Afbeelding toont remote nieuwe Chromecast met Netflix- en Youtube-knop

Er zijn nieuwe afbeeldingen verschenen van de nieuwe Google Chromecast met Google TV waar al eerder informatie over uitlekte. De afbeeldingen tonen dat de afstandsbediening van de hdmi-dongle knoppen voor Netflix, YouTube en de Google Assistant bevat.

De afbeeldingen, die Winfuture publiceert, tonen een witte afstandbediening met een rond d-pad, navigatieknoppen voor terug, home en het uitzetten van geluid en een zwarte Google Assistant-knop. Daaronder zitten naast elkaar knoppen om YouTube en Netflix op te starten. Daar weer onder zitten knoppen voor in- en uitschakelen en het kiezen van de bron. Aan de zijkanten zit de volumeregeling.

De afstandsbediening behoort bij een ovalen hdmi-dongle met Google TV die Google eind september zou willen uitbrengen. De dongle zou een AMLogic S905X2-quadcore met twee gigabyte ram bevatten. Eerder verschenen al details en afbeeldingen van Sabrina, de codenaam die Google intern lijkt te gebruiken voor het product.

Volgens 9to5Google zou de nieuwe Chromecast 50 tot 60 dollar gaan kosten. Google TV zou de nieuwe naam voor Android TV zijn. Op 30 september houdt Google een evenement waar het product mogelijk aangekondigd wordt.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

18-09-2020 • 18:22

163 Linkedin

Submitter: djwice

Reacties (163)

163
161
59
10
0
82
Wijzig sortering
Eindelijk. Ik gebruik zelf een wat oudere chromecast en het is toch stukken fijner om met een afstandsbediening dingen te doen ipv je telefoon. Had daar in het begin veel problemen mee, uiteindelijk lukt het wel maar toch.
Ik heb geluk dat mijn sony tv uit 2005 hdmi-cec ondersteund en er pauze en play knop op mijn afstandsbediening zit. Kwam ik heel laat achter dat het werkte 8)7
Thanks voor het benoemen van de tip. Ik kende hdmi-cec nog niet, wel ARC. Dit ga ik verder uitzoeken/uitproberen.
Hdmi cec is zo oud als hdmi zelf. Het vervelende van cec is dat de specificatie een een vrije implementatie heeft waardoor apperatuur van verschillende fabrikanten niet gegarandeerd samenwerkt met elkaar
Ik ga het zo eens proberen.... Heb de v1 en v2 en was me niet bekend dat het kon... Scheelt wel van die vragen, ahhh m'n telefoon is leeg zet jij hem even op pauze?
Dankjewel. Door jou ben ik in het menu van mij Philips tv gaan spitten en heb de cec functie aan kunnen zetten. Kende die hele functie benaming niet maar nu doet mijn tv uit 2012 ook weer helemaal mee.
Het heet in het menu mogelijk geen cec. Let vooral op omschrijvingen over besturing vanaf andere apparatuur.
Klopt. Philips noemt het bijvoorbeeld Easylink. Heb het net getest en de Chromecast is nu inderdaad met de afstandsbediening van de tv te bedienen.
Kodi op de Raspberry Pi werkt ook gewoon met HDMI-CEC, erg handig.
Nee joh, dit werkt ook gewoon op mijn Panasonic CX700! Thanks voor de tip :P

Edit: dit is wel via ingebouwde casting techniek.

[Reactie gewijzigd door TomONeill op 18 september 2020 23:48]

Werkt dit op chromecast aangesloten via HDMI? Of ingebouwde?
Chromecast op hdmi aangesloten. Moet je dus wel hdmi-cec hebben op je tv.
Ik heb dit zelfde hamertje op mijn hoofd getikt toen ik daar achter kwam. Ook het in en uit kunnen schakelen van de tv was mij nog onbekend. Maar helemaal top dit inderdaad.
Waarom zou een afstandsbediening fijner zijn dan een afstandsbediening met touchscreen die je altijd een passende interface toont? Ik snap het idee van deze nieuwe Chromecast eigenlijk niet.
 • Lichter.
 • Licht comfortabeler in de hand.
 • Fysieke toetsen kunnen op gevoel bediend worden.
 • Sneller (hoes openen indien bookcover, ontgrendelen, app openen vs knopje duwen).
 • Telefoon vrij voor andere taken zonder te moeten switchen om geluid of kanaal te veranderen.
 • Gaat heel lang mee op batterij, telefoon hoef vaak aan de lader.
 • ...
De afstandsbediening is een echte plus voor mensen die dat liever hebben. Voor mensen als jij zal hij ook wel via een app te bedienen zijn.
Ik snap niet goed waarom jij het hele idee van deze chromecast niet snapt omwille van het feit dat er de mogelijkheid tot bedienen met fysieke afstandsbediening bij zit.

[Reactie gewijzigd door .MaT op 19 september 2020 17:29]

Vergeet ook niet, dat je straks de meeste streaming apps rechtstreeks op de Chromecast with AndroidTV kan draaien. In principe heb je dan geen telefoon meer nodig om een Netflix of YouTube film(pje) te bekijken. Je 'zapt' dan gewoon met je remote, alsof je gewoon TV kijkt. Voor veel niet-tech georiënteerde mensen een grote motivator om AndroidTV meer en meer te gebruiken.
Wij hebben zelf vorig jaar ons triple play TV abonnement opgezegd en nemen nu alleen nog maar Internet af. Daarnaast gebruiken we diensten van NLziet, Netflix en Videoland op onze AndroidTV. Uiteindelijk veel meer content onder de knoppen van 1 Remote en dat voor dezelfde prijs (iets goedkoper zelfs) als een triple play. Wel hebben we nu geen vaste telefoonlijn meer, maar die gebruikten we al niet meer en onze mobiel heeft een flat-fee.
Kan niet wachten op de release van de nieuwe Chromecast, dan gaat het losse AndroidTV kastje ook de deur uit. 8-)
Aan de andere kant is casten vanaf je telefoon weer sneller. Zoeken naar films en series. Aan de ene kant juich ik het toe. Maar heeft weer zijn nadelen. Remote is wel echt ideaal.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 20 september 2020 12:46]

Ik snap het ook niet helemaal hoor. Waarschijnlijk voor de oudere onder ons die niet met een mobiel overweg kunnen.
Ik bedien zowel mijn 2 tv's binnen als 1 buiten met dezelfde mobiel. Ik gebruik dan ook geen enkele afstandsbediening. Tv's gaan automatisch aan, kan alles kijken wat ik wil. Ook handig dat als ik boven ben hem buiten alvast aan kan zetten.
De punten van .Mat herken ik me dan ook totaal niet in. lichter en comfortabeler is een beetje overdreven. Fysieke toetsen prima, maar is niet meer echt van deze tijd. Sneller is persoonlijk. Ik kan gewoon alles doen op mijn telefoon en hoe erg is het om even te switchen, dat kost 1 seconde. En de telefoon doe ik gewoon 1x per dag aan de lader. zoals altijd.

[Reactie gewijzigd door Kvibe op 20 september 2020 16:21]

Omdat ik een ab blind kan pakken en bedienden, en ik hoef het scherm van m'n telefoon niet eerst aan te zetten.
Één spec uit het gerucht lijkt wat onwaarschijnlijk. De AMlogic S905X2 is twee generaties oud en vorig jaar vervangen voor de S905X4. Het grootste voordeel aan de X4 is volledige hardware AV1 decoding. Zowel Google als Netflix zijn founding members van AOMedia (AV1). Een chrome cast ligt vaak nog wel jaren in de schappen en leeft vervolgens jaren in iemands TV. Geen AV1 ondersteuning op een 2020 model (met YouTube en Netflix knop) lijkt me dan raar.
Dit jaar komt de high-end Amlogic S908X op de markt die ondersteuning biedt voor AVS3 decodering en 8K op 60 FPS ...
Pfff, en die dingen vinden vaak snel hun weg naar die goedkope android boxjes..
Heb je geen moer aan want goedkope Android boxen krijgen geen DRM en of Netflix certificaat. Dus dan kijk je op 540 of 720p.

Geen licentie dan kun je een zestiencore chip hebben dat gaat niet werken. Zelfs niet via Kodi.
Hopelijk kan ik tegen die tijd ook een nieuwe geüpgradede visuele cortex in laten bouwen en mijn ogen laten vervangen zodat ik ook echt van deze 8K en 60 FPS kan genieten. Dan laat ik ze ook gelijk boven elkaar plaatsen zodat ik kan genieten van het nieuwe verticale videoformaat wat helemaal het ding schijnt te zijn tegenwoordig.

[Reactie gewijzigd door RoelRoel op 21 september 2020 14:57]

Over een paar honderd jaar zijn wij niet meer als hersenen in glazen potten, waar het internet direct in onze frontale kwab wordt geplugd 8-)
Nog een afstandsbediening.... Waarom zou je dit niet gewoon via je tv kunnen bedienen ipv WEER een extra afstandsbediening.
Omdat niet iedere tv of monitor dat ondersteund. Grote kans dat basis functionaliteit wel werkt via hdmi-cec, aangezien dat nu ook werkt bij bijvoorbeeld de Chromecast Ultra.
Precies. Juist onder mensen die niet de ruimte of het geld (over) hebben voor een nieuwe TV is de chromecast erg populair. Ik ben zelf student en meerdere vrienden van mij hebben oude afdankertjes als TV (denk 720P TV's uit de tijd dat LCD net de CRT's in de meeste huiskamers ging vervangen) of gebruiken hun monitor als TV vanwege de beperkte ruimte/geld (waaronder ikzelf).
Als je dit via de TV kon bedienen had je geen Chromecast nodig :-)

De Firestick heeft hetzelfde principe. Ik vond het wel leuk dat je voor een Firestick de afstandsbediening kon gebruiken en niet een telefoon of tablet bij de hand moest hebben.

Als jij echter liever je telefoon of tablet gebruikt laat je die afstandsbediening gewoon aan de kant.
Het voordeel van de Firestick tov de Chromecast is dat de apps op de stick geïnstalleerd worden en dus ook vanaf de stick draaien. (Zelfs de Ziggo app draait hierop)
Je hebt dus geen telefoon, tablet of iets anders erbij nodig om dingen af te spelen.
Dat is de reden waarom ik voor de Firestick gekozen heb.

Daarnaast is deze ook regelmatig in de aanbieding op Amazon. Laatst nog voor maar € 25,- (normaal € 40,-)
https://www.amazon.nl/Fir...ick&qid=1600447680&sr=8-1

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 18 september 2020 18:49]

Waarom is dat een voordeel? Je telefoon heb je altijd bij je en heeft een veel betere passendere en mooiere interface dan een afstandsbediening.
Omdat het enorm irritant is om je telefoon te moeten unlocken, bladeren naar de juiste app, wachten totdat deze gestart is, voor een actie die ik met een dedicated remote veel makkelijker kan uitvoeren. Alleen bediening met een app? Pass.
Ik ben van een generatie die als hij/zij thuis komt, zijn/haar telefoon nog kan wegleggen en er verder niet meer naar om kijkt totdat hij echt nodig is. ;)

Dus nee, ik heb hem niet altijd bij me. Ook thuis niet.
Het is voor mij dus veel makkelijk om me bed in te duiken, de Firestick aan te zetten en Netflix te kijken terwijl mijn telefoon gewoon beneden nog op de kast ligt.

Daarnaast is de App op de Firestick exact dezelfde app als op je Android telefoon. Dus daar is niets beter of slechter aan.

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 19 september 2020 19:06]

Ik b.....
..... is de App op de Firestick exact dezelfde app als op je Android telefoon. Dus daar is niets beter of slechter aan.
?? Welke App op de Firestick bedoel je?
De apps die je zelf extra kunt installeren via de "store". Die zijn vrijwel identiek aan de apps die je op Android devices kunt installeren.
Bij een Chromecast speelt het ook vanaf de Chromecast zelf, de telefoon is slechts de afstandsbediening. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een video die afspeelt op de Chromecast te pauzeren vanaf een ander apparaat dan waarop je het gestart hebt.
Ik verwacht dat HDMI-CEC gewoon ondersteund wordt. Mocht je TV dat dus niet ondersteunen, dat niet lekker werken of deze afstandsbediening mooier/fijner vind, kan je kiezen.
Anoniem: 22438
@bbc18 september 2020 19:18
Ik kan mijn android TV box besturen met de afstandsbediening van mijn TV. (LG TV uit 2012) dus waarom zou dat hiermee niet kunnen?
Omdat nieuwe tv’s chromecast al in de tv zelf hebben en dit vaker gebruikt wordt voor oudere tv’s misschien?
Alleen Android (of Google) TV's hebben Chromecast ingebouwd. LG WebOS en Samsung Tizen doen daar bijvoorbeeld niet aan mee.
Mijn Samsung uit 2019 heeft geen android TV maar wel ingebouwde chromecast.
Dat lijkt mij sterk. Weet je dat heel zeker?

Dat je in bijvoorbeeld de YouTube-app je televisie ziet staan in je cast-menu betekent niet dat je Chromecast-ondersteuning hebt. Dat is iets wat gefaciliteerd wordt door de YouTube-app op je televisie. Je zou het "YouTube cast" kunnen noemen. Dit is dan ook een van de weinige apps die zoiets doet.

Werkt casten ook voor een app die je niet op je televisie hebt staan, maar wel op je telefoon?
Ik heb een moderne Android TV en ik ga dit ding kopen gewoon omdat de soc in mijn TV pokke traag is.
En dan heb je nog het Android update-beleid.
Of het gebrek daar aan |:(
Mocht je na een tijdje updates willen dan koop je de opvolger. Altijd nog goedkoper dan een nieuwe TV
Dit dus, koop je een tv waarvan de prijs maar marginaal omhoog zou gaan als ze er een fatsoenlijke SOC in hadden gestopt maar nee, Philips kiest voor een mediatek uit de tijd dat sandalen nog hip waren
Wie zegt dat je je gewone afstandsbediening niet kan gebruiken? Ik heb hier nog een v1 chromecast die je gewoon kan pauzeren via de TV afstandsbediening (via CEC).
Maar dan moet je wel eerst je telefoon pakken om iets af te spelen. Met deze afstandsbediening kun je denk ik een menuutje oid bedienen met apps die vanaf de Chromecast gestart kunnen worden. Zou toch wel een stuk gebruiksvriendelijker zijn dan de huidige manier van casten. Vooral als je bijvoorbeeld vanuit bed je Chromecast wilt bedienen, dan werkt het niet fijn om aldoor je telefoon te gebruiken.
Ik had het op de reactie hierboven, waarin luchtbakkers zei dat hij graag met zijn tv afstandsbedieming ipv een specifieke afstandsbediening deze Chromecast te bedienen. Ik verwacht, aangezien de vorige Chromecast al CEC hadden, dat je hier nog uitgebreider van je tv afstandsbediening gebruik gaat kunnen maken, zoals pijltjestoetsen in eventuele menu's, indien je dat liever hebt dan de specifieke afstandsbediening.

Dat staat allemaal los van het feit dat hier Android tv op zit waarmee je ook zelf streams kan starten (ipv enkel cast "receiver" functionaliteit) wat ik net zoals jou een enorme vooruitgang vindt.
Via de afstandsbediening van de tv bedoel je?
Als deze Chromecast infrarood ontvangt (als ie achterop de tv ingeplugd zit) kan dat hopelijk ook ja.
Ik zou liever m'n Logitech Harmony gebruiken dan de Netflix app.
Nee, de Chromecast zal geen infrarood ontvangen, gaat allemaal via bluetooth.. Dus een universele AB die ook bluetooth zou kunnen zou wel erg fijn zijn..
Chromecast via Bluetooth? Volgens mij gaat het gewoon via WiFi?
Chromecast heeft toch ook bluetooth? Nouja, vind zelf de CC niet interessant omdat je daar nog je mobiel/tablet bij moet gebruiken.
chromecast werkt perfect zonder mobiel/tablet
De chromecast werkt niet standalone, je hebt altijd een extern apparaat nodig waarop je de content moet selecteren die je wilt kijken.
Dus phone/tablet/laptop/pc

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 19 september 2020 20:05]

Op de afstandsbediening zit onder andere ook een microfoon, bruikbaar voor diensten als hello google. Google introduceert graag microfoontjes in uw huis.
Wel handig voor spraakbesturing, die microfoontjes.... Als je dat niet wilt moet je zo'n ding niet kopen.
Branding. Er zat ongetwijfeld een groot Google logo op de achter zijde staan.
Als je regelmatig reist en zoals ik een mediaspeler meeneemt (in mijn geval een Pi 4 met Kodi) dan is een eigen afstandsbediening bijzonder prettig. Dat werkt altijd en overal, en ik heb een aantal key remaps ingesteld staan die ik graag overal wil kunnen gebruiken. Bovendien is dat een radiografische remote en dat werkt veel fijner dan de gemiddelde IR remote van tv's. Dat zal met deze Chromecast niet anders zijn.
Grappig. Ik reis(de pre-Corona) ook veel met een Pi4 met Kodi en een zelf gemapte PS3-mediaafstandsbediening. In hotels werkt cec vaak niet of is het behelpen. Heb diverse draadloze mini-toetsenbordjes geprobeerd maar die hebben slecht bereik. En heb ook verschillende Android-kastjes geprobeerd onderweg, maar ook dat is het allemaal net niet. Een pi met Kodi werkt gewoon altijd.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 18 september 2020 21:16]

Is maar net hoe je je apparaten gebruikt. Ik doe alles via mijn Android TV-box, dus ik heb de afstandsbediening van mijn tv niet nodig.
Eigenlijk best wel raar dat er een Netflix knop op zit. Ik had iets generieks verwacht.
Waarom geen Google movies, Amazon Prime, Disney+ of een andere streaming service.
Of zou Netflix de grootste zak geld ervoor gegeven hebben?

Ik ben in ieder geval benieuwd in hoeverre Google TV anders is dan Android TV
Ik gok omdat Netflix hier een financiële tegemoetkoming tegenoverstelt
Idd, bij sommige toestellen kan je die nadien ook gewoon herprogrammeren.
Button Mapper is een aanrader voor AndroidTV als je de knoppen van je afstandsbediening wilt veranderen. Zo heb ik op mijn Shield Toblerone afstandsbediening de Netflix knop geremapped naar Plex en voorzien van een Plex sticker.
Werkt dit ook voor de standaard fabriek afstandsbediening? Heb een Sony Android tv en zou graag een knop willen instellen op de afstandsbediening voor Disney+

Edit:

Heb de Google play knop op de afstandsbediening ingesteld als Disney+. Maar je ziet voor een halve seconde Google play en daarna gaat het scherm naar Disney+.

[Reactie gewijzigd door Wulfric92 op 18 september 2020 23:19]

Ik heb een Philips TV met Android TV,
Ik kon de Rakuten Knop die erop zit gewoon remappen naar Jellyfin/Plex.
Dus ja, het werkt met fabrieksafstandsbediening (tenminste voor Philips Tv's)
Op mijn Shield TV heb ik dat nooit gehad, op mijn Xiaomi TV in de slaapkamer wel, net na instellen. Misschien heeft het iets te maken met persistent commandos en de snelheid van de SoC oid? Na een reboot van de Xiaomi TV heb ik dat echter nooit meer gehad dat de originele button map eerst werd afgevuurd.
Werkt helaas niet op mijn Mi Box S.
Als in je kunt de app niet installeren, of de changes die je maakt worden niet geregistreerd? Heb je de app dan toegang gegeven tot de accessibility settings? Aangezien de Mi Box S gewoon AndroidTV is, zou het moeten werken, tenzij Xiaomi iets raars heeft gedaan met de S (heb zelf een Mi TV 4s, en daar werkt het perfect op).
Heb de app geïnstalleerd en volledig toegang gegeven, maar de knoppen kunnen niet worden aangepast. Meerdere mensen melden dat ook op de Reddit van de Mi Box S, dus het ligt niet aan mij.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 19 september 2020 17:08]

Had je geen moeite met het gebruiken van de Button mapper app op je Shield 2019? Bij mijn Shield lukte het remappen niet. Leek me een rechten probleem te zijn of zo, want het bleef vragen om de toegankelijkheid service (die ik niet kon vinden in het Shield menu).

Edit: nu nog een keer geprobeerd en Button mapper gevonden in het Shield menu, onder Apparaatvooekeuren en dan Toegankelijkheid. Netflix knop is nu uitgeschakeld

[Reactie gewijzigd door Frij5fd op 19 september 2020 13:40]

Je moet de app inderdaad toegang verlenen tot de toegankelijkheids settings van AndroidTV. De app geeft, normaliter, een melding hierover bij de eerste start-up.
Ik kan bevestigen dat dit onmogelijk is bij Samsung smart tv’s. Ik zit opgescheept met een rakuten knop die ik niet wil
Samsung TV's draaien dan ook niet op AndroidTV, maar op TizenOS. Voor zover ik weet is er voor Tizen geen button mapper app beschikbaar.
Doet men al jaren. Wordt écht grof geld neergelegd voor een dergelijke knop.
Ik gok dat pornhub hier ook wel een flinke financiële vergoeding voor overheeft.
Je kan veel met geld, maar je gaat niet een bedrijf als Google zover krijgen omdat op een afstandsbediening te mappen
Jammer dat je -1 krijgt, ik kon er wel om lachen, het is dan ook meer offtopic dan flamebait.
Maar ik zie pornhub juist wel voor aan om het te proberen, ze hebben wel vaker ludieke acties.
:/ hoop niet dat je serieus bent. Gezinnen willen geen NSFW afstandsbediening; die willen er eentje voor het hele gezin. Netflix is voor iedereen. Ik heb geen zin om m'n kind uit te leggen wat de Pornhub knop op de afstandsbediening wel (of liever: niet) doet..
Haha, ja dat denk ik ook wel. Zou een leuke stunt zijn als Google dat zou doen. Ik zou de ophef wel eens willen zien
Hopelijk kunnen we die knoppen remappen.
https://play.google.com/s...tails?id=flar2.homebutton

Draait prima op Android TV en Android. Ideaal om de Rakuten knop op m’n afstandsbediening om te zetten naar YouTube (of iets anders).

Kans is groot dat dit ook op Google TV zal gaan werken
Maar werkt niet op de Mi Box S, dus het is allerminst gegarandeerd dat het op alle afstandsbedieningen werkt.
Ik ben zelf niet zo gecharmeerd van die reclame buttons. Zelf zit ik meer in het Apple eco systeem, maar sta wel open/volg andere systemen. Hopelijk gaat Apple dat straks niet doen bij hun nieuwe Apple TV.
Die reclame knoppen staan een beetje haaks op de design filosofie van apple. Het lijkt me sterk dat je ooit zo’n knop zal vinden op je afstandsbediening
Die verwachting heb ik eerlijk gezegd ook niet hoor.
Maak je nou reclame voor Apple? ;)
Voors en tegens... kijk je veel Netflix, dan is een knopje waarop staat Netflix best handig... ik heb op mijn nieuwe LG Netflix Prime en Movie, de laatste staat op Rakuten. Ik gebruik nu Prime, Netflix komt ook wel weer eens als ik Prime wel gezien heb... voor mij en vele anderen met “gemiddeld” kijkgedrag dus niet gek! Maar... die AB heeft stapels knoppen, hier mis ik er zo te zien heel wat en dan is een geremapte Netflix knop om bij “Instellingen” te komen wel lastig....
Niet, Google TV is de nieuwe naam voor Android TV.
Google tv is android tv alleen dan een google twist eraan, en netflix betaald veel heel veel centjes voor die knop, ze hebben 2/3 gesponsord voor dit nieuwe concept
ze hebben 2/3 gesponsord voor dit nieuwe concept
heb je daar een bron voor?
Het is overduidelijk dat Netflix momenteel de grootste marktaandeel heeft en de gouden standaard is voor Streaming services. Dus geen enkel ander merk anders dan Netflix naast Youtube dan verdiend een plekje direct op de remote.

Mijn LG Smart TV heeft ook een Netflix en daarnaast een Amazon knop. Maar die Amazon knop hadden ze mogen vervangen voor een Youtube knop in mijn ogen. Ik heb Amazon Prime en gebruik het soms maar ik ben daarin een uitzondering uit de massa. Marktaandeel van Netflix ten opzichte van Amazon is uiteraard een extreem verschil. Hoe dan ook zal dit in samenspraak met Netflix afgesproken zijn maar ik weet vrij zeker dat ook Google weet dat dit logischer is dan elk ander merk. Ook Google movies verdiend absoluut geen eigen knopje.
Denk je nou serieus dat dat de benadering is die fabrikanten gebruiken voor snelknoppen? De reden dat jij een Netflix en Amazon knop hebt is omdat beide bedrijven LG er flink voor betaald hebben, net als ze met een flink aantal andere merken hebben gedaan. Als ik morgen een streaming dienst lanceer met één goedkoop filmpje maar ik bied LG duizend euro per verkochte tv om het erop te zetten, dan gaat die knop er komen. Marktaandeel zal ze worst wezen, zolang het de winstmarge maar spekt.
Ik kijk ook regelmatig naar Amazon Prime Video en het is ook aan een opmars bezig in Europa.

Maar goed, het is maar net hoe je je apparaat maakt. In dit geval zullen ze wel 1 versie voor alle landen maken (van de afstandsbediening bedoel ik, niet van de tv an sich) en dan is die knop zo gek nog niet, aangezien Prime Video in de VS de op één na grootste is (alleen Netflix heeft meer abonnees).
Je ziet iets vergelijkbaars bij de meeste TV fabrikanten. Netflix, Amazon Prime en Rakuten betalen goed geld om een vaste knop op de tv remote te hebben. Dat zie je bij Samsung, LG, Philips en veel anderen ook.
Op mijn BR-speler zit ook een Netflix-knop.
Totaal overbodig als je geen Netflix gebruikt.
Maak er dan een knop van waarbij je zelf een veel gebruikte toepassing kunt starten.
Voor jou niet. Maar voor de oudere generatie is dit ideaal.

Mijn ouders kunnen best Netflix browse en een film starten. Maar in het menu van de tv de juiste app downloaden en starten? Dat vinden ze al te ingewikkeld.
Generieke knop heeft hetzelfde effect, dan kun je kiezen welke app erop moet. Het is puur commercie
Netflix heeft er dik voor betaald voor een eigen knopje, dan wil je niet dat gebruikers dat teniet kunnen doen.
Achja, geheid dat je de knop gewoon iets anders kunt laten opstarten.
Ach, zo zitten er ook knoppen voor teletekst op mijn afstandsbediening, terwijl ik dat nooit gebruik. Een ander zou weer zeggen dat hij nooit de cijfertoetsen gebruikt maar altijd via P+ en P- zapt.

Ik heb er een Netflix en Amazon prime knop op zitten. Nu ben ik toevallig ook abonnee van beide, maar anders had ik er ook weinig laat van gehad.
Ik heb ook een Sony BR- speler met zo’n Netflix knop.
Ik kijk daarentegen wel Netflix maar niet op de BR speler.
Anoniem: 1260028
18 september 2020 22:14
zal stadia er ook op werken?
Ben benieuwd naar de specs, want eigenlijk wil ik ondertussen wel eens een fatsoenlijke Android boxje waarbij ook de mogelijkheid is om netflix 4K later aan te kunnen. Je kunt al een hoop fatsoenlijke Androidboxjes krijgen voor een paar tientjes, maar de meeste kunnen niet netflix 4K afspelen omdat het apparaat niet gecertificeerd is.
Ik heb ook lanf gezocht en uiteindelijk bleven er voor mij maar twee goede keuzes over: een full blown htpc bouwen of een Shield TV Pro. Het is de laatste geworden en daar ben ik echt tevreden over. Fijne afstandsbediening, snelle interface, géén microstutters (in tegenstelling tot de Mi Box S), ingebouwde chromecast, hdmi CEC die grotendeels werkt, enz.

Goedkoop is het dan natuurlijk niet...
Geen microstutters hier met de Xiaomi Mi Box S, heb hem wel uitgerust met een usb netwerkadapter.
Ooit gekocht voor 52 euro, geen second spijt van gehad, ondertussen ook in gebruik voor canal+ digital.
Tja? Een boxje voor ~€50- tov een van +€200,- mag wel wat meer steekjes (stottertjes) laten vallen, toch? ;)

Hoe doet jouw Shield Pro het met Youtube en 4k HDR? Mijn Shield Pro kan dat niet laten zien, mijn Mi S boxje dan weer wel :)

@SuperDre geheel onterecht worden Android TV boxjes verward met boxjes voorzien een Android mobiel OS. Eerste categorie heeft vaak genoeg een Netflix certificering, laatste zelden tot nooit. Jij hebt het nu over de laatste groep.
Nou, zie van oa mecool die niet duurder zijn dan de andere dat die gewoon widevine l1 hebben, zou me ook niets verbazen als nu langzaamaan steeds meer van die elcheapo boxjes toch echt atv zullen zijn (of dadelijk dus google tv).
Ik weet niet of Netflix en Mecool de zaken inmiddels hebben bijgelegd, maar Netflix had (heeft) geen licentie voor Mecool afgegeven. Een specifieke Netflix App moet via sideloaden geïnstalleerd worden, en dan nog is HD/4k geen optie. Zie o.a. hier; https://www.wirelesshack....v-box-s905x2-4gb-ram.html

Jij hebt het over een ander model misschien?

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 19 september 2020 12:56]

Tja, natuurlijk kan je niet hetzelfde verwachten maar het verpestte de kijkervaring wel voor mij en ik heb er nooit een oplossing voor gevonden.

Ervaring met 4K hdr heb ik niet op de shield aangezien ik nog tv kijk op een full HD Samsung van 6 jaar oud :P
Mogelijk TV model en Mi box gerelateerd, ik zie geen extreme verschillen in judder oid. Wel in algehele beeldkwaliteit (in het voordeel van de Shield), maar dat verschil is ook niet bijzonder groot.
Welke microstutters? De recentste update heeft wel een paar irritaties teweeggebracht op mijn Mi Box S, maar ik heb nog nooit microstutters gezien.
Ik had altijd last van microstutters, met name in de Netflix applicatie. Dat viel vooral op bij scenes waarin gepand wordt. Ik heb het niet geprobeerd met een usb netwerkadapter maar de wifi was snel en stabiel dus in principe zou 1080p Netflix prima moeten werken.
Dan lag dat aan Netflix, want zelfs met YouTube en Amazon Prime Video op 4K geen enkele microstutter (en dus ook niet op 1080p, en ook niet in andere apps zoals NLZiet).
Waar ik wel benieuwd naar ben is of deze nieuwe chromecast straks ook in het stadia pakket komt te zitten in plaats van de chromecast ultra.
Nog steeds niet duidelijk of deze een vaste netwerk aansluiting heeft zoals de oude Ultra, lijkt me toch ook wel belangrijk.
Of net zoals bij de Firestick tv 4K een USB - Gbit netwerk adapter gebruiken.
Werkt trouwens perfect ook voor 4K HDR rips met een hoge bitrate.
Kon niet wennen aan de vele reclame van de firestick en erg druk startscherm, anders ideaal spelertje.

Ik heb nu een Apple TV 4K en Shield pro, maar erg benieuwd naar deze nieuwe dongle.
Als die er komt dan is die ingebouwd in de stroomvoorziening. Aangezien deze speciaal een low-latency stream mode krijgt voor Google Stadia lijkt een ethernet aansluiting een gegeven.

Volgens mij ondersteunen alle Chromecasts (inclusief V1) dat tot nu toe ook gewoon.
Dit heeft niet zo heel veel meer met de oude Chromecast te maken lijkt me.
Een chromecast kon uit zichzelf helemaal niks, alleen een stream oppikken vanaf een mobiel apparaat.

Dit lijkt toch meer een volwaardige mediaspeler met Android TV (nu dus Google TV?)
Dit heeft veel weg van een pricewatch: Xiaomi Mi TV Stick 8GB

Leuk product lijkt me, hopelijk ondersteund het wel 4K voor die 60 euro.

[Reactie gewijzigd door yorroy op 19 september 2020 09:04]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee