaard gaat met teveel nadelen dan liever niet.

[Reactie gewijzigd door 11supplier op 17 september 2020 16:25]

Op de originele 3DS vond ik het 3D effect inderdaad niet fijn, maar op de n3DS werkt het echt top hoor. Verschil zit in de eye tracking, je hoeft het ding niet angstvallig stil te houden om het effect niet te verstoren zoals bij de originele.
Nou heb ik uiteindelijk niet heel veel meer gespeeld op het ding, maar dat lag meer aan mij dat ik nooit onderweg ben en behoefte heb om te gamen en thuis liever op een groter scherm game. De techniek was op die nieuwe versie redelijk volwassen en voegde in diverse games toch echt wel wat toe.
Vreemd? De implementatie is gewoon slecht. Een gimmick noemen ze dat.
Ik vind het er toch mooi uitzien. 2D ziet er toch wel erg plat uit als je net 3D gekeken hebt.
Hoewel ik het 3D-scherm op de 3DS nog altijd een leuke techniek vind, zijn de beperkingen te groot.
3D is niet dood, de vorm (op een plat scherm) was simpelweg te beperkt. VR is de logische evolutie voor 3D. Diepte en schaal zijn daar veel indrukwekkender, en 3D voegt iets toe doordat je om je heen kan kijken en met de controllers erin kan bewegen.
Gelukkig maar. Ik kon dat echt niet verdragen met geforceerde DoF in veel van de beschikbare 3D content. Een USP destijds waar ik echt niet op zat te wachten, maar noodgedwongen bij veel tv's voor moest betalen.

Ik heb dat 3DS slidertje misschien 2 keer aan gehad om te kijken wat het deed. Maar voor mijn toch al vermoeide ogen geen succes.
Hoop dat er weer een compacte vervanger komt.
De DS en 3DS hebben de Game Boy generatie heel mooi opgevolgd.

Een Switch Liter is leuk, maar mij nog niet handzaam genoeg. Zou graag een echte handheld zien van Nintendo.

Komt Sony nog met een opvolger van de Vita?
Sony laat niet veel liefde zien voor de Vita, dus ik verwacht niet dat daar een opvolger voor komt. Tenzij ze denken dat ze ook geld kunnen verdienen aan het succes van de Switch en een soortgelijk apparaat op de markt brengen.
Sony en Nintendo zijn er beiden achter gekomen dat je ze niet meer twee platforms tegelijk kunnen ondersteunen. Dan moet je namelijk 2x zoveel games gaan produceren of je krijgt lange periodes van 'droogte', waarin niks interessants uitkomt. Handhelds moeten het namelijk niet echt van de third party support hebben.
Daarnaast zijn telefoons tegenwoordig redelijk goeie vervangers voor menig handheld.
Ben ik het niet helemaal mee eens, tenzij je een degelijke controller er bij koopt. Besturing op een touch screen is toch niet hetzelfde als hardware besturing.

Om nog maar te zwijgen van het aanbod van goeie games op een smartphone, tenzij je naar emulators gaat kijken.
Tuurlijk is de besturing slechter, maar die telefoon hebben de meeste mensen als in bezit. Dus een controller achtige "add-on" aanschaffen voor 2-3 tientjes is dan goedkoper dan een hele handheld.

Dat het aanbod qua games wat matig is gaat denk ik binnenkort wel veranderen. Ik keek er meer naar vanuit een business perspectief. Dan is het maken van een handheld een stuk minder rendabel.
Het probleem is dat niet iedereen dezelfde telefoon heeft; je controller 'past' dus eigenlijk nooit helemaal netjes en de performance van verschillende toestellen varieert zodanig dat ontwikkelaars zich eigenlijk alleen maar de gemiddelde telefoon (dus casual games) kunnen richten. Sta je dan met je high-end mobiel. Daarnaast nog de wildgroei aan platformen en app stores en je hebt de reden dat er nog steeds meer dan genoeg Nintendo handheld spul wordt verkocht...
Het succes van de Switch laat zien dat dat geen probleem is.
Niet voor de buttonbashers
Er is teveel overlap tussen de Switch en een traditionele handheld (duh) dus ik zie ze niet zomaar een opvolger aankondigen.
Ik zou een moderne versie van de Game Boy Micro zeer kunnen waarderen. Veel handzamer en super leuk voor in de trein, op de camping of weet ik het waar allemaal.

Wat mij betreft brengen ze een daadwerkelijke Game Boy Micro uit met ipv het cartridge slot een gigantische verzameling aan Game Boy hits. Net zoals ze dat met de NES en SNES hebben gedaan.
Ze hebben een watch&game aangekondigd, met 1 spel.
Het bevat twee spellen, Super Mario Bros 1 & 2 ("The Lost Levels"). Het compacte formaat spreekt mij nog het meest aan.
Drie (!) spellen.
-Super Mario Bros.
-Super Mario Bros 2/The Lost Levels (japanse 2, niet de doki-doki panic conversion)
-Ball (speciaal aangepast aan Mario)

En dan nog wat klokjes en wekkers er in.
Nee, kende ik niet. Maar dat ziet er wel heel veelbelovend uit. Thx.
Wellicht is The Retroid Pocket 2 wat voor jou? Komt over een tijdje uit en bevat veel emulatoren, waaronder de Gameboy emulatoren.
https://www.youtube.com/watch?v=k8go5kfS0Dw
Ik heb een zilveren Gameboy Micro, 15 jaar geleden gekocht. ik sliep geregeld in een hotel voor werk en dan kon ik 's avonds toch even gamen. De kids of ikzelf gamen er nog geregeld op. Laatst de accu moeten vervangen en een nieuwe originele faceplate gekocht. De GB micro is een echt verzamelobject geworden en de prijzen lopen steeds verder op, dus ik zou snel toeslaan, mocht je een originele willen.

Ergonomisch is de gameboy micro een draak van een apparaat. Zeker nu ik 15 jaar ouder ben... Véél te klein scherm en verkrampte handen na een tijdje gamen... (Probeer maar eens Street Fighter 3 Alpha... Auw!) ...Dus heb ik recent een oude, originele GBA AGS-001 gekocht en daar een IPS schermpje in gezet (naast een nieuwe shell, buttons en membranen). Super comfortabel en het moderne backlit IPS scherm is fantastisch! Mijn vrouw gamet op de Switch (Animal Crossing) en ik op mijn nieuwe zelfgebouwde GBA met mijn oude GBA, GBC en GB cartridge games. :)

Mocht Nintendo al een 'remaster' van de GBA doen, dan verwacht ik zeker het succesnummer, de originele, iconische GBA AGS-001, maar dan met een IPS scherm! Ik verwacht niet de Gameboy Micro, want dat was geen succesnummer voor Nintendo. De GBA, GBC en GB game libraries bevatten genoeg pareltjes, dus daar valt zeker wat moois uit te kiezen.
De New 3DSXL is nog niet eens zo lang op de markt.
Het verklaard ook wel waarom grote ketens als Intertoys bijna niets meer in de winkel hebben van de 3DS. Mijn gedachte bij 3DS gaat ook direct uit naar piraterij. (R4 etc) voor mij als consument prima alternatief, helaas betaald het nu wel zijn prijs. Het zou leuk zijn na verloop van tijd een ps5 portable zoiets als switch maar dan van sony kwaliteit. Echter tegen die tijd ben ik er van overtuigd dat Nintendo al op die niveau zit.
Volgens mij is de 3ds echt wel aan het einde van zijn leven. En heeft het niet echt met de piraterij te maken. De eerste 3ds is in maart 2011 op de markt gekomen. Dat is een behoorlijke tijd voor een console.
Misschien komt Bandai met een nieuwe WonderSwan. De Tamagotchi On verkoopt blijkbaar best redelijk in de VS.
Dat lijkt me niet... Ze hebben een Switch Lite gemaakt, die moet je gewoon zien als opvolger voor de 3DS.
Dat lijkt me niet... Ze hebben een Switch Lite gemaakt, die moet je gewoon zien als opvolger voor de 3DS.
Dat denk ik niet.

De switch lite is uitgebracht voor een specifieke doelgroep; een doelgroep die de switch niet op tv wilt, het vaak meeneemt en de normale switch gewoon te duur vind.

Niet als vervanger voor de 3ds. Die is op een aantal punten aanzienlijk anders dan de switch.
Die niet op een TV wilt gamen :O een hand-held dus.
Zelfde prijsklasse als die DS handhelds.
Nog steeds dezelfde doelgroep, Nintendo fans die onderweg willen gamen.

Maar ik moet eerlijk bekennen heb er zelf geen, dus hoor graag het verschil :)
Ben zelf alleen bekend met de PlayStations.

Het leek in mijn ogen gewoon een nieuwe gameboy, alles op 1 platform, geen gezeur met aparte titels ontwikkelen.

Edit:

Een beetje wat PlayStation met die Vita toen wilde doen, games uitbrengen die precies identiek waren op de PS4 en op de Vita.

[Reactie gewijzigd door AcidBanger op 17 september 2020 12:03]

Het grootste verschil is natuurlijk de 2 schermen, bepaalde games maken hier echt goed gebruik van. Ook 3D is heel leuk bij bepaalde games.
Ik hoop ook dat de E-shop beschikbaar blijft, want ik heb aardig wat games op deze manier aangeschaft. Ik zorg in ieder geval voor goede backups van mijn micro-sd.

Nog een belangrijk detail voor mij: de 3DS kan dichtgeklapt worden, waardoor je schermen niet beschadigen als je deze in je tas stopt. Bij de Switch heb je dan een case nodig.
De 3DS/ 2DSXL zijn kleiner, lichter, en je kunt ze dichtklappen. Inderdaad niet te vergelijken met de switch lite. Die is voor mij echt nog te groot als handheld.
Of een screen protector.
Klopt, maar ook zo'n protector krijgt krassen, en ik vertrouw het toch niet als ik m'n switch los in de tas heb. Ik ben altijd bang dat het scherm ondanks de protector beschadigd. Maar daarnaast werkt het ook heel fijn dat als je de 3DS openklapt, dat die gelijk verder gaat waar die was, waar je bij de Switch eerst op home of de powerknop moet drukken, en dan op A of op het scherm tikken.
Ik denk persoonlijk dat het grootste verschil hem zit in het feit dat de GameBoy en Nintendo (3)DS consoles ook pocket sized waren. En de Switch Lite is nou niet echt handig om in je zak te steken.

Beide dus wel handheld consoles, maar geen pocket sized consoles.

[Reactie gewijzigd door JerryA op 17 september 2020 12:20]

Misschien niet heel handig, maar het past wel. Ik heb mijn Switch (niet Lite) ook wel eens in mijn broekzak meegenomen. :+
Wat heb jij voor een cargo-pants? Dat er een switch lite in past!
Gewoon een normale jeans van Levi's. :P

Maar ik snap het punt. Ik zou de Switch/Switch Lite ook geen handheld noemen. Meer een soort hybride. Misschien gaat Nintendo in de toekomst nog meer variaties maken op de Switch om dat aspect te verbeteren.
Zo heel groot is een Switch Lite echt niet in verhouding met alle GameBoys: https://www.youtube.com/watch?v=mKqLZoXrLVc

Nog even afgezien van dat we nu eenmaal grote schermen willen t.o.v. vroeger, in al onze hardware.
In de video die je linkt ziet het er toch echt uit dat de Switch lite alsnog veel groter is dan alle gameboys. Alleen dat de eerste gameboys een stuk dikker waren.
Maar uit mijn eigen ervaring past de Switch Lite toch lang niet zo goed in m'n broekzak als bijvoorbeeld een Nintendo DS, Gameboy Advance SP of Gameboy Color.
Laat dat nou exact dezelfde doelgroep zijn die voorheen de 3DS kocht. De switch is/was de beoogde opvolger van zowel de Wii als de 3DS. Prijs technisch heeft de switch alleen moeite de gehele doelgroep aan te spreken, en daar is de lite voor in het leven geroepen. En dat gaat ook niet veranderen gezien het grote succes van de switch en switch lite.
De switch is/was de beoogde opvolger van zowel de Wii als de 3DS.
Inderdaad. Bij de lancering kondigde Nintendo nog aan dat de Switch een nieuwe 'derde pillaar' zou zijn.
Maar daar bleek met het stopzetten van de Wii natuurlijk al vrij snel weinig van waar te zijn. Dat statement was puur voor de bune.
Dan zouden ze een switch lite mini moeten maken met een 5 inch schermpje.
Dan kan die in je broekzak.
Ik denk niet dat je de switch zo als opvolger kan zien.
Ze hebben nog steeds de New 3DS XL die ze uitbrengen.
Vond het zelf zo jammer dat ze de new nintendo 2ds xl nog uitbrachten na de switch maar dat er bijna geen games meer voor uitkomen. Beetje misleidend als je het aan mij vraagt :/
Als je ziet hoe de 3DS verkoop inzakte na 2018, is het niet erg raar dat de first-party software support is geëindigd na +- midden 2019. Spijtig natuurlijk als je nog nieuwe games verwacht, maar een erg realistische verwachting leek het me toen al niet.

Het gebeurt trouwens wel vaker dat er een late revisie uitkomt die vooral interessant is voor mensen die een console goedkoop willen oppikken om de bestaande softwarelibrary te spelen. Met meer dan 1300 3DS games en rond de 2000 DS games lijkt het me niet alsof men opties te kort komt :)
Je kan het zo bekijken inderdaad, maar ik zie het als een manier om toegang te krijgen tot 1990 DS en 1334 3DS games... waarvan natuurlijk het niet allemaal pareltjes zijn maar wel een enorme library aan potentieel leuke titels die je tevens kan kopen voor vrij weinig meestal.

En toen de laatste versie uit kwam was de switch nog best duur (tov switch lite iig) dus was het een goedkopere manier om toch onderweg leuke games te kunnen spelen
Voor een systeem die het laatste jaar niet echt nog nieuwe titels heeft gekregen toch wel knap dat hij zo lang is door gegaan. Met dit nieuws verwacht ik dan ook dat binnenkort de winkels wel de laatste games in de sale gooien. Ben wel benieuwd hoelang Nintendo de Eshop nog online houd en hoelang ze het systeem nog ondersteunen.
Als ik zoek op wanneer de Eshop zal sluiten, vindt ik resultaten die aangeven dat dit op 31 juli 2020 zal gebeuren in bepaalde landen, waaronder Nederland. Dit is dus al gebeurd? Ik heb de Eshop al een poosje niet meer bezocht, maar betekent dit dat je games die je hebt gekocht niet meer opnieuw kunt downloaden?
Ik kom er nog gewoon op, zelfs nog updates gedownload vanuit de shop en kan gewoon nog games aanschaffen.
Damn... toch m'n favoriete handheld-'console' die verdwijnt. Hopelijk blijven de online dienste (shop n; zo) wel bestaan hiervoor.
Denk dat je daar de komende tijd nog geen zorgen over hoeft te maken.
Ik heb een paar weken geleden ook nog gewoon uit de digitale shop een Wii U spel kunnen kopen.
Dat denk ik wel gezien Pokemon Bank heel belangrijk is voor de competive pokemon scene. VGC Pokemon is samen met Smash de belangrijkste "E-sport" voor Nintendo. Ik denk dat als bank verdwijnd je een nog grotere rel gaat krijgen dan de national dex rel.

Daarbij is de wii shop ook nog lang open gebleven, dus voorlopig hoeven we ons geen zorgen te maken :)
Mijn 3DS ligt stof te happen sinds ik een Switch heb
Ja, hier hetzelfde. Net als bij al die andere mensen waarschijnlijk. Dus geen grote verrassing dat hij niet meer geproduceerd wordt.
Denk dat ik nog ff een 2dehands 3ds ga kopen, zijn geinige dingen :)
Bepaalde Intertoys vestigingen verkopen nog nieuwe New2DS. Heb een maand ofzo terug eentje in Amsterdam gekocht, ze hadden er nog 2 of 3 op dat moment.
Dit weekend via mp een new3dsxl en sky3ds+ gekocht :)
Ben beniewd, kans groot dat ik mss paar x op speel en in hoek beland, haha
Maar ja, was lekker bezig :)
Ik speel nog steeds bijna dagelijks op mijn 2DSXL. Ik heb overwogen om er een als backup te kopen ,maar het uiteindelijk maar niet gedaan.

Ik gebruik m'n 2DSXL vooral in bed en daar is de switch te groot voor. Ook de kleinere versie.
Ik gebruik m'n 2DSXL vooral in bed en daar is de switch te groot voor. Ook de kleinere versie.
offtopic:
Ik hoor dat vaker. Kun jij goed slapen nadat je een computerspelletje hebt gespeeld? Ik slaap zelf veel beter als ik een pauze houdt tussen dat soort activiteiten naar bed gaan. Ik kan me wel voorstellen dat je ‘s ochtends je wekker iets eerder zet zodat je nog even kan spelen voor het opstaan.
Ja dan slaap ik goed.

Sterk nog, ik gebruik mijn 2DSXL (daarvoor m'n gameboy advance sp) specifiek om in slaap te vallen. Dat doe ik al zo'n 17 jaar en dat werkt fantastisch voor mij. Door een rustig spel te spelen, zoals levelen in pokémon, ben ik afgeleid genoeg om niet te piekeren en is het spel rustig/ 'saai' genoeg om wel in slaap te vallen. Dat ik hem in 1 seconde dicht kan klappen en onder m'n kussen kan leggen is ook handig. Meestal speel ik zo'n 15 minuten.

Soms val ik zelfs met mijn gezicht in mijn 2DSXL in slaap. Ja, op de twee lichtgevende beeldschermen. Ik moet ook wel erkennen dat ik geen moeite heb met overdag op een lichte plek slapen, dus waarschijnlijk heb minder dan de gemiddelde persoon last van licht bij het slapen.

De enige slaapproblemen die ik weleens heb zijn stress gerelateerd. En dit helpt daartegen :)


Edit: als ik een meer actievolle game speel of serie/film kijk dan heb ik daar wel last van. Ook als ik een spannend of erg interessant boek lees. Het ligt voor mij waarschijnlijk dus vooral aan hersenactiviteit en niet aan het licht.

[Reactie gewijzigd door Minoesh op 17 september 2020 14:13]

Niet dat ik game voor/tijdens het slapen, maar als ik moe ben, ben ik moe... Ik heb al een paar keer de mobiel (Waar ik dan een filmpje op kijk) tegen mijn hoofd gehad omdat ik gewoon tijdens het kijken in slaap val. Die heb ik dan in de hand als ik nog op de bank onderuit zit, of in bed het scherm omhoog houd.

Verder zet ik ook standaard een filmpje op (meestal family guy) waarbij het scherm ook redelijk helder is (voor een donkere ruimte), deze leunt dan tegen de wekker. Meestal red ik het niet om meer dan de eerste paar minuten te volgen :P. Zonder val ik ook prima in slaap, maar ik doe het ook al sinds ik mij kan herinneren ( Wanneer kwam de Gmini 500 uit?) En daarvoor meestal de radio van de wekker. Met geluid (/ afleiding?) val ik beter in slaap :).

Sommige mensen kunnen denk ik prima met dat zogenaamde blauwe licht om dan andere. Voor mij geen kopje warme melk of andere 'truukjes' om in slaap te komen.

[Reactie gewijzigd door BLACKfm op 17 september 2020 14:56]

Niet dat ik game voor/tijdens het slapen, maar als ik moe ben, ben ik moe...
Zoals gezegd: het werkt voor iedereen anders. Maar vergis je niet: mensen met chronisch slaapgebrek zijn ook moe.
Grappig. Ik ben net klaar met een podcast over slapen en waar de één last can heeft kan voor de ander inderdaad geen enkel probleem zijn. Ik kan zelfs geen mario kart spelen voor het slapen gaan, saaiere spelletjes zijn er waarschijnlijk niet.
Einde van een tijdperk, altijd met veel plezier op deze handheld gespeeld.
Tegenwoordig de Switch Lite en ligt de 3DS te verstoffen...

Ergens wel te begrijpen dat ze deze stap hebben genomen, maar het blijft jammer.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee