TransIP verhoogt prijzen van .org-domeinen en veel andere unieke tld's

TransIP verhoogt de prijzen van de meeste unieke topleveldomeinen. De .nl-, .com- en .net-domeinen houden dezelfde prijs, maar specifieke domeinnamen die eindigen op bijvoorbeeld .space of .shop worden duurder. Ook .org-domeinen worden duurder.

De prijsverschillen van TransIP verschillen per extensie. In totaal gaat van 338 tld's de prijs omhoog. Het grootste prijsverschil zit in de domeinnamen .attorney en .lawyer, die met 63 procent stijgen van 39 euro naar 63,49 euro. Bij domeinen die eindigen op .cooking en .webcam, gaat dat om een kleine verhoging van 35 naar 35,49 euro.

Voor een .org-domeinnaam betalen klanten na de prijsverhoging 17,49 euro per jaar. Dat is nu nog 12,50 euro. De nieuwe prijzen lopen uiteen van 9,49 euro voor het .ml-domein tot .storage en .security, waar gebruikers respectievelijk 904,49 en 3351,49 euro voor moeten betalen.

Alle prijzen die TransIP online heeft gezet zijn per jaar en zonder btw. De prijsverhogingen gaan per 31 mei in. Generieke domeinnamen, zoals .com en .net en domeinnamen van de meeste landen, waaronder .nl, .be, houden dezelfde prijzen.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

20-04-2021 • 14:49

99

Submitter: johnydoe

Reacties (99)

99
99
68
11
1
11
Wijzig sortering
Prijsverhoging van 49 cent op mijn .me domein kan ik nog wel mee leven.

Wat ik in dit artikel mis, en wat wel in mijn mail stond die ik kreeg:
In de afgelopen maanden hebben meerdere van onze domeinleveranciers hun prijzen verhoogd. Daarom passen wij op 31 mei 2021 de prijzen van een aantal domeinextensies aan. Eventuele actietarieven voor het eerste jaar blijven ongewijzigd.
Als ik het zo lees zijn de stijgingen grotendeels dus door externe partijen veroorzaakt.

[Reactie gewijzigd door Nakebod op 24 juli 2024 12:02]

Ze willen wel graag dat je dat denkt inderdaad, alleen gaat de kostprijs van bijv. .org maar zo'n 10% omhoog en gooit TransIP de prijs met 40% omhoog. En zo doen ze dat bij de meeste extensies.
Nee, want die verkoop is (gelukkig) uiteindelijk niet doorgegaan omdat Icann geen toestemming heeft gegeven.
zie oa.:
- nieuws: Icann houdt verkoop .org-tld nog tegen na brief Californische procure...
- nieuws: Icann houdt verkoop .org-tld aan investeerder tegen
Voor wie nu bij TransIP wegverhuisd:

Stel je DNS instellingen niet bij je nieuwe registrar in, maar bij een derde partij / DNS aanbieder, en gebruik hun nameservers.
Hetzner [1] biedt bijvoorbeeld gratis DNS aan (gesubsidieerd door hun andere diensten). Ook bij Cloudflare [2] kun je gratis terecht.

Is er volgend jaar een overname met tariefverhoging? Dan vraag je je verhuistokens op, stel je je nameservers opnieuw in, en ben je binnen 20 minuten verhuisd naar je nieuwe registrar. Geen gedoe met foutgevoelig-DNS-details-precies-zo-overtypen-in-een-net-weer-andere-webinterface.

Eerder, bij de verhogingen van YourHosting/TWS noemde ik deze tip ook al, het heeft veel tijd bespaard sinds mijn eerste bulkverhuizing bij StartHosting vandaan.

[1] https://www.hetzner.com/dns-console
[2] https://www.cloudflare.com/plans/
Tja, dan zit je nog steeds met een probleem als die dienst ineens abrupt stopt of betaald wordt.
Je kan natuurlijk ook de DNS bij je webhoster onderbrengen.
Nu is de kans dat de gratis DNS van grote diensten zoals Cloudflare verdwijnt wel heel klein
Cloudflare is ook de goedkoopste registrar die ik ken voor de meeste TLDs. Ze ondersteunen helaas geen country TLDs op dit moment.

Cloudflare heeft als policy (op dit moment) om enkel de daadwerkelijke registrar kosten door te berekenen, zonder winst ("at cost pricing").

Een .org domain kost:
Registrar fee: $9.93
ICANN: $0.18

Cloudflare: $10.11 tegen TransIP: $20.94
Cloudflare kan ineens centen vragen.

Of voor PR redenen dienstverlening stoppen.

Cloudflare is voor mij te onbetrouwbaar daardoor.
als je webshoster niet diegene is waar je je domeinen afneemt zal het geen probleem zijn.
Mee eens hoor, dat zou onhandig zijn. Cloudflare en Hetzner ondersteunen nog wel im- en export van zone files [1], zodat je een 'standaardformaat' hebt om naar een ander te kunnen wisselen. Geen overgetyp nodig dus.

En misschien is het afhankelijk van hoeveel domeinen je in beheer hebt, een bedrag per maand nog wel waard. Bij TransIP betaal je anders voor .org straks 40%, of 5 euro per jaar extra.

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Zone_file
Nu ken ik Hetzner niet en Cloudflare wel, dus zou ik eerder neigen naar Cloudflare. Ik zie wel dat ze een '3 page rule limit' hebben en heb ik geen idee wat een Page Rule is. Of is dat iets wat je elders ook niet gratis zou krijgen en ik mij dus geen zorgen om zou maken?

Basically, behalve de 'alles op 1 plek' reden, waarom zou ik niet naar Cloudflare of Hetzner verhuizen? Dit klinkt uitermate handig.
Page rules zijn fancy regeltjes die je normaal pas ergens op de server opvangt. Denk aan het instellen van een geo-block, bepaalde useragents blokken, selectieve cache, maar ook verkeer redirecten naar andere URLs. Het grote voordeel van deze regels is dat het plaatsvind nog voordat het verkeer op je server terecht komt, wat je weer wat dataverbruik scheelt.

Ik heb zelf bijv. curl en AWS geblokkeerd op een aantal van mijn domeinen omdat het gros van vieze crawlers/bots hier vandaan kwam. Is geen 100% oplossing maar scheelt een hoop.

[Reactie gewijzigd door IffyIffy op 24 juli 2024 12:02]

Of je gebruik gewoon configuratie management en infrastructure as code. Waarom een mens fouten laten maken als je gewoon je computer tegen een API aan kan laten kletsen?

Shameless plug: https://github.com/aequitas/terraform-provider-transip/
Yep, ik gebruik ook de transip api in mijn ansible playbooks.
Veranderen van provider houd idd in dat ik andere api moet integreren, maar eens dat werkt valt er niets meer fout over te typen.
https://dns.he.net/ is er ook zo eentje.
Betrouwbaar en gratis.

[Reactie gewijzigd door BitProcessor op 24 juli 2024 12:02]

Maar wat je noemt is toch niet een probleem specifiek voor TransIP?
Ik lees namelijk niet dat nu er prijsverhogingen zijn je als klant jou oplossing nodig zou hebben of er zelfs maar een extra probleeem waar jij het over hebt zou zijn.
Wat je lijkt te doen is een oplossing geven zonder duidelijke relatie met de prijs verhogingen. Dit kan je bijna altijd wel overkomen als je ergens weg wil.
En bij Hetzner nog geen DNSSEC. Bij Cloudflare is dit wel mogelijk.
Toevallig ben ik al een kleine maand bezig met het verhuizen van domeinen van TransIP naar een andere partij, maar ik kan je verzekeren dat dat niet zo makkelijk gaat als je hier nu uiteenzet. En ja, dan heb ik het over DNSSEC. Een domein met DNSSEC kan je niet zomaar even verhuizen, want dan maak je de boel stuk en verdwijnt je hele domein dus een poos van het Internet voor elke validerende resolver. En ja, 8.8.8.8 is een validerende resolver.

Ik kan zelf geen DNSSEC-keys toevoegen aan m'n domeinen (geen idee waarom, de helpdesk kan me ook niet vertellen waarom niet), TransIP krijgt ze ook niet toegevoegd (idem: helpdesk kan me niet uitleggen waarom niet). De bestaande keys kon ik niet krijgen (je snapt het al: geen idee waarom niet), dus de enige resterende oplossing was om DNSSEC helemaal te verwijderen. Maar geloof het of niet: ook dat kunnen ze niet zomaar. Bij gods gratie hebben ze nu "voor mij" een script gemaakt dat dat voor me doet.

Controleren of een actie het gewenste effect had, konden ze de afgelopen weken ook niet (of in ieder geval: deden ze niet): het bleef bij de reactie: kan je eens kijken of het nu goed is.

Ik ben al heel lang klant bij TransIP, maar de afgelopen maand zijn ze wel heel erg ver in m'n achting gedaald.
Juist dat specifieke domein extensies omhoog gaan waar meer interesse in zit (?) Is dit puur om financieel gewin?
Puur de fancy naam van een extensie. Uiteindelijk is er technisch 0,0 verschil tussen een .shop extensie of een .security. Het zijn dezelfde bits en bytes. De kosten voor het ondersteunen van dit soort extensies zijn jaren geleden al gemaakt.
Daar verkijk je je nog op. Eigenlijk zou je gelijk moeten hebben, maar er zit stiekem nog heel veel verschil tussen de verschillende extensies.

Zo is een .nl redelijk geavanceerd. DNSSEC wordt ondersteund, SIDN heeft een online controlepaneel waar je als registrar eigenlijk alles wel kunt doen (registreren, verhuizen, opheffen, overdragen van eigenaar etc) en ze hebben ook een API (op basis van EPP) waarmee je de meeste zaken ook kunt automatiseren.

Voor andere extensies wordt niet alles aangeboden. Zo wordt DNSSEC niet door alle uitgevers ondersteund, zijn houderwijzigingen soms niet eens mogelijk (.be > moet je verhuizen) en moeten registratieformulieren per post of fax (e-mail niet mogelijk) worden opgestuurd. Iemand gaat dan handmatig de gegevens overtypen voordat de domeinnaam uiteindelijk na 2 weken wordt geregistreerd op jouw naam.

Dus ja. Bij nTLD's zoals .shop en .security, is het voornamelijk een financieel plaatje. "Wij zijn een coole extensie, dus betaal er maar voor!" Maar vooral bij de kleinere ccTLD's is er echt nog een hoop technische achterstand waardoor de ene lands-extensies een stuk duurder is dan een andere.

[Reactie gewijzigd door Thyrosis op 24 juli 2024 12:02]

Nog eentje: voor bepaalde Google TLD’s, zoals .dev, verplicht Chrome je om HTTPS te gebruiken.
Anoniem: 470811 @NielsFL20 april 2021 18:54
Chrome verplicht dat niet eenzijdig.

Google heeft namelijk (als eigenaar van .dev) HSTS aangezet op root (.dev) niveau. Dit betekent dat alle domeinen automatisch HSTS hebben. En daarmee zullen alle browsers met HSTS ondersteuning het HTTPS protocol afdwingen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 470811 op 24 juli 2024 12:02]

...moeten registratieformulieren per post of fax (e-mail niet mogelijk) worden opgestuurd. Iemand gaat dan handmatig de gegevens overtypen...
... uhm, ja maar, WAT? serieus? |:( |:( |:(

Dit is echt te idioot om niet waar te zijn, wat een wereld leven we ook in.
Meestel komt dit omdat de betrokken registrars hun inkoopprijzen verhogen. Vervolgens passen de hosters daarop hun prijzen voor de betreffende domeinen aan.
Anoniem: 1525690 @Strebor20 april 2021 16:36
Ik zie veel TLD's van eenzelfde Registry in de lijst voorbijkomen. Van hen weet ik dat ze een prijsverhoging hebben aangekondigd voor sommige van hun TLD's. Als ik kijk in de lijst van TransIP is de verhoging op deze TLD's 0,49 / 1,49 / 2,99 / 3,99 en dat ligt niet schokkend veel af van de verhoging die de Registry hen oplegt. Dus dat berekenen ze (met een kleine eigen verhoging) door naar hun klanten.

Overigens heb ik niet alle TLD's gecontroleerd en weet niet of de Registries daarachter een prijsverhoging hebben aangekondigd.
Vroeger deed TransIP veel via RRPProxy. Geen idee of dat nu nog zo is. Maar naar mijn weten zijn die tarieven redelijk stabiel gebleven. Maar goed, waarschijnlijk zat er voorheen gewoon geen marge op.
Bij TransIP zat er al marge op en nu een nog hogere, simple as that.
Transip's register ...... heeft de prijzen niet verhoogt iig..
Transip heeft al haar prijzen voor hosting verhoogd. Transip heeft fusie met Combell achter de rug. Die staan niet bekend om goedkoop. Zit een investeerder achter en ja die willen geld zien dus moeten prijzen wel omhoog gaan.
Het is een rekensom ze kijken hoeveel klanten blijven hoeveel weglopen en bedoeling is onder de streep meer over te houden.
Dat wil alleen nog niet zeggen dat deze verhogingen puur uit financieel gewin zijn. Als andere hosters die niet overgenomen zijn de prijzen ook wijzigen, of als de registry de prijzen heeft verhoogd, kan het aan meer liggen dan alleen maar financieel gewin. Ik lees niet dat anderen het niet doen of dat er geen verhoging bij de registry zou zijn.
Versio deed het dit jaar ook al aardig met prijsverhogingen, inclusief nl domein.

Als grote bedrijven prijzen gaan verhogen waarbij het naar mijn mening voor groot deel is voor hun investeerders zien kleinere ook jun kans om prijzen te verhogen.
Gelukkig blijven er altijd nog over die er niet aan mee doen c.q niet extreem verhogen.
Dat zijn aardige veronderstelingen, maar hoe sluiten we nu uit dat het niet enkel om financieel gewin gaat? Er lijkt geen inzicht in de prijsontwikkeling bij de registry, er is geen uitleg welke hosters prijzen in stand houden of verhogen, TransIp legt ook geen gedetailleerde verantwoording af waaruit blijkt dat dit nodig is. Eigenlijk kunnen we alleen maar speculeren.
Transip verhoogde vorig jaar haar prijzen met 30%.
Versio nl omeinen met 60%

Er zijn 2 mogelijkheden.

Als bedrijf heb je jaren verlies gedraaid om je in een markt in te kopen. Dan komt er een tijd dat je de prijzen moet gaan verhogen. dit zie je vaak bij bedrijven die gratis diensten aanbieden, dan komt er een betaalde versie en gratis kleed men uit.

Zowel transip als versio zijn zo ver ik heb kunnen controleren gewoon bedrijven die goed draaien en dus winst maken. Je kan te maken hebben met inflatie, loonkosten die stijgen maar daarmee kun je geen 30 of 60% verklaren. Transip is overgenomen fusie en wil dus gewoon winst maximaliseren.
Versio met 60% gebruikt de tactiek prijs 60% omhoog als 30% afhaakt verdienen we steeds nog meer of maken minder kosten en verdienen ook meer.

Gelukkig kun je als je dat wil overstappen naar een goedkopere hoster of registrar. Ze gokken er echter op dat veel bedrijven dat niet doen en dat is ook onderdeel van de beslissing.
Wat heeft TransIP vorig jaar met 30% verhoogd?
zoek even op tweakers > hosting.
Bedoel je de webhostingprijzen? Eén pakket ging met 30% omhoog, niet alle 3. Beetje misleidende artikelkop van Tweakers dan imho.
Er zijn wel meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld dat een registry selectief kosten in rekening brengt, of dat een fusie meer kost dan men lief is en de klanten dat afdekken. Dan is nog steeds niet alles financieel gewin.
Dat je kan kiezen om te vertrekken is dus wel prettig, maar daarmee is het probleem van de stijging nog niet zomaar weg, hooguit wat betreft die leverancier voor jou als exklant.
Sinds dat Versio in handen is gekomen van TWS stijgen de prijzen daar gestaag omhoog. Ik was er dan ook snel weg.
Versio deed het dit jaar ook al aardig met prijsverhogingen, inclusief nl domein.
Yup, ik heb daar toen gelijk 85 domeinnamen weggehaald en opeens kreeg ik een mail met de vraag of ik tegen wat korting toch wilde blijven.
Nee, laat maar.
Domeinnamen is grotendeels dozenschuiverij afgezien van de DNS service die erbij hoort natuurlijk. Kan zijn dat ze daar wat meer kosten voor maken, maar dat lijkt me bijna niet nee
Anoniem: 696166 @n4m3l35520 april 2021 15:48
Het is een typisch fenomeen na een overname door Combell.
De eerste maanden blijft alles bij het oude, dan begint de miserie: support wordt afgeschaft (enkel nog via mail te bereiken, antwoorden komen pas na dagen en zijn vaak nog eens naast de kwestie), dan beginnen de prijsverhogingen.
Oude produkten worden niet meer ondersteund. Managed diensten worden niet meer gemanaged.
Heb het helaas al enkele malen meegemaakt, eerst bij overname van priorweb, toen opnieuw bij overname van openminds.
Veel tld's gaan gewoon 20 tot 30% in prijs omhoog. Gaat nergens meer over. De meeste namen die ik heb zijn .com, maar in totaal ga ik per maand iets van 20 euro meer betalen puur door deze verhogingen, iets van 250 euro per jaar dus.

De eerstvolgende keer dat het relevant is ga ik kijken bij concurrerende partijen. TransIP is echt te hebberig aan het worden nu. Ik vind het prima om wat extra's te betalen om alles bij 1 registrar te hebben maar voor veel tld's betaal ik nu zeker 35% meer dan toen ik begon bij TransIP.

Veel tld's kosten bij TransIP bijna 50% meer dan bij GoDaddy nu. Gaat intussen wel lonen om toch te verhuizen en zo per jaar een paar honderd euro uit te sparen.
Als je genoeg domeinnamen heb is Openprovider ook een mogelijke oplossing. Hun bieden daarnaast gratis ipv6 nameservers aan (GoDaddy doet dit niet, zit in de premium domeinhosting) en standaard DNSSEC (mits natuurlijk je hun nameservers gebruikt).
Openprovider ondersteunt ook DNSSEC voor andere nameservers!
Daarnaast is het misschien nog interessant om te vermelden dat Openprovider ook memberships aanbiedt, waarme je korting krijgt op domeinregistraties. Als je veel domeinen beheert kan dit een mooie besparing opleveren.

https://openprovider.com/nl/membership-plannen/

[Reactie gewijzigd door Cheap_Tumble op 24 juli 2024 12:02]

Ja, dat klopt. Werkt prima en kan je via de api ook gebruiken.
Helaas heb ik in de afgelopen jaren meerdere keren meegemaakt dat de nameservers van Openprovider eruit lagen door DDOS aanvallen, wat resulteerde in een onbereikbare website. Deze storingen duurde vaak meerdere uren.

Ik ben al enige tijd een tevreden klant bij https://mijn.host. Goede prijzen, support ook in het weekend (niet bij OP), DNSSEC, IPv6 en ondersteuning voor ALIAS records wat bijna niemand nog aanbied. Nog geen storing meegemaakt.

[Reactie gewijzigd door dbzokphp op 24 juli 2024 12:02]

Cloudflare is het goedkoopst, zelf goedkoper dan GoDaddy.
Yes, alle .com, .net en .org (en wat meer obscure tld's) ga ik daar naartoe verhuizen. Gaat per jaar 100en euro's besparen.

OpenProvider heb ik overwogen, maar daar moet je een balans aanmaken vooraf ipv dat ze zoiets als automatische incasso ondersteunen. Ik snap hun business model ook niet helemaal; is het puur dat ze prijsvechter willen zijn?
Ik denk dat Cloudflare alles doet om hun duurdere services te ondersteunen en onder de aandacht te brengen.
Als je ervoor kiest om daar je domeinen onder te brengen dan zit je ook vast aan hun nameservers.
Tenzij je upgrade naar hun business pakket voor $200 per maand.

Ik vind het zelf geen ramp, ik gebruikte Cloudflare zoiezo al voor DNS.

Ik vermoed dat de kosten voor een registar erg laag zijn als je dingen goed automatiseert. En tot nu toe werkt het prima, ik heb nog nooit het idee gehad dat ik support nodig zou hebben.
TransIP is ook TransIP niet meer sinds de overname in een fusie-jasje door Combell.
nieuws: TransIP fuseert met Belgische hostingbedrijf Combell
Daarnaast doet de oprichter (nu lid Raad van Bestuur) van TransIP en Bunq Ali Niknam hetzelfde bij Bunq. Prijzen gaan fors omhoog, hij is aan het cashen.
.security ........ € 3.351,49

Het ligt vast aan mij, maar ik begrijp niet waarom dit zoveel moet kosten.
Je zal maar vast zitten aan dat domein omdat je die voor je bedrijf bent gaan gebruiken.
Dan heb je te maken met een prijsstijging van 47%!!
Wat ik vooral smerig vind is van die registrars die je lokken met "DOMEINNAAM VOOR MAAR 1 EURO" acties, en dan kom je er na het eerste jaar achter dat de TLD die je gekozen hebt een paar honderd euro per jaar kost...

Gelukkig valt dat nog wel mee bij TransIP.
Dat kan je toch gewoon zien op het moment dat je registreert.... 'domeinnaam eerste jaar voor 1 euro! Daarna xxxx euro'

Sorry hoor, maar dan kijk je gewoon niet :?
Ik noem geen namen, maar op de posters in de bushokjes zetten bepaalde andere registrars dat er echt niet bij.
Dat is zeker niet netjes....
Hier kun je geen domeinnaam bestellen via het bushokje....bij jou wel |:(

Dan kijk je bij het registreren dus nog steeds niet....
$$$

Meer is het niet. De nieuwe gTLD's werden geïntroduceerd als een manier voor bedrijven om zich beter te profileren, maar gezien alle prijzen zoveel hoger zijn dan reguliere TLD's, is het wel weer duidelijk waar het echt om draait.
Als het goed is hebben ze vaste jaarlijkse kosten voor de tld. Hoe minder klanten, des te meer ze met zn allen moeten ophoesten om de jaarlijkse en andere vaste kosten te betalen.
Ligt er een beetje aan van wie die TLD is, maar de prijzen van die nieuwe TLD's zijn allemaal heel hoog begonnen. Blijkbaar verdienen de bedrijven die een .security domeinnaam willen genoeg geld dat het de prijs voor hen waard is.
Ook een leuke: .rich
Alleen voor rijke mensen blijkbaar :+

En je hoeft het niet te kopen he :)
Legt wel een zekere drempel op waardoor een stukje vertrouwen achter een .security zit
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit naar zo'n domein gesurfd heb of er mails mee gestuurd heb. Het komt ook een beetje knullig over. Zijn er al veel Nederlandse organisaties die zulke domeinen gebruiken?
Een .org domein komt nog best wel veel voor. En ik zou die niet knullig noemen ;)
Klopt, maar aan een .org domein zitten volgensmij ook wel voorwaarden en kun je niet zomaar krijgen.
Dat is niet meer zo, ik heb er als natuurlijk persoon eentje met mijn achternaam.
Edit: ik heb het nog even nagezocht maar volgens: https://archive.is/201207....org/get/faq/general%23q7 lijkt het altijd al vrij en open te registeren te zijn geweest.

[Reactie gewijzigd door True op 24 juli 2024 12:02]

.org domeinen heb ik al heel wat jaar ervaring mee. Is echt niet moeilijk om te registreren. Althans, niet moeilijker dan andere standaard TLD's.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 juli 2024 12:02]

Zijn vaak gerichte domein namen waar
Bij bedrijven sowieso al hun domein willen registeren om zo niet gekaapt te worden.

ING.nl kan makkelijk anders misbruikt worden door ing.email voor pihsing.
Juist, ofwel zo jagen ze bedrijven wel onnodig op kosten en IMHO voegt het weinig toe behalve dan weer extra money in the pocket voor de registrars.
Ik kom onder meer de .me tegen... die is (was(??)) redelijk populair.
.shop wordt met enige regelmaat (bijna) gratis weggegeven voor het eerste jaar.
Daarnaast staat .io in dit lijstje. Dat is er een die in de tech-wereld toch wel een soort van populair is, en dat is maar een van de cTLD's in dit lijstje. Het overgrote deel is inderdaad nieuwe gTLD's, die hier niet heel populair zijn.
Ik weet dat transip zelf gebruik maakt van transip.email voor de imap- en smtp-servers, en de webmail.
Wat hebben zulke bedrijven toch flinke marge, een renewal bij .org kost 11 dollar, omgerekend 9,14 euro en dan vragen zij 17,49...

en het klopt wel dat bijvoorbeeld .org een prijshoging gaat doen maar dat is maar 10% en niet 40%...

[Reactie gewijzigd door ThaBilly op 22 juli 2024 14:29]

Jup, zojuist mijn .org verhuisd voor €9,69 (1,5$ korting voor het 1ste jaar). Te groot verschil om bij TransIP te blijven.
Mijn .org domein is afgelopen oktober voor een jaar verlengd dus ik heb niet heel veel haast om te verhuizen, dat geeft mij wat tijd om de mogelijkheden te onderzoeken.

Ik zit zelf wat aan te hikken tegen een buitenlandse domain registar. Ik wil mijn domein niet kwijt en bij een NL bedrijf zie ik dat ook niet gebeuren.
Wat heeft jou doen besluiten om van een NL bedrijf te verhuizen naar een US-bedrijf (neem ik aan) behalve de prijs?
Cloudflare vraagt USD 9.93 voor .org. Is een prima regstar, heb er al mijn domainen ondergebracht en het werkt prima.
Een domeinn raak je zomaar niet kwijt... Tenzij je niet betaalt natuurlijk, maar zelfs dan moet je wel heel veel emails negeren voordat dat gebeurd.
Bedankt voor de tip, ben daar ook naar toe gegaan. Nieuwe prijs zou €17,50 worden en bij cloudflare heb ik net €8,82 betaald. Lekker verschil. Ga mijn overige domains ook maar verplaatsen, kan wel uit.
Ik heb altijd veel vertrouwen gehad in Namecheap. Ook probeert deze in het bijzondere USA-landschap zijn mannetje staan tegen de grote bedrijven met geld zoals bijv. GoDaddy. Daarnaast werkt het gewoon gemakkelijk en zijn ze goedkoop.
Daarnaast is het enkel één .org domain die ik momenteel nergens voor gebruik en die ik in in de toekomst mogelijk wil gebruiken voor privé hosting en/of DNS.
Wellicht dat het met de support heeft te maken op dergelijke domeinen. Transfers en dergelijke lopen bijvoorbeeld vaak helemaal niet soepel tussen de vele registrars en zouden daardoor een flinke belasting op hun support afdeling kunnen leggen.
Support, registratie gaat vrijwel automatisch dus met support heeft het voor vele weinig te maken.
De registrars van deze domeinen spelen vaak heel kinderachtig met de transferregels (bijvoorbeeld 5 dagen wachten, met enkel de mogelijkheid de transfer te vertragen, niet te versnellen). Dat geeft bij veel providers vragen van klanten die zich af vragen of transfers wel goed gaan oif sneller kunnen, en zo nee waarom niet. Transfers hebben ivm mogelijke downtime altijd haast. Support (lees: mensen uren) op deze issues kost gewoon meet tijd dan met een .NL domein.

Ter vergelijking: Een NL domeintransfer is meteen afgehandeled en binnen een uur heb je de controle over je domein.

Kijk hier eens (NL domein, maar toch prima voorbeeld)
https://stats.sidnlabs.nl/en/registration.html

Je ziet dat er in Februari bijvoorbeeld 93K nieuwe registraties en 33K transfers. Dus grofweg 1/3 van de domein acties betreft een transfer. Die 1/3 legt VEEL meer druk op een supportafdeling dan die 2/3e nieuwe registraties, want ja die gaan meteen goed met de verse registratiegegevens aangeleverd door de verse nieuwe eigenaar. Als een transfer lang duurt, is de kans dus hoog dat er voor dit soort domeinen veel meer druk op supportafdelingen komt.
Moet je wel goed rekenen en ook alle wijzigingen meetellen.

Goede rekenen: 30k van 120k is een kwart ipv een derde.
Alle stats: je bent de 78k deletes en 55k registrant changes vergeten.

Ergo de registrar transfers zijn zo'n 30k op 250k dus zo'n 12% van de changes die plaatsvinden.
Prima provider die Transip. Is mij die paar euro meer wel waard.
Perfecte service, lekker vlot antwoord. Betrouwbaar als het gaat om het snel oplossen van eventuele incidenten. Mooie producten zoals VPS en terrabytes aan opslag (Big Storage) voor weinig. Goed control panel met veel mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het kunnen instellen van DNSSEC. Ik zou niet zomaar voor een paar euro naar een ander gaan.
ik heb ook niet echt te klagen, heb al 2 jaar een doein bij hun, email en stack.

als je gaat vergelijken met andere providers zullen er vast wel punten zijn wat andere beter hebben of minder hebben dan trans ip maar waarom zou ik weg gaan bij iets wat werkt.

het is voor mij iets hoger gegaan de kosten (email pakketten hebben ze ook verhoogt) maar ik heb de kosten wel voor over.
Zo, .frl van 32,50 naar 47,50! Dat is bijna 50% verhoging. Ongelooflijk.
Ik heb (momenteel) nog nergens last van.
Ik heb 93 domeinen van mij, mijn klanten en mijn kennissen bij Vimexx ondergebracht.
De DNS loopt voor alle domeinen via Cloudflare.
Bij Contabo heb ik een VPS (met Plesk) waar voor een aantal domeinen een website wordt gehost en ook de mail voor de 'geparkeerde' domeinen loopt via de VPS bij Contabo middels een extra IP adres. Alle mail voor de niet geparkeerde domeinen loopt via Google Workspace omgevingen.

Ik vergelijk regelmatig de prijzen en tot nu toe kan ik nog geen manier vinden om het goedkoper onder te brengen tegen dezelfde hoeveelheid werk, .nl domeinen kosten €3,89, .be €4,99, .com €10,99, .eu €5,99, .net en .org €13,99.
Mijn VPS kost me per maand €24 en deze wordt door 6 klanten die ieder €12,50 per maand voor de hosting betalen terug verdiend.

Laat maar weten hoe het beter kan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.