Xiaomi introduceert Mi Band 4 met kleuren-amoledscherm

Xiaomi heeft de Mi Band 4-wearable aangekondigd. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de vierde generatie van Xiaomi's fitnesstracker een kleurenscherm en een microfoon. Ook is er optionele ondersteuning voor nfc om bijvoorbeeld betalingen te kunnen doen.

De Xiaomi Mi Band 4 heeft een 0,95"-scherm met amoledpaneel die een resolutie van 120x240 pixels haalt. Daarmee is het scherm een van de verbeteringen tegenover de Mi Band 3, die een kleiner zwartwitscherm met een resolutie van 80x120 pixels heeft.

Verder verschijnen er varianten met ondersteuning voor nfc, wat gebruikers de mogelijkheid geeft de tracker in te zetten voor contactloos betalen. De Band 4 heeft verder een zesassige accelerometer. In combinatie met de waterdichtheid zijn hierdoor bijvoorbeeld zwemstatistieken bij te houden.

Ook is er een microfoon voor stemcommando's via de Xiao AI-stemassistent, waarmee bijvoorbeeld smarthomeapparaten en muziek te bedienen zijn. De wearable maakt verbinding met smartphones via bluetooth 5.0 en zou het twintig dagen op een enkele acculading vol kunnen houden.

De Mi Band 4 verschijnt op 16 juni in China. Wanneer de fitnesstracker naar Europa komt is niet bekend, maar gelet op de Chinese prijzen ligt de verkoopprijs in lijn met die van de Band 3. Die is momenteel voor prijzen van rond de 30 euro te krijgen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

12-06-2019 • 12:10

141 Linkedin

Submitter: dutchnltweaker

Reacties (141)

Wijzig sortering
Dat is wel een serieuze verbetering! Ik ben erg benieuwd naar de praktische accuduur.

Ook wel benieuwd in hoeverre de 6-assige IMU (3-axis accelerometer + 3-axis gyroscope) verbetering brengt aan het tracken van sporten, op papier kan in ieder geval een stuk meer data worden verzameld dan met de Mi Band 3 (die alleen een accelerometer had)

Verder wil ik wel een beter bandje. Ik ben zowel een Mi Band 2 als Mi Band 3 verloren tijdens het sporten omdat het bandje vrij snel los schiet, zeker na een paar maanden gebruik.

Qua prijs:
The Xiaomi Mi Band 4 starts at 169 yuan (~$24), but you can also splash out 229 yuan (~$33) for the Mi Band 4 NFC.
Op AliExpress in de voorverkoop voor ongeveer €31.
Als je hem zo makkelijk kwijtraakt, is het dan nog wel een goedkoop bandje?
Ja, op aliexpress is het paar euro. 1,80 2 euro ongeveer een bandje
Ik bedoel met bandje de fitness tracker. Als je 3x een nieuw goedkope fitnesstracker moet kopen omdat je hem kwijt raakt, dat is wel zonde.
Beetje late reactie maar goed, baat het niet...

Ik draag de Mi Band al sinds versie 2, dagelijks, nu een 3 om m'n pols en binnenkort een 4. In de praktijk is het waarschijnlijk heel erg afhankelijk van wat je activiteiten zijn. Ik bedoel dat bvb. een gevechtssporter of een schoonheidsduiker meer kans maakt om z'n mi-band te verliezen dan de gemiddelde gebruiker.

Ik ben m.a.w. nog geen enkele mi band zomaar kwijt geraakt, never. Ik heb m'n allereerste v2 nog in de schuif van m'n nachtkastje liggen, heb ik gedragen van toen hij nieuw uitkwam, tot z'n opvolger te koop was, die 3 zit nu al 4 maanden dag en nacht rond m'n pols.
Ondertussen heb ik nog maar één keer gehad dat hij ongewild los kwam tijdens het nogal wild dollen met de hond. Maar voelde het meteen. Het komt idd. ietsjes makkelijker los dan een 'gewoon' horlogebandje maar het is niet van die aard dat "je 3x een nieuwe moet kopen", als je er ietwat normaal mee doet en als je weet dat je bvb. gaat speleoduiken of weet ik veel wat, je het ding uit doet, is er niks aan de hand. Bij normale activiteiten komt het niet zomaar los.
Ah thanks, goed te horen dat 3x kwijtraken niet de norm is
Ook wel benieuwd in hoeverre de 6-assige IMU (3-axis accelerometer + 3-axis gyroscope) verbetering brengt aan het tracken van sporten.

Als ik het goed begrijp wordt zwemmen nu ook automatisch bij gehouden, iets wat met de mi band 3 helemaal niet kon.
Ik heb vandaag gelijk eentje besteld. Had een xiaomi mi band 3 gebruikt maar had er weinig aan daarna geswiteched naar honoir baand 4 maar was niet echt comfortable als een mi baand 3. En nu de mi band 4 perfecte mix tussen mi band 3 en honor band 4 maar betere functies en software dan honor band 4.

2 Weken wachten nu :(
Ik heb op Amazon.de een metalen band gehaald waar je de Mi Band 3 van onderen in stopt; het kan zo dus onmogelijk eruit vallen tenzij het bandje zelf breekt. (ben er ook al 2 verloren)
Er kan zo te zien niet alleen meer worden verwerkt, maar ook meer worden weergegeven. Ik vraag me wel een beetje af hoe het scherm het aflegt in verschillende licht omstandigheden. Ook vraag ik me af of het display nu ook over het gehele schermpje een touch screen bevat. Bij de Mi Band 3 waren het alleen de edges en de "knop" onderaan. Gezien de functionaliteit in de promo lijkt het er iig wel op!

Ik ga 'm in ieder geval halen! :)
Mi band 3 was hele scherm touch mogelijk
Cool, door for capacitieve touch sensoren rondom het scherm te doen, lijkt het alsof het een touchscreen is (maar dan veel goedkoper)!
Nou ja, is beperkt maar je controlleert die interface via scherm niet via knopje
Zie de aanhalingstekens bij het woord knop. ;)
Het bandje is inderdaad een groot minpunt van de Mi Bands geweest, maar deze is vrij goedkoop te vervangen. Heb zelf deze genomen https://www.aliexpress.com/item/32859615233.html

Er zijn vast ook losse houders te koop, de sluiting past voor elk normaal smal horlogebandje.
Ik ben een TomTom touch en een Mi Band 2 verloren. Bandjes zijn gewoon slecht.
Ik ben een TomTom touch en een Mi Band 2 verloren. Bandjes zijn gewoon slecht.
Ik hoor dat nog wel zeggen -zie het nog wel getypt worden, ook @Balance vernoemt het maar ik vermoed dat het heel afhankelijk is van de soort activiteiten je ermee doet want ik heb het nooit meegemaakt, niet met de 2, ook niet met de 3...

Maar ik ga zelden bvb. zwemmen en al zeker niet fitnessen ofzo, ik fiets veel maar daar ziet dat bandje totaal niet van af natuurlijk.
Tijdens zwemmen en fitnessen zal er niks gebeuren denk ik. Mi band 3 zat al heel strak. En mi band 4 hoef je volgens mij niet eruit te halen van het bandje om op te laden dus het zal nooit los zitten.
Ziet er idd. zo uit, met die koperen contactpuntjes op de achterkant...

Is wel een verbetering vind ik want dat uit het rubber bandje halen en er weer in steken is altijd zo'n gedoe, ben steeds bang dat het bandje gaat breken maar blijkbaar zijn ze toch sterk genoeg.
Helaas. Mi band4 moet je ook uithalen
Gek, ik draag de Band 2 dag en nacht, werk, sporten, feesten altijd om en er is nog nooit iets gebeurd, nog nooit per ongeluk afgevallen of wat dan ook. Zit perfect en stevig rond mijn pols

[Reactie gewijzigd door TaranQQ op 12 juni 2019 15:46]

Ik ook maar dan de Mi Band 3, en hij is 2x afgevallen, 1x bij sporten idd. Maar voor de rest geen probleem.
Mijn originele fFitbit bandje sluit ook niet meer, mijn AliExpress alternatieven zijn onverwoestbaar 8)7
Een dag na de release, maar wellicht kan dit artikel straks worden aangepast na de global launch van 16.00 in Italië/Spanje/Frankrijk. Hierin zal de Mi Band 4 vermoedelijk ook worden gepresenteerd (samen met de Mi 9T reeks).

Edit: @Olaf EU prijs: €34,99 en is vanaf 26 juni te koop.
https://event.mi.com/it/sales2019/unveil-the-new-products

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 12 juni 2019 18:35]

Aliexpress beste optie. Heb al eentje besteld voor 35 euro nu is het 33 geworden
Moet je hiervoor invoerrechten betalen?
Uiteraard, alles meer dan IIRC 22 EUR. Of het ook gebeurd omdat je de loterij wint, is natuurlijk de vraag.
Heeft deze nu een ARM chip of een Risc-V ?
Daarom dat ik het vroeg, er staat likely.... dacht dat het nu bij introductie zou bevestigd zijn.
Nog even gezocht..

Meerdere sites geven aan dat de chip er in zal zitten. Zo ook in de amazefit van Xiaomi:
https://www.xataka.com/we...icas-precio-ficha-tecnica

En hier wordt het aangegeven dat de miband 4 er ook over beschikt:
https://mobidevices.ru/xiaomi-mi-band-4

Hier ook:
https://ezadar.rtl.hr/sci...e-i-20-dana-bez-punjenja/

Hier wordt aangehaald dat het Risc-V heeft net zoals de miband 4 (zelfde site als eerste link):
https://www.xatakandroid....lizar-electrocardiogramas

Lijkt erop dat de Huangshan No.1 (Risc-V) chipset gebruikt gaat worden.
Voor 100% zekerheid... 16 juni ;-) worden de eerste mibands 4 geleverd
Ik ben op zich geïnteresseerd in zo'n band. Weet iemand hoe het zit qua privacy?
De band opzichzelf doet niks. Kan niet communiceren met de servers in china. Zit geen wifi/gps op.
Hang meer van de app af die je gebruikt om je gegevens bij te houden. Met de miifit app is het twijfelen, maar genoeg alternatieven voor miifit die wss beter kunnen scoren.
Bedankt voor je opmerking!

Je kan dus ook bijvoorbeeld de app van Apple zelf gebruiken? Of elk ander.
Oooh voor iphone niet heel zeker. Voor android zijn er in iedergeval wel tig aantal apps aanwezig. Notify & fitness. Van Apple kan ik je het neit zeggen, gaat wss niet werken met de originele app.
de standaard mi fit app werkt ook met ios, mijn zusje heeft een mi band kado gehad van mij en geen problemen met haar Iphone, of er op ios ook alternatieve apps zijn weet ik niet, op android iig wel
Xiaomi heeft zijn eigen app op android en ios. Dat moet je downloaden en daarmee kan je mi band 4 gebruiken.
Hij heeft Bluetooth (5 volgens dit artikel, weet niet over LE). Er zijn manieren waarmee smartwatches (en dergelijke wearables) via Bluetooth communiceren, eventueel via een 'companion app'. Als het gebruik maakt van LE dan is een MITM eenvoudig. Als het gebruik maakt van Bluetooth (en je kan deze niet uitzetten) dan is tracking eenvoudig.

Wil je privacy? Dan zou ik gaan voor

1) Een device met een fysieke kill switch voor de radio(s).

2) Geen LE, of in ieder geval optioneel (voor HBM is het OK); zeker niet voor bijv firmware updates gebruiken.

3) FOSS.

Oh, en check of je geen smet krijgt van de bandjes...
Je hoeft alleen maar een account maken met je gmail om band te gebruiken. dus geen probleem met privacy
Ook niet omdat je Gmail dan gekoppeld wordt aan je slaappatroon, locatie, gewicht, hartslag, mate van activiteit, volledige contactenlijst (voor bel-notificaties) etc?

Nu kan het allemaal wel meevallen en kan het zo zijn dat die data hier in NL opgeslagen wordt. (Al is het dan nog de vraag of ze die data niet delen met je zorgverzekering, zodat je een toeslag krijgt omdat je minder dan x aantal stappen zet per dag.)

Bedenk je ook dat alle data die je weggeeft, je moeilijk ongedaan kan maken.
Ik ben nooit gevraagd om toegang te geven tot mijn contacten of belhistorie hoor...?
Je kan fake gmail gebruiken. En tegenwoordig vliegen de gegevens overal.
Dat is ook mijn punt.

Alleen de opmerking: geen probleem met privacy omdat je alleen Gmail hoeft te gebruiken, vindt ik maar kul. Als ze daarna volledig je GPS tracken hebben ze toch wellicht meer dan je wilt.

Dat de gegevens overal vliegen is ook niet echt een reden om alles te grabbel te gooien. Dusja.
Thanks! Toch maar eentje aanschaffen.
De vorige Mi bands werkten met Gadgetbridge. En die is redelijk privacy bewust, FOSS, zit in F-Droid. De officiele Mi app zou ik niet gebruiken, hoewel voor een firmware update dat misschien wel nodig is.
Het verbaast me dat met alle spionage beschuldigingen richting huawei, mensen zo makkelijk chinese producten gebruiken waarvan duidelijk is dat ze alles op chinese servers bijhouden.
Bij huawei is niks bewezen, maar bij dit soort producten of smart home producten geef je zelf toegang tot locatie/gps en andere permissies in je telefoon.
Dit ding maakt zelf geen verbinding met internet toch? Hoe kunnen ze dan in China je gegevens opslaan?
Nee maar als het goed is werkt het via een app waarbij je account moet aanmaken. En vaak vragen die apps ook je gps locatie op voor de sportfunctie en willen ze bijv toegang tot je bellijst zodat je dan de sms en bel notificaties kan gebruiken.
Je hartslag data enzo wordt bijvoorbeeld op hun servers opgeslagen zodat als je ooit van apparaat wisselt alles nog beschikbaar is.
Geen idee waar de xiaomi servers zitten maarja het is een chinees bedrijf.

Ik heb zelf bijv een led lamp van xiaomi gehaald waarmee je met een afstandsbediening de kleur kan veranderen. Fantastisch ding maar als ik hem via de knop op de muur uit en aanzet reset hij zichzelf naar wit licht. Moet vervolgens met de afstandsbediening weer de juiste kleur instellen (geel)
Als ik wil voorkomen dat dit gebeurd moet ik dit via de xiaomi app instellen die mij vraagt een account aan te maken, de lamp aan het internet te verbinden en mijn locatie door te geven.
Ik heb ook de Yeelight van Xiaomi in mijn huis. Mooi product, app werkt ook goed.
In het begin werd er idd gevraagd naar locatie etc. Nu Xiaomi vaste voet wilt krijgen op de Europese bodem hebben ze e.e.a aangepast. Denk om zo de Europese richtlijnen aan te houden (AVG). Zo is er nu dus bijv server locatie "Germany" bij gekomen.
Mijn gps/gsm locatie heb ik niet hoeven door te geven.
Dit is een vraag geen eis. Je kan hiermee namelijk de lamp aan/uit laten zetten met zonsondergang/opgang.

Ik heb bij de app instellingen ook gecontroleerd of Alle permissions uit staan (doe ik bij veel apps..)
Dit omdat de lamp via de microfoon van je telefoon mee kan kleuren/dansen op de muziek. Met third party apps blijkbaar de lamp van kleur kan laten verspringen als er gebeld wordt..(gebruik ik niet, maar kan blijkbaar)
Cool, bedankt voor de info. Zo maar de app installeren.

Edit: hij vraagt toch echt nog om locatiegegevens.
"Yeelight app requires location permissions in order to discover and set up nearby devices"

Zonder toegang wilt hij niet scannen naar devices. Slaat nergens op want het is een wifi/bluetooth verbinding, daar heb je geen locatiegegevens voor nodig.

Edit2: heb mijn locatie opgeofferd en toegestemd :( Nu vraagt hij mijn wifi password zodat hij de yeelight aan het internet kan verbinden. Wil ik dus de instellingen van mijn yeelight aanpassen dan moet ik dit dus ook toestaan.
Nu denk je, waarom koop je dan ook een yeelight 8)7
Voor de afstandsbediening functie en hij was goedkoop xD. Hoef niet uit bed te stappen om mijn plafondlamp uit of aan te zetten :) En lichtsterkte instellen is ook chill,

[Reactie gewijzigd door Valinor op 13 juni 2019 12:33]

Hmmzz ik heb die locatie niet hoeven geven.. Is al een tijd geleden dat ik heb geregistreerd. Misschien zijn er aanpassingen gedaan.
Het is een volledige wifi geen bluetooth lamp, en staat op 'zichzelf' (standalone). Je hebt geen hub nodig waar de lamp zich mee verbind, dat is juist het mooie ervan.

Een hub moet je toch echt ook aan het wifi hangen om remote te kunnen schakelen. Enig verschil is dan dat je binnen het wifi netwerk dingen kan schakelen zonder internet verbinding.

Deze lamp kun je ook in zo een systeem 'hangen' en aldoende zal je geen internet nodig hebben om producten te schakelen zolang je in hetzelfde wifi netwerk zit.

Meer info kun je vinden op Tweakers :)
[Yeelight -Xiaomi/ Philips] SMART LED Ervaringen & discussie
Of het oosten of het westen onze gegevens gebruikt/steelt, bij wie ben je beter/slechter af? Ik zou het werkelijk niet weten. Ik ben me ervan bewust, en probeer waar mogelijk te filteren. Maar het is erg lastig om tegen te wapenen aangezien het onzichtbaar en dus onmerkbaar gebeurd. En mocht je het absoluut niet willen dan is er keus : niet gebruiken dus niet kopen.
Klopt, maar bij het westen heb je nog enigzins een vorm van bescherming door media, burgers die protesteren en privacy wetgeving.
Facebook doet hetzelfde maar er vindt toch nog een vorm van ophef plaats en er wordt door overheden toch nog "geprobeerd" om hier iets tegen te doen.
Bij China heb je totaal geen invloed die probeert niet eens een illusie te creeren :p

[Reactie gewijzigd door Valinor op 12 juni 2019 15:37]

Net zoals ze bij Intel en Apple al jaren kunnen binnenkijken ;)

Tegenwoordig maakt het echt geen bal meer uit!

[Reactie gewijzigd door greatkz op 12 juni 2019 13:27]

Je zal de microfoon wel uit kunnen schakelen met een zeer dunne naald
Dat zou ik in ieder geval gaan doen als ik m koop.
Permissies kun je beperken
Geldt dat niet voor smartphones? Verder is van spionage door Huawei niets bewezen. Edward Snowden heeft daarentegen wel laten zien dat Apple de NSA toegang verschaf. Dus om nu zo naar het Oosten te wijzen is enigszins misplaatst.
Het verbaast me dat met alle spionage beschuldigingen richting huawei, mensen zo makkelijk chinese producten gebruiken waarvan duidelijk is dat ze alles op chinese servers bijhouden.

Bij huawei is niks bewezen, maar bij dit soort producten of smart home producten geef je zelf toegang tot locatie/gps en andere permissies in je telefoon.
Hoezo niks bij Huawei bewezen?

Je zegt juist dat ze alles op Chinese servers bijhouden

[Reactie gewijzigd door WimmieV op 13 juni 2019 00:47]

In het verleden de Mi Band 2 en 3 gehad tot ik van m'n werk een fitbit kreeg. Nu echter weer aan het twijfelen om terug te gaan naar Mi band 4. Hij ziet er prima uit en heeft mooie nieuwe functies. Als hij voor ongeveer dezelfde prijs over de virtuele toonbank gaat als zijn voorganger dan komt hij snel mijn kant op! :9~
Mijn ouders hebben de MiBand, ik heb zelf de Fitbit Charge 2. Qua bouwkwaliteit doen de Chinezen het beter. Bij de vorige Fitbit Charge HR-fitness tracker ontstonden er steeds bellen onder het siliconenrubber, ding is 3x omgeruild voor een nieuwe tot het jaar garantie via Fitbit op was. Toen via Coolblue een Charge 2 gekocht met korting. Die heeft vorig jaar op vakantie in Kroatië een barst in het scherm gekregen doordat hij in de zon te heet werd. Ik heb dat nog met geen enkel apparaat meegemaakt!

Mijn ouders gebruiken ondertussen al jaren de MiBand 2, zwemmen ermee, prima. Enige voordeel van Fitbit: hij meet continu je hartslag, de MiBand 2 doet dat (default?) niet.
Enige voordeel van Fitbit: hij meet continu je hartslag, de MiBand 2 doet dat (default?) niet.
Klopt, je kunt met Notify & Fitness of met Mi Band Tools wel continu, of 1 meting x een aantal minuten, je hartslag meten.
MiBand 2 werkte bij mij altijd waardeloos voor hartslag. Toevallig van de week nog een keer geprobeerd na een tijdje in een la te hebben gelegen, maar hij pakt hem niet. Verschillende posities, bandje losser/strakker, linker arm/rechter arm, hij raakt de hartslag om de paar minuten kwijt, met wat zweet er bij is het helemaal een drama.
Heb nu een Mi Band 3, hiervoor ook een Mi Band 2 gehad. Bij mij viel de 2 elke keer uit en moest ik deze een 'reset' geven door hem kort op te laden. Maar elke keer als ik er tijdens het slapen bovenop gelegen had reageerde hij helemaal niet meer. Nu ik de Mi Band 3 heb geen van de problemen gehad, mijn vriendin heeft de Mi Band 2 tegelijkertijd met mij aangeschaft, bij haar werkt de 2 nog steeds zonder problemen. Ben Ben dus ook van mening dat het per band sterk kan verschillen. Als je band nog onder de garantie valt zou ik hem gewoon terugsturen, ik heb mijn geld i.i.g. terug gekregen.
heel herkenbaar dit. Veel betere bouw dan de fitbit. Wel meet de fitbit de slaap veel nauwkeuriger. Wakker worden in de nacht registreert hij niet, de fitbot wel. Ook wakker worden en stil blijven liggen registreert hij als slaap. Misschien wordt deze beter daarin.
Precies dat dus, ik kreeg van m'n werk een Charge HR:

De eerste ging het bandje na 6 maanden van bubbelen, 2 maanden later begaf het ding het na een firmware upgrade waarin hij vastliep. Fitbit was wel zo coulant om een nieuwe te sturen zonder kosten... Die na een maand of 6 dus ook weer last kreeg van bubbels in het bandje, toen maar een goedkoop bandje op Aliexpress gehaald maar de kwaliteit is ver te zoeken voor een apparaat wat ten tijde van het krijgen 70,- nieuw kost (toen de Mi Band 2 al uit was).

Dan sla ik het onderwerp waterdicht nog maar even over :+

Dat de FB wel constant je HR meet en de Mi Band by default niet, heeft wel een positieve uitwerking op de batterijduur die bij de Charge HR ongeveer 3 dagen was en bij de Mi Band 3 rustig 20 en een week met HR monitor aan.

Ik ben dan ook erg benieuwd naar de Mi Band 4 en ga hem zeker bestellen als de eerste reviews goed zijn.
Bij Mi band 3 is continu hartslag meten in te stellen in de app, bij 2 weet ik het niet.
Mi band 4 heeft die functie nu ook continous hartslag 24/7 en automatich slaap detection
Is maar 33 euro op aliexpress
Wat is nou het verschil tussen deze en Xiaomi Hey+ B1800 ?
Die was niet voor de internationale markt. Verder had 'ie bluetooth 4.0.
Nee hoor, daar is ook gewoon een international version van (link).

@Amdwarrior : BT5 ipv BT4, 6-assige ipv 3-assige accellerometer, 135mAh ipv 120mAh accu
Daar had ik ook naar gekeken. Maar als je de problemen daar mee ziet in de comments op gearbest/ali/banggood lijkt het me weinig officieel/halfbakken. Ik doelde ook meer op internationale release ipv. een internationale rom versie die je moet importeren.
Leuk die MiBands, maar ik hoop dat er ook nog een upgrade komt van de Amazfit Bip. Geweldig apparaat maar er missen toch een aantal dingen.
Ook deze is aangekondigd, bip 2 en Verge 2 https://www.gsmarena.com/...cg_sensors-news-37524.php

[Reactie gewijzigd door nilesmiles op 12 juni 2019 13:16]

Thanks. Zie alleen dat hij flink moet inleveren op battery life. De reviews maar eens afwachten dan. :)
Kun je bij de mi band 4 ook de bandjes wisselen?
Lijkt me wel, aangezien het een soort van 'pil' is die je erin stopt. Ik zou niet weten waarom Xiaomi hier vanaf zou willen stappen.
Het zal een paar dagen duren voordat er keuze zal zijn qua bandjes (Gearbest/Banggood bijv). De afzetmarkt is enorm voor dit soort producten, zullen genoeg mensen op in springen.

Ik heb wel begrepen dat de miband 4 niet meer uit z'n bandje gehaald hoeft te worden voor op te laden.. Kan de link niet meer vinden jammer genoeg.
Of dat zal betekenen dat er een 'pil' vorm uit het bandje gehaald kan worden of we kleine asjes/pinnetjes gaan zien voor de bandjes.
(Op de foto's lijkt het erop nog steeds de 'pil' te zijn die er uit te halen is. Maar voor 100% zekerheid is het afwachten)
Zijn op gearbest ondertussen al beschikbaar: https://www.gearbest.com/mi-band-4-_gear/
Grappig, paar dagen is dus 1 dag. Toen ik keek waren ze nog niet aanwezig op Gearbest/Banggood. Thnx voor de link
De levertijd is daarentegen nog lang..
Ja. Net als bij mi band 2 en 3. Maar nu hoef je vgm niet eruit te halen om op te laden.
Klopt eruit halen hoeft niet meer. Er zitten aan de binnenkant nu 2 metalen oplaad puntjes.
Goed te zien op deze foto's bij deze teardown:

https://www.mobilescout.c...certification-taiwan.html
Interessant upgrade voor mijn Band 2.
Werkt dat NFC ook als de telefoon geen NFC heeft (Pocophone F1)?
De NFC chip zit in de miband zelf als je de NFC versie zou kopen. Bedenk wel dat dit vooral gericht is op de Chinese markt waar enorm veel met NFC betaald wordt. Van busritjes tot een snoepautomaat. Vaak zijn de NFC versies niet de "global" versies, tekst is dan in het Chinees.
Als ze al uitgebracht gaan worden als global met NFC is de ervaring dat het nog even zal duren voordat deze goed te verkrijgen zullen zijn.

En of dit zal gaan werken met de banken bij NL?
Nahh. De NFC versie is alleen voor china. Helaas :(. Ik denk niet dat ze eentje voor Werterse landen gaan uitbrengen.
Het is ook niet dat ik de NFC optie mis aan mijn telefoon, maar als het op die band zit is het mooi meegenomen als het dan wel werkt.

Ik lees hieronder dat de NFC versie alleen voor China bedoeld is. Dus de non-nfc versie zal hier wel terecht gaan komen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee