Gerucht: Google komt niet met Pixel 5 XL maar alleen met Pixel 5, 4a en 4a 5g

Aanwijzingen in de code van de zoek-app van Google duiden erop dat de volgende Pixel-telefoons een andere line-up krijgen dan verwacht. In plaats van een Pixel 5 en een Pixel 5 XL lijkt alleen die eerste uit te komen, samen met de Pixel 4a en iets dat de 'Pixel 4a (5G)' heet.

De code werd gevonden door 9to5Google, dat naar de code keek van een bètaversie van de Google Search-app. De site zocht specifiek naar verwijzingen naar 'redfin' en 'bramble', de codenamen voor twee aankomende Google-telefoons die beide een Snapdragon 765G-processor zouden hebben.

Uit de code maakt 9to5Google op dat redfin en bramble niet de Pixel 5 en Pixel 5 XL zijn, zoals eerder werd aangenomen. Bramble zou ook niet de Pixel 4a zijn waarover inmiddels al veel informatie is uitgelekt, maar een ander toestel, de 'Pixel 4a (5G)'. Aan de naam en de Snapdragon 765G-soc te zien krijgt dat toestel 5g-ondersteuning. De telefoon met codenaam redfin zou een Pixel 5 zijn, die dezelfde 5g-processor heeft. De Pixel 4a zelf zou een andere codenaam hebben gekregen, sunfish, en die telefoon zou een Snapdragon 730-soc hebben.

Dat betekent dat er dus mogelijk geen Pixel 5 XL zou uitkomen. Google bracht altijd een standaardversie van de Pixel uit samen met een grotere XL-versie, maar stapt daar dus mogelijk vanaf. Er zou bovendien helemaal geen verwijzing naar de Pixel 5 XL in de code staan.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

10-07-2020 • 19:39

39 Linkedin

Reacties (39)

Wijzig sortering
Je kan het echt nooit voorspellen bij de pixel lijn. Vaak krijg ik het idee dat Google zelf ook niet helemaal weet wat ze moeten doen. De 3a (xl) was erg tof, maar de pixel 1 had geen stereo speakers en ip rating, maar wel een headphone jack (waren ze erg trots op), toen de 2 zonder headphone jack, de xl met bijzonder slecht scherm, de 3, oh die 3xl tilde de lelijkheid van een notch echt naar het volgende niveau. De 4 ditched dan ineens de vingerafdrukscanner voor een radar systeem dat nergens op slaat en een gezichtssensor die werkte met de ogen dicht en niet in apps die je gewend was om te authentificeren met je vinger. Het is echt een bende als je het mij vraagt.
was dit ook zo met hun nexus lijn? mijn N5 heeft zeer lang trouwe dienst gedaan.
Ik heb meerdere nexus telefoons gehad, die waren naar mijn mening echt top.
Nexus telefoons zijn niet door Google gemaakt ;)
De mijne ook, maar ook deze had ook een niet zo'n goede accu, maar weer wel een goede prijs.
Eerlijk gezegd heb ik dat idee bij Google sowieso altijd wel met een hoop van hun afdelingen.
Het is net alsof ze een afdeling laten aanrommelen "bedenk maar eens iets leuks" en maanden later besluiten om het per direct zonder aankondiging ineens om de daaruit voortvloeiende software ineens online te gooien die vervolgens eigenlijk dus door het grote publiek getest wordt als beta versie van iets.

Met die Pixels hetzelfde; dan komt weer een broncode online die beweert dat een 4a en 4a XL komt, 2 maanden later hebben ze erover opnieuw vergaderd en dan toch ineens geen XL.
Dan besluiten ze last minute om het geheel gedoe uit te stellen, dan weer ineens geluiden over een Pixel 5 (wat allemaal onlogisch zou zijn om die vlak na de 4a te lanceren).

En uiteindelijk luisteren ze niet naar de community die vraagt om een fatsoenlijke telefoon die geen onnodige soli radar moet hebben maar simpelweg een dikke accu.
Ik vind het ook vervelend dat ze de meeste programma's/diensten er na een paar jaar weer uitgooien. "Slechts 12 miljoen mensen gebruiken dit, dus we trekken de stekker eruit." Heb je net alles verhuisd en ben je gewend aan een nieuwe workflow, moet je alles weer veranderen en je gaan inlezen in vervangende diensten.
Je bent toch geen 50? Aanpassen zal je! Ies cültür!
Haha, precies, ja.
Zoals de Pixel 4. Goede telefoon, maar waardeloze accu.
[verkeerd gereageerd]

[Reactie gewijzigd door his.dudeness op 10 juli 2020 20:07]

Niet lullig bedoeld, maar Google kan je qua devices echt niet serieus nemen. Ik mis de tijd van de oude nexus lijn. Elk jaar een update met een manufacturer die dan de opdracht kreeg om een toestel te produceren.
Mee eens, hoewel de pixel-telefoons doorgaans best OK zijn, vond ik ze vanaf het begin al te duur. En als je dan ziet hoe hard ze dalen in korte tijd, vraag je je toch af hoe hard de early adopters zich genaaid voelen achteraf.

Ik heb 2 Nexus-toestellen gehad: de Galaxy Nexus (van Samsung) en de Nexus 5 (van LG), beiden zijn mij goed bevallen, de Galaxy Nexus heb ik nu in de badkamer als Spotify-streamer met een BT-ontvanger op de plafondspeakers aangesloten en de Nexus 5 heeft een 2e leven gekregen, daar maakt mijn vader nog altijd gebruik van met Android 8 (geloof ik) via Lineage OS. Toch indrukwekkend hoe een bijna 7 jaar oud toestel nog dagelijks naar volle tevredenheid dienst doet.

De Galaxy Nexus is inmiddels toch wel erg traag geworden. Spotify opstarten met een grote muzieklijst is eigenlijk niet te doen.

Maar een Pixel? Nee, mijn volgende telefoon wordt waarschijnlijk een Nokia 7.3 maar daar moet ik nog even op wachten.
De prijs van de Pixel 3a daalde met €33 in acht maanden (met alleen af en toe een aantal dagen nog wat goedkoper tussendoor). Dat vind ik niet echt snel dalen.
Je snapt dat deze data voor iedereen controleerbaar is? De Pixel 3a is volgens de Pricewatch voor 479 euro in de markt gezet in mei vorig jaar, nu kun je hem voor 331 euro kopen. Dat is >>33 euro daling in 8 maanden, dus ik weet niet hoe jij rekent? De Pixel 4 is van ~800 euro gedaald tot 466 euro nu. Dat is wel degelijk significant. Mijn punt is: als je hem aan het begin koopt, ben je een dief van je eigen portemonnee, want de daling wordt al snel ingezet. De prijsontwikkelingsgrafieken in de PW geven dat ook aan.
Hij rekent waarschijnlijk met 8 maanden is 8 maanden, niet 8 maanden is 1 jaar en 2 maanden:
Date difference from May 6, 2019 to Jan 13, 2020:
8 months and 7 days.

In je eigen link is dat inderdaad van 477e naar 444e.

Jij haalt vandaag als prijs naar voren, dat is iets langer:
Date difference from May 6, 2019 to Jul 11, 2020
1 year, 2 months, and 5 days


Valt wat voor te zeggen dat over 8 maanden die prijs vrij stabiel is gebleven, "hard dalen in korte tijd" is erg persoonlijk en relatief voor telefoons denk ik. Zou het zelf gek vinden als die dingen na een jaar nog steeds minder dan 25% gedaald zijn, spul is dan wel prima bruikbaar maar vergeleken met de rest van de markt toch enigszins verouderd.
Oo nu begrijp ik de reactie van Grene, hij had de grafiek verkeerd afgelezen. Kan gebeuren.
Ik heb de grafiek prima afgelezen, ik had het nml over early adopters en die kopen een toestel niet na 5 maanden, maar aan het begin (anders is het geen "early" adoption). Vervolgens zoek jij een stukje grafiek uit dat vlak is, nml precies na de harde prijsdaling waar ik het over had en claim je dat er helemaal geen sprake is van een harde prijsdaling. Ik denk dat ik daar terecht tegen in ga :)

Om het nog wat duidelijker te maken wat ik bedoel: 10 mei 2019 verscheen de Pixel 3a in de Pricewatch voor 479 euro, wat betekent dat webshops hem aanboden, al dan niet als pre-order, voor 479 euro. Iets meer dan 2 weken later op 25 mei 2019 zakte de prijs abrupt naar 399 euro en op 8 juni 2019 zakte hij verder naar 366 euro. Als dat harde prijsdaling in korte tijd is, weet ik het niet meer. De early adopters die het toestel als eerste kochten, moeten zich dus (zoals ik al zei) genaaid voelen of echt heel graag die premium betalen om de eerste te mogen zijn.
Nou, dat zijn heel korte prijsdalinkjes. Als je op een willekeurig moment gedurende de eerste acht maanden een Pixel 3a wilde kopen, was de kans klein dat je daarvan kon profiteren. Verder vermoed ik dat daar ook wat refurbished of Bol.com Plaza / Amazon tweedehands prijzen tussen stonden, je weet hoe de Price Watch er tegenwoordig uitziet. Over het algemeen bleef de prijs volgens mij vrij lang hoog.
Dat heet cherry picking van data en het klopt ook niet als reactie op mijn opmerking dat early adopters zich genaaid zullen voelen, want als je maar 8 maanden terug gaat in de tijd, zit je ergens in december vorig jaar en mensen die toen een Pixel 3a kochten, zijn niet bepaald early adopters. Je mag ook niet verwachten dat die snelle prijsdaling in de eerste maand na eerste vermelding in de PW doorzet, want dan krijg je in december flink wat geld toe :+

Ik denk dat @Cerberus_tm de term early adopter niet kende, kan gebeuren :)
Ik heb je reactie tweemaal gelezen maar begrijp haar nog steeds niet... de daling is ca. €33 in ca. acht maanden na uitkomst, afgezien van wat kortstondige dalletjes. Verder vind ik "je snapt dat deze data voor iedereen controleerbaar zijn" niet heel erg vriendelijk klinken, alsof ik opzettelijk mensen zou willen bedriegen of zo? Als ik een fout maak kun je me daar ook als een vriendelijke leermeester op wijzen.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 12 juli 2020 14:57]

Mijn huidige is een Pixel 2. Snel en mooi scherm met goede kleurafstelling. Alleen in volle zon wat minder.
En je zou toch verwachten dat ze wat meer met de Pixel zouden gaan doen. Zeker na de overname van HTC of in elk geval in wat meer landen beschikbaar maken.
Nou verkopen ze een miljoen of 4-5 aan Pixels. Zet geen zoden aan de dijk
Wat ik nog wel het ergste vind is de android tablets. Er zijn fabrikanten die gewoon ze durven te verkopen voor de hoofdprijs met een SD 430...
Titel: ..maar alleen met Pixel 4a en 4a 5g
In plaats van een Pixel 5 en een Pixel 5 XL lijkt alleen die eerste uit te komen, samen met de Pixel 4a en iets dat de 'Pixel 4a (5G)' heet.
Titel moet dus zijn: ..maar alleen met Pixel 5, 4a en 4a 5G.
Anders klinkt het alsof er geen Pixel 5 komt.

[Reactie gewijzigd door his.dudeness op 10 juli 2020 20:11]

Dat klopt ja, heb het aangepast. Thanks!
Ik dacht hetzelfde
De pixel 4a release zou 13 juli zijn normaal gezien, maar wordt weer voor een maand uitgesteld..
Een maand? Volgens mij uitgesteld zonder indicatie van Google tot wanneer hoor..
Volgens mij doelt @Gondrez op dit bericht dat het 3 Augustus zou worden: https://www.tomsguide.com...ur-calendars-for-august-3
Maar wellicht wel een Pixel 5A met de tijd?
Als ze een strakke telefoon mét headphonejack en zonder notch produceren wil ik wel een Pixel overwegen.
Hopelijk komt er snel duidelijkheid wanneer de 4a uitkomt...mijn xz2 compact is echt aan vervanging toe.
weer een ander telefoon merk dat ik links kan laten liggen als ik high end wil na mijn oneplus6.
Of het moet een jaar oude high end worden of een kid range soc zal voldoen aan mijn wensen? Maar dan wil ik wel een goede camera.
Het zal de komende periode niet eenvoudiger op worden. Voorlopig maar even doorgaan met wat ik heb en de kat uit de boom kijken
Oneplus 6 is 2 jaar oud. Een 1 jaar oude telefoon zou ik persoonlijk dan niet overwegen (ik heb zelf ook een oneplus 6). Ik wacht persoonlijk op concurrentie in het middensegment van telefoons met een periscope lens.
Misschien is het moment wel daar want ik vind het toevallig dat in Frankrijk en in Duitsland de Pixels 3a(xl) allemaal in de 'uitverkoop' gingen afgelopen maand. Prijzen van 249 tot 349 voor de XL, is een mooie prijs. Zelf ik heb ik daar van geprofiteerd en tot nu toe bevalt deze telefoon echt super.
Eerst maar eens officieel zien, vooralsnog geloof ik het niet.
Het zou me niet verbazen dat ze op een dag stoppen met het uitbrengen van telefoons hahah

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee