EA houdt in september Apex Legends-toernooi met 500.000 dollar aan prijzengeld

Electronic Arts organiseert een open Apex Legends-toernooi met een prijzenpot van in totaal 500.000 dollar, omgerekend ongeveer 448.000 euro. Het evenement wordt op 13, 14 en 15 september in de Poolse stad Krakau gehouden. In totaal moeten er 240 deelnemers zijn.

EA en Respawn maken er een double elimination-toernooi van, waarbij een team tweemaal moet verliezen voordat het uit het toernooi ligt. Het team eersteplaatsers mag 105.000 dollar verdelen en degene met de meeste kills kan nog eens 8000 dollar verdienen.

Teams kunnen zich inschrijven door EA te mailen met hun Origin-gebruikersnaam en e-mailadres, maar verder is niet duidelijk op wat voor gronden deelnemers worden uitgenodigd. Wie uiteindelijk wordt uitgenodigd, moet nog wel 150 dollar betalen om zijn team te registreren, staat in de regels. Het is ook mogelijk om het evenement als toeschouwer bij te wonen.

Het toernooi is niet het eerste competitieve Apex Legends-evenement. In juli en augustus worden ook toernooien gehouden met professionele deelnemers, maar de rosters daarvoor staan al vast en de prijzenpotten zijn kleiner dan bij dit nieuwe evenement.

Apex Legends kwam begin februari van dit jaar onaangekondigd uit voor de PlayStation 4, de Xbox One en Windows. De battleroyalegame was een succes bij zowel recensenten als gamers en verschillende innovaties werden na zijn release overgenomen door concurrenten als Fortnite en PUBG. In tegenstelling tot die concurrenten heeft Apex Legends alleen een spelmodus waarin twintig teams van drie spelers het tegen elkaar opnemen; er is geen solo- of duomodus.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

30-07-2019 • 17:02

58 Linkedin

Reacties (58)

58
51
39
3
0
1
Wijzig sortering
$150 'inschrijfgeld' 😳😳😳
Ik vermoed een drempel om de kansloze inschrijvers een beetje buiten de deur te houden. Op die manier krijg je alleen mensen die echt goed genoeg zijn om een kans te maken op de winst. Anders is er natuurlijk ook weinig aan om naar te kijken voor het publiek.
Je zou zeggen dat je daar nou net (open) qualifiers voor gebruikt zoals je gewoonlijk ziet bij toernooien met dit soort prijzengeld. Meteen een uitgelezen kans om daar ook de marketingmachine op los te laten.
Ze moeten ergens dat prijzengeld van betalen. Dat gaan ze natuurlijk niet zelf doen.
Hoeveel is 240 x 150? :+ Kom je bij lange na niet aan 500.000 USD.
80 * $150. Het zijn teams van 3, en men betaald $150 per team. Al met al een vreemde gewaarwording. Maar bij aankomst krijg ieder team voor 'minimaal' $150 aan vouchers (voor eten) en merchandise.
Da's gewoon $50 per persoon voor registratie, lunch, drinken, pasje en zo. Onkosten, zeg maar.
Dat is 36.000 dollar :+ .

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 30 juli 2019 20:02]

Je krijgt er wel wat gratis merchandise bij, zo staat in de regels.
Als je $150 moet betalen is het niet echt gratis meer..
Das allemaal rommel.
Dat kan ik niet beoordelen (speel dit zelf ook niet), maar ik bedoel maar te zeggen dat je niet alleen een hoog bedrag betaalt en dan een stukje papier krijgt waarop staat dat je mee mag doen, maar wel meer dan dat.
Het is een vreemde regeling. Laat dan de merchandise weg en verlaag de entree kosten. Het toernooi is immers ook advertentie voor het spel, en hoe hoger de entree kosten hoe minder mensen mee doen.

Het helpt ook niet dat de totale prijzenpot voor alle spelers gelijk staat aan 1/6e van wat de #1 Fortnite kampioen won bij het laatste Fortnite toernooi. Als ze de Battle-Royale game willen zijn dan zullen ze toch wat beter hun best moeten doen.
Wij hebben het hier over EA. Valt mee dat je niet eerst een loot box moet kopen voor 150 euro met daarin een misschien niet misschien wel meedoen voucher :)
Je moet ze niet op ideeen gaan brengen ;)
Ik denk niet dat de prijzenpot verschil gaat maken in of ze de battle royale game zijn/worden.

Kwa spelers en aandacht voor het spel zullen ze Fortnite niet voorbij gaan. maar denk wel dat de gameplay beter geschikt is voor e-sports kijkers omdat vooral het bouwen erg onduidelijk is(al blijven BR games zoiezo heel lastig om fatsoenlijk te volgen beelden van te maken).
Ze zouden kunnen overwegen om de LAN server die ze gebruiken een spectator mode te geven die rond kan vliegen. Dat zou de mogelijk geven om een veel beter overzicht van de situatie voor te schotelen aan kijkers
Klinkt als dat je deze game niet in je hart hebt omsloten, en dus dat dit toernooi sowieso niets voor jou gaat worden :)
Tja, hoe geraakt men anders aan het prijzengeld denk je?
De loterij is toch ook niet gratis?
bij 240 man halen ze op de ze manier 36.000€ op, minder dan een tiende van de prijzenpot. Ik denk dat dit eerder is om mensen binnen te halen die denken een kans te maken om te winnen en niet iemand als mij die het spel een paar keer gespeeld heeft zonder echt goed te zijn.
Ze moeten ergens een grens stellen, voor de meeste mensen is 150 dollar best wel veel inschrijfgeld, denk je wel even over na als je echt mee wilt doen. Voor de Pro gamer is 150 dollar dan weer vrij weinig en die zullen zich wel zeker inschrijven.

Verder is Krakow wel goed bereikbaar. Goedkope hotels overal en een leuke stad :)
Oei mij net ingeschreven, zal wat oefenen
Want ja.. Poker toernooien doen dit al jaren, en andere toernooien ook. Om de serieuze playerbase erin te houden. Zijn die dan even fout?
In de sport is het toch vrij normaal dat je inschrijvingsgeld moet betalen. Voor een toernooi van deze grote is het zelfs nog vrij goedkoop.
Lijkt me een commitment fee, het zou namelijk niet fijn zijn voor EA als ze 240 deelnemers uitnodigen waarvan dan maar de helft op komt dagen, omdat ze Polen toch te ver vinden. Je wilt zeker weten dat mensen echt komen, en als ze eenmaal €150 hebben betaald vergroot dat de kans flink dat ze komen. En als ze niet willen betalen weet je dat je iemand anders moet uitnodigen.
Toen Dota 2 uitkwam (2011) heeft Valve een prijzenpot van €1.000.000,- beschikbaar gesteld ter promotie van de game en om de pro-scene te laten groeien.
Anno 2019 is $500k echt niet veel, zeker gezien de Fortnite prijzenpot van 30 mil en de Dota 2 prijzenpot van 31 mil (en counting).
Als dit bedoeld is ter promotie van het spel en/of om een levendige pro-scene te creëren slaan ze de plank denk ik mis.
Maakt het uit? Er is altijd een stap naar de goeie richting nodig. EA is alleen een uitgever van een x aantal games, Steam is daarentegen een platform dat zich beschikbaar stelt voor tienduizenden games.
En de baas van EA had in 2018 bijna 40 miljoen dollar bonus. Het is maar net waar je prioriteiten liggen. De aandeelhouders of de klanten. Het is denk ik vrij duidelijk bij EA.
Want 30 mil is echt nodig om uit je bed te komen ? De pro game industrie is nog niet zo heel groot in Europa, dus ook de "kleine evenementen" zijn de moeite.
Zoveel miljoenen in zetten om apex op allerlei manieren te promoten, en dan een half miljoen voor een toernooi? Hoewel dat misschien wel de beste manier is om een spel te promoten. Kijk hoeveel aandacht fortnite gekregen heeft met zijn 30 miljoen.

Die streamers die zo goed zijn dat ze kunnen winnen, verdienen meer dan 105.000 als ze gewoon thuis blijven streamen.
Voor streamers is naast het prijzengeld het aantal kijkers misschien ook interessant, omdat als je het goed doet op een toernooi je toch echt wel aandacht op jezelf kan vestigen.
Double elimination waarbij een team 2 maal moet verliezen. Hoe dan 2 maal verliezen? Laatste worden? Of gewoon geen eerste worden? Je moet dus elke game eerste worden ofzo? Succes dan als je ergens dropt waar nauwelijks loot ligt haha.

Weet niet of Apex Legends echt een spel is om een toernooi mee te houden. Blijft toch wel een beetje een RNG spel, wie het beste campt wint de game gewoon, dat zien we nu met ranked ook. 500.000 is toch wel een redelijk prijzengeld voor een spel wat eigenlijk nog niet helemaal af is
Ik denk dat pro's echt wel gaan hunten, en niet in en hoekje schuilen... hoewel dat blijkbaar wel een effectieve manier is om hoog te ranken... Ik snap ook niet hoe ze bedoelen 2 keer verliezen, uit 60 man winnen er steeds maar 3 ... uit 240 heb je dan net genoeg voor 1 ronde :/

ronde 1 : 8 games, minimaal 12 spelers (4 teams die 2 keer winnen) of maximaal 24 spelers (8 teams die 1 keer winnen)
ronde 2 : 24/60 spelers ?
Wat zie ik veel mensen klagen over de $150 inschrijfgeld.
Eerlijk is eerlijk als je dit ziet als een "EA cashgrab" dan ben je hoogstwaarschijnlijk niet goed genoeg om maar een kansje te maken op een toernooi als deze.
De opbrengsten daarvan zullen kleingeld zijn t.o.v. De kosten die gemaakt zullen worden om dit event te hosten excl. Het prijzengeld.
Vaak vergeten mensen geloof ik dat Apex gratis is, alle in game purchases (op legends na) zijn cosmetics, Wat een hartstikke nette manier van monitization is als je het mij vraagt.
Bij het EA FIFA toernooi in Rotterdam moest je vooraf aanmelden maar was wel gratis om mee te doen. 150 dollar is best veel en kans bestaat dat je verliest groter
Ben benieuwd hoe dat gaat. Voor mijn gevoel nu in ranked campen alle teams totdat er twee in gevecht gaan en dan springt bijna de helft daar weer boven op. Iemand een idee hoe ze het met bijvoorbeeld fornite hebben gedaan of is dat niet te vergelijken?
Mooi spel en deze spel speel ik ook. Jammer Polen is niet naast de deur maar mooie prijzen. Ik heb ooit mee gedaan in Rotterdam met EA sports FIFA ternooi en was ik 3e geworden in de groep en helaas 1ste rond eruit met 1 winst. Uiteindelijk zou de winnaar in Rotterdam naar Berlijn gaan en de winnaar daarvan kreeg geld en kon zich 1 jaar lang de beste FIFA speler noemen.

Laatste westrijd 3e wedstrijd stond ik lang op 1:0 (Bij rust 1:0 de man die de stand bijhield van onze groep vertelde mij dat ik met deze stand door was als 2e en hij zei ook nog na hou het vol) en ik leek me te gaan plaatsen voor de volgende ronde, maar laatste paar minuten ging het mis en werd het 1:1 de fout was dat ik te veel aan de volgende ronde dacht

Zulke ternooi zijn leuk en je doet nog meer je best

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 31 juli 2019 00:26]

Redelijk leuke prijzengeld in deze tijd van de toernooien. Wel aantrekkelijk voor de minder grote spelers onder de organisaties. Als het goed bekeken wordt is altijd nog de vraag maar er is veel potentie mogelijk voor ook spelers om contracten te verdienen.

Voor 150 euro is het nog goed te doen voor de spelers lijkt mij.
Nog steeds veel mis met deze game. Geen trainingmode of map explore, geen reportfunctie voor vroege leavers of reconnect optie (PUBG wel toch?).

Ranked tier 4 mensen zijn protected voor demotion en spelen omdat ze toch niks inzetten wat mensen die wel progression maken tegenhoud.

Mooie game hoor maar teveel schoonheidsfoutjes.
Reconnect hebben ze het over gehad, dat was intentional. Waarom vroege leavers reporten? Voor wat? Soms moet je weg...

Je tier verhaal begrijp ik niet, heb je het over brons die geen punten kost? Dat is inderdaad een hele aparte keuze, ik verwacht dat brons leegloopt, silver ook zo goed als, en iedereen in gold/plat komt te zitten.
Subtier dan. Iemand die stuntelt op plat 4 en niet terugvalt naar gold 1 vanwege demotion protection. Zover ik kan zien kan iemand op bronze/silver/gold/plat 4 droppen en aggresief solo stunten zonder dat hij punten inlevert. Degenen in plat 1 2 en 3 waarmee je met plat 4 gepaired wordt die wel progressie willen leveren dan punten/tijd in door een randomer.

Over je leaver, leuk maar je hebt geen mogelijkheid om mensen aan een niet meer mee spelen lijst toe te voegen. Het muten/voice en chat is greyed out na een d/c / leave. De penalty van x punten is hetzelfde als eerste team niks killen en wipen. Letterlijk geen straf dus maar je 2 overgebleven team moet jet maar EZ met zn 2en doen.

[Reactie gewijzigd door Asthaparhim op 30 juli 2019 18:16]

Waarom vroege leavers reporten? Voor wat? Soms moet je weg...
Omdat in het overgrote deel van de gevallen dat iemand een spel verlaat dit helemaal niet gaat om "weg moeten", maar omdat ze denken te gaan verliezen, of omdat ze gewoon niet genoeg tijd hadden en sowieso geen game hadden moeten starten. Het aantal gevallen dat iemand echt ivm met een noodgeval weg moet is klein, en er hoeft ook niet gelijk bij een report een ban uitgevoerd te worden.
Het zou EA niet zijn als ze er geen geld voor vragen :+. Ondanks de goodies..

Weet niet of Apex al echt 'toernooi' ready is... ben benieuwd hoe ze dat allemaal gaan aanpakken.
Zover ik weet doen ALLE toernoeien het op die manier. Anders komt iedereen het even proberen. Er valt immers niets te verliezen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee