Divinity: Original Sin 2 komt naar de iPad

Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition komt naar de iPad. De game is getoond tijdens Apples Worldwide Developers Conference in het kader van graphics debugging op het platform. Het is het tweede mobiele platform waarop de game verschijnt.

CNET schrijft dat Larian bezig is met het toevoegen van touchscreenbediening, een nieuwe interface en ondersteuning voor controllers. Wanneer de game moet verschijnen, is niet bekend. Bij CNET zegt Larian dat de port 'nog lang niet klaar is', maar in de bekendmaking vanuit Apple wordt gezegd dat de game 'binnenkort' naar de iPad komt.

De iPad is het tweede mobiele platform waar de game op zou verschijnen, na de Nintendo Switch. De game is echter ook al op mobiele apparaten te spelen via GeForce NOW, maar dat gaat om streaming en niet een daadwerkelijke port. De game is verder verkrijgbaar voor Windows, PS4, Xbox One en macOS. De oorspronkelijke release was in 2017.

Divinity: Original Sin 2 is een role-playing game met een fantasy-thema. Spelers banen zich een weg door de wereld en het verhaal in hun eentje of met maximaal drie anderen in een party. Het spel heeft een 'isometrisch' perspectief en de gevechten zijn turn-based. De studio werkt verder aan een nieuwe Baldur's Gate.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

28-06-2020 • 11:44

65 Linkedin

Lees meer

Reacties (66)

66
61
23
0
0
29
Wijzig sortering
Ik zou het meer toejuichen als het voor Android tablets uitkomt.
Het spel speel ik al veel op PC, maar zou leuk zijn om op tablet te spelen, en dan bij vrienden thuis in Co-Op, zou helemaal tof zijn als alle versies cross-platform zijn.
Inderdaad. Als een Android tablet gebruiker moet ik vaststellen dat best wat apps niet geoptimaliseerd zijn voor grote schermen, en sommigen wel, maar dan eigenlijk minder handig werken dan hun smartphone versies.

Ik vrees dat Android Tablet hetzelfde lot als Windows Phone beschoren is. 'niet voldoende OEM partners die hardware maken' -> 'niet genoeg gebruikers' -> 'niet genoeg apps ondersteuning' -> 'niet genoeg OEM partners' en repeat.
Er bestaat nog een Waterkansjes nu dat Google weer meer aandacht aan Android TV besteed, er ook weer wat meer tablets aandacht krijgen.

Ik wil echt niet het Apple ecosysteem in huis halen voor een tablet.
Dat hoeft ook niet. Ik ben begonnen met Android, heb alles via Gmail en Google accounts en zit ook 100% in het Apple systeem nu. Maar wel met m’n Google accounts en mail en kalender.
Ik heb geen zin om aangekocht apps van Android opnieuw te kopen omdat ik een tablet heb waarop ik hetzelfde wil doen als mijn smartphone met gewoon wat meer screen real-estate.
Laat staan dat ik ook nog eens een Apple account moet aanmaken en daar niets mee doen, 2 verschillende OS moet kennen (niet dat het niet kan, maar ik wil dit niet), 'dezelfde' apps die verschillend werken afhankelijk van welk toestel waarmee ik het gebruik.

Ik kom al van WindowsPhone, met heel mijn 'digitale inboedel' bij MS, ben dan verplicht geweest om naar Android en Google te gaan, en hierbij al gemerkt dat je echt niet rond het ecosysteem van die mobile OS leverancier kan werken (iPhones zijn gewoon onnozel duur, dus dat is toen geen optie gebleken). Om dus dan nog eens Apple erbij te nemen voor een tablet, dat lijkt me niet optimaal.
Dat is een keuze. Technisch kan het prima. Dat van die aangekochte apps is valide en inderdaad erg irritant...
Mwa, dat valt mee, heb nu al een aantal games op mijn Android staan die het echt heel goed doen.
Maar inderdaad hoor, optimalisatie van apps op Android zijn nog niet je van het te noemen.
Android tablets zijn toch op een handje vol na dood?
Als ik op Pricewatch kijk kom ik bijna 500 modellen tegen, dat zullen er in het wild nog veel meer zijn. Het issue is niet dat er geen Android Tablets zijn, het issue is dat er zoveel zijn en dat de markt zo versnipperd is.

Op iPadOS is dat gewoon veel makkelijker er is al een goede x86 MacOS poort en straks met een versie voor iPadOS is Larian ook meteen al klaar voor het ARM 'platform' waar Apple naartoe gaat overstappen. Dat is meer vliegen in een klap...
Voor pc lijkt dat toch geen probleem te vormen dat er miljoenen mogelijke combinaties van hardware bestaat?
Het huidige Android tablet platform kan je beter vergelijken met de PC van ~30 jaar geleden. Waarbij menig game alleen maar werkte met een heel specifieke combinatie van hardware, voornamelijk Intel CPUs en dan een specifieke videokaart (3dfx Voodoo). Toen der tijd had je heel veel kloon producten die soms wel werkte, maar meestal uiteindelijk toch niet. Waarom denk je dat in de jaren tachtig de C64/MSX en later de Amiga 500 zo populair waren? Die waren beter geschikt om games te draaien dan de PC van toen... Ik kan me nog een 2D zwart/wit versie van Prince of Persia herinneren voor de PC...

Nu zie je al vlot dat bv. een Nvidia kaart bijna 10 jaar support krijgt. Bij Android devices mag je al blij zijn als het meer dan 2 jaar is...
Totaal niet te vergelijken. Op PC word er meerdere keren per maand GPU drivers uitgebracht voor betere ondersteuning en (bug)fixes voor de laatste games (of oude met regressions).

Op android lig het er maar net aan welke antieke firmware-blob de vendor er op heeft gegooid en moet je al blij zijn als je als gebruiker uberhaupt beveiligings updates krijg. Verantwoordelijkheid dat een game op een bepaald type hardware(,firmware en Android versie) werkt word volledig bij de game-developer weggelegd. Dus het niet zo gek dat ze bij een grootschalige en grafisch zware game liever die moeite in een IOS versie steken.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 28 juni 2020 14:45]

4 jaar bij Samsung, waarvan 2 jaar maandelijks...
Het is ook niet dat de Android updates optimalisaties bevatten voor specifieke apps, dus die vergelijking gaat niet op. Als er iets wordt gedaan voor specieke apps, is dat doorgaans een OS api die niet doet wat ie hoort te doen, en dus gewoon een bugfix is, wat niets met GPU, performance, formfactor of optimalisaties te maken heeft.

Sidenote, de reden waarom er op PC zoveel drivers moeten uitgebracht worden is dat deze met spaghetti aan elkaar hangen. Het feit dan een GPU chip fabrikant specialiseerde code in zijn driver per game moet steken, spreek boekdelen.
Sidenote, de reden waarom er op PC zoveel drivers moeten uitgebracht worden is dat deze met spaghetti aan elkaar hangen.
Misschien kan Nvidia en AMD beter opgeschaalde ARM Mali GPU's gaan verkopen, hoeven ze nooit meer nieuwe drivers te schrijven; één keer die firmware blob naar x86_64 porten en kunnen ze hun hele driverteam ontslaan. :+

Maarja, mooi verhaal, maar als het allemaal zo lekker werkte op Android hadden ze het daar wel op uitgebracht. 8)7

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 28 juni 2020 15:03]

Klopt, en zo belachelijk veel verschillende soorten en groottes dat er tóch niet voor te optimaliseren valt. En hoofdzakelijk antieke Android versies met alle ellende van dien.
Oh, en waarom zou dat niet kunnen? Goed gemaakte websites hebben dat al jaren onder de knie met Adaptive UI.
Omdat er een groot verschil zit tussen optimalisatie voor UI en onder-de-motorkap performance. Responsive design zal de moeite niet zijn, nee.
De hardware die voor de performance moet zorgen is dezelfde bij Android tablets en Smartphones. Wat valt daar apart voor te optimaliseren? Dit zijn gewoon 1-1 dezelfde SOCs, dezeflde storage chips, dezelfde memory modules, etc...

[Reactie gewijzigd door laibalion op 28 juni 2020 14:11]

Daarbij is Android easy te piraten met illegale .apk downloads. De app economy is daardoor volledig ingestort op Android. De hoeveelheid omzet uit iOS is gigantisch vergeleken met Android, terwijl Android qua userbase veel groter is dan iOS. Geen betalende afzetmarkt = geen investering.
Je hoeft je iPhone enkel te jailrooten en dan kun je ook met illegale IPA's aan de slag.
Er zit niet echt een verschil in met Android, behalve dat het bij iPhone lastiger wordt gemaakt.
Alleen doet bijna niemand dat meer, omdat het onhandig is en weinig toevoegt. Los daarvan; op Android kun je out-of-the box pirated apk’s draaien. En dat zie je dus in de omzet per ios gebruiker vs android gebruiker.
From a revenue standpoint, it’s evident which platform outperforms the other. It’s a well-known fact that iOS apps make more money. The App Store generates about 80% more revenue than the Google Play Store. In fact, Flurry recently found that Android apps generate only 24% of the revenue generated by iOS.
https://www.business2comm...-platform-choose-02036916

iOS heeft +_ 25% marktaandeel, Android +_ 75%.

https://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/worldwide

Dus Android genereerd met 3 x zoveel gebruikers 4 x minder omzet. Dat is een Factor 12! per gebruiker.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 29 juni 2020 12:15]

Zal vast niet heel veel veranderd zijn, maar je haalt er een link bij van 3 jaar geleden, als je dan toch iets wilt aantonen kom dan iig met relevante data

https://www.gizchina.com/...enue-exceed-23-4-billion/

Is geen 80% zo snel uit me hoofd

[Reactie gewijzigd door Sinester op 29 juni 2020 12:57]

64% van de omzet is dat inmiddels dan. Het punt blijft.
en die van mij ook, als je informatie verspreid op internet en zeker hier op Tweakers, zorg dan dat het klopt wat je neerzet

80% of 64% is nogal een verschil, en blijkbaar groeit het bij Google toch harder op dit moment
zo wordt je verhaal toch opeens een stuk anders
Resteert nog steeds een factor 6.
Ja want een website is hetzelfde als een game die nogal wat performance vraagt..
Zoals ik mijn andere comment, de performance op android is agnostic aan de formfactor, aangezien er dezelfde SOCs, memory en storage modules gebruikt worden. De schermen zijn gewoon wat groter, met dezelfde resoluties als smartphones.
Vandaar, de enige optimalisaties die nodig zijn, zijn op UI vlak, wat niets met de onderliggen processing power te maken heeft, want die is dezelfde als bij de smartphones.
Het probleem met tablets is niet de SoC zelf. Het is vooral de software en andere drivers die voor problemen zorgen. Als je wel eens een succesvolle game op Android hebt uitgebracht, of wel eens changelogs leest, dan zie je dat er zoveel device-specific problemen ontstaan in de Android wereld.

Ook werken games vaak niet meer na een nieuwe Android versie, of ontstaan er problemen die opgelost moeten worden voor nieuwe devices. Dat is met het Apple-ecosystem gewoon veel minder problematisch.

Het is gewoon voor zo'n grote game als D:OS2 niet haalbaar om te ondersteunen.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 28 juni 2020 16:35]

De processoren zijn hopeloos verouderd en Android is nooit bedoeld voor tablets bedoel je.
Als je een oude tablet koop, ja dan is de hardware verouderd, dat is bij iOS/iPadOS ook zo.
Ik heb hier een S5e liggen, en dat is een SD670, niet bepaald een outdated SOC, en voor deze tablet niet meer dan een iPad betaald.

Wat betreft Android nooit voor tablets bedoeld is, dan gaat het over de UI optimaliseren voor grotere displays, niets meer. Samsung heeft dat goed op orde in hun OneUI ROMs.
Het is niet dat Android dit tegenhoudt, het is aan de OEMs en app developers om het te doen. En dat is nu een beetje een vicieuze cirkel, van te weinig vernieuwing van de OEMs, te weining ondersteuning van de app developers en te weinig users.
Jammer dat je met personen die wel wat afweten van Apple (aangezien je een Apple tag achter je naam hebt) gewoon geen normale discussie kunt voeren omdat je toch altijd alles keihard af fakkelt wanneer het om een ander bedrijf gaat. Terwijl Android op Tablet wel degelijk goed werkt en het wel degelijk daarvoor gemaakt is. Daarnaast zijn er genoeg Android tablet die de laatste nieuwe socs voeren en dus nieuwere hardware gebruiken dan Apple toestellen. Graag zou ik je uitdagen om uit je schulp te kruipen en een goede discussie te voeren met informatie die niet uit de fanboy duim is gezogen. Daarmee zou je zelf kunnen zorgen dat iemand met deze juiste informatie wel een keer denkt om over te stappen naar Apple of andersom. Het is namelijk vaak een persoonlijke keuze en vaak niet omdat iets betere hardware heeft of niet.
Jammer dat je met personen die wel wat afweten van Apple (aangezien je een Apple tag achter je naam hebt) gewoon geen normale discussie kunt voeren omdat je toch altijd alles keihard af fakkelt wanneer het om een ander bedrijf gaat.
Nee hij is gewoon realistisch. Meeste Android tablets die uit komen hebben vaak oudere en laag gepositioneerde SOCs erin zitten. En is er bijna nooit een echte performance verbetering.

De normale iPad heeft bijv een A10 erin zitten. Een SOC Die al 4 jaar oud is maar nog steeds sneller is dan Snapdragons en Mediatek SOCs die in de meeste Android tablets zitten. Neem de Samsung Tab S5e als voorbeeld. Heeft een Snapdragon 670 en is in 2019 uitgekomen. En een goedkopere iPad heeft een A10.

https://gadgetversus.com/...-670-vs-apple-a10-fusion/

De A10 van Apple draait gewoon rondjes om deze processor. Een Processor uit 2016 (iPhone 7) draait rondjes om een snapdragon 670 uit 2018.

Digital Exorcist heeft gewoon gelijk dat veel Android tablets met tragere of oudere hardware word uitgebracht. De Tablet markt word vooral door Apple gedomineerd met 60 procent markt aandeel.
Dan heb je samsung met 20 procent en de andere 20 procent is van Microsoft en fabrikanten die werkelijk rotzooi op de markt brengt. Er zijn zelfs Android telefoons met betere hardware dan Android Tablets.
https://gs.statcounter.co...et-share/tablet/worldwide

Is allemaal niet door een Fanboy uit de duim gezogen, het zijn gewoon cijfers.

Dan hebben we het nog niet gehad over de Android apps die op een Tablet worden opgeblazen. Het is gewoon een feit dat app developers en studios Android voor Tablet gewoon niet interessant vinden om aan te werken. Vooral niet als er op zowel iOS als iPadOS veel meer geld word verdiend. (34 miljard alleen al in 2018 en meer dan 120 miljard sinds 2008) En dit is dus wat door Apple aan de developer word uitgekeerd.
Dit zijn gewoon harde dollars die op Android niet worden worden verdiend.

Dus ipv altijd maar gelijk de fanboy kaart te trekken omdat je Android wilt verdedigen zou je jezelf ook een keer kunnen verdiepen in de materie en waarom mensen zeggen dat Android Tablets niet zo goed zijn.
erwijl Android op Tablet wel degelijk goed werkt en het wel degelijk daarvoor gemaakt is.
Nee Android was van origine een Camera OS. Later werd het een Smartphone OS en dat is het altijd gebleven. Er zitten in Android zelf weinig echte optimalisaties voor het tablet formaat. Er zijn maar 2 Tablet fabrikanten die Android wel voor Tablet geoptimaliseerd hebben en dat zijn Samsung en tot zekere hoogte Huawei. En zelfs die tablets worden niet meer serieus genomen door ontwikkelaars. Zelfs Google, dus de eigenaar van Android lukt t niet eens om fatsoenlijke Android tablets te maken. Die zijn er dan ook in 2019 mee gestopt.
https://www.pcworld.com/a...-to-make-a-camera-os.html

Je ziet dat met die Android kastjes voor bij de televisie ook. Er is maar 1 Android Tv kastje dat geoptimaliseerd is voor Tv en grote schermen en dat is de nvidia Shield. De rest knalt er maar Android op en verkopen het als een Android kastje.

Android word gewoon door t gross van de developers niet meer serieus genomen. Daarom zie je ook meestal veel IOS exclusives of apps die op IOS uitkomen en later misschien naar Android komen. En daarom zie je ook dat veen fabrikanten niet eens de moeite doen om Android fatsoenlijk te optimaliseren voor alles wat niet een telefoon is. Dit ligt niet aan Android op zich maar aan fabrikanten.

En voor je weer de "Jij bent een fanboy" kaart wilt trekken. Ik heb ook voor Android ontwikkeld en ben er uiteindelijk mee gestopt omdat het allemaal lang niet zo gestroomlijnd is als dat het op iOS is.

[Reactie gewijzigd door Snowfall op 28 juni 2020 23:24]

Ik ben het deels met je eens, maar je argumentatie klopt niet helemaal.
De 'Samsung Tab S5e" heeft inderdaad een "Snapdragon 670", maar hij komt niet uit 2019 zoals je zegt.
In 2019 kwam de Samsung Tab S6 uit, deze heeft de Snapdragon 855. Deze 2019 Android maakt rondjes van de Apple A10 die je noemt, sterker nog deze vergelijking is niet eerlijk, gezien de A10 erg oud is.
De A12 is ongeveer even oud als de Snapdragon 855, en als je deze vergelijking checkt:

https://www.notebookcheck...11011_10166.247596.0.html

Dan zie je dat deze SoC's ongeveer even snel zijn: soms is de SD855 wat sneller, soms de A12 wat sneller.

Performance heeft weinig te maken waarom Android tablets slecht worden gesupport, want de high-end Android tablets hebben (bijna) vergelijkbare performance als de high-end iPads. Probleem is deels dat consumenten een high-end tablet verwachten voor €300, wat natuurlijk onzin is. Maar belangrijkste reden is de omzet van iOS apps en piraterij.

[Reactie gewijzigd door mohf op 29 juni 2020 02:11]

De 'Samsung Tab S5e" heeft inderdaad een "Snapdragon 670", maar hij komt niet uit 2019 zoals je zegt.
https://www.sammobile.com...y-tab-s5e-release-date-us

De Tab S5E is wel degelijk in 2019 uitgekomen. met een SOC uit 2018 die word verslagen door een SOC uit 2016. Dus mijn punt klopt gewoon.
n 2019 kwam de Samsung Tab S6 uit, deze heeft de Snapdragon 855. Deze 2019 Android maakt rondjes van de Apple A10 die je noemt, sterker nog deze vergelijking is niet eerlijk, gezien de A10 erg oud is.
De A12 is ongeveer even oud als de Snapdragon 855, en als je deze vergelijking checkt:
De Tab S6 is ook in 2019 uitgekomen
https://www.galaxyclub.nl...ab-s6-prijs-releasedatum/

En daar maakt de 855 idd stappen tegen een SOC uit 2018.
https://www.guidingtech.c...napdragon-855-comparison/

Maar t ging er niet om welke sneller was. Het ging erop dat Possemaster beweert dat DigitalExorcist onzin verkoopt en het uit zn duim zuigt.
want de high-end Android tablets hebben (bijna) vergelijkbare performance als de high-end iPads.
Dit is dus niet waar. High end iPads zijn de Pro lijn die met de A12X en de A12Z dus de Snapdragon 855 verpulveren. En een iPad met de A12X is maar 50 dollar duurder dan een Tab S6 en maakt er korte metten mee.

https://nanoreview.net/en...-855-vs-apple-a12x-bionic
https://www.androidcentral.com/galaxy-tab-s6-vs-ipad-pro
Performance heeft weinig te maken waarom Android tablets slecht worden gesupport,
Nee Performance heeft er wel degelijk mee te maken. Het probleem in de Android Tablet markt is dat je vanaf een euro of 100 al Android Tablets kan krijgen. En de SOCs daarin zijn om te janken zo slecht. Dus het heeft voor Developers gewoon geen zin om de kleine groep die android tablets van 400-600 euro kopen te voorzien van apps en games.

Apple heeft met de iPad 60 procent van de markt in handen en Samsung 20 procent. En je kan er vanuit gaan dat die 20 procent grotendeels bestaat uit goedkopere samsung tablets zoals de A serie. En niet de Tab S5e of Tab S6

Probleem met Android Tablets is gewoon dat developers als ze alles moeten gaan ondersteunen geen fatsoenlijke game meer kunnen uitbrengen. Omdat je gewoon niet weet wat je krijgt. Of een mediatek of een Snapdragon of een ander exotische SOC waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Of hoeveel software support een Tablet krijgt. Developers weten bij de iPads wel wat de hardware die erin zit kan, ze weten de gemiddelde ondersteuning duur van een iPad en ze worden vanuit Apple ieder jaar met WWDC ook heel goed op de hoogte gehouden van nieuwe technieken of nieuwe programmeer mogelijkheden.
Probleem is deels dat consumenten een high-end tablet verwachten voor €300, wat natuurlijk onzin is.
Dat denk ik dus niet. Consumenten willen echt wel geld neerleggen wanneer een product goed is. Probleem is in Android land gewoon dat als je ook Playstore, softwaresupport, applications en de SOC meerekent weinig Android tablets werkelijk een goed product zijn. Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals de Tab S6. Dat is zeker een goede tablet maar verder stelt het gewoon zeer weinig voor als er geen serieuze applicaties voor uitkomen.
Maar belangrijkste reden is de omzet van iOS apps en piraterij.
Juist daarom ontwikkelen zoveel mensen voor het Apple Platform. Omdat daar miljarden per jaar worden uitgekeerd aan ontwikkelaars.Alleen al in 2018 34 miljard USD. Ik heb een website waar ik iOS en Web tutorials opneem en aanbied en er komt ook alleen een IOS applicatie die ook gelijk op iPad en macOS en TvOS werkt. Ik laat Android ook links liggen. Heb het onderzocht en het zal gewoon tijdverspilling zijn om me hier mee bezig te houden.

Het klopt inderdaad dat Android applicaties makkelijker te decompilen of reverse engineren zijn. Dat spreek ik zeker niet tegen en ik geloof best dat dat meespeelt. Ik ken genoeg Android developers die gestopt zijn met ontwikkelen voor Android toen hun apps nog geen paar maanden later opeens in gratis Stores stonden. Vooral Pre Android 9 was dit gewoon echt een issue. Geen idee of dat met 10 of 11 is opgelost.

[Reactie gewijzigd door Snowfall op 29 juni 2020 03:29]

Maar t ging er niet om welke sneller was. Het ging erop dat Possemaster beweert dat DigitalExorcist onzin verkoopt en het uit zn duim zuigt.
Waar precies zegt hij dat DigitalExorcist onzin verkoopt? hij zegt juist dat hij een fatsoenlijke discussie wil in plaats van iemand die met 1 zinnetje alles probeert te ontkrachten
Graag zou ik je uitdagen om uit je schulp te kruipen en een goede discussie te voeren met informatie die niet uit de fanboy duim is gezogen
terwijl wat Digital exorcist zegt gewoon klopt.
Ik zeg ook nergens wat hij zegt niet klopt, ik ben het ook wel met hem eens. Het is meer de manier hoe hij het brengt, niet echt bevorderlijk voor een discussie

Ik bedoel ze volgende antwoord komt ook erg uit de hoogte over, ook al heeft hij wellicht gelijk
en met een béétje informatie zou niemand meer een Android tablet gebruiken.
We zitten toch op Tweakers? niet op 9Gag

[Reactie gewijzigd door Sinester op 29 juni 2020 13:08]

Nee iedere keer de "Fanboy kaart" trekken wanneer je je geliefde merkje moet verdedigen zonder argumenten te gebruiken is niet bevorderlijk voor de discussie.

En ik zeg verder niets verkeerds. Ik heb gewoon goed onderbouwt dat wat DigitalEorcist zegt gewoon klopt. En dat weet Possemaster ook dat dit klopt maar moet toch even de Fanboy kaart trekken.

Ik hou niet zo van dit gedrag.
Jammer dat je alle Apple gebruikers en kenners over 1 kam scheert. Ook daar kun je geen nuttige discussies mee hebben lijkt mij.
Nou, wacht maar op Honeycomb dat zal Android tablets vast levensvatbaar maken.
A l­a m­­­­­­­­­­­­­­­i­­­­­­­­­­­­­­­­­­er­­­­­­­­­­­­­­­da e­­­sta jo­­­­­­­­­­­­­­­­­­ven y sex­­­­­­­­­y vi­­­­­rg­­­­­­­en - >>> CLICK <<<
Local co-op bestaat al voor deze game. Ik speel het via de Steamlink samen met mijn neef. Alle bluetooth controllers zijn compatibel en krijgen native support van Steam. We gebruiken de XBone controller en Switch Pro controller, en het werkt ongelooflijk makkelijk.
Het spel zelf is een zaligheid om in local co-op te spelen, het dynamic split screen draagt daar ook voor een groot stuk aan bij.
Dat zal op zich prima werken lijkt me. Een "monster" game om op een tablet te spelen ieg.

Benieuwd of ze nog een "demo"/light versie maken waarin je de full version kunt "kopen". Dan krijg je weer al die 1 ster reviews met "Het is gratis maar €10-25,- unlock is veel te duur!!!

[Reactie gewijzigd door The Chosen One op 28 juni 2020 11:52]

Als dat een issue is, dan moet Apple ervoor zorgen dat mensen die niet de volledige versie hebben unlocked geen reviews kunnen plaatsen (een optie te beslissen door de uitgever).

Maar als ik de reviews van bv. Civilization VI op iOS bekijk, welke ook eerst gratis spelen is (voor x aantal beurten) en dan ook de volle mep betalen: https://apps.apple.com/us...235863443#see-all/reviews
Is dat eerder 1 of twee sterren voor bugs die niet opgelost worden of juist geïntroduceerd zijn en eigenlijk niet over de kosten van het spel... Dus, waar komt dit vandaan?
Geweldige game, dat de Apple gebruikers er maar van mogen genieten :)
Geweldig spel!
Benieuwd hoe het draait/speelt op een ipad. :o
Gezien de GPU time al 24,60ms inneemt zal de game op 30 fps draaien. Anders had deze al onder de 16ms moeten zitten voor 60 fps.
Goed dat het op iPad uitkomt, maar ik had liever eerst een native Linux versie gezien (net als Original Sin 1). Proton/Steam Play is een werkend alternatief, maar native is natuurlijk beter.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 juni 2020 13:29]

Haha, de nieuwste iPad Pro heeft meer power dan de gemiddelde laptop. Heb je al eens gezien hoe Fortnite erop draait tegenover de Switch bijvoorbeeld?
Het gaat hier echter niet om de Pro.
Maakt weinig uit. Zelfs de A10 SOC die in de normale iPad zit is sneller dan menig Android Tablet in dezelfde prijsklasse. Dus zijn comment klopt gewoon nog steeds niet.
Op native retina resoluties zal een Apple-soc het een stuk zwaarder hebben dan een Tegra X1 op 720p of lager.

De laatste keer dat ik speelde waren resolutie en draw distance veel hoger op iPad dan op switch.
Wat een statements, wow. De Metal api is zeer geoptimaliseerd op iOS voor graphics en de processor in de iPad Pro is snel genoeg om MacOS te draaien + Tomb Raider in emulatie.
Niet de allerbeste prestaties? iPads zijn over het algemeen ruim sneller dan Android tegenhangers uit het zelfde tijdperk de laatste jaren.
Eh de apple socs zijn over het algemeen verreweg het snelste wat je kan krijgen zonder naar x86 tablets te gaan (waar deze game al op werkt) en het iOS ecosysteem is juist ideaal voor het distribueren van software als je ervoor betaald wilt krijgen.

Ben benieuwd waar jij jouw wijsheid vandaan haalt.
Realiseer je je dat dit betekend dat je de games ook op de macs kan spelen die op arm uit gaan komen? Er gaat iets heel bijzonders gebeuren qua mac gaming later dit jaar. Het is slim van ontwikkelaars om zich daar alvast op voor te bereiden.
Tov welke prestaties dan? Ben benieuwd wat het vergelijkingsmateriaal is...
Nou nou, dat is en heet gewoon iOS. Voordat je zo bijdehand gaat doen moet je misschien eerst zelf even nakijken of je weet waar je het over hebt.
Het heet iPadOS, voor de rest troll je maar lekker ergens anders ;)

Laat dit soort discussies maar aan degenen over die er verstand van hebben.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 29 juni 2020 15:37]

I stand corrected, en ik zie dat het inderdaad sinds september 2019 zo is. Mea culpa. Houd nog steeds niet in dat je zo ongelofelijk bijdehand moet doen in je reactie op Oon. Jij bent de troll in dat verhaal.

[Reactie gewijzigd door RoamingZombie op 29 juni 2020 16:38]

Sorry dat ik wél weet waar ik het over heb 😊 en als @Oon het bijdehand vindt hoor ik ‘t zélf denk ik wel. Maar aangezien de berg aan reacties erop hetzelfde zeggen denk ik dat ‘t wel mee zal vallen.
Weet je, in deze maatschappij hebben wij de vrijheid om elkaar aan te spreken op onhebbelijk gedrag. Dat heb ik dus bij deze gedaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee