Google neemt maker van fitnesswearables Fitbit over

Google gaat Fitbit overnemen, zo bevestigt het bedrijf nadat hier eerder deze week al geruchten over rondgingen. Google wil met Fitbit in de gelederen meer Made by Google-wearables op de markt brengen.

Google heeft met Fitbit een overeenkomst gesloten over de overname, zo berichten Google en Fitbit. Google betaalt 2,1 miljard dollar, omgerekend 1,88 miljard euro, voor de maker van fitnesstrackers. In 2020 wordt de overname afgerond, zo is de verwachting.

Fitbit is in 2012 opgericht en heeft inmiddels naar eigen zeggen 28 miljoen actieve gebruikers terwijl in totaal meer dan 100 miljoen wearables zijn verkocht. Het bedrijf hoopt als onderdeel van Google voor meer innovatie op de wearablesmarkt te kunnen zorgen.

Google doet de overname omdat het meer in zijn Wear OS wil investeren en meer Made by Google-wearables op de markt wil brengen. Het bedrijf probeert al jaren zijn positie op de wearablemarkt uit te breiden, met wisselend succes.

De Fitbit-app blijft op zowel Android als iOS beschikbaar en Google belooft gezondheidsdata van gebruikers niet voor advertenties in te zetten. Ook meldt het bedrijf dat Fitbit-gebruikers de optie krijgen om hun verzamelde data te bekijken, verplaatsen of te verwijderen.

Maandag verscheen het gerucht al dat Googles moederbedrijf Alphabet een overnamebod had gedaan op Fitbit. De wearablemaker wordt nu een Google-divisie, net als bijvoorbeeld Nest.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

01-11-2019 • 14:25

101 Linkedin

Submitter: mpkossen

Reacties (101)

101
100
66
6
0
25
Wijzig sortering
Na de aflevering van Tegenlicht afgelopen zondag weet ik niet of Fitbit gebruikers hier blij mee zijn. Tuurlijk komen er nieuwe functies. Dat zal Google heel veel data opleveren.
Nu zeggen ze natuurlijk nog dat de echte healthdata niet gebruikt wordt. Maar de “restdata” al al waardevol. Volgend jaar worden er nieuw functies toegevoegd en je hoeft er alleen maar even akkoord mee te gaan dat Google tóch je data gebruikt.
Dit gebeurt iets te vaak laatste tijd, je vertrouwd een bedrijf dat "smart" apparatuur aanbied, en enige tijd later neemt 1 van de grote tech giganten het over. Ik heb dit met NEST gehad en gelukkig mijn Fitbit al een tijd geleden ingeruild voor een Apple Watch. Weer een overweging om mee te nemen wordt dat bedrijf dat ik met mijn data vertrouw in de toekomst overgenomen.
Apple's privacy policy al eens gelezen?
zou ik moeten doen, en ja apple is ook gewoon een beursgenoteerd bedrijf dat de aandeelhouders blij moet houden maar ze hebben nu een duidelijk verdienmodel. Hardware en in toenemende maten diensten (apple music, tv+, arcade etc). Daar kan je al uit aflijden waar de incentive van een bedrijf ligt. Daarnast zoals mede tweaker hieronder al toelicht gaat apple heel anders met data om: hEgelia in 'nieuws: Google neemt maker van fitnesswearables Fitbit over'.

Voor mij is deze afweging nu nog zo dat ik dat oke vindl. Als morgen onverhoed Google apple overneemt of Apple besluit het over een andere boeg te gooien en al zijn spullen gratis aan te bieden en mijn data te gebruiken voor persoonlijke advertenties dan ziet die overweging er heel anders uit.
Het is niets meer dan een aanname om de privacy policy op te hangen aan de bedrijfsactiviteiten.

De privacy policy van Apple vond ik niet meer of minder grillig dan Google's.
Apple verkondigd zelf echter wel dat healthdata te allen tijde op jouw eigen apparaat blijft en in eigen beheer gedeeld kan worden. Dit op basis van opt in. Ook zal het nooit voor marketingdoeleinden gebruikt worden.
Daarom heb ik na het lezen van deze bericht gelijk account en data verwijderd. Of dat helpt is een tweede.
Verkoop je je fitbit nu ook voor een schijntje als je er niets meer mee gaat doen?
Fitbit heeft mij geliefde Pebble overgenomen en haar legacy gewurgd. Hopelijk brengt Google het weer tot leven. Al had Pebble zeker wel wat privacy inclinaties die nu, vermoed ik, niet terug komen.

RIP Color e-paper. RIP simpeler smartwatch zonder fitnessmeuk, RIP >1 week batterij tijd.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 1 november 2019 17:56]

Ahh ja de goeie ouwe Pebble... letterlijk de énige smartwatch die mij wellicht interessant leek.

RIP. ;(
Ligt het aan mij of is het gehalte Alu hoedjes weer erg hoog in de reacties nu het Google betreft? Ook de info van Apple wordt centraal vastgelegd, al heeft Apple de naam dat het niets met de data gericht zal doen (tenzij je het vinkje voor toestemming zet). Ik heb eerder het idee met deze overname dat Google een grote speler in handen krijgt waarmee het meer grip kan krijgen op de wearables markt. Net als Apple met de watch toegevoegde waarde kan bieden binnen het ecosysteem denk ik dat Google een soortgelijke strategie wil toepassen. We zijn steeds meer connected, dus vreemde gedachte vanuit een ecosysteem lijkt me deze overname niet. Het zou me alleen niets verbazen dat het net als Nest een apart onderdeel blijft, maar wel als eigen merk en ecosysteem waar nu ook al de weegschalen deel van uitmaken.
Het helpt de discussie niet wanneer je al gelijk mensen lijkt te stigmatiseren met de term 'aluminiumhoedjes', waardoor je niet alleen bijdraagt aan het cliché, maar verschillende reacties generaliseert en trivialiseert.

Google is 'n ongekend datazuchtige kolos dat zijn verbijsterend geavanceerde methoden tot gegevensaggregatie bijna geperfectioneerd heeft tot 'n groteske kunstvorm. Mensen maken zich geheel terecht zorgen over deze aankoop, dat naar alle waarschijnlijkheid 'n nieuwe tentakel zal vormen voor het datamonster.

Voordat je te gauw oordeelt over de data verzamelpraktijken van Apple, zou je je kunnen verdiepen in de methode waarop zij de gezondheidsgegevens van hun klanten beschermen; namelijk eind-tot-eind versleuteld. Wanneer je ervoor kiest om gegevens met Apple te delen, dan wordt deze systematisch gesegregeerd en geanonimiseerd middels verschillende methodes, waaronder differential privacy.

Ja, Google probeert welzeker meer grip te krijgen op de wearables markt en kijken uiteraard graag naar Apple's methodes en successen. Inzicht en beschikking krijgen over gezondheidsgegevens en andere (soms nogal intieme) biologische persoonsgegevens is natuurlijk onweerstaanbaar voor het bedrijf. Je opmerking dat het zoals Nest een apart onderdeel blijft is helaas onjuist. Daar had het aanvankelijk wel alle schijn van na de overname van Nest in 2014, maar sindsdien is Nest verder en verder geïntegreerd in Google's eigen divisies waardoor nu enkel nog de originele naam overblijft. De rest is effectief geassimileerd in 't collectief.

Mijn verwachting is dat Fitbit ook geleidelijk aan (d.m.v. gebruikersconditionering) geassimileerd zal worden in het Googleplex collectief.
Je kan iCloud-sync van je gezondheidsdata gewoon uitzetten evenals niet akkoord gaan met productverbetering. Ook kan je het uitsluiten van iCloud-backups als je die maakt. Dan gaat er helemaal niets naar Apple. Wel tough luck dan als je je telefoon kwijtraakt zonder een export, maar dat moet je dan voor lief nemen of zelf zorgen voor lokale back-ups.
Ja, een groot deel van de tweakers heeft last van een verregaande vorm van paranoia. Als je de vraag stelt waar Google nu echt misbruik heeft gemaakt van informatie, dan blijft het stil. Logisch, want google is slim genoeg om de data heel goed te beschermen omdat anders hun bedrijf er aan gaat.
Omdat ik, net als veel anderen, een hekel heb aan de eindeloze hoeveelheden reclame die Google je opdringt? Je tikt 1x wat in en het achtervolgt je nog weken.
Dat kan en dat kan je ook als vervelend ervaren, allemaal leuk en aardig (of kut), maar dat is geen misbruik zoals gesteld wordt in de reactie waar je op reageert en dat probeert te beamen, maar simpelweg gebruik...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 1 november 2019 20:16]

Maar ik wil dat helemaal niet. Ik krijg nu overal waar ik kom advertenties voor een dewalt excentrische schuurmachine. Helemaal leuk natuurlijk, ware het niet dat ik net vorige week de draadloze variant heb gekocht. Ik zit dus helemaal niet te wachten op reclame voor een schuurmachine. Wat je ook doet. Gepersonaliseerde advertenties is gewoon niet meer uit te schakelen.

En dat is dus wel misbruik. Ik wil helemaal geen data delen met google, zij mogen mij best advertenties voorschotelen, maar niet op basis van wat ik heb gezocht of heb gekocht. Dat laatste heeft namelijk totaal geen zin, want ik heb het al dus ga er niet zomaar nog 1 kopen. Ik wil gewoon normale reclame zoals je dat ook op TV hebt. Iedereen dezelfde eenheidsworst. Hoef ik google geen data af te staan, maar kunnen zij nog steeds geld verdienen.
Dat is een contradictie. Het blijft stil omdat ze slim zijn. Mag ik hun slimheid niet vrezen dan?
De ene tweaker paranoia, of de andere naief. Dat blijkt pas achteraf. Want al die data gaat niet meer weg. Dus blijf ik liever paranoia...
Voor zover dat lukt idd. Dus DuckDuckGo, Sailfish telefoon, geen slimme meter, firefox enz. Als ik data deel, dan wil ik er zelf bewust voor kiezen, zoals bijvoorbeeld een linkedin account.
Ontzettend jammer dat bedrijven als Nest en Fitbit bij de surveillance-kapitalisten van Google belanden.

Want eerlijk, ik vind het leuke producten, maar volgens mij is de wereld slechter af wanneer Google nog persoonlijkere gegevens van je heeft.
Dan begin je toch zelf iets wat je nooit en te nimmer aan Google e.d. gaat verkopen? Maar wees eens eerlijk: hoe kunnen bedrijven zoals Nest of Fitbit overleven als er geen grote partij achter zit? Al heb jij misschien wel een geniaal businessplan uitgedacht waaruit blijkt dat zoiets wel kan. Ik ben benieuwd.
Of ze zelfstandig kunnen blijven weet ik niet. Misschien wel?

Maar er zijn nog wel meer bedrijven in de wereld dan alleen die hun geld verdienen met zo veel mogelijk data graaien.
Ongetwijfeld zijn de eerste personeelsmanagers, hypotheekverstrekkers, ziektekosten- en levensverzekeraars al aan het uitzoeken met welke strategie en tegen welke vergoeding Google deze bijzonder interessante gezondheidsinformatie van mogelijk toekomstige personeelsleden, huizenkopers of verzekeringsnemers wil delen.
tegen welke vergoeding Google deze bijzonder interessante gezondheidsinformatie van mogelijk toekomstige personeelsleden, huizenkopers of verzekeringsnemers wil delen.
Die vergoeding moet dan wel enorm hoog zijn wil Google zijn belangrijkste assets aan anderen overdragen, en de waarde van hun bedrijf laten kelderen.
Die vergoeding moet dan wel enorm hoog zijn wil Google zijn belangrijkste assets aan anderen overdragen, en de waarde van hun bedrijf laten kelderen.
Hoezo overdragen?? Gewoon delen. Hoeveel heeft een levens- of ziektekostenverzekeraar ervoor over als ze van Google even mogen kijken in de eventuele fitbit geschiedenis van de potentiële klant? Met een extra bonus als Google ze kan vertellen of deze potentiele klant toevallig de laatste tijd nog veel gezocht heeft naar erfelijke ziekten? Of dat familieleden erg veel geshopt hebben bij medische toeleveranciers??

Sorry jongens, maar die ontstellende naïviteit dat Google zo druk bezig is met quantumcomputers en AI omdat ze het zo leuk vinden om met schaken en andere spelletjes te winnen komt mijn strot uit. Google gaat die technologie gebruiken om steeds meer en beter te voorspellen wat jij in de toekomst nodig hebt en wat je daar voor gaat kopen -de adverentiemarkt- maar als ze straks genoeg data hebben en kunnen verwerken van jou, je familie, de informatie van de fitbit- en andere gezondheidsspeeltjes, de zoekgeschiedenis van jou en je familieden en waar je woont, wat je werk en hobby's zijn en in welke sociale kringen je je beweegt dan kunnen ze een heel aardige schatting doen van jouw leeftijdsverwachting, de kans dat je ergens ziek van wordt en hoe je algemene gezondheid zich ongeveer zal ontwikkelen.

En niemand kan zich natuurlijk voorstellen dat dat nobele Google deze informatie met miljardenwaarde ooit zou doorverkopen aan even noble ziektekostenverzekeraars en hypotheekverstrekkers. En jij het maar vreemd vinden als jij in de toekomst zo'n uitgebreide ziektekostenverzekering maar niet kan afsluiten... Of dat je geen hypotheek krijgt als je geen hogere rente wil betalen.

Gaat dat niet gebeuren? Nou, droom lekker door. En stuur Google alles wat met je gezondheid heeft te maken, misschien hebben ze binnenkort een heel leuk, aantrekkelijk actietje met korting op de fitbit!!
Voor degenen die naar aanleiding van jouw tekst ongerust worden:

Help article: How do I delete my Fitbit account?
Dat is inderdaad het eerste wat ik heb gedaan. Baal nu van mn nieuwe charge 3. Maar google komt er bij mij niet in.

[Reactie gewijzigd door mrjeepie op 1 november 2019 17:19]

Gewoon delen. Hoeveel heeft een levens- of ziektekostenverzekeraar ervoor over als ze van Google even mogen kijken in de eventuele fitbit geschiedenis van de potentiële klant?
Hoeveel is Google waard? En hoeveel is Google waard als blijkt dat ze data delen? Niks meer...
Vooral niet nadat de diverse privacy waakhonden verhaal komen halen.

Nogmaals, er is geen winst voor Google als ze die data delen...
Maar dan komt nog altijd de AVG om de hoek kijken en dan blijkt dus dat die verzekeraar die gegevens helemaal niet zonder jouw directe toestemming mogen hebben..... Dus daar hoef je je niet zo druk over te maken..
maar als ze het hebben, dan... moet ik me er inderdaad niet meer druk in maken, want ..... te laat.
Betaalt Google toch weer gewoon een boete van een miljard? Zolang de opbrengst dan 2 miljard is, zullen ze daar niet klagen.
Alleen zoveel levert die specifieke data ook weer niet op, naast dat ze echt niet ongelimiteerd geld hebben.
Waarom zou een verzekeraar heel veel geld gaan neerleggen voor die informatie?

Edit: -1? Waarom? Misschien is het wel een hele domme vraag van mij, maar dan kun je toch ook gewoon het antwoord geven?

[Reactie gewijzigd door Jodev op 1 november 2019 19:00]

En ook nog eens "hete" informatie die niet legaal is....
Wat Google eerder met die data zal doen is adverteerders de mogelijkheid bieden om te adverteren naar gebruikers op basis van bepaalde gezondheidsdata. Een verzekeraar die dus vooral mensen wil verzekeren die actief met hun gezondheid bezig zijn, genoeg bewegen en niet teveel wegen, zal daar misschien gerichter op kunnen gaan adverteren.
Ja, en dat vind ik een groot probleem omdat het de basis van een verzekering onderuit haalt. Het risico spreiden over de grote massa. Straks worden de krebten eruit gepikt en is de rest moeilijker of duurder te verzekeren.
Van de andere kant is het ook algemeen aanvaard dat rokers bijvoorbeeld een hogere premie betalen. Waarom zouden dan mensen die meer bewegen of een laag vetpercentage hebben niet mogen benaderd worden met advertenties waar een wat lager tarief aangeboden wordt, omdat bijvoorbeeld blijkt dat aan die categorie van personen lagere risico's verbonden zijn? Dat is wat mij betreft het equivalent van adverteren in een fitnessclub.

Zolang de verzekeringsmaatschappijen wanneer je klant wil worden geen check kunnen doen bij Google om die gegevens op te vragen, zie ik daar nog geen probleem in.
Je moet je toch iets meer verdiepen in de strategie van Google. Die verkoopt nl. geen persoonsgegevens maar profielen. Die persoongegevens zijn hun kapitaal. Dat kan je 1 keer verkopen en dan is het niks meer waard. Maar wat wel waarde heeft zijn profielen. Dus bedrijf X wil bepaalde personen kunnen bereiken, Google zorgt ervoor dat dat geregeld wordt. Maar bedrijf X weet dus niet wie bereikt wordt.
Voor het delen van gegevens heb je geen Google nodig. Ik deel nu al mijn Fitbit gegevens met mijn zorgverzekeraar (dit is buiten Nederland). Ze hebben al een systeem/api waarbij je de accounts kunt koppelen.
Als je denkt dat dat kan moet je het GDPR verhaal eens doornemen, dat mag niet zonder expliciete toestemming :)
Meldt Fitbit dat ik mijn verzamelde data kan verwijderen, of meldt Google dat ik dat kan doen nadat zij mijn gegevens al gekregen hebben?
Bij overname gaat de data gewoon naar de nieuwe eigenaar, dat staat vast en zeker in de kleine lettertjes (maar dat is wettelijk natuurlijk óók al gewoon zo).

[Reactie gewijzigd door m4ikel op 1 november 2019 14:34]

Dat is natuurlijk vrij logisch, mijn vraag gaat over de opmerking in het artikel: "Ook meldt het bedrijf dat Fitbit-gebruikers de optie krijgen om hun verzamelde data te bekijken, verplaatsen of te verwijderen."
Ik zie nu dat "het bedrijf" verwijst naar Google, maar ik zou wel graag willen weten of ik die optie ook krijg voordat alle gegevens overgeheveld worden.
Heb je dat niet al onder GDPR?
Ik denk dat @IThom gewoon niet wil dat Google überhaupt zijn data in handen krijgt, je zou daar idd een stokje voor kunnen steken via GDPR nu, maar weet niet hoe makkelijk/uitgebreid dat is bij Fitbit aangezien die minder onder de loep liggen dan bijv. een Google of Facebook. Moet dit bijv. via een support ticket of kan je het gewoon makkelijk vinden in je privacy settings. Het zou netjes zijn als Fitbit voor de overdracht gebruikers een duidelijke optie geeft om dit al te doen, zeker omdat niet iedereen van deze overname zal afweten en niet iedereen Google vertrouwd.
Soms heb ik het idee dat Google dat allang op een andere manier heeft. Bijvoorbeeld door de Fitbit app op Android... Big Google is watching you.
Mooi. Nu Qualcomm nog overnemen zodat ze ook een fatsoenlijke chip kunnen ontwikkelen en dan zou het zo maar kunnen dat WearOs smartwatches zich kunnen meten met Samsung en Apple. We wachten af.
Ik vind vooral het energieverbruik van Wear OS nog te hoog. Maar misschien dat ze hier wat kunnen leren van Fitbit.
Google en Qualcomm zijn volgensmij een beetje op elkaar aan het wachten.
Google: als er nou eindelijk goede chips komen voor wearables dan kunnen wij erop in gaan zetten
Qualcomm: als google nou wat meer aandacht besteed aan hun Wear OS dan gaan wij inzetten op beter chips.
Reden voor mij om de fitbip door de shredder te halen,, nadat ik me history heb verwijderd uiteraard.
Grappig dat men een bedrijf dat leeft van de gegevens, en deze nooit zomaar aan derden zal geven/verkopen omdat ze daarmee hun eigen USP verknallen (het verkopen van gerichte advertenties) minder vertrouwt als een bedrijf dat die drempel niet heeft.
Nou inderdaad. Liever dat Google je data voor zichzelf houdt dan een random bedrijf als Fitbit die minder te besteden heeft aan security.
Maar wie zegt dat Google die data voor zichzelf houdt?
Die 10 reacties hierboven die stellen dat google profielen verkoopt, geen platte data. Het ligt aan je definitie van data inderdaad, en ik vertrouw google ook niet heel erg. Maar hun model schijnt toch te zijn "wij weten alles van iedereen, als jij als ander bedrijf een vraag hebt, dan hebben wij wel een aantal profielen van mensen die voldoen aan jouw vraag". Dat is toch fundamenteel iets anders dan dat ze de eerste de beste voor X-miljard euro onbeperkt toegang tot hun tabellen geven.
"wij weten alles van iedereen, als jij als ander bedrijf een vraag hebt, dan hebben wij wel een aantal profielen van mensen die voldoen aan jouw vraag"
Dat lijkt er op maar is nog niet correct. Het is meer:
Wij weten alles van iedereen, als jij als ander bedrijf een vraag hebt, dan hebben wij wel een aantal mensen met profielen die voldoen aan jouw vraag. Als je er voor wilt betalen dan willen wij die mensen wel proberen jouw kant op te sturen met gerichte advertenties en als het lukt moeten jullie zelf maar uit zoeken wie het daadwerkelijk zijn als dat nodig is, want we overhandigen geen data over die mensen.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 1 november 2019 20:10]

Geen enkele wet/belofte/afspraak die met z'n suggestieve vraag overeind blijft, niks en niemand kan in absolute zin namelijk waarborgen dat zoiets (niet) gebeurd...
De dáta verkopen ze niet, de metadata wordt verwerkt in statistieken en dát wordt als advertentieruimte verkocht.

En tuurlijk, hacks en lekken kun je niet op anticiperen, maar dat is geen businessmodel.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 1 november 2019 20:08]

Ik heb mijn account removal gelijk al in gang gezet.

Droeg mijn fitbit toch al een aantal weken niet meer en werd gek van het elke paar dagen opladen. Ik zie geen enkele reden om mijn data te laten verhuizen naar Google.
Eerlijk gezegd ben ik hier wel blij mee. Fitbit voegt amper functies toe wat de gebruikers willen, vooral de Sp02 sensor die al jaren in hun modellen zitten wordt gewoon niet gebruikt (en of gewoon niet toegankelijk voor gebruikers). Charge 3 heeft maar een paar firmware updates gekregen, en toen was er al weer een nieuwe product uit (Versa 2). Verders gebeurd er helemaal niks meer met de Charge 3 tot zo ver. Heck, mis zelfs nog een "Find your phone" functie.. hoe moeilijk kan dat zijn?

Dus ik heb het gevoel dat Fitbit meer een verkoop "strategy" is, en zodra ze genoeg verkocht hebben (of juist niet), op naar het volgende model en laten ze hun vorige modellen tot stof vergaan.

Ook hoop ik dat ze die premium troep weg halen en gewoon vrijgeven. Belachelijk dat ik extra moet betalen voor bepaalde inzicht op mijn slaap.

En misschien voegt google nu Adventure Sync toe aan Fitbit, wel handig voor pokemon GO :D.

[Reactie gewijzigd door Skyrider op 1 november 2019 15:42]

Hmm Google is ook niet echt lekker bezig met hun Wear OS. Dus het zal mij benieuwen, ik zat recentelijk te denken om over te gaan naar fitbit of misschien Samsung.
Ben erg blij met de looks van mijn Fossil Smartwatch maar heb steeds vaker mijn Garmin om.
Anoniem: 474132
@Skyrider1 november 2019 18:49
Voor mij is het reden nu zeker niet een Fitbit te nemen maar door te sparen voor een Apple watch. Fitbit was altijd wel een interessant alternatief maar nu het door Google overgenomen is gaat er een streep door de privacy (vergelijk met Nest, toen dat door Google overgenomen werd zou het eerst ook een apart bedrijf blijven en privacy gewaarborgd werd beloofd maar nu is het volledig geïnternaliseerd in Google, en is er geen privacy meer).
Die Sp02 sensor zou wel handig zijn. Andere functies vind ik meer dingen voor een smartwatch.
Ik wil niet mijn Charge 3 elke dag opladen omdat er functies in zitten die je niet van een fitnesstracker moet verwachten. Momenteel leg ik mijn Charge 3 elke zondag aan de lader, en dan houd ik nog 25% over.

Als je allemaal andere functies en applicaties wilt kan je volgens mij beter een smartwatch kopen.
Ik begrijp niet waar je op doelt met premium opties. Alle slaapinfo kan ik gewoon bekijken en er is nergens een uitbreiding te vinden.
Ik begrijp niet waar je op doelt met premium opties. Alle slaapinfo kan ik gewoon bekijken en er is nergens een uitbreiding te vinden.
Zie: https://i.imgur.com/8Flfvk0.png

Zijn premium functies.

@Anoniem: 474132

T'is zeker een mooie watch. Maar ja, dan zit je vast aan een iPhone, want je kunt ze niet gebruiken op android telefoon. En ik hou persoonlijk niet van iPhones omdat ze al duur zijn, en geen open-source software hebben.

[Reactie gewijzigd door Skyrider op 2 november 2019 10:59]

Vreemd, ik zie die optie zelfs niet.
Als Pebble gebruiker, overwogen om naar fitbit over te gaan, Echter ik gebruik graag Google Fit en fitbit leek me een walled garden. bij pebble was dit wel een keuzemogelijkheid.

Ik verwacht dan ook dat dit de eerste optie zal zijn die google uitrolt, waarna verdere integratie van de apps wel zal volgen. Of de hardware met wearOs zal worden samengevoegd lijkt me een heel stuk verder in de toekomst.

Ik zie niet direct hoe google gevaarlijker is dan fitbit zelf om die sensor data bij te houden. Als met het verkopen van zulke geld mee is te verdienen zie ik eerder fitbit zich eraan verbranden dan Google.
Wat betreft die Sp02 sensor heb ik gelezen (in een artikel over de Apple Watch, dat wel - maar daar zit er ook een in) het wellicht met FDA approval te maken heeft voordat 'ie gebruikt mag worden.
Zou grappig zijn als ze ineens stoppen met Fitbit te verkopen in landen zoals de Benelux waar ze nu ook geen Pixel of Chromebook of Max producten verkopen. Dit gezegd zijnde, Nest kan je wel in aardig wat landen vinden.

We kunnen alleen maar hopen dat ze iets van Fitbit kunnen leren wat distributie betreft.
Weet iemand waarom ze eigenlijk die producten niet hier verkopen?
Ons land is waarschijnlijk te klein. Zie ook Android Auto.

Als land zijn we gewoon niet interessant genoeg behalve voor de grote moneymakers van Google. Noem het luiheid want ze kunnen ook een distributiedeal aangaan met bijvoorbeeld Belsimpel (zoals die hebben met Xiaomi).
Het gare van alles is.

Nederland is qua infrastructuur een van de beste in Europa. Staat in de top 5 van Europa. En in de wereld staan ze in de top 10.

Dan zou je toch juist verwachten dat ze daar ook aandacht aan besteden.
Maar wat zegt dat voor het gebruik van Android Auto?

Daarnaast snap ik Android Auto niet echt denk ik want ik zie er geen toegevoegde waarde in.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 1 november 2019 19:58]

Android Auto zal ook minder interessant omdat iedereen in Nederland gemiddeld een klasse lager rijdt vergeleken met andere landen (en twee/drie klasses vergeleken met de VS).
Vind het toch best apart. We zijn een land dat qua formaat & inwoners misschien niet zo groot is, maar als land zijn we geen kleine speler. Redelijk GDP, redelijk GDP per persoon, de grootste haven van Europa (voor import & distributie belangrijk), naast het feit dat we bij de meeste dingen juist wel onder de landen horen waar iets beschikbaar komen.

Zeker bij een bedrijf als Google valt het me dan op dat we er niet tussen horen, een klein bedrijf zou er misschien moeite mee qua kosten hebben maar een bedrijfs als google? Ze hebben zelfs data centers hier en dan verkopen ze niet al hun eigen producten :P .

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee