Signify neemt maker wifilampen WiZ Connected over

Signify, het voormalige Philips Lighting, heeft het in Hong Kong gebaseerde en door Fransen opgezette WiZ Connected overgenomen. Dat is eveneens een maker van slimme verlichting, en Signify breidt met de overname zijn portfolio op het gebied van slimme lampen uit.

Niet alleen behouden de producten van WiZ hun eigen manier van communiceren met basisstations na de overname, maar ook de WiZ Connected-naam en de namen van de productlijnen en producten blijven vooralsnog hetzelfde. Naar verwachting is de transactie rond in het tweede kwartaal van dit jaar, stelt Signify. Een overnamebedrag zal niet bekendgemaakt worden.

Koninklijke Philips had tot 2017 een meerderheidsbelang in Philips Lighting, tot het zijn aandelen verkocht. Daaropvolgend besloot Philips Lighting verder te gaan onder de naam Signify. Het produceert nog wel smarthome-accessoires met de naam Philips Hue. Daarnaast zijn de merken Interact, Modular Lighting Instruments en Luceplan ook van Signify.

De smarthome-accessoires van WiZ zijn ook in de Pricewatch te vinden en vormen de meerderheid van de wifi-capabele smarthome-apparatuur, in ieder geval op het gebied van verlichting.

Door RoD

Admin Mobile

21-04-2019 • 10:17

44 Linkedin

Reacties (44)

44
40
28
1
0
10
Wijzig sortering
Altijd als ik wifi lampen lees bedenk ik me weer dat ze wifi gebruiken, niet uitzenden.

Wat mij gaaf lijkt is als de lampen met elkaar zouden verbinden zoals powerline adapters dat doen, zodat er een mesh wifi netwerk in huis opgezet wordt. Perfect verborgen access points
Dan krijg je toch wel grotere lampen. Hier zit echt wel flink minder rekencapaciteit op en waarschijnlijk ook maar hele lage snelheid.
In een losse lamp zie ik ook geen heil, maar een armatuurtje heeft toch aardig wat loze ruimte.

Misschien is het sowieso wel een interessant concept om powerline armaturen te maken met een ingebouwde router voor je mesh netwerk. Iemand zin om een startup te beginnen ;)
Powerline mesh netwerken bestaan al overigens, zie Eero Home WiFi.

[Reactie gewijzigd door tweegroenethee op 21 april 2019 19:52]

Het is logisch dat het al bestaat. Maar netjes verwerkt in een mooie armatuur nog niet natuurlijk.

Ik hoop ook vurig dat iemand iets gaat doen met het idee wat ik op tafel heb gegooid. Ik hoef er ook geen credits voor ;)
Waarom niet in de lamp zelf? Kun je je huidige armatuur behouden
Het is niet erg efficiënt om een complete router te kopen elke keer dat er een lamp kapot gaat.
LEDs gaan gemiddeld 15-20 jaar mee, tegen die tijd zijn er waarschijnlijk alweer 5 nieuwe Wi-Fi standaarden :+.
Helaas zijn de led drivers de grote point of failure momenteel. Led drivers houden het vaak niet langer vol dan een paar 1000 brand uren
Dat zou een technisch drama zijn. Iedere Hop is vertraging (latency) en het hele spectrum van wifi zit al veel te vol. Laat staan het drama van allemaal overlappende netwerken.

Daarom zijn wifi repeaters ook een drama. Leuk voor een consument die er niet veel van snapt maar geen bedrijf die het aan wil raken.

Voor een simpel signaal als lamp aan/uit maakt de snelheid of vertraging niet veel uit maar ieder ander apparaat zal zeer langzaam werken. Het hele mesh verhaal is algemeen gewoon (helaas) een knullige oplossing voor iedereen die niet meerdere Accesspoints kan/wil aanleggen.
Qua vertraging heb je gelijk. Als je het uitgezonden vermogen en daarmee storing wilt beperken, kun je echter beter tientallen WiFi-zenders hebben dan één hele sterke.
Maar die moet je dan coördineren met een centrale beheer controller. Anders gaan je client apparatuur flappen tussen de accesspoints en krijg je juist storingen.

Anyway, complexe opzet om goed uit te voeren die ik niet zie gebeuren in de nabije toekomst zonder een nieuw protocol (of dure hardware).
> Altijd als ik wifi lampen lees bedenk ik me weer dat ze wifi gebruiken, niet uitzenden.

Dat is niet helemaal waar. Wifi verkeer is bidrectioneel, dus de lamp zal ook zal ook zenden.
Hij bedoelt natuurlijk gewoon dat die lampen feitelijk alleen maar een wifi-client zijn, terwijl het in zijn gedachten wel mooi zou zijn als ze als wifi-accesspoint zouden fungeren.

Voor lampen zou ik het overigens liever bij de Zigbee implementatie van Hue houden (of anders Z-wave), want WiFi schijnt nogal wat meer energie te gebruiken om de connectie in stand te houden (+ overhead van de datacommunicatie).
Voor een huis vol met wifi lampen zou dat inhouden dat deze dus een stuk meer energie verbruiken als de lampen uitstaan. Dat is natuurlijk ongewenst.
Wat mij gaaf lijkt is als de lampen met elkaar zouden verbinden zoals powerline adapters dat doen, zodat er een mesh wifi netwerk in huis opgezet wordt. Perfect verborgen access points
Met poweline max 6 lampen: https://www.amazon.com/30...NFIGURATION/dp/B075THL9JS
en als repeater: https://www.amazon.com/Se...F6/ref=pd_lpo_sbs_147_t_0
alleen deze hebben weer geen kleurtje...

[Reactie gewijzigd door hans3702 op 21 april 2019 11:07]

Ik weet niet hoe het met andere smartverlichting werkt, maar bij Philips Hue werkt het precies zo. Niet met Wi-Fi overigens maar met Zigbee
Om het drukke Wi-Fi verkeer niet in de weg te zitten, lijkt Z-wave mij een betere keuze.
Signify is hard aan het werken aan LiFi, een vorm van datacommunicatie op basis van licht. Als je nou alle lampen in huis daar mee uitrust (wat een stuk eenvoudiger is dan hetzelfde doen met WiFi gezien het gebrek aan interferentie in LiFi) dan heb je een soortgelijk resultaat, maar dan beter....
Alleen moeten de lampen elkaars licht wel kunnen zien.
Dus lifi in 2 kamers waar de deur van dicht zit zal niet werken, WiFi daarentegen weer wel.
Hij bedoelt dat LiFi-signalen (licht) niet door opake materialen zoals een muur of een deur kunnen propageren, en dat is correct. Ik weet niet wat jij dus bedoelt met een verder weinig toevoegende reactie als 'dat is niet hoe het werkt'.

Uiteraard zal er voor een praktische implementatie van LiFi gezorgd moeten worden voor een data-toevoer naar een LiFi-toeganspunt, bijvoorbeeld in de vorm van een kabel of inderdaad een ander naburig LiFi-apparaat. Voor dit laatste is dus een line-of-sight-verbinding nodig, of zullen op zijn minst reflecties van de signalen het andere apparaat moeten kunnen bereiken.
LiFi of Li-Fi is een technologie waarbij LED lampen worden gebruikt voor het verzenden van data via licht
BRON

Licht gaat niet door muren of deuren (m.u.v. glazen (in) deur) heen.

EDIT: typo.

[Reactie gewijzigd door Goldwing1973 op 22 april 2019 00:02]

Moet je electra wel goed werken met powerline adapters. Heb hier 2 ziggo powerline adapters maar werkt niet zoals ik had verwacht.
Waarom verkoop Philips zoveel succesvolle bedrijfstakken?
Is dit door slecht management dat deze onderdelen bij Philips verliesgevend zijn en onder ander management succesvolle bedrijven worden?
Ik heb een gevoel dat er niet veel meer overblijft van het eens zo grote bedrijf van vroeger.
"Waarom verkoop Philips zoveel succesvolle bedrijfstakken?
Is dit door slecht management dat deze onderdelen bij Philips verliesgevend zijn en onder ander management succesvolle bedrijven worden?"


Eerst zeg je dat de bedrijfstakken succesvol zijn als Philips ze verkoopt.

Een zin later beweer je keihard dat ze onder Philips verliesgevend zijn.

Beetje vage reactie wmb.

[Reactie gewijzigd door WimmieV op 21 april 2019 16:52]

Hiermee bedoelde ik dat ze vroeger succesvol waren en waarschijnlijk toen ze deze verkochten niet meer.
Na het verkopen werden het terug winstgevende bedrijven.
Lijkt me toch redelijk duidelijk.
Precies, en succesvol en winstgevend zijn verbazingwekkend vaak in de bedrijfswereld ook niet hetzelfde. YouTube, Spotify, Tesla, allemaal flinke verliezen ieder jaar. Toch kun je ze wel succesvol noemen..
"Lijkt me toch redelijk duidelijk."

Nee, dat is niet duidelijk want je schrijft wat anders!

Bovendien zet je ineens het woordje waarschijnlijk in je tekst.

De bewering dat het eerst goede en later slechte onderdelen waren, vóór de verkoop, is geen feit!
Je denkt dat het waarschijnlijk zo is

[Reactie gewijzigd door WimmieV op 24 april 2019 18:48]

Oke oke rustig maar? Sorry dat ik een vraag stelde.
Ik hoop dat je het mij vergeeft? :'(
Doen ze al jaren LG display was eerst LG-Philips. Ik vind het nogal dom want is nu veel meer waard geworden... Zelfde met TSMC en ASML nu miljarden bedrijven maar voor een Appel en een Ei door Philips verkocht... Korte termijn winst en Bonussen denk ik.. Eigenbelang voor de bestuurders en niet denken aan de toekomst van Philips |:(
LG-Philips was een joint venture, dus dat is weer wat anders dan een bestaand bedrijf splitensen, daarnaast:
"LG.PHILIPS Displays produceerde de 'oude' beeldbuis (CRT). Op 31 januari 2006 is het wereldwijd failliet gegaan. Sommige onderdelen zijn doorgestart onder dezelfde naam met geld van JP Morgan. Per 13 maart 2007 zijn de aandelen verkocht aan een andere groep investeerders. De naam is op 1 april 2007 gewijzigd in LG Display. "
Source: https://nl.wikipedia.org/wiki/LG_Group
Philips had de genoemde merken onder eigen beheer niet kunnen maken tot wat ze nu zijn. Terug naar een aantal kernactiviteiten is slim geweest
Misschien slim voor de genoemde merken, of het slim is geweest voor Philips hangt helemaal af van het succes van die kernactiviteiten, en of Philips met die activiteiten waarde toevoegt. Philips heeft heel veel afgestoten. Of de overgebleven activiteiten goede keuzes zijn voor Philips is iets wat zich op dit moment nog niet zo goed laat beoordelen.
Ik heb geen kristallen bol, en ik denk dat het lastig te berekenen wat het succes was geweest als er een andere weg was gekozen. Philips was best log geworden. Wellicht hadden ze in plaats van af te stoten bedrijven wat meer op afstand kunnen zetten met behoud van een aandeel.
Ik heb geen kristallen bol, en ik denk dat het lastig te berekenen wat het succes was geweest als er een andere weg was gekozen.
Ik net zo min hoor. In het algemeen is een zich veranderende organisatie minder kwetsbaar dan een zich niet veranderende organisatie. In die zin, los van haar inhoudelijkheid, hoeft die verandering niet negatief te zijn.

De onzekerheid over haar toekomst heeft naar mijn idee ook minder met Philips zelf te maken dan met de wereld om haar heen. Die verandert heel snel.

Op vlak van medische technologie heeft ze bijvoorbeeld in Siemens een grote en geduchte concurrent.

Op het vlak van consumenten elektronica dacht Philips wat toe te voegen op het vlak van functioneel ontwerp. Of ze hierin wat blijft toevoegen ten opzichte van haar concurrentie in het verre oosten, die groot en kapitaalkrachtig is? Tijd moet dat gaan leren. Philips is wel flexibeler geworden. Dat is eenduidig winst.
Ik heb 4 jaar bij Philips gewerkt en ik ben het met je eens dat er sprake is van korte termijn management, gemiddeld zit een manager 2 jaar op een positie en willen ze na die 2j omhoog dan moeten de cijfertjes in die 2 jaar omhoog en daarbij denken de managers niet na over het effect van hun keuzes na die 2 jaar, het enige wat belangrijk is is dat de managers een hogere positie krijgen.
Je had toch wel gezien dat Droxal het woordje waarschijlijk gebruikte.

Op basis van dat woordje fantaseer jij verder en begint over eigenbelang van bestuurders.

Inderdaad heel informatief🤭
Waarom verkoop Philips zoveel succesvolle bedrijfstakken?
Ze creëren waarde (dus investeren en nu verliesgevend) en verkopen de (enorme en veelbelovende) tak daarna met winst.
WiZ heeft volgens de pricewatch een aantal wifi lampen. Het lijkt mij dat Signify op deze manier op de Aziatische markt wil komen of misschien kennis wilt overnemen. Ik zie verder niets in het WiZ assortiment wat me de moeite waard lijkt.
Goed, even on-topic:
Wat betekent dit nu dan precies? in den beginnen van de mededeling wordt heel generiek gezegd dat het de portfolio van Signify uitbreid, nou ja, ok, prima, duly noted.

Dan dan bij het laatste zinnetje word er gezegd dat Wiz bijna alle lampen met wifi uitbrengt, dus dan ga ik denken, ok betekent dat dan dat Signify nu in een keer de grootste word oid? dus is het eigenlijk groot nieuws, zijn zei nu "the one to beat", en werkt hun spul dan nu ook samen met Wiz, en is het dan ook beter dan de rest waardoor Wiz nu blijkbaar al zo groot geworden was?

En ja, natuurlijk kan ik dat ook allemaal zelf Googlen, maar dat lijkt me nou juist leuke info voor zo'n bericht, want voor iemand die geen bal afweet van smart-home zegt dit mij dus helemaal niks...

(Dat was ook waarom ik ging lezen, in de hoop een beetje een hint te ktijgen of dit iets was wat voor mij leuk zou zijn als ik ook wat wil gaan smart-homen....)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee