Vevida vernieuwt hostingpakketten en voert prijsstijging door

Hostingprovider Vevida introduceert nieuwe hostingpakketten. Die gaan op Windows Server draaien, waardoor gebruikers veel meer moeten gaan betalen. Het goedkoopste hostingpakket kost straks ruim 18 euro per maand.

Vevida schrijft dat de nieuwe pakketten afkomstig zijn van een nieuw webhostingplatform. Waar klanten eerst nog ruimte konden huren zonder Microsoft SQL Server-databases, krijgen ze er nu pakketten waarbij ze dat wel krijgen. Wel blijft het mogelijk om voor minder geld hosting op een Linux-server te nemen, of alleen een WordPress-hostingpakket.

Er komen drie pakketten beschikbaar die Veilige Hosting en Premium Hosting vervangen. In Win-Standaard, Win-Pro en Win-Premium zitten respectievelijk 25GB, 50GB en 100GB aan opslagruimte, en 5, 10 en 25 MySQL-databases. Ruimte voor mailboxen gaat naar 5GB, 10GB en 15GB, maar het aantal mailboxen wordt beperkt tot 50, 100 en 250.

Alle nieuwe pakketten krijgen onbeperkt dataverkeer, en een onbeperkt aantal ftp-accounts. Ook zegt het bedrijf nieuwe beveiliging toe te voegen tegen ddos-aanvallen, en het wordt mogelijk om zelf cronjobs in te stellen.

De prijzen stijgen daarmee wel, in sommige gevallen is het bijna een verdubbeling. Veilige Hosting en Premium Hosting kostten voorheen zo'n 10 en 16 euro, maar de nieuwe pakketten beginnen bij ruim 18 euro. Daarnaast moeten gebruikers apart gaan betalen voor domeinnamen. Dat werd altijd gratis geleverd bij de pakketten, maar kost voortaan 16,93 euro per jaar.

De prijsstijgingen gaan per 1 maart in, maar worden pas verrekend als klanten hun contract verlengen. Gebruikers die Windows-bestanden op hun server hosten worden automatisch overgezet.

Oude maandprijs Nieuwe maandprijs
Veilige Hosting € 9,68
Premium Hosting € 15,73
Win-Standaard € 18,14
Win-Pro € 24,19
Win-Premium € 30,24
WordPress-hosting € 13,31 € 12,10

Prijzen inclusief btw. Vevida communiceert zelf prijzen exclusief btw.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

02-02-2021 • 14:14

114 Linkedin

Submitter: ries_zuid

Reacties (114)

114
112
51
4
0
42
Wijzig sortering
Eerste wat ik dacht, zal wel weer van TWS zijn. En ja hoor:
TWS koopt Vevida om positie in Noord-NL te versterken

Total Webhosting Solutions (TWS) doet opnieuw een overname. Dit keer is het hostingprovider Vevida uit Groningen die ingelijfd wordt. TWS koppelt de nieuwe aankoop met SoHosted uit Drachten om zo de positie in Noord-Nederland te versterken. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.
https://www.computable.nl...ord-nl-te-versterken.html


Ze kopen alle hosting bedrijven op om vervolgens even flink de prijs op te drijven. Zat met tevredenheid bij Neostrada totdat ze ineens besloten m'n prijs met maar liefst 150% (!!!) te verhogen. Mensen blijf weg bij TWS-hosters. Hoop dat er genoeg zelfstandigen over blijven.
Misschien al is bij stilgestaan dat al die lage prijzen gewoon niet meer realistisch zijn vandaag? Er moet geïnvesteerd worden in snelheid, betrouwbaarheid, backups, verzekeringen, beveiliging, ... en 24/7 ondersteuning.

De meeste kleine hosters blaas je zo uit de lucht met een DDoS en een verzekering tegen ransomware kost een fortuin. Controlepaneel is duurder geworden en goede totale beveiligingssoftware zoals Imunify360 is ook niet gratis. Een CloudLinux is ook niet gratis. Van zodra je een vraag stelt en iemand 30 minuten met je "probleem" bezig is mag je 10€ aftikken aan uurloon, op een pakket waar men vroeger nog geen 10€ per jaar winst op maakte soms.
Sorry hoor, dat rechtvaardigt in mijn ogen echt geen prijsstijgingen van 100 tot 300% op bestaande pakketten. En Ja, dat is echt niet overdreven. Dat zijn de prijsstijgingen waar we het over hebben bij TWS geassimileerde hosters. Daarnaast vergeet je te vermelden dat veel andere aspecten ook gewoon goedkoper worden. SSD's zijn veel goedkoper geworden, servers zijn krachtiger (je kan meer pakketten draaien op 1 server). Ik zit niet in de hosting wereld, maar ik denk dat er genoeg onderdelen goedkoper zijn geworden.

[Reactie gewijzigd door satoer op 3 februari 2021 10:26]

Ik zit in de hostingwereld en ben er deels om bovenstaande redenen uitgestapt :)

In procenten zijn die prijsstijgingen vaak gigantisch maar in euro's gaat om veel minder en dan nog per jaar. De prijs van mijn internetaansluiting is meer gestegen de laatste 10 jaar.

Mensen willen geen shared hosting meer, sites vereisen meer resources (veel meer shops) en over WordPress en Magento gaan we het maar niet hebben.

Ook juridisch is er onzekerheid: in je voorwaarden schuif je alles door naar de klant zelf maar dat gaat niet noodzakelijk stand houden in een rechtbank als je site morgen weg is na bv. ransomware bij je host (zorgplicht). Alleen een peperdure verzekering kan je dan redden. Dat zat ook niet meteen ingecalculeerd 5 jaar geleden in je goedkoop hostingpakket.
Op zich wel een goede stap om een niveau omhoog te gaan in kwaliteit die je aanbiedt. Die goedkope klanten die om 40 cent prijsverhoging in een jaar weggaan heb je toch weinig aan. En Windows hosting is wat meer niche dan de zoveelste Linux hoster. Je moet je toch onderscheiden in een competitieve markt
Ik kan het verkeerd geinterpreteerd hebben, maar volgens mij stijgen de prijzen met bijna 100%. Niet een 40 cent stijging maar 9 Euro stijging.
die klanten schudt je nu dus ineens af. Dat is mijn punt
Ik denk niet dat ik goed begrijp wat je bedoelt te zeggen. Waarom zou je klanten kwijt willen? Daarbij doe je wel een aanname dat de kwaliteit omhoog gaat...zeker dat het met het dubbele omhoog gaat.
Omdat je in een ander marktsegment wil gaan opereren. Als je dan die oude klanten op een laag tarief houdt kom je alsnog niet verder.

Ik neem aan dat de kwaliteit omhoog gaat, anders kan je de prijs onmogelijk zo verhogen
Op deze manier jaag je gewoon een fors deel van je klanten weg. Als klant is het gemakkelijker om naar een andere hosting provider over te stappen dan van Linux naar Windows en je databases van MySQL naar Microsoft SQL.
Je onderscheiden is prima, maar je bestaande klanten een totaal ander platform opdringen tegen fors hogere kosten is wat anders. Op de website worden de alleen nog de oude hostingpakketten aangeboden (met 25% korting). Je kunt ook nergens een link naar de nieuwe situatie vinden. Die pagina bestaat wel (https://vevida.com/windows-hosting-nieuw/). Daarop staat dat alle pakketten zo snel mogelijk omgezet worden.
Naar bestaande klanten vindt ik dit gewoon onbeschoft gedrag. Biedt dan nog een jaar of twee de oude pakketten aan de bestaande klanten aan, zodat ze nog kunnen beslissen wat ze willen. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat Vevida dit gaat overleven. Het lijkt er sterk op dat TWS Vevida na de overname gewoon de nek om wil draaien.
Op deze manier jaag je gewoon een fors deel van je klanten weg
Dat wordt altijd geroepen maar ik kan je verzekeren dat dit ontzettend meevalt. Alleen de echte centenknijpers gaan er tussenuit. Maar die zijn bedrijven vaak sowieso al liever kwijt dan rijk.

Het simpele verhaal is dat mensen gewoon tevreden zijn met de dienst. En zeker als ze er wat meer voor terugkrijgen, zoals in dit geval, vinden die het helemaal niet interessant om van partij te wisselen bij een prijsverhoging.

De klanten die dit zoals jij onbeschoft noemen zijn precies de klanten die ze liever zien gaan :)

Overigens was/is de hostingmarkt gewoon veel te verzadigd. Met die lage prijzen was het gewoon amper een goede business draaien. Niet zo gek dus dat je overal wat verhogingen ziet. Gelukkig vaak wel in combinatie met een groter pakket.
Dit is wel wat anders dan de "centenknijpers" elimineren. Het totaal veranderen van platform is een best ingrijpende verandering. Zeker als je nog een toepassing hebt draaien die afhankelijk is van een MySQL database, is overstappen naar en Microsoft omgeving niet zomaar gedaan.
De prijzen gaan ook een serieuze stap omhoog (verdubbeling) daarmee jaag je echt een grotere groep klanten weg dan wat jij de centenknijpers noemt. Elk bedrijf wat maar een beetje prijsbewust is, zal waarschijnlijk liever wat geld steken in een verhuizing naar een andere provider dan veranderen van platform en een fors hogere prijs.

Men had ook aan kunnen bieden om de pakketten bij een zusterbedrijf onder de TWS vlag onder te brengen. Er zijn daar meerdere bedrijven die bijna tot exact dezelfde pakketten aanbieden. Mogelijk past dat niet in de strategie van TWS. Als ik dit zo zie denk ik eerder dat die andere bedrijven binnen niet al te lange termijn gaan volgen en dat TWS zich met een beperkt aantal merken op de Windows hosting wil gaan richten. Klanten die prijsbewust zijn of liever op het Linux platform blijven, worden gewoon in de steek gelaten.
Ja, maar dat wegjagen kan goed de bedoeling zijn. En misschien willen ze de tent wel opdoeken (of de naam) en de kennis/hardware in een ander bedrijf stoppen
TWS heeft afgelopen half jaar veel kleinere hostingbedrijven overgenomen. Die zouden allemaal onder eigen merk zelfstandig verder moeten gaan (althans, dat was de standaard belofte). Het lijkt erop dat TWS toch heel andere plannen heeft en van een aantal merken (oude concurrenten van elkaar) af wil. De bedrijven gewoon kapot laten gaan is soms een goedkoper alternatief voor een reorganisatie.
Als Essent jou stroomrekening verdubbeld omdat ze nu meer groene stroom leveren zonder dat je daarom gevraagd hebt... accepteer je dat toch ook niet?
Waarom zouden wij dat als klant van Vevida wel moeten accepteren? Waarom niet nieuwe pakketten NAAST het oude aanbod? Voor klanten die dat goed (en betaalbaar) genoeg vinden?
Omdat ze een ander type klant willen en een ander type dienst willen leveren. Verschillende pakketten blijven aanbieden is niet rendabel.
belachelijk. Dat is gewoon een dikke middelvinger naar je bestaande klanten waarmee je groot bent geworden!Onacceptabel. je hebt geen idee hoe boos ik op vevida ben. En dit flik je dan midden in de coronacrisis waar ondernemers zoals ik het al zwaar genoeg hebben?
Het is niet netjes nee. Als ze iets verstandiger waren geweest hadden ze een andere partij geregeld die het over wil nemen ofzo, maar blijkbaar hechten ze er niet zoveel waarde aan wat hun (ex-)klanten van ze denken.

Aan de andere kant; het gaat om 1-2 tientjes per maand. Als je je daar als ondernemer al druk over moet maken dan spelen er vast groteren dingen
1 of 2 tientjes per maand per domein per klant... en hoe denk je dat klanten van mij op prijsstijgingen van 114% reageren na een een prijsstijging van eerst 20% en vervolgens nog eens 25%? Dit is gewoon te onbeschoft voor woorden in crisistijd waar ze ook nog eens vruchten van geplukt hebben door bedrijven die ineens op internet actief MOESTEN gaan worden. ze zetten echt mijn bedrijf en mijn reputatie geheel op het spel met deze actie.
Het spijt me zeer, maar dan heb jij je zaken ook niet onwijs handig ingericht als je het mij vraagt. Neem aan dat jij websites bouwt en hun pakket als resellers weg zet? Dan heb je jezelf dus compleet afhankelijk van hun gemaakt.
nee ik verkoop geen websites, ik bied domein hosting aan. tegen weinig marge. Ze kunnen wel een website van me krijgen of ondersteuning erbij.
Daarnaast bied ik webapplicaties aan die ik niet zomaar kan verhuizen. Ik vind hoe dan ook dat Vevida zich hier als volledig onbetrouwbare handelspartner neergezet heeft.
Goed kijken.
Het goedkoopste pakket verdubbelt in prijs. Je krijgt er inderdaad wel wat voor terug.
Het oude Premium pakket wordt een beetje een mix tussen het nieuwe Premium en Pro. You get some, you lose some. Ook stijgt de prijs met zo'n 70%. Slim gedaan.
Ik zet momenteel alles op een VPS bij Vultr, dns en caching via Cloudflare. Zijn er beter/goedkopere alternatieven? Is er een tweakers topic voor zo'n zaken?
Veel verschil zal er niet zijn tussen leveranciers bij de standaard CPU/GB VPS'jes. Meer geld betekend vaak meer managed en dus meer hulp. Als je alles gewoon zelf doet is dat het niet altijd waard.
Okido, bedankt. Dan liever root access via SSH, goedkoper en flexibeler :-)
Ik zit bij netcup.de
Geen klachten over de service/servers
Je kan alles zelf regelen.
En is ook een goedkope host
Ohla, dat zijn interessante prijzen, die ga ik wel eens checken, bedankt voor de tip!
Waarom worden er nog steeds datalimieten gehanteerd? Is dit nog steeds van de tijd? Voor bijv. mobiel gebruik lijkt me dat enkel een commercieel verdienmodel. Maar misschien dat ik het mis heb!
Waarschijnlijk omdat dataverkeer ook geld kost? Dat je thuis je verbinding 24/7 dicht kunt en mag trekken betekent enkel dat er aan de andere kant iemand voor die bitjes moet betalen.
Je kan het ook niet doen en verbindingen enorm afknijpen. Daar maak je ook niemand gelukkig mee. Met een datalimiet weet je tenminste waar je aan toe bent.
Het is de meest eenvoudige manier om misbruik te beperken.

Ben er zelf geen voorstander van, maar vooral voor kleinere of beginnende partijen is het de meest laagdrempelige oplossing.
Het lijkt erop dat in Hosting land iedereen zijn pakketten wijzigt en omhoog gooit.
Ik zit bij Antagonist en het pakket wat ik zo'n 15 jaar had hebben ze niet meer, dus ben ik overgezet naar een duurdere versie. Wel met meer extra's e.d., maar toch ook in geld een verdubbeling.
Bijvoorbeeld Leaseweb verhoogd al jaren ieder jaar z'n prijzen met 3%. Tikt toch aan na 5 of 10 jaar.
da's toch op zich niet gek veel meer dan gemiddelde inflatie...
Dat is ook precies de regel in het contract aldaar. Inflatiecorrectie.
Het lijkt erop dat in Hosting land iedereen zijn pakketten wijzigt en omhoog gooit.
Nadat ze zijn overgenomen door grotere partijen, Vevida is overgenomen door TWS, dan kan je de klok erop gelijkzetten dat de prijzen omhoog gaan. Meestal na een paar maanden (nu bijna 5), zodat men de overname en de relatie daartoe is vergeten door het gros van de klanten.

Wat betreft de prijzen van Antagonist en na 15 jaar een ander pakket en een hogere prijs (met meer extra's). Inflatie over de afgelopen 15 jaar is al bijna 30%, dus dat de (minimale) prijzen omhoog gaan is niet heel vreemd. Hetzelfde geld voor abonnementen die veranderen over een periode van 15 jaar...
hij zegt nergens dat het 15 jaar pakket geen prijsstijgingen heeft gehad, alleen dat het nieuwe pakket 100% duurder is. Dat is 70% meer dan de inflatie correctie
het pakket wat ik zo'n 15 jaar had
:+ No kidding. Gehoord van inflatie enzo, veranderende markt etc..? :P

[Reactie gewijzigd door Saven op 2 februari 2021 19:53]

inflatie als in de stijgende kosten van cores/geheugen/opslag? of misschien het energiegebruik van de machines, dat door consolidatie ook al flink omlaag is gegaan, net als het aantal klanten per U rackspace.
Zo zijn er veel zaken goedkoper geworden.
En apollo schrijft over het wijzigen van pakketten, hij zegt nergens dat hij in die 15 jaar met zijn oude pakket geen prijsstijgingen heeft gehad. Alleen dat de gedwongen pakketwisseling voor hem de uitgaven verdubbelt. En dat trucje word teveel gebruikt, heeft niets met inflatiecorrectie te maken
"Gebruikers die Windows-bestanden op hun server hosten worden automatisch overgezet."

Wat zou hiermee bedoeld worden? Een iso'tje om een Windows 10 te installeren? Een bestand met .exe extensie?

Sowieso wordt iedereen toch overgezet? :?
Ik gok op klanten met Classic ASP of .NET op hun website. ;)
Plesk draait zowel Windows als Linux al is Linux aanbevolen. Ik snap niet waarom ze Plesk zouden migreren naar Windows.

Maar als gebruiker merk je niet direct verschil. Alleen advanced users zullen functies missen of nieuwe functies zien.
In de mail die ik van vevida kreeg staan heel andere bedragen:
https://vevida.com/webhosting-nieuw/
Zie ik iets over het hoofd?

Ik gebruik het eigenlijk alleen voor mail.
Kost me nu €101.- per jaar. (€7 ex BTW per maand)
Straks dus €145,-. Best een verschil!

[Reactie gewijzigd door Paling1 op 2 februari 2021 15:33]

In de mail die ik van vevida kreeg staan heel andere bedragen:
https://vevida.com/webhosting-nieuw/
Zie ik iets over het hoofd?
in de mail staan de bedragen ex BTW....
Dan nog staat er in mijn mail een bedrag van 9,99 per maand voor een standaard pakket. Dat is excl BTW een stuk minder dan de €18 die hierboven genoemd wordt.
9,99 wordt met BTW 12,10 (afgerond) Dat is het Wordpress-standaard pakket
Waarom zit je voor zoiets simpels als email bij een webhoster? TransIP biedt dat al voor 4 euro per maand aan. Sterker nog, voor het geld van je huidige hosting heb je bij Microsoft naast je mailhosting, een heel Office pakket met 1TB Onedrive er gratis bij :D
Alleen moet je je NL domein verhuizen naar godaddy. Anders was ik allang over naar 0365
Wil gewoon m'n eigen emailaccount houden
Hoeft niet hoor... je kunt prima je eigen domein koppelen. Vorig jaar zelf ingericht voor de mail van mijn kerkelijke gemeente. Domein (en webhosting) nog altijd bij de oude hosting provider op een VPS, mail verhuisd naar O365. Microsoft admin interface heeft een wizard om je DNS-records (MX, DKIM, SPF) te checken op correctheid.
Dank !

We gaan dan toch eens dieper spitten voor ik m'n anno moet verlengen
Ga ik zeker eens naar kijken.
Ik heb dit pakket denk ik al bijna 15 jaar.
Een aantal keer een kleine prijsverhoging tikt na al die jaren wel aan.
Hoe kan je in 2021 nog steeds hosting aanbieden zonder een simpele vorm van mysql database(s)? Ik weet dat een windows licentie voor een server een stukje duurder is; maar om die kosten nu rechtvaardigd te noemen?

Liever linux. Heb zelf 15 eigen servers die onderhouden worden door iemand die plugins bakt voor o.a Directadmin. Super tevreden; en voor wordpress gebruik ik litespeed; een server toevoeging dat 35 euro in de maand kost en wordpress websites versnelt. Er is geen andere caching plugin op server niveau zo rap als litespeed.
In alle pakketten zitten toch minimaal 5 mySQL databases?
Dit is de tweede keer in 2 jaar dat Vevida de prijzen verhoogt :(
Eerst werd iedereen verplicht om Veilige Hosting af te nemen (stijging van 2 euro per maand) en nu weer een aanpassing. Minimale stijging is nu weer ruim 2 euro per maand. Leuk dat je daarvoor allemaal extra's krijgt maar als je een simpele Wordpress site hebt heb je daar dus niks aan.
Jammer, ik ben al heel lang klant bij Vevida maar overweeg nu toch maar over te stappen met alle pakketten; er zijn goedkopere alternatieven die aanbieden wat een doorsnee gebruiker nodig heeft...

[Reactie gewijzigd door Jampy op 2 februari 2021 14:44]

Tsja, ben er net weg omdat ik de prijsverhogingen wel genoeg vond.
In 2019 betaalde ik nog € 58, in 2020 € 73 (+25%) en voor 2021 moest ik € 87 (+19%) gaan aftikken. Per 2022 zou dat dus € 144 (+65%) worden.

Was klant sinds dag 1 en ken(de) een aantal medewerkers persoonlijk dus wel jammer maar een website gebruik ik niet meer en voor e-mail en domein betaal ik nu € 22 per jaar.
Waar zit je nu dan?
Zit met hetzelfde 'probleem'. Ik gebruik het alleen voor email, dus als dat goedkoper en net zo betrouwbaar kan...
Thanks!
Ben je daar tevreden over?
Wel weinig ruimte bij email only. Wordt dan toch een hosting pakket...

[Reactie gewijzigd door Paling1 op 2 februari 2021 18:12]

Tja, 60 cent per maand voor emailhosting of 1,20 euro per maand voor webhosting. Ik zou m'n mail er iig niet durven onderbrengen. Backups en redundancy hebben in die prijsklasse meestal niet bepaald de prioriteit. Laat staan de in-house expertise.

Als het belangrijk is zou ik wat meer uitgeven. En als het niet belangrijk is zou ik eerder kiezen voor een gmail-adres oid.
Ja, het voldoet voor mij en de setup was een fluitje van cent. In principe nemen ze je bijna alle werk uit handen.
De opslag is voor mij niet zo'n issue want ik gebruik het puur als een soort mail relay welke ik met pop3 ophaal in mijn gratis Outlook. Deze back ik weer op met Mailstore Home.
Zo kan ik mijn eigen domein blijven gebruiken voor e-mail en heb ik hiervoor bijna onbeperkte cloudopslag. Office 365 o.id. is voor mij overkill dus dit is voor mij de meeste economische en technisch minst ingewikkelde oplossing.
Ik heb er meerdere mailboxen voor familieleden. Dus ik ga eens goed kijken naar de opties.
Ben ik heel lang geleden (2004) ook naar toegegaan vanaf Vevida.... tot nog toe prima tevreden.... al gebruik ik voor mijn prive domein nog maar weinig van hun servers... vrijwel alles, inclusief mail, draait 'on-prem' in VMs... wel ideaal dat ik bij hen in het datacenter een backup-mx server heb staan die de mail even opvangt als mijn eigen VM of internet er tijdelijk uit ligt.

Leuke hoster voor kleine sites. Wil je wat meer dan gaan de prijzen ook rap omhoog (maar voor veel 'brochure' sites + email zijn die kleine pakketten vaak ruim voldoende).
Vorig jaar voor een domein binnen Vevida overgestapt naar email only. Daar betaalde ik het afgelopen jaar iets van 45 euro voor (om 2 mailadressen in de lucht te houden). N.a.v. dit topic nu overgestapt naar Vimexx, het goedkoopste hostingpakket (zo te zien hebben ze geen losse email opties). Ik zat daar al voor een aantal andere sites. Binnen een half uur kwam mijn mail via mijn nieuwe provider binnen, voor nog geen kwart van de prijs van Vevida. Ik zit er nog met 1 domein/site, maar ook daarmee ga ik naar Vimexx overstappen in augustus (loopt in september af). Ze hebben zich wat mij betreft helemaal uit de markt geprijsd.
Zelf een VPS huren en wordpress opzetten? Is niet zo moeilijk en voor 6 euro/maand heb je al een basis servertje bij Vultr. Nog eens 6 euro per jaar voor de domeinnaam er bij en je kan doen wat je wil.

En die VPS is dan nog veel flexibeler, want daar heb je alles in de hand met root access.
Leuk dat je daarvoor allemaal extra's krijgt maar als je een simpele Wordpress site hebt heb je daar dus niks aan.
de nieuwe wordpress-hosting prijs is ook omlaag gegaan :)
13,31 > 12,10

dat je ruim 11,- meer betaald dan nodig voor je domein naam is wel behoorlijk schandalig. (.nl 4,95 bij openprovider)
Helemaal mee eens. Het is de manier waarop zeker voor bestaande klanten. Het prijsverschil is te groot en te rigoureus doorgevoerd :(
Tijd om verhuiscodes op te vragen. Ze waren al niet de goedkoopste, maar het wordt me nu toch wat gortig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee