Versio-klanten klagen over forse prijsverhogingen - update

Versio heeft vrijdag nieuwe pakketten voor webhosting en domeinnamen aangekondigd, met flink hogere prijzen. Klanten van het bedrijf klagen over de plotselinge wijzigingen en de onduidelijke communicatie.

Versio lichtte klanten vrijdag in via e-mail, die veel gebruikers pas in de avond kregen. De mail begon positief, met de aankondiging "We willen iets met je vieren." Vervolgens meldde het bedrijf aan klanten dat hun pakket ging veranderen. Zo krijgen de starter-hostingpakketten Starter NL, Zilver NL en Groot NL en de expert-pakketten Expert NL, Platinum NL en Giga NL meer opslag en onbeperkt dataverkeer.

Die wijzigingen gaan echter gepaard met flinke prijsstijgingen. Klanten van het populaire Starter NL, die het nieuwe Brons NL gaan afnemen, gaan bijvoorbeeld 2,50 euro per maand in plaats van 0,50 euro per maand betalen. Ook de prijzen van veel domeinnamen gaan omhoog. Zo stijgt de prijs voor de aanvraag van een .com-domeinnaam van 6,99 euro naar 8,99 euro en van een .eu-domeinnaam van 1,75 euro naar 6,99 euro. De prijs voor het verlengen van een .nl-domein is verhoogd van 3,99 euro naar 5,99 euro.

De wijzigingen gelden voor nieuwe klanten en bestaande klanten die hun pakket verlengen. Voor bestaande klanten verandert er niets, totdat hun abonnement, al dan niet automatisch, verlengd wordt.

Veel klanten klagen op Gathering of Tweakers en het forum van Versio dat dit laatste onduidelijk in de e-mail gecommuniceerd was; de wijzigingen leken per direct in te gaan. Zo stond er bij 'Wat betekent dit voor mij?' in de e-mail: "Je huidige Starter-pakket wordt hiervoor vervangen voor het nieuwe Brons-pakket. Om dit mogelijk te maken gaat de prijs voor jouw pakket veranderen, maar hier krijg je dan ook het nodige voor terug!"

Ook klagen klanten over de mate van prijsverhogingen in combinatie met toevoegingen aan hun pakket waar ze niet om gevraagd hebben. Daarnaast beklagen ze zich over het feit dat de wijziging vlak voor het weekend gecommuniceerd is en uiten veel mensen zich ontevreden over onduidelijke antwoorden van de helpdesk op vragen.

Update, 15.55: Versio heeft het topic op zijn forum waar hierboven naar gelinkt werd verwijderd.

Oud Start NL Nieuw Brons NL Oud Zilver NL Nieuw Zilver NL Oud Groot NL Nieuw Groot NL
Opslag 1500MB ssd-opslag 5000MB ssd-opslag 7500MB ssd-opslag 15.000MB ssd-opslag 15.000MB ssd-opslag 30.000MB ssd-opslag
Dataverkeer 20GB + 0GB extra/m Onbeperkt 100GB + 0,6GB extra/m Onbeperkt 200GB + 1,2GB/m Onbeperkt
Domeinen 25 25 50 50 100 100
Prijs 0,50 €/m 2,50 €/m 2,25 €/m 5,00 €/m 3,99 €/m 7,50 €/m

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-12-2018 • 08:23

211 Linkedin

Submitter: guillaume

Reacties (212)

Wijzig sortering
Als ik naar de prijs van bv het oude start-abonnement kijk snap ik wel dat dat niet houdbaar is. 6€ per jaar is een schijntje. Maar ik snap ook gebruikers die ineens 30€ per jaar gaan betalen. Daar heb je op zich een aardig pakket voor, maar voor je mini-website met 0 traffic is het dan meteen weer overkill. Waarschijnlijk heeft Versio gewoon klanten gelokt met die afbraaktarieven en nu ze binnen zijn gaan ze meer marktconforme tarieven hanteren en hopen dat de mensen blijven. Mijn verdienmodel zou het niet zijn, ik kan Versio klanten alleen maar aanraden nog eens goed naar de concurrentie te kijken (Strato of Antagonist bv) en dan de keuze te maken wat het ze waard is.
Ik ben zelf klant en heb een paar maanden geleden voor 4 jaar verlengt.
Ik heb maar een simpele website die nauwelijks iets vraagt en ruim onder de 500gb per maand blijft.

In de mail die ik vrijdag 30 november kreeg staat dat het per 1 december in gaat. In de voorwaarden staat dat ze tussentijdse prijsverhogingen mogen doen, maar dat dit niet meer dan 10% mag zijn. De verhoging die ze nu doorvoeren is 350-500% ! En zoals het nu in de email staat gaat dat dus per 1 december in.

Ze kunnen in ieder geval op mijn rechtsbijstand rekenen als ze dit doorzetten, want volgens hun voorwaarden mogen ze dit dus helemaal niet en het termijn waarop ze het doen kan ook absoluut niet door de beugel. 1 dag van te voren aangeven is echt not done.

Het erge van de mail was vooral dat ze alle voordelen van het nieuwe pakket benoemen die je nu extra krijgt voor de 'iets' hogere prijs, zonder in de email ook maar de prijs ergens te benoemen. Ze durfden het blijkbaar niet aan om te zeggen dat je van 6 euro per jaar naar ruim 30 euro per jaar gaat.

Owhja, als klapper begon het met 'we hebben iets met u te vieren'... een prijsverhoging (maar dan in een lange tekst omheen gepraat). Dat noem ik niet echt met mij vieren..

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 3 december 2018 11:35]

Gelukkig is deze prijsstijging niet op jouw van toepassing :) Uit het artikel:

"De wijzigingen gelden voor nieuwe klanten en bestaande klanten die hun pakket verlengen. Voor bestaande klanten verandert er niets, totdat hun abonnement, al dan niet automatisch, verlengd wordt."
Dat stond niet de de mail.
WAT BETEKENT DIT VOOR MIJ?

Een snellere website, betere bescherming van je data en nog snellere support wanneer je dit nodig hebt. Je huidige STARTER-pakket wordt hiervoor vervangen voor het nieuwe BRONS-pakket. Om dit mogelijk te maken gaat de prijs voor jouw pakket veranderen, maar hier krijg je dan ook het nodige voor terug!

WANNEER KRIJG IK MIJN NIEUWE HOSTING PAKKET EN WAT MOET IK DOEN?

Momenteel maak je gebruik van ons STARTER-pakket. Op 01/12/2018 zetten we het om in het nieuwe BRONS-pakket. Je hoeft hiervoor niets te doen. Het gaat geheel automatisch en zonder downtime!
ja.. dat lees ik nu hier.. maar dat staat niet in de mail en heb van versio nog niets terug gehoord op mijn mail
(zal wel ff duren nu, ben vast niet de enige die direct in de pen geklommen is)
Hadden ze er wel even bij mogen zetten inderdaad. Hun support afdeling zal vast en zeker overuren draaien de komende paar dagen :+
In hun voorwaarden onder artikel 5 staat het volgende:

"5. Het is Versio toegestaan jaarlijks de prijzen met maximaal 10% te verhogen (indexeren),
zonder de mogelijkheid voor Opdrachtgever om de betreffende Overeenkomst op te zeggen"

Dus ze mogen volgens hun eigen voorwaarden wel de prijzen met meer dan 10% verhogen, maar nu ze daar fors boven zitten heb jij de mogelijkheid om de overeenkomsten (waarvan de prijsverhoging meer dan 10% is) op te zeggen.

Verder ben ik 't helemaal met je eens. Ook ik heb een klacht ingediend bij Versio op de dag dat ik het e-mailtje ontving, maar helaas geen reactie.

Webhosting bij Versio heb ik enorm slechte ervaringen mee. Op de vraag waarom de website soms gewoon volledig offline was, kreeg ik een antwoord in de zin van "Als onze webservers het druk krijgen, restarten we de boel.". Echter is deze ervaring al een aantal jaar geleden, en ben niet helemaal op de hoogte van eventuele verbeteringen (voor de prijs verhoging).
"5. Het is Versio toegestaan jaarlijks de prijzen met maximaal 10% te verhogen (indexeren),
zonder de mogelijkheid voor Opdrachtgever om de betreffende Overeenkomst op te zeggen"
Ik vraag me af in hoeverre dit rechtsgeldig is. Een prijswijziging is een wijziging van het contract dat aangegaan id. Daarnaast: die 10% komt vrij willekeurig over. En inderdaad: je mag alles in contracten opnemen, maar als het tegen de wet is zijn die bepalingen niet van toepassing...
(zo las ik in een arbeidscontract dat een bepaald lid van het BW van toepassing was en grond voor ontslag bij overtreding. Bij nazoeken bleek in het betreffende artikel te staan dat mensen bij huwelijk de naam van hun partner aan mogen nemen... Ik heb geen trouwplannen, maar zou ze daardoor bijna wel krijgen! :D Bleek een typefoutje te zijn...)

[Reactie gewijzigd door Pietervs op 3 december 2018 17:23]

Dit is rechtsgeldig want de prijsverhoging is niet van toepassing op bestaande overeenkomsten. Was het dit wel geweest had Versio minstens één maand voor de inwerkingtreding van de nieuwe prijzen, haar klanten moeten informeren.

Overigens is dit het zelfde wat je bij (sommige) andere overeenkomsten tegenkomt... denk bijvoorbeeld aan de tarieven van gas en elektriciteit. Jij ontvangt tussentijds geen tariefswijzigingen, maar als de prijzen omhoog gegaan zijn en jou overeenkomst 1 maand later afloopt en vervolgens (door je eigen fout) op het variabele tarief gezet wordt. Dan betaal je dus ook die verhoging. Zo overigens ook bij je verzekeringen. Wanneer je polis gaat verlopen krijg je een nieuwe polis met nieuwe tarieven die niet eerder (tussentijds) zijn medegedeeld.

En natuurlijk heb je nadat je overeenkomst hebt uitgezeten gewoon de mogelijkheid om op te zeggen of te verhuizen naar een andere aanbieder. Dit mede omdat de prijswijziging(en) geen gevolgen heeft voor huidige overeenkomsten.

Kijken we echter naar de Algemene Voorwaarden, dan ben ik toch even benieuwd of Versio deze tussentijds heeft in laten gaan voor bestaande klanten of niet. Mocht dit n.l. niet het geval zijn, heb je voortijdig de mogelijkheid de overeenkomst te ontbinden, wanneer hierin onredelijke zaken zijn opgenomen.
Dat de prijzen kunnen veranderen aan het eind van de looptijd van een contract is me wel duidelijk.
Maar die quote van @cakemasher is vreemd, gezin het feit dat @SunnieNL zijn contract voor 4 jaar verlengd heeft. Blijkbaar meent Versio dat zij toch jaarlijks de prijzen met maximaal 10% mogen verhogen, ondanks het feit dat contracten voor meerdere jaren zijn aangegaan? Ik vraag me af of dat dat stand houdt in een rechtszaal... :?
En jij dus blijkbaar ook :)
Hoe dat zit met een 4 jarig contract zou ik eigenlijk ook niet weten. Het lijkt me dat zodra het 4 jarig contract afgelopen is, de nieuwe prijzen betaald moeten worden. Je komt immers tot een overeenkomst met afgesproken prijzen waarbij me het persoonlijk sterk lijkt dat ze na een jaar bij je aan de deur komen kloppen voor meer geld voor de jaren erna.

Hoe ik punt 5 in artikel 5 van hun algemene voorwaarden interpreteer is dat wanneer een overeenkomst met Versio afgesloten wordt voor bijvoorbeeld 5 jaar, waarbij per jaar betaald wordt, zij de prijzen tot 10% mogen verhogen zonder dat de opdrachtgever het recht hebt om de overeenkomst te beëindigen. Maar het lijkt me dat er dan een overeenkomst is aangegaan met afgesproken prijzen waardoor punt 5 in artikel 5 van hun AV niet meer geld, zoals bij @SunnieNL het geval is (maar ga er vanuit dat @SunnieNL in 1x heeft betaald).

Dus eigenlijks als je het zo bekijkt, zijn er niet veel situaties waar punt 5 in artikel 5 voor gelden.
Ja en nee...

10% is nog een acceptabele verhoging en conform hun eigen Algemene Voorwaarden. Voor alles daarboven zullen ze toch echt de klant moeten informeren en deze de mogelijkheid bieden bezwaar te maken op de verhoging en/of de overeenkomst te ontbinden.

Wanneer mag een ondernemer de prijs wijzigen?
Een ondernemer mag de prijs wijzigen als dat in de algemene voorwaarden staat. In de voorwaarden moet staan om welke reden hij de prijs mag verhogen. De prijzen mogen bijvoorbeeld elk jaar met een klein bedrag omhoog gaan.


Wanneer mag een ondernemer de prijs niet wijzigen?
Soms staat in de algemene voorwaarden een onredelijke voorwaarde over prijswijzigingen. Een onredelijke voorwaarde is bijvoorbeeld als de ondernemer in het algemeen zegt 'onder voorbehoud van prijswijzigingen'. Dit is te algemeen. U hoeft dan ook niet akkoord te gaan met de wijziging.

Bron: Consuwijzer.

Ja, de prijs mag worden verhoogd (indien niet hoger dan de in de Algemene Voorwaarden gestelde 10%). Nee, een rechter zal het excuus van Versio "technische investeringen" mogelijk niet accepteren als reden voor een prijswijziging van deze omvang. Versio zou op zijn minst de klant moeten hebben informeren dat het de tarieven wijzigt en de klant binnen de overeenkomst kan ontbinden.
Hmmm.... interessant dit :)

Als ik de door jou aangehaalde quote lees denk ik dat Versio wel degelijk een uitdaging heeft met die 10%, want zoals in dat stuk staat: er moet een reden vermeld worden waarom de prijzen verhoogd worden. Artikel 5, zoal gequote door @cakemasher komt niet verder dan "indexeren". Dat is al een vrij algemeen begrip (net zoals "technische investeringen" te algemeen is). Maar als het om de prijsindexatie gaat: Een beetje rechter zal die 10% onredelijk vinden gezien het feit dat de inflatie in Nederland al 25 jaar niet meer boven de 5% is uitgekomen...

Dus dat is al voer voor discussie, lijkt mij :)

Edit: disclaimer: IANAL, gewoon geïnteresseerd :)

[Reactie gewijzigd door Pietervs op 3 december 2018 21:25]

Daar haal je wel wat door elkaar. Inflatie staat niet gelijk aan prijsverhogingen. De inflatie wordt tenslotte bepaald door de overheid en haar cijfertjes. Prijsverhogingen zijn natuurlijk afhankelijk van inkoopprijzen, koersen, investeringen etc. Maar "investeringen" ansich is veel te algemeen.

Maar dan nog... prijswijzigingen behoren (ook als je voor meerdere jaren verlengd hebt) hoe dan ook minstens één maand voordat de nieuwe tarieven van kracht wordt, te worden medegedeeld. En dat is een grove steek die Versio heeft laten vallen.
De inflatie wordt niet bepaald door de overheid, hooguit beïnvloed. Maar daar hebben ze maar beperkte middelen voor.
Door het begrip indexeren in hun Algemene Voorwaarden ga ik uit van de inflatie, geen idee wat ze er anders mee zouden bedoelen? :?

Maar Versio heeft de bal inderdaad fors laten vallen :)
Door het begrip indexeren in hun Algemene Voorwaarden ga ik uit van de inflatie, geen idee wat ze er anders mee zouden bedoelen? :?
Ik heb het stukje nog eens nagelezen maar moet zeggen dat Versio hier wel een heel vuil spelletje speelt;

(indexeren) != "indexeren"
(indexeren) of te wel, de verhoging kan op basis van inflatie-correctie maar hoeft niet.
"indexeren" de verhoging is alleen op basis van inflatie-correctie.

Even uitgaande dat indexeren gelijk is aan inflatiecorrectie..
Ze zijn niet de eerste en zullen niet de laatsten zijn die met vieze woordspelletjes klanten een poot uit proberen te draaien... heb nu zelf een conflict met een uitgever die bij het aangaan van een abonnement beweerde dat het abonnement na 10 nummers automatisch beëindigd zou worden, maar zich nu beroept op de Algemene Voorwaarden waar wat anders in staat! :( Heb ze al laten weten dat alles wat ze nu nog sturen als gift aanvaard zal worden...
Ik adviseer cliënten, vrienden, kennissen etc. daarom ook altijd om bij een bestelling online, de Algemene Voorwaarden op te slaan en een screenshot van zowel het bestelformulier als van de bevestiging die bij het versturen, wordt getoond.

Wat jij aangeeft komt helaas vaak zat voor en veel bedrijven en uitgevers slaap 180 graden om als je ze even een paar screenshots stuurt ;-)

Offline bestellen / aanmelden doe ik vrijwel niet meer dankzij dit soort geintjes want het merendeel draait inderdaad je poot uit.
Tja, meestal let ik beter op. Maar zo heel af en toe stoot ik mijn neus en ben ik weer een tijdje wakker O-)

De huidige klanten van Versio hebben het iets makkelijker: die kunnen tot aan het einde van hun contract op zoek naar een andere aanbieder :)
Die jaarlijkse prijsverhoging was wel wat meer dan "indexeren", en blijkbaar alleen voor nieuwe klanten.
Als ik zo terugkijk ben ik in de jaren van 6 euro naar 6,60 (BTS maakt 7,99) naar 7,26 (8,78) naar 7,98 (9,66) naar 8,76 (10,60) naar 9,36 (11,33) gegaan. Met 30 (36,30 incl. BTW) hebben ze hun hand overspeeld en verleng ik niet meer.
tja, denk dat je rechstbijstand meer kost (aan geld en tijd) dan gewoon overstappen naar een andere provider. maarja, als je dan ook voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten.......... 6 euro per jaar is natuurlijk wel heeel erg goedkoop.
Met domeinnaam is het minimaal € 5 meer. Daarbij was die 50 cent per maand als ik het goed begrijp alleen nog van toepassing bij mensen die jaren geleden ingestapt zijn.

De moraal van dit verhaal is, dat klanten het niet redelijk vinden als je in één keer de prijs verdubbeld. Ook al is het erg goedkoop. Dat het erg goedkoop is, dat heb je als aanbieder zelf bedacht, daar kan de klant niks aan doen.

Dit hebben we trouwens bij meer prijsvechters gezien. GoedkopeWebhoster.nl heeft paar jaar terug hetzelfde gedaan.
Verdubbeld? Vervijfvoudigd ja.de Termijnen en prijsverhogingen die in het artikel vermeld worden kunnen bij wet niet in België voor zover ik weet. Zelfs de verwaarden niet denk ik, 10% verhogen zonder opzeg. Ik veronderstel dat dit in Nederland niet anders Is.
Als consument kun je sowieso per maand opzeggen na het eerste jaarcontract, dus ik denk niet dat dat het probleem zal zijn bij de meesten.

Ook al kun je opzeggen, dan nog is het nogal een gedoe om je site te verhuizen, mail overzetten, mail overal opnieuw instellen, SSL certificaat als je dat hebt, om pakweg twee tientjes per jaar te besparen. Veel mensen zullen het niet de moeite vinden en daar gokken ze natuurlijk op.
Ik zou het een principekwestie vinden.
Dat ze een goedkope dienst aanbieden geeft geen vrijbrief voor spontane reigoureuze wijzigingen in de voorwarden.

Sowieso is het een ongelooflijke moddertactiek om mensen binnen te hengelen met één of ander lokkertje wat vooraf niet duidelijk als een lokkertje gecommuniceerd wordt.
Als je de suggestie wekt dat je gewoon dergelijke tarieven voert lok je namelijk mensen met een gignatisch vals toekomstbeeld en dan moet je als je het daar dus niet mee eens bent weer gaan verhuizen wat administratief en technisch gedoe is.
Zo ging het bij Microsoft met OneDrive toch ook? Eerst 30GB gratis opslag en wanneer je eindelijk op het platform zit gaat het limiet naar 15GB.
Rechts bijstand als je dat hebt .....zijn de kosten niks je betaald niet voor niks deze verzekering
Maar rechtsbijstand neemt niet zomaar alle zaken aan, lees de kleine letters maar eens. Dit lijkt me dan zo'n zaak die misschien nog discutabel is.
Maar, wat ze doen is dus legaal, alleen jij hebt wel de mogelijkheid om ook per direct (wanneer de verhoging in gaat) te stoppen. En daarmee is het wel weer zo dat het dus zeer onwaarschijnlijk is dat je rechtsbijstand verzekering hiervoor kunt gebruiken.
de voorwaarde is dat ze het 2 maanden van te voren aankondigen, wat ze niet hebben gedaan.
Daarnaast valt er te discussiëren of ze over de 10% verhoging mogen gaan of niet.

Maar alles valt of staat met of het nu per direct ingaat of niet, want in de mail staat dit niet. Dus ben benieuwd waar Tweakers dit vandaan haalt dat het niet voor huidige contracten gaat.
Ik heb gereageerd naar Versio. Versio zegt dat de voordelen van je nieuwe pakket per 1 december van kracht zijn en de nieuwe tarieven pas van toepassing zijn op het moment dat je verlenging ingaat.
Voor een paar euro per jaar was het nog wel leuk om een websitje te hebben, maar met de verhoging van het start-pakket en daarbovenop ook nog eens een verhoging van de prijs voor het domein wordt het me net even te duur voor een lolletje. Verlengen is er voor mij niet meer bij.
Ik vraag me overigens af of deze (plotselinge) enorme verhogingen met gedwongen overstap naar duurdere pakketten wel mogen. Voor nieuwe klanten mag het wel, maar bij het verlengen van een contract heb ik mijn twijfels.
Wellicht heeft deze verandering iets te maken met de overname door Strikwerda Investments https://www.webhosters.nl...ing-krijgen-medeeigenaar/ van februari dit jaar.
Ik heb een lagere prijsverhoging van mijndomein 'aangevochten' via een simpele email, met succes. De prijsverhoging was van 39 naar 69 euro per jaar.

Ik heb ze uitgelegd dat het een onredelijke prijsverhoging is en dat ik niet akkoord ben. Ik heb ze ook verteld dat, omdat ik niet akkoord ben, ons oude contract in stand blijft (lage prijs, zelfde voorwaarden). En dat ik geen gebruik maak van nieuwe mogelijkheden die bij de hogere prijs horen. Meer informatie staat onder andere op https://www.consuwijzer.n...hogingen-van-abonnementen

Met weinig moeite gingen ze hiermee akkoord: ze weten zelf ook wel dat het niet mag. Dus nu heb ik voor de oude prijs hetzelfde domein (en zelfs met alle nieuwe mogelijkheden, want die kunnen ze zogenaamd niet uitzetten).

En waarschijnlijk gaan ze zeggen dat ze het van te voren hebben laten weten en dat het daardoor wel mag, maar dat is niet zo. Een onredelijke prijsverhoging mag alleen met toestemming van de klant, en als klant kan je eenzijdig je oude abonnement behouden. Enige waar ik over twijfel is voor hoe lang je je oude abonnement kan houden - sowieso voor de huidige / volgende termijn, maar daarna zou de dienstverlener het zelf kunnen opzeggen vermoed ik. Maar als je het voor 4 jaar hebt verlengd, duurt dat nog wel een tijdje.

En mochten ze de nieuwe prijs al hebben afgeschreven: ik heb het simpelweg gestorneerd omdat het onredelijke was en dat werkte prima. Ze hadden bij mij immers ineens bijna 2x zoveel afgeschreven, zonder dat ik daar akkoord mee was. Ze mogen je website ook na stornering niet zomaar offline zetten, zolang je maar aangeeft dat je wel de echte prijs bereid bent om te betalen via automatische incasso / overmaken / ...
die lage prijs is al jaren, ben ook een paar jaar bij versio geweest en het werkte gewoon goed voor die prijs. Compleet met installatron, dus voor de huis tuin en keuken website dikke prima. ik ben op een gegeven moment weg gegaan omdat ik op wat technische vragen geen goed antwoord kreeg en de downtime een periode hoog was.

Dat de prijs omhoog gaat snap ik wel, je kunt er amper het stroom van betalen, maar als je met al die goedkope klanten waar weinig traffic op zit je vaste serverlasten kan betalen heb je met je duurdere pakketten de salarissen en winst te pakken. vind ik op zich geen gek verdienmodel. De mate van verhoging begrijp ik echter niet. ook niet door het als een feestje te presenteren. Meer opslag vind niemand erg, maar wel als je ook daarvoor in verhouding voor betaald. 5x meer opslag, 5x meer betalen. Op zich logisch, maar daar heb je als klant niet voor getekend. Als klant begrijp je wel dat de inflatiekosten erbij gerekend worden, maar dit heeft daar niets meer mee te maken.

Je moet bestaande klanten de optie bieden om over te stappen naar het nieuwe pakket. Niet klantvriendelijk, maar wel een goede manier om van je cheap-klanten af te komen. Genoeg alternatieven voor bijna dezelfde prijs.
ben ook een paar jaar bij versio geweest en het werkte gewoon goed voor die prijs.
Daar is het ook mee gezegd. Exact om die reden heb ik er ook een paar jaar gezeten. Maar support, en performance zijn echt beroerd. Het enige dat dat goed maakte, was de prijs.

Ik ben blij dat ik al een jaar bezig ben om alles stap voor stap weg te halen daar. Zodra iets weer bijna afloopt, verhuis ik het.
Precies, wat ik aangaf ging ik ook weg ivm performance en veelal de uptime en support (die dus ontbrak). Als ik bijvoorbeeld aangaf dat de server er weer een paar keer uit was geweest zeiden ze dat ze niets konden vinden. Uhm, ik hoef geen schadevergoeding, maar een normaal antwoord lijkt me logisch toch?

Iig, je mag aan de ene kant ook niet veel verwachten van 6 euro PJ, maar als ze iets beloven moeten ze het ook waar maken.

Waarom verhuis je niet alles ineens? Of heb je een duurder pakket? Voor 6 euro kan je toch prima nu al overstappen als je nog een half jaar doorlooptijd hebt? Verhuizen mag altijd.
Het pakket draait er al niet meer. Het gaat nu nog om een behoorlijk aantal domeinnamen die ik er heb geregistreerd. Ook de duurdere extensies.

Tegen de tijd dat er weer een dreigt te verlopen, verhuis ik hem. Om zo niet al teveel geld weg te gooien.

Versio was gewoon goedkoop. Ook met domein registraties.

Nameservers staan al ingesteld op cloudflare. Dus verhuizen is een fluitje van een cent. Gewoon de momenten afwachten. En over (nu nog) 4 maanden heb ik alles er erg.
Ben het helemaal met deze reactie eens. Het is een schaamteloze actie van Versio. En als je een domein naam van Versio hebt gaat dat bij verlenging ook nog eens extra kosten. Ik had een klaag e-mail aan Versio gestuurd. Het antwoord kwam er op neer dat ik blij mocht zijn dat ik hun sublieme pakket voor slechts 0,50 per maand mocht gaan gebruiken tot aan de verlenging . En als klap op de vuurpijl kon ik ook nog een gratis SSL pakket krijgen, waarbij natuurlijk niet vermeld werd dat dit maar voor 1 jaar gratis was. Ik zou me bijna gaan schamen voor mijn klaag e-mail... In ieder geval kan ik op mijn gemak naar een andere hosting gaan kijken.
Ruim 6 jaar lang meer dan een zeer tevreden klant geweest bij Versio! Onlangs (vrijdag avond laat) een e-mail binnen gekregen dat er iets te vieren valt met alle leuke verbeteringen van Versio. Onderin de e-mail staat een klein linkje met de mededeling dat er nieuwe tarieven zijn door de wijzigingen in de pakketten. Na het klikken van de link is te zien dat per direct de prijzen zijn verhoogt met meer dan 400%. Mijn webhosting pakket is dus van €0.50 cent in de maand naar €2.50 euro per maand gegaan zonder ook maar enige aankondiging van deze absurde prijsverhoging!

Inmiddels met 2 werknemers contact gehad via de chat en e-mail. Alle vragen worden genegeerd en beantwoord met dezelfde standaard response berichtjes. Als ik dan vraag of mijn vragen beantwoord kunnen worden, wordt er niet meer gereageerd of wordt exact hetzelfde bericht gekopieerd.

Het is extra vervelend omdat mijn webhosting product binnen 14 dagen verlengd moest worden en dat zonder enige aankondiging de prijzen dik verhoogd zijn. Als ik dat een paar dagen eerder had gedaan had ik nog in het oude tarief gebleven... ik vind 2.50 per maand (in plaats 0.50) voor een simpele hobby projectje ineens wel heel duur worden. Alle resources van mijn oude pakket gebruikte ik ook bij lange na niet en anders had ik wel een ander pakket genomen als dat nodig was.

Het is hun goedrecht om de prijzen te verhogen, maar hoe dat nu is gegaan vind ik vreemd en belachelijk. Als ik dan een paar vragen stel krijg ik gewoon niks meer te horen en wordt ik genegeerd...

Gisteravond heb ik alle domeinnamen en hostingpakket overgezet naar Vimexx voor 48 maanden, zelfs dat was goedkoper dan 10 maanden bij Versio blijven.

[Reactie gewijzigd door EKlvin op 3 december 2018 11:21]

Vimexx is echt gruwelijk goed voor bijna geen geld! Zes keer per dag automatisch backups van de webhosting! Ik zou bij God niet weten wat de aasgieren van Verso meer gaan bieden dan vimexx? En de marktwerking in domeinnamen is natuurlijk ook achterlijk wat kost dat nou helemaal even een automatische DNS wijziging instellen, 50 cent?

Het lijkt er wel op alsof ze van hun klanten af willen, of in ieder geval minder klanten en meer inkomsten per klant. Scheelt natuurlijk ook een halve klantenservice aan personeel met minder tickets. Er zullen dus weer wat mensen op zoek moeten gaan naar een andere baan.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 3 december 2018 16:03]

Ja, dit is weer typisch Versio.
Heb zelf nog tot april voordat alles afloopt dus zal alles moeten overzetten.

Met de zaak waren we er al weg vanwege het gebrek aan degelijke support.
Hosting pakketten van klanten die niet goed werkten, en vervolgens na 2 dagen nog een standaard kutantwoord.
Nee, Versio is exit imho.
Mag ik vragen waar je naar toe bent verhuist? Na deze prijs verhoging wil ik ook graag circa 10 sites + 20 domeinen verhuizen.
Vimexx is een goed alternatief
Je weet dat Vimexx verdacht is opgezet? Niet echt te vertrouwen als je het mij vraagt..

https://www.webhostingtal...osting/191251-vimexx.html
Ik lees verder op internet meer goeie dingen dan slechte, het lijkt gewoon een goeie provider en tot zover zit ik zelf te kijken hier en lijkt allemaal te werken naar behoren?

In mijn geval was het ook alleen ivm het kleinste pakket voor wat hobby projecten en geen grootschalige websites.
Dat lijkt ook wel mee te vallen. Iemand is een bedrijf begonnen die concurreert met één van zijn eigen klanten.Dat heeft hij een tijdje willen afschermen door een stichting op te richten op naam van zijn boekhouder.Als je het topic (van 2016) doorleest en nu op LinkedIn kijkt is het m.i. allemaal vrij logisch.
Ik kan vimexx ook aanraden, goedkoop en een van de beste dienstverlening die ik heb meegemaakt bij een hosting provider.
Wij zijn naar Realhosting gegaan.
Keurig netjes telefonische support.
Hebben tevens een verhuisservice, waar we over te spreken zijn.

Is wel duurder overigens, maar dat was voor ons niet de afweging.
Wij bieden de hosting van klanten als extra dienst aan en het zit niet in ons verdienmodel.
Belangrijkste is voor ons dat het werkt, en dat als het niet werkt dat je dan persoonlijk contact kan hebben.
Zit zelf al een tijdje bij bhosted.nl .. enorm tevreden en ook fijn dat je ze kan bellen mocht er iets zijn.
Ze bewaren ook backups voor 1 jaar die elke uur worden gemaakt... dat heeft me al enorm veel tijd gescheeld. :>)

[Reactie gewijzigd door stefklep op 3 december 2018 17:02]

Versio is begin dit jaar overgenomen door een investeringsmaatschappij (https://tws.eu/). https://www.computable.nl...osting-clouddiensten.html
Die kopen meerdere hosters op, die prijzen zullen dus vast ook nog wel gaan stijgen.
Wegwezen dus. Bij een investeringsclubje gaat het niet meer om de klant maar om de balans aan het einde van het jaar bij de investeerders zelf. En dat is volledig begrijpelijk maar mijn advies zou zijn wegwezen.

Er gaat namelijk meer kapot bij dit soort constructies voor de klant. De meeste grote NL familie bedrijven die ooit zijn opgekocht door investeerders zijn allemaal failliet.
Wat ze doen is een simpele rekensom maken.
We verhogen de prijzen, we verliezen klanten maar waarschijnlijk houden we aan de prijsverhogingen meer over dan het verlies aan klanten.
Onder de streep gaan we er dus op vooruit.

Maar goed mijn domeinen zal ik ook verhuizen naar andere partij

Versio hield zich bijv al tijden niet aan wettelijke regels door nog steeds 0,50 euro in rekening te brengen voor ideal betalingen. Dit mag wettelijk (voor consumenten) niet meer
Doet het grote thuisbezorgd dit niet ook? Die 50 cent voor ideal. Of is dit uit het verleden bij hun?
Bij Thuisbezorgd is het 'gewoon' 25 cent inmiddels :)
"De meeste grote NL familie bedrijven die ooit zijn opgekocht door investeerders zijn allemaal failliet."

Dat voorspelt niet veel goeds voor Blokker nu dat de familie de keten van de hand doet...

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 3 december 2018 11:50]

Wat je vaak ziet is dat zodra de investeerders het bedrijf in eigendom hebben, het bedrijf zichzelf laat terugkopen van die investeerders met het geld wat het bedrijf bij die investeerders tegen flinke rente geleend wordt (zeg, 9%).

Dat zijn kosten en die drukken de winst enorm. Zo kan het bedrijf net doen alsof het allemaal niet zo goed gaat financieel, maar ondertussen wordt het bedrijf gewoon kapot gemaakt. Ook heeft de buitenlandse investeerder belastingvoordeel met deze constructie, het bedrijf in kwestie draait in Nederland vaak alleen nog maar verlies doordat ze een enorme rente moeten betalen. Het buitenlandse bedrijf verdiend gewoon rente op zijn investering en daar hoeft vaak ook niks over betaald te worden.

Het zal mij niks verbazen dat over 3 of 4 jaar het financieel slecht gaat met versio, en dat ze over 5~7 jaar failliet zijn.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 3 december 2018 11:55]

TWS heeft meer weg van een hedge fund. Komende tijd zullen wel bij de andere overgenomen partijen de prijzen stijgen.
Dat verklaart het. Ik raadde Versio altijd aan voor kleine non-profits daar elke vereniging normaalgesproken wel 6 euro per jaar kan missen voor een kleine website. Maar met de nieuwe prijzen wordt het hem niet.

Ik ben indertijd bij Versio zelf ook weggegaan door hun (indertijd) trage/onstabiele hostingplatform en hun verschrikkelijke support. Ik mag hopen dat dit dan toch heel erg verbeterd is ondertussen.

[Reactie gewijzigd door RobinJ1995 op 3 december 2018 11:15]

Op het klantenforum van Versio was ook een topic aangemaakt met reacties en vragen over de plotselinge prijsverhoging. Deze was al bijna 2000 keer bekeken en meer dan 100 opmerkingen in gemaakt. Deze heeft Versio inmiddels verwijderd. Gelukkig liegen de tientallen reviews op trustpilot er niet om.
Er zijn inmiddels al weer andere topics over hetzelfde onderwerp:

https://www.versio.nl/forum/8680-prijsverhoging-400 (alweer verwijderd)
https://www.versio.nl/forum/8679-compensatie-prijsverhoging

[Reactie gewijzigd door StephanVierkant op 3 december 2018 13:52]

De tweede link is inmiddels ook verwijderd.
Deze heeft Versio inmiddels verwijderd.
Typisch Versio. Ik ben jaren terug ook een threadje begonnen op hun forum, daarin stonden wat kritische opmerkingen. Geen gescheld, niets van dat alles, maar wel kritisch. Binnen mum van tijd verwijderd. Het zijn echt Noord Koreaanse toestanden daar, bijna elke kritische reactie of thread wordt verwijderd. De reden dat ik nog niet weg ben is dat ik geen zin had in het gezeik van overstappen (moet ook MX records aanpassen vanwege Gmail dus ben wat huiverig voor uitval). Maar de pijngrens is bij mij allang bereikt, bij de verlenging van de service werden (ja werden) ook al veel hogere kosten in rekening gebracht. Ruim voor de volgende verlenging ben ik weg.

UPDATE: ik heb de oude prijsverhogingen nog eens opgezocht in mijn spreadsheetje. Terwijl de prijs voor nieuwe klanten nog steeds EUR 6 was, verhoogden ze bij verlenging de prijs met 10% per jaar. Waarbij ze het tweede jaar 10% rekenden over 6,60. Wanneer je dus na 5 jaar wilde (moest) verlengen betaalde je ineens EUR 10 per jaar! Fijne service voor trouwe klanten.

[Reactie gewijzigd door chevsureti op 3 december 2018 19:30]

Voor mij wordt het goedkoper. Heb nu One NL (het huidige unlimited bandwidth pakket). Als ik zou "downgraden" naar Brons NL verlies ik niets maar betaal ik wel 1 euro minder per maand (van 3,50 naar 2,50)
Weet je wel zeker dat dat downgraden tot de mogelijkheden behoort? Ik zie namelijk herhaaldelijk staan in fora dat alleen upgraden mogelijk is. :?
Downgraden is niet mogelijk. Maar je kan wel gewoon je originele pakket laten verlopen en dan een nieuw abonnement afsluiten voor het goedkopere tarief. Oké je moet al je data overzetten. Maar dat is te doen.. Hence de dubbele quotes.

[Reactie gewijzigd door MrNinja op 5 december 2018 07:07]

Naast deze prijsverhoging hebben ze dus ook de algemene voorwaarden aangepast, waardoor ze ineens per direct prijswijzigingen door mogen voeren in plaats van dat 2 maanden van te voren aan te kondigen. Wat ik daarbij ook kwalijk vind, is dat Versio bewust een grijs gebied creëert ten aanzien van wijzigingen in hun algemene voorwaarden, namelijk dat zij niet meer over alle wijzigingen proactief hoeft te communiceren naar haar klanten: https://www.versio.nl/nie...-algemene-voorwaarden-558
Elke wijziging die zij van 'ondergeschikt belang' achten mogen ze dus stilzwijgend doorvoeren... :/
Gelachen om deze e-mail die ik zojuist ontving:
Geachte gewaardeerde klant,

Wij hebben opgemerkt dat u het afgelopen uur veel domeinnamen heeft wegverhuisd. Wij maken ons zorgen en willen graag weten waarom u 11 domeinnamen heeft wegverhuisd.

Versio is een registrar bij SIDN, EURid, DNS Belgium en Nominet. Wij kunnen u -mede vanwege onze omvang- de meest aantrekkelijke domeinnaam tarieven aanbieden. Wilt u zo vriendelijk zijn om ons te contacteren en aan te geven waarom u deze domeinnamen heeft wegverhuisd? Indien u ergens anders lagere tarieven heeft gevonden: Wij kunnen lagere tarieven aanbieden dan iedere andere partij. Wij kunnen nog lager gaan dan de tarieven die vermeld staan op onze website.

Wij willen graag aan al uw wensen voldoen. Maak uw wensen daarom zo snel mogelijk duidelijk aan ons zodat wij toekomstige wegverhuizingen kunnen voorkomen.

Met vriendelijke groet,
Versio
Ja wacht eens en nog zo iets; als je meer dan 25 domeinen hebt, dan raden ze je aan het reseller pakket te nemen. Dit kost 9 euro per maand. Hmm laten we eens rekenen:

Ik heb 58 domeinen, met het reseller pakket kan ik 1 euro goedkoper op .com domeinen krijgen en 1,50 ongeveer op .nl domeinen. Dus als er een jaar voorbij is dan kan ik met het resellerpakket:
58 x 1,50 (als ik alleen .nl domeinen heb) = 87 euro korting krijgen, of
58 x 1 euro als ik .com domeinen heb = 58 euro. Zeg dat het in het midden ligt: 72,50 euro.

Het reseller pakket kost 9 euro per maand = 108 euro per jaar. Zie je het verschil?
Reseller pakket kost 35 euro meer dan gewoon normaal je domeinen houden. Je moet dan al meer dan 72 domeinen hebben wil er een beetje voordeel uit halen.

En ja, ik ben niet blij met die flinke verhoging van de domeinen. Ik heb alle providers dit jaar opgezegd en bij hun gegaan en nu krijg ik dit... :-(
Er zijn inderdaad meer klachten over de nieuwe (kennelijk ook niet aangekondigde) reseller-opzet:

https://www.versio.nl/for...r-korting-whats-in-a-name

Voor de hosting zit ik al lang niet meer bij Versio. Tweakers met de nodige technische kennis zouden eens moeten kijken @ LowEndBox.com (https://lowendbox.com/tag/netherlands/) voor scherpe VPS-aanbiedingen.

Mijn domeinen zijn wel via Versio geregistreerd; er zijn nu eenmaal weinig providers met een even uitgebreide DNS-beheertool waarvoor geen extra kosten worden berekend.
Bekijk de nieuwe prijzen dan is het eenvoudig. Hun marketing heeft als risico aangegeven maximaal de helft van hun klanten te verliezen. Dit zal men waarschijnlijk niet zomaar terugdraaien. Deze richting zijn ze ingedraaid en kan je zeer moeilijk vanuit marketing ongedaan maken.
Ooit heeft de baas van marketing mij gezegd, "Als ik de prijs met 200% kan laten stijgen en maar 50% van de klanten overhouden dan zou ik het meteen doen." Uiteindelijk is en blijft het een commercieel bedrijf waar winst de belangrijkste factor is.

Het management heeft meer dan waarschijnlijk gekozen om een andere richting uit te gaan en af te stappen van het imago van hosting van de KMO en hobbyist en te gaan naar een meer professionele uitstraling.
Natuurlijk zo'n omgang doet zeer veel pijn aan je imago. Maar zoals gezegd aan de inkomsten zal het geen pijn doen. Ik denk niet dat 50% van hun klanten om deze reden plots heel het boeltje zullen verhuizen (al zeker niet de meer complexere setups of de kleine bedrijfjes want het inhuren van hun IT jobstudent voor de verhuis is waarschijnlijk duurder).
Dat zijn inderdaad allemaal keuzes die een bedrijf moet maken. Alleen bij deze keuze snap ik niet met welke reden de communicatie zo is gelopen? Als dit ruim van te voren was aangekondigd en eventueel de bestaande klanten een overgangs regeling had gegeven dan had het niet zoveel negatieve reclame gehad.

Ik denk dat deze actie nog wel eens schadelijker kan zijn dan wat ze gedacht hadden, het is voor mij namelijk een reden om met een grote boog om dit bedrijf heen te lopen. Er is voldoende concurrentie in deze markt om je eigen keuzes te maken.
Ik gebruikte Versio alleen voor emailhosting. De mail heb ik de 30-11 doorgescanned en dacht "nou mooi goed nieuws allemaal". Vandaag viel mijn oog weer op die mail en heb ik even doorgeklikt naar de site. Wat een idiote verhogingen.

Inmiddels (binnen 20 minuten na het lezen van de mail) ook overgestapt naar Vimexx.
Om alle mail over te zetten heb ik deze imapsync tool gebruikt (https://i005.lamiral.info/X/)

Dag Versio! we hebben inderdaad wat te vieren samen, dat ik jullie na heel wat jaartjes verlaten heb! :+
beunhazen.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee