Google toont Pixel-telefoons, Chromecast en speaker op evenement op 30 september

Google heeft officieel bevestigd dat het op 30 september een online-evenement houdt waarop het meerdere nieuwe producten zal tonen, waarbij het gaat om nieuwe Pixel-telefoons, een nieuwe Chromecast en de nieuwe draadloze speaker.

Naar alle waarschijnlijkheid betreft het de Pixel 5-smartphone, een nieuwe Nest-speaker en een nieuwe Chromecast met Android TV. Google geeft verder geen details; het bedrijf zegt alleen dat het Launch Night In-evenement voor iedereen is te bekijken op 30 september vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd.

Eerder was er al een gerucht dat Google de Pixel 5 op 30 september wil uitbrengen. Wellicht komt het bedrijf tijdens het evenement ook met meer informatie over de Pixel 4a met 5g-ondersteuning. De Pixel 4a is al beschikbaar, maar die ondersteunt geen 5g. Over de komst van een nieuwe Chromecast-dongel met Android TV bestaan ook al langer geruchten. Deze nieuwe versie zou de huidige Chromecast Ultra opvolgen en de codenaam Sabrina dragen.

Wat de slimme speaker betreft gaat het waarschijnlijk om de speaker waarvan in juli al afbeeldingen opdoken als onderdeel van een keuring. In augustus was er nog een gerucht waarbij werd gezegd dat deze nieuwe Nest-speaker 100 euro zou gaan kosten. Google toonde eerder ook al een teaser van een Nest-speaker.

Door Joris Jansen

Redacteur

14-09-2020 • 20:10

66 Linkedin

Submitter: Ik ben dus Luke

Reacties (66)

66
65
37
3
0
18
Wijzig sortering
Lekker dan maar weer. Net 3 weken geleden een Chromecast Ultra gekocht, o.a. vanwege het feit dat ik mijn oude weg heb gegeven en dat ik een kabel wil. Niet op de hoogte van de nieuwe variant. Voorlopig zal ik het "maar" moeten doen met de Ultra.
Een kabel als in een ethernetkabel? De aankomende Chromecast Ultra heeft voor zover ik weet alleen WiFi. Omdat ik zelf ook de wens had een ethernetkabel te gebruiken heb ik de nieuwe Chromecast niet afgewacht en ben voor een Nvidia Shield gegaan.

[Reactie gewijzigd door Heerst op 15 september 2020 14:19]

De huidige chromecast ultra ondersteunt ethernet, net als alle andere chromecasts. Ik heb eeuwen geleden al eens een poweradapter met ingebouwde ethernet voor cc gekocht en die werkt met verschillende modellen.
Dat is me duidelijk. De vraag is, is dit nog steeds mogelijk met de volgende versie van de Chromecast?
Op veel van de Google Stadia supportpagina's wordt aangeraden de Chromecast Ultra via ethernet te verbinden voor de best mogelijke ervaring. Ik zie geen reden waarom ze daar vanaf zouden stappen, gezien Google dus een service aanbiedt welke er afhankelijk van is.
Google levert een adapter voor de Chromecast die een ethernet poort heeft. Ik heb zelf twee CCU's met deze adapter.
Een kabel als in een ethernetkabel? De nieuwe Chromecast Ultra heeft voor zover ik weet alleen WiFi. Omdat ik zelf ook de wens had een ethernetkabel te gebruiken heb ik de nieuwe Chromecast niet afgewacht en ben voor een Nvidia Shield gegaan.
Sorry even off topic, als je wenst kunnen we verder via pm maar hoe bevalt de Shield? Heb ook een Chromecast voor tv in de slaapkamer maar ben het zo wat beu om telkens de GSM te moeten gebruiken. En kan je er ook ip TV mee kijken? Again sorry voor de off topic.
Zie daarvoor [Nvidia Shield] Ervaringen & Discussie

Maar om toch lichtelijk ontopic antwoord te geven: de Shield draait ook Android TV en heeft "Chromecast builtin". Je kan er dus een heleboel apps opzetten zoals Netflix, Youtube, Ziggo Go en Kodi. Volgens mij zijn er ook wel IPTV apps, maar die gebruik ik zelf niet. Met de Ziggo Go app kan je in ieder geval ook een hoop terugkijken als je Ziggo hebt.
Ik heb zelf eerst een Chromecast V2 gehad, en die was qua streamen af en toe handiger (chromecast builtin op de Shield lijkt niet altijd bereikbaar), maar verder vind ik de Shield heel handig, en ook vrouw en kind van 5 kunnen er met de afstandsbediening prima mee overweg. Het speelt alles af wat ik er heen gooi, en zeker daar verwacht ik verschil met de nieuwe Chromecast. Als die namelijk ook Android TV draait, kan je er in theorie bijna alles mee wat met de Shield ook kan, behalve misschien games streamen. Als de nieuwe Chromecast alle populaire formaten afspeelt op 4k, is het wat mij betreft een zware concurrent voor de Shield voor minder dan de helft van het geld.....
Is het niet zo dat de Shield stuk krachtiger is qua hardware en beter zal kunnen streamen dan de nieuwste Chromecast Sabrina?
Als toevoeging op de reactie boven: Shield (2019) heeft helaas een standbyverbruik van ca. 4 watt, en dus over de jaren nogal wat extra stroomkosten.

Verder ben ik ontzettend tevreden. Upscaling is ook erg goed.

[Reactie gewijzigd door _Pussycat_ op 16 september 2020 10:30]

https://lh3.googleusercon...h705QkfZIpL_eZDw=w568-rwa
Plaatje van google.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 14 september 2020 21:46]

Ik heb op mijn CCU ‘gewoon’ ethernet via onderstaande adapter: https://www.amazon.co.uk/...ast-Network/dp/B01N1X28F1

Doet het perfect en Stadia is lekker snel met glasvezel.
Jazeker, heb de ethernetkabel aangesloten op de voeding, dat kan standaard voor zover ik weet.
Da's altijd vervelend, maar dat er een nieuwe 'Chromecast' zat aan te komen was al wel even bekend
Wat mis je dan met de Ultra?
Voor casten werkt het prima.

Ik vind het slecht dat Google hun komende AndroidTV dongle ook ...CAST gaat noemen. De hoofdfunctie is juist niet casten: het werkt zelfstandig met eigen interface en remote, ipv dat je een telefoon nodig hebt.
Hij _kan_ ook casten, toch? Maar je hebt gelijk, zo zal hij meestal niet gebruikt worden als Android TV ingebouwd is.
denk je? Mijn TV is ook voorzien van Android TV. En toch cast is nog 90% van wat ik bekijk...
Gaat gewoon vlotter met de smartphone, of via stem dan met dat bakje.
Kids gebruiken het bakje :p
Het grote voordeel (imho) van deze nieuwe Android TV dongle gaat zijn dat je je cast nog zal initiëren van je gsm (kan uiteraard ook vanuit de Android TV apps) maar dan de besturing (pauzeren/stoppen) gaat kunnen overnemen met de afstandsbediening.

Ik vind dat echt een serieuze upgrade want het besturen gaat toch regelmatig eens mis, bvb.: Netflix cast initiëren vanop m'n laptop, tab per ongeluk sluiten, proberen overnemen via de app op smartphone, syncen vanuit de netflix app. Bij m'n vrouw haar iPhone lukt het ook regelmatig eens niet, hoewel ze alles geïnitieerd had vanop dat toestel.
Ik weet even niet meer precies uit mijn hoofd hoe die standaard heet... HDMI sec ofzo? Maar daarmee is er 2 richtings verkeer mogelijk tussen Chromecast en tv. Ik kan via de afstandbediening gewoon mijn Chromecast bedienen, pauze, play etc, net als dat mijn Chromecast ook de tv kan aan en uitzetten.

Punt is dat je tv het moet ondersteunen, en vaak moet je het aanzetten in de settings.
HDMI CEC is dat, dat werkt inderdaad prima als de apparaten met elkaar willen praten. Het voordeel van dit apparaat boven streamen vind ik dat er, zoals @ikbenvanmars al aangeeft, veel minder mis kan gaan. Bij onze tv (LG oled met WebOS) gaat hij, als ik de verbinding na het streamen verbreek, naar live TV, wat helemaal niet hoeft te zijn wat je wil. Als mijn vriendin op dat moment iets aan het kijken is op Youtube of zelf iets streamt, ziet hij mijn verbroken verbinding toch als een reden om naar de default input te gaan: de tuner.
Hmm, als ik naar beneden swipe op mijn smartphone komt daar direct een pauze knop beschikbaar als iets aan het spelen is... Maakt niet uit via wat
Het doet al eens lastig als de WIFI-verbinding niet ideaal is - dan vindt hij de chromecast ultra niet.
Mis niet zo zeer iets, het werkt prima. Dezelfde of meer functionaliteiten voor 20 euro minder was wel leuk geweest.
De Chromecast Ultra was een tijdje tegen een sterk verlaagde prijs te koop bij Google zélf (volgens mij vorige week nog)... in tegenstelling tot de oorspronkelijke prijs bij de meeste webshops. (Ik hoop je hiermee nog wat extra pijn te doen. ;) ;) )
Zou bijna een -1 geven.
Ach je kan niet alles hebben
Nieuwer is niet altijd beter ;) .
Dat is altijd vervelend, maar hij is echt al een hele tijd in het nieuws (ik wacht erop) en voegt weinig toe als casten voor jou genoeg is.
Een Mi Box S is goedkoper en heeft Android TV. Dus er waren betere opties op de markt. Wel minder compact.
Bovendien heeft deze ook Chromecast ultra ingebouwd. De nieuwe Chromecast met Android TV zal met deze Mi box S gaan concureren.
Wie benieuwd is hoe de nieuwe Pixel 5 eruit komt te zien:
https://www.androidpolice...9/14/EhsIfV9VoAAdUcQ.jpeg

https://www.androidpolice...9/14/EhsIfJ0U0AAtbsM.jpeg
Ben onder de indruk van het design. Lijkt de randen van een iPhone te hebben, zonder de notch. Denk dat dit mijn nieuwe smartphone gaat worden.

[Reactie gewijzigd door Koning-Admiraal op 14 september 2020 20:40]

Dus een S10e maar dan de camera 'notch' aan de andere kant :)
De Samsung S10e heeft niet zulke symmetrische bezels. Vaak wijkt de kin toch net een beetje. Wat hier niet het geval is.
Viel mij ook op! Dit ziet er inderdaad symmetrisch uit. Maar dat vind ik ook al van de s20
Dit kan ook een 3e model zijn de Pixel 5s.
https://www.androidpolice...ages-of-pixel-5s-surface/

Echter zoals de bron van de foto's al benoemd. Kan het zo zijn dat ze de oorspronkelijke Pixel 5 hebben omgedoopt tot de 4a 5G en de 5s nu maar de 5 maken.
Dit na aanleiding van de corona pandemie en uitstel van de 4a.

Het zou mij verbazen als ze nu opeens een 5s gaan uitbrengen. Ook de naamgeving vind ik niet handig ivm eventuele verwarring met de iPhone 5s.
In dit artikel vond ik het nog niet zo aantrekkelijk klinken:

https://arstechnica.com/g...me-camera-as-the-pixel-2/
De nieuwe Chromecast met Android tv lijkt erg goedkoop te gaan worden, ongeveer 60 euro.
https://www.homecinemamag...der-dan-chromecast-ultra/

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 14 september 2020 20:45]

Duurder dan een Firetv stick. En zo'n dongel is het toch allemaal net niet.
Het nadeel van de firestick is dat zaken zoals vrt nu, enkel met chromecast werken
Nu nog iets vinden dat deftig werkt met VT4 :-)
Hiervoor gebruik ik meestal chromecast op mijn laptop,ik doe cast tab en meestal optimized hij dan automatisch voor video, zelf niet echt nood aan, mmar de vriendin moet absoluut expiditie robiinson en temptation island zien :p
Ze moeten ook wel, te veel (goede) alternatieven.
Ben heel benieuwd om te zien of Google dit jaar wel de Pixel telefoon naar Nederland zelf gaat brengen, in plaats van dat we allemaal massaal een uit Duitsland halen. Denk dat vooral bij een eventuele budget versie van de nieuwe Pixel het best veel nieuwe overstappers kan opleveren.
Ik zou er niet op gokken, de pixel 4a komt ook niet naar ons land, de 5 waarschijnlijk ook niet
De 4a zal wel te bestellen zijn via bol of belsimpel dus een reisje naar onze oosterburen is geen noodzaak.

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 14 september 2020 21:26]

in plaats van dat we allemaal massaal een uit Duitsland halen
Massaal? Ik denk dat zelfs als heel Nederland dat doet je relatief gezien nog niet kan spreken over een massa. meer een druppel.
Precies ...
Vrijwel niemand in NL weet uberhaupt wat de Pixel is.
Alleen geeks en tweakers weten dat maar de gemiddelde consument absoluut niet. De import is dus verwaarloosbaar.

En NEE, Google gaat hem hier niet uitbrengen, deden ze niet en gaan ze ook niet aan beginnen.
Eindelijk! Zat al met smart te wachten op de 4a 5g. Hoop dat het inderdaad een extra camera en een grotere batterij heeft!
Batterij zal beter zijn maar bijzonder is hij nooit bij Google.
Tegenwoordig is 4000Mah echt de ondergrens, zeker met grote schermen, complexe camera algoritmes en natuurlijk een 5G modem.
Heb gehoord dat de 4a een batterijduur heeft.van ~5-6 uur SOT. En dat is.plenty voor mij. Dus ik maak me daar niet zo zorgen om
Ik hoop op een high end Pixel telefoon, eindelijk weer een echte telefoon!
Als we de geruchten mogen geloven krijgt de Pixel 5 een Snapdragon 765G SoC, en dus geen high-end 800-serie SoC.
Anoniem: 1330988
@XWB14 september 2020 21:28
Inderdaad en ook geen high-end prijs. Gewoon een dure middenklasser die doet wat ie moet doen, met een puike camera erbij. Supersnelle updates en upgrades. Geknipt voor de massa. Ik heb sinds kort een Pixel 4a. Dat is mijn eerste Pixel ooit en ik heb er stiekem spijt van dat ik er nog niet eerder een gekocht heb. Nog nooit zo'n goeie Android ervaring gehad. Het voelt echt een beetje als de iphone onder de Android telefoons. Alles werkt net wat beter en vloeiender. En ziet er beter uit, zelfs vergeleken met dure high-end modellen van andere merken.

Het enige minpunt voor mij is de wat beperkte accuduur van de 4a maar dat is logisch met zo'n klein formaat. Ik doe het er voorlopig nog even mee. Over een paar maanden koop ik wel de 5 en dan geef ik de 4a aan een familielid. En daar hoop ik dan enkele jaren mee vooruit te kunnen.
Waar heb je die 4a vandaan dan? Ik wacht erop maar weet niet waar ik hem haal. Weet dat ie niet naar Nederland komt, maar waar is hij wel leverbaar inmiddels?
Als je geen reactie krijgt, valt wellicht te kijken in dit topic: [Google Pixel 4a] Levertijden en Prijzen
Reken je maar niet rijk met de accuduur van de 5.
Vanaf de Pixel 2 is de accuduur minimaal verbetert
Anoniem: 1330988
@fleus14 september 2020 21:54
De 4a heeft een accu van 3140 mAh. In de 5 wordt een accu van 4000 mAh verwacht. Het scherm is weliswaar groter maar dat moet toch haast wel een merkbare verbetering zijn als je van een 4a komt.
In combinatie met de lage spec soc zou je wel gelijk kunnen hebben.
Ik wacht echter de uitgebreide testresultaten af.
Laten we wel wezen, legio Nexus en Pixels zijn de revu gepasserd de afgelopen bijna 10 jaar en nog NOOIT was er een batterij champ ....
En het is zo simpel, monteer gewoon een groot exemplaar en klaar.
Optimalisatie is zo overrated, het enige dat echt werkt op Android is een flinke accu.
het scherm is nauwelijks groter
Sabrina: Toys Toys Toys, I having such a good time. Of heeft Google het nummer herschreven :) ?
Ik dacht heel even dat je een van die porn spammers was die we de laatste tijd zo vaak zien... :+
Volledig off-topic...
Ze zong inderdaad niet over toys, wel over boys :+
Ik W8 met smart op de Chromecast met Android TV. _/-\o_
Same. Ik heb nu de ultra, maar het werkt toch niet altijd perfect (Netflix en Youtube cast ik al naar mijn Ziggo Mediabox omdat dat gewoon veel fijner werkt). Als de nieuwe een redelijke prijs krijgt, zal ik hem zeker kopen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee