Fotobeurs CP+ in Japan gaat niet door wegens coronavirus

De jaarlijkse CP+ Camera & Photo Imaging Show in Japan gaat niet door. De organisatie heeft het evenement afgelast vanwege de uitbraak van coronavirus 2019-nCoV. Het vierdaagse evenement zou op 27 februari van start gaan.

In een mededeling op zijn website meldt de organisatie dat de beurs niet doorgaat. Naar verwachting zouden er 70.000 bezoekers op de beurs zijn afgekomen om de nieuwste camera's uit te kunnen proberen. De organisatie zegt geen risico's te willen nemen en laat de beurs daarom niet doorgaan.

Of het afgelasten van de CP+ invloed heeft op de introductie van nieuwe camera's is onduidelijk. De meeste fabrikanten hebben de afgelopen weken al nieuwe toestellen aangekondigd, vermoedelijk hadden ze die mee willen nemen naar de beurs om ze daar te tonen aan het publiek

Canon presenteerde deze week de EOS 850D en maakte de ontwikkeling van de EOS R5 bekend. Nikon gaf alle details van zijn D6-dslr vrij en Olympus kondigde de OM-D E-M1 Mark III aan. Fujifilm onthulde zijn X-T4- en X-T200-systeemcamera's. Sony heeft geen nieuwe camera's aangekondigd. Mogelijk is of was de fabrikant van plan om dat te doen rondom de beurs.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

14-02-2020 • 09:00

61 Linkedin

Submitter: MRIdev

Reacties (61)

61
55
24
6
0
23
Wijzig sortering
Het corona/wuhan virus is een soort griepvirus waar je in princiepen vanzelf van geneest. De klachten die je van dit virus krijgt zijn koorts, hoesten, diarree en SARS-achtige klachten. Het is geen pretje om dat virus te hebben natuurlijk, maar in princiepen zou je er niet dood aan moeten gaan. De mensen die ook daadwerkelijk aan dit virus zijn overleden hadden al medische klachten zoals HIV en diabetes.

Dus tja, is het nu daadwerkelijk waard om overal het dagelijks leven te ontregelen? Aan de ene kant wel, je wil verspreiding zo veel mogelijk voorkomen. Aan de andere kant, er zijn bijvoorbeeld minder maatregelen genomen om het coronavirus uit 2015 (het MERS virus) te bestrijden. En bovendien zijn er zo vaak griep/longontsteking uitbraken, en daar word ook nooit iets aan gedaan (alleen in Nederland overleden vorig jaar 4000 mensen aan longontsteking)

Dus tja, ik zou gewoon een goed hygiëne beleid voeren en geen mensen met een zwakkere gezondheid daar naartoe sturen. En verder niet zo panieken.

Edit: For real? Lezen mensen maar de eerste 3 zinnen ofzo? Een discussie over "correct naamgebruik" is nooit mijn intentie geweest, en gezien ik daar geen zin in heb haal ik het stukje maar weg.......

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 14 februari 2020 18:50]

Gewoon coronavirus. Iedereen weet waar je het dan over hebt. Waarom moeten we het nou opeens bij z'n exacte naam noemen? Dat is gewoon niet nodig. Je vind het toch niet zielig ofzo, voor de "broertjes" van 2019-nCoV?

Als ik zeg dat ik een kat hebt, dan snap je toch ook dat dat Felis Silvestris Catus is, en niet Felis Silvestris Lybica... Die laatste krabt je gezicht van je schedel af, dus die zal ik niet bedoelen.
Waarom Coronavirus? Als je gewoon zegt dat ene virus in China weet ook iedereen waar je het over hebt. Waarom bij de onderfamilie noemen? Dat is gewoon niet nodig. Je vindt het toch niet zielig ofzo, voor de "broertjes" van Corona?

Gebruik gewoon COVID-19.
Een naam geven praat wat makkelijker. We zijn geen robots. Als je een makkelijk te onthouden naam, die makkelijk lult, gewoon kunt gebruiken zonder verwarring in het bijzijn van de juiste context, dan moet dat gewoon kunnen.

En hoezo ik vind het zielig? Waarom probeer je mijn woorden tegen me te gebruiken? Beetje rare actie van je, borbit.
Dat heb je wel gezegd. Alleen dat heb je weggehaald, zeg je zelf.
Ik reageer alleen op dat stuk uit je post, omdat ik het met de rest wel eens ben.
Niet specifiek ''2019 nCov'', want die naam is dom. Ik had liever gezien dat het b.v ''wuhanvirus'' ofzo werd genoemd.

Het ging me ook niet zozeer om ''correct'' te zijn, het ging me er meer over dat ik de naam ''te angstwekkend'' klinkt.
Kunnen we met zn allen eens kappen om dit "het coronavirus" te noemen. Een coronavirus is een onderfamillie van verschillende soorten virusen, en het virus waar we het nu over hebben zou "het Wuhan virus" of "Chineese griep" moeten heten.
Je hebt helemaal gelijk. En een ‘telefoon met Google’ zou ‘telefoon met voorgeïnstalleerde producten van Google’ moeten heten (tenzij je Google er echt bij krijgt). ‘baby zalf’ zou gewoon als babyzalf gespeld moeten worden (tenzij het de zuigeling van meneer en mevrouw Zalf is), en vooral, als je iemand een appje stuurt zou dat een kleine executabel moeten zijn, als je in een app zit moet je een softwarematig personage zijn en als je iemand appt zou die persoon op één of andere manier in digitale vorm omgezet moeten worden.

Helaas voor mensen als jij en ik, die vinden dat communicatie afhankelijk is van correct en consistent gebruik van woorden, is voor de meeste mensen de context een grotere hulp om de boodschap te begrijpen. Waar ik een zin als ‘Mayonaise wordt meer verkocht als ketchup’ aanleiding vind om de keuringsdienst van waren op de fabrikant af te sturen, snapt 90% van de lezers dat hier een klassieke als/dan-fout wordt gemaakt. Terwijl ik ‘Niemand houdt meer van jou dan mij’ één van de onaardigste dingen vind die je kunt zeggen, hebben anderen niet eens door dat een ik/mij-verwisseling de betekenis van deze zin op schokkende wijze heeft veranderd.

Dus leef er maar mee, dat probeer ik ook: context is belangrijker dan correct taalgebruik.
edit:
Deze post wordt continu bijgewerkt om eventuele vorm- grammatica- en spelfouten te corrigeren

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 14 februari 2020 16:34]

Kunnen we met zn allen eens kappen om dit "het coronavirus" te noemen. Een coronavirus is een onderfamillie van verschillende soorten virusen, en het virus waar we het nu over hebben zou "het Wuhan virus" of "Chineese griep" moeten heten.
Zeker, en daarom noemen we het sinds een paar dagen steevast 'het coronavirus 2019-nCoV' - doen we ook in dit artikel :)
Waarom gebruiken jullie niet de officiële naam? COVID-19. https://www.sciencealert....ed-the-deadly-coronavirus
COVID-19 (COrona VIrus Disease) is de naam van de ziekte die je kunt oplopen door 2019-nCoV (2019-new COrona Virus). Het virus heet dus 2019-nCoV, de ziekte die je daarvan krijgt COVID-19 :)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 14 februari 2020 10:29]

Dan kun je toch ook COVID-19 virus zeggen. (COVID is makkelijker uitspreken als nCoV)
Volgens mij klopt dat niet helemaal.
2019-nCOV was een tijdelijke werknaam. Het virus heeft later van de WHO de naam COVID-19 gekregen.
Om dat COVID-19 de naam is van de ziekte die voortkomt uit het virus Corona 19-nCoV.

Los dat de al verwarrende namen, zie je ze ook heel veel door elkaar gebruikt worden.

[Reactie gewijzigd door Shunt9 op 14 februari 2020 10:34]

Dus tja, is het nu daadwerkelijk waard om overal het dagelijks leven te ontregelen? Aan de ene kant wel, je wil versprijding zo veel mogelijk voorkomen. Aan de andere kant, er zijn bijvoorbeeld minder maatregelen genomen om het coronavirus uit 2015 (het MERS virus) te bestrijden. En bovendien zijn er zo vaak griep/longontsteking uitbraken, en daar word ook nooit iets aan gedaan (alleen in Nederland overleden vorig jaar 4000 mensen aan longontsteking)
Het grote verschil met het MERS virus uit 2015 is denk ik het land/regio van oorsprong. MERS ontsprong uit het Midden Oosten. Ik denk dat China een iets grotere invloedssfeer heeft als het Midden Oosten. Er wonen veel meer mensen en er gaat/komt belachelijk veel handel vanuit China de hele wereld in. Vele tientallen containerschepen per dag gaan er in en uit. En dan via het vliegtuig de hele wereld over; in een gemiddeld vliegtuig zitten veel meer Aziaten dan mensen uit het Midden Oosten.

Maar ja, achteraf zullen er wel weer een paar wijsneuzen komen die zeggen dat het allemaal overdreven was. Net als met de Millenniumbug. Punt is dat je het nooit kunt weten op het moment dat je de maatregelen moet nemen. Voorkomen is beter dan genezen (pun intended).

Het relatief grote aantal longontstekingsdoden zal wel te maken hebben met een toegenomen vergrijzing. Ik kan prima een longontsteking overleven, maar mijn moeder moest er 2 weken voor in het ziekenhuis liggen. Niet zomaar met cijfers strooien zonder nuance. Laat dat aan de Telegraaf over.
Het is toch niet fout om COVID-19 "coronavirus" te noemen? Da's alsof je zou zeggen dat mensen niet meer "vogel" mogen zeggen, maar altijd "mus" of "merel".
Het is een virus dat zich makkelijk verspreid. Is het voorkomen dat al zwakkere mensen ziek worden niet genoeg om maatregelen te nemen?
Want daar zit het verschil met een longontsteking die hooguit lokaal in een verpleeghuis verspreid.

Neigt naar populatie controle. De sterkere overleven en de zwakkere vallen af. Enige wat hier beter van wordt is het klimaat/milieu..
Nee, het neigt naar voorzichtigheid en verantwoordelijkheid. Ik ga zelf al jaren naar deze beurs en vind het heel jammer maar een verstandig besluit.

In Japan zijn op dit moment tientallen toeristenorg. die Chinese toeristen weigeren, evenals hotels, huur-appartementen etc etc. In Japan komen rond de 10 miljoen Chinese toeristen per jaar.

Als zijdelingse opmerking: ga er maar van uit dat het ook invloed gaat hebben op de olympische spelen. Zo niet de spelen zelf, maar ook de voorbereidingen

[Reactie gewijzigd door litebyte op 14 februari 2020 10:13]

Dat er vooral ouderen en zwakken overlijden zal tot gevolg hebben dat er minder pensioenkosten zijn, er minder ziektekosten zijn, er woningen vrijkomen, uitvaartmaatschappijen hogere omzet draaien, het milieu minder belast wordt en er minder bejaarden op de weg rijden.

Daar staat tegenover dat de nabestaanden een groot verdriet hebben door het overlijden van hun dierbare.
en het virus waar we het nu over hebben zou "het Wuhan virus" of "Chineese griep" moeten heten.
Niet gewoon Covid-19? :)
Covid 19 is de ziekte die je oploopt, het staat trouwens ook voor CORonaVI Disease.
De beurs gaat toch ook niet door door Covid-19 en niet door Corona virus in het algemeen? :)

Dat is gewoon de officiele naam voor de huidige virus Aka Wuhan/Chinese griep.
Ja en jij noemt ook altijd het volledige type van je auto inclusief v-zoveel motor en je zegt nooit dat je gewoon een auto rijdt...
Het is geen pretje om dat virus te hebben natuurlijk, maar in princiepe zou je er niet dood aan moeten gaan. De mensen die ook daadwerkelijk aan dit virus zijn overleden hadden al medishe klachten zoals HIV en diabetes.
Dus voor iedereen die HIV of diabetes heeft, daar hoeven we dus geen rekening mee te houden en mogen gewoon dood gaan volgens jou, dat is niet erg?
Dus tja, is het nu daadwerkelijk waard om overal het dagelijks leven te ontregelen?
Dus tja, in jouw perfecte wereldje niet blijkbaar

[Reactie gewijzigd door Mitchr81 op 14 februari 2020 14:11]

Poh, poh. Je weet blijkbaar dat ik het prima vind als mensen doodgaan? (Want tja, je kan gedachte oo internet lezen 8)7)Maar je snapt zelf niet dat deze groep mensen ook dood kunnen gaan aan griep en longinfectie? Tja, dan ook maar alle beurzen sluiten als er een griepepedemie is....

Gelukkig kunnen mensen alleen besmet worden op beurzen toch?

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 14 februari 2020 15:18]

De mensen die ook daadwerkelijk aan dit virus zijn overleden hadden al medische klachten zoals HIV en diabetes
Ik weet niet waar je dit vandaan haalt maar dit is niet waar.
Kerngezonde mensen van 20 en 30 zijn ook overleden.

En zelfs al zouden alleen mensen met HIV en diabetes eraan dood gaan, is dat dan een reden om geen preventie toe te passen? Zijn die levens minder waard of zo?

De tijd zal leren hoe dodelijk het virus is, maar zeker is al wel dat dit niet een gewoon griepje is.
2% van de getroffenen sterft eraaan, inclusief de dokter die de noodklok luidde, en die man was niet zwak of oud.

Het lijkt mij als eventmanager een hel om het risico te lopen dat er iemand met virus op de vloer is en 2% van de getroffenen overlijdt. Ik zou dezelfde beslissing nemen denk ik. Misschien, omdat mn eigen stress ratio in se weg kan staan, een viroloog raadplegen hierover

Ps deze edit: heb ooit een evenement georganiseerd in de zomer en blijkbaar hadden bezoekers een virus bij zich. Buikloop. Minne shit. Kreeg het zelf toen niet, maar vanaf dag later de hele crew ziek, allemaal gasten ziek, wat een stress was dat! Echt geen leuke nasleep van het event dus. Ik snap de beslissing, al heb ik zelf geen viroloog gevraagd naar de logica hiervan

[Reactie gewijzigd door ImperatorTiber op 14 februari 2020 22:43]

Het is geen pretje om dat virus te hebben natuurlijk, maar in [principe] zou je er niet dood aan moeten gaan. De mensen die ook daadwerkelijk aan dit virus zijn overleden hadden al medische klachten zoals HIV en diabetes.
Als het maar een griepvirusje is, hadden ze niet 760 miljoen mensen in residentiële quarantaine gehouden. Een griepvirusje zorgt er niet voor dat veel fabrieken, inclusief de auto-industrie, ineens een omslag gaan maken om mondkapjes te maken. Voor een virus dat enkel een bedreiging vormt voor de zwaksten onder ons gaan de lijkzakken er wel bijzonder rap, honderden per dag, doorheen.

We hebben hier te maken met een virus dat door de Wereldgezondheidsorganisatie veel serieuzer wordt genomer dan ebola, die in vergelijking "lousy" is. Reken er dus maar niet op dat je er in principe vanzelf van geneest.
Niemand durft het risico nog lopen om een beurs te organiseren. Langs een kant begrijpelijk, de menselijke en imago schade die zou kunnen veroorzaakt worden is enorm. Denk dat wachten de enige optie is om te weten of dit overroepen was / is of toch zeker nodig.

De economische schade is reeds gebeurd / niet meer te overzien, MWC en zovele andere beurzen afgelast. Morgen ging ik ook vertrekken naar Barcelona om een Fortinet beurs bij te wonen ('maar' 3000 mensen), is ook afgelast wegens Corona. Gelukkig had ik het meeste met gratis annulatie geboekt en is de schade 'maar' enkele honderden euros voor mijn bedrijf (en natuurlijk het onmetelijke gebrek aan kennis wat ik nu heb door niet te gaan :+ ).
en is de schade 'maar' enkele honderden euros voor mijn bedrijf
Je had dus liever het risico wel genomen naar Barcelona af te reizen?
Ik begrijp zo'n belissing volledig, maar ik heb momenteel nog niet zoveel angst om gewoon thuis te blijven. Elke ochtend neem ik de trein en geloof erin dat dat in Europa nog perfect veilig is. Ook is het als dertiger (voor zover de info klopt) perfect te overleven.

[Reactie gewijzigd door Gumball3000 op 14 februari 2020 09:46]

Ook is het als dertiger (voor zover de info klopt) perfect te overleven.
Dokter Li Wenliang was 34.
Dat is inderdaad jong, maar denk dat die wel met meerdere besmette personen in contact is geweest..
In het begin van zijn hospitalisatie (half januari al) hadden ze amper een idee wat te doen.

Anyway, ben er niet rouwig om dat ik thuis mag blijven, zoals ik al zei is het enige wat we kunnen doen wachten en algemene (hand)hygiëne goed respecteren.
Het maakt volgens mij niet zoveel uit met hoeveel besmette personen je in contact bent geweest, eenmaal besmet is besmet. Bovendien zit het het m niet alleen in besmet worden, maar ook anderen besmetten.
Je kan het wel overleven maar ook helpen verder te verspreiden aan mensen die er wel snel dood aan gaan.
True, zoals met vele ziektes, er op tijd bij zijn zodat je niet eerst een tijdje met lichte symptomen rondloopt en zo kan verspreiden..
Bij ons heeft ook drie man alles moeten cancellen. En ja, Barcelona is vooralsnog geen enkel probleem.

Anders dan ISE in de RAI of de (ook geannuleerde) MWC heeft een Fortinet conferentie veel minder (tot geen) aanloop van mensen uit risicogebieden.

Ik zit iedere maand in Polen voor het werk, ook dat gaat gewoon door.

[Reactie gewijzigd door TheBrain op 14 februari 2020 12:51]

Nou zes maart naar de autoshow in Genève.. Retour tickets hebben we al even. Hoop niet dat het wordt afgezegd! Zeker omdat dit van de auto industrie steeds minder prio krijgt, over een paar jaar zijn de beursen kaler en minder frequent.
Leuk, wil ik ook ooit nog eens geraken, staat al wat jaren op het verlanglijstje!
Hopelijk binnen 2 weken wat meer duidelijkheid over de risico's zodat je tijdig de juiste beslissing kan maken.
Niemand durft het risico nog lopen om een beurs te organiseren.
Waarom is ISE dan niet afgelast als niemand het meer durft?
Afzeggen van al die beurzen. Gaat wat geld kosten.

Ik vraag me af wat dit voor de uiteindelijke verkoop ook gaat beteken.
Wat denk je dat het kost wanneer werknemers van je bedrijf te maken krijgen met een epidemie? Wat denk je dat het quarantainiseren van een bedrijf doet voor de verkopen?
Precies, of wat denk je dat de imagoschade uiteindelijk kost die ontstaat na alle berichten over een grote uitbraak bij een bepaald bedrijf? Mensen vertrouwen meer op een bedrijf dat de zaken op orde hebben en daarmee dus ook de zorg voor hun medewerkers (en mensen om hen heen, maar ook klanten).

En wat de uiteindelijke verkoop betreft: mensen hebben doorgaans niet minder geld te besteden door het afzeggen van evenementen. Hoogstens missen vertegenwoordigers hun bonussen. Desnoods komen producten later op de markt, dus geven mensen het geld nu niet uit aan een bepaald product dat aangekondigd zou worden. Dat geld spaart zich op en wordt uiteindelijk alsnog uitgegeven. Het is vergelijkbaar met de koopzondag: mensen gaan niet ineens (veel) meer geld uitgeven, de omzet wordt op andere dagen wat minder.
Ik vind het goed dat ze dit doen.

Je ziet in het spel Plague Inc dat de Olympische Spelen gewoon doorgaan en dat die voor een wereldwijde verspreiding van een ziekte kunnen zorgen. Dit soort mondiale congressen kunnen ook voor verdere verspreiding en versnelling van een pandemie zorgen. Prima dat ze uit voorzorg het cancelen.
Ik begrijp werkelijk niet dat de eerste gedachte van mensen is "wat kost dit veel geld, wat een economische schade."

Ten eerste heet dit 'preventie', dat betekent, investeren om grotere schade te voorkomen.
Het afzeggen van wat beurzen, meetings en vluchten brengt kosten met zich mee die van een volledig andere orde zijn dan wanneer een bedrijf wordt geraakt door een epidemie.

Ten tweede lijkt economie soms wel een obsessie die voor alle andere zaken gaat. Gezondheid? Veiligheid? Ontlopen van onnodige bedrijgsrisicos? Nee... economie, dát is het belangrijkste.
En niet te vergeten; behoud van soevereiniteit, cultuur, normen en waarden.
Ik begrijp werkelijk niet dat de eerste gedachte van mensen is "wat kost dit veel geld, wat een economische schade."
Het een sluit het ander niet uit. Ik denk ook, net als bij de MWC ook meteen dat dit heel slecht is voor de handel. Er is vrijwel geen transport meer van of naar China, dus het ligt daar echt op zijn gat.
Natuurlijk snap ik ook wel dat gezondheid voor gaat en ik zal ook nooit beweren dat het een slechte beslissing is. Het moet gebeuren om verspreiding tegen te gaan. Maar je kunt je ogen niet sluiten voor de realiteit: het IS gewoon een heel slecht ding. Een echte pandemie zou nog vele malen dramatischer zijn, maar dat neemt niet weg dat dit ook niet ideaal is om het zacht uit te drukken. Er zullen best een aantal kleinere bedrijven, die geen beroep kunnen doen op een verzekering of kapitaal dat ze achter de hand hebben, aan deze outbreak ten onder gaan. Niet direct aan de outbreak maar aan de gevolgen: geen transport, geen beurzen (al die hotels die volgeboekt waren) etc. Er is best veel economische schade.

Maar liever alleen economische schade dan wereldwijd vele miljoenen doden. Want ook dát heeft een prijskaartje.
Ik vind het ten onder laten gaan van wat kleinere bedrijven een kleine prijs om te betalen voor het helpen voorkomen van een pandemie. Lullig voor ze, maar het is "for the greater good".
Dat zeg ik ook. Maar dat wil niet zeggen dat het erg is en je moet er zeker je ogen niet voor sluiten. Het een sluit het ander niet uit, zo begon ik ook.
-delete

[Reactie gewijzigd door TheBrain op 17 februari 2020 19:42]

Camera's kunnen zonder CP+ ook nog wel released worden ;)
dacht meer aan het argument er achter. corona virus zorgt ook voor leveringsproblemen uit china. althans dat waren de berichten die ik zag langs komen. waarom mijn vorige bericht een -1 heeft vat ik niet helemaal.
Sja ik had gepland om in augustus naar het noorden van Japan te gaan, maar dat ligt nu natuurlijk ook lastig. Het vliegticket van €2000 heb ik al, dus als het erop aankomt, hoop ik wel dat ik mag cancellen. Hetzij van de vliegboer, hetzij van de annuleringsboer.
Via de vliegboer hangt van je ticketklasse af. Goedkoopste tickets zijn non-refundable.
Via de annuleringsboer alleen in geval van een negatief reisadvies voor het land waar je naartoe gaat. Anders keren die niet uit.
Er is een verschil tussen zelf je ticket annuleren, en de vliegboer die een ticket voor je annuleert. In dat tweede geval, juridisch gezien, verzuimenen ze de aangekochte dienst te verlenen, en zijn ze dus minimaal het volledige overeengekomen bedrag verschuldigd.

Als je het goed aanpakt, kun je ook nog een schadevergoeding eisen, bijv voor gemaakte voorbereidingen.

Ook als de vliegboer de schuld afschuift op het virus, zou de *vlucht* gewoon hebben kunnen plaatsvinden. Dus, wederom juridisch gezien, zijn zij schuldig aan het breken van een overeenkomst.

Alleen jammer dat je als consument vaak machteloos komt te staan.
Je schrijft "dat ik mag cancellen".

Je reactie is gebaseerd op een heel ander scenario, namelijk dat de luchtvaartmaatschappij annuleert. Dan ben jij dus niet aan het cancellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee