Xiaomi Mi Watch heeft een always-on-display en een accuduur van 36 uur

De Mi Watch van Xiaomi is deze week officieel aangekondigd. De smartwatch heeft een always-on-display en een geclaimde accuduur van 36 uur. Het horloge is vanaf 11 november beschikbaar in China. Het is nog onbekend of de Mi Watch in Europa uitkomt.

De Mi Watch heeft een amoledscherm van 1,78" met een resolutie van, volgens de productpagina, 448x368 pixels. Het display heeft gebogen schermranden, maar deze zijn niet aanrakingsgevoelig. Het scherm is gehuisvest in een rechthoekige case van 44 millimeter, met een 'kroon' aan de rechter bovenzijde. De smartwatch van Xiaomi toont veel gelijkenissen met de Apple Watch, die eveneens een rechthoekige behuizing met kroon heeft. Xiaomi komt met twee varianten. Het standaardmodel heeft een behuizing van aluminium en Gorilla Glass 3 van Corning. De duurdere Premium-variant heeft een case van roestvrij staal en een scherm van saffierglas.

De Mi Watch bevat een Snapdragon Wear 3100 4G-soc met vier Cortex A7-cores die geklokt zijn op 1,2GHz. De smartwatch heeft 1GB ram en 8GB aan opslagcapaciteit. Het horloge heeft een accu met capaciteit van 570mAh, waarmee een accuduur van 36 uur volgens Xiaomi haalbaar moet zijn, zelfs bij gebruik van het always-on-display. Het horloge ondersteunt e-sim, waardoor de Mi Watch ook zonder gekoppelde smartphone bruikbaar is. De smartwatch ondersteunt ook 4g-connectiviteit, gps, wifi, bluetooth en nfc voor betalingen.

De Mi Watch draait op 'Miui for Watch', een door Xiaomi aangepaste versie van Googles Wear OS. Hiermee lijkt Xiaomi de eerste fabrikant te zijn die een eigen skin voor Wear OS heeft ontwikkeld. Het besturingssysteem heeft een aparte app-winkel voor ontwikkelaars. Momenteel zijn er 'meer dan 40' apps beschikbaar voor de Mi Watch, waaronder TikTok, Nio en QQ Messenger. Het horloge heeft ook fitnesstracking-functionaliteit, met onder andere een hartslagmeter. Ook kan het horloge de hoeveelheid zuurstof in het bloed van een gebruiker meten.

De Mi Watch is vanaf 11 november beschikbaar in China. Er is momenteel nog niets bekend over een eventuele Europese release, maar voorlopig lijkt het horloge vooral gericht op de Chinese markt. De standaard Mi Watch met aluminium behuizing gaat 1299 yuan kosten, wat omgerekend neerkomt op 167 euro. De duurdere variant van roestvrij staal kost 1999 yuan, ofwel 257 euro.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

05-11-2019 • 15:09

169 Linkedin

Reacties (169)

169
151
54
2
0
74
Wijzig sortering
Man man man, werkelijk alles is gejat van de Apple Watch. Van de vorm, tot de knop configuratie (kroon en langwerpige knop eronder), tot de extra luxe uitvoering (roestvrijstaal & saffierglas).
Om over de interface nog maar te zwijgen...
Wonderbaarlijk dat dit zomaar kan.

En alsjeblieft, reageer niet met "ja maar een smartwatch ziet er al snel hetzelfde uit", want Android Wear gebaseerde horloges van o.a. Samsung en Fossil, horloges van Withings en de sporthorloges van Garmin hebben wel een eigen identiteit en uitstraling.

Edit: apart dat dit als offtopic wordt gemod terwijl het direct op het aangekondigde horloge slaat.

[Reactie gewijzigd door Sluuz op 5 november 2019 15:31]

Er zijn toch ook echt verschillen waar te nemen. En waarom zou jij kritiek mogen geven zonder dat anderen een verdediging mogen geven? Je hebt een vierkant horloge, wil je een element om snel door lijsten te scrollen dan kom je al snel bij een kroon uit om dat mee te doen. En die zit op zowat elk horloge aan de rechterkant. Het is nu ook niet alsof Apple de kroon heeft uitgevonden. Een alternatief zie je op ronde horloges waar scrollen mogelijk wordt gemaakt met de bezel rondom het scherm.

Dat de knop langwerpig is komt het gebruiksgemak ten goede. Het is al een kleine knop. Hoe groter deze is, des te eenvoudiger is deze te gebruiken. En vanwege datzelfde gebruiksgemak staat de knop beter onder dan boven de kroon, anders kan die kroon in de weg zitten bij het indrukken.

Dus ja, als je voor een efficient ontwerp wil gaan kom je bij dit soort ontwerpen uit. Ongeacht wie er eerst mee afkomt. Dat jij het gejat vind is jouw mening. Maar je hebt nu eenmaal maar een beperkte ruimte om mee te werken en een beperkt aantal elementen om mee te spelen.
Allemaal goed en wel, maar z'n post is nog steeds on topic.

Helaas misbruiken mensen weer eens het moderatie systeem omdat ze het niet met iemand eens zijn. Begrijpelijk maar onterecht en ik probeer die neiging zelf altijd te onderdrukken.
Het is gewoon bashen..
"Ik geef volgens mij nergens aan dat een bepaald element gejat is."
en
"Man man man, werkelijk alles is gejat van de Apple Watch. Van de vorm, tot de knop configuratie (kroon en langwerpige knop eronder), tot de extra luxe uitvoering (roestvrijstaal & saffierglas)."

ik begrijp niet waar je nou zo boos over bent? Als aplle er een rechtzaak van had kunnen maken hadden ze dat allang gedaan. Blijkbaar hebben ze niet een patent op de kroon of een ander onderdeeel.
Hmwah, het komt allemaal misschien een beetje over alsof je persoonlijk beledigd bent door het feit dat dit Xiaomi horloge qua vormgeving op een Apple watch lijkt. En inderdaad, het lijkt er op, net zoals Xiaomi soms wel wat meer Apple-achtige trekjes heeft in hun ontwerpen, en net zoals de Apple watch lijkt op zo'n duizend digitale horloges uit de jaren '80 en '90 met hun vierkante vorm met afgeronde hoeken en een kroon aan de rechter kant.

Want ja, een horloge draag je vaak om je linker pols, en als je de kroon/knoppen, welke je dan met je rechterhand moet bedienen aan de linkerkant van de watchface zet, blokkeer je dus tijdens het bedienen het display met je rechterhand waardoor je niet kan zien wat je doet 8)7

De 0 is trouwens niet enkel voor off-topic, maar ook voor "irrelevant", en wanneer je enkel een (relatief slecht onderbouwde) mening geeft en dan ook direct aangeeft dat discussiëren geen zin heeft, heeft de comment voor de rest van de Tweakers inderdaad weinig relevantie :)
Erg vaak wordt, zonder onderbouwing, een vergelijk getrokken naar een ander product dat men toevallig kent. Even zoeken naar de geschiedenis van de smartwacht levert mooie voorbeelden op van smartwachtes die al ouder zijn dan de Apple watch (bijvoorbeeld Sony smartwatch generatie 1, 2, 3 etc) waarbij de gelijkenissen met deze ook treffend zijn. Om nu te beweren dat er klakkeloos gejat wordt.... (ze kijken wel goed naar elkaar)
Beter goed gejat dan slecht bedacht en inderdaad... Ik moest meteen aan de Sony smartwatches denken, dat dacht ik ook toen ik Apple z'n rip off versie zag
Het is nogal moeilijk om een horloge niet op elkaar te laten lijken alle ronde watches lijken ook op elkaar maar je hebt wel gelijk dat het in de buurt komt.
tot de extra luxe uitvoering (roestvrijstaal & saffierglas)
Apple heeft geen saffierglas (zoek maar eens testen op van JerryRigEverything) dus het wordt wachten of Xiaomi wel volwaardig saffierglas heeft en niet zo een marketingstunt zoals Apple.
Jawel, het is wel saffierglas, het is geen saffier. Snap je, saffier is geen glas. Saffier is een crystal. Apple heeft saffier en glas zitten mixen, net als xiaomi (de mi 9). Dus een saffier detector die electronisch meet of het saffier is, geeft wel aan dat het saffier is, maar de mohs picks niet. Zie jerry rig everything waar hij met een speciaal apparaat door apple's glas kijkt. Er zit een heeeeel dun laagjr saffier in
Maar de meerprijs voor saffierglas is toch waardeloos als het zo een dun laagje is waardoor het niet harder wordt als gorilla glas.
Ik heb hetzelfde probleem met de achterkant van smartphones van glas te maken, zeker in de lagere prijs categorieën, ik ben aan het twijfelen om een mi 9t pro te kopen en wat me vooral tegenhoudt is dat de achterkant glas is wat ervoor zorgt dat zelfs met een walletcase je voorzichtig moet zijn.
Ik heb een mi 9, en die is ook van glas (wel iets betere bouw kwaliteit) en die heeft nergens last van.

En inderdaad saffierGLAS is pure oplichting
Gelukkig denken designers van horloges sinds de 19e eeuw daar anders over... Allemaal rond, maar toch anders. Net zoals TV's, Tablets rechthoeken zijn, maar toch allemaal anders uitzien...
en het kan dus wel voor een normale prijs, apple zou zich kapot moeten schamen ;)
Ik denk dat dat wel meevalt, de aandeelhouders zijn best blij en ze verdienen bakken met geld. Al met al helemaal niet slecht voor een commercieel bedrijf. Zou het leuker zijn als je het als consument voor minder kan krijgen? Sure.
De Apple Watch 3 is goedkoper dan het premium model van Xiaomi en draait voorlopig nog helemaal prima. De 5 is daarin tegen wel weer een stuk duurder. Maar om nou meteen te zeggen dat Apple zich moet schamen voor de prijs, ook niet helemaal waar.
Het is niet alleen hardware wat Apple moet verkopen. De software van Apple is niet gratis. Ook dat betaal je, en is het waard.

[Reactie gewijzigd door Fido op 5 november 2019 17:29]

Ook dat betaal je, en is het waard.
Vind jij het waard, is echt geen feit hoor :)

En ik neem aan dat iedereen ondertussen wel weet dat Apple spul een "Apple Tax" heeft, hoef je echt niet te verdedigen

Het is het je waard of niet simpel als dat
De apple tax bestaat. Ik heb zelf een lange tijd een Mac mini + ipad + iphone gehad. Over de ipad ben ik erg te spreken, echt top dingen (met jailbreak). De iphone, ook best wel, maar mijn mi 9 met custom ROM is toch fijner (meer aanpassen). De Mac mini? Nou, het is beter dan windows, maar daar blijft het bij. Na een maand heb ik er maar linux op gezet.

Feit is, dat een bedrijf geld moet verdienen. Apple heeft erg veel ontwikkelings kosten, misschien kost dat 100 euro per telefoon. Dus ook dan maakt apple veel winst.
“Het is beter, dus het is een Apple tax”. Vreemde logica.
Er is geen vergelijkbaar apparaat. Geen enkel. Ten eerste draaien ze allemaal een eigen OS dat de concurrentie niet heeft. Ten tweede kan je de bouwkwaliteit van een Macbook (ok, misstap met keyboard even buiten beschouwing gelaten) echt niet vergelijken met pakweg een Lenovo.

Imitiaties werken heel vaak minder goed. Of ze exploderen. Daarom zijn het ook imitaties.

Mensen die het over een Apple tax hebben, zijn stuk voor stuk Applehaters. Meestal ook nog eens Android fanboys. Dat durven toegeven, zou al héél mooi zijn.
Apple maakt de grootste winsten in hun sector, hoe je dat noemt is verder irrelevant. Persoonlijk heb ik het er (vaak) wel voor over, en soms ook niet. Gelukkig kunnen we hier allemaal zelf een afweging in maken toch?
Dit is gewoon onzin. Microsoft, Google, Facebook, en andere grote techbedrijven hebben een even grote winstmarge dan Apple. Ooit weleens de jaarrekeningen vergeleken?
Dan ben ik benieuwd naar je bronnen.. Dit is de meest recente die ik zo snel kan vinden.

https://www.google.nl/amp...artphone-profit-pool/amp/
Daarnaast, Microsoft Google en Facebook verdienen hoofdzakelijk geld met Software en advertenties.

Apple verdiend vooral geld met de verkoop van hardware. Daarmee meer in lijn met Samsung, LG etc. (al hebben die bedrijven veel meer activiteiten dan Apple)
Ik vergelijk Apple ook helemaal niet met die partijen.

[Reactie gewijzigd door Thomas18GT op 7 november 2019 13:27]

Het lijkt inderdaad op een slechte kopie van de Apple Watch, zonder de zachte rondingen in de behuizing, zelfs het promotiemateriaal is afgekeken.

Maar ach, zie het tegenwoordig als een compliment, want stoppen zal je het niet.
Apple was niet de eerste met het smartwatch concept. Ook jatwerk dus.
Gelukkig werkt het niet zo, en daarom mooi dat zo'n product alleen in China uitgebracht mag worden (in Amerika en Europa zou Xiaomi dikke claims aan hun broek krijgen). Voor ons als consument/Tweakers ook, want we kunnen hem goedkoop importeren omdat Xiaomi goedkoop kan kopiëren.
Man man, Volkswagen jat echt alles van Mercedes. Ook 4 wielen, een stuur en motor :P

[Reactie gewijzigd door Pyrone89 op 5 november 2019 17:09]

want Android Wear gebaseerde horloges van o.a. Samsung
Samsung gebruikt Tizen op hun horloges, niet Android Wear ;)
Op hun nieuwere ja, op hun oudere was het gewoon Android Wear (dat toen nog niet zo heette geloof ik) :)

[Reactie gewijzigd door Sluuz op 5 november 2019 15:33]

Dat was geloof ik alleen op de originele Galaxy Gear, toen Android Wear überhaupt nog niet bestond, welke in 2014 al een upgrade naar Tizen kreeg. Beetje achterhaalt om ruim vijf jaar later nog te doen alsof Samsung Android (Wear) gebruikt.

Edit: Blijkbaar was er ook nog de Gear Live welke op Android Wear draaide in 2014.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 5 november 2019 15:44]

Samsung heeft op twee toestellen Android Wear (tegenwoordig Wear OS) gebruikt, inderdaad in hun eerste? horloge: Samsung Gear, die kreeg later een upgrade naar Tizen.
Het tweede model is de Samsung Gear Live.

Dus in theorie hebben jullie beide gelijk, het eerste horloge heeft zowel Android Wear als Tizen gehad en de Gear Live alleen Android Wear.
En alsjeblieft, reageer niet met "ja maar een smartwatch ziet er al snel hetzelfde uit", want Android Wear gebaseerde horloges van o.a. Samsung en Fossil, horloges van Withings en de sporthorloges van Garmin hebben wel een eigen identiteit en uitstraling.

Edit: apart dat dit als offtopic wordt gemod terwijl het direct op het aangekondigde horloge slaat.
ja maar een smartwatch, laptop, smartphone, ... ziet er al snel hetzelfde uit.
Gezien het 10-vingerige wezen dat er mee moet werken, onveranderd is, klopt dit gewoon.
Al de rest is marketing.
Anoniem: 310408
@OxWax5 november 2019 15:50
[...]
ja maar een smartwatch, laptop, smartphone, ... ziet er al snel hetzelfde uit.
Van alle draagbare IT is de smartwatch nu juist hetgene met de meest verschillende vormgeving!
oh ja? Ik ken 2 vormen : rechthoek en cirkel.
Een blitse hexagon zal vast stoer staan maar of je er veel van verkoopt ...
Als een smartwatch voor jou niet meer is dan een vorm heb ik wel medelijden met je :+
Tja, beter goed gekopieerd dan slecht verzonnen, toch?

Dat Xiaomi (en ook Oppo met hun ColorOS skin) vaak afkijkt bij Apple vind ik persoonlijk geen probleem. Ik houd wel van dat soort design. Persoonlijk had ik wel liever een ronde horlogekast gezien overigens.
Het is dan ook geen geheim dat Xiaomi een Apple kloon is bij introductie van een nieuw produkt. Ik verwacht dat ze later met eigen ontwerpen gaan komen zoals ze met telefoons hebben gedaan.
Man man man, werkelijk alles is gejat van de Apple Watch. Van de vorm, tot de knop configuratie (kroon en langwerpige knop eronder), tot de extra luxe uitvoering (roestvrijstaal & saffierglas).
Ben benieuwd of ze ook apple's 'saffier'glas gebruiken dan :+
dan kan je nog zeggen dat het "gestolen" is, voor hetzelfde geld is dit uiterlijk iets dat sommige android liefhebbers ook willen maar dus nooit van apple zullen kopen wegens, wel, apple...

trouwens, "stelen"... waar zit iedereen met hun klachten over de tig auto's dat allemaal hetzelfde chassis gebruiken? of dezelfde motor? of ....

antiek voorbeeldje:
- nissan primastar
- opel vivaro
- renault traffic
3x identiek dezelfde wagen met hier en daar het interieur wat aangepast en een apart kleurtintje,
verder enkel ander embleem en naam erop en klaar.
3x verschillende prijzen, 3 verschillende merken, 3 dezelfde wagens....

maar sinds apple er is, moet het altijd wel zijn dat het van hen gejat werd (alsof zij overigens zo heilig zijn)
soms denk ik dat de wereld beter was geweest moest MS destijds apple hebben laten doodbloeden ipv te redden, maargoed dan was er mss nog minder concurrentie.
Dan pak je ook net een verkeerd voorbeeld.
De Primastar, Vivaro en de Trafic zijn tot stand gekomen door een samenwerking. Net als de Peugeot Partner/Citroen Berlingo en de eerste Peugeot 107/Citroen C1/Toyota Aygo. Dit doen ze om kosten te besparen. Maar elk plakt er wel zijn eigen prijs aan vast, omdat er hier en daar wel verschillen in zitten. (voornamelijk interieur en standaard opties)

Apple en Xiaomi hebben niet samen deze smartwatch ontwikkeld of ontworpen. Dus dit is gewoon gekopieerd, tot in de menu design aan toe. Er lijkt weinig eigen creativiteit in gestoken te zijn.

Over gekopieerde auto's gesproken, daar zijn ze in china ook goed in:
https://www.autocar.co.uk...pycat-car-picture-gallery

[Reactie gewijzigd door Crp op 6 november 2019 08:14]

Man man man (snel gejat), ik heb altijd al een Apple Watch willen hebben.
Nu dus voor een derde van de prijs.
Maar dan nog 4g gratis erbij, 36 uur batterij en ook nog een fatsoenlijke maps op de watch,
Bij Apple krijg ik toch steeds meer t gevoel dat ik voor aandeelhouders betaal ipv vernieuwende technologie.
Alles gejat, behalve de prijs.
Ik ben wel blij met een kopie. Ik prefereer Android software, maar vind het design van de Apple watch prima :) Best of both en volgens mij lijdt Apple hier niet echt schade door. Indien dat zo is kunnen ze hun hardware open zetten voor andere software.
Behalve de prijs dan ;)
En de nóg slechtere batterij tijd. Ook die is niet 'gejat'.
36 is meer dan 18 uur en ook meer dan 24 uur...
Inderdaad, vandaar ook dat ik zeg dat ze de nóg slechtere batterijduur van Apple Watches ook NIET hebben gejat.
"Het standaardmodel heeft een behuizing van aluminium. De duurdere Premium-variant heeft een case van roestvrij staal en een scherm van saffierglas.

@AverageNL Welk glas heeft het standaardmodel dan ?
Ben er even verder ingedoken; het standaardmodel heeft Gorilla Glass 3. Het staat in inmiddels in het artikel, dank. :)
U ook , voor het opzoeken _/-\o_
(nu vraag ik me wel af of saffierglas beter is dan GG3)
Ik vraag me af of ze op een vierkant scherm saffierglas voor elkaar hebben gekregen. Apple claimt ook saffierglas, maar dat is niet zo krasbestendig als het saffierglas dat je op een rond horloge vindt. (en het vierkante scherm schijnt daar ook echt de oorzaak van te zijn)
Apple moest Apple niet zijn als ze je proberen te bedotten :X

"Bij de Apple Watch Series 4 spreekt Apple ook over saffierkristal, maar dit geldt alleen voor het laagje glas dat over de hartslagmeter zit. De voorkant van de aluminium-modellen is nog steeds gemaakt van Ion-X glas. Op de aluminium horlogekast staat dan ook de aanduiding ‘Ion X’.

https://www.iculture.nl/g...las-of-ion-x-verschillen/

[Reactie gewijzigd door OxWax op 5 november 2019 16:00]

Jij hebt het hier over de aluminium versie van de Apple Watch, de Stainless Steel versie heeft wel degelijk saffier kristal aan de voorkant.
Dat is een interessante vraag; ik weet wel dat (horloge)fabrikanten vaak moeite hebben met het produceren van 'gevormde' saffierglazen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de 'domme' Omega Speedmaster: het eerste horloge op de maan, en tevens een horloge met een 'gebold' hesalite-kristal. Toen Omega met een model met saffierglas kwam, moest het uiteraard ook een bol kristal hebben (want authentiek), maar door de specifieke vorm bleek dat erg lastig.

Als gevolg heeft het model met saffierglas een soort 'milky ring' om de radius van het kristal. Voorbeeld (links het traditionele hesalite, rechts saffierglas)

[Reactie gewijzigd door AverageNL op 5 november 2019 16:17]

36 uur is precies net niets.. Een Fitbit horloge die ik redelijk actief gebruik houdt het dagen vol. Die moet ik na een dag of 4 een keer opladen.
Een fitbit is ook niet hetzelfde als een smartwatch. En je kan je horloge toch gewoon s'nachts opladen?
Mijn Amazfit Stratos gaat anders ook prima 4 dagen mee, en dat is met always-on display :P
Blijf dan die gebruiken en koop niet deze :^)
Doe ik ook zeker! maar ben het wel eens met zijn statement dat 36u weinig is vergeleken concurrentie.
misschien is dit een échte 36 uur met alles aan itt de theoretische van de concurrentie zonder always on screen ? ;)
in het begin van de Gear S3 kon ik toch ook 4 dagen doen met AO & slaap tracking.
Nu begint het wat lastiger te worden.
ook al gemerkt hoe minder (brol) op je watch hoe langer die mee gaat.
Tja, is dat niet met alles (laptop, phone, ... ) zo? Processen kosten nu eenmaal energie.
Begrijp daarom de keuze niet voor aan Always On, kost alleen maar capaciteit.

[Reactie gewijzigd door OxWax op 5 november 2019 16:59]

de stratos hoeft ook geen licht te geven voor zijn always on display.
Ik heb mijn horloge (een garmin) zo'n beetje 24/7 om, ook sleeptracking en hartslag in rust/slaap wordt zo bijgehouden... alleen bij het douchen (tenzij na het sporten) doe ik hem af.

Dus voor mij zou dit idd geen optie zijn, maar ik ben dan ook een andere doelgroep.

ps. Was trouwens meer een algemene reactie op het 'je kan hem toch elke nacht opladen?'. Ik zie dat regelmatig terugkomen bij dit soort items, en waar voor een (groot) deel natuurlijk een prima optie dus zeker niet voor iedereen. ;)

[Reactie gewijzigd door m0ridin op 5 november 2019 15:26]

ik laad die op tijdens het "TV-kijken/gamen" (voor Jan Modaal, want heb geen tv)
vind je wel een uurtje om die bij te laden wanneer je stil zit.
De versa is een prima smartwatch weet ik uit eigen ervaring. Eentje die het 4 tot 5 dagen volhoudt op een lading.
Begint het nachtkastje van die wearable hipsters ondertussen niet aardig vol te geraken?

Je hebt zowaar een stekkerblok nodig naast je bed om je smartphone, smartwatch en draadloze oortjes op te laden. En ondertussen argumenteren waarom korte batterijduur geen nadeel is.
Ik zou het niet weten. Het enige wat ik moet opladen is mijn telefoon.

Ik zie ook niet hoe de batterijduur iets te maken heeft met hoeveel opladers je in moet steken, tenzij je elke keer je opladers wisselt. Dan is het naar mijn mening makkelijker om ze in te laten steken en de kabels een beetje weg te werken.

Al helemaal als ze USB-C gebruiken. Dan heb je maar 1 kabel nodig.
Zet je dan je wekker zodat je s'nachts je kabel kan verwisselen :?
Ik heb een oplader met 4 connecties :Y) : Speaker, Phone, Oortjes, Headphones, ...
Draadloos laden : ene nacht de ene, de andere nacht de andere telefoon laden. IPad eens in de 6 dagen, ElitePad eens in de maand. 3DS elke nacht. Microsoft Band ligt in de kast, met pensioen.

Ja, iets teveel te laden...
Je hoeft niet alles tegelijk op te laden.
Mijn Garmin houdt het rond de twee weken vol, behalve als ik er ook mee sport. Dat komt deels doordat het scherm statisch is en alleen bij een bepaalde (kijk)beweging activeert en de secondewijzer toont. Elke dag mijn horloge opladen lijkt mij vrij frustrerend dus ik denk dat ik nog even wacht op betere vervanging...

En ja: deze Garmin is geen smartwatch, maar ook niet alleen een tracker. Berichten, telefoontjes, etc. komen er ook op binnen. Wat heb je nog meer nodig :)?

[Reactie gewijzigd door Xirt op 5 november 2019 15:17]

Anoniem: 120539
@Xirt5 november 2019 15:28
Wordt dit nou een wedstrijdje ver plassen?
Dan doe ik ook mee: mijn Amazfit GTR houdt het makkelijk 5 weken vol.

Het grootste nadeel daarvan is dat je na een maand weer moet gaan zoeken waar je je laadkabeltje ookalweer opgeborgen had... ;)

Het wacht is nu op iemand met een horloge met een automaat....

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120539 op 5 november 2019 15:29]

Is dat dan met 24/24 hartmonitoring?
Anoniem: 120539
@Ororo5 november 2019 15:41
Yep.
Ik gebruik alleen de GPS nauwelijks; als je die aanzet dan gaat het een stuk harder.
AOD is ook wel ingrijpend, dan zakt het ook terug naar schijnbaar een dag of 5, maar nooit zo lang geprobeerd eerlijk gezegd.

(Overigens kun je als je toch je telefoon meeneemt als je gaat sporten ook die gebruiken om de tracking aan te zetten. De data wordt dan in de app gemixt: hartslag en duur e.d. komt van je horloge, gps tracking gaat dan rechtstreeks via de telefoon. Sowieso is GPS van de GTR het zwakke punt; deze is niet heel nauwkeurig, in ieder geval met de huidige firmware.)
Anoniem: 120539
@OxWax5 november 2019 16:26
Sorry, Always On Display. Dat je display altijd aanstaat dus, zoals het horloge in dit topic.
Standaard staat het horloge op 'lift to watch', dus dat je je pols draait en het beeldscherm dan zichtbaar is.
(Of met een knopje kan natuurlijk ook altijd.)
Als je hartmonitoring wil kan je beter een ICD nemen ;-). Maar volgens mij gaat het in bovenstaande gevallen niet op een horloge met hartslagmeter (althans: niet ingebouwd / altijd actief).
Volgens mij hadden we hier laatst een artikel over een horloge met "zonnepaneeltjes" en er zijn natuurlijk nog horloges die de bewegingen van de gebruiken omzetten in energie. Als we een fabrikant krijgen die dat om kan zetten in een leuk interactief horloge dat niet meer aan de laadpaal moet dan denk ik dat we een winnaar verplassen hebben gevonden ;).

Maar mijn inziens is een horloge met een accuduur van een week of meer redelijk prima. Dan heb je alle tijd om op een loos moment een keer te laden als ie "bijna" (1 a 3 dagen) leeg is i.p.v. dat je elke avond een vast extra kabelritueeltje toe moet voegen aan je planning.
Correct. Garmin heeft dit jaar de Fenix 6X solar uitgebracht waar een zonnepaneel om en in het scherm is gebouwd voor dat extra beetje energie. Mocht de standaard twee weken (incl. AOD, hartslag, bluetooth, etc.) van een Garmin Fenix niet genoeg zijn, kan je met de 6X solar er nog wat extra uitpersen.

Vaak wordt de Fenix X series gebruikt als pilot/proef tuin voor nieuwe technieken die Garmin het jaar daarop ook in andere modellen implementeert. Gelukkig want de Fenix X heeft een aardig prijskaartje.

Voor de geïnterreseerde wat praktijk info over de solar functie: https://www.dcrainmaker.c...lar-works-and-power-modes

[Reactie gewijzigd door Caayn op 5 november 2019 16:07]

ik vond lift to watch heel hinderlijk bij het slapen, arm even bewegen en het licht op.
AOD, even hand op het scherm leggen en schakelt uit, tot je die de volgende morgen weer aanzet (gewoon horloge gebruiken/knopje indrukken)
Maar mijn inziens is een horloge met een accuduur van een week of meer redelijk prima. Dan heb je alle tijd om op een loos moment een keer te laden als ie "bijna" (1 a 3 dagen) leeg is i.p.v. dat je elke avond een vast extra kabelritueeltje toe moet voegen aan je planning.
Minimaal 3 dagen vind ik ideaal, enkel om af en toe het weekend te overbruggen. Anders vind je elke dag wel een uur dat je redelijk passief bent zonder te slapen. dan kan die rustig opladen.

[Reactie gewijzigd door bigbadbull op 5 november 2019 17:01]

Mijn horloge licht niet op als ik dat niet wil: voor backlight moet ik 'm aanraken (knop): voor de secondewijzer is een juiste beweging al voldoende.
Mijn Garmin 645 houdt het (zonder sporten) ook wel 2 weken uit. En heeft gewoon een dynamisch scherm. Wel een transflectief memory-in-pixel, maar bevalt prima.

Hierdoor hoef je het horloge niet elke nacht op te laden en kan je het evt ook gebruiken voor slaap-analyses
Dat is dan ook een smart horloge en kan nauwelijks iets zonder je telefoon.
Waar wil je dit horloge dan voor gebruiken zonder telefoon? Bellen? Niet echt praktisch en eerder een gimmick dan nuttig. Mijn smart horloge ontvangt ook Whatsapp berichtjes en doet aan fitness tracking, sleep tracking etc. Dat zal dit horloge ongetwijfeld ook kunnen, alleen kan je die dan élke nacht opladen. Ik gebruik mijn horloge ook voor sleeptracking, dus dan is dat niet echt praktisch...
toch al een paar keer opgenomen terwijl ik m'n gsm niet vond.
en hij moet toch echt ergens max 10m ver liggen.

Maar ja zodra ik die gevonden heb, schakel ik ook direct over.
Ze hebben ook de Mi band. Die gaat makkelijk 20 dagen tot een maand mee op 1 lading..
Als het een o-led scherm is, verkort dit dan niet de levensduur daarvan enorm?
Met een OLED scherm moet je juist batterij kunnen besparen aangezien alles wat zwart wordt weer gegeven in feite uitgeschakelde pixels zijn
Met een LCD kan je energie besparen op de backlight, zoals Xiaomi doet met de Amazfit Bip, daar gebruiken ze een reflecterende onderlaag waarmee omgevingslicht wordt gebruikt om het LCD op te lichten. Ik ben benieuwd of dat ook werkt met o-Led, zo niet dan kan je met LCD wel degelijk meer besparen.
Met een OLED scherm moet je juist batterij kunnen besparen aangezien alles wat zwart wordt weer gegeven in feite uitgeschakelde pixels zijn
Ja maar dan moet je je interface zo kaal zwart mogelijk houden en geen fancy animaties / achtergronden gebruiken.
36 uur is wel erg weinig. De Mi band 4 en Bip gaan anderhalf / 2 weken mee. Je kan er minder mee true maar om de dag op moeten laden lijkt mij ook irritant. Nachts gebruik ik hem ook voor sleep tracking dus je moet hem dan overdag gaan laden.
Als android fan sta ik al een paar jaar te trappelen om een smartwatch te proberen, helaas word ik nou niet echt enthousiast van alle huidige modellen. Je kan zeggen over Apple wat je wilt maar ze bouwen op dit moment verreweg de beste en mooiste smartwatch. Dit lijkt me dan ook een gevalletje beter goed gejat dan slecht zelf bedacht.

Het is wachten tot Qualcomm eindelijk een fatsoenlijke smartwatch soc maakt zodat Google een high end android smartwatch uit kan brengen. Tot die tijd lijkt dit een goed alternatief. Het enige minpunt is dat ik me zorgen maak over alle gevoelige (gezondheids)data die je in een Chinees apparaat opslaat.
als het nou ook nog rond was zou ik het overwegen maar ik vind persoonlijk het vierkante design lelijk en outdated.
Het is wel veel handiger voor interfaces.
Rond werkt anders prima mits de UI er op aangepast is en de designer niet vast is blijven zitten in een vierkante/rechthoekige wereld.
Echter om dezelfde hoeveelheid info bruikbaar te tonen heb je een veel groter device nodig indien rond.
klopt, maar ik wil er ook geen boek op lezen ;)
Nee, maar Je kunt dus simpelweg het device kleiner maken ;)
Klopt, beetje jammer dat ze dan weer een rond horloge laten zien op het plaatje. Overigens werkt een ronde interface ook prima, zie bijvoorbeeld de Galaxy Gear horloges.
Vind de interface op mijn Galaxy Watch anders ook niet slecht hoor.
dat ben ik met je eens een interface maken voor een rond scherm is knap lastig.
Horloges zijn traditioneel rond omdat de analoge wijzers nu eenmaal een rondje draaien rond de centrale as. Rond is dus meer outdated dan vierkant bij een horloge.

Dat jij rond mooier vindt is voor jou valide. Ikzelf vind vierkant handiger/mooier, maar ik hou het bij mijn Amazfit Bip met een batterijduur van lang.
daarom stond er ook mijn mening!
Bij een "horloge" inderdaad en niet bij een smartwatch. Het probleem is naar mijn mening het design wat op een Apple watch lijkt, in de ogen van de mensen dus een de zoveelste Apple watch namaak.
Vanuit praktischer perspectief gaat een rond horloge door zijn "afgeronde hoeken" minder neiging hebben om ergens achter te blijven haken of stoten ten opzichte van een vierkant horloge.
Precies wat ik ook wilde zeggen. Woord voor woord :)
Ik heb zelf de mi band 4. Leuk apparaat, vooral omdat hij ongeveer 4 weken mee gaat op 1 lading. Zelfs op vakantie hoef je hem niet op te laden. Alleen de functies zin nogal beperkt: als je een workout gaat doen, zoals hardlopen, moet je evengoed je mobiel mee, er zit nl. geen gps in. Hopelijk in de v5 wel.
Dat vind ik ook het grootste voordeel. Daarom overweeg ik ook hun GTR horloge, maar ook de band4 (ik heb nog een band2). Deze lijkt me minder interessant. Heeft het echt zo veel meer functionaliteit dat je IPV om de zoveel weken elke dag moet opladen?

[Reactie gewijzigd door Marzman op 5 november 2019 16:30]

De Mi band 4 lijkt mij ook een leuke optie. Ben ook in het bezit van de 2, en het grote voordeel is dat deze met vakantie meegaat en hij dan niet op de lader hoeft. Normaal draag ik geen horloge, maar de Mi Band 2, icm de telefoon, heeft erg leuke mogelijkheden. De Mi band geeft een aanvulling op de functies van de telefoon, bij deze watch heb ik het gevoel dat er teveel functies van de telefoon worden overgenomen. Dit zou natuurlijk geweldig zijn als de telefoon op hetzelfde abonnement van je telefoon zou kunnen functioneren (als je de telefoon vergeet heb je de watch nog, en die is net wat handiger dan de telefoon van Griet Titulaer bij de Wondere Wereld in 1985), maar bij e-sim werkt het volgens mij net andersom.
Voor mij was het meer een hebbedingetje. Voor 35 euro loop je ook al helemaal geen risico.
Ondanks dat het qua design een letterlijke kopie is van de Apple watch, gaat het vast flink verkopen binnen Azië. Waarom zou je de Apple watch halen die 3x zo duur is als dit toch een (goeie) replica is? Alleen als je binnen de iOS ecosysteem zit of als je liever alleen Apple gebruikt :?
Goedkope namaak is niet persee van slechte kwaliteit, Xiaomi staat juist bekend voor zijn goede bouwkwaliteit ondanks de lage prijzen vanwege hun 5% winstmarge.
"De Mi Watch draait op 'Miui for Watch', een door Xiaomi aangepaste versie van Googles Wear OS. "

Hmm zullen ze dan alsnog hun Mi app afdwingen hiervoor of staan ze de oplossing van Wear OS zelf toe, vraag ik mij af.

Volgens mij is dit ook de eerste keer dat Wear OS een volledige skin krijgt, of is dit al eerder gebeurt?

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 5 november 2019 15:22]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee