Larian Studios demonstreert gameplay van Baldur's Gate III

Het Belgische Larian Studios heeft voor het eerst gameplay getoond van zijn komende rpg Baldur's Gate III. In een presentatie van ruim een uur speelt Sven Vincke, oprichter van de studio, de game en laat hij diverse aspecten zien.

Vincke demonstreerde de gameplay tijdens gamebeurs PAX East. De sessie werd via YouTube live uitgezonden en is in zijn geheel terug te kijken. De oprichter van Larian Studios bevestigt dat de game over een aantal maanden uitkomt via Steam Early Access. Wanneer dat precies zal zijn, is echter nog niet bekend.

Baldur's Gate III werd vorig jaar tijdens de E3 aangekondigd. Toen werd er een trailer getoond, maar daar zaten geen gameplaybeelden in. Nu is voor het eerst de spelwereld te zien. De game is aangekondigd voor de pc en Stadia. In een interview met Eurogamer zegt de producent van de game dat de huidige consoles niet krachtig genoeg zijn om het spel te draaien.

De rpg wordt de grootste game van de studio tot nu toe. De studio moest verdrievoudigen in omvang om het spel te maken. Larian Studios heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in omvangrijke rpg's en werd bekend met zijn Divinity-serie. De meest recente rpg van de studio is Divinity: Original Sin 2.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

28-02-2020 • 10:11

67 Linkedin

Reacties (67)

67
66
45
18
1
19
Wijzig sortering
Als een fan van Divinity een dungeon master in 2 5e DnD campaigns en iemand dit Baldur's gate pas laat voor een uur of 15 gespeeld heeft:

Ik snap werkelijk niet waarom ze dit zo hebben gemaakt. Ik kijk met veel plezier uit naar een Larian made DnD based RPG in the Forgotten Realms. Maar had er gewoon een nieuwe IP van gemaakt. Dit lijkt toch echt te weinig op Baldur's Gate. Zoals half Reddit ook heeft opgemerkt, als ze dit gewoon 'tentacles over Waterdeep 1' of whatever hadden genoemd was iedereen blij geweest.

Pillars of Eternity had zijn flaws maar ik had 10 keer liever gezien dat Obsidian een poging had gedaan met voldoende budget een Baldur's gate 3 te maken.

Behalve de stijl weet ik het als DnDer nog niet helemaal met de gameplay opties. Dat Sven continue jump en throw gebruikte in gevechten deed toch een klein beetje pijn. Zoiets paste prima in een divinity game met een iets lichtere en cartoony stijl. Baldur's Gate mag van mij toch iets meer realisme. In welk gevecht is het logisch dat schoenen gooien een logischere optie is met goede raakkans en schade dan schieten met je boog. En hoezo kun je uit stilstand 20 meter ver springen EN geen attack of opportunity krijgen?
Ik vind dit wel fijn als niet-DnD geek. Lullig voor de RPGCodex types maar ik ben wel blij dat het meer divinity dan DnD is qua systeem. Ik vond het ook raar voor Larian om van een modern systeem naar diepe, ingewikkelde DnD regels te gaan. Een lichter, toegankelijker systeem vind ik fijner in een RPG.

Ben het wel met je eens dat ze dan de boel niet Baldurs Gate hadden moeten noemen maarja, in games zijn IPs nooit veilig.

Heb ook zin om de nerdrage op RPGCodex te lezen.
Ik geniet ook wel van de nerdrage hoor en voor mij overheerst gewoon wel het zin hebben in een nieuwe RPG.

Ik denk trouwens dat je wat overschat hoe diep en ingewikkeld DnD tegenwoordig is. Juist de stroomlijning die Wizards of the Coast heeft doorgevoerd met de vijfde editie heeft de tabletop een enorme boost gegeven. Ik ken bordspellen die beduidend meer uitleg vergen dan het spelen van DnD op dit moment en het is er echt heerlijk toegangkelijk van geworden.

Alleen dat al maakte dat BG:3 nooit hetzelfde zou worden als 1 en 2. Dat ze echter zo dicht tegen Divinity zijn gaan aanschurken maakt het gewoon een rare keuze om het Baldur's Gate te noemen.
Het zou fijn zijn als ze naast de toegankelijkere mode ook een hardcore DnD mode zouden toevoegen. Dat is win-win, dan kunnen de boze keyboard [insert (DnD) class/race]'s zich daar druk over maken en de meer casual speler alsnog genieten van de game zonder dat die volledig wordt afgeschreven omdat het niet 'true' genoeg is aan het boekje ;)
Veel werk voor een te kleine groep. Dat is niet interessant.

Laat die boze groep maar lekker achterblijven met iets als AD&D, als ze die complexiteit zo fijn vinden.
Inderdaad ik zou me niet druk maken om diegene die wensen 20 jaar oude gameplay te repliceren.
Ja maar iets gooien en wegspringen zijn toch gewoon standaard acties?
Ik heb tijdens het D&D'en wel meerdere keren gewoon een random object gegooid in de hoop dat het hard zou aankomen. Of een tapijt over iemand's hoofd mikken.

Verder: er werd gezegd dat ze nog serieus aan het tweaken zijn. Geef het nog even.
Ja je hebt misschien wel een punt en ik ben wat harsh. In vergelijking met old skool Baldur's Gate komt het gewoon wat lichtvoeting over.
We hebben echt amper iets gezien, wat intro en basic combat mogelijkheden.
Bv niks van roleplaying (hij skipte de interessante dialoog opties), dus ik geef het wat tijd.

Ben het wel eens dat het een eigen smoel mag hebben. Maar blijkbaar gebruiken ze (voorlopig?) een deel assets van D:OS2. Hopelijk dus maar voorlopig :)
Ik snap werkelijk niet waarom ze dit zo hebben gemaakt. Ik kijk met veel plezier uit naar een Larian made DnD based RPG in the Forgotten Realms. Maar had er gewoon een nieuwe IP van gemaakt. Dit lijkt toch echt te weinig op Baldur's Gate. Zoals half Reddit ook heeft opgemerkt, als ze dit gewoon 'tentacles over Waterdeep 1' of whatever hadden genoemd was iedereen blij geweest.
Ik zie niet in waarom deze game een andere naam zou moeten hebben, Baldur's Gate I & II zijn tenslotte ook computer games gebasseerd op de DnD ruleset (ADnD 2nd edition), maar semi-turn-based. De naam van de games verwijzen natuurlijk de stad. Baldur's Gate (III), is ook een video game gebasseerd op de DnD ruleset, 5e dit maal, en volledig turn-based, die zich weerom in en rond de stad Baldur's Gate afspeelt.

Mijn eerste reactie was ook, "dit lijkt wel heel hard op D:OS2", maar op zich is dit geen issue want D:OS2 is een game die heel hard aan leunt bij de tabletop RPG ervaring, en dus volledig logisch dat een nieuwe DnD game hier zal op lijken.

Het lijkt me helemaal logisch dat WotC voor Larian heeft gekozen gezien hoe weinig er moet veranderen aan een Larian game om een DnD game te zijn.
bedankt voor je vermelding dat het turn based,wist ik nog niet en dan hoef ik er verder ook geen tijd meer in te steken.
Ik speel enkel real time RPG
Volgens mij bedoelt hij 'turn based' op een andere manier dan jij denkt.
Edit, na de video gezien te hebben: het is inderdaad wel echt turn based. Ziet er goed uit!

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 28 februari 2020 20:13]

Dat is simpelweg hoe DnD 5th werkt. Dat is de ruleset die ze volgen.
...Jezus, dit voelt als Divinity: Original Sin 3, en not in a good way. Ik ben gigantisch fan van Baldur's Gate 2, is 1 van mijn top 10 aller tijden, maar dit voelt niet als Baldur's Gate 3...Ik hoop echt dat het nog veel gaat veranderen gedurende Early Access, en een slecht spel zal het vast niet worden, maar ik wil geen OS3, ik wil BG3...en this isn't that yet. We blijven hopen...Want OS2 heb ik nooit kunnen uitspelen door hun keuzes in de gameplay. Dat is gezegd: elk gevecht is high stakes, en zul je vaak zelfs verliezen als je niet super serieus speelt de hele tijd, en zelfs het gevecht al KENT door te reloaden en je start positie te verbeteren, want positie is veel te belangrijk...is me veel te stressvol om zo constant te spelen buiten baasgevechten en zo, en kost ook teveel tijd om iedereen constant te micro managen. Ik hoop hoop dus echt dat dit minder dat wordt, maar ik vrees ervoor als ik dit zie, en dat zou me HEEL triestig maken...
Je kunt OS2 ook gewoon prima op normal of casual spelen als 't te moeilijk is. Dan valt het allemaal ook wel weer mee.
Ik speelde op normal, zoals ik altijd doe. En er moet ook uitdaging zijn, alleen niet constant en niet dat je zelfs wipet omdat de vijand de boel doet ontploffen onder je in een ambush voor je ooit maar kan reageren... Hoe vaak ik al niet moest reloaden in dat spel...
Ik had dat heel even op het begin, maar het werd al snel makkelijker. Dit is wel een beetje het genre. Kijk bijv. Eens naar fallout 1 en 2 daar kun je heel makkelijk gedood worden als je de verkeerde kant op reist of mensen beledigd.
Als je alleen de gameplay beelden kijkt en niet weet om welke game die gameplay gaat dan weet ik bijna zeker dat iedereen DOS3 zegt en absoluut niet Baldurs gate.
Ik heb zowel BG als BG2 bij release gespeeld en dit lijkt er totaal niet op.

Zie het er goed uit ?
Ja, absoluut maar de game had net zo goed "Return of the Tentacles" kunnen heten :)

[Reactie gewijzigd door Iusedto op 28 februari 2020 11:49]

Het ziet persoonlijk een beetje uit als DOS2 meets BG2. Iets minder cartoony dan DOS (personages, dungeon) maar veel zonniger dan BG2.
Het zou al veel verschil maken moesten ze de buitenlocaties een wat minder tropical islands kleurenpakket geven en wat meer een "de wereld is rot en smerig" vibe.

Het grootste minpunt aan de oude D&D games vind ik het magic systeem van spells memorizen: door verplicht op voorhand een kleine selectie van spells te moeten memorizeren, gebruik je telkens dezelfde kleine subset van algemeen inzetbare spells, gezien je niet op voorhand weet wat je zal nodig hebben.
Hopelijk werkt D&D5 met een meer flexibel systeem van magic points of iets dergelijks?
Het grootste minpunt aan de oude D&D games vind ik het magic systeem van spells memorizen
...
Hopelijk werkt D&D5 met een meer flexibel systeem van magic points of iets dergelijks?
DnD 5e spellcasting is afhankelijk van de class die je kiest. Maar met 'magic points' werkt het niet.
Zo kan een cleric behoorlijk wat spells "preparen" en bepalen spell slots hoeveel en van welke level je ze kan casten.
Een warlock werkt weer heel anders.
Ik zelf vind het een heel leuk systeem.
Ik niet. DOS is veel kleuriger en veel cartoonachtiger. Ik vind er juist een groot verschil in zitten. En ik ben blij dat ze de 'vloer is lava' concept wat afgezwakt hebben want dat vond ik het meest vervelende aan DOS.
Ik vind het altijd mooi om te zien hoe gepassioneerd Larian is over hun games. Altijd als je Swen hoort praten dan voelt het altijd heel vertrouwelijk. Heb toendertijd ook hun vlogs gevolgd rondom Divinity Original Sin 2 en die waren altijd erg inform(eel)atief en dat maakte me toch wat meer fan van ze.

Ben heel benieuwd hoe Baldur's Gate gaat zijn als het uitkomt. Ziet er nu in ieder geval al steady uit!
Sinds de trailer van de E3 was ik al nieuwsgierig hoe BG3 zou uit pakken. Alleen al de trailer was heerlijk gruwelijk, ceremorphose zag er nog veel verschrikkelijker uit als dat ik me ooit had voorgesteld.

De kritieken die ik hier lees vind ik jammer, in die zin dat Baldur's Gate als titel nooit een weerspiegeling is geweest van dat gene wat er in het spel plaats vond, eerder is het een hoofdstuk uit de geschiedenis boeken van de regio. zo speelde het spel ook. Dat geld voor al die titels die destijds door BlackIsle werden gemaakt, Icewind dale, Neverwinter nights en Planescape: Torment. Allemaal verwijzingen naar de regio waar het verhaal plaatsvond.

Ik snap de kritieken wel maar ik ben het er niet mee eens. Nee het is niet als vroeger, gelukkig maar zou ik haast zeggen. Het verhaal hier lijkt me prachtig en spannend. Er is een verduistering gaande en alle volken zullen tot vee en slaven gemaakt worden. Er staat een hoop op het spel.

Wat gameplay betreft vind ik het tof dat je als speler van een computerspel in de gelegenheid word geteld om net zo dwaas te spelen, als dat je dat op een late zaterdag avond met vrienden aan tafel zou doen. De DM met zijn handen in het haar, terwijl je zojuist je krijger als wanhoopsdaad je schoenen had uitgetrokken in de hoop dat lucht de vijand zou verdrijven. "Rol maar een saving throw" lol.

Ik kijk uit naar de release :)
Kan niet wachten :) En voor iedereen die gaat lopen zeiken op het turnbased combatsysteem wil ik alsjeblieft vragen om gewoon blij te zijn dat een studio als Larian Baldur's Gate nieuw leven inroept.

[Reactie gewijzigd door killamonkey op 28 februari 2020 10:21]

Bij een naam heb je bepaalde verwachtingen, en als een spel de naam Baldur's Gate krijgt verwacht ik niet een spel dat er bijna precies zo uitziet en speelt als een andere serie van de zelfde ontwikkelaar.

Zelf als je de combat en mechanics en graphics volledig negeert lijkt BG3 zover ik gezien heb in de verste verte niet op BG1 of BG2. Baldur's Gate was een heel persoonlijk verhaal, niet een verhaal over de wereld redden en vechten tegen een monster invasie.

Natuurlijk is bijna 20 jaar tussen BG2 en BG3 erg lang voor een computer spel, en wordt het spel door andere mensen gemaakt. Dus ik had geen BG3 verwacht in de stijl van BG2, maar ik had ook zeer zeker geen DOS3 verwacht. Als Larian gewoon een DOS3 wilde maken, dan hadden ze wat mij betreft het spel beter DOS3 kunnen noemen.
Bij een naam heb je bepaalde verwachtingen, en als een spel de naam Baldur's Gate krijgt verwacht ik niet een spel dat er bijna precies zo uitziet en speelt als een andere serie van de zelfde ontwikkelaar.

<snip>

Baldur's Gate was een heel persoonlijk verhaal, niet een verhaal over de wereld redden en vechten tegen een monster invasie.
Ik denk dat (te) veel mensen hun eigen conclusies hebben getrokken over wat BG wel en niet is, nog eens verstoord door een game ervaring die 20 jaar geleden erg top was.

In BG1 redde je de Sword Coast (toch niet een een klein stukje gebied in FG). Overall probeer je tegen te gaan dat Bhaal (really evil god) weer 'tot leven' wordt gewekt en in het laatste deel probeer je tegen iemand te vechten die de nieuwe Goddess of Murder wil worden. Dat zijn allemaal behoorlijke epic story arcs.

Daarnaast zagen Icewind Dale en Planescape: Torment er net zo uit als BG... Terwijl daar toch een heel ander type verhaal zou worden verteld.

Pillars of Eternity heeft wellicht meer de visuele stijl van de oude Infinity Engine, maar dat trekt toch een stuk minder groot publiek aan. PoE had na een jaar iets van 750.000 sales, waarvan 10% al tijdens de KS gebeurde. Original Sin deed in nog geen anderhalve maand meer dan 500.000 sales, waarvan minder dan 4% via KS kwamen. OS2 deed het nog veel beter dan dat en extreem veel beter dan PoE2. Daarmee is imho een stijl als dia van OS populairder dan die van PoE en imho een juiste keuze van WotC.

We hebben ook heel weinig nog gezien van de verhaal lijn. BG1 begon ook met scripted combat (waar je niets kon doen), een paar companions vinden en dan combat met Gibberlings... Hoeveel anders is dat dan wat we nu hebben gezien, in super alpha? Een hoop werkt nog niet, een hoop zit er nog niet in, men is het nog niet geheel eens over verschillende zaken, etc. En hoeveel persoonlijker dan "Er zitten enge monstertjes aan mijn brein te knagen, GET THEM OUT!"? Persoonlijk hebben we nu eindelijk gameplay gezien (jay!), maar er is imho nog helemaal niets concluderends te trekken uit wat we hebben gezien.
Dan heb je geen realistische verwachtingen, sorry.

Je kan niet verwachten dat een ándere studio 20 jaar na dato een spel uitbrengt wat als twee druppels lijkt op zijn voorganger.
Bovendien weten we hoe de games van Larian er uit zien. En die games zijn zeer goed ontvangen en hebben goede game mechanics. Het zou zeer onverstandig zijn om daar géén gebruik van te maken.

De verhaallijn uit de BG serie had inderdaad een persoonlijk karakter. Gelukkig weten we nog véél te weinig over het verhaal van BG3 om daar een oordeel over te vellen ;)
"Dus ik had geen BG3 verwacht in de stijl van BG2".....
Als je daar uit haalt "een spel uitbrengt wat als twee druppels lijkt op zijn voorganger" heb je niet heel goed gelezen.

Ik ben zelf niet erg onder de indruk van de game mechanics van DOS2. Alle gevechten zijn enorm "gimmicky", en draaien vaker dan niet uit op enorme vuurzeeën.

En ik kan prima een oordeel vellen over het deel van het verhaal wat we tot nu toe gezien hebben. Daarnaast staat Larian niet bekend om zijn sterke verhalen. Dus erg veel credits hebben ze wat dat betreft niet.
DOS2 was met de enhanced edition al wel beter, maar die vuurzeeën was inderdaad niet echt top. Bij tweede playthrough een lading mods aangeslingerd waardoor we 2 mensen in party hadden die vooral water/ice oppervlakten gebruiken en toen was alle combat echt stukken leuker. Met vuur (en poison wat toch na 1 turn veranderd in vuur) verpest je het vooral voor de melee based characters en haal je echt alle dynamiek er uit. Wie dat gevecht met alle necrofire op die toren heeft bedacht heeft zich hopelijk achter de oren gekrabd
Baldurs Gate is naar mijn weten toch altijd al turn-based geweest? Dan vraag ik mij af waarom men zou zeuren. 8)7
Technisch gezien niet, maar iedereen speelde Baldur's Gate wel als een turn-based game (pauzeer tussen iedere actie zodra de cooldown van een skill/partymember is), dus de stap naar echte turn-based combat is niet bepaald wereldschokkend.
Turn based is vooral bij RPG's een beetje uit gratie geraakt bij de wat meer casual speler. Games zoals Diablo, Mass effect, Dragon Age en andere hebben laten zien dat het ook met wat meer flair en real time actie kan.

Neemt niet weg dat er voor turn-based ook nog een hele grote groep is die het graag speelt! Maar dit zorgt er dus wel voor dat er een verschil is van verwachtingen bij beide groepen.
Turn based is vooral bij RPG's een beetje uit gratie geraakt bij de wat meer casual speler. Games zoals Diablo, Mass effect, Dragon Age en andere hebben laten zien dat het ook met wat meer flair en real time actie kan.
Correct.

Ik ben echt turn-based fanaat, maar Diablo 1 en 2 lieten zien hoe heerlijk real time kan zijn.
Turn-based, indien goed uitgewerkt, kan echter tactiek weer naar een totaal ander niveau brengen. En daar zijn die gasten van Larian verdomde goed in. De systemen spreken mij immens aan. Ben alleen niet kapot van de artstyle. Blijft ietwat generiek. Ik vind dat Pillars of Eternity dan iets meer karakter heeft.

En dan is de vraag hoe Diablo 4 uitpakt, want bij 3 ging het voor mij helemaal mis. Veel te makkelijk, bij eerste playthrough was een element als 'resistance' bijna niet bestaand. Ik vloog door die game heen en weet niet eens meer over ik bij Diablo nog een aantal keer dood ging of niet.
Bij Diablo 1 werd ik al zenuwachtig van 10 maffe bokkenpoten met pijl en boog. Zo kwetsbaar. Zo high stakes, want je moest ook echt terug die dungeon in om je spullen op te halen. En zonder spullen wat je nog een stuk kwetsbaarder.

Zou gaaf zijn als Baldur's Gate 3 dit genre nog wat populairder kan maken, maar ik hoop echt dat ze de game visueel nog wat meer uitgesproken neer kunnen zetten.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 28 februari 2020 15:34]

Diablo vind ik een rare vergelijking. Dat is een action rpg waarbij je wordt aangevallen door soms tientallen vijanden.

In pen and paper DnD, waar baldur's gate opgebaseerd is, kan je ook hele grote groepen tegen komen maar dan gebruik je sneak of charisma om gevechten te voorkomen want die kan je niet overleven.

Maw, ander soort spel
Ik reageer op @Vulcanic die real time aanhaalt. Diablo is daar een zeer goed voorbeeld van. Thats it.
Zelf ben ik ook geen groot fan van turned based games, Hoewel dat bij games die je gewoon casual kan doen, zoals een Pokémon, ik dat een stuk minder erg vind. Terwijl bij games als XCOM ik dat een stuk minder vindt.
Ik vond dragon age origins hier een goede middenweg voor. Ben daardoor ook terug meer turnbased games gaan spelen.
Niet echt. Het was realtime, met de optie om op elk moment de actie stil te zetten, en zo commando's te geven.
BG 1/2 is erg lang geleden voor me, maar een party besturen zonder 'pauze'/turnbased is niet te doen voor een mens. Er zat zelfs een auto-pause functie in de BG serie...

Persoonlijk kom ik van de nog oudere D&D games van SSI zoals Champions of Krynn. Als ik dergelijke turnbased gameplay vergelijk met wat ik hier zie, zit daar een wereld van verschil in!
Het onderliggende combat system in BGI en BGII is wel turn-based. Daarom staan karakters met weinig attacks per round soms secondenlang niks te doen.

Maar dat is grotendeels verborgen voor de speler. Doordat de engine het afhandelt kan er veel meer parallel worden gedaan, i.p.v. dat je als speler expliciet door een beurt hoeft te gaan.

Dus qua spelerervaring ligt het inderdaad een stuk dichter bij realtime dan turnbased.
Nee de infinity engine werkte in de achtergrond turn based. Het gros van de slagen/schoten die je zag gebeuren waren zelfs nep.
Met combat log op meest uitgebreid zie je ook wanneer turns beginnen.

Zelfs buiten combat liepen de turns door (bijv. te zien aan regeneration equipment).
Nee, het was altijd turn based, DnD is altijd turn based.
Je kon die turns alleen automatisch laten runnen en je karakters bleven de standaard attack herhalen, zodat je niet elke turn met de hand hoefde te doen. Maar je zag de hele lijst aan beurten langs scrollen.
Van wat ik begreep is turnbased of het realtime systeem van BG 1 en 2 een keuze in BG 3.

Zelf vind ik turn-based geweldig, omdat spelers zonder goede reflexen zo ook een kans krijgen. Keuze is natuurlijk beter. :)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 februari 2020 10:29]

BG3 is alleen maar turn based. Persoonlijk vind ik dat jammer en reden waarom ik deze over sla.
BG1 en 2 hadden geen realtime systeem, maar een doorlopend turn based systeem dat je kon pauzeren. Gaf je geen commando dan werd een default actie (attack) uitgevoerd. Zonder pauze waren sommige gevechten niet te doen (op level).
Ik ben gewoon blij dat er nog een studio is die de ziel van kwaliteit cRPGs weet te houden.

BioWare is allang creatief dood helaas(thanks EA)
Normaliter krijg ik jeuk van turnbased spellen, maar Divinity: Original Sin 2 is gewoon geweldig.
Normaliter krijg ik jeuk van turnbased spellen, maar Divinity: Original Sin 2 is gewoon geweldig.
Geef mij maar tile-based turnbased combat zoals Banner Saga of realtime combat die sterk leunt om cycles; zoals Pillars of Eternity. Ik vind de vrijheid die de spelwereld/levels geeft in Divinity niet passen bij turnbased combat. Het combat systeem is heel dynamisch en fluide; nu dus ook weer (wat tof is).
Als je me had verteld dat dit de gameplay van Divinity: Original Sin 3 is dan had ik je geloofd. Beetje meer eigen identiteit voor BG3 kan geen kwaad.
Schijnbaar zijn een groot deel van de assets direct overgenomen vanuit DoS2. Ze gaan dit nog veranderen dus dan zal het meer een eigen smoel krijgen denk ik ;)
Waar heb je deze informatie vandaan?

"Ze gaan dit nog veranderen"
Dat is een gedachten dat velen hebben waaronder ik ook.
Dit is pre-alpha footage, everything can be subject to change.
Als je me had verteld dat dit de gameplay van Divinity: Original Sin 3 is dan had ik je geloofd. Beetje meer eigen identiteit voor BG3 kan geen kwaad.
Dat is wel exact wat ik mis inderdaad. En het enige wat mij tot dusver heeft weerhouden om zoveel uur in Divinity te steken. De ietwat generieke arstyle.

Het heeft gewoon niet zo heel veel karakter. Persoonlijk vind ik het 'slankere' en 'sierlijke' design van Pillars, maar ook Diablo 1 en 2 tov dit iets meer 'clunky' design, veel beter passen. Dit was bij Diablo 3 ook wel een flinke turnoff. Maar goed, smaak enzo.
Wow! Ze hebben zelfs een Nautiloid van stapel gehaald!
Dat dacht ik ook! Spelljammer baby!
Ik hoop wel dat de interface meer eigen gaat worden. Nu is het nog wel erg Divinity 2.5.
Daarnaast mogen de dialogen veel scherper en meer uitgesproken.

Maar ik vertrouw in Larian dat het een topper gaat worden.
Mee eens, hoewel ik hier heel erg naar uitkijk en de cutscenes / en storytelling er enorm goed uitzien ben ik nog erg voorzichtig positief. De effecten zien er zeker goed uit maar het mag van mij nog net iets "bolder" (zie de kickstarter van de nieuwe pathfinder, dat soort spell effects).

Waar ik tot dusver nog niet erg positief over ben echter is dat het nu gewoon teveel op Original Sin 2/3 lijkt. Ja, dit was een super game maar dan nog wil je wat nieuws. Als ik niet zou weten dat dit een Baldur's Gate game zou worden had ik daar op gegokt. Begrijp me niet verkeerd, het ziet er enorm gaaf uit en we hebben pas een klein deel gezien maar het lijkt gewoon erg veel op die game en dat vind ik jammer. Ik had op zijn minst wat meer wijzigingen in de interface verwacht en unieke textures. De loot menu's zien er hetzelfde uit, de line-of-sight visual ziet er precies hetzelfde uit, de interactie visuals zien er precies hetzelfde uit, de jump animation ziet er grotendeels hetzelfde uit etc.

Ja, het is een pre-alpha, ik weet het. We gaan zien of bovenstaande uiteindelijk loos commentaar was of dat het er "as-is" in release in komt te zitten.

Ik heb ook enorm veel vertrouwen in Larian dus voor nu ga ik er voorzichtig vanuit dat het goedkomt. Als je bezorgdheden niet benoemt kunnen ze er ook niks mee doen :)
Interface is wel bewezen effectief. Maar een eigen smoel mag het zeker wel krijgen.
Zo, da's wel een titel waar ik naar uit kijk! :9~

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee