Valve presenteert donderdag vr-game Half-Life: Alyx

Valve komt met een nieuwe game in het Half-Life-universum. Het gaat om een virtualrealitygame met in de hoofdrol vermoedelijk Alyx Vance, zij is in Half-Life 2 de rechterhand van Gordon Freeman. Details over de game maakt Valve komende donderdag bekend.

Valve maakt in een tweet bekend dat Half-Life: Alyx op komst is en dat het om een vr-game gaat. De ontwikkelaar gaat het spel komende donderdag om 19:00 uur Nederlandse tijd presenteren. Inhoudelijke details zijn nu nog niet bekend, maar de naam Alyx lijkt in ieder geval aan te geven dat het spel om personage Alyx Vance draait.

Eerder dit jaar bracht Valve zijn eigen Index-vr-bril uit. Met de nieuwe Half-Life-game wil het bedrijf vermoedelijk de verkoop van die bril en virtualrealitygaming in het algemeen stimuleren. Of de game ook speelbaar zal zijn zonder vr-headset, is nog niet bekend. Valve-oprichter Gabe Newell gaf begin 2017 al aan dat zijn bedrijf aan drie vr-games werkt.

Er gingen al lange tijd geruchten over de komst van een vr-game in het Half-Life-universum. Een maand geleden verscheen er een video van Valve News Network, waarin details uiteengezet worden over de game aan de hand van uitspraken van ontwikkelaars en aanwijzingen in de broncode van andere Valve-games. Half-Life: Alyx zou volgens geruchten in maart 2020 uitkomen.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

19-11-2019 • 00:39

131 Linkedin

Reacties (131)

131
122
37
13
0
75
Wijzig sortering
Dit laat op z'n minst zien dat ze nog geïnteresseerd zijn om Half-Life op te pakken. Dat geeft natuurlijk nul garantie op een sequel maar geeft mij een sprankje hoop.

[Reactie gewijzigd door Miksel12 op 19 november 2019 01:04]

Het laat ook wel een beetje hun houding zien, maar ik zie het niet in zo'n positieve zin als jij :+ . Wat dit betreft ben ik enorm cynisch. Ze hebben een enorm populaire gamereeks, waarvan mensen al jaren met smart op een vervolg zitten te wachten. Maar i.p.v. dat vervolg gebruiken ze de naam liever voor een game waarmee ze hun hardware verkoop willen stimuleren.

Kleine markt, boosten met een "echte Half Life titel"!!! En wij van Valve raden je de Valve Index aan om de titel mee te spelen!
Zodra een gamestudio of filmmaker of muzikant afzetmarkt en fa service verkiest boven eigen initiatief, innovatie en creativiteit hebben ze verloren en worden ze een Ubisoft met hun honderd Assassins cry dogs clowns.
Exact! Half Life was altijd baanbrekend geweest. Wellicht dat Valve nog altijd wacht op die ene baanbrekende technologie om Half Life 3 echt de waardige opvolger te maken, in plaats van dat Half Life 3 gewoon meer van Half life 2 wordt zoals dat bijvoorbeeld in de Doom Franchise is gebeurd.

Er zijn sinds Half Life 2 best wat nieuwe technologieën de revu gepasseerd maar of die allemaal echt zoveel toevoegen als bijvoorbeeld de physics in Half Life 2 dat toen deed is gewoon maar de vraag. Ja VR is tof maar lang niet geschikt voor iedereen. Graphics engines zijn inmiddels ook enorm verbeterd maar dat is in stapjes gebeurd waardoor we er allemaal allang aan gewend zijn. Om als voorbeeld te noemen de laatste Doom was best een mooie game, maar echt wow impact had het bij mij totaal niet. Het is gewoon weer een shooter zoals zovelen.
ik denk dat Valve echt wacht tot zij weer die Wow kunnen creëren zoals dat met HL1 en 2 ook het geval was.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 19 november 2019 13:05]

Precies dit! Geld verdienen doen ze wel met Steam. Dat geld gebruiken ze om (o.a.) te innoveren. Valve wilde met HL destijds grenzen verleggen en dat kunnen ze nu ook doen met VR.

De eerste dag dat mn Oculus DK2 binnen kwam heb ik 5 uur aan een stuk HL2 gespeeld. Echt fantastisch! Speelde de game helemaal anders. Veel voorzichtiger en kon de omgevingen nog beter waarderen. Wilde koste wat kost voorkomen dat ik zo'n gezichtsvreter in mijn gezicht kreeg, want die kwam nu wel erg dichtbij. Was sinds HL2 Pancake versie niet meer zo onder de indruk geweest van een game. Helaas is die ondersteuning vrij snel komen te vervallen.

Sinds die dag kijk ik al met verlangen uit naar HL VR titel waarin Valve de grenzen van VR gaat opzoeken. Heb enkele maanden geleden de Valve Index gekocht in de hoop daar ooit een mooie titel van Valve op te kunnen spelen. Maakt mij dan niets uits of het HL3 of HL:Alyx heet. Het gaat sowieso een onvergetelijke en vernieuwende ervaring worden.

Overigens gok ik dat ze Boneworks als basis gaan gebruiken voor deze game. Daarin hebben ze grote stappen gemaakt op gebied van interactie in VR. Best wel HL style ook.
https://store.steampowered.com/app/823500/BONEWORKS/
Het is gewoon weer een shooter zoals zovelen.
Hohoohooo hola vriend wacht even en stop. Ik wil je prachtige betoog niet derangeren maar ik ga je kort tussendoor toch eventjes verbeteren. Komt 'ie he, ben je klaar? Mijn beste, het is niet zomaar weer een shooter. Neen, het is Doom O+ *zakdoekje pakken om traantje weg te dippen doet* Los of Doom 2016 een impact bij je had (maar je vond hem wel vet goed toch????????)

Kijk, F.E.A.R. bijvoorbeeld, da's een shooter zoals zovelen. Revolutioneerde F.E.A.R. het FPS genre? Nein.

End of message, carry on ;)
Doom 2016 was heus een toffe game, maar het had niet eens een 10de van de impact op technologisch vlak welke de originele Doom had. Sure het zag er mooi uit, maar niets mooier dan menig ander game gemaakt op Unreal of Crysis engines. Vermakelijk? Zeker! Uniek? Totaal niet. En in dat opzicht is het gewoon een shooter als zovelen. Betekend verder niet dat het een slechte game was. Er zijn velen zeer vermakelijke shooters.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 20 november 2019 23:36]

Ja da's waar, Id is allang niet meer de toonaangevende developer die ze ooit waren, met telkens nieuwe technologische feats die de industrie veranderd hebben. Gelukkig was Doom inderdaad gewoon goed en hoewel niet meer zo uniek als toen met de oude games had ik toch dat ik tijdens het spelen een bepaald gevoel kreeg dat ik niet bij andere shooters heb. Het blijft toch die Doom magie he? :P
Dat is wel een ander verhaal dan dat hier aan de hand is, Ik zeg niet dat de nieuwe AC's goed zijn, maar er is wel zeker innovatie(niet altijd goede) en er is wel altijd tijd in gestoken voor een verhaal.

En om te zeggen dat de designers van AC en artiesten geen creativiteit hebben, dan zeg je eigenlijk dat iedereen een AC game kan maken, in de design en artiesten afdeling dan, en dan geef je niet genoeg erkenning aan het team dat de game heeft gemaakt, want die steken er veel tijd en liefde in de game, en het is ubisoft zelf die dan ervoor zorgt dat de game te vroeg uit komt...

Dat is management en heeft niks te maken met de Game-Design of de Development ervan.
Zodra een gamestudio of filmmaker of muzikant afzetmarkt en fa service verkiest boven eigen initiatief, innovatie en creativiteit hebben ze verloren en worden ze een Ubisoft met hun honderd Assassins cry dogs clowns.
Niet helemaal eens met Ubisoft als het stijlicoon :P

Ik ben zelf de Assassins Creeds al een tijdje beu, maar Ubi doet daarnaast best wel toffe dingen. Onder andere zo'n Mario + Rabbits, wat gewoon een coole game is. Nooit gemaakt om bakken met geld te verdienen, beetje ridicuul neergezet.

Zoiets komt echt niet uit de koker van EA (die sowieso al bijna niks zelf meer maken) of Activision.

Verder helemaa eens btw :P En in deze Half Life discussie ook hetgeen meteen sceptisch maakt.
HL3 vinden ze gewoon te eng omdat als die game een 9 wordt, mensen het als 7 ervaren. Die verwachting ga je gewoon nooit meer waarmaken.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 19 november 2019 15:23]

De grootste reden waarom ze geen Half-Life 3 durven te maken komt juist door het feit dat mensen het zo graag willen hebben...

Er ligt zoveel druk op Valve's schouders om de beste Half-Life game te moeten maken dat het vrijwel onmogenlijk is om te meeten met de verwachtingen van mensen, er zou teveel hype zijn als ze Half-Life 3 zouden aankondigen, wat ze ook maken veel mensen zouden teleurgesteld zijn, omdat het niet is wat ze verwacht hadden.

Dit is ook waarom je tegenwoordig relatief veel remasters ziet van oudere games, inplaats van een nieuw deel van de reeks, omdat dat veiliger is en toch genoeg inkomsten binnen brengt om financieel verantwoord te zijn.

Dat heeft niks te maken met uitmelken, dat heeft dus gewoon te maken met het niet kunnen behalen van de overgrote verwachtingen van de fans
Meh, Valve is simpelweg geen echte software bouwer meer.
Ze verdienen hun centen veel ste makkelijk zoals ze nu bezig zijn, dus waarom risico's lopen in het investeren in een game? Fans tevreden stellen interesseert ze geen hol, geld maken wel.
Dus deels met je eens, maar really, wat was nou de laatste game-titel die ze hadden? Artefact?
Deze game is er ook alleen maar om hardware en diensten te pushen.
Volgens mij valt de Steam store ook onder software, er is een stuk meer aan software dan alleen games, en toevallig worden CSGO, Dota en TF2 gewoon nog ondersteund en daar komt een hele boel software development bij kijken :).

En toevallig is er een correlatie tussen fans tevreden stellen en winst halen, want een goed product verkoopt altijd beter dan een product waar niemand op zit te wachten :)

En wat is er mis met zelfpromotie, genoeg bedrijven doen dat in de game wereld...
Ik bedoel genoeg consoles hebben games die alleen op die consoles draaien, dat is ook een vorm van hardware promotie en dat is juist mooi! want dat geeft een reden om die consoles boven andere te kopen.

Als al die hardware promotie weg zou zijn, wat is dan nog de reden om een console te kopen in plaats van een PC?, die bedrijven hebben die promotie nodig om hun producten aantrekkelijk te maken.
De 'hardware' van Valve is een platform en er moeten wel producten uit komen voor dat platform, of in ieder geval producten die een relatie hebben met dat platform voordat mensen het gaan kopen :)
De 'hardware' van Valve, is bijvoorbeeld hun eigen VR headset, die ze met deze game wss willen promoten :)

En ik zou graag duidelijkheid willen over wat Kantoorautomatisering ermee te maken heeft? :D
Je kan gewoon een kleine formfactor computertje maken, waarmee je kan: Video streamen en kan gamen.

Wat je nu uit je duim zuigt is complete bullshit
PC staat nog altijd voor Personal Computer, de naam verraadt volgens mij al dat dit in principe weinig met kantoorautomatisering te maken heeft (dat kwam ook pas later).
Verder heb ik een HTPC hier draaien in de huiskamer waar mijn niet technische vrouw vrolijk gebruik van maakt, dus ik zou ook verder niet weten wat er zo ongeschikt is aan een PC in de huiskamer.

Nog niet zo lang geleden was ik bij een vriend op bezoek en wilden we even Fifa op zijn console spelen, maar toen kwam er eerst een verplichte update (ook al wilden we offline spelen) die zolang duurde dat we er niet meer aan toegekomen zijn. Wat dat soort dingen betreft zie ik een console het echt niet beter doen dan een PC.
HDR wordt wel degelijk ondersteund, HDMI-CEC weet ik niet. Interface voor TV? Weleens van Steam big picture gehoord? Gewoon een interface geschikt voor tv, waarbij je tevens de mogelijkheid hebt om je PC in zijn geheel uit te zetten.
Netwerkkabel eruit trekken?

Maar succes met je HTPC, geen Hdr, Dolby vision, Hdmi-CEC, interface voor TV, mogelijk tot Aan en uitzetten middels remote control. Nee dank je wel!
Update was via wifi dus iets meer gedoe. En ja, als we van tevoren hadden geweten dat het zo lang ging duren (voornamelijk het uitpakken & installeren van de update, niet zozeer het downloaden) hadden we zeker tijdelijk wifi uit kunnen zetten, maar is dat niet juist typisch zo'n workaround die gekoppeld wordt aan het 'gebruiksonvriendelijke PC gaming'? Dat was mijn punt namelijk.

Verder begrijp ik niet zo goed waarom je het nodig vind om een sarcastische toon te moeten gebruiken, maar al de dingen die je noemt zijn prima mogelijk met een HTPC.
Ok, HDMI-CEC zul je wellicht een adapter (zoals https://www.pulse-eight.com/p/104/usb-hdmi-cec-adapter) voor nodig hebben omdat geen PC GPU dat native ondersteund (?), maar waarom wil je per se HDMI-CEC als je bijv. ook gewoon een universele afstandbediening kan gebruiken? Hier kan ik niet alleen prima mijn (inmiddels archaïsche) HTPC mee besturen, maar zo'n afstandsbediening kun je meteen ook nog eens voor heel veel andere zaken inzetten (verlichting, muziek, etc.).

Verder is het zeker niet mijn bedoeling om iemand een HTPC aan te praten of iets ten nadele van andere (even prima) oplossingen te roepen, maar ik voelde hier wel de behoefte om iets recht te zetten.
Reeds een jaar geleden had ik die vermeld... Die comment kreeg nog een upvote.maar andere keer een dikke minvote omdat ik m'n source niet kon vermelden. Soms moet je gewoon beetje vertrouwen hebben ;)

De enige fout was begin volgend jaar...maarja.. valvetime e

Nees in 'geek: Half-Life bestaat twintig jaar'
Ah, dit was de minvote:
Nees in 'nieuws: Half-Life 2-schrijver Erik Wolpaw keert terug bij Valve'

[Reactie gewijzigd door Nees op 19 november 2019 13:05]

Ken jij dan mss iemand die bij Gaben werkt? :o

EDDIT; grappig om te zien dat je eerste link een verwijzing is naar men eigen comment uit het verleden. Een van de enigste keren dat ik hier gecomment heb :+

[Reactie gewijzigd door Roseveld op 19 november 2019 12:38]

De wereld is soms klein, laten we het daar op houden ;)
Nou ja dat was niet de enige fout. :P

[Reactie gewijzigd door fRiEtJeSaTe op 19 november 2019 12:43]

Haha aangepast. ja seg, das aantwaareps e :D
Die kans blijft miniem.
Met elke maand die verstrijkt wordt de hype groter en daarmee ook de verwachtingen van de game. HL heeft hierdoor een bizarre cult-like status gekregen die nimmer waar te maken is, zelfs niet met een dijk van een game.
Los daarvan zijn we 12+ jaar verder en is het gamelandschap veranderd. Wat HL was, was goed, maar zou nu helemaal niet zo'n impact meer hebben. Tuurlijk, ze kunnen innoveren, maar wat blijft er dan nog Halflife aan?
Nee, ik denk dat het gewoon geen goed plan meer is. Niet waar te maken verwachtingen en de nostalgische bril die toch tegen gaat vallen, ook al is de game een waardig opvolger. Valve kan beter met een nieuw IP komen, waarbij ze meer vrijheid hebben. Als ze er uberhaupt brood in zien natuurlijk. De bestverkopende FPS games lijken in de verste verte niet meer op hoe het genre toen was.
Zei je dat ook ooit tegen Doom? Want Doom 2016 is anders toch een enorme dijk van een game geweest ondanks de enorme Doom 4 hype en fans die een ''echte'' doom game verwachtte.

Elke game is goed te maken zolang de devs zich maar aan ''de regels'' houden. Leuk dat je een game hebt met een cult following maar dat is nog geen excuus om een slechte game af te leveren. Zolang Valve gewoon een goede game aflevert en er voor zorgt dat Half Life net zo aanvoelt als Half Life (net zoals ID er voor zorgde dat Doom 2016 er net aanvoelde als Doom 1/2) met wat moderne shooter mechanics komt het wel goed.

Het enige wat ze niet moeten doen is A) 9 jaar aan dezelfde game blijven knutselen zoals met Duke Dukem Forever is gebeurd. Want dan word je game achterhaald en B) inzien wat Halflife nu echt HalfLife maakt. Als je er een CoD achtige shooter van gaat maken dan krijg je inderdaad een hoop stront over je heen.
Dat ligt er maar net aan fans die zijn opgegroeid met Doom 3 zullen zeer teleur zijn gesteld in Doom (2016), ook al is het een kei van een spel. Echter als je naar de nieuwe iteratie van Unreal Tournament gaat kijken, dan was de positiviteit toch echt een heel stuk minder. Maar zelfs Doom (2016) verkocht 'slechts' 2 miljoen stuks in anderhalf jaar op de PC. Call of Duty: Black Ops 4 verkocht er meer in drie dagen en nog steeds voldeed het niet aan de verwachtingen van Activision...

Quake Champions, van dezelfde dev als Doom (2016), is weer een enorme mixed bag aan reviews...

Zelf kan ik Half Life 2 slechts heel kort spelen voordat ik 'onwel' wordt, dat heb ik niet bij Doom (2016) en vele andere games in dit genre, dat is vast op te lossen, maar omdat er zoveel games zijn is het de moeite en de ongemak mij het niet (meer) waard.

Persoonlijk denk ik dat als er ooit een HL3 uit komt, dat het gros van de sales vanuit de hype komt en niet van de kwaliteit van het spel zoals bij Doom (2016).
Dat ligt er maar net aan fans die zijn opgegroeid met Doom 3 zullen zeer teleur zijn gesteld in Doom (2016)
Maar was Doom 3D op zijn beurt niet ook een beetje mixed ontvangen? En meer gericht op die scary ambiance dan 1 en 2? Ik heb juist de indruk dat 2016 weer meer terug gaat naar 1 en 2, maar wellicht zie ik dat helemaal verkeerd.

Het is jammer dat Quake en Doom zo lang van de radar zijn geweest.

Quake 3 Arena. Dat was/(is) toch gewoon DE benchmark in arena shooters. Met alle respect voor Unreal, maar de top tier Quake 3 A players.... halfgoden.

Jammer dat die brand compleet van de radar is. En ik heb de indruk dat Doom nu die plaats een beetje inneemt. Als je kijkt wat je met Doom Eternal allemaal kunt doen. Dat is complete shooter insanity. En Doom heeft dan meer karakter/gezicht dan Quake.

En los van de verkoop van Doom 2016, die niet eens echt onaardig is (voor dit type spel)... Die game heeft wel echt veel buzz en awareness rondom het merk gecreeerd. Op dit moment heeft ID een positiever sentiment dan moeder Bethesda verwacht ik.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 19 november 2019 15:41]

Een sale is een sale. Maakt het uit waar die vandaan komt? Er valt nog een serieuze bak geld mee te verdienen zelfs als het "tegenvalt".
Maar het geld wat met 1 spel verdiend word valt alsnog in het niet met de bergen goud die steam oplevert tegen relatief minimale inspanning
Daar gaat het hier niet om, de fanbase van Half-Life kan niet tevreden gesteld worden met welke game dan ook, omdat de verwachtingen te hoog zijn.

Valve kan dus geen 'waardige' opvolger maken op Half-Life 2, tuurlijk kan het een goede game zijn, maar het zou nooit Half-Life 2 kunnen evenaren.
Hype is iets dat een game echt kan slopen, je hoeft niet verder te kijken dan onze vriend No Mans Sky, allemaal dingen belooft en allemaal dingen gelekt die niet waar waren, omdat mensen zo gehypet waren, de developers sprongen lekker mee op de 'Hype-Train' en daardoor was de game nog lang niet klaar toen de deadline lang kwam vliegen.

Gelukkig hebben de devs er meerdere jaren tijd en geld in gestoken om de game toch redelijk richting de beloftes te brengen, maar de schade die ze hebben aangericht gaan ze nooit meer recht kunnen zetten.
Als Valve aan zou komen lopen met een Half-Life 3 is de kans erg klein dat ze de hype laag genoeg kunnen houden dat er niet te veel gespeculeerd wordt.

Ook is Valve een heel open bedrijf, die veel innoveert, dus ik zie de kans erg klein in dat ze helemaal terug naar hun roots gaan.
tuurlijk gaat het daar onder andere om. so what dat het niet voldoet aan de hype? (call of duty alle ubisoft en vele aaa spellen voldoen al jaren niet aan de hypes die eromheen worden gecreeerd) moet valve dan volgens een of andere obscure wet failissement aanvragen en gabe zijn miljarden inleveren? volgens mij niet. volgens mij mag valve best een "niet waardige" opvolger maken als ze dat zouden willen.

ik denk alleen dat de return on investment te laag is tov steam

[Reactie gewijzigd door superwashandje op 19 november 2019 12:55]

En daar heb je het, tuurlijk kunnen ze een 'niet waardige' opvolger maken, en die zou best wel eens een aantal kopietjes kunnen verkopen, maar als de winst percentage niet hoog genoeg ligt dan doen ze het niet.

Of jij het wilt of niet, Valve is een bedrijf, een bedrijf wilt zo veel mogelijk winst maken, de situatie is nu zo dat ze niet de meeste winst gaan maken door jaren tijd te steken in een Half-Life 3.
Het heeft met geld te maken, niks anders...
dat zeg ik dus in mijn eerste reactie ;)
het geld wat met 1 spel verdiend word valt in het niet met de bergen goud die steam oplevert tegen relatief minimale inspanning
dat heeft niets te maken met of ik het wil of niet :P maar met de reactie waar ik in eerste instantie op reageerde. de hype en of ze daar aan kunnen voldoen is geen factor; het geld is.
Klopt, maar de overgrote hoeveelheid van hype, en de daarmee geproduceerde teleurstelling heeft natuurlijk impact op de mogelijke winst, dus indirect heeft het er zeker mee te maken :)
Punt is, die winst percentage is nooit hoog genoeg, zelfs met meer veiligere projecten. Juist omdat ze een hele dikke cashcow aan Steam hebben. Wat was nou de laatste game van Valve? Artefact? Nou woopie.
Deze hl-game is er ook enkel en alleen om meer diensten en hardware te pushen.

Heeft dus niks te maken met niet kunnen voldoen aan hype, games maken interesseert ze sowieso al niet meer.
Steam is nog best druk bezig met games, alleen veel van die games zijn al wat ouder, maar ze worden nog wel ondersteund :)

CSGO, Dota, TF2 krijgen allemaal reguliere updates en hebben grote playerbases, het zijn dan geen nieuwe IPs, maar dat maakt de games niet minder goed, of minder belangrijk.

Hetzelfde geldt voor Blizzard, ze maken dan wel niet veel nieuwe games, in ieder geval niet eens per jaar zoals Activision doet met COD en dat is in mijn mening positief, maar de games die Blizzard en Steam maken worden wel jaren ondersteund met updates en verbeteringen.

En ja deze HL is inderdaad om steams eigen VR headset te promoten, maar dat maakt het niet een minder waardige game of wel soms?
Want volgens die redenering zouden alle games die Nintendo zelf maakt ook minder waardig zijn, omdat ze die games alleen maken voor de promotie van O.A de Switch.
Gelukkig klopt die redenering ook niet, want Mario blijft een goed spel, ook al komt die alleen op de Nintendo consoles uit :).

Zelf promotie is niks mis mee of wel soms :)
Voor Artifact was het Dota, stamt alweer uit 2013. Hartstikke mooi dat ze het nog allemaal ondersteunen (verwacht eerlijk gezegd niet anders zolang het geld oplevert).

Vorig jaar was Gabe in het nieuws met een kreet dat ze weer games gaan maken (dus ze hadden zelf ook door dat ze al jaren niks geproduceerd hebben). Tot dusver alleen Artifact en nu deze game.
Totaal niet te vergelijken met Blizzard die tenminste genoeg op de roadmap heeft staan.

Ik zeg niet dat dit verkeerd is ofzo. Maar mag toch duidelijk zijn dat Valve totaal niet geïnteresseerd is in het produceren van titels zoals een HalfLife3, ongeacht hype.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 19 november 2019 15:05]

Sorry maar dit is zo'n onzinargument. Hoezo kan een hype ''te groot'' zijn. Als Valve gewoon een prima game aflevert dan is de HL fanbase gewoon gelukkig.

Verder doet men net of Half Life 2 een soort god is, ''de'' beste game ooit gemaakt en staat miljoenen verdiepingen boven elke andere game'' maar dat is simpelweg niet waar. Half Life 2 was een prima game net zoals Doom 2016 en Battlefield 1. De reden waarom Half Life 2 zo revolutionair was is omdat het de eerste game was die physics goed implementeerde in een game. Echter zou je die physics weghalen dan valt Half Life 2 plat op z'n gezicht en blijft er vrij weinig over. Zonder het hele physics gebeuren is Half Life 2 een vrij basic shooter met een prima verhaal, prima level design barebone shooter mechanics, very basic guns en eigenlijk ook best wel basic enemy's op de Strider en headcraps na.

En kan Valve dit evenaren? Ja absoluut no problem. Als er een groep modders zijn die Xen leuk kunnen maken (Black Mesa) kan Valve ook gewoon een shooter neerzetten met een prima verhaal, prima level design, hopelijk wat leukere guns, wat leukere enemys (haal b.v de Xen creatures terug) een goede physics engine en zorg er voor dat Half Life aan blijft voelen als Half Life. (en natuurlijk geen microtransacties) en dan is de meerderheid van de fanbase gewoon gelukkig.

Valve hoeft dus niks anders te doen dan een game neer te zetten die op het niveau van Doom 2016 hangt, eventueel met nieuwe technologie. Dat er verder wat opdringeringe nerdjes zijn die met niks tevreden zijn is totaal niet boeiend. Dat volk is maar 1% van het gamingvolk. Zolang de meerderheid van de gamers het een goede shooter vinden en er geen Microtransacties enz inzitten komt het wel goed.

Tevens de echte reden waarom Half Life 3 nooit gemaakt is dezelfde als waarom Mass Effect Adromenda bij EA de laatste single player game is voor lange tijd. Gabe gelooft niet meer in single player en zet vollop in op Game as a Service.
Mass Effect Andromeda is niet geflopt omdat het een single player game was...
Het is gefaalt door het feit dat EA de publisher is en EA nogal graag games uitbrengt maanden voordat ze klaar zijn, waardoor er teveel bugs in zitten en de game meer dan een jaar nodig heeft om gepatched te worden, waardoor iedereen teleurgesteld is en de game helemaal flopt...

Je ziet juist nu dat veel singleplayer games het heel goed doen, niet alleen in de reviews, maar ook in de sales department.
En volgens mij kan iedereen het er wel over eens zijn dat EA al in een hele lange tijd geen goede games heeft uitgebracht,
kom niet aan met FIFA, want dat is een betaalde update voor een oud spel.
Het is schandalig waar EA, Ubisoft en Bethesda jaren lang mee weg kwamen, gelukkig vormen veel 'gamers' en gezamenlijk front tegen deze praktijken.
Je hoeft niet verder te kijken dan: Tom Clancy Ghost Recon om de hebzucht en gierigheid van deze bedrijven te zien.. Het is echt afschuwlijk dat de game industrie genekt wordt door een aantal grote bedrijven, maar ja zo gaat het altijd of niet soms?
Alles wat mooi is, wordt na een tijd gedomineerd door de grote bedrijven, die alleen maar winst willen en geen liefde of passie hebben.

Singleplayers zijn niet dood, je weet blijkbaar niet waar je moet zoeken ^^
Dat weet ik wel. Maar gaben, EA ect niet. EA meent dat het feit dat Adromenda een single player is de reden is waarom het heeft gefaalt.
Dat ligt er maar net aan fans die zijn opgegroeid met Doom 3 zullen zeer teleur zijn gesteld in Doom (2016), ook al is het een kei van een spel.
Dat lijkt me een scheve vergelijking. Als een slechte remake (losstaand van de kwaliteit van het spel) fans krijgt, dan mogen de fans niet klagen dat een nieuwe release meer authentiek is.

Jouw eindconclusie kan ik me wel deels in vinden, maar om andere redenen. HL2 is meer dan 10 jaar oud, in de tussentijd is de afzetmarkt veranderd. Het publiek waar een HL3 voor bedoeld zou zijn is fors kleiner geworden dan de nieuwe generatie tieners en twintigers die vrede hebben met mobiele games, microtransacties en campaigns van 3 uur normaal vinden. Natuurlijk zijn er veel mensen van mijn generatie (30-40) die ook gamen, maar dit aantal is niet vergelijkbaar met de afzetmarkt van de mainstream studio's.

Ik denk dat HL3 weldegelijk zou verkopen omdat veel fans hier gewoon op zitten te wachten, maar de aantallen van vroeger gaat Valve vermoedelijk niet meer halen.
Dingetje is, Quake Champions is dus juist niet van dezelfde dev als Doom (2016). Bethesda had besloten om QC te laten ontwikkelen door Saber Interactive.
Slap gelul joh. Ik zou harstikke blij zijn met een half life game die zich op het verhaal focust en gewoon een goed spel is. Dat het daar naast ook een tech demo word is gewoon de aard van het beestje, vroeger moest menigeen ook een maandsalaris uitgeven om hl2 in volle glorie te kunnen spelen.

Wat betreft dat huidige fps games niet lijken op die van toen, dat heeft er helemaal niks mee te maken. Gezien het prijskaartje en de leeftijd van het publiek dat half life nog kent richt deze game zich niet op kinderen. Ik verwacht dan ook geen lootboxes, valve... :X
Dat vergelijken met FPS games, deed hij als vergelijking dat veel opvolgers van oudere IP's niet te vergelijken zijn met de glorie van die voorgangers...
Kijk maar eens naar BF-1942, ja de graphics zijn verouderd, maar het is een veel beter spel dan BF-5...

Daarmee bedoelt hij niet dat Half-Life 3 ook zo hoeft te eindigen, maar juist doordat er zo verdomt veel hype is gaan mensen speculeren, en zodra mensen gaan speculeren komen er 'fake leaks' en binnen no time hebben veel mensen verwachtingen die Valve nooit en ten nimmer kan tegenmoed komen.

En vergeet niet men heeft al 12 jaar de tijd gehad om te speculeren, dus men verwacht een gouden ei van een gewone gans
Beetje middeleeuwse houding. Alles wat er al is is het summum en innovatie kan alleen maar tegenvallen dus nooit meer wat nieuws proberen.

Met die attitude was de originele Half Life niet eens gemaakt.

Met de huidige focus op MP is het eigenlijk zelfs redelijk eenvoudig om een SP game te maken die vers aanvoelt. In the land of the blind, One Eye is king.

[Reactie gewijzigd door Dr. Strangelove op 19 november 2019 08:48]

Dat is ook niet wat hij bedoelt, maar Half-Life komt uit de tijden van weleer en dat soort spellen zijn, minder populair, ik zeg niet dat er geen markt voor is, maar vergeleken met de winst die CS, Dota en TF2 binnen harken, moeten ze eerst een verdomd goede game maken die het opvolgen van Half-Life 2 waard is en dan ook nog eens zo innoveren dat oude fans de game goed vinden en dat het aanslaat op nieuwe fans...

Een goed recent voorbeeld van een mislukeling daarvan:
Pokemon - Sword & Shield...
Het is voor jonge spelers zeker een goed spel, maar voor veel spelers, die al meerdere pokemon games meegaan is het wel een echte teleur stelling
Ze kunnen dat echt alleen maar waar maken met weer een nieuwe engine release zo als de HL2 destijds.
Van mij mogen ze dan wel een Blade Runner achtige stads sfeer neer zetten :9~
Zal wel goed verkopen met 0.5% VR gebruikers op Steam.
Je krijgt vast downvotes omdat je negatief klinkt, maar wat je hier oppert is gewoon een feit. Zonde dat ze het exclusief voor de VR-markt hebben ontwikkelt.
Mwa, als VR bezitter vind ik het helemaal geen zonde. Valve heeft al met 'The Lab' laten zien dat ze heel goed weten hoe ze om moeten gaan met VR, en VR is echt een hele andere klasse gamen.
Ik begrijp de 0 score niet. Veel mensen zitten te wachten op Episode 3, Half-Life 3 of iets uit de Half-Life universe maar toen ik VR zag was mijn interesse ook meteen verdwenen. Wellicht dat ze denken dat ze een killer app kunnen schrijven voor VR met deze game.
Valve heeft met Half life iedere keer de lat van games in zijn geheel hoger gelegd. De volgende stap is VR. Als zij nu een goede game neerzetten in VR die volledig gebruik maakt van het potentieel dan zullen ze dit wederom gedaan hebben. Dat is hun doel. Niet om gewoon weer een meer van hetzelfde FPS uit te brengen.
Wat is precies een feit? Hoeveel VR gebruikers er zijn, of de verkoopcijfers? Want zijn sarcasme richting de verkoopcijfers is allesbehalve een feit. Tenzij hij natuurlijk een tijdreiziger is.

Maar ik zal nog wel een nuttige contributie doen.
Wanneer er een beperkt aantal gebruikers in van een product, en een game van een populaire serie komt uit, dan zal het percentage van die dat spel kopen, binnen die groep, ongelooflijk hoog zijn.
Daarnaast zijn er zat mensen die wachten op een goede reden om een VR set te kopen. Zou dit spel dus goed zijn, schieten de verkoopcijfers omhoog.

Voor de duidelijkheid, dat zijn geen feiten, wel argumenten gebaseerd op feiten.
Een 'feit' die er meer dan een factor twee naast zit? Natuurlijk, ruim 1% is nog steeds niet veel van het totaal, maar moet ik echt geloven dat iemand die met zo'n negatieve comment komt er perongeluk een factor 2 naast zit? Terwijl je het zo kan opzoeken: https://store.steampowere...e-Survey-Welcome-to-Steam
Een 'feit' die er meer dan een factor twee naast zit? Natuurlijk, ruim 1% is nog steeds niet veel van het totaal, maar moet ik echt geloven dat iemand die met zo'n negatieve comment komt er perongeluk een factor 2 naast zit? Terwijl je het zo kan opzoeken: https://store.steampowere...e-Survey-Welcome-to-Steam
Ja want 1,03% maakt het zo veel beter dan 0.5%, van de mensen die een VR Headsets hebben op Steam, en aan het afnemen is, nee sorry dat ze het alleen voor mensen met een VR Headsets maken is echt bullshit.

Waarom niet voor iedereen, waarom nu Half-Life: Alyx voor alleen maar 1,03% van de Steam gebruikers, wanneer we al VELE jaren (12 jaar) vragen en wachten op een nieuwe Half-Life spel, nee sorry VR only slaat nergens op.

October 2019:

Oculus Rift 0,38% -0.02%
HTC Vive 0,34% -0.02%
Oculus Rift S 0,14%
Windows Mixed Reality 0,1% -0.01%
Valve Index 0,05%
HTC Vive Pro 0,02%

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 20 november 2019 02:59]

Kan natuurlijk ook een probeersel van Valve zijn om meer mensen de VR-wereld in te trekken. Dit gezien er nogal een Half-Life fanbase is. En als het niet goed lukt, kunnen ze natuurlijk altijd naar non-VR porten.
Half-Life: Alyx is dan ook geen titel dat Valve nodig heeft voor een gezonde return on investment of om miljoenen exemplaren van te verkopen. Daarvoor hebben ze CSGO, Dota 2 of kortom, Steam in het algemeen al.

Half-Life: Alyx is een titel dat Valve nodig acht om te zien of ze de grenzen in VR kunnen verleggen, zoals HL1 en HL2 dat destijds hebben gedaan voor het FPS genre.
Blijft een enorme klap in het gezicht om na zoveel jaar en trouwe fans een game uit te brengen in de serie voor zo'n kleine doelgroep.

Aan de andere kant blijft de Half-Life 3 meme wel voort bestaan.

[Reactie gewijzigd door TheDeeGee op 19 november 2019 01:15]

Ik ga wegens deze announcement anders wel VR kopen.
* shades kijkt kat uit de boom en hoopt (verwacht) dat er gewoon een 2D modus inzit....
...anders is de doelgroep te klein. Even een VR-bril erbij kopen is voor veel mensen, zeker de casuals, denk ik gewoon te duur. Er zal een verdomd goede deal (black friday???) moeten komen om HL:A samen met die VR-bril als package aan te bieden..
Je kan al prima VR gamen met een bril van nog geen 200 euro, het hoeft niet zo heel duur te zijn.
Sterker nog, de echte fans hebben al jaren het vermoeden dat er een keer een HL VR game uit gaat komen en zullen daar dan ook op anticiperen
Yup, ik heb het jaren geleden ook op Reddit is gepost dat er geen 'normale' HL3 zou komen en ALS er al iets uit zou komen, dan zou het 100% in VR zijn :D

Ik heb er zin in!
Als HL1 fan snap ik dat ze het kleiner houden in een minder veeleisende omgeving, juist omdat ze de HL3 verwachtingen nooit waar zullen kunnen maken van mensen die dit "een enorme klap in het gezicht" vinden.
Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom het een "spin off" (Of in ieder geval speel je niet als gordon) title lijkt te zijn en niet half life 3.
Het mag duidelijk zijn dat nog steeds, en voorlopig, VR bezitters een kleine minderheid vormen, maar ik vraag me toch af hoe accuraat die statistiek is. Ik heb zelf mijn VR bril namelijk normaal niet aangesloten totdat ik werkelijk een VR game ga spelen. Het hangt dus af van hoe die survey werkt, of hij slim genoeg is om te weten dat ik wel een rift heb ook al is hij nu niet aangesloten, of dat ik daardoor niet mee tel.
Het is lastig te zeggen hoeveel mensen dat ook zo doen natuurlijk maar het zou nog best eens significant kunnen zijn denk ik.
Idem hier. Laatste keer dat Steam een check deed had ik hetzelfde idee. Mijn VR wordt niet meegeteld want die is unplugged. 90% van de tijd gebruik ik mijn PC niet voor VR zaken. Maar zou niet graag meer zonder VR willen racen.
1. 0.5% van alle steam actieve steam gebruikers is nog steeds 450.000 man. 0.5 % van alle steam accounts is 50 miljoen.
2. Het is logisch dat Valve het VR gebeuren wil aanwakkeren met een HL titel, dus die .5 % zal wel omhoog gaan.
Met de nieuwe Half-Life-game wil het bedrijf vermoedelijk de verkoop van die bril en virtualrealitygaming in het algemeen stimuleren.
Kijk, duidelijk dat je niet heel geinteresseert bent in VR. Goed, da's je recht natuurlijk. Maar ik kan een ware zoutmijn beginnen onder elk artikel, elke blogpost, elke subreddit over VR met al die reacties die gelijkaardig zijn aan bovenstaande. Moet dat echt altijd?

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 19 november 2019 00:59]

Snap deze instelling ook niet. Vr is echt al heel erg vet en met grote stappen vooruit aan het gaan. Ook de softwareontwikkeling begint steeds volwassener te worden.
Het blijft gewoon de intieme immersive game of film ervaring en kan ook qua sociale aspecten gamen naar een nieuw niveau gaan tillen.
Toch geen ik er voor privégebruik nog niet in geïnvesteerd. Nog steeds moet de hardware enkele malen verbeteren. Maar het komt echt dicht in de buurt van de natte droom van iedereen die zich graag verliest in andere werelden.
Volgens mij heeft die instelling vooral te maken met "fuck 1000 euro voor een Valve Index. Kunnen we niet betalen maar we willen er stiekem wel eentje en we zijn er een beetje gefrustreerd door dus we branden het maar af"
Snap deze instelling ook niet. Vr is echt al heel erg vet en met grote stappen vooruit aan het gaan. Ook de softwareontwikkeling begint steeds volwassener te worden.
Het blijft gewoon de intieme immersive game of film ervaring en kan ook qua sociale aspecten gamen naar een nieuw niveau gaan tillen.
Toch geen ik er voor privégebruik nog niet in geïnvesteerd. Nog steeds moet de hardware enkele malen verbeteren. Maar het komt echt dicht in de buurt van de natte droom van iedereen die zich graag verliest in andere werelden.
Omdat 1.03% maar VR gebruikt op Steam, en dan ga je dus 98.97% van je andere klanten in de steek laten en dus niks aan verdienen omdat je een VR only Half-Life spel maak, ja echt logies hoor, en VR is al weer jaren aan het afnemen, maar hey het gaat echt fantastisch hoor met VR, laten we niet VELE miljoenen meer maken door het ook voor de 98.97% van je andere klanten te maken natuurlijk.

October 2019:

Oculus Rift 0,38% -0.02%
HTC Vive 0,34% -0.02%
Oculus Rift S 0,14%
Windows Mixed Reality 0,1% -0.01%
Valve Index 0,05%
HTC Vive Pro 0,02%

https://store.steampowere...e-Survey-Welcome-to-Steam

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 20 november 2019 03:07]

Half-life speelde altijd al in First person view en was (voor een spel dat zoveel hangt in de adventure genre) baanbrekend voor zijn tijd. Klimmen, springen, kruipen, objecten verplaatsen.. ect was in geen enkele FPS zo goed uitgewerkt. VR en Half-life leken daardoor voor elkaar gemaakt. Dus die cashgrap waar over je het hebt hebben ze dan nog heel lang uitgesteld.
Hoezo is dit een verassing dan? Ik had 10 jaar geleden al het gevoel dat ze voor HL3 wilden wachten totdat VR een hoekje had gevonden in de gaming markt. Blijkbaar denken ze dat de tech goed genoeg is voor hun visie.

Persoonlijk doet deze game serie mij niet zo veel, ik kijk eerder uit naar een Left 4 Dead 3 ofzo, maar dat zal niet zo werken met VR, niet dat ik dat wil ofzo... :)
Valve heeft in jaren geen game meer gemaakt. Om dan te stellen dat ze het verleerd zijn is nogal een aanname...Ik zou eerder stellen dat ze het wel nog weten en daarom tegelijk liever geen troep uitbrengen.... of een statement moeten maken van "don't you all have phones?"

God die -1'tjes weer.
It's a joke, not a dick. Don't take it so hard guys.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 19 november 2019 23:16]

Daarnaast hebben ze met The Lab nog een game gemaakt en doen CSGO en Dota het ook uitstekend terwijl die echt niet zomaar de grootste blijven..

Als ze het puur voor het geld zouden doen zouden ze het ook wel voor een groter deel dan 1% van de markt doen.
CSGO is al lang niet meer de grootste.
Incorrect. Niet dat het van mijn feit afdoet als je wel gelijk had.

https://store.steampowered.com/stats/

[Reactie gewijzigd door MatthiasL op 19 november 2019 12:40]

Incorrect, kijk eens goed naar je eigen link, kijk dan eens naar peak, en dan hebben we het nog niet over fortnite gehad ;)

En het doet wel wat af aan het feit dat ik genoeg CS:GO spelers ken die vinden dat er nog genoeg mis is met het spel, en dat de veranderingen die valve gemaakt heeft ook niet altijd even goed uitpakken.
De leak van CSGO is inderdaad het hoogst.

Ik snap dat je drogredenen wil aanhaken maar het zijn gewoon de grootste spellen. Om feiten te gaan verdraaien heeft niet zoveel nut.. of de stats pagina laad jou andere getallen zien dan de rest van de wereld.

[Reactie gewijzigd door MatthiasL op 19 november 2019 16:28]

Ik snap dat je van alles probeert om onder je faal actie uit te komen, maar speciaal voor jouw dan omdat lezen wel erg moeilijk is. https://tweakers.net/ext/f/O5pCOXWgXZMgUnTl0bZnOrtr/full.png

[Reactie gewijzigd door DarkBlaze op 26 november 2019 12:19]

Dat je een week hebt moeten wachten om je gelijk te halen op een uitzonderlijk moment dat je toevallig gelijk hebt zegt natuurlijk alles. Maar projectie is blijkbaar je ding. Succes ermee.
The Lab is 2016. Jaren dus,
Artifact, Underlords. En je negeert de andere games die genoemd worden. Release datum is immers minder belangrijk in -as-a-service wereld.
Duidelijk dat jij de ballen verstand hebt van gamen en VR. Als ze echt wilden cashen dan zouden ze wel een HL3 maken (maargoed, de kans dat ze de verwachting waar kunnen maken is wel ver te zoeken).
Het laat eerder zien dat zij VR groter willen aanpakken. Zonder must have games zal de Hardware langzamer op gang komen. Zij zien in dat Je Game Hardware goed kan verkopen als je er voor ook grote titels mee kan gebruiken die goed toepassen. Dus moeten zij er zeer bekende inhouse IP voor opentrekken. Dat vergroot de kansen aanzienlijk. Maar dan nog kan het falen. Omdat aanschaf barrierre nog hoog is dat het verre van mainstream maakt.
VNN (van het youtube filmpje in dit artikel) heeft zowel de titel als enkele details goed gehad al per 16 oktober (!). Normaal heeft TylerMcVicker het niet altijd zo juist, maar dit wel. Wat heeft ie hier lang op gewacht. En ik ook trouwens. Mijn Index Controllers zijn net terug van RMA en ik kan het Half life vlaggeschip spelen op mijn Valve Index.
Schijnbaar heeft VNN ook geclaimd dat het rond de 15 uur gameplay gaat hebben. Dan hoop ik toch echt dat hij ernaast zit, want 15 uur voor een 'flagship VR game' vind ik echt beperkt. Vooral gezien dat in de praktijk een 8-10 uur betekend als ik kijk naar de opgegeven tijd van andere spellen.
HL1 was give or take 12 uur (15 uur om ALLES in het spel te completen).
HL2 13 (19) uur.
HL2E1 4 (5) uur.
HL2E2 5 ( 8 ) uur.

Ik weet niet waar jouw eisen voor VR-flagship vandaan komen, maar niet van het verleden van deze serie. Kijkende naar andere, verhalende first person shooters:

Crysis: 10 (14) uur
Crysis 2: 9 (12) uur
Crysis warhead: 5 (7) uur
Doom 2016: 11 (25) uur

Zelfs series als Metro en Metroid scoren rond deze tijd, met uitschieters voor het verzamelen van elk klein stukje backstory of collectibles (waar half-life voorheen niet zo veel mee deed).

Daarnaast lijken me de speelsessies in VR een stuk korter omdat het zo veel intenser is.

[Reactie gewijzigd door HellFury op 19 november 2019 08:49]

Mensen willen tegenwoordig 50+ uur aan gameplay dat grotendeels bestaat uit repeterende gameplay zoals fetch quests. Een goede (semi) lineaire single player ervaring wil men tegenwoordig niet meer.
Er zijn genoeg spellen die meer uur 'vermaak' bieden. Spellen als Uncharted zou je met Half-life kunnen vergelijken als het om verhalende gameplay gaat. Ook hier zie je steevast 10-15 uur gameplay...

Ga je half-life vergelijken met spellen als Borderlands of Diablo, dan kom je inderdaad bedrogen uit. Zelfs fallout (fps, verhalend) is niet te vergelijken met het bijna on-rails gecureerde van Half-life. Ga je het vergelijken de VR-space-sims, dan kan ik me voorstellen dat je verwacht honderden uren in een andere wereld rond te kunnen gaan brengen, maar is geen eerlijk vergelijk.

Ik vond spec-ops the line een leuk spel, en daar was de klacht dat de singleplayer te kort was; ik vond die 6 uur prima. Menig walking simulator wil je ook niet veel langer dan dat hebben, hetzelfde als dat een film van 3 uur niet perse beter is dan een film van 2 uur.
Dit is pure fanboy praat; maar holy moly wat heb ik hier lang op gewacht! Rise and shine!
Half-Life zou voor mij reden kunnen zijn in VR te stappen.
Wiki: Half-Life, vaak afgekort als HL of HL1, is een populaire sciencefiction-FPS, ontwikkeld door Valve Software, en gepubliceerd door Sierra Entertainment op 19 november 1998.

Vandaag precies 21 jaar geleden :X
21 => 2 en 1 => 2+1 = 3
en
21 / 7 (7 jaar geleden was de eerste Oculus demo er en begon VR dus van de grond te komen) = 3

HL3 confirmed

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 20 november 2019 16:38]

1998 -> 1998+1 -> 999 = 3*33 = HL3 300% zeker
Half-Life CONFIRMED!
Half-Life Modders: "We're making an unofficial HL2 Episode 3!"

Valve: "Hold my VR Headset!"

8)7
16 oktober verscheen de video, en dat was een woensdag :)
Dacht dat Boneworks de nieuwe spirtuele HL was? Waarom dan VR: Alyx uitbrengen? Het mooie van Alyx is dat ze ook een beetje mysterieus is. .. Naja. Als het maar zonder VR ook speelbaar is. Dan Black Mesa and VR: Alyx spelen <3

Die eerste schijnt in Dec echt af af te zijn.

[Reactie gewijzigd door Ivysaur op 19 november 2019 02:50]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee