Foto's tonen Google Nest Audio die 1,2kg weegt

Een Amerikaan heeft een Google Nest Audio in handen, al voor de officiële introductie. Volgens de gebruiker is de audiokwaliteit veel beter dan die van de oorspronkelijke Google Home. Ook is het apparaat veel zwaarder.

De Reddit-gebruiker zegt dat hij de Google Nest Audio bij een grote winkelketen aantrof en dat hij het apparaat al kon kopen. Volgens de gebruiker weegt de speaker 1165 gram. Dat is ruim het dubbele van de Google Home, die 475 gram weegt.

In de Google Nest Audio zit een tweeter en een woofer en het geluid is volgens de ervaringen van de gebruiker veel beter dan het geluid van de Google Home. Hij stelt dat de geluidskwaliteit bij lagere volumes vergelijkbaar is met zijn IKEA Sonos-speakers. Het is volgens de gebruiker ook mogelijk om twee speakers te combineren voor stereoweergave.

Volgens eerdere geruchten gaat de speaker zo'n honderd euro kosten. Google kondigt de Nest Audio op 30 september officieel aan. Dan wordt ook een nieuwe Chromecast gepresenteerd, die is ook al in winkels en bij mensen thuis opgedoken. Verder presenteert Google zijn Pixel 5 en 4a 5G op die datum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

25-09-2020 • 20:58

61 Linkedin

Reacties (61)

61
55
22
0
0
22
Wijzig sortering
De IKEA Sonos-speakers hebben een behoorlijke weergave (voor het geld symfonisk ca 100 euro) , maar als dat de standaard is waaraan we meten dan ben ik niet echt onder de indruk. Prijs is met extras tov sonos wel aardig.
Eerst maar eens een review afwachten van iemand met enige audio ervaring.

[Reactie gewijzigd door SED op 25 september 2020 21:22]

De meeste mensen zijn niet zo kritisch. Die zijn hier meer dan tevreden mee. De high end markt zoekt toch iets anders.
Er is nog een heel groot speelveld tussen dit type speakers en de high end markt.
Een audiofiel zal niet snel een Google nest audio kopen vanwege de geluidskwaliteit. De stap die men wilde maken tov het origineel is echter vrij gering als de symfonisk de maatstaf is. Dan klonk de originele versie nog niet zo slecht gezien het huidige prijspeil. Ik spreek dan met name over prijs / kwaliteit verhoding.
Mag hopen dat deze een stuk beter klinkt dan de originele home, want die had ik laatst voor de grap gehaald omdat ie tijdelijk maar 50 euro koste, maar geluidskwaliteit is niet best :p leuke gimmick voor dat geld.
Die van mij staat inderdaad te verstoffen in de kast.
Das wel weer zonde dan :p, als je 'm kwijt moet?

[Reactie gewijzigd door spokje op 25 september 2020 23:14]

Een stofnest! Begrijpelijk ik zal nooit zo’n spion in mijn huis willen....
Heb zelf 1 mobieltje , is eigenlijk al te veel
Dit soort speakers moet je gebruiken voor de assistent functie en achtergrond muziek.

Anders inderdaad naar high end gaan kijken.
Definieer audiofiel?

In de huiskamer hier staan 2 totem arro speakers met een rel quake subwoofer (voor als er een leuk orgel mee toetert bijvoorbeeld) hangen aan een Rega versterker met een CD speler met buizen trap en een rega platenspeler.

In de tuinkamer staat er een LG smartspeaker....

Oftewel audiofiel heeft er niks mee te maken. Alsof alles zwart/wit is wanneer iemand zo'n speaker koopt betekend het echt niet dat dat meteen het enige is in het hele huis.

Er is een plaats en ruimte voor alles, diegene die zich zo audiofiel voelt dat ie nergens anders meer naar kan luisteren is geen audiofiel maar een klasse 1 zeikerd en heeft moeite met het scheiden van bijzaken en hoofdzaken. ;)
Goede vergelijkingen trek jij zeg, dus als iemand gewend is een e klasse te rijden of een 7 serie etc en daarna zijn neus optrekt voor een mini of aygo snap ik dat compleet.

En ja audiofielen zijn in jouw ogen zeikerds omdat je zelf schijnbaar onvoldoende gehoor of binding hebt met muziek en kwaliteit, daarnaast vind ik de aangehaalde apparatuur die je aanhaalt niet echt audiofiel te noemen het is een opstapje vanaf de standaard setjes maar audiofiel niet bepaald.

Daarnaast is dit gewoon een prima product wat de range aan Google producten prima aanvult.
Goede vergelijkingen trek jij zeg, dus als iemand gewend is een e klasse te rijden of een 7 serie etc en daarna zijn neus optrekt voor een mini of aygo snap ik dat compleet.
Ik niet. En trouwens, je vergelijk is wel wat mank, want een Mini is wel een stuk meer high-end dan een Aygo. Dat is ook wel duidelijk gezien de prijs en de best luxe uitvoeringen die er bestaan, maar ook omdat er beroemdheden in Mini's rijden (zoals Caroline Tensen).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 27 september 2020 12:09]

Verschillende segmenten nog steeds een auto en of er een bekende inrijdt of niet, als ik vele kilometers maak zou ik een auto van anderhalve ton kunnen verantwoorden.

Ik kijk gemiddeld 24 films per jaar maar toch is mijn surround set 15k aan apparatuur en zie mezelf totaal niet als audiofiel.

Wat ik er dus mee probeer te zeggen is dat het een product is wat prima zal zijn voor een bepaalde doelgroep.

En toen ik rel en totemm arro en audiofiel in 1 regel zag staan moest ik gewoon even lachen.

Heb zelf ook meerdere Google home producten staan maar als ik muziek wil vraag ik mijn assistent wel om muziek af te spelen op luidsprekers X kamer X .

Een audiofiel kan prima luisteren naar een draagbaar luidsprekertje ligt alleen aan de toepassing.
Als achtergrond geluid heb ik geen audio set nodig wat een vermogen kost.

Iemand die concertzalen bezoekt of zelfs bepaalde instrumenten bespeeld kan misschien wel een ton neertellen voor een set.

Maar goed het doel is allang voorbij geschoten een fatsoenlijke audiofiel heeft de schurft aan alles wat stremming is dus is de doelgroep daar ook niet voor.
Ook hierbij geld een Aygo en een 7 Serie brengt je van A naar B.
Hoofdzaak = vervoer van een punt naar een ander punt.
Bijzaak = de 7 Serie zal je veel comfortabeler vervoeren.

En dan nog, het is subjectief wat de een goed vind klinken is voor de ander troep en visa versa.
Leuk dat een E klasse super rijd mij zal je nooit in een taxi zien. Ik vind het maar niets een ster.
De vier ringen daarentegen :)
Je leest niet goed. Je geeft hetzelfde aan als wat ik schrijf in andere woorden.
Ik denk ook dat het dan gaat om de kwaliteit prijsverhouding. Wordt in dit artikel niet zo mooi naast elkaar geschetst. Ik dacht eerst hetzelfde, "is dat nou de beste standaard om mee te vergelijken", totdat ik de prijs las. Ligt dus aan dit artikel.
Eens met wat je zegt. Maar dit soort speakers zijn wel super voor in de keuken. Je kan zo vragen stellen over recepten en daar hoeft de geluidskwaliteit toch niet optimaal te zijn. Meestal moet het boven het lawaai van een afzuiger komen en dat zit je al wel goed. Als deze dan nog beter klinkt dan de home, die al niet heel onaardig klonk voor de prijs, dan is dit wel een interessant product.
Vind de benaming van de google producten echt verwarrend. Het is om het jaar weer anders. Eerst google home? Nu google nest en nu weer google nest audio? Wat eigenlijk gewoon een "vernieuwde" home is? Maar goed hij ziet er verder wel redelijk vrij uit en met een prijs van c.a 100 is het wel schappelijk.
Ja ik had bij mijn onderzoek naar de home mini 2 hetzelfde.
Kwam steeds de nest tegen en ik zat met een thermostaat in mijn gedachten...
Dat komt omdat die al de Nest Mini heet.
Klopt maar best verwarrend als je zonder voorkennis op zoek gaat naar de nieuwste 'Google Home'.
Zelfs 'Google Home Mini Nest' had duidelijker geweest.
Chromecast audio is voor mij nog steeds ideaal. Ik heb de luidsprekers afgestemd op de ruimte en kan nog steeds gemakkelijk audio streamen en zelfs de party mode werkt prima.
Doet me terug denken aan de rechtzaak van Sonos, die clamide dat Google misbruik maakte door verregaande interne documentatie te eisen van Sonos (om samen te werken met Google Home), en dat te gebruiken om een eigen product te maken.
Aan mij niet besteed heb hier nog drie thermostaten in de schuur liggen, waardeloos nadat ze de api die ze groot gemaakt hebben met “ alles werkt met nest” de nek hebben omgedraaid.

Maakt me niet uit wat voor mooie verhalen en producten ze verzinnen, heb er in totaal 5 en zat ook te denken aan andere devices.

Voor mij hebben ze afgedaan nadat Google het heeft overgenomen, zogenaamd onder de noemer veiligheid. Als dat zo was hadden ze het gewoon veiliger moeten maken.
Het probleem met die thermostaten is dat die automatisatie uberhaupt niet meer werkt, of dat die niet meer werkt zonder Google?
Ze werken nog wel maar de integratie api waarbij ik elke graad verandering logde via ifttt doet het niet meer door de migratie van Nest naar Google.
Zo te zien zit deze meer tussen de Google Home en de Google Home Max in.
Ik hoop dat ze ook nog met een goede opvolger komen van de Google Home Max, een speaker die met gemak de concurrentie aan kan met de Sonos Play 5.
nice in elke ruimte in mn huis staat er 1, en voor onderweg op mobiel in de auto is hij onmisbaar. Ik heb er graag 1 met beter geluid.
Dit tussenpartijen lijkt mij hartstikke handig. Mis wel weer wat functionaliteiten. Als je vraagt om een timer te zetten, dan moet je telkens vragen hoeveel minuten nog. In dat deel blijven ze achter. De hub van Google is fijn, maar ja, dan heb je weer een rukgeluid.
Hoe zou je dat timer probleem opgelost willen zien? :) ben het verder met je eens hoor :)
In de Google hub, zit een klein scherm. En daarop wordt jouw timer getoond. Ook weerbericht en meer. Vind het een prima apparaat. Maar ja, alleen dat geluid. Verder zeer aan te bevelen.
Ik doelde op je zin 'in dat deel blijven ze achter', als in; hoe zou je dat op een schermloos apparaat opgelost willen zien dan? :)
Ben benieuwd of de Google Nest Audio vergelijkbaar is met een Harman Kardon Onyx Studio 4
Ik kan het absoluut niet over m'n hart krijgen geld te stoppen in hardware die mijn eigenste privacy ondermijnt. Het komt er niet in - niet nu - niet binnen 100 jaar. Ook niet als Trump wordt herverkozen (wat ik hoop dat niet zal gebeuren).
U hebt ook geen smartphone?
Anoniem: 1330988
@spokje26 september 2020 10:56
Dat je 1 apparaat hebt met implicaties voor privacy betekent niet dat je automatisch maar je huis vol moet zetten met 'slimme' hardware. Ik zeg niet dat mijn telefoon mij niet afluistert maar ik heb in ieder geval wel bepaalde Google services zoals de Google app, de launcher, Gboard en nog een paar system apps op mijn Pixel uitgeschakeld staan. OK Google zeggen werkt op mijn telefoon niet. Bijkomend voordeel is dat ik van een reeks aan apps geen updates meer ontvang in de play store. Een speaker koop ik om muziek te luisteren en niet om afgeluisterd te worden. Ik stop m'n geld bij voorkeur in een receiver met nette speakerset.
Dan ben je gewoon niet de doelgroep voor dit soort speakers en dat is prima lijkt mij :)
Hehe dat lijkt me duidelijk. Het ging mij erom om de suggestie van @spokje te weerleggen dat als iemand een smartphone heeft die persoon niets om privacy zou geven dan wel niet moet zeuren over smart speakers als je toch al een smartphone hebt. Maar nu heb ik niet zo'n mooi labeltje over dit apparaat naast m'n naam staan als jij dus wat weet ik ervan? :P
Dat labeltje zegt niet zoveel haha. Ik heb gewoon mijn eigen mening over het privacy gebeuren en anderen hebben hun eigen mening. Dat mag. Ik hoef niemand te overtuigen of iets te weerleggen. Ieder moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. :)
Zeker! Alhoewel privacy bezwaren betitelen als een mening wel wat kort door de bocht is. Iedereen staat daar vrij in maar de ontwikkelingen rondom de grote techreuzen en hoe zij met data omgaan kun je niet bepaald positief noemen. De bevindingen die de onderzoeksjournalistiek hebben gedaan en nog aan de lopende band doen, gaan wat mij betreft wel wat verder dan een mening. Ik probeer daar zo objectief mogelijk naar te kijken en dan word ik niet bepaald gerustgesteld. Het wordt mensen vrijwel onmogelijk gemaakt om zich nog anoniem op het internet te bewegen. Je laat overal je vingerafdrukken achter dus ze weten precies wie je bent en waar je je mee bezig houdt. En we hebben geen idee wat ze met al die data doen, of wat ze uberhaupt van ons weten. En als je bijna geen privacy meer hebt dan heb je niks meer over van wat van en voor jezelf is. Dat mensen zich dan ook nog eens laten beluisteren of afluisteren voor wat extra gemak in hun leven vind ik dan wel een zorgelijke ontwikkeling. Ik snap gewoon niet zo goed waarom je ook het gesproken woord tussen 4 muren nog prijs zou willen geven. Maar goed, daar hoef jij geen antwoord op te geven. Ik wilde het alleen even kwijt.
Laat ik het dan anders stellen: met die beschikbare informatie, maak ik gewoon een bepaalde keuze. En anderen maken met diezelfde informatie een andere keuze en zolang de mensen daarin keuzes maken waar ze zelf achter staan is dat prima voor mij. Iedereen is anders en zal voor zichzelf redenen hebben om iets wel of niet te doen. :)
Ik merk dat je duidelijk een zekere 'confrontatie' uit de weg gaat. Niet dat ik die verder opzoek. Misschien is het vooral een confrontatie met de realiteit? Iedereen staat er vrij in, utieraard. Enige retorische vraag die dan nog bij me opkomt: hoeveel aanwijzingen heb je nodig? Netflix brengt een docu uit over het onderwerp. Misschien moet je die maar eens kijken. Tegenlicht heeft er meerdere items aan besteed (de een beter dan de ander). Doe er je voordeel mee.
Ik voel gewoon de behoefte niet om mensen van iets wel of niet te overtuigen en ik voel ook niet de behoefte om mijn eigen keuzes te verdedigen waarom ik wel of niet een bepaald apparaat gebruik.

Het heeft dan dus ook totaal niks te maken met het uit de weg gaan van een confrontatie van realiteit of aanwijzingen die ik nodig zou moeten hebben.

Nogmaals, voor mij is het zo simpel als wat: met die beschikbare informatie, maak ik gewoon een bepaalde keuze. En anderen maken met diezelfde informatie een andere keuze en zolang de mensen daarin keuzes maken waar ze zelf achter staan is dat prima voor mij. Iedereen is anders en zal voor zichzelf redenen hebben om iets wel of niet te doen.

Wat ik aan jou merk is dat jij een zekere drang hebt om per se iemand te willen overtuigen. Mijn retorische vraag: is het zo moeilijk om gewoon te accepteren dat er mensen zijn die er geen moeite mee hebben om zo'n apparaat in huis te hebben?
Ik heb toch al 2 keer gezegd dat je geen antwoord hoeft te geven? Ik denk gewoon hardop. Ik val je niet aan en als je dat zo ervaart dan vind ik dat alleen maar jammer want dat is mijn bedoeling niet. :)
Ik voel me niet aangevallen hoor, verre van zelfs. Ik geef alleen aan dat wat je denkt niet klopt en dat jij zegt dat ik niet hoef te antwoorden, is prima voor jou, maar dat bepaal ik natuurlijk zelf wel.

Misschien is het verstandiger om niet voor andere mensen te denken en ze gewoon te laten doen wat ze zelf willen. :)

[Reactie gewijzigd door Troetelbeer op 27 september 2020 12:52]

Jij weet toch helemaal niet wat ik denk? Je interpreteert mijn woorden niet helemaal correct. Dat kan ook aan mijn verwoording liggen natuurlijk. Ik ben nog van de generatie die gewoon een constatering kon doen en die kon uitspreken zonder dat mensen zich meteen aangevallen voelen, of geraakt, of op enige wijze aangesproken. Dat is tegenwoordig heel anders en daar worstel ik mee. Het moet allemaal wat voorzichtiger dan toen ik opgroeide. Geen idee van welke generatie jij bent maar misschien verklaart dat het wel. Dat blijft gissen.

Desondanks het enige wat ik deed was een hint geven naar informatie die je ook gewoon ter kennisgeving kan aannemen en zand erover. Als je dan 2 keer reageert met een erg neutraal antwoord dan komt het op mij over dat je hier absoluut geen confrontatie over wilt aangaan, in de breedste zin van het woord. Die constatering deelde ik alleen maar. En als ik dan zeg dat je niet hoeft te antwoorden dan is dat natuurlijk iets heel anders dan dat je niet zou mogen antwoorden. Ik proef simpelweg enkele gevoeligheden die ik helemaal niet beoogde te raken en eerlijk gezegd begrijp ik ook niet zo goed waar dat precies vandaan komt. En dan ga ik dus voor mezelf op zoek naar een mogelijke verklaring.

Wellicht moet ik maar leren om dat soort constateringen voor me te houden. Ik ben echter nog van de generatie die alles kon zeggen wat ze dacht. Ik moet dus gaan leren om woorden in te slikken want je stoot tegenwoordig mensen wat sneller tegen het zere been dan vroeger. Helaas maar waar.
Naja ik voel me nergens aangevallen of tegen mijn zere been gestoten hoor. No worries. Ik geef neutrale antwoorden, omdat ik er simpelweg neutraal in sta. Misschien ben je dat niet gewend van mensen en zoek je er dus iets achter wat er niet is.

Betreft de hints naar je informatie, is natuurlijk geen probleem. Echter, ik ben op de hoogte van die informatie. Precies daarom dat ik al enkele keren zei: met die beschikbare informatie, maak ik gewoon een bepaalde keuze. En anderen maken met diezelfde informatie een andere keuze.

Jij begrijpt gewoon niet dat iemand(tenminste zo kom je over) ondanks die informatie, alsnog kiest voor zo'n apparaat, omdat jij dat zelf niet zou doen met de kennis die je erover hebt. Maar dat is toch ook gewoon prima, jij moet doen waar jij je goed bij voelt en ik waar ik me goed bij voel. :)
Dat laatste dat ik het niet begrijp dat klopt wel ja. Ik ben nog niemand tegengekomen die me dat kan uitleggen. In al die jaren dat social media bestaan en er overduidelijk bewijs is van grove schending van privacy (overigens ook de mijne en van al die andere mensen die er niet aan meedoen) ben ik inderdaad nog niemand tegengekomen die mij kan uitleggen waarom ze dat geen probleem vinden en waarom ze niet bijv kiezen voor een alternatief dat de privacy wel waarborgt door niet in handen te zijn van een commerciele tech gigant. Dat vind ik wonderlijk. Ik heb zelf wel mogelijke verklaringen, waarvan het niet inzien van de waarde van privacy ("Ik heb niets te verbergen") bovenaan mijn lijstje met hypotheses staat. Maar dat moet ik dus allemaal zelf invullen want mensen reageren vaak gewoon schouder ophalend of soms geirriteerd dat je het aanhaalt. Dat gezegd hebbende, dat zat niet achter mijn reacties hier. Ik ga ook niet in herhaling vallen want dat dient geen doel. Ik vind het gewoon leuk om mensen tips te geven. Ik vind het ook leuk om ze te krijgen en zo af en toe tot nieuwe inzichten te komen. Voor mij is het leven een grote leerschool en dat idee projecteer ik soms wat teveel op mijn omgeving. Dat is alles. Niet iedereen zit daar op te wachten.
Alleen omdat ik in de badkamer een wc pot aan de muur heb hangen, wil dat niet zeggen dat ik er ook een in de woonkamer moet hebben... :+
Kan best handig zijn in sommige gevallen
Google home wc pod. Kan hij gelijk je uitwerpselen anaaliseren en naar je zorgverzekering sturen om in te zien of je wel gezond genoeg leeft en daar je maandbedrag op aan te passen.. :)
Je hebt wel een punt, een smartphone is in theorie een groter privacy gevoelig apparaat dan een slimme speaker, maar ik snap de reactie wel.

In een smartphone kun je legio privacyfuncties aan en uit zetten naar eigen inzicht. Deze speaker moet altijd aan staan om te kunnen functioneren

Op mijn Sonos One heb ik Google Assistant ook uit staan, gewoon omdat ik niet het gevoel wil hebben dat er een apparaat staat dat altijd luistert.
Op mijn eigen telefoon heb ik dan Siri wel weer aan staan, maar vooral vanwege het gemak dat het mij oplevert en het feit dat ik Apple wat betrouwbaarder acht dan Google.

Zo moet een ieder zijn eigen keuze maken over wat je wel en niet wil prijsgeven tegenover het gemak wat het oplevert

[Reactie gewijzigd door yorroy op 26 september 2020 09:11]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee