Vacature bij Guerrilla Games spreekt van werk aan Horizon-franchise

Het Amsterdamse Guerrilla Games heeft een vacature online gezet waarin staat dat het zoekt naar een technical vegetation artist om te werken aan de omgevingen van Horizon. De laatste inhoud voor Horizon Zero Dawn kwam in 2017 uit, dus het gaat hier mogelijk om een vervolg.

Verdere informatie over de game waar deze technical vegetation artist aan zou werken, wordt niet gegeven. Het is onduidelijk waar Guerrilla Games sinds het dlc-pakket Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds aan werkt. De game was exclusief voor de PlayStation 4 en volgend jaar met de feestdagen komt de opvolger van de Japanse console op de markt. Wellicht dat een nieuwe Horizon-game tegelijk met de nieuwe generatie van deze spelcomputer uitkomt en dat er meer van de game onthuld wordt bij aankondigingen voor de PS5.

Eerder dit jaar tweette Darren Randall, principal animator bij Guerrilla, dat hij bij een motion capture-studio in Stockholm was voor zijn werk. De tweet is inmiddels verwijderd, wat er wellicht op duidt dat hij iets te veel had prijsgegeven. Het zou kunnen dat de studio werkt aan een aankondigingstrailer voor het spel. Ook stemactrice Janina Gavankar praatte haar mond voorbij over het bestaan van een script voor HZD2. De vacature is echter het eerste concrete teken vanuit de gamestudio zelf over verder werk aan Horizon Zero Dawn.

Het Amsterdamse Guerrilla Games is vooral bekend van zijn Killzone-spellen, maar kwam in 2017 voor het eerst sinds 2004 met een non-Killzone-titel: Horizon Zero Dawn. Tweakers heeft van de openwereld-action/adventure-rpg destijds een review gepubliceerd.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

05-11-2019 • 14:19

49 Linkedin

Reacties (49)

49
49
33
1
0
13
Wijzig sortering
Ik vond het een leuke game, maar persoonlijk zit ik niet echt te wachten op een vervolg.
De setting was leuk, maar het verhaal was toch maar matig allemaal.
Ik had liever gehad dat ze met een nieuwe IP kwamen, maar HZD2 gaat natuurlijk geweldig verkopen...

Ben benieuwd of het gaat lukken om er een ps5 launchgame van te maken. Guerrilla heeft wel wat met launchgames, en als je het rijtje van SIE studio's afgaat, dan is Guerrilla de volgende die een nieuwe game moet voorstellen.
Een paar dagen geleden bleek dat ongeveer 70 mensen van Guerrilla hebben gewerkt aan Death Stranding en de optimalisatie van Decima, dus dat zal HZD2 wel wat vertraagd hebben.

[Reactie gewijzigd door Anton.net op 5 november 2019 15:03]

Ik vond het verhaal juist heel sterk, maar je moest dan wel alle collectibles verzamelen volgens mij. Zoals ik het me herinner kwam je steeds meer achtergrondinformatie tegen als je oude ruines ging verkennen?
Exact, ik vond juist de setting en het verhaal geweldig, maar de game zelf erg matig.

Slappe rpg mechanics, grote enemies die binnen secondes respawnen als je een rondje loopt (eerste keer dat ik heb lopen zweten om zon stormbird te killen, erna even terug gegaan naar checkpoint voor zekerheid, en weer terug en de fcking stormbird is al respawned), ondanks het openworld is, toch behoorlijk linear. Tig wapens die allemaal nutteloos zijn, idem voor Armors. Levelcap die ik al veel ste snel behaalde. En vooral, veel ste makkelijk. Was er na een paar dagen wel op uit gekeken, wat ik erg jammer vond.
Heb een tweede playthrough geprobeerd, maar het ging exact hetzelfde als de eerste keer, dus daar ben ik mee gestopt.

Ik hoop dat een sequel wat meer uitdaging en diepgang biedt, een stuk groter is, en wat meer nadenkt over een persistent open world. Want ik kijk zeker wel uit naar hoe het verhaal verder zal verlopen.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 5 november 2019 15:38]

Ik moet zeggen dat ik jouw klachten niet snap. Tig wapens die allemaal nutteloos zijn? Ik vond de variatie net enorm bruikbaar. De ropecaster bv was een serieus onderschat wapen, waarmee je een lastige vijand kon vastzetten en zo makkelijk aan de zwakke punten kon geraken. De slings met hun bombs konden serieus wat schade doen, tearblast arrows om armor te verwijderen, tripcaster om achtervolgende vijanden in te lokken, elemental arrows om op de zwakke punten te schieten, etc. Zelfde voor armour met specifieke elemental defences, stealth boost of gewoon betere defence tegen melee. Natuurlijk is de eerste bow niet meer nuttig als je de verbeterde versie hebt, maar dat is toch ook maar normaal.

En die moeilijkheid, tja, ik vond Normal goed gebalanceerd. De grotere vijanden gaven mij een goeie uitdaging tot ik mijn arsenaal optimaal leerde benutten. Daarna werd het makkelijker, maar dat mag ook. De Fireclaws in de DLC daarentegen, die waren voor mij lastiger dan menig Soulsborne boss. En anders zet je toch de moeilijkheid hoger?

Ik heb het gevoel dat wij niet hetzelfde spel gespeeld hebben.
Ik heb de complete edition pas anderhalve maand geleden gekocht (toen die origineel uit kwam was ik helemaal klaar met open world games) en mee begonnen en een weekje geleden na ~60 uur uitgespeeld, Ik vond het een fantastisch spel.

Het verhaal vond ik juist zeer sterk en diep uitgewerkt, deze kijk had ik nog niet eerder gezien en ik verslond het verhaal en de lore die ik tegenkwam.

De gameplay vind ik ook erg verfrissend, de verschillende mogelijkheden om vijanden te verslaan zetten je juist aan om ook eens andere wapens te proberen en daardoor nog meer mogelijkheden te verkennen.

Ik kan mij op sommige punten ook wel een beetje vinden in de kritiek, de armors vond ik ook wat nutteloos dus ging ik maar voor de looks. Het grootste kritiekpunt wat ik heb is dat ik de frozen wilds in ben gegaan bij level 35 en eruit kwam met level 50 ofzo en toen voelde alle sidequests vanaf dat moment nutteloos omdat ik toch al sterk genoeg was. De sidequest vond ik sowieso iets te laag van kwaliteit die weinig tot niets toe voegen aan het verhaal. Daardoor was ik nadat ik het verhaal had uitgespeeld ook wel klaar met het spel terwijl ik nog genoeg te doen had, het voegde alleen allemaal niets meer toe, zeker niet nadat ik die ancient armor had, dan ben je zowat onsterfelijk en worden de battles wel wat te makkelijk.

De moeilijkheid vond ik juist spot on, zeker de nieuwe vijanden uit de frozen wilds waren een flinke challenge maar die gaven je wel veel voldoening. Ik heb hem 1 tje hoger dan normal gespeeld.

Maar toch, dat deze productie uit ons kikkerlandje komt, het land van A2 racer, Amsterdoom en Davilex, dat is toch ook ongelovelijk mooi!

[Reactie gewijzigd door iwaarden op 5 november 2019 22:14]

Je advies van de moeilijkheid hoger zetter is spot on. Normal was redelijk simpel qua moeilijkheid, en vergde niet veel van de combat mechanics (heb niet meer dan een geupgrade boog en goed gebruik van rollen nodig gehad in mijn eerste playthough op normal), maar Ultra en Very Hard daarentegen vereisten volledige exploitatie van je arsenaal en hierdoor werd crafting ook een stuk belangrijker aangezien je echt moest overleven in de game.

Overigens zijn er wel genoeg terechte kritieken op HZD, maar uiteindelijk waren de mechanics op zijn minst interessant.
Ik heb hem meteen op zn moeilijkst gezet (doe ik altijd), en heb toch wel flink pittige momenten gehad.
De DLC was duidelijk nog een graad moeilijker, en vond ik daardoor erg tof. Ik houd wel van een uitdaging.
De meeste spellen tegenwoordig vind ik veel te makkelijk, Horizon was dat met momenten echt niet.
Ik heb de game vanaf het begin op normal gespeeld, maar na een paar uur op zijn moeilijkst. Wanneer je een beetje stealth krijgt, en later dat shield-pak, is het echt kinderlijk simpel.
Ik wilde graag in deze wereld blijven spelen, maar er was te snel geen zak meer te doen. Merkte op een gegeven moment dat vijanden killen vervelend begon te worden, het was gewoon simpeler het te negeren (aangezien ze al respawnen als je een rondje loopt). Er was ook weinig reden om ze te slopen (op die bandit camps na, heb ik nog het meeste plezier aan beleeft), een paar pouch upgrades voor wapens die ik nooit gebruik (maar voor completionsake wel allemaal gedaan). Ik heb uit verveling van die grote sabeltandtijgers (welke ik met gemak onder een minuut kon slopen) en behemoths lopen grinden. Aangezien ze ook zo makkelijk respawnen, en zo een lading van die legendary socket dingen gefarmed. Was zo'n beetje het enige boeiende wat ik nog kon doen.

Collectibles verzamelen is leuk voor completionsake, maar wat je er voor terug kreeg was ook nutteloos.

De wapens zijn even leuk, maar als je eenmaal door hebt dat je met een triple ice shot en daarna bow spam met gemak de grootste gevaartes op hoogste difficulty neerkrijgt, dan is dat allemaal hartstikke nutteloos. Leuk de variatie, maar totaal onnodig.
Ik gebruikte 3 wapens, triple ice shot, tearblast om delen ergens vanaf knallen (en heavy gun tegen ze te gebruiken), en dan gewoon medium bow spammen, want ice maakt de hele body een crit. Werkt op praktisch alles.

Wellicht heb ik te snel broken wapen combinaties gevonden in het spel waardoor het voor mij verpest was, maar ook armor was nutteloos. Ik heb nooit de behoefte gehad om dat om te wisselen voor verschillende situaties. Ik werd sowieso nooit geraakt (want, stealth), dus resistance voor elements/melee is nutteloos. En zeker als je dat shield-armor krijgt, dan is al je voorgaande progress nutteloos geworden, zelfs die dingen die je erin kon "socketen" kon je niet meer gebruiken. Mensen die zeggen dat het moeilijk is, hebben volgens mij nooit stealth door gekregen waar het spel naar mijn mening toch wel om draait.

Enkel de introductie bood wat uitdaging, het werd wat mij betreft te snel een interactieve film (want het verhaal is geweldig). De ai is wat mij betreft te lomp en voorspelbaar. Waardoor het overnemen van monsters om andere aan te vallen ook nutteloos is. Hartstikke tof hoor, zon grote dino capturen en die met anderen laten vechten, maar je zit zo een paar minuten te kijken hoe ze met pijn en moeite een beetje damage aan elkaar doen, dat doe ik zelf 10x sneller. Dus leuke feature, maar nooit meer gebruikt na een paar keer uitproberen. Alleen nuttig om ze als paardje te kunnen gebruiken.

Daarnaast geen post game, je blijft hangen met een savegame vlak voor de laatste missie. Ik snap dat dit wellicht met het verhaal te maken heeft, maar het is gewoon klaar, ik had al alle sidequests gedaan voordat ik bij laatste missie was. Mooi stuk verhaal erbij gepresenteerd krijgen, maar dan verder willen en voor dat punt blijven hangen (en niks meer te doen), was echt wel een domper.

Dus mijn conclusie dat er heel veel nadruk ligt op setting en verhaal (wat tof is) maar dat het spel zelf maar wat snel in elkaar geflanst is. Een hoop ideeen die amper zijn uitgewerkt. Voor mij echt 0 replay value, totdat ik het verhaal genoeg vergeten ben.

Heb hierdoor de DLC ook niet aangeraakt (dus daar kan ik geen mening over geven), was voor mij een beetje too little too late. Ik had het spel op release en was er klaar mee na een week of 2. Wellicht dat ik het oppik als deel 2 voor de deur staat.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 6 november 2019 10:26]

Heb je hem op 'story mode' gespeeld? Want ik kan me totaal niet vinden in de opmerking dat het een makkelijk spel is.
Klopt, dat is in Tomb Raider ook het geval, je kan het spel en verhaal uitspelen door alleen de main quests te volgen, maar dan mis je echt veel te veel verhaal!
Okee, dat is dan eigen mening.
Heel het GAIA gedoe deed het gewoon niet voor mij. Aloy had zelf ook 0 karakter of diepgang. Het hielp ook niet dat de storytelling vooral bestond uit het luisteren naar statisch pratende poppetjes.

Ik heb de collectables wel verzameld. Heb in een dikke 50 uur op platinum gehaald, daarna nooit meer de behoefte gehad om de game nog aan te slingeren
Ik vond het verhaal juist wel enorm fascinerend! Dan vooral het ontdekken hoe de wereld vrij letterlijk vergaan is. Wat Zero Dawn en Enduring Victory nou werkelijk inhielden, ik zat er echt helemaal in. Ben dan ook zeker wel te porren voor een vervolg!
Ik wou net hetzelfde plaatsen!

Ik vond HZD juist een heel sterk verhaal hebben, een bijzonder originele insteek op het post-apocalyptisch thema.

Een vervolg op HZD zal voor mij een insta-buy zijn (evenals de The Frozen Wilds DLC destijds)
Ik vond het eigenlijk ook best wel een leuk verhaal. Ik loop nog al eens het risico om volledig "verloren te lopen" in ee RPG en helemaal niet meer aan main quests te denken tot ik echt vastzit in de spelwereld, maar dat was hier niet het geval. Integendeel, ik ging net meer op zoektocht naar allerlei sidequests om wat extra verhaal mee te krijgen, en ging dan toch steeds weer verder in de main questline.

Samen met The Last of Us 2, is dit toch wel echt iets waar ik naar uitkijk.
Bijzonder, ik hield er juist exact het tegenovergestelde gevoel aan over. Wat een geweldige game is dit!

Ik vond het verhaal, naast de gameplay juist het sterke punt van deze game. Ik juist steeds weer verder om te weten hoe het afliep.
Het verhaal was niet het aller allerbeste nee zoals een RDR2. Maar het was gewoon goed! Er zat meer diepte in dan bijvoorbeeld Zelda of welke andere RPG.

Ik heb me alle uurtjes goed vermaakt met deze titel en ik hoop dat Guerilla open world RPG’s blijft maken. Hoeft niet perse HZD2 te zijn (mag!!!) zolang ze maar leuke RPG’s blijven produceren.
Verhaal matig? dan ben je vast iemand die keihard door de game is gerushed want als je gewoon lekker had rondgeneusd en alle data recorders of hoe ze ook werden genoemd had gevonden en geluisterd had je er vast anders over gedacht. Ik wel teminste, het verhaal vond ik juist geweldig. Zeker op het eind als alles een beetje duidelijk word had ik zoiets van damnnn vet bedacht.
Ik hoop echt dat de game dan ook speelbaar is op de PC :)
Misschien met PS NOW, maar ik verwacht het eerlijk gezegd niet.
Console exclusives zijn altijd belangrijk geweest voor de verkopen
HZD #1 is nu nog steeds niet speelbaar op PS NOW, ik verwacht HZD #2 dat ook niet is...
Misschien dat deel één een keer plus game wordt en vervolgens op now komt om ps5's te pushen tegen die tijd. Volgens mij is dat wel een game die veel mensen hebben moeten missen maar eigenlijk wel hadden willen spelen.
Ja, klopt, maar we kunnen altijd hopen :)
Instant buy, van zowel HZD (2) als van de PS5 dan :9
Wacht nou op de PS5 Pro.. :P
Wellicht hoeft dat niet, want volgens de geruchtenmolen worden die dit keer tegelijkertijd gelanceerd.
Beetje off-topic maar tot nog toe zijn er alleen nog maar leaks van één enkele PS5 soc zijn, dus ik zou daar niet van uit gaan. Aangezien de Xbox Scarlet waarschijnlijk betere ray tracing hardware zal bevatten dan de PS5 (aangezien Microsoft direct samenwerkt met AMD op dit vlak) verwacht ik eerder een PS5 Pro later in de cycle die zich daar op focust.
Dit was Microsoft's strategie en daar zijn ze van afgestapt. Lijkt me dat Sony ook gewoon met 1 model komt. Wil te lastig qua marketing om ze tegelijk uit te brengen.

PS4 Pro had maar 1 reden en dat was 4K. PS5 is straight out of the box 4K dus wat is het marketing verhaal voor een Pro?
Yes please. Wat heb ik mij vermaakt met dit spel. Is ook het laatste spel waarbij ik echt baalde dat de credits voorbij kwamen.
Ik ook! Super game!
Ik vond het echt een heerlijke game, ook flink wat uurtjes ingestoken, maar uiteindelijk niet uitgespeeld omdat ik gewoon super slecht ben met aimen op een controller... wat heel veel frustratie opleverde. :/

(was wel ver though) misschien dat ik hem nog eens uitspeel.

[Reactie gewijzigd door Ambition88 op 5 november 2019 14:33]

Dat heb ik dus ook. Speel het spel wel op story mode. Moeilijk hoeft voor mij niet. Wil gewoon relaxt gamen en lekker in het verhaal zitten.
Horizon was zeker een game om te onthouden.
Anoniem: 474132
5 november 2019 14:25
Moet deze game toch nog een keer oppakken, niet de eerste game die ongespeeld op de plank blijft liggen terwijl het opvolgende deel al uitgekomen is.
Vond het een leuke game, maar niet geweldig. Het hoofdpersonage was té perfect en de kwaliteit van de dialogen waren van een laag niveau. Tevens miste ik ook de nodige interactie met de omgeving, behalve dan het plukken van besjes en het oprapen van takjes. Verder was de gameplay leuk en waren de graphics - zeker voor dat jaar - prachtig, zeker op 4K HDR.
Als niet console gamer hoop ik dat deze game ooit naar PC komt.. O-)
Tenzij Sony Guerilla laat gaan (zoals Quantic Dream) moet je er niet op rekenen.

Maar god ik zou meteen een KillZone remastered collectie voor PC kopen.
Guerrilla is eigendom van Sony, Quantic Dream was second party developer.
Maar Guerilla was dat eerst niet ;) Sony kan ze altijd van de hand doen, en net dat bedoelde ik dat nogal onwaarschijnlijk is.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 5 november 2019 22:02]

Geweldige setting, zie graag meer terug van deze game! Wel graag single player houden

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee