TransIP fuseert met Belgische hostingbedrijf Combell

Het Belgische hostingbedrijf Combell en zijn Nederlandse branchegenoot TransIP melden dat ze gezamenlijk het fusiebedrijf team.blue hebben opgericht. Team.blue is de naam van het nieuwe holdingbedrijf dat boven beide partijen komt te hangen.

Volgens beide bedrijven wordt met het nieuwe team.blue een marktwaarde van meer dan een miljard dollar bereikt. Team.blue zegt dat het zijn diensten op het vlak van webhosting, e-mail en applicaties gaat aanbieden aan 1,2 miljoen klanten verspreid over Europa. Daarvoor zijn er volgens TransIP ruim zeshonderd medewerkers verspreid over de Benelux, Denemarken, Zweden en Zwitserland beschikbaar. Met het bundelen van de krachten wordt team.blue naar eigen zeggen een van de grootste hostingbedrijven in Europa.

Jonas Dhaenens, de oprichter van Combell, wordt de ceo van team.blue; TransIP-oprichter en bunq-ceo Ali Niknam wordt lid van de raad van bestuur van de nieuwe holding. Niknam vertelt tegen Quote dat beide partijen erg complementair aan elkaar zijn: 'TransIP is sterker voor de techies, Combell meer voor het mkb. Samen vullen we elkaar erg goed aan'. Volgens De Tijd heeft Combell een jaaromzet van 100 miljoen euro, terwijl TransIP een omzet van 70 miljoen euro haalt.

Het werd in mei al duidelijk dat Combell en TransIP wilden fuseren. Daarvoor vroegen de partijen toestemming bij de ACM, de Nederlandse toezichthouder. Die liet eerder al weten dat Combell TransIP mag overnemen. Volgens de toezichthouder blijft er genoeg concurrentie over. Overigens spreekt de ACM van een 'overname', maar eerder benadrukten zowel Dhaenens als Niknam dat het een fusie betreft en er geen sprake is van een verkoop. Niknam gaf aan dat de ACM het slechts om technische redenen als 'overname' aanduidt.

De Belgische webhoster Combell is in 1999 opgericht en het bedrijf heeft meerdere bedrijven in Nederland, waaronder iXL Hosting en de in 2016 overgenomen bedrijven Byte en HostingXS. Het Nederlandse hostingbedrijf TransIP werd in 2003 opgericht door Ali Niknam, die later ook de bank bunq oprichtte. TransIP verkocht in 2016 een belang aan een Zweedse investeringsmaatschappij, maar Niknam kocht die aandelen een jaar later terug wegens 'verschillen in mening over de strategie'.

Door Joris Jansen

Redacteur

12-06-2019 • 12:12

161 Linkedin

Submitter: ipsec

Reacties (161)

161
157
66
2
0
10
Wijzig sortering
Jep... Iemand tips voor goede nederlandse alternatieven? Ik wil graag bij een volledig Nederlands bedrijf, wat verstand van hosting heeft en geen 'kiloknaller' als Combell is.
Dan zal je toch meer moeten gaan betalen om niet bij de kleinere toko’s uit te komen die ook weer onder een investeringsgroep vallen.

Zie https://www.webhosters.nl...g-bedrijven-medeeigenaar/
Meer betalen (TransIP was al niet een van de goedkoopste) vind ik geen enkel probleem.
Welke partij levert goedkopere VPS'en dan TransIP? Hoor het graag :)
Werk zelf al enkele jaren met Linode (linux only). Zeer tevreden gebruiker, al m'n sites host ik erop, voor ocharme 7 US dollar per maand... ;)
Tja, we houden niet allemaal van Linux ;-) Ik bedoelde specifiek Windows hosting, mogelijkheid tot eigen netwerken etc.
Kijk eens naar Scaleway, Contabo, Hetzner, OVH...
Staat daarbij de data in Nederlandse datacenters?
Dat stond niet in je lijstje van eisen. Maar bij Scaleway is dat iig wel het geval.
Had ook geen lijstje ;-) Ging me meer erom dat TransIP zeker voor de VPS'sen niet echt duur is. Gezien de mogelijkheden die je erbij hebt. Heb er 70 draaien in een netwerk, met ontsluiting over 5 vpn tunnels naar diverse Azure subscriptions. Moet zeggen dat TransIP zeker niet onderdoet voor Azure, alleen er maar een fractie van kost.
OVH, Digital Ocean
Welke partij levert goedkopere VPS'en dan TransIP? Hoor het graag :)
Ik ben voor VMs erg tevreden over Tilaa; ik maak al jaren persoonlijk en zakelijk gebruik van hun VMs, en ben tot nu toe tevreden over de verhouding van performance, betrouwbaarheid en prijsniveau. Voorzover ik weet zijn ze 100% een Nederlandse toko (in ieder geval zo begonnen).
De laatste tijd hebben we goede ervaringen met Mihos.net. Snelle servers voor goede prijs en korte lijntjes bij de support.
Hier dus wat minder, twee keer een VPS gehad met o.a. blacklisted IP adressen. Hoe heb jij dit ervaren?
Draaide je een mail server op die VPS'sen? Als dat zo is/was: www.mxtoolbox.com

Daar kun je gratis een IP adres laten monitoren voor de 30 meest gebruikte organisaties waarmee blacklists worden aangemaakt. En ze sturen je 1 keer per week een rapport over de huidige staat van je ip adres.

Beheer je een private mail server, dan is dit een heel gunstig product. Je krijgt ook de links te zien om je ip adres weer van die lijsten af te krijgen. Elke van die organisaties heeft een ander beleid en bij sommigen kan het ook echt wel een week duren, voordat je van hun lijst af bent gehaald. En dan kan er gauw nog een dag zitten tussen die verandering en deze ook is doorgevoerd op de mail server waarmee je tracht te communiceren. Daar valt niks aan te doen.
Ik zit ook al een tijdje bij Mihosnet. Eerst shared hosting, nu VPS.
Prima ervaringen mee.
Zelf zit ik sinds enkele jaren bij mijn.host. Overstap was gratis (hun deden voor mij de verhuizing) en klantenservice reageert snel op vragen.
Zat daarvoor overigens ook bij TransIP, maar was daar niet heel tevreden.
Je kan naar PCextreme, bijvoorbeeld. Of Previder. Alternatieven genoeg. Al snap ik niet waarom "puur Nederlands" beter zou zijn dan "Europees".
PCextreme heb ik ook erg slechte ervaringen mee, zeker na de overname.
Als je maar lang genoeg bij een partij zit, wordt de kans dat je eens een slechte ervaring hebt steeds groter. Ik ben erg tevreden over TransIP, maar in de afgelopen 15 jaar heb ik zelfs bij hun wel eens wat dingetjes gehad.

Ik ben al een jaar of wat klant bij PCextreme en heb er zelfs een jaar gewerkt. Niets is perfect, maar ik denk dat je een uitstekend product afneemt voor de prijs die je ervoor betaalt.
Het punt van @Evanescent is dat hij erg slechte ervaringen heeft na een bepaald moment (overname) van het bedrijf. Dan is het niet heel relevant om generiek te stellen dat als je ergens langer zit je meer ervaringen op kan doen. Het punt is eerder hoe relevant de erg slechte ervaringen zijn en hoe die zich verhouden tot de overname waar de bedrijven waar het artikel over gaat. Op die relevantie ga je helaas niet echt in terwijl je er gewerkt hebt.
Hij schrijft ook niks over die "erg slechte ervaringen", dus is er niks concreets waar ik op in zou kunnen gaan. Dus vertel mij wat je van mij wel wilt horen dan.
Aangezien het over een overname gaat en alternatieven geopperd worden die daar echter ook mee te maken hebben gehad was de relevantie of er over een toename of afname in erg slechte ervaringen na een overname gesproken kan worden.
Als je even klikt op de link waarnaar je reageert, zie je dat PCextreme onder TWS valt. TWS is het investeringsbedrijf van Rinse en Tjitske Strikwerda. Dat zijn rijkelui in Zwitserland die kleine hostingbedrijfjes overnemen en daarna de prijzen omhoog gooien (zie bv. hier en hier). Sinds pcextreme is overgenomen zijn de prijzen ook fors verhoogd. Als je meer dan 10 GB opslag of meer dan één database gebruikt, zijn je jaarlijkse hostingkosten van 23,40 euro naar 144 euro gegaan, zonder dat je daarover duidelijk en ruimschoots voor verlenging over wordt geïnformeerd.

[Reactie gewijzigd door GlowMouse op 12 juni 2019 13:04]

Dat weet ik, ik heb er een jaar gewerkt.
Op basis van persoonlijk ervaringen raad ik het niet aan om naar PCExtreme te gaan, tenzij je voor de echte dedicated hardware gaat, het high availability platform is helaas echt een fout geweest om naar over te gaan.
Zoals meerdere hier zeggen heb ik er slechte ervaring mee. Ze hadden onze VPS een ip address aangewezen dat al gebruikt werd, wat ik en vrienden zelf moesten uitzoeken en aankaarten bij hun support die dat "gefixed" hadden. Toen werkte het even, maar bleek dat als we de server rebooten (wat kan via hun web interface) die settings weer fout waren. Uiteindelijk hebben we de hosting maar opgezegd.

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 12 juni 2019 14:39]

Als een change op de virtuele server zelf een reboot niet overleeft, is dat meestal een teken dat je de change op de verkeerde plek gedaan hebt. Grote kans dat bepaalde config files at boot automatisch gegenereerd worden vanuit een andere bron. Daar kan TransIP zelf niets aan doen (afgezien van de initiële fout van het verkeerd toewijzen van een IP adres).
Ik had als klant de "change" niet gedaan. Dat deed hun support afdeling. Ze zeiden ook verder niet wat ze precies deden.
Sohosteed valt onder TWS die naast nog +- 10 bedrijven ook bijvoorbeeld bekende merken als Yourhosting bezitten. Zie https://tws.eu/
+1 zou ook graag wisselen naar een bedrijf zoals transip (vanuit transip team.blue)
DigitalOcean als je het geen probleem vind dat het geen NL partij is
Die hebben volgens mij geen Windows VPS.
Correct, die hebben standaard geen Windows droplets meer.
Wel kan je een custom image uploaden, ik weet niet of dit ook een Windows installatie mag zijn.
Ik zit met erg veel tevredenheid bij webruimtehosting. Weet alleen niet of dat een moederbedrijf heeft. Je kunt merken dat de eigenaar ict daadwerkelijk leuk vind en het beste wil.
Grapje zeker. Zij kunnen hun eigen site niet eens op orde houden:

https://www.previder.com/about-previder/contact

Google Maps met een development overlay omdat ze hun creditcard niet aan Google hebben gekoppeld. Lekker betrouwbaar.
Ach, zeuren om het zeuren omdat jij ook eens 'verstand' hebt van van websites. Alsof je als hostingbedrijf nou helemaal diep zit in de ontwikkeling van je website. 9 van de 10x is dat gewoon door een extern agency gemaakt.

Ik heb liever dat ze ook focussen op de hosting meuk dan dat ze 10 fte hebben zitten aan de website.
Ik heb een tijdje een VPS gehad bij https://contabo.com/?show=vps . Is mij prima bevallen qua prijs en vond de support ook prima. Kan je ieder geval kijken of het aan jou eisen voldoet ;)
Ik neem clouddiensten af voor backup ect. Daar een mooi alternatief, nu ben ik niet van plan over te stappen maar een beetje markt onderzoek is altijd mooi. Wat schaad het als het niet een volledig NL bedrijf is?
Ongedeerd reclame maken.
Ik kan je CJ2.nl adviseren. Sinds jaar en dag onze leverancier. Geweldige service, niet de goedkoopste, we heel erg goed!
Bij een simpele Blade 1 VPS, 4x zo duur als TransIP. Ik kijk eerst wel ff de kat uit de boom bij TransIP.
Zit zelf bij liteserver.nl, prima diensten voor een scherpe prijs. Hebben servers hangen in racks van CJ2.

[Reactie gewijzigd door MaxTheKing op 12 juni 2019 13:07]

Waar ben je precies naar op zoek?

Ik werk zelf bij Cysogroup, wat volledig Nederlands is en alles gevestigd heeft in Nederland, waaronder ook de Datacenters.
Erg afhankelijk van wat je precies wilt.

Voor kleine sites zijn al een heel aantal alternatieven genoemd, maar voor de wat grotere:

Tweakers draait op True.nl. Je moet bij hen echter een offerte vragen.

KPN biedt ook hosting, maar is beursgenoteerd en heeft natuurlijk buitenlandse aandeelhouders.

Niet geaffilieerd met deze bedrijven.
Previder wellicht?

Deze is volledig Nederlands.
Antagonist? Een Enschedees bedrijf. Volgens mij begonnen als klein bedrijfje op/bij de campus van de Universiteit Twente. Succesvol maar wel kleinschalig.

(N.B.: ik heb geen banden met ze, wel op de UT gestudeerd en ken een van de medewerkers een klein beetje)

[Reactie gewijzigd door ChillinR op 12 juni 2019 15:11]

Net zoals Byte ;) Alhoewel dat niet kleinschalig meer is, zeker niet na de overname door Combell
Je zou een keer kunnen kijken bij https://vboxx.nl ook voor cloud opslag.
Iemand tips voor goede nederlandse alternatieven? Ik wil graag bij een volledig Nederlands bedrijf, wat verstand van hosting heeft en geen 'kiloknaller' als Combell is.
Niet de goedkoopste, wel 1 van de meer professionelere -> www.bit.nl
Als je goed leest zie je dat TransIP gewoon TransIP blijft, met hun focus op Nederlandse klanten, en Combell voor de Belgische... ik zie vooralsnog geen reden om weg te gaan bij TransIP; een fusie is beter voor een bedrijf dan een overname over 't algemeen.

Team.blue is een HOLDING NAAM.. niet de uiteindelijke bedrijfsnaam.. LEER LEZEN AUB!

[Reactie gewijzigd door cappie op 12 juni 2019 13:30]

Ik zit als klant bij TransIP ja... 'k denk 75% van de professionals hier ook.
Ik snap dat zo'n fusie goed kan zijn, maar vind het toch altijd jammer als een sterke merknaam zoals TransIP in Nederland verdwijnt. Kan me ook voorstellen dat dat een hoop kost om mensen weer hetzelfde gevoel te geven bij team.blue.

EDIT: Blijkbaar verkeerd opgevat, ik dacht dat beide merknamen zouden verdwijnen en alleen via team.blue wordt gecommuniceerd.

[Reactie gewijzigd door Robbierut4 op 12 juni 2019 12:22]

Wat ik uit het artikel en de overname opmaak is dat TransIP en Combell blijven bestaan, in ieder geval als merknamen. Beide bedrijven krijgen echter team.blue als eigenaar/moederbedrijf.
Wat ik me nu afvraag. Waarom.

Ik zie zoals ik dit lees zie ik vooral banen voor managers.
Ik weet niet of je weet wat voor persoon Ali Niknam is, maar die is geen fan van management lagen. Ik ben een paar keer bij Bunq updates geweest, en wat ik begreep van de mensen die daar werkten is Bunq een heel platte organisatie. Je kan er donder op zeggen dat TransIP vergelijkbaar in elkaar zit.
Door het oprichten van een moederbedrijf is er minimaal één extra management laag ontstaan.

Of de fusie echt wat op gaat leveren is maar de vraag. Zeker TransIP is behoorlijk kosten effectief. Hoe dat met Combell zit weet ik niet. In veel gevallen blijken overnames en fusies achteraf niet op te leveren wat ervan verwacht werd.
In dat geval verwacht ik dat TransIP inmiddels 2 managementlagen kent. Moederbedrijf -> Niknam en zijn rechterhand -> Heel TransIP.
Dat vind ik wel erg kort door de bocht. De reden kun je alleen maar gokken, maar om fusies positief te benaderen, voordelen voor beiden kunnen zijn: Kennis deling, meer kapitaal als 1 van de 2 markten stagneert, niet in elkaars vaarwater komen (concurrentie onderling beperken), etc...
Daarnaast staat TransIP in ieder geval bekend als een prima werkgever (Combell ken ik verder niet).
Maar minder IT banen? Tja die keuze hebben vast de "Managers" gemaakt. Niet iemand in de IT afdeling die werkt aan de infra.
Het lijkt me ook logisch om de naamsbekendheid van TransIP te blijven gebruiken, zeker in Nederland. Als ze dat doen schieten ze zichzelf in de voet.
In het artikel staat nergens dat de naam Transip gaat verdwijnen. Lijkt me eigenlijk ook sterk als ze specifiek aangeven dat de segmenten waar deze hostingbedrijven sterk in zijn van elkaar verschillen.
De naam TransIP kan wellicht in de toekomst verdwijnen. Vergelijk het met de situatie tussen XS4ALL en KPN.
Fusie/overname is eerste stap, vervolgens zullen de merknamen geconsolideerd worden verwacht ik. ;)
Denk het ook. Nog een tijdje de twee namen, dan beetje bij beetje "TransIP by Team.blue" en "Combell by Team.blue" om dan tijdje daarna gewoon Team.blue te gebruiken
Dat is niet wat ze zeggen, noch wat er met de media gedeeld is... leer eens lezen mensen. team.blue is de naam van de groep/holding, niet van de bedrijven/handelsmerken.
Het gaat niet om wat ze willen laten overkomen maar om wat realistisch is onder de nieuwe situatie. Ik lees een marketingpraatje bij wat het technisch is: een overname. Er is een nieuw bedrijf boven gehangen en de leiding van TransIP lijkt er een minder deel in te hebben dan de partner. Dus als in de documenten nergens geborgd is dat TransIP of andere bedrijven onder Team Blue een zelfstandig oneindig leven hebben zeggen de mooie woorden over hoe dit moet worden gezien en merknamen behouden blijven weinig over de toekomst.

Ik snap dat TransIP en Team Blue er een belang bij hebben om de merken gedurende een bepaalde tijd te behouden. Het zijn waardevolle merken en bedrijven en wijzigen is niet altijd voordelig. Maar het is bij een overname en zonder duidelijke betekenis van de woorden echt niet onrealistisch om op te merken dat de merken na verloop van tijd kunnen gaan verdwijnen.
Maar hij zegt het kan. En spreekt uit er ervaring. Want dit is al eens gebeurd met XS4ALL. Als je media als bron erbij gaat gebruiken kan je eigenlijk niet eens serieus nemen
Dan heb ik het verkeerd opgevat, heb even een edit gedaan. Dank voor het erop wijzen!
Ik maak nergens uit op dat de merknaam TransIP verdwijnt?
Team.blue is de naam van het nieuwe holdingbedrijf dat boven beide partijen komt te hangen.
Dan heb ik het verkeerd opgevat, ik heb even een edit gedaan. Dank voor het erop wijzen!
Hoe wordt een omzet van 100 miljoen euro + 70 miljoen euro een marktwaarde van meer dan een miljard dollar?
De omzet en marktwaarde zijn zeer slecht aan elkaar te relateren. Als je een miljoen aan goud bezit maar geen enkele euro omzet, is je marktwaarde nog steeds rond de miljoen.
Als je miljarden omzet, geen eigen vermogen hebt, en verlies draait, kan je marktwaarde nog steeds negatief zijn.

Marktwaarde wordt mede bepaald door eigen vermogen (zowel liquide als materieel), goodwill (eigenlijk waarde van je merk), jaarlijkste omzet, en jaarlijkse winst. Hier is echter geen vaste formule voor.
Vaak wordt de EBITDA genomen x een multiplier, maar ook dat is geen vaste formule.

Meer info:
https://corporatefinancei...aluation/ebitda-multiple/
Anoniem: 426269
@DShadow12 juni 2019 14:20
De prijs die een partij moet betalen om de hele boel over te nemen? Dat is hier dan 6x de omzet zo te zien, want dan kom je op 1020 miljoen.
Die berekening snapte ik ook niet nee 8)7 :)
Oeioei, wat een vreemde combi.
TransIP stond in mijn ogen voornamelijk voor (technische) kwaliteit. Combell staat niet bepaald bekend als een heel betrouwbare hoster.

Ik hoop niet dat dit de kwaliteit van de VPSen van TransIP aantast, want anders zal ik een hele bak VMs moeten gaan verhuizen.
Ga er maar vanuit dat TransIP gewoon TransIP blijft.. zo'n fusie is alleen interessant op papier om de waarde van de hele groep omhoog te krikken. Heb jij last ondervonden van je potje Calve Pindakaas toen ze ineens onder Unilever door gingen? ... dit is precies 't zelfde verhaal.
Dat is wel even een ander verhaal. Een voorbeeld van hoe het wel fout kan gaan: XS4All.
Nee, maar dat komt ook omdat het productieproces van Calve Pindakaas onveranderd bleef (nog altijd dezelfde pindapers sinds het begin van de productie in 1948, zie ook: https://www.rtl.nl/video/...4-37a2-844a-00bb6b406314/).

Het productieproces is bij TransIP / Combell veel makkelijk aan te passen is en dus de kans is aanwezig dat je het gaat merken.
Een pot pindakaas kan natuurlijk best wat vertraging oplopen voordat het in de supermarkt komt. Als er distributieproblemen zijn zal je dat door buffers dat niet meteen merken.

Maar als je VPS begint te bufferen merkt je dat wel direct en als dat frequent gebeurd is dat reden voor vertrek.

Bovendien zujn investeerders de échte klanten van bedrijven. Zij "kopen" als het ware winst.
Als je je investeerders wilt behouden moet je de winst dus aantrekkelijker maken voor ze om niet over te stappen naar een andere onderneming. Die investeerders wil je behouden. Dan begint het afpersen van ingredienten. Je gaat op zoek naar goedkopere ingredienten (hardw., pers. etc.) en probeert er een premium op te plakken. Dan gaat het mis. Genoeg voorbeelden in het verleden. XS4ALL (in gang), Fira-trein, Nokia smartphone-afdeling, hele winkelketens.

Het is imho meteen duidelijk uit de eerste zin van de tweede alinea:
[...] een marktwaarde van meer dan een miljard dollar [...]
Het is nooit genoeg voor de investeerder.
En precies die zitten de hele dag op hun derrieŕe in hun penthouse, kunnen niet eens een peertje vervangen.

[Reactie gewijzigd door Mushroomician op 12 juni 2019 14:04]

Dat is sowieso altijd koffiedik kijken. Want een bedrijf draait niet op zijn naam, maar op het personeel dat het heeft. Het zal niet de eerste keer zijn dat er intern beslissingen worden gemaakt waardoor bepaalt personeel vertrekt en dat een (enorme) impact heeft op de kwaliteit (positief of negatief).

@OverSoft Das verre van altijd waar, vaak wordt het ook gedaan om in de keuken te kijken van de voormalige concurrent en/of kennis/techniek in huis te halen. Wat ik hier eerder proef is dat men gezamenlijk technologie gaat ontwikkelen en infrastructuur gaat aanleggen. Een beetje een Europese versie van de Amazon, MS en Google datacenter setups...

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 12 juni 2019 12:50]

Tuurlijk, dat kun je niet voorspellen van buitenaf.
Maar een fusie wordt meestal niet gedaan om evenveel personeel te houden en alles zo te laten zoals het al is, vaak wordt er getrimmed in het personeel (om te besparen op "dubbel" personeel) en dan hoop ik dat dat niet aan de kant van TransIP gebeurd.
Was zelf helpdesk bij een ISP die ging fuseren met een energie bedrijf, met als gevolg dat de helpdesk ook gefuseerd werd. De mensen van energie moesten it support gaan geven, en it support moest energie support gaan geven.
Snap je zelf wel dat er weinig overgebleven was van de expertise van beiden kanten.

Zeker als blijkt dat de support van de ene kant veel duurder is dan de andere (want die gebruiken vrijwel enkel uitzendkrachten die er niet langer dan 2 jaar blijven zitten).
Hopelijk straks niet weer een grootschalige migratie. We hebben nu nog last van de naweeen van de migratie van Byte naar Combell ongeveer een jaar geleden.

[Reactie gewijzigd door jrswgtr op 12 juni 2019 12:16]

Belangrijk is wel dat het toen een overname was en geen fusie he, een fusie zoals deze is er nog nooit geweest. De 2 merken blijven echt wel apart draaien, althans onze accountmanager...
Vandaag 2 aparte merken, volgend jaar wordt het dan TransIP by team.blue en Combell by team.blue om uiteindelijk enkel nog team.blue over te houden.
Jij hebt inside info?
Als je nu klant bent bij Combell zie ik geen reden dat je ineens bij TransIP komt te draaien. De bedrijven zitten nu samen in dezelfde holding genaamd Team.blue ... ze blijven gewoon allebei bestaan met hun eigen klantenbestand. Byte heeft afstand gedaan van z'n shared-hosting klanten en doet alleen nog maar Hypernodes, wat een prima keuze is, want voor shared hosting ben je echt beter af bij Combell.. zowel qua prijs als performance (Byte shared draaide bij digital ocean op droplets tussen de massa, Combell heeft z'n eigen datacenters).
Al een aantal jaren een zeer tevreden (zakelijk en privé) klant bij TransIP. Zoals ze ook in het artikel aangeven: 'TransIP is sterker voor de techies'. Hopelijk komt hier geen verandering in, we gaan het zien.
Idem, en omdat het "puur Nederlands" is, m.u.v. de locatie van de servers wat nog van een Amerikaanse partij is, maar daar kom je echt bijna niet onderuit.

We gaan het zien. Als dat wegvalt zijn wij ook weg.
De servers van TransIP staan in Amsterdam en Delft bij de Datacenter Groep (deels eigendom van Ali). Hoe kom je precies bij die Amerikaanse partij?
Hm, ik was onder de impressie dat het datacenter dat ze gebruikte van Equinix was, een Amerikaanse partij. Het lijkt erop dat dit inderdaad niet zo is, dan is het goed :)
Misschien was het CloudVPS, wat ook onder het TransIP hoedje valt.
Ik voorspel een KPN / XS4ALL scenario. De komende jaren zal TransIP nog wel TransIP blijven, maar gaandeweg de jaren zal het wel omgedoopt worden, samen met Compbell, naar 1 naam.

Geen idee wat ik er verder van moet vinden. Ben erg tevreden over TransIP en ken Compbell enkel van naam. We zullen zien hoe het uit gaat pakken.
Dat is absoluut niet de insteek van de hele fusie, anders was 't wel een overname geweest van Combell.
Ik voorspel een KPN / XS4ALL scenario. De komende jaren zal TransIP nog wel TransIP blijven, maar gaandeweg de jaren zal het wel omgedoopt worden, samen met Compbell, naar 1 naam.
Bij XS4All heeft dat ruim 20 jaar geduurd voordat het zover was (en het is nog steeds niet rond)... O-)
Voor zover ik het kan zien zijn deze 2 partijen praktisch gelijk. Bij xs4all & kpn was het echt wel davit en goliath.
Ben zowel als zakelijke en particuliere klant zeer tevreden over TransIP en hoop dat ze hun kwaliteitsniveau vast kunnen houden. En anders komt er toch een migratie aan.

Ik snap dat bedrijven winst willen maken en deze fusie zal ongetwijfeld goed zijn voor de aandeelhouders. Maar ik vraag me altijd af of er wel genoeg nadruk ligt op (het behoud van) de cultuur en kwaliteit van bedrijven of dat de groene waas voor de ogen van het geld regeert.

En gaat dit ook het einde van (free) Slack betekenen? Ook dat hoop ik van harte van niet.
Ik neem aan dat je Stack bedoeld? ;-)
Even een vergelijking van TransIP en Combell
Basis SSL certificaat domeinvalidatie (zonder wildcard):

TransIP: € 15 / jaar
Combell: € 74 / jaar
Excl BTW.

Bron:
https://www.transip.nl/ssl-certificaten/
https://www.combell.com/nl/ssl-certificaten

493% duurder ! 8)7

[Reactie gewijzigd door Mushroomician op 12 juni 2019 22:03]

Bij Combell zal men wel het certificaat voor jou installeren. Mensen kosten nu eenmaal geld. Zoek anders voor de lol is op wat ze vragen om een backup terug te zetten :P

Nu zou ik met beide bedrijven niet meteen zaken doen. Combell is inderdaad duur maar met 24/7 ondersteuning. Echter is die ondersteuning vaak onpersoonlijk en (groot bedrijf) wordt je gewoon richting een duurder product gefuwd als je wat afwijkend vraagt. Bij Ali Nikham heb ik het idee dat hij denkt dat hij de Elon Musk van de Benelux is?
Er zullen nog wel meer van dit soort consolidaties komen, zoals bij alle commodities. Alleen met schaalgrootte kan je overleven.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee