Versio verhoogt de prijzen van onder meer domeinnamen en hostingpakketten

Hostingprovider Versio gaat vanaf 16 januari de tarieven van meerdere producten verhogen. Onder meer de prijzen van domeinnamen, e-mailadressen en hostingpakketten worden verhoogd. De .nl-domeinnaam wordt bijvoorbeeld zo'n 55 procent duurder.

De domeinprovider verhoogt naar eigen zeggen de tarieven vanwege de sterk gestegen kosten van energie, hardware en de inkoop van licenties en domeinnamen. Het gaat om zowel domeinnamen als hostingpakketten. De prijs van de .nl-domeinnaam wordt bijvoorbeeld met zes euro verhoogd: van 11 euro naar 17 euro per jaar. De volledige lijst met tariefverhogingen staat op de site van Versio. Daar komt ook nog btw bij.

Naast prijsverhogingen wordt vanaf dezelfde datum telefonische support voor Versio-klanten gratis gemaakt, terwijl daar eerder een tarief voor betaald moest worden. Verder meldt de hostingprovider dat deze de pakketlimieten strakker gaat aanhouden. Het bedrijf zegt in het verleden vaak soepel om te zijn gegaan met het overschrijden van deze limieten, maar dat daar vanaf 16 januari geen sprake meer van zal zijn. Dat houdt in dat het aantal domeinen dat staat aangegeven in de pakketspecificaties wordt gehandhaafd. Indien klanten momenteel meer domeinen hebben dan toegestaan volgens hun pakket, worden ze vanaf deze datum 'geüpgraded' naar het juiste pakket.

De tarieven gelden voorlopig alleen voor nieuwe klanten. De verhoging gaat voor bestaande klanten pas in bij een contractverlenging.

Domeinnaam Oude prijs Nieuwe prijs
.nl 11 euro per jaar 17 euro per jaar
.com 17 euro per jaar 22 euro per jaar
.be 13 euro per jaar 22 euro per jaar
.net 20 euro per jaar 24 euro per jaar
Hostingpakketten
Basic 2,50 euro per maand 5 euro per maand
Start 6 euro per maand 11 euro per maand
Complete 11 euro per maand 16 euro per maand
Max 15 euro per maand 21 euro per maand
Power 21 euro per maand 26 euro per maand
Overig

SSL-certificaat domeinvalidatie

2 euro per maand 5 euro per maand
E-mailadres 3 euro per maand 5 euro per maand

Prijzen zijn exclusief 21 procent btw.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

15-12-2022 • 13:03

115 Linkedin

Submitter: milo526

Reacties (115)

115
115
30
7
0
80
Wijzig sortering
Echt bizarre verhoging, zeker met multi domein hosting.
Deze link stond in de mail die vandaag kreeg, dus van €6 naar €30.99 8)7
https://helpdesk.neostrad...ket-door-aantal-websites/
Kan me ook niet voorstellen waarom iemand nog klant is bij Versio. Vroeger was het wel een prima partij, maar tegenwoordig is het een verouderde rommelige zooi daar.

Je kunt niet eens je account sluiten zonder contact met ze op te nemen, heb dat meerdere keren gedaan en nog nooit iets teruggehoord (+ mijn account werkt nog gewoon). Is een rare budgetpartij geworden.
In 2019 heb ik via hun support een recht op vergetelheidverzoek ingediend ((forumtopic: Recht op vergetelheid - hoe vergeten moet het zijn?)) omdat ik geen klant meer van hen wilde zijn door de eerdere verhogingen die zij hebben doorgevoerd als gevolg van een (enkele) overname (door ik dacht een investeerder). Dat ging ook enorm moeizaam. Via via kwam ik erachter dat er een prefix gebruikt werd in plaats van een verwijdering van alle niet-essentiële gegevens ("deleted-on-request-<mijneigenmail@adres.com"). Ze vonden dat ik dan maar 'betere instructies' had moeten geven om mijn account te laten verwijderen. Yeah, right.

Ik denk dat het in die tijd een enorme puinzooi was in die organisatie. Ik weet niet of dat nu nog zo is. Het AP kon de melding niet in behandeling nemen omdat ik mijn bron niet prijs wilde geven.

[Reactie gewijzigd door Basho op 15 december 2022 15:45]

hi Basho, mag ik je vragen of het gelukt is met het opzeggen? ik heb ook nog ergens een hosting lopen bij versio wat ik niet meer gebruik. Ik kreeg onlangs een factuur van ruim 200 euro voor een basishosting pakketje. Ik heb gereageerd, maar op mijn email werd niet gereageerd behalve dat er bericht werd dat er gewoon betaald moet worden.. een verhoging van meer dan 300 %

is de de opzegtermijn maandelijks weet jij dat toevallig ?


onwijs bedankt !
Ik ga van R Basis wat €72.60 per jaar kost naar Max, wat per MAAND €20,99 kost...
Bij de vorige prijsverhoging heb ik mijn account omgezet naar een reseller-account (voor 3 jaar), dus ik krijg pas over twee jaar de volgende verhoging.

Die reseller-prijzen zijn een stuk goedkoper en flexibeler: https://www.versio.nl/resellerhosting
Ik heb precies hetzelfde pakket en zelfde verhoging. Ga nu naar OVH en dat kost 28 voor 1 jaar en bij versio betaal je dat bijna per maand, dag! Versio 80gb voor 14,99 per maand, ovh 100gb voor 2,65 per maand. Daarnaast 17 per jaar per .nl domein en bij ovh slechts 6,27 per jaar, scheelt 10 euro per jaar per domein.

[Reactie gewijzigd door CentOS op 10 januari 2023 12:11]

Ik zie hier enkele dit toewijzen aan inflatie. Maar dit is al de zoveelste grote prijsstijging die Versio doorvoerd op enkele jaren tijd. Zie: nieuws: Versio-klanten klagen over forse prijsverhogingen na komst van nieuwe... en weet ook dat er sinds dien nog een prijsverhoging is geweest. Hun "Start" pakket van 2018 ging indertijd voor 0,50 euro over de toonbank, nu zou dat dus 11 euro zijn. En mind you: dat pakket had in 2018 tot 25 domeinen en onbeperkt dataverkeer. Nu is dat nog maar 2 domeinen en 10GB dataverkeer. Ronduit absurd. Hun .be domeinen waren indertijd ook maar 7 euro...

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 15 december 2022 13:24]

Over dataverkeer: vroeger deed je nog je best om de site klein te houden, foto's te comprimeren etc. Maar tegenwoordig kost een basis-installatie van Wordpress al je halve opslagcapaciteit en kun je gerust foto's uploaden van 5 mb per stuk. Ze worden toch wel verkleind en iedereen heeft toch wel snel internet.
Beetje bewustzijn is ook wel ok.
Als je een beetje bewust websitemaker bent, ga je nog altijd proberen je site zo licht mogelijk te houden.
Core Web Vitals (snelheid, lichtheid, stabiliteit...) zijn namelijk een heel belangrijke factor voor Google's indexeringsalgoritme.

Tuurlijk een lekker volgebouwde wordpress smurrie kan er leuk uitzien, maar gaat toch wat handicap krijgen in zijn zoekresultaat performance.
De juiste hosting hiervoor kiezen en zorgvuldig plugins kiezen helpt je ook een groot stuk.
Dat is puur schijfruimte, wat zo goed als niks kost. Optimalisatie is voor de voorkant van de website; beheerders moeten juist hun foto's gewoon kunnen uploaden zonder veel gedoe. Veel digitale camera's en smartphones hebben flink wat megapixels, en daar mogen hostingpartijen gewoon rekening mee houden. Grotendeels doen ze dat ook; qua schijfruimte zijn veel aanbieders en abonnementen prima.

Zelfs al zou een relatief kleine site 10GB aan ruimte gebruiken na enkele jaren, dan hoeft dat nog geen enkel probleem te zijn. Die inhoud wordt maar één keer geüpload; bezoekers ontvangen optimale afbeeldingen (en video's). Dus de bandbreedte stijgt niet mee met dit schijfgebruik. En de meeste kleine websites nemen geen 10GB in.

Nee, deze prijsverhogingen zitten in andere factoren. Schijfruimte doet niet veel ter zake en kostenverhogingen in het algemeen zijn ook lang niet de volledige verklaring voor de prijsstijgingen in de hostingwereld. Ook de huidige inflatie verklaart het niet want dit speelt al flink langer. Het is een optelling van zaken, waaronder margeverhoging voor vooral de grotere spelers, en dalende concurrentie door fusies en overnames.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 15 december 2022 14:13]

Je kan inflatie toewijzen aan dit soort prijsverhogingen. Want dat is wat het inflatie getal bepaald..
Deze prijsverhogingen werken trouwens ook (deels) door op klanten van de overgenomen bedrijven Neostrada en PCExtreme: https://www.versio.nl/prijzen-jan2023
(Scroll naar beneden, de pagina heeft geen bookmark links helaas).
Versio Basic hosting prijs wordt verdubbeld :o
Dat heeft Antagonist met zijn pakketten ook gedaan maar is niet in het nieuws gekomen. Daar was het ook ooit 30 euro pj, naar 5 pm en nu naar 9 pm en onbeperkte opslag is ook verleden tijd.
Gevoelsmatig is het toch nog altijd vreemd om 'zo veel' te betalen voor een domeinnaam.
Aan de andere kant, gezien de inbegrepen gratis support houdt dit nu wel enigszins steek en kunnen ze toch een redelijk mooi verhaal brengen naar de gemiddelde klant.

De kosten met betrekking tot elektriciteit en stijgende loonkost zetten ongetwijfeld gigantische druk op de rendabiliteit van heel veel van die ISP/hosting bedrijven. Zou fijn zijn moest iemand hier is wat concreter kunnen tonen hoe de impact van de stroomprijzen een rol speelt op hun elektriciteitskosten in datacenters. Denk dat dat tegenwoordig echt om van achterover te vallen is.

Stijgende stroomkost resulteert ook in stijgende runningcost van de datacenters wat ze ongetwijfeld doorrekenen in de tiles ook.

[Reactie gewijzigd door JacobsT op 15 december 2022 13:07]

Stroomkosten zijn inderdaad echt flink verhoogd, niet alleen voor de consumenten. Bij ons valt het gelukkig nog enigszins mee, maar ik denk dat door de bank genomen een hoster gemiddeld 7,5 tot 12,5% meer van de omzet (!) kwijt is aan stroom. Laat staan aan andere zaken zoals inkoop van licenties, gedaalde euro t.o.v. dollar en de aankomende salarisverhogingen (iedereen gaat er in loon op vooruit, ook al is het in sommige sectoren marginaal).

[Reactie gewijzigd door eMiz0r op 15 december 2022 13:21]

Die verhogingen zijn echt absurd, zeker als je het vergelijkt met vele andere bedrijven in die markt. Voor iedere scheet een bedrag rekenen, en dat ook nog eens een paar keer over de kop laten gaan. Het is niet alsof die klanten al voor een dubbeltje op de eerste rang zaten en er nu opeens realistischere tarieven gerekend worden.
Ik heb oren naar een goed alternatief, heb je misschien suggesties? Ben nu reeds een aantal jaren klant en de prijzen zijn 4x zoveel sinds ik klant ben geworden.
Dit informatieve overzicht komt bij iedere recente nieuwsbericht over YourHosting/Versio/TransIP/etc. in de reacties voorbij. Er zit zelfs een gedeeltelijke screenshot van de FrontPage hier in verwerkt ;)
Kan ik beamen, overgestapt van versio naar vimexx voor de prijzen, werkt prima!
Ik ben ook overgestapt naar Vimexx. En op dit moment héél tevreden.

Vraagje aan mensen die bij een hoster zitten die bezit is van TWS: Krijgen jullie ook heel veel spam met een onderwerp die eindigt op "TW" ? Bij elk domein (ik had ze gespreid), zonder uitzondering, begon het telkens enkele weken nadat TWS de desbetreffende Hoster overnam. Zou TWS daar soms achter zitten?

[Reactie gewijzigd door mischaatje2 op 15 december 2022 15:41]

Ja daarvoor moest ik zelfs een berichtfilter maken zoveel krijg ik er dagelijks.
Afmelden lijkt onmogelijk. Zitten hun daar achter joh :O
Bedankt ik gaan even kijken
Zeer tevreden bij mijn.host!

[Reactie gewijzigd door dbzokphp op 16 december 2022 11:48]

En wil je ook delen welke dat is en waarom je tevreden bent? Dit bericht is nu echt compleet nutteloos, zonder die extra informatie.
Snelheid: Qua snelheid zit je bij deze partij zeker goed, ze zijn beoordeeld als snelste webhoster in een onafhankelijk onderzoek. Ik kan dat beamen, mijn website laadt zeer snel.

Support: Klantenservice heeft mij meerdere keren al zeer goed geholpen met vrij technische problemen, je ziet dat er kennis aanwezig is en er wordt meegedacht, zelfs in het weekend.

Prijs: Sinds ik bij deze partij zit nog geen prijsstijgingen meegemaakt. Ook als ik in de Wayback Machine kijk, zijn de prijzen al jaren hetzelfde. Ik heb hier een tijd geleden ook een keer een vraag over gesteld, en er waren geen plannen om de prijzen te verhogen. Uiteraard geen idee of en wanneer dat gaat gebeuren.

Beveiliging: Als ik mijn site test op internet.nl, haal ik een 100% score voor de website en mail. Mijn domeinnaam beschikt over DNSSEC en IPv6.

Gebruiksgemak: Ze hebben een eigen controlepaneel welke erg overzichtelijk en modern is. Je kunt heel veel zelf regelen hierin.
Dank u! Zeker nuttig om eens naar te kijken!

Thanks!
Oxilion.nl is een goed alternatief. Zonder gekke prijsverhogingen en super goede service!
10,- euro per jaar voor een NL domein... niet echt goedkoop zou ik zeggen.
Dat is wel inclusief DNS beheer en spamfilter oplossing. Ze zijn niet de goedkoopste. Maar je hebt er ook gewoon goede support bij waar je eventueel naar toe kan bellen.
WebOké; vandaag overigens ook een prijsstijging door gekregen, maar gewoon een redelijke stijging in lijn met gestegen kosten, niet die krankzinnige prijzen die Neostrada hanteert. En WebOké geeft wel fatsoenlijke support waar je iets mee kan.

Ik ben in mei van dit jaar over gegaan. Zie HIER de redenen waarom.
Ben daar ook heen aan het gaan aangezien Antagonist ook belachelijke prijzen heeft tegenwoordig.

Van Weboke nog geen bericht gehad en op de website staan prijzen ik nu al betaal in mijn beleving.
Oxxa en Mijndomeinreseller (omdat ik zelf hosting lever aan MKB).
Sinds 4 maandjes van Versio naar jouwebhosting.nl gegaan. Tot nu toe geen klachten .nl domein 3.99 dat is nog eens wat anders dan 17 euro. 8)7

[Reactie gewijzigd door X-Tripiot op 15 december 2022 15:55]

Ik kan je Webreus van harte aanbevelen. Een NL-domein met SSL certificaat en 50 Gb opslagruimte onbeperkte data en mailboxen voor 24,99 euro per jaar.
Wat is het alternatief? overall stijgen de prijzen wel.
Zeer tevreden over https://openprovider.eu (voor domein registratie). Ook zeker het bekijken waard.

[Reactie gewijzigd door Ken G op 15 december 2022 15:31]

Registratie is prima, maar laatste tijd wel veel storingen gehad in de DNS infra. Als je dat toch niet gebruikt dan is het een prima partij met lage tarieven.
OpenProvider is inderdaad fijn ECHTER de afgelopen maanden wel regelmatig last gehad dat domeinen er tijdelijk uit lagen. Van een paar minuten tot een paar uur.

Beetje jammer dat ze toen vooral de premium dns dienst zijn gaan pushen ipv het probleem direct goed op te lossen. Ik weet het, dat klinkt soms makkelijker dan dat het in de (technische) werkelijkheid is.

Nu pas, na veel vragen van velen, beginnen ze eindelijk pas wat meer over de afgelopen maanden naar buiten te brengen terwijl ze al die maanden het afdeden als we hebben last van een ddos hier en een ddos daar.

Wat dat betreft hebben ze nog wel wat te verbeteren bij OpenProvider. Hopelijk gaan ze hun leven verbeteren in 2023 en stappen ze ook van die rare, tijdens de problemen geïntroduceerde, "gratis" toevoeging af bij dns.
Ze verkopen domeinnamen en je neemt ze juist bij ze af omdat dat inclusief dns beheer is. Dus niet opeens bij problemen het woordje gratis toevoegen om daarmee een buitensporige toename van downtime te "rechtvaardigen". En natuurlijk, voor sommige websites is een premium dns provider dan de oplossing, maar geen van de domeinen die ik in beheer heb genereerd geld in de vorm van webshops of zoiets, dus dan kan ik het niet rechtvaardigen.
Hier ook zeer tevreden over Openprovider, mooie concurrerende tarieven.
Namecheap al jaren lang de beste en goedkoopste
Nee is dat nodig? 7,5EUR per jaar is .nl domein daar.

Heb zelf 100+ domeinen daar staan
Dan betaal je teveel/het kan goedkoper (niet alleen het eerste jaar). Xel NL bedrijf nog geen 4 euro .nl
Anoniem: 1134149
@RobbyTown15 december 2022 19:57
Ik gebruik zelf geen .nl maar oké het kan goedkoper.

Ik zou het alsnog bij namecheap doen als ik ooit .nl nodig heb
Kijk anders eens naar het orange programma van Realtime Register, daar is al aangekondigd dat zelfs met de SIDN verhoging prijzen gewoon rond de 3 euro blijven
Waarom zou je een NL partij willen? Dat je een server host in NL kan zeker voordelen hebben maar een naam registreren, dat kan overal.
Wat verbruikt een domein qua stroom? DNS server en een servertje voor registraties. Voor 17 euro p/j kun je al bijna een vps voor nemen. En dan staat die niks te doen. Registratie van een .nl domeinnaam kost € 3,76 p/j voor een provider (https://www.sidn.nl/onze-prijzen)

Dus ja.. absurde prijzen!
Waarom zijn er nieuwe tarieven?
De kosten van energie, hardware en de inkoop van licenties/domeinnamen zijn sterk gestegen
De inkoopprijs stijgt € 0,21

[Reactie gewijzigd door moonlander op 15 december 2022 13:25]

Totdat je 1 mailtje stuurt waarom je domein niet na 2 minuten werkt (SIDN update haar nameservers om de 2 uur) en dan kan het al weer even niet uit. Laat staan (serieuze) beveiliging voor je DNS servers of het uitbesteden er van aan een dienst als CloudFlare, dat gaat echt niet om lullige bedragen.

Nee, je denkt er te simplistisch over. Versio host geen DNS server voor 2 of 3 domeinen, niet vergeten he!
En toch weet de concurrentie het voor minder te doen.

Als Versio nou geweldige kwaliteit leverde zou je nog kunnen stellen dat goede service geld waard is, maar Versio is niet bepaald de top van de markt.

Ze proberen heel hip te doen, ze hebben bijvoorbeeld de prijzen verveelvoudigd en daarvoor dingen als workshops SEO toegevoegd aan hun abonnementen, maar ik blijf de performance en betrouwbaarheid van hun diensten maar middelmatig vinden.

Bij een wat meer premium hoster als Leaseweb zou ik me kunnen voorstellen dat de prijzen wat hoger liggen. Echter kost een domein daar slechts 88 cent per maand (inclusief BTW, €0,73 zonder), dat is bijna de helft minder.
De hosting is alleen goed als je daar statische HTML files op plant. Als je iets groots zoals wordpress gaat doen dan schrik je je rot om hoe hoog die time to first byte aanroepen zijn. Dat loopt gerust in de 10 seconden op sommige momenten op. Dat komt gewoon puur door overselling maar ook door gebruik van oer-oude hardware. Ze hebben jaren op de Opterons gedraaid, soort tegenhanger van de Bulldozer FX maar dan de helft langzamer nog.

Ook met cloudlinux tweaken ze zoveel mogelijk zodat je heel weinig resources over zult houden, en bijna geforceerd wordt voor iets performance een veel duurder pakket te nemen. Ik zit er met de namen al voor meerdere jaren, maar ik ben nu as we speak begonnen met uitfaseren van de paar hostingpakketten die er nog stonden gevolgd met om te beginnen de .com onder te brengen bij Cloudflare. Daar kost het me 8 dollar per stuk en dat is omgerekend 7,50 ofzo.

Ik bespaar met die actie per .com gewoon ff 15 euro.
Ben het niet met je oneens, maar Leaseweb vraagt als diezelfde premium hoster natuurlijk wel andere tarieven voor de webhosting. Je betaalt voor 250MB schijfruimte (stenen tijdperk) €2,49 per maand. Zij verdienen het op een andere plek wel weer terug.

Als je erg veel domeinen hebt en geen hosting nodig hebt zijn er betere alternatieven zoals eerder genoemd bijv. CloudFlare. Die verdienen hun geld met premium DNS diensten tegen een premium prijs, dus ze kunnen rustig domeinen tegen kostprijs wegzetten.

Kwestie van een beetje slim shoppen :)
Tegenwoordig is de zonefile update twee keer per uur. Maar je hebt verder helemaal gelijk, de support, incassokosten, etc. maakt het allemaal wat duurder dan sec de inkoopkosten bij SIDN.
De prijs voor een domein is per jaar, niet per maand. Voor 17 euro per maand voor een domein zou ik per direct vertrekken.

17 euro per jaar blijft natuurlijk absurd duur als SIDN nog geen vier euro van het bedrag vraagt voor de daadwerkelijke domeinnaam en de nodige hosting van dingen als de .nl-backbone.
@ben2513 @gertminkel klopt, bedoelde het ook maar niet zo geschreven ;) heb het aangepast
Het zijn jaarspijzen, dus 17 euro p/j, maar alsnog duur. Het loont altijd eerst even te vergelijken waar je je domeins het goedkoopst kunt registeren. Ik gebruik daar altijd diensten als domcomp voor.
vind prijzen ook absurd, maar het is wel op jaarbasis van 11 naar 17 gegaan. Ik weet niet waar jij op doelt met 17 euro p/m ? vps?
Lijkt erop dat ze met de prijzen voor domainnamen de financiele gaten elders willen dichten.
Inkoopprijs voor nl domeinen stijgt met kwartje. Reken uit de winst voor TWS.
TWS blijft me verbazen. Deze investeerders geven echt niks om hun klanten, weet ik helaas uit eigen ervaring. Het enige waar ze goed in zijn, is de hele markt van hostingbedrijven opkopen zodat er weinig concurrentie overblijft en vervolgens de prijzen bizar verhogen. Dit is al jaren gaande en lijkt alleen maar erger te worden. Ik ben bijna 10 jaar klant van Neostrada geweest. In het begin was het een geweldig bedrijf met een uitstekend supportteam. Nooit noemenswaardige problemen gehad. Sinds TWS dit bedrijf inlijfde, was er van die service niks meer over. Ik kreeg, zelfs na vele herinneringen, nooit antwoord op e-mails. Waar ze wel goed in waren was het versturen van facturen, ieder jaar weer met onacceptabele prijsstijgingen. Dat stond meestal ergens weggemoffeld onderaan in een e-mail. Ik ben blij dat ik geen klant meer van Neostrada ben. Niemand zou in zee moeten gaan met bedrijven die onder TWS vallen. Daar komt niks goeds uit voort.
Het effect zie je duidelijk op webhostingtalk.nl, vroeger was dit een levendige forum onder webhosters. Nu is er nog nauwelijks activiteit. :'(
Ik doe zelf redelijk wat verhuizingen bij allerlei providers vandaan maar de controlepanels die sommige hosters gebruiken, man man man. Mijndomein, TransIP, Hostnet. Wat een drama allemaal. Een fatsoenlijke filemanager zit er niet bij, een zipje maken kan niet. Laat staan als je een iets ingewikkelders wil proberen.
Mocht iemand overstappen naar een provider; doe je zelf een lol en kies gewoon voor een standaard; Plesk, Cpanel of Directadmin.
Zo,

Ik sta nog met 700+ namen. Dit is gewoon een verhoging van inkoops 3,60 als ik me niet vergis naar ff 16+ euro per domein.

En ik krijg ook geen email wat betreft de verhoging he. Alles stilletjes doorvoeren. Ik ga opzeggen en verhuizen. Klaar geweest.

Kut bedrijf. Alle servers zijn zwaar overselled. Ze updaten directadmin naar een volledig onwerkbaar paneel. De nieuwe interface voor klanten werkt half en bij iedere bestelling toch een .online erdoor voeren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee