OnLeaks toont afbeelding van Google Pixel 5-smartphone

De bekende leaker OnLeaks heeft afbeeldingen van een smartphone gepubliceerd die de Pixel 5 van Google zouden weergeven. De getoonde smartphone bevat onder andere een vierkant camera-eiland met twee camera's.

Boven en onder de camera's aan de achterkant zitten respectievelijk de flash en een nog onbekende sensor. De frontcamera is zichtbaar via een gat in de linkerbovenkant van het scherm. Aan de achterkant is verder een vingerafdruksensor te zien op de renders, die afkomstig zijn van OnLeaks en die door Pricebaba zijn gepubliceerd.

Het scherm heeft volgens informatie van de leaker een diagonaal van tussen 5,7 en 5,8 inch. De afmetingen zouden 144,7x70,4x8,1mm bedragen. Wat ontwerp betreft vertoont het toestel van de renders overeenkomsten met de Pixel 4a van Google. Dat toestel heeft een enkele camera en een glanzende afwerking. De Pixel 5 zou mat uitgevoerd worden. Op de afbeeldingen gaat het om een zwarte smartphone, maar volgens eerdere geruchten zou er in ieder geval ook een groene variant verschijnen.

Dat gerucht sprak ook over een introductiedatum van 30 september. Google zelf liet eerder al doorschemeren dat het dit jaar nog een Pixel 4a 5G en Pixel 5 op de markt brengt, maar het bedrijf noemde geen specificaties, functies, releasedatum of prijs.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-08-2020 • 15:57

116 Linkedin

Submitter: AnonymousWP

Reacties (116)

Wijzig sortering
Nou ja en vingerafdruk scanner achter op...
Dit. Sowieso is het zo'n beetje de meest onhandig plek omdat je perse je telefoon moet oppakken maar ondertussen heb je in het mid-range segment Al telefoons met een fatsoenlijke scanner onder het scherm.

Ik vind Google kwa prijs voor hun high end modellen trouwens ook erg hoog zitten voor wat je krijgt. Vaak zijn er toch wel een paar grote minpunten maar ze vragen wel de hoofdprijs.
Blijft een kwestie van voorkeur, maar feit is toch dat anno 2020 capacitive fingerprint sensors nog altijd sneller en betrouwbaarder zijn dan die in-screen oplossingen. Bovendien vereist de oplossing zoals op bovenstaande foto's veel minder (muscle) training en kan je al beginnen met ontgrendelen in je broekzak. Kortom, telefoon direct klaar voor gebruik zodra 'ie in zicht komt.

Ook geen acrobatische toeren wanneer je tijdens gebruik even moet scannen om bijv. een betaling te autoriseren, de telefoon rust toch al min of meer op één van je vingers daar.

Jammer inderdaad dat die vlieger niet opgaat als 'ie op tafel ligt, maar daar zijn dan weer andere oplossingen voor te vinden :)

edit: Meer dan EUR 499 kunnen ze voor zoiets (bovenstaande foto + snapdragon 765G) niet vragen lijkt mij

[Reactie gewijzigd door pimsaint op 21 augustus 2020 16:51]

Samsung S20+, wat een drama is die scanner achter het scherm, wil het gewoon niet gebruiken zo slecht werkt hij. Doe mij maar gewoon lekker het ouderwetse scannertje.
Gewoon niet goed ingescand. Ik was ook eerst niet te spreken over de scanner. Blijkt dat de instructies van Samsung halve resultaten geven.

Ooit dit filmpje gevolgd en sindsdien is hij retesnel: https://youtu.be/LnlSPwXlaXI
Ik heb het zo ingesteld en ga het een poging geven, dus 2x duim, en dan beide keren beide duimen aan zijkanten van sensor. Dank voor de info in ieder geval, slechter kan het er amper op worden :D
Ik had hem bij mijn Nokia 8 in de home knop, is dat niet dezelfde techniek als de sensors op laptops, al zeker 10+ jaar, misschien zelfs 20+? Dat noem ik ouderwets ;) Techniek gaat snel heh!
Oh oh waar is den tijd eh.

Wel van het bestaan van vingerafdrukscanners in laptops weet ik nog niet zo lang maar ik kan het me wel voorstellen dat het bv. in de bedrijfswereld al langer bestaat.
Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals op de zijkant van het toestel. Alle voordelen van capacitief en toch op de tafel te gebruiken.
Wanneer ik mijn telefoon tevoorschijn haal heb ik hem al unlocked tegen de tijd dat ik het scherm zie. Eigenlijk kijk ik zelfs niet naar mijn telefoon om een betaling uit te voeren, maar gaat de telefoon rechtstreeks naar de nfc van de betaalterminal.

Je hebt andere mogelijkheden met smart unlock voor vertrouwde omgevingen.

De enige use case om aan de voorzijde een fingerprint reader te hebben is eigenlijk als je eigenlijk helemaal niet van plan bent om de telefoon in je hand te nemen, maar snel even wil kijken naar een notificatie, addict!

Vandaag belt mijn collega mij op mijn gsm tijdens het thuiswerken, maar hij lag op een tafeltje verder en stond op stil. Hij had mij eigenlijk gewoon via jabber moeten bellen op het nummer van het werk. Laat die telefoon wat vaker aan de kant liggen, zal je goed doen :)
Laat die telefoon wat vaker aan de kant liggen, zal je goed doen :)
Dat doe ik al. Ik probeerde alleen duidelijk te maken dat er meer dan één weg naar Rome leidt ;)
Ik hoef mijn telefoon niet te unlocken als ik een betaling uitvoer.
Alleen aanzetten is voldoende. Bij mijn S6 kon dit zelfs zonder hem aan te zetten.
Mijn vriendin heeft sinds kort een s20 en die hoeft ook niet 'aan' te staan
Nog niet getest, maar aanstaan bedoel je scherm actief dan? Als het kan zonder, is dat een beetje riskant als ze vanop afstand je een betaling aan je broek kunnen smeren met een antenne.
Met de s6 kon het scherm uit staan. Met mijn S10+ moet ik eerst de powerknop indrukken.
Wat de s20 betreft heb ik nog niks getest. vond het al raar dat mijn vriendin zei dat dit werkte zonder hem aan te zetten. Voor de S6 heeft iemand mij ooit uitgelegd waarom dit zo werkte.
Blijft een kwestie van voorkeur, maar feit is toch dat anno 2020 capacitive fingerprint sensors nog altijd sneller en betrouwbaarder zijn dan die in-screen oplossingen. Bovendien vereist de oplossing zoals op bovenstaande foto's veel minder (muscle) training en kan je al beginnen met ontgrendelen in je broekzak. Kortom, telefoon direct klaar voor gebruik zodra 'ie in zicht komt.

Ook geen acrobatische toeren wanneer je tijdens gebruik even moet scannen om bijv. een betaling te autoriseren, de telefoon rust toch al min of meer op één van je vingers daar.
...
Inderdaad dat ja. Heb nu zelf sinds 2 maanden een S20+ in gebruik en hiermee voor het eerst een vingerafdrukscanner onder het scherm. Kan er nog steeds niet positief over worden. Ten eerste valt de snelheid tegen, maar ook zoals pimsaint al aangaf, problemen met apps die de scanner willen gebruiken. Daarnaast was ik gewend om met een veeg omlaag over de scanner de notificatiebalk te tonen, dat kun je nu ook wel vergeten. Kortom, niet elke verandering is een verbetering (imho).

In het verleden een Nexus 5 en een 6P in gebruik gehad en altijd erg tevreden mee geweest, ook al had men destijds ook bedenkingen over de hardware. Naar mijn idee springt Google daar goed mee om door de kale versie van Android erop te draaien (die mogelijk is toegespitst op de gebruikte hardware, of andersom). Bij de keuze van mijn laatste telefoon nog getwijfeld over een Pixel 4XL, maar het kleinere geheugen, opslag en gebrek aan 5G hebben me toch doen besluiten een S20+ te nemen.

[Reactie gewijzigd door dreku88000 op 22 augustus 2020 07:06]

De Pixel 4a 5G gaat 500 dollar kosten (al bekend gemaakt)
De pixel 5 waarschijnlijk dus meer dan dat en dus waarschijnlijk ook richting de 650 euro denk ik zelf

Overigens wat fingerprint sensor betreft vind ik de S10e optie t beste.
Aan de zijkant.
-snelheid van niet-in-screen-sensor
-je duim is er al in de buurt en kan makkelijk erbij
-kan t al unlocken in je broekzak
-als t plat op tafel ligt hoef je t niet op te tillen (zoals bij sensoren die op de achterkant zitten)
Ik vind achterop juist de beste plek voor een scanner.

Ik leg mijn telefoon minder vaak neer in "vijandig" terrein dan dat ik 'm in mijn zak heb.
En vanuit je zak is achterop echt een stuk makkelijker, je hebt de scanner snel(ler) gevonden en je hand al in de juiste positie om je telefoon te gebruiken.

Thuis leg ik de telefoon vaker neer, maar daar blijft de telefoon unlocked, dus heb ik de hele scanner niet nodig.
Smart Lock met trusted places is naar mijn ervaring heel onbetrouwbaar. Er zijn tig verhalen over te vinden dat het niet werkt ,(https://support.google.com/android/thread/24504789?hl=en). Ik dacht zelfs dat het uit Android gehaald was, maar het bleek toch nog geactiveerd op mijn thuis locatie in Android 9. Alleen werkt het ook totaal niet, ik moet mijn telefoon thuis altijd ontgrendelen.

Smart Lock met trusted devices werkt voor mij wel goed, bv in de auto, maar ik heb thuis niet echt een continu BT verbinding behalve met mijn wearable en dat vind ik te tricky om als trusted device te gebruiken want dan moet je echt nergens meer ontgrendelen.
Fly-Guy kan ook prima smart-lock met trusted network gebruiken, lees: Zodra connected op je thuis wifi netwerk.

Stuk beter inderdaad dan location. Wat een soort radius was om je huis zijn GPS coordinaten. Dus als ik bij de bushalte stond +/- 100 meter naast m`n voordeur was hij daar ook unlocked. Beetje minder als ik hem dan per ongeluk daar laat vallen/vergeet en het niet door hebt. Is hij namelijk meteen unlocked voor de 1st volgende die hem oppikt.
Bestaat die optie standaard in Android? Net even nagekeken op mijn vriendin haar Pixel 3a en er staat geen trusted network tussen. Misschien is het een OEM optie. Zoals face unlock (met gewone front camera), dat heeft Google ook uit Android gesleurd wegens onveilig maar bestaat nog bij sommige OEMs.

Ik vind het idee in elk geval bijna even onveilig als trusted location want een netwerk is doodeenvoudig te spoofen, en ik zie mijn thuisnetwerk ook nog op 100m van mijn woning. Voor ruwe locatiebepaling wordt sowieso ook al gebruik gemaakt van lokale netwerken, het komt dus toch neer op hetzelfde als trusted location.
behalve met mijn wearable en dat vind ik te tricky om als trusted device te gebruiken want dan moet je echt nergens meer ontgrendelen.
Sorry, dit probeer ik te begrijpen. Is dat niet juist ideaal? In welke situatie wil jij je telefoon moeten ongrendelen?
Beetje late reactie, maar mijn voornaamste probleem met ontgrendelen met een wearable is dat het bluetooth bereik meer dan 10 meter kan zijn. Vooral op mijn werk (ook op locatie bij klanten) kan het dan gebeuren dat ik een eindje van mijn telefoon weg ben maar wel nog binnen bereik. Goed daar dient de on-body detection dan weer voor.

Op zich vind ik dat ontgrendelen met een goede vingerafdruksensor (vooraan of achteraan de telefoon, geen voorkeur, ik gebruik een book case dus die zit voor beide opties een beetje in de weg) eigenlijk helemaal geen moeite kost, en alle smart lock opties vind ik maar onveilig aan doen. Toen je een pin-code of patroon moest invoeren voor het ontgrendelen, hield het steek om met algoritmes iets sneller te willen, maar nu niet meer. Ik heb alleen last van mijn (capacitieve) vingerafdruksensor wanneer de vinger vochtig is.
Op mijn Pixel 2 zit de vingerafdruksensor op dezelfde plek, en dat stoort me totaal niet. Bij het oppakken gaat je vinger automatisch al naar de sensor en die hoef je maar lichtjes aan te raken of hij is al geunlocked. Als ik een nieuwe telefoon koop mag de sensor wat mij betreft weer op precies dezelfde plek zitten.

Ik kan me voorstellen dat het storend is als je gewend bent om je telefoon liggend op zijn rug te bedienen, maar zo gebruik ik mijn telefoon nooit. Dus de voorkeur is wel persoonlijk...

[Reactie gewijzigd door Bergen op 21 augustus 2020 17:11]

Anoniem: 1330988
@Bergen21 augustus 2020 22:13
Komt dat niet omdat jij je telefoon simpelweg niet liggend kunt gebruiken omdat de sensor aan de achterkant zit? En natuurlijk, alles went maar mijn telefoon ligt overwegend op bureau of tafel en dan is het erg handig als ik alleen even m'n scherm aan hoef te tikken. Dat leidt mij veel minder af dan als ik dat ding telkens even op zou moeten pakken.
Goeie vraag, ja dat was zeker mogelijk geweest. Maar ik gebruik wel Android Smart Lock, dus op zich heb ik de vingerafdruksensor niet nodig om hem te unlocken als ik thuis ben.
Ik heb hem op de achterkant en vind het juist ideaal. Als ik hem uit mijn broekzak haal ligt mijn vinger eigenlijk direct al op de goede plek. Ik bedien mijn telefoon eigenlijk nooit terwijl hij op tafel ligt ofzo.
Voor mijn werk gebruik ik een Nokia 3.1 plus en die heeft de vingerafdrukscanner ook achterop. Ja het is een mega onhandige plek in de telefoonhouder op de fiets of auto maar verder bevalt het wel. Heb er ook een aan de voorzijde gehad op mijn S6 en het went snel.
Ik ben persoonlijk erg blij met de vingerafdrukscanner weer lekker op de achterkant. Voor mij persoonlijk de plek waar ik anders ook mijn vinger heb als ik mijn mobiel vast heb.

Ik heb nu zakelijk een Iphone met de scanner voorop, dat werkt ook prima, maar toch moet ik mijn duim flink in een bocht wringen om hem te unlocken. Mijn vriendin snapt aan de andere kant weer niet hoe ik mijn Pixel 2 weet te unlocken zonder te kijken. Allemaal smaak en gewenning natuurlijk, en of je van het "Apple" of het "Data-op-straat" kamp bent.

Daarnaast bestaat het natuurlijk al eventjes die scanner op de achterkant, en dan valt het algauw in de categorie achteruitgang en dus slecht en oud enzo haha.
Mijn s9 had dit ook en ik ben met je eens dat dit veel beter aanvoelde.
Ik vind de scanner in het scherm persoonlijk ook niet fijn. Maarja vooruitgang...
Nee. Die back-screen fingerprint sensor is toch een perfecte locatie. En als 'ie een klik-sensor is (ie een button) dan kan je er nog veel meer me, ook.
Ik ben erg blij met de FaceUnlock op mijn Pixel 4 XL, zou nooit meer ander willen.
Ik heb een pixel 4 en ik zou graag beide willen. Vanuit mijn zak is een vinger scanner 1000x sneller, maar vanaf een tafel opgepakt de gezicht scanner.

Maar als ik moet kiezen, ga ik voor de vinger scanner.
Idem hier. Lijkt mij vreemd als dit niet mogelijk zou zijn in een nieuwere Pixel.
Als hij nou op de zijkant zat :Y)
Ieder zijn ding I guess, maar voor mij blijft de vingerafdrukscanner op de achterkant van de telefoon de beste plek. Zeker als ik hem bijvoorbeeld uit m'n broekzak haal dan is m'n telefoon al unlocked tegen de tijd dat ik het scherm zie.
Ik vind het de perfecte plek en anders hebben ze altijd nog een goed uitgewerkte face unlock.
Het heeft 5 jaar geduurd maar eindelijk eens een Pixel zonder gedateerd uiterlijk!
Ik ben eerlijk gezegd niet echt onder de indruk van het ontwerp. Ik ken de pixel lijn niet goed. Heb wel een nexus 4 gehad. Deze had tenminste een glazen achterkant.. ik vind dit redelijk goedkoop over komen.
Ik vind een glazen achterkant misschien wel mooier als de telefoon niet in een case zit, maar verder heeft het alleen maar nadelen t.o.v. een plastic achterkant. Het gaat dus puur over uitstraling... Ik heb zelf een witte glazen Galaxy S10 Plus. Dat vind ik persoonlijk een erg mooie telefoon, maar die komt quasi nooit uit zijn case. De telefoon is veel te glad door het glas en riskeert dus te gaan vallen met brokken tot gevolg. Je ziet er dus niets van, alleen het scherm en de goedkope case. Wat heb ik daar aan?

Als je het mij nu vraagt zou ik liever een plastic telefoon hebben zonder case dan een glazen mét een case. Geen nadeel dus voor mij en gelijkgezinden.

Verder ben ik zelf altijd fan geweest van de Google line up, alleen maken ze helaas vaak erg vreemde keuzes. De Nexus 5/6P vond ik alletwee top. Deze telefoons zijn praktische toestellen, geen Bling apparaten. Benieuwd of deze Pixel goeie reviews gaat krijgen!
Eens met de gladde achterkant. De Nexus 4 is ook vaak weg gegleden van de rand van de bank.
Ik gebruikte dan ook een pouche. toestel onbeschermd wanneer deze er uit was.
Dit heeft zeker nadelen maar het gevoel tijdens het gebruik was wel beter.
Ik ben inmiddels overgestapt op een backcase door een aantal ongelukjes met een glazen achterkant.
Ik baal er van maar zou het liefst zonder doen.
Daarom dat er tegenwoordig ook mat glas wordt gebruikt zodat een telefoon niet meer glad is en het oogt nog eens mooier ook.
Heb ik nog nooit gezien, op welke telefoon zit dat?
Is dat dan weer niet gevoeliger voor vlekken en krassen?
iPhone 11 Pro heeft een matte achterkant
Ik gebruik mijn glazen telefoons altijd zonder hoesjes. Glad? Nee hoor! Zelfs niet als ze nat zijn. Ken je de truc door met je natte vinger over de rand van een glas te gaan? Je hoort dan, als je het goed doet, een mooie zuivere toon. Dat komt puur door de wrijving tussen huid en glas.

Mijn oude galaxy S7 heeft best wel een paar krasjes opgelopen, maar heel oppervlakkig. Mijn Note 10+ gebruik ik nu ook alweer een jaar zonder hoesje, zelfs onder de douche. Ik begrijp echt niet hoe mensen krassen krijgen op gorilla glass. Dan moet je wel goed je best doen hoor.

Kunststof kan mooi zijn, maar is minder krasvast dan glas. Dat ziet er na een tijdje zonder hoesje, echt niet meer uit.
Ik gok dat je zwaar in de minderheid bent, maar goed voor jou.
Gorilla glas bekrassen moeilijk? Hoezo? Gewoon zand is harder en kan die truc dus al klaren.

Dat kunsstof minder mooi is dan glas en minder krasvast, dat is zeker zo.
Ik vergeleek echter plastic met glas + een cheapo (of zelfs een "duur" van 40€) case. Iets wat de meerderheid (die ik ken of tegenkom tenminste) toch heeft.
Plastic is in bijna alles superieur aan glas.
Dus ik zou er blij mee zijn.
smaken verschillen. Ik houd van de uitstraling.
Plastic zal best breekvaster zijn maar het oog wil ook wat.
Een dacia rijdt ook. een audi doet dit ook. Weet wel welke ik liever heb...
En hoe goed blijft die uitstraling wanneer je er toch bijna altijd een hoesje om moet doen (van plastic).
Daar zijn oplossingen voor zoals een pouch. Ook al ben ik hier recentelijk van afgestapt door een achterkant die te veel sneuvelde. Ik geef je gelijk over het feit dat een plastic achterkant robuuster is maar ik vind glas mooier..
Met een pouch pak je hem ook in.
Zelfde principe, je ziet de achterkant toch niet omdat hij te fragiel is om zonder ingepakt te worden te gebruiken.
Bij gebruik en niet transport is de achterkant gewoon zichtbaar.
Pouch is puur voor transport bescherming
Ik kijk altijd naar de voorkant van mijn telefoon... wat boeit de achterkant dan? Of wil je iets laten zien aan anderen?
misschien moet je wat vaker naar de achterkant kijken. ik ben dan al snel afgeleid en kijk naar de rest van de wereld...
Wat een rare conclusie maak je daar. Ik kijk zo min mogelijk naar mijn telefoon, naar de achterkant kijken, wat totaal geen functie vervult, zorgt ervoor dat je andere dingen mist (tenzij je de achterkant gebruikt als "spiegel").
Dit zijn verschillende prijs cat.Eeen mclaren is ook compleet van plastic, zij het een duurder type plastic :)
Welke heb je dan liever? audi of mclaren.
Ik dacht dat de McLarens gemaakt zijn van grotendeels carbon fiber

Edit: Laat maar, gaat om Carbon fiber enforced plastic :)

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 21 augustus 2020 18:02]

Rete off topic: De afkorting is CFRP,
Carbon Fiber Reinforced Plastic
Als ik moest kiezen tussen plastic of glas dan kies ik liever plastic. Je hebt niet zoveel aan die luxe uitstraling als er barsten in zitten. Maar als ik echt keuzevrij was dan koos ik voor keramisch, oogt ook luxe en breekt doorgaans minder snel. Althans mijn oude Nokia had het en ging prima. Zou ook kunnen dat het een laagje over plastic was maar dat zag je echt niet.
Ben benieuwd wanneer een dacia een veel snellere motor zou hebben, en de Audi een 0.8 motortje van 0-100 in 23 seconden zou hebben... of je dan nog steeds voor die Audi zou gaan, of toch voor de Dacia :+

De Dacia vs Audi vergelijking is méér dan enkel looks namelijk ;-)
ten eerste was het een voorbeeld. Dacia kan een prima auto zijn voor iemand.
Audi is een premium merk en heeft gewoon betere looks(en bouw kwaliteit) dan een b-merk.
het was een vergelijking die iedereen wel snapt denk ik....
Perfecte vergelijking inderdaad.

Want als de auto in de garage staat, en je hebt een ster in de ruit, dan heb je 10x liever de Dacia qua herstelkosten.
Ken je de Nokia Lumia 800/900/920 lijn nog. Helemaal van plastic en toch werd het ontwerp destijds door velen geroemd.

Glas is mooi, maar kunststof hoeft niet lelijk te zijn.
Het ontwerp van deze Pixel 5 vind ik zoals alle Pixels wel enorm gedateerd ogen. Best jammer voor verder prima toestellen.
Nokia Lumia 620, afneembare achterkant die vervangen kan worden door cover
motorola g3, afneembare achterkant die vervangen kan worden door cover

Low end en beter design... Hoe kan dit?
Beide fantastische telefoons voor zeer weinig geld. Mijn schoonmoeder gebruikt de G3 nu nog met veel plezier.
Goud is mechanisch ook inferieur aan staal, denk je dat je geliefde dan liever een stalen sieraad wil hebben?
Ligt aan het doeleinde. Als dat goud elke keer wanneer het een meter valt kapot is dan gok ik staal.
Het doeleinde is een sieraad, wat wel degelijk sterk moet zijn (de reden waarom goud altijd een legering is), het oog wil ook wat. Plastic kan resistent zijn tegen klappen, maar huidige glazen modellen zijn prima bestand tegen klappen. Plastic heeft als nadeel dat je veel meer krassen krijgt en goedkoop aan voelt.
Ik heb een (speciale zwarte) ring die duurder is dan mijn trouwring.
Mijn vrouw natuurlijk niet maar dit zou wel kunnen veranderen.
Idd. Meeste mensen doen er toch een hoesje omheen. Kan alleen niet draadloos opladen dan.
Dat ook, maar plastic vind ik persoonlijk niet per direct slecht. Valt mij meer op dat de bottom bezel (de kin) vrij groot is vergeleken met andere toestellen.
plastic is ook niet slecht. Ik heb met mijn nexus 4 ooit een wesp doodgeslagen(in pouch) waarmee ik een barst in de achterkant had. Bij plastic was dit waarshijnlijk niet gebeurt.

Maar ik moet zeggen dat ik de achterkant van de nexus 4 wel super mooi vond.
Met een vliegenmepper was het ook niet gebeurd :+
Waarom sla je een wesp dood met je telefoon :Y)
Was een impulsieve reactie waar ik achteraf veel spijt van had.
Denk dat Google minder Photoshop hanteert dan Xiaomi, Huawai of Oppo.
Leuke grap, maar om hem toch serieus te beantwoorden: de toestellen heb ik natuurlijk in het echt gezien. Mijn 7 Pro uit 2019 heeft een kleinere kin.
Glazen achterkant voor een telefoon 8)7 ik heb dat nooit premium gevonden..
Wat vind je dan wel premium?
Ik vond de achterkant van de nexus 4 echt wel een mooie toevoeging...
Een zachte maar stevige en krasvrije kunstof die altijd grip geeft, ook bij gladde droge handen. Ik draag ook geen glazen schoenen. Glas rondom een telefoon heb ik nooit begrepen. Veel te kwetsbaar al heb je Gorilla Glass 5000.
Metaal is ook onhandig, want dat werkt niet met antennes. Maar een deel kunstof en deel metaal kan wel.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 21 augustus 2020 16:36]

Jij niet misschien. maar andere mensen wel weer schijnbaar.
Ik wil alleen aangeven dat smaken verschillen...
Maar 99% van de mensen met glazen achterkant doen daar een kunstof hoes erom heen.. het is dus vooral voor de show (wat ook de plank misslaat door het hoesje) en heeft geen enkel premium effect op de telefoon.

Edit: je hebt helemaal gelijk dat smaken van consumenten verschillen. Maar dit is eigenlijk geen kwestie van smaak. De telefoonfabrikanten, hun marketing machine en hun telefoon lineups hebben ons doen denken dat een glazen telefoon premium is.. maat dat is dan weer mijn mening :)

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 21 augustus 2020 16:49]

In de jaren 80 en 90 werden glazen tafels de 'premium' norm. Ik vond het maar ordinair en dat gevoel heb ik er bij telefoons ook bij. Het is dus allemaal maar gevoel. Ik doe overigens ook niet aan hoesjes en bumper cases. Dat maakt een telefoon alleen maar groter. Een telefoon is een gebruiksvoorwerp, geen sieraad. Om deze redenen heb ik inmiddels de Pixel 4a besteld. Niet duur en vooral lekker pragmatisch. Het ding heeft een relatief groot 21:9 OLED-scherm maar niet zo groot dat het niet meer handig is. Het apparaat kan vanwege de bouw tegen een stootje dus ben ik mooi weer voor 3 tot 4 jaar onder de pannen.
Qua 'Design' is er eigenlijk al een paar jaar weinig meer mogelijk. Voorkant is helemaal scherm, achterkant heeft een camera-eiland.

Maar het blijft toch fascinerend hoe geen enkele android fabrikant in staat is om net zoals Apple gelijke bezels langs het scherm te krijgen.. Er is altijd 1 zijde (en meestal de kin) die groter is...
Dat kunnen ze wel maar gaan voor minimalisme.
Apple hanteert gewoon een dikkere bezel rondom.
Nou, beter is het zeker maar mooi zeker niet.
Saai voor deze tijd en zeker niet gewaagd met dat plastic en die fingerprint sensor achterop.
Mischien kunnen ze wat goedmaken met gewaagde kleuren en stoppen met die leuke kleuren te koppelen aan bepaalde configuraties.
Ik betwijfel of dit wel de Pixel 5 is en niet gewoon de Pixel 4a 5G. Enige verschil qua uiterlijk is een extra camera en sensor. Indien het wel de Pixel 5 is dan mag ik hopen dat de prijs ongeveer de helft is van wat de Pixel 4 was. Verder is het design wel echt eenheidsworst met de 4a/4a 5G/5. Beetje zoals Apple doet met hun jaarlijkse line-up maar dan qua design een stuk minder.
Dit bedacht ik me ook net. Bij de 4a 5G zijn de geruchten dat deze een soortgelijke cameraopstelling krijgt als de Pixel 4-series. Dit lijkt me idd. eerder de 4a 5G variant te zijn ook met SD765 chip.
Als je de kleur van de powerknop bekijkt, en de post van Google zelf, dan zie je dat dit de Pixel 5 is.
Powerknop
Google banner

[Reactie gewijzigd door JWHtje op 21 augustus 2020 20:25]

ja inderdaad ze gaan toch niet pixel 4 en 5 in zelfde maand launchen met nagenoeg zelfde formaat dat slaat nergens op. Dan in ieder geval XL en meer upgrades.
Anoniem: 1330988
@rubzman24 augustus 2020 07:47
Dit artikel over de 5:
Het scherm heeft volgens informatie van de leaker een diagonaal van tussen 5,7 en 5,8 inch. De afmetingen zouden 144,7x70,4x8,1mm bedragen.
Afmetingen van de 4a: 144 x 69.4 x 8.2 mm, 5.81 inch OLED

En dit artikel: https://www.androidauthor...ixel-4a-5g-specs-1149655/

Het zou dus zomaar kunnen kloppen inderdaad.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1330988 op 24 augustus 2020 07:51]

ja thanks ik heb het gelezen, ik snap weinig van googles strategy
Ik ben zelf uiterst benieuwd naar de sensor van de main wide camera. Google heeft ontzettend goede camera software, en heeft deze over de jaren geoptimaliseerd voor de imx363 die ze sinds de Pixel 2 uit 2017 gebruiken.

Software en hardware houden elkaar in evenwicht, en er is zeker progressie geboekt in de afgelopen 3 jaar met grotere sensoren die meer licht vangen met verbeterede TDI.

Ik hoop zelf dat ze eindelijk inzetten op een modernere sensor die nog meer uit de bestaande software kan halen.
Er zijn al specificaties gelekt, het zou dit keer wéér dezelfde sensor zijn. We hebben gezien dat dat voor de Pixel niet uit maakt door de computational photography.
Tóch had ik wel wat nieuwers verwacht. Maar het lijkt er op dat Google dit keer niet voor een vlaggenschip met de allernieuwste snufjes gaat, maar met onderdelen 'die ze al kennen' bij wijze van spreken.

De grotere batterij (naar verluid 4000 mAh) is zeker welkom.

[Reactie gewijzigd door prodygee op 23 augustus 2020 11:53]

4000 mAH is zeker welkom. Wat de sensor betreft, aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant levert de huidige sensor nog steeds prachtige plaatjes.
Er gaan overigens wél geruchten over de prijs: https://twitter.com/Imjus...tatus/1293359947049250818. Staat ook in het artikel van Pricebaba.
Ik vind een 765G chipset voor 700 dollar moeilijk te verkopen als je deze bij OnePlus al vanaf 400 euro kan krijgen.
Dit gaat nog over het XL gerucht, waar dan nu weer geen sprake van lijkt te zijn... Het is nu juist weer één model met de afmetingen van de 'normale' variant.
Beste Pixel design tot nu toe. Simpel zoals de S10E.
Gelukkig valt over smaak te twisten. Ik vind het echt een 13 in een dozijn ontwerp. Ik vind het voorhoofd van m'n Pixel 4 niet alles, maar verder vind ik het echt een mooi toestel. De zwarte zijkant met de oranje powerbutton die zo lekker afsteekt tegen de witte achterkant, heerlijk. Het was ook een hele zoektocht naar een hoesje wat dat niet ging verpesten, maar het is gelukt. ^^
Ik miste in het begin m'n waterfall display, ik kwam van een s7 edge. Dat vind ik nog steeds mooier dan recht, maar qua ontwerp was het in ieder geval anders. En niet lelijk anders zoals de voorgaande pixels met die 2 vlakken aan de achterkant. Maar goed, smaak. ;)
/offtopic

Ik vind het wel prettig dat ze bij een handzaam formaat blijven, dat belooft wat voor de toekomst. :)
Vind de pixel 4 in Oranje of Wit ook een van de mooiere telefoons op dit moment. Die voorhoofd is jammer, maar de functies die t biedt (face unlock vooral) zijn t me waard.

Deze 5 lijkt eerder op een budget design (de achterkant dan)
Als de Pixel 5 even groot of nog iets smaller dan de Pixel 4a wordt ben ik verkocht.

Wat een goed nieuws dat er nog smartphones in "smartphone formaat" uitkomen ipv in tablet of e-reader formaat.
Hopelijk is de pixel 5 minstens gecertificeerd spatwaterdicht. Dat is bij de 4a helaas niet het geval.
Jammer dat de bezel aan de onderkant zo groot is in vergelijking met de rest. Lijkt net of het scherm niet in het minder ligt. Niet Pixel perfect ;)
En nog steeds lopen ze achter betreft design
Het is een render, niets officieel dus. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee